-
Καρκινογόνα προιόντα;Μάλλον άν ψαχτούν μέ τόν κατάλληλο τρόπο (καί τήν κατάλληλη χρηματοδότηση) θα βρεθούνε ΟΛΑ τα προιόντα πού κυκλοφορούνε στα ράφια.Οπως καί τα λαχανικά τού μπαχτσέ,οι κότες τού κοτετσιού,τό νερό πού πίνουμε καί ο αέρας πού αναπνέουμε.
Τό θέμα είναι άν αυτό πού αγοράζεις αποτελεί όντως τροφή γιά ανθρώπινα όντα,μέ τίς διατροφικές αξίες πού χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός.
Οταν όμως αγοράζεις τριμμένο κόκκαλο μέ μπαχαρικά σάν σαλάμι αέρος..... -
ιδεσ κατι ορεα πραματα που γινονται για χαρι του κερδουσ;
(αλιθια, ποσ σασ φαινονται τα κενουρια μου ελινικα; σε λιγο θα τα απλοπιισο κι αλλο, οποσ στο '1984' )
-
Lidle έχει δίπλα στο σπίτι μου, έχω πάει αρκετές φορές και μου φάνηκε άθλια η ποιότητα των προιόντων του, σε απόλυτα νουμερα είναι φθηνό, σε value for money είναι χείριστο επειδή τα προιόντα του είναι χάλια.
-
Οποιο μαγαζι εχει εστω στραβομουτσουνιάσει γιατι δεν εχω ψιλά ή ξερω γω τι,δεν ξανάδε ούτε ευρώ απο μένα. Οι εποχες που ο πελατης πληρωνε και ετρωγε και ενα χερι ξύλο αμα δεν ηταν οπως τον γουσταρε ο καταστηματάρχης,εχουν περάσει.Στην γειτονιά μου έχει σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου, 5-6 ψιλικατζίδικα.Οποιος κανει τον ζόρικο ή κοιμάται τα μεσημέρια, βάζει πωλητήριο πριν να το καταλάβει καν.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
ιδεσ κατι ορεα πραματα που γινονται για χαρι του κερδουσ;(αλιθια, ποσ σασ φαινονται τα κενουρια μου ελινικα; σε λιγο θα τα απλοπιισο κι αλλο, οποσ στο '1984' )
Είπα κι εγώ, τι έγινε, το ανηψάκι του είναι;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οποιο μαγαζι εχει εστω στραβομουτσουνιάσει γιατι δεν εχω ψιλά ή ξερω γω τι,δεν ξανάδε ούτε ευρώ απο μένα. Οι εποχες που ο πελατης πληρωνε και ετρωγε και ενα χερι ξύλο αμα δεν ηταν οπως τον γουσταρε ο καταστηματάρχης,εχουν περάσει.Στην γειτονιά μου έχει σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου, 5-6 ψιλικατζίδικα.Οποιος κανει τον ζόρικο ή κοιμάται τα μεσημέρια, βάζει πωλητήριο πριν να το καταλάβει καν.Να το καταλάβω, αν και μόνο αν είσαι κι εσύ στη δουλειά σου μονίμως χαμογελάστός κι ευχάριστος, δουλεύοντας 12 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα χωρίς καμία ενδιάμεση ξεκούραση.
ΥΓ. Βάλτε λίγο νερό στο κρασί σας παιδιά, μην τα βλέπετε όλα απόλυτα κι από τη δική σας πλευρά μόνο.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Οποιο μαγαζι εχει εστω στραβομουτσουνιάσει γιατι δεν εχω ψιλά ή ξερω γω τι,δεν ξανάδε ούτε ευρώ απο μένα. Οι εποχες που ο πελατης πληρωνε και ετρωγε και ενα χερι ξύλο αμα δεν ηταν οπως τον γουσταρε ο καταστηματάρχης,εχουν περάσει.Στην γειτονιά μου έχει σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου, 5-6 ψιλικατζίδικα.Οποιος κανει τον ζόρικο ή κοιμάται τα μεσημέρια, βάζει πωλητήριο πριν να το καταλάβει καν.
Να το καταλάβω, αν και μόνο αν είσαι κι εσύ στη δουλειά σου μονίμως χαμογελάστός κι ευχάριστος, δουλεύοντας 12 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα χωρίς καμία ενδιάμεση ξεκούραση.
ΥΓ. Βάλτε λίγο νερό στο κρασί σας παιδιά, μην τα βλέπετε όλα απόλυτα κι από τη δική σας πλευρά μόνο.
O πελατης εχει παντα δικιο......... αρκει να συμφωνει με το δικο μου δικιο βεβαια!!!!
