-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Η δική μου πάντηση είναι μάλλον απλή. 400 χρόνια ήταν πολλά.
Ναι, ήταν πολλά.
Αρκεί όμως αυτό σαν δικαιολογία/εξήγηση??? Δηλαδή, οι άνθρωποι του παραδείγματος του Jacob, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ότι κάνουν κάτι λάθος?
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Ναι, ήταν πολλά.
Αρκεί όμως αυτό σαν δικαιολογία/εξήγηση??? Δηλαδή, οι άνθρωποι του παραδείγματος του Jacob, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ότι κάνουν κάτι λάθος?
ε?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Το Lidl είνα το κλασσικότερο παράδειγμα απο αυτό που είχε πεί κάποιος οικονομολόγος:'οι φτωχοί πληρώνουν περισσότερα'.
Το lidl είναι **πανάκριβο **γιατι τα προιόντα που πουλάει είναι άθλια.
Το LIDL ειναι ΑΘΛΙΟ, σε όσες χώρες έτυχε να το επισκεφθώ.
-
Ναι, ήταν πολλά.
ε?
Τι 'ε?' δε κατάλαβες θα γίνει πάλι το θέμα 'τσουγκράνα' .
-
gavriil1 alert! gavriil1 alert!
-
Το Lidl είνα το κλασσικότερο παράδειγμα απο αυτό που είχε πεί κάποιος οικονομολόγος:
'οι φτωχοί πληρώνουν περισσότερα'.
Το lidl είναι **πανάκριβο **γιατι τα προιόντα που πουλάει είναι άθλια.
Κι όμως έτυχε υποστίρηξης από πρώην υπουργό και νυν ανεξάρτητο βουλευτή της αντιπολίτευσης προ καιρού σε ραδιοσταθμό.
Με προτροπές του ύφους, 'να το προτιμάμε γιατί έτσι κάνουμε καλό στη τσέπη μας μια και οι άλλες αλυσίδες θα ακολουθήσουν ρίχνοντας τις τιμές' . -
Το LIDL ειναι ΑΘΛΙΟ, σε όσες χώρες έτυχε να το επισκεφθώ.ΑΘΛΙΟΙ είναι οι γονείς που αγοράζουν τρόφιμα από εκεί, μολονότι έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν καλύτερες ποιότητες. Βλέπεις την κλώσα να βγαίνει από το SUV με μαλλί κομμωτηρίου και να αγοράζει κατεψυγμένα κεφτεδάκια, αλλαντικά και τυριά για να ταΐσει τα 'σκασμένα'. Άλλωστε ο σύζυγος έδωσε λεφτά για ψώνια, όχι για ποιοτικά ψώνια. Τα υπόλοιπα χαρτζιλίκι στην τσέπη της 'κυρίας'.
Βέβαια για τους ανθρώπους που δεν έχουν αρκετά χρήματα, ουδέν σχόλιον. -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
gavriil1 alert! gavriil1 alert!Σε παρακαλώ μην αρχίσεις πάλι. Στο τέλος θα πιστέψω ότι 'ακολουθείς' τον συγκεκριμένο για να τσακωθείς. Σε παρακαλώ και πάλι μη συνεχίσεις τίποτα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΑΘΛΙΟΙ είναι οι γονείς που αγοράζουν τρόφιμα από εκεί, μολονότι έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν καλύτερες ποιότητες. Βλέπεις την κλώσα να βγαίνει από το SUV με μαλλί κομμωτηρίου και να αγοράζει κατεψυγμένα κεφτεδάκια, αλλαντικά και τυριά για να ταΐσει τα 'σκασμένα'. Άλλωστε ο σύζυγος έδωσε λεφτά για ψώνια, όχι για ποιοτικά ψώνια. Τα υπόλοιπα χαρτζιλίκι στην τσέπη της 'κυρίας'.
Βέβαια για τους ανθρώπους που δεν έχουν αρκετά χρήματα, ουδέν σχόλιον.Συμφωνώ... Αλλά ρε παιδιά, κι άλλοι δεν έχουμε τα τρελλά λεφτά. ΔΕΝ πάμε όμως στο Lidl. Ακόμα και ζώντας με 600-700 ευρώ μηνιαίως, προτιμάμε άλλα μαγαζιά.
-
Συμφωνώ... Αλλά ρε παιδιά, κι άλλοι δεν έχουμε τα τρελλά λεφτά. ΔΕΝ πάμε όμως στο Lidl. Ακόμα και ζώντας με 600-700 ευρώ μηνιαίως, προτιμάμε άλλα μαγαζιά.
Ίσως γιατί εσύ, εγώ και κάποιοι άλλοι δεν εντυπωσιαζόμαστε από 'προσφορές' και κάνουμε το αυτονόητο 'ψάχνουμε'.
-
Βαζω ενα απλο γελακι συμφωνωντας με τον Κρους και ακουω μπενιλικι 2 ωρων. Τι πραγμα ειστε...
-
@tazio: Ξέρεις όμως τι έχω προσέξει; Το κόλπο των .99 λεπτών. Ας πούμε, βάζεις τιμή 14.99 ευρώ. Ο πελάτης προσέχει το ακέραιο μέρος και λέει ότι είναι 14 ευρώ και κατι ψιλά. Βέβαια, στην πραγματικότητα πληρώνει 15, γιατί σιγά μην του δώσουν και το 1 λεπτό πίσω... Το έχω παρατηρήσει ΠΑΡΑ πολλές φορές και στο Lidl και σε ένα σωρό τιμοκαταλόγους.
