-
Επειδή παίρνω ΣΙΘΩΝ μαι σε ποσότητα, αν κατάλαβα καλά η άποψή σας είναι κατά; Αξίζει τον κόπο να δω για συνεταιρισμό Θάσου ;
Προ ετών είχα κάνει το λάθος να πάρω από σουπερ ένα ιδιωτικής ετικέτας, ένα άγευστο αραιό σιρόπι... από Κίνα κ.λ.π. Αλλά διαβάζω τελευταία ότι πέφτει πολλή νοθεία με κινέζικα που διακινούνται από Αυστραλία και αλλού και βαφτίζονται ελληνικά. Χθες διάβαζα ότι ΟΛΑ τα εξαγωγής μέλια που ελέγχθηκαν βρεθηκαν κινέζικα... -
Το ΣΙΘΩΝ φαινεται να συμμετεχει σε διαγωνισμους,να ειναι απο συνεταιρισμο, να εχει πιστοποιηση,αρα μπορει καποιος να υποθεσει οτι αν μη τι αλλο γινονται ελεγχοι ποιοτητας.
Ο αγνωστος παραγωγος και το μελι ιδιωτικης ετικετας ειναι αυτα που δεν θα επρεπε να αποτελουν πρωτη επιλογη κατα τη γνωμη μου.
-
ΣΙΘΩΝ Ανθόμελο έπαιρνα εγώ. Το πλαστικό δοχείο των 1900gr.
Πλέον δεν βρίσκω. Μόνο Πευκόμελο που το έχω απορρίψει.Πολλοί γνωστοί μου παραγωγοί πλέον βάζουν ζάχαρη στο μέλι τους γιατί η παραγωγή είναι πολύ μικρή.
Εξαιτίας της μικρής παραγωγής πολλά μέλια παραγωγών είναι νοθευμένα με διαφόρους τρόπους.
Εγώ πλέον δεν μπορώ να βρω ούτε και δοχεία δύο κιλών. Είτε στο εμπόριο, είτε σε παραγωγούς.Επειδή την έχω πατήσει πολλές φορές με μέλια παραγωγών και επειδή είναι και πανάκριβοι πλέον τους έχω παρατήσει.
Οπότε έχω καταλήξει στα μέλια του κιλού από σούπερ μάρκετ σε συγκεκριμένες μάρκες.
Έχω βρει και ένα ανθόμελο σε ένα κατάστημα στο Μαρούσι, από παραγωγό Καρδίτσας, αλλά δεν μου φέρνει σε δοχείο 2κιλών, γιατί χάνει λέει σε κέρδος.Ο Σκλαβενίτης δυστυχώς στα μέλια δεν έχει ποικιλία και είναι και πανάκριβος.
-
Ρωτώ γιατί το συγκεκριμένο το αγοράζω μαζικά, μια στο τόσο πάω από ένα από τα πρατήριά του και παίρνω κιλά (έχει μέχρι και 15κιλο σε ανθόμελο και πευκόμελο αλλά κινούμαι μέχρι τρικιλο). Από τα δύο προτιμώ το πευκόμελο (ή το δάσους που πρέπει να είναι ανάμιξη), το ανθόμελο θεωρείται πολύ αδιάφορο από την οικογένεια... Επίσης, σε μικρότερη ποσότητα και πορτοκαλιού. Αλλά δεν φτάνει κάτι θασίτικα που έχω φάει έξω αλλά δεν ρώτησα τι μέλι ήταν, ο ανόητος...
-
Είναι ο συνεταιρισμός από το χωριό μου(Σίθων). Για εμπορίου είναι κορυφαίο, και σε καλή τιμή. Νομίζω γύρω στα 9€
Οι παραγωγοί πουλάνε το 'απλό' μέλι 7€ το κιλό και 20€ το 3κιλο. Στον έμπορο περίπου στα 4€.Έχει πολλές πουστι€ς στο μέλι. Όπως φαντάζομαι και στα άλλα προϊόντα.
-
11euro έφερνε ο Βερόπουλος το πλαστικό δοχείο 1900gr το Ανθόμελο ΣΙΘΩΝ.
Για μένα ήταν (και είναι) από τα καλύτερα μέλια που υπάρχουν, σύμφωνα με την ενεργειακή απόδοση που μου πρόσφεραν.
