-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ρε σε spidey!!! Ήμαρτον, μάνα σας είναι η AlfaRomeo και κάνετε έτσι???
Και να σου πω και το άλλο: Πολλά έντυπα θεωρούσαν ακόμα και το IV R32 καλύτερο από την 147 GTA οπότε plz μην μας τα ζαλίζεις άλλο.όχι, γκόμενά τους, αφού ως γνωστόν η Alfa είναι γυναίκα
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
By the way, ένα R32 κυκλοφορεί ήδη ανάμεσα μας..
Καλα, δε σου ειπα να μην το πεις??
πλακα κανω βεβαια.
παντως αυτη μαλλον θα ηταν η επιλογη αναμεσα στα 3. Η 130 μου αρεσει μονο λογω πισω κινησης, αλλα το VW μου αρεσει περισσοτερο, ειναι και πιο low profile. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αυτό είναι γνωστό, εκτός και αν αναφέρεστε σε κάποιο άλλο R32 που δεν το γνωρίζω...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Αυτό είναι γνωστό, εκτός και αν αναφέρεστε σε κάποιο άλλο R32 που δεν το γνωρίζω...
πλακα του εκανα!
-
Την 147 την απορρίπτω, πολλά άλογα για τον μπροστινό άξονα και πολλά μούτρα απ' όσο εχω δει σε δοκιμές και βίντεο (π.χ. Best Motoring κ.λ.π.). Δεν αμφισβητώ οτι ειναι καλύτερη απο Golf IV R32 κ.λ.π. αλλα πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Για το R32 δεν ξέρω, ακούγεται καλό, πρέπει να ειναι καλοστημένο (αν κρίνουμε απο το GTI) αλλα πιστεύω ανάμεσα στα 3 η 130 έχει το πλεονέκτημα. Όπως ειπώθηκε βάζεις κι ενα μπλοκέ και καθάρισες...
Οπότε 130 απο μένα...
-
Την μπροστοκίνητη Alfa γιατί έχει ένδοξη ιστορία, τρέχει στους αγώνες και βοηθάει και τη Fiat να βελτιώσει τα άγευστα και άγουστα προιόντα της.
Και επιχειρηματολογώ γιατί δεν επιλέγω τα άλλα δύο.
Το τετρακίνητο Golf (Γκόλφω κατά το κοινώς λεγόμενο) απευθύνεται σε τετι-μπόιδες και δεν έχει αγωνιστικές περγαμηνές (κάποιοι ούτε τα ψιλά γράμματα δεν κατανοούν- αλλά στου κουφού τη πόρτα...), η δε BMW απευθύνεται στο νεόπλουτο νεοέλληνα που θέλει να κάνει επίδειξη για να μπει στο μάτι του γείτονα! Και αυτή η **πίσω κίνηση **είναι ΑΜΑΡΤΙΑ! Α πα πα πα
Πιστεύω να σας έπεισα με την επιχειρηματολογία μου -
Σύμφωνα με το βρετανικό EVO, το προηγούμενο R32 ήταν το καλύτερο hot hatch της γενιάς του, μπροστά από Alfa και Focus. Όσο για την κόντρα του topic, το τεύχος του περιοδικού που αγόρασα σήμερα έχει συγκριτικό με τα δύο αυτοκίνητα. Δεν το έχω διαβάσει, αλλά από μια ματιά που έριξα, δίνει και στα 2 από 4 αστέρια, δηλαδή τίποτα το ιδιαίτερο. Νομίζω καταλήγει ότι και τα δύο είναι αξιόλογα και εξαρτάται από το τι θέλεις εσύ να κάνει το αυτοκίνητό σου. Περισσότερα τις προσεχείς μέρες.
-
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
Την μπροστοκίνητη Alfa γιατί έχει ένδοξη ιστορία, τρέχει στους αγώνες και βοηθάει και τη Fiat να βελτιώσει τα άγευστα και άγουστα προιόντα της.
Και επιχειρηματολογώ γιατί δεν επιλέγω τα άλλα δύο.