-
Βαζω ενα απλο γελακι συμφωνωντας με τον Κρους και ακουω μπενιλικι 2 ωρων. Τι πραγμα ειστε...Ψυχραιμία, δεν έβρισε κανείς. Αλλά ρε συ Gabriel, άλλο πράγμα το γελάκι, και άλλο η συμφωνία μαζί μου ρε φίλε, ούτε εγώ ο ίδιος δεν το κατάλαβα.
-
@tazio: Ξέρεις όμως τι έχω προσέξει; Το κόλπο των .99 λεπτών. Ας πούμε, βάζεις τιμή 14.99 ευρώ. Ο πελάτης προσέχει το ακέραιο μέρος και λέει ότι είναι 14 ευρώ και κατι ψιλά. Βέβαια, στην πραγματικότητα πληρώνει 15, γιατί σιγά μην του δώσουν και το 1 λεπτό πίσω... Το έχω παρατηρήσει ΠΑΡΑ πολλές φορές και στο Lidl και σε ένα σωρό τιμοκαταλόγους.0,99 το Εβραΐκο που λένε. Κι αν δείς το έγραψα και πιο πάνω για τις ταμίες που ενώ ζητάνε τα 'δικά τους' ψιλά τα 'δικά μας' πάνε υπέρ πίστεως και 'παρτίδος'.
-
Μια φορά είχα δει στο Μαρινόπουλο που ήταν στην Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά (τώρα έχει κλείσει) ένα ποντίκι αρκετά σεβαστών διαστάσεων να κόβει βόλτες...
-
Βαζω ενα απλο γελακι συμφωνωντας με τον Κρους και ακουω μπενιλικι 2 ωρων. Τι πραγμα ειστε...
Ψυχραιμία, δεν έβρισε κανείς. Αλλά ρε συ Gabriel, άλλο πράγμα το γελάκι, και άλλο η συμφωνία μαζί μου ρε φίλε, ούτε εγώ ο ίδιος δεν το κατάλαβα.
Οταν συζητας με καποιον και ενας τριτος σε κοιταει αμεσως μετα αφου 'δηλωσες' κατι και σου χαμογελαει, τι στο καλο σημενει αυτο το body language στην Ελλαδα?
Τελος δεν ειπα οτι με εβρισε καποιος. Για κραξιμο μιλησα.
-
Walmart εχει στην Ελλαδα?
Εαν οχι, εχει μπει κανεις σε Walmart ποτε στο παρελθον?
-
Ψυχραιμία, δεν έβρισε κανείς. Αλλά ρε συ Gabriel, άλλο πράγμα το γελάκι, και άλλο η συμφωνία μαζί μου ρε φίλε, ούτε εγώ ο ίδιος δεν το κατάλαβα.
Οταν συζητας με καποιον και ενας τριτος σε κοιταει αμεσως μετα αφου 'δηλωσες' κατι και σου χαμογελαει, τι στο καλο σημενει αυτο το body language στην Ελλαδα?
Ένα χαμόγελο, στην 'body language' όπως λες, μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Επειδή λοιπόν εδώ στο φόρουμ δεν έχουμε οπτική επαφή, για να ξέρω πώς εννοεί ο καθείς το χαμόγελο, είναι λογικό να μην καταλάβω
Τέσπα, δε νομίζω ότι συντρέχει λόγος παρεξήγησης, ούτε καν διαφωνούμε εδώ
Walmart εχει στην Ελλαδα?
Εαν οχι, εχει μπει κανεις σε Walmart ποτε στο παρελθον?
Δεν ξέρω να έχει. Όχι δεν έχω μπει. Αλλού στην Ευρώπη, έχει? Αμερικανική αλυσίδα είναι? Είναι φτηνά? Είναι καλά?
-
Walmart εχει στην Ελλαδα?Εαν οχι, εχει μπει κανεις σε Walmart ποτε στο παρελθον?
Εδώ έχουμε το Ευρωπαικό σκέλος του που είναι το Carefour.
-
Βαζω ενα απλο γελακι συμφωνωντας με τον Κρους και ακουω μπενιλικι 2 ωρων. Τι πραγμα ειστε...Σχετικα με το θεμα δεν χρειαζεται καν να πας στο ΣΜ. Πηγαινετε σε μια σταση λεωφοριων, μια τραπεζα. Ολοι κοβουν απο το πλαι σπρωχνωνται, βριζονται. Στην τραπεζα καθε φορα που εχω το νουμερακι καποιος προσπαθει να κοψει μπροστα μου. Αν δεν μιλησω θα μου κατσουν κυριολεκτικα στο σβερκο. Αν δεν φωναξεις δεν πας μακρια. Πισω στο σουπερμαρκετ εχω επανειλημενα δει ατομα να κοβουν ανετα και ωραια μπροστα μου στα ταμεια και τις πρωτες δυο φορες τους εριξα το κλασσικο Ελληνικο μπινελικι την τελευται φορα απλως γελαγα.
Σχετικα με τις πιστωτικες θα ηταν προβλημα μια και πολλοι δεν θελουν να το χρησιμοποιουν. Ο ξαδελφος μου εχει πιστωτικη αλλα δεν την χρησιμοποιει ποτε απλως για περιπτωση αναγκης. Οπως και να το κανουμε στην Ελλαδα ειναι πολλοι με το μετρητο ακομα. Αλλα σιγα σιγα αλλαζει.
Νικος
ΥΓ: Γαβριηλ τo κανεις λαθος. Για εδω μεσα οταν βαζεις το γελακι εννοεις οτι τους ειρωνευεσαι και γελας με αυτα που λενε. Οποτε αμεσως ερχεται το μπινελικι και το φτυσιμο. Μπορεις να φανταστεις αν το παιρνανε ετσι πχ στο Acura Zine και στο Nasioc; Οι μισοι που κανανε εγγραφη θα τους κανανε ban.
Σούπερμαρκετ