Πλέον τα MyMarket φέρνουν μόνο το πευκόμελο, που ως γνωστόν είναι χαμηλής ενεργειακής απόδοσης σε σύγκριση με τα ανθόμελα/εσπεριδοειδών. -
Πηγα αημερα στον ΑΒ,πηρα καποια πραγματακια,και ζητησα και μια σακουλα....
Η ταμιας μου εδωσε μια τυπου τσιγαροχαρτο,ενω στα ποδια της,ειχε και καποιες αλλες,διαφορετικου τυπου,πολυ πιο χοντρες και ανθεκτικες,τις οποιες εχω παρει στο παρελθον....
Την ρωταω λοιπον,ποια ειναι η διαφορα τους σε τιμη,και μου λεει οτι η λεπτη εχει 8 λεπτα,και η χοντρη εχει 10....
Μου ειπε μαλιστα οτι η λεπτη ειναι και πληρως βιοδιασπωμενη,και οτι δεν θα μεινει τιποτα απο αυτην σε λιγο καιρο...
Και διερωτωμαι....
Αφου ειναι πληρως διασπωμενη,οπως και ηταν και πριν την επιβολη του τελους,για ποια επιβαρυνση του περιβαλλοντος μιλαμε,και γιατι να πληρωνω για αυτην;
Μηπως τελικα ολο το θεμα ειναι απατη,και εχει να κανει καθαρα με διαφυγοντα κερδη,λογω της μη χρεωσης της πλαστικής σακουλας;
Λεμε τωρα.... -
Και πριν ηταν βιοδιασπομενες ειχα πολλες στο πορτπαγκαζ του αυτοκινητου κατω απο την μοκετα για ωρα αναγκης και καλα. Περιττο να πω πως εγινε το πορτπαγκαζ μολις σηκωσα τη μοκετα. Απειρα μικρα κομματακια που μολις τα επιανες στο χερι ηταν σαν σταχτη. Πηγα να καθαρισω, δεν μαζευονταν ευκολα διοτι κολλαν στη μοκετα. Λεω δεν γ@@@τε και εκλεισα το πορτπαγκαζ.
Εκανα και καλα την πονηρια να τσιμπαω μια παραπανω σακουλα καθε φορα και να λεω, αχ ηταν κολλημενη με την αλλη δεν πειραζει θα την παρω για να εχω για ωρα αναγκης.
Τρομαρα μουΑρκετα κομματακια ακομα εκει ειναι
-
χεχε να γραψω και εγω ο ασχετος αφου τη χωνω μονη της σε αυτα...
λοιπον εγω δεν παταω σκλαβενιτη. ποτες ομως. τη τελευταια φορα που ειχα παει να αγορασω κατι χυμους και νερα για την ομαδα, αρπαχτηκα με το προσωπικο στα λιοσια, θηβων και πετρουπολεως, γιατι ειναι αναγωγοι: δεν δινουν καμια σημασια στον πελατη και κλεινουν τους διαδρομους αγνοωντας τους, απαντανε στον ενικο κλπ. τα ταμεια ειναι στυλ εφορια 90s και το παρκιν ανυπαρκτο (π.χ. σκλαβενιτης πλατεια πετρουπολεως). με αναλογες συμπεριφορες.
αντιθετα σε αβ ολα μου φαινονται καλυτερα.
ακομη καλυτερα ειναι στο μινι μαρκετ της γειτονιας, στον μαναβη κοντα, στον χασαπη. που θα ακουσεις και καλημερα.
τελικα δεν αξιζει τα 5 πανω 5 κατω αν σου χαλανε τη διαθεση, ασε που οι μικροεπαγγελματιες ειναι καποιοι απο εμας. -
Βγαινω για ψωνια το Σαββατο σε Σκλαβε, στις 11...πρωτη κινηση παιρνω νουμερο για τυρια,πολυ πρωτη κινηση λεμε.
Τελειωνω ολα τα αλλα ψωνια,και πηγαινω μετα στα τυρια οπου χρειαστηκα ~20 λεπτα αναμονη απο την ωρα που πηγα,οχι απο την ωρα που πηρα χαρτακι.Παλια επαιρνα οτι να ναι απο τα ετοιμα,αλλα τωρα διαβασα οτι βαζουν κυτταρινη.https://www.typosthes.gr/ygeia-epistimi/161098_o-sobaros-logos-poy-den-prepei-pote-na-agorazeis-trimmena-tyria
Παω στο ταμειο,αναμονη μηδεν δευτερολεπτα,γιατι ειχε 2 ταμεια σε καθε στηλη. -
Σαββάτο πρωί-πρωί 8.15, Σκλαβενίτης Avenue Κηφισίας.
