-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Ενας απο τους 2 σημαντικους λογους που οι Ελληνες συμπεριφερονται οπως κανουν, ειναι η ελλειψη οργανωσης, infrastructure γενικα που να τους κανει την ζωη πιο ευκολη, κτλ.Ο δευτερος ειναι επηδει ετσι παντα ηξεραν να συμπεριφερονται. Απο την γιαγια στην μαμα, στην κορη. Σιγουρα καλυτερευει το πραγμα ομως ειναι lightyears μακρια απο αλλων χωρων.
Οπως γραφει στο παραπανω ποστ, και εγω οταν ερχομαι εκει για 2 εβδομαδες, η συμπεριφορα μου ειναι αρκετα διαφορετικη την στο τελος της δευτερης εβδομαδας απο οτι της πρωτης. Ειναι θεμα adaptation.
Ε ρε Gabriel..βρήκες ανοιχτό σουπερμάρκετ και χώθηκες ε;Πάλι άρχισες τους χαρακτηρισμούς για τους Έλληνες;Δεν μπορείς να γράψεις απλά τί γίνεται στο Αμέρικα;Πάντως την επόμενη φορά που θα δω καμιά γιαγιούλα να κάνει φασαρία επειδή δεν βρίσκει τα ράφια με τα γιαουρτάκια θα της πω ότι πάσχει από infrastructure.Ελπίζω μόνο να μην είναι πολύ αργά γι'αυτήν.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Ενας απο τους 2 σημαντικους λογους που οι Ελληνες συμπεριφερονται οπως κανουν, ειναι η ελλειψη οργανωσης, infrastructure γενικα που να τους κανει την ζωη πιο ευκολη, κτλ.
Ο δευτερος ειναι επηδει ετσι παντα ηξεραν να συμπεριφερονται. Απο την γιαγια στην μαμα, στην κορη. Σιγουρα καλυτερευει το πραγμα ομως ειναι lightyears μακρια απο αλλων χωρων.
Οπως γραφει στο παραπανω ποστ, και εγω οταν ερχομαι εκει για 2 εβδομαδες, η συμπεριφορα μου ειναι αρκετα διαφορετικη την στο τελος της δευτερης εβδομαδας απο οτι της πρωτης. Ειναι θεμα adaptation.
Ε ρε Gabriel..βρήκες ανοιχτό σουπερμάρκετ και χώθηκες ε;Πάλι άρχισες τους χαρακτηρισμούς για τους Έλληνες;Δεν μπορείς να γράψεις απλά τί γίνεται στο Αμέρικα;Πάντως την επόμενη φορά που θα δω καμιά γιαγιούλα να κάνει φασαρία επειδή δεν βρίσκει τα ράφια με τα γιαουρτάκια θα της πω ότι πάσχει από infrastructure.Ελπίζω μόνο να μην είναι πολύ αργά γι'αυτήν.
Εντάξει, δε νομίζω ότι είπε και τίποτα αυτή τη φορά..
(αν και δε συμφωνώ απόλυτα με την άποψή του) -
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Πάντως την επόμενη φορά που θα δω καμιά γιαγιούλα να κάνει φασαρία επειδή δεν βρίσκει τα ράφια με τα γιαουρτάκια θα της πω ότι πάσχει από infrastructure.Ελπίζω μόνο να μην είναι πολύ αργά γι'αυτήν. -
Το μονο καλό που εχει το Λιντλ ειναι το παρκινγκ γυρω απο το μαγαζί και πρεπει να τους το αναγνωρισουμε γιατί πάνε ενάντια στο ελληνικό ρεύμα που ειναι να χτιζεις τα παντα χωρις να σκεφτεσαι τιποτα. Αυτα που πουλάει φυσικά ειναι άθλια, όσες φορες εχω μπει μέσα ξαναβγήκα, αλλα γενικά απευθυνονται σε μετανάστες και πολυ χαμηλά εισοδηματα, κοινο που εχει αναπτυχθει πολυ τα τελευταια χρονια στην Ελλάδα.
Επηδει αναφερθηκε το Walmart, αυτο έχει γενικά επωνυμα προιοντα σε πολυ καλες τιμές. Αν και δεν ειναι το μονο με καλες τιμες εχει επιτυχια γιατι πληρωνει τους εργαζομενους πολυ λιγα (και δεν τους ασφαλιζει) και μαλιστα χρησιμοποιει και λαθρομεταναστες.