Το τετρακίνητο Golf (Γκόλφω κατά το κοινώς λεγόμενο) απευθύνεται σε τετι-μπόιδες και δεν έχει αγωνιστικές περγαμηνές (κάποιοι ούτε τα ψιλά γράμματα δεν κατανοούν- αλλά στου κουφού τη πόρτα...), η δε BMW απευθύνεται στο νεόπλουτο νεοέλληνα που θέλει να κάνει επίδειξη για να μπει στο μάτι του γείτονα! Και αυτή η **πίσω κίνηση **είναι ΑΜΑΡΤΙΑ! Α πα πα πα
Πιστεύω να σας έπεισα με την επιχειρηματολογία μουΕπιτέλους σταματήστε με τα εμπρηστικά posts!
-
Λοιπόν, δείτε μερικούς χρόνους από το γερμανικό περιοδικό Sport Auto, οι οποίοι δείχνουν πιστεύω τις δυνατότητες των κατασκευών (προσωπικά το θεωρώ καλό περιοδικό).
Όλες οι συγκρίσεις είναι από την πίστα του Hockenheim
ΒΜW 130i 1.19,9 min
Opel Astra OPC 1.19,3
VW Golf R32 1.19,4Eπί την ευκαιρία αναφέρω ενδεικτικά και άλλα σημαντικά (για μένα)μοντέλα έτσι για συγκρίσεις
VW Golf V Gti dsg 1.21,8
Honda Civic Type-R 1.20,9
Honda S 2000 1.18,9
Renault Megane Trophy 1.18,8
Mini Cooper S Works 1.22,2
VW Golf IV R32(2003) 1.20,7
VW Golf Gti 1.8T(2002) 1.22,9
BMW M3 (E46) 1.16,3
BMW M3 CSL 1.13,5
AUDI S3(1999) 1.20,9
Alfa Romeo 156 GTA 1.22,7
AUDI TT 1.8T quattro 1.19,9
BMW M5 (1999) 1.17,6
BMW M5 (12ος 2004) 1.16,5
Maserati 3200 GT 1.18,4
Nissan 350 Z 1.18,8
Opel Speedster Turbo 1.17,1
Renault Clio Sport V6 1.20,2
Subaru Impreza GT Turbo(2000) 1.19,4
Subaru Impreza WRX STi (2004) 1.17,9Και μερικά Supercars...
Pagani Zonda S 1.11,8
Porsche Carrera GT 1.08,6
Ferrari 360 Modena 1.15,1
Lamborghini Gallardo 1.11,8
Lamborghini Murcielago 1.12,0A! Kαι κάτι για τον PetRan (και εγώ μαζί του) έχει το περιοδικό και ένα Golf V Gti ''φτιαγμένο από την Raeder-Motorsport (κλασσικά προγραμματάκι, εξατμισούλα) στα 260ps (191kw)/6000 και 360Nm/4600
Κάνει στην ίδια πίστα 1.17,7
-
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
ΒΜW 130i 1.19,9 min
VW Golf R32 1.19,4
Eπί την ευκαιρία αναφέρω ενδεικτικά και άλλα σημαντικά (για μένα)μοντέλα έτσι για συγκρίσεις
VW Golf V Gti dsg 1.21,8
VW Golf IV R32(2003) 1.20,7
VW Golf Gti 1.8T(2002) 1.22,9
AUDI S3(1999) 1.20,9
Alfa Romeo 156 GTA 1.22,7
AUDI TT 1.8T quattro 1.19,9A! Kαι κάτι για τον PetRan (και εγώ μαζί του) έχει το περιοδικό και ένα Golf V Gti ''φτιαγμένο από την Raeder-Motorsport (κλασσικά προγραμματάκι, εξατμισούλα) στα 260ps (191kw)/6000 και 360Nm/4600
Κάνει στην ίδια πίστα 1.17,7
H 156 GTA με 250 άλογα καταφέρνει να είναι πιο γρήγορη κατά 2 δέκατα από το Golf IV GTi με 180 άλογα. Τελικά στρίβει ή δεν στρίβει το IV???
Βλέπω και το ΤΤ που το θάβετε όλοι ακόμα και ο lkar...
Σxεδόν 3 sec έριξε στην 156GTA..