-
Επιτελους ανοιξε και στο Ηρακλειο Lidl. Θα πρεπει να ηταν η μονη πολη στη Κρητη που δεν ειχαμε τοσο καιρο. Απο οσα εχω ακουσει ειχε γινει τρομερος πολεμος απο Μαρινοπουλους/Βεροπουλους κλπ στο υπουργειο και δεν εδιναν αδεια στην εν λογω εταιρια να ανοιξει καταστημα στη πολη. Τωρα που ανοιξε ομως βλεπω γιατι δεν την ηθελαν. Το καταστημα εχει βουλιαξει απο το κοσμο σε καθημερινη βαση.
-
Ο χρήστης lukeduke έγραψε:
Βέβαια αν είσαι το ίδιο μακρυχέρης με τα περίπτερα όσο και με τα σούπερ μάρκετ ίσως ο δικός σου να σε προσέχει για άλλο λόγο...
Αν κλέψεις από ένα μαγαζάκι της γειτονιάς σου του κάνεις ζημιά.
Αν κλέψεις από το Καρφούρ... άλλη φάση.
Προσωπικά, αν μπορούσα, θα πήγαινα ένα βράδυ και θα το άδειαζα.
Το ίδιο και στο Πλαισιο.
Μαζί και το ταμείο. Αν δεν το κάνω, είναι γιατί λυπάμαι τη μάνα μου και το 'αίσθημα' που θα τρέχουν μαζί μου στα δικαστήρια, αν με πιάσουν, που θα με πιάσουν γιατί είμαι άμπαλοςΚαι για τους χλιμίτζουρες skye και Bruce μην ξεχνάτε οτι ο πελάτης μπορεί να έχει επιλογή ο περιπτεράς (ταμιάς,υπάλληλος κλπ) όμως... Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο ή να μπινελικώνουμε μερικούς μερικούς που τα χρειάζονται;
δίκιο έχεις.
εκεί νομίζω έρχεται η ψυχολογία στο προσκήνιο, και πρέπει να ψυχολογείς τον πελάτη και να πράττεις ανάλογα, για δικό σου όφελος -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Το ίδιο και στο Πλαισιο.
Μαζί και το ταμείο. Αν δεν το κάνω, είναι γιατί λυπάμαι τη μάνα μου και το 'αίσθημα' που θα τρέχουν μαζί μου στα δικαστήρια, αν με πιάσουν, που θα με πιάσουν γιατί είμαι άμπαλοςoff topic/
Από Τράπεζα να δεις!
(Πάντα απορούσα γιατί κάποιος να πάρει στο κυνήγι ληστή Τράπεζας. Στο κατω-κατω της γραφής συνυφασμένες έννοιες, αν με εννοειτε )
/off topic -
Ισως να μην είναι και τόσο offtopic τελικά... Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά έχω ακούσει οτί οι μεγαλύτερες αλυσίδες super-market συνυπολογίζουν στα πάγια έξοδα και ένα μεγάλο ποσοστό (20-25%) που χάνουν απο κλοπές! Τους κοστίζει λιγότερο απο το να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας (σεκουριτάδες, CCTV, μαγνητικές ταινίες κλπ). Θα έχετε παρατηρήσει οτι ακριβά και μικρά αντικείμενα όπως ανταλακτικά ξυραφάκια, κινητά τηλέφωνα, φλασάκια βρίσκονται σε ξεχωριστά κλειδωμένα κιβώτια. Αλλά τρόφιμα και τέτοια είναι στο έλεος του καθενός (πολλά καταναλώνονται και μέσα στο κατάστημα )
Όσον 'αφορά το Πλαίσιο τώρα είμαι σίγουρος οτι πολλοί θα πέταγαν τη σκούφια τους για ένα ελαφρωματάκι (και εγώ θα τους χτυπούσα ανελέητα )
Πλάκα πλάκα δεν νομίζω να υπάρχει κανένα άλλο κατάστημα που να μισιέται με τόσο πάθος απο τους πελάτες του. Όλοι έχουν κάποια αμαρτωλή ιστορία οργής και αγανάκτησης να διηγηθούν (θα σας πω τη δικιά που κάποια άλλη φορά ). Και η πλάκα είναι οτι συνεχίζουνε να αγοράζουμε απο εκεί σαν υπνωτισμένοι (φαύλος κύκλος) -
Ισως να μην είναι και τόσο offtopic τελικά... Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά έχω ακούσει οτί οι μεγαλύτερες αλυσίδες super-market συνυπολογίζουν στα πάγια έξοδα και ένα μεγάλο ποσοστό (20-25%) που χάνουν απο κλοπές! Τους κοστίζει λιγότερο απο το να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας (σεκουριτάδες, CCTV, μαγνητικές ταινίες κλπ). Θα έχετε παρατηρήσει οτι ακριβά και μικρά αντικείμενα όπως ανταλακτικά ξυραφάκια, κινητά τηλέφωνα, φλασάκια βρίσκονται σε ξεχωριστά κλειδωμένα κιβώτια. Αλλά τρόφιμα και τέτοια είναι στο έλεος του καθενός (πολλά καταναλώνονται και μέσα στο κατάστημα )Όσον 'αφορά το Πλαίσιο τώρα είμαι σίγουρος οτι πολλοί θα πέταγαν τη σκούφια τους για ένα ελαφρωματάκι (και εγώ θα τους χτυπούσα ανελέητα )