Από άλλα σουπερμαρκετ, συνήθως πάω στα Καρεφουρ λόγω πάρκινγκ αλλα πιο βρωμικα απο οτι περιμενα. Υπαρχουν και αρκετες μικρες αλυσιδες (ειδικα στην επαρχια) με αρκετα καλα καταστηματα και ανταγωνιστικες τιμες. Μερικα απο αυτα ειναι αρκετα βρωμικα όμως.
Το μεγάλο προβλημα να μην σου δεινουν τα μικρα ρεστα το εχω λυσει με το να τα ζητάω (στην αρχη μου σπαγανε τα νευρα αλλα μετα καταλαβα τι ακριβως κανανε). Πιστευω ότι το κανουν επιτηδες ώστε να κερδιζουν μερικα ευρω την ημερα. Σε 30 ευρω μεροκαματο, 2-3 κανουν διαφορα. Στον Α-Β στην Κηφισιά πάντως δεν αντιμετωπιζω αυτο το προβλημα.
Να πω οτι στις χωρες του εξωτερικου που εχω εμπηρεια θα ηταν ασυλληπτο να μην σου δωσουν ακριβη ρεστα, έστω και αν είναι μονο 2-3 λεπτά διαφορά. Παντως όπως είπα αν τα ζητησεις πάντοτε βρίσκουν και μερικες φορές βγαίνω με μικρο κέρδος.
-
Γιατί δε μπορούμε αντί να είμαστε 'ανθέλληνες' ή 'ΕΛληνες' να είμαστε απλώς αντικειμενικοί και ρεαλιστές?
Τι κακό είπε εδώ ο Γαβρηίλ?
Εγω συμφωνώ μαζί του 100%, εφόσον δεν υπάρχουν οι μηχανισμοί απο το κράτος για να διευκολήνουν τον πολίτη και ο ίδιος πολίτης έχει μάθει εδω και εκαντοντάδες χρόνια πως το κράτος είναι εχθρός και να κοιτάει μόνο το δικό του κ@λο είναι λογικό να βλέπουμε αυτά τα φινόμενα παντού.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Μπορείς να διαφωνήσεις άνετα μαζί του αλλά μη κάνεις το θέμα άνω κάτω σε παρακαλώ. Δε χαρακτήρισε κανένα έγραψε απλά μια άποψη για το θέμα της συμπεριφοράς μας, που 'εμείς οι από ΄δώ' αρχίσαμε (διάβασε το θέμα από την αρχή και θα το δείς) . Νομίζω ότι έγινα κατανοητός.
-
Γιατί τόση αντιπάθεια προς το Lidl;
Νομίζω πως έχει μερικά προϊόντα που είναι μια χαρά και κοστίζουν αρκετά φτηνότερα απ' ότι σε ένα 'κανονικό' σούπερ μάρκετ.
Για παράδειγμα, τα χαρτιά του (χαρτοπετσέτες, χαρτιά υγείας), κάποια καθαριστικά (υγρά για τζάμια, χαρτομαντηλάκια) και άλλα παρόμοια προϊόντα νομίζω πως δεν έχουν να ζηλέψουν και πολλά από τα επώνυμα και σαφώς πιο ακριβά...
Έχει μερικές σοκολάτες, θαύμα! (δεν ξέρω αν θα πάθω καρκίνο απ' αυτές, αλλά εγώ τις τρώω)
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
καρπούζι κ πεπόνι με τις φέτεςAυτο το ειδα στη Πραγα της....Ελβετιας το καλοκαιρι.
Ειχαν τα καρπουζια στο παγκο εκοβαν μια φετα την εβαζαν στο σελοφαν τους πληρωνες κι ενταξει!!!!Στο ξενοδοχειο το πρωι μπορουσες να ξεχωρισεις τους Ξενους μονο και μονο επειδη επεφταν στο πιατο με το καρπουζι οπως επεφτε ο Αλ Πατσινο στη κοκα στο 'Σημαδεμενο'.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Γιατί τόση αντιπάθεια προς το Lidl;Νομίζω πως έχει μερικά προϊόντα που είναι μια χαρά και κοστίζουν αρκετά φτηνότερα απ' ότι σε ένα 'κανονικό' σούπερ μάρκετ.
Για παράδειγμα, τα χαρτιά του (χαρτοπετσέτες, χαρτιά υγείας), κάποια καθαριστικά (υγρά για τζάμια, χαρτομαντηλάκια) και άλλα παρόμοια προϊόντα νομίζω πως δεν έχουν να ζηλέψουν και πολλά από τα επώνυμα και σαφώς πιο ακριβά...