Για Golf IV R32 δεν το συζητάω καν, πόσο μάλλον για V... -
VW Golf V Gti dsg 1.21,8
Honda S 2000 1.18,9
Renault Megane Trophy 1.18,8Τεστάρω κι εγώ πως κάνουνε bold.
-
147 GTA διότι εμφανισιακά ξεχωρίζει και μ'ένα μπλοκέ κάνει θαύματα...ας έχει και VDC
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Σύμφωνα με το βρετανικό EVO, το προηγούμενο R32 ήταν το καλύτερο hot hatch της γενιάς του, μπροστά από Alfa και Focus. Όσο για την κόντρα του topic, το τεύχος του περιοδικού που αγόρασα σήμερα έχει συγκριτικό με τα δύο αυτοκίνητα. Δεν το έχω διαβάσει, αλλά από μια ματιά που έριξα, δίνει και στα 2 από 4 αστέρια, δηλαδή τίποτα το ιδιαίτερο. Νομίζω καταλήγει ότι και τα δύο είναι αξιόλογα και εξαρτάται από το τι θέλεις εσύ να κάνει το αυτοκίνητό σου. Περισσότερα τις προσεχείς μέρες.Ego pali etyxe na do mia palia ekpompi toy top gear. Ksekinaei me sigkrisi ton focus rs, golf r32 (to proigoymeno) kai 147 gta.
To video arxizei legontas gia to poly kalo emprosthio sistima toy rs, tin terakinisi toy R32 kai sinexizei legontas oti i 147 den exei oyte to poly kalo emprosthio sistima toy rs oyte tin terakinisi toy R32 alla rixnei kai sta 2 sta aytia (kai stin eytheia alla kai kalytero xrono sti pista)!!!!!Mi sinexiso me ta ypoloipa dithirambika sxolia gia thn gta!!!!
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
VW Golf V Gti dsg 1.21,8
Honda S 2000 1.18,9
Πρόσεξε όμως και αυτό!!!
Opel Astra OPC 1.19,3
Το θέμα είναι όμως ότι Αstra και Μegane είναι σημαντικά δυνατότερα από ΤypeR και GTi οπότε και μαζέυουν το χαμένο χρόνο στις στροφές (ειδικά το Astra), στις ευθείες.
Στην περίπτωση της GTA όμως, έχουμε ένα αυτοκινητο το οποίο είναι 50 άλογα δυαντότερο από ΤypeR και GTi και 70 άλογα δυνατότερο από το Golf IV GTi.
Παρόλα αυτά κάνει σημαντικά χειρότερο χρόνο από αυτά και επιπλέον κάνει καλύτερο χρόνο από το IV Gti μόλις κατά δύο δέκατα (2/10).
Εσύ τι καταλαβαίνεις από αυτό???? -
Ο χρήστης meco έγραψε:
VW Golf V Gti dsg 1.21,8
Honda S 2000 1.18,9
Πρόσεξε όμως και αυτό!!!
Opel Astra OPC 1.19,3
Το θέμα είναι όμως ότι Αstra και Μegane είναι σημαντικά δυνατότερα από ΤypeR και GTi οπότε και μαζέυουν το χαμένο χρόνο στις στροφές (ειδικά το Astra), στις ευθείες.
Στην περίπτωση της GTA όμως, έχουμε ένα αυτοκινητο το οποίο είναι 50 άλογα δυαντότερο από ΤypeR και GTi και 70 άλογα δυνατότερο από το Golf IV GTi.
Παρόλα αυτά κάνει σημαντικά χειρότερο χρόνο από αυτά και επιπλέον κάνει καλύτερο χρόνο από το IV Gti μόλις κατά δύο δέκατα (2/10).
Εσύ τι καταλαβαίνεις από αυτό????Ναι, αλλά το megane ρίχνει και στο R32..
edit : είναι ελάχιστη η διαφορά βέβαια (εώς και αμελητέα)..εσύ πώς το εξηγείς αυτό;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ναι, αλλά το megane ρίχνει και στο R32..
edit : είναι ελάχιστη η διαφορά βέβαια (εώς και αμελητέα)..εσύ πώς το εξηγείς αυτό;
Απλό.