Πλάκα πλάκα δεν νομίζω να υπάρχει κανένα άλλο κατάστημα που να μισιέται με τόσο πάθος απο τους πελάτες του. Όλοι έχουν κάποια αμαρτωλή ιστορία οργής και αγανάκτησης να διηγηθούν (θα σας πω τη δικιά που κάποια άλλη φορά ). Και η πλάκα είναι οτι συνεχίζουνε να αγοράζουμε απο εκεί σαν υπνωτισμένοι (φαύλος κύκλος)Σε ο,τι και να αναφερεται το ποσοστο του 20-25% που υποστηριζεις δεν ισχυει!
-
Καλά καλά δεν θα το δέσουμε και κόμπο το συγκεκριμένο ποσοστό. Απλά αναφέρομαι στη συγκεκριμένη πολιτική των μεγάλων καταστημάτων να χάνουν εν γνώση τους ένα (μεγάλο) ποσό χρημάτων που μπορούν ευκολά να πάρουν πίσω αυξάνοντας ελάχιστα τις τιμές (θυμηθείτε και τις ταμπέλες στο Praktiker που προειδοποιούν πως οι κλοπές αυξάνουν τις τιμές των προιόντων). Εξ 'ού και ο παραλληλησμός με τις τράπεζες και το 'κοινωνικό' τους έργο.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Πάντα απορούσα γιατί κάποιος να πάρει στο κυνήγι ληστή Τράπεζας.Λίγο διαφορετικά
Πάντα απορούσα γιατί κάποιος να πάρει στο κυνήγι ληστή Ληστή.
Λίγο διαφορετικότερα
Πάντα απορούσα γιατί κάποιος να πάρει στο κυνήγι τον ληστή του Ληστή.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Πάντα απορούσα γιατί κάποιος να πάρει στο κυνήγι ληστή Τράπεζας.
Λίγο διαφορετικά
Πάντα απορούσα γιατί κάποιος να πάρει στο κυνήγι ληστή Ληστή.
Λίγο διαφορετικότερα
Πάντα απορούσα γιατί κάποιος να πάρει στο κυνήγι τον ληστή του Ληστή.
Μα γι' αυτό έγραψα:
ληστή Τράπεζας. Στο κατω-κατω της γραφής συνυφασμένες έννοιες
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Το ίδιο και στο Πλαισιο.
Μαζί και το ταμείο. Αν δεν το κάνω, είναι γιατί λυπάμαι τη μάνα μου και το 'αίσθημα' που θα τρέχουν μαζί μου στα δικαστήρια, αν με πιάσουν, που θα με πιάσουν γιατί είμαι άμπαλοςoff topic/
Από Τράπεζα να δεις!
(Πάντα απορούσα γιατί κάποιος να πάρει στο κυνήγι ληστή Τράπεζας. Στο κατω-κατω της γραφής συνυφασμένες έννοιες, αν με εννοειτε )
/off topicΑν ασφαλίζει την εν λόγω τράπεζα θα τρέξει, αλλιώς ας κάτσει στα αυγά του!
Από τις ληστείες τραπεζών μόνο η ασφαλιστική ζημιώνεται, γιαυτό και δεν έχουν 5 φύλακες έκαστη...
-
Επειδή κάποιοι αναφέρουν πως οι μεγάλες αλυσίδες καταβροχθήζουν τα μικρά μαγαζιά, δείτε και την άλη όψη:
-
Καλά καλά δεν θα το δέσουμε και κόμπο το συγκεκριμένο ποσοστό. Απλά αναφέρομαι στη συγκεκριμένη πολιτική των μεγάλων καταστημάτων να χάνουν εν γνώση τους ένα (μεγάλο) ποσό χρημάτων που μπορούν ευκολά να πάρουν πίσω αυξάνοντας ελάχιστα τις τιμές (θυμηθείτε και τις ταμπέλες στο Praktiker που προειδοποιούν πως οι κλοπές αυξάνουν τις τιμές των προιόντων). Εξ 'ού και ο παραλληλησμός με τις τράπεζες και το 'κοινωνικό' τους έργο.Ούτε καν τις τιμές δε χρειάζεται ν΄αυξήσουν. Οι περισσότερες μεγαλοαλυσίδες (με λίγα καταστήματα ) κάνουν συμφωνίες για επιστροφή από τους προμηθευτές τους κάποιου χρηματικού ποσού ποσοστιαία επί των αγορών τους στο τέλος της χρονιάς.