Κάνω όλα τα ψώνια και πάω στο τέλος στα τυριά/αλλαντικά κλπ... Ήθελα κάπαρη.
Λέω σε κάποια εκεί πέρα ότι θέλω κάπαρη μου λέει να κόψω χαρτάκι. Κόβω χαρτάκι και περιμένω...
Κάποια στιγμή ήρθε η σειρά μου, φωνάζει η μαντάμ τον αριθμό μου, μου βάζει την κάπαρη και φεύγω.Μετά από δύο βδομάδες ξανά το ίδιο σκηνικό. Πάλι κάπαρη.
Τώρα ήξερα. Πάω κόβω χαρτάκι και περιμένω.
Ήρθε η σειρά μου κάποια στιγμή, φωνάζει ένας κύριος τον αριθμό μου και του λέω ότι θέλω κάπαρη.
Και μου πετά το κορυφαίο:
'Θέλετε κάπαρη και κάθεστε και περιμένετε στην ουρά με χαρτάκι; Κάπαρη, ελιές κλπ... είναι χωρίς χαρτάκι'Και μόλις του είπα ότι κάποια συνάδελφός του μου είπε να κόβω χαρτάκι γύρισε και μου είπε:
'Για αυτό κάποια μέρα θα το κλείσουμε το μαγαζί. Γιατί εδώ μέσα ο καθένας που δουλεύει κάνει ότι θέλει και ότι του κατέβει στο κεφάλι. Πάντως την επόμενη φορά που θέλετε κάποια από αυτά τα προϊόντα να μην κόβετε χαρτάκι και να μην περιμένετε στην ουρά. Θεωρούνται delicatessen προϊόντα και είναι ανεξάρτητα με τα τυριά και τα αλλαντικά.' -
Τυριά παίρνω από τα τοπικά σουπερ που έχουν αυτό που θέλω (αν και από ποιότητα, τα περισσότερα είναι λίγο λοταρία, άλλοτε καλά, άλλοτε άστα να πάνε, τουλάχιστον η φέτα που καταναλώνεται με τα κιλά ) οπότε δεν ξέρω να πω για τις ουρές στα τυριά του Σκλαβενίτη, παλιά που πήγαινα στο ΑΒ της Ν. Σμύρνης ήταν αξιοσέβαστες (αλλά και που δεν είναι...).
Όσο για τις σακούλες, συμφωνώ για τα περί βιοδιασπώμενης, την έχω πατήσει και εγώ με σακούλες - σκουπίδια, εδώ τις περισσότερες φορές σκίζονταν πριν φτάσω σπίτι. Εκεί που πήγε η τιμή πλέον, συμφέρουν οι πιο χοντρές. Προσωπικά πήρα μια από ύφασμα και για πολλά μια μπλέ από ΙΚΕΑ. -
Εμένα από τότε που ανέβηκαν οι τιμές στις σακούλες μου δίνουν μόνο κάτι χοντρές, ανθεκτικές και σχετικά μεγάλες. Και μου λένε ότι αυτές είναι οι φτηνές.
Βασικά πάω σε δύο μόνο σούπερ.
Στον Σκλαβενίτη στο Avenue και στο ΜyMarket στο Χαλάνδρι.
Σπάνια στον ΑΒ και μόνο για δυο-τρία προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.Και φυσικά πάντα πάω με λίστα και πάντα παίρνω το καλάθι με τις ρόδες...
-
Από δευτέρα λυκείου που με έστελναν για ψώνια, πάω συνήθως σε ένα και μόνο σούπερ, στον Σκλαβενίτη στο Ν.Ψυχικό, στην 25ης Μαρτίου.Δε γουστάρω να πηγαίνω αλλού, ούτε καν σε άλλους Σκλαβενίτηδες, εκτός αν είναι ανάγκη ή βρίσκομαι μακρυά.
Έξις, δευτέρα φύσις. -
Ο χρήστης polo2002 έγραψε:
παλιά που πήγαινα στο ΑΒ της Ν. Σμύρνης ήταν αξιοσέβαστεςΠω πω...ούτε δημόσια υπηρεσία να ήταν ο συγκεκριμένος!