Megane:
R32: -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Το Megane προσωπικά δεν το αμφισβήτησα ποτέ. Είναι ένα πολυ καλά στημένο αυτοκίνητο και στην έκδοση trophy από όσο έχω διαβάσει/ακούσει έχει κοφτερότερο τιμόνι και πιο άμεσες αντιδράσεις από το Golf GTi.
Γενικά είναι περισσότερο καθαρόαιμο σε σχέση με το Golf.
Μόνο σε θέματα ποιότητας υστερεί και για αυτό επιμένουν τα άρθρα και οι εκπομπες που είδα/διάβασα στο Golf GTi...
δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Τα κολλήματα τα αφήνω για τους άλλους...Για μένα το θέμα είναι ότι το μίζερο, το άστριφτο, το αναίσθητο, το κακό Golf IV Gti έμεινε πίσω μόλις 2/10 του δευτερολέπτου από την 156GTA η οποία είναι ισχυρότερη κατά 70 άλογα. Για να μη μιλήσουμε για τα εξίσου άθλια ΤΤ και S3 που γράφουν καλυτερο χρόνο...
Τελικά το Golf IV έστριβε??? -
Ο χρήστης MICZ έγραψε:
¼ëåò ïé óõãêñßóåéò åßíáé áðü ôçí ðßóôá ôïõ Hockenheim
Áõôü åäþ ãéáôß äåí ôï Ý÷åé ëÜâåé êáíåßò õðüøéí ôïõ?
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Το Megane προσωπικά δεν το αμφισβήτησα ποτέ. Είναι ένα πολυ καλά στημένο αυτοκίνητο και στην έκδοση trophy από όσο έχω διαβάσει/ακούσει έχει κοφτερότερο τιμόνι και πιο άμεσες αντιδράσεις από το Golf GTi.
Γενικά είναι περισσότερο καθαρόαιμο σε σχέση με το Golf.
Μόνο σε θέματα ποιότητας υστερεί και για αυτό επιμένουν τα άρθρα και οι εκπομπες που είδα/διάβασα στο Golf GTi...
δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Τα κολλήματα τα αφήνω για τους άλλους...Για μένα το θέμα είναι ότι το μίζερο, το άστριφτο, το αναίσθητο, το κακό Golf IV Gti έμεινε πίσω μόλις 2/10 του δευτερολέπτου από την 156GTA η οποία είναι ισχυρότερη κατά 70 άλογα. Για να μη μιλήσουμε για τα εξίσου άθλια ΤΤ και S3 που γράφουν καλυτερο χρόνο...
Τελικά το Golf IV έστριβε???Έστριβε; Έτσι φαίνεται.
Το 'διασκέδαζες' όμως όσο θα'πρεπε από ένα gti; Δε νομίζω..
Σε ενέπνεε περισσότερο για στροφιλίκια, ή για ευθείες, άνεση και ασφαλή προσπεράσματα χάρη στον υπέροχο κινητήρα του; Μάλλον το δεύτερο.
Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι πολλοί το έχουν παρακάνει με τις απόψεις τους γι'αυτό το 'μισητό' golf IV (της επίσης μισητής VW), και σίγουρα αυτή η υπερβολή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα..
Αντιθέτως, για το V gti το οποίο είναι πιο ακριβό απόσο ήταν το ΙV (έστω και λίγο), επειδή τα περιοδικά το έχουν εκθειάσει όλοι λένε 'πω πω το καλύτερο και value for money και απ'ολα' ....
Δε λέω πως δεν είναι καλύτερο το V από το IV. Σίγουρα είναι.
Λέω το πόσο εύκολα επηρεάζει ο ειδικός τύπος και πώς αλλάζουν τα πράγματα στη σκέψη του 'φίλου της οδήγησης' -
Ο χρήστης Spidey_TS έγραψε:
Όλες οι συγκρίσεις είναι από την πίστα του Hockenheim
Αυτό εδώ γιατί δεν το έχει λάβει κανείς υπόψιν του?
3λιτρες ανησυχίες: R32, 147GTA, 130i