Ακόμα κι αυτές οι προσφορές που βλέπετε γίνονται κατόπιν πληρωμής από τον προμηθευτή κάποιου ποσού για να βάλουν τα εμπορεύματά του σε προσφορά.
Προ ετών είχε ακουστεί ότι οι μισθοί ενός συγκεκριμένου υποκαταστήματος μεγαλοαλυσίδας (με λίγα καταστήματα) έβγαιναν από τις προβολές (έτσι λέγονται στη συγκεκριμένη εταιρεία οι συμφωνίες για προσφορές) των εμπορευμάτων.
Αν λοιπόν νομίζεται ότι νοιάζονται για τις κλοπές μάλλον λάθος ανθρώπους βρίκατε να λυπηθήτε. Απλά μειώνουν σε ελαχιστότατο ποσοστό το ήδη αρκετό κέρδος τους. -
Φιλος μου που προσπαθησε να βαλει το προ'ι'ον του σε μεγαλη αλυσιδα Σ/Μ σε καποια 'καλη' θεση στα ραφια του ζητηθηκε να πληρωσει ενα ποσον που με αυτο αγοραζε ανετα δυαρι και μια θεση παρκιγκ σε νεοδμητη πολυκατοικια
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Καλά καλά δεν θα το δέσουμε και κόμπο το συγκεκριμένο ποσοστό. Απλά αναφέρομαι στη συγκεκριμένη πολιτική των μεγάλων καταστημάτων να χάνουν εν γνώση τους ένα (μεγάλο) ποσό χρημάτων που μπορούν ευκολά να πάρουν πίσω αυξάνοντας ελάχιστα τις τιμές (θυμηθείτε και τις ταμπέλες στο Praktiker που προειδοποιούν πως οι κλοπές αυξάνουν τις τιμές των προιόντων). Εξ 'ού και ο παραλληλησμός με τις τράπεζες και το 'κοινωνικό' τους έργο.
Ούτε καν τις τιμές δε χρειάζεται ν΄αυξήσουν. Οι περισσότερες μεγαλοαλυσίδες (με λίγα καταστήματα ) κάνουν συμφωνίες για επιστροφή από τους προμηθευτές τους κάποιου χρηματικού ποσού ποσοστιαία επί των αγορών τους στο τέλος της χρονιάς.
Ακόμα κι αυτές οι προσφορές που βλέπετε γίνονται κατόπιν πληρωμής από τον προμηθευτή κάποιου ποσού για να βάλουν τα εμπορεύματά του σε προσφορά.
Προ ετών είχε ακουστεί ότι οι μισθοί ενός συγκεκριμένου υποκαταστήματος μεγαλοαλυσίδας (με λίγα καταστήματα) έβγαιναν από τις προβολές (έτσι λέγονται στη συγκεκριμένη εταιρεία οι συμφωνίες για προσφορές) των εμπορευμάτων.
Αν λοιπόν νομίζεται ότι νοιάζονται για τις κλοπές μάλλον λάθος ανθρώπους βρίκατε να λυπηθήτε. Απλά μειώνουν σε ελαχιστότατο ποσοστό το ήδη αρκετό κέρδος τους.Όταν σπουδαζα, δουλεψα σε κάποιο μεγάλο Σουπερμαρκετ για να βγάζω το χαρτζηλίκι μου. Οι λεγόμενες 'προβολές' εχουν όντως μεγάλη ζήτηση απο τους προμηθευτες. Σκέψου οτι το μισο εμπόρευμα μπορει να είναι δωρο απο τον προμηθευτη, χώρια τα λεφτά 'κατω απο το τραπέζι' που πέφτουν σε διευθυντες και προισταμένους για να μπουν αυτοι στην προβολή και όχι οι ανταγωνιστές τους...
Οσον αφορα τις κλοπές, δεν τους πολυνοιάζει γιατι ειναι μολις το 2%-3% του τζίρου τους. Οτι κάνουν το κάνουν για το 'θεαθήναι'. Οπότε, μην τους λυπάστε. Μέχρι και βόμβα θα τους έβαζα
Σούπερμαρκετ