-
Ο συγκεκριμένος ΑΒ ήταν αρκετά τραγικός γενικά, ίσως λόγω μεγέθους. Σε άλλους πιο μεγάλους είναι καλύτερα. Που να δεις κάτι ουρες σε Μασούτη... εκεί δεν έχει και νούμερα... τύφλα να 'χει η εφορία.
Τώρα που άλλαξαν οι τιμές, κυριαρχούν πράγματι οι χοντρές σακούλες. Μέχρι πέρυσι είχα πετύχει σε μερικά σουπερ και πιο λεπτές μιας (και αν ) χρήσης.
Τώρα πόσο καλό είναι να έχεις λιγότερες σακούλες που δεν χαλάνε, από το να έχεις περισσότερες που χαλάνε... ας το πουν οι ειδικοί.
Δυστυχώς τα σουπερ της παιδικής μου ηλικίας έχουν αλλάξει τόσες φορές που δεν υπάρχει πια καμία σύνδεση...
Για τα discount τι άποψη έχετε ; Τα έχω δει Θεσσαλονίκη αλλά δεν ξέρω για αλλού. -
Εμένα από τότε που ανέβηκαν οι τιμές στις σακούλες μου δίνουν μόνο κάτι χοντρές, ανθεκτικές και σχετικά μεγάλες. Και μου λένε ότι αυτές είναι οι φτηνές.
Είναι ελληνική 'επιχειρηματικότητα' αυτή! Εάν πάρεις την κλασική λεπτή σακούλα θεωρείται αναλώσιμη οπότε πρέπει το Μάρκετ να πληρώσει φόρο στο κράτος.
Εάν όμως σου δίνουν μόνο χοντρές σακούλες (σαν αυτές που περιγράφεις), αυτές θεωρούνται από τον νόμο επαναχρησιμοποιούμενες, και καλά, οπότε δεν συμπεριλαμβάνονται στον μέτρο με τον φόρο!Άρα τα λεφτά αυτά τα τσεπώνουν απευθείας τα Μαρκετ χωρίς να δώσουν ούτε σεντ στο κράτος. Η φάση είναι ότι έτσι όπως πάει θα μειωθεί η χρήση της λεπτής σακούλας και εμείς θα νομίζουμε ότι έγινε και κάτι καλό, αλλά το πλαστικό στις σακούλες θα αυξηθεί και θα είναι παραπάνω κι από όσο ήταν πριν το 'μέτρο'. Και εννοείται τα λεφτά που θα παίρνει το κράτος απ'τον σακουλο-φόρο θα είναι ψίχουλα, σε σχέση με όσα τσεπώνουν τα μάρκετ.
-
Ενδιαφέρον αυτό που λες.
Εμένα πάντως αυτές οι ανθεκτικές σακούλες είναι ιδανικές για τον κάδο σκουπιδιών.
Όμως δεν ζητάω πάντα σακούλες στο ταμείο. Συνήθως έχω μαζί μου ειδικές τσάντες για ψώνια που είχα από την εποχή του Carrefour και του Βερόπουλου. -
Ενδιαφέρον σαν κομπίνα, γιατί σαν μέτρο για κλάματα είναι
Και γω τέτοια αλλά έχω βαρεθεί να την ξεχνάω στο αμάξι! Οπότε πληρώνοντας ξαναβάζω τα πράγματα χύμα στο καρότσι και τις σακούλες τις γεμίζω κατευθείαν στο αμάξι! -
Έτσι είναι. Στο Σκλαβενίτη, οι μιας χρήσης των 20μm έχουν 9 λεπτά, οι ίδιου μεγέθους με υπερδιπλάσιο πάχος 5 λεπτά και οι μεγαλύτερες 10 λεπτά. Οι δύο τελευταίες δεν πληρώνουν τέλος.
Να επισημάνω ότι ορισμένα σουπερ, όπως LIDL, χρέωναν και χρεώνουν και με το δικό τους κόστος τις μιας χρήσης, πλέον πρόσθετα από το τέλος (ίσχυε μέχρι πριν μερικούς μήνες, τις έχω κόψει πια οπότε δεν ξέρω αν άλλαξε).
Σούπερμαρκετ