Έχει μερικές σοκολάτες, θαύμα! (δεν ξέρω αν θα πάθω καρκίνο απ' αυτές, αλλά εγώ τις τρώω)
Τα χαρτικά μπορείς εάν ψάξεις λίγο να τα βρείς σε κάποια από τα δεκάδες καταστήματα με είδη καθαρισμού κ.λ.π. που φυτρώνουν συνεχώς σε κάθε γειτονιά (κάτι σα τα video club πριν είκοσι + χρόνια) .
Με συγχωρείς για το μαύρο χιούμορ αλλά εάν πάθεις κάτι από τις σοκολάτες αυτές, τότε δε τις τρώς εσύ αλλά σε τρώνε αυτές.
-
Εγω ειχα παρει απο τα Lidl κατι κε'ι'κ σοκολατας και απλα και μεχρι να παω στο σπιτι ειχα φαει τα...μισα.
Ωραια ηταν
Και δεν επαθα και τιποταAντιθετα ενας συναδελφος μου πηρε ψωμι για τοστ απο επωνυμο Σ/Μ και στο σπιτι ανακαλυψε οτι ηταν ληγμενο
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Γιατί τόση αντιπάθεια προς το Lidl;
Νομίζω πως έχει μερικά προϊόντα που είναι μια χαρά και κοστίζουν αρκετά φτηνότερα απ' ότι σε ένα 'κανονικό' σούπερ μάρκετ.
Τα χαρτικά μπορείς εάν ψάξεις λίγο να τα βρείς σε κάποια από τα δεκάδες καταστήματα με είδη καθαρισμού κ.λ.π. που φυτρώνουν συνεχώς σε κάθε γειτονιά (κάτι σα τα video club πριν είκοσι + χρόνια) .
Με συγχωρείς για το μαύρο χιούμορ αλλά εάν πάθεις κάτι από τις σοκολάτες αυτές, τότε δε τις τρώς εσύ αλλά σε τρώνε αυτές.
Στη δικιά μου γειτονιά, δεν ξεφυτρώνουν τέτοια μαγαζιά....Εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω τι κακό έχουν τα χαρτιά και το καθαριστικό τζαμιών του Lidl...
Όσο για τη σοκολάτα...Άλλοι καπνίζουν - εγώ ας πάθω καρκίνο απ' τις σοκολάτες. Έτσι είναι η ζωή!
-
Και μιας και μιλαμε για Σ/Μ
Πηγε κανεις σας στο Media Markt??
-
Για παράδειγμα, τα χαρτιά του (χαρτοπετσέτες, χαρτιά υγείας), κάποια καθαριστικά (υγρά για τζάμια, χαρτομαντηλάκια) και άλλα παρόμοια προϊόντα νομίζω πως δεν έχουν να ζηλέψουν και πολλά από τα επώνυμα και σαφώς πιο ακριβά...Γιαυτα πηγα αλλα δεν ειδα να εχουν χαμηλοτερες τιμες απο αυτα του Καρεφουρ, και εφυγα.
-
Eμενα μου αρεσουν οι γκοφρετες σοκολατα απο το Lidl MIAAAAAMMM
Eπισης κατα καιρους κανει κατι προσφορες πχ ειδη μοτοσυκλετας..πηρα ενα ωραιο ζευγος μποτακια..και μια μασκα Βεβαια δε θα παρω τυρι φετα Γερμανιας..Ας σοβαρευτουμε..
Μιας και μιλαμε για σουπερμαρκετ πηγε κανεις στο THE MALL στην Αττικη Οδο???
-
Το Lidl ακριβό;
Και μιλώντας σε σχέση με το Carre Four?
To CarreFour είναι πανάκριβο σε σχέση με τις budget-o-αλυσίδες τύπου Dia και Lidl. Απορώ πώς ψωνίζει τόσος κόσμος εκεί. Ασε που είναι τόσο αχανή, απρόσωπα και ξενέρωτα. Με πιάνει το αγοραφοβικό μου εκεί...
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Μπορείς να διαφωνήσεις άνετα μαζί του αλλά μη κάνεις το θέμα άνω κάτω σε παρακαλώ. Δε χαρακτήρισε κανένα έγραψε απλά μια άποψη για το θέμα της συμπεριφοράς μας, που 'εμείς οι από ΄δώ' αρχίσαμε (διάβασε το θέμα από την αρχή και θα το δείς) . Νομίζω ότι έγινα κατανοητός.
Δεν έχω κακό σκοπό.
-
Ο χρήστης lukeduke έγραψε:
Έχω δουλέψει μερικά φεγγάρια σε περίπτερο και εκνευριζόμουν αφάνταστα με τους τύπους που αγόραζαν πρωί-πρωί 1 πακέτο τσιγάρα με 50άρικο νομίζοντας ότι έχω ολόκληρο νομισματοκοπείο κάτω απο τον πάγκοΕν ενεργεία περιπτεράς speaking: κοίτα να δεις φιλάρα. Πάει ο πολίτης στο ΑΤΜ και του βγάζει 20άρικο ή 50άρικο (υπάρχουν ΑΤΜ τα οποία δίνουν μόνο 50άρικο, όπως αυτό της Alpha Bank στο Ερρίκος Ντυνάν). Τι θα κάνει; Είναι θέμα του επαγγελματία να έχει ψιλά. Όταν πέρνει τα λεφτά των αγοραστών είναι ωραία; Πρέπει, εάν θέλει να λέγεται επαγγελματίας, να έχει ψιλά, σακούλες, καλαμάκια. Όσον αφορά τα ψιλά, πας μια βόλτα από την Τράπεζα της Ελλάδος, παίρνεις μια σακούλα από το κάθε κέρμα και είσαι ο πιο μάγκας της πιάτσας. Αυτό κάνουμε εμείς.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Πάντως οι μικροί ,(μιλάω για τα μαγαζάκια της γειτονιάς) δεν πρόκειται να αντέξουν και είναι κρίμαΟ ανταγωνισμός είναι ασφυκτικός, οι τιμές στις μεγάλες αλυσίδες ειδικά στις ξένες είναι πολύ χαμηλότερες από τις δικές τους και το μέλλον τους προβλέπεται μάλλον 'μαύρο'.
Θυμάμαι τι είχε γίνει πριν από κάμποσα χρόνια με το 'macro', όταν ένα Πάσχα, πουλούσε τον Ανρί, κάτω του κόστους. Τους διέλυσε όλους.Ψωνίζω όποτε μπορώ (δλδ τις περισσότερες φορές, αλλά σχεδόν ποτέ απορρυπαντικά) από γειτονικό μπακάλικο, που μάλιστα πηγαίνει πολύ καλά. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι μπακάληδες κλπ επαγγελματίες (πχ ταβέρνες, μαγαζιά που πωλούν τυριά) ψωνίζουν από αλυσίδες τύπου μετρό ή μάκρο, δίχως να σκέπτονται ότι αυτοί είναι ανταγωνιστές τους κι έτσι, απλά, τους ... στηρίζουν!
Έλληνες χονδρέμποροι, οι οποίοι πωλούσαν επί πιστώσει και σε χαμηλότερες τιμές από τα 'κας & κάρυ', έκλεισαν και μάλιστα με μεγάλα απλήρωτα υπόλοιπα. Γνωστοί σε όλους μας, πιστεύω, 'επαγγελματίες', άφησαν απλήρωτους τους χονδρέμπορους όταν αυτοί δεν άντεχαν να τους κάνουν άλλη πίστωση και ψωνίζουν μετρητοίς από τις α/α αλυσίδες! -
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Aντιθετα ενας συναδελφος μου πηρε ψωμι για τοστ απο επωνυμο Σ/Μ και στο σπιτι ανακαλυψε οτι ηταν ληγμενο
Μισή ντροπή του σούπερ μάρκετ, μισή δική του. Την ημερομηνία δεν την κοιτάει; Εγώ πάντα προσέχω την κατάσταση του εμπορεύματος (αν η συσκευασία είναι εν τάξει και σε τι συνθήκες διατηρείται) και την ημερομηνία.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Εγω γουσταρω τη φασαριοζικη συμπεριφορα μας....Τη προτιμω απο την αποστειρωμενη συμπεριφορα των Βορειων , την ανατολιτικη συμπεριφορα των Αραβων και τη σχεδον δουλοπρεπη συμπεριφορα των Απω Ανατολιτων....
Φασαριόζοι ή τζάμπα μάγκες; Όταν οι διάφορες εταιρείες μας πουλάνε σκάρτα προϊόντα ή μας εξαπατούν (βλέπε DualDisc και 'copy controlled' δισκάκια της EMI και της BMG), πού είναι το φασαριοζιλίκι μας; Κάνουμε την κομπίνα τους γαργάρα και τους δίνουμε αέρα.
Σούπερμαρκετ