-
Kαι τι δεν θα 'δινα πάντως να 'βλεπα τελικό στο παγκόσμιο
O'Sullivan-Williams!!! Είναι οι πιο natural παίχτες αυτή τη στιγμή!!! -
Καλό το σπορ , αλλά κουραστικό , ειδικά αν δεν γνωρίζεις τους κανονισμούς , και δεν έχεις eurosport !!!!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εμενα μου αρεσει πολυ το γαλλικο.Ο πιο ανασταλτικος παραγοντας που δεν παιζω συχνα ειναι οτι δεν εχω καποιο μαγαζι κοντα μου που να παρεχει καλο λογο τιμης/υπηρεσιες.
Μακαρι να φτιαξεις κατι καλο φιλε.
Άν έμενα Αθήνα θα δεν θα το σκεφτόμουν τόσο...Δυστυχώς η επαρχία έχει μεγαλύτερα ρίσκα!!!!!....
Thanx...
-
Στο σπιτι που νοικιασαμε (λογω διορισμο της συζυγου) μακρυα απο την κυρια κατοικια μας, 'κληρονομησα' ενα τραπεζι μπιλιαρδου πληρως εξοπλισμενο (ηλεκτρικες αντιστασεις για την τσοχα, ειδικο φωτισμο, πληθος στεκων). Δυστυχως η ελαχιστη εμπειρια μου με το αθλημα προερχεται απο τα μαθητικα χρονια με αμερικανικο. Αυτο το τραπεζι εχει δυο λευκες και μια χρωματιστη μπαλα (υποθετω γαλικο; ).
Επειδη, αν και τελειως ασχετος, θα ηθελα να διαθεσω λιγο χρονο, αφου βρηκα τις ιδανικες συνθηκες, θα μπορουσε καποιος απο τους προλαλησαντες masters (ή μηπως επρεπε να γραψω 'masters'; )να περιγραψει τους κανονες του αθληματος;
-
Γαλλικό.
Χτυπάς τη χρωματιστή μπάλα με σκοπό να πετύχεις και τις δύο λευκές. Αυτό γίνεται πολλές φορές με σπόντα, γι' αυτό απαιτείται μεγάλη εξάσκηση. Κάθε φορά που πετυχαίνεις, μετράς ένα πόντο και ξαναπαίζεις.[Έχω να παίξω μπιλιάρδο πολλά χρόνια. Όνειρό μου είναι να αποκτήσω κάποια στιγμή σπίτι με καταδικό μου play-room που ΦΥΣΙΚΑ θα έχει ένα αμερικάνικο μπιλιάρδο, εκτός από το home-cinema, τη βιβλιοθήκη και τα δικτυωμένα game PCs με τάχιστη γραμμή νετ. ]
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γαλλικό.
Χτυπάς τη χρωματιστή μπάλα με σκοπό να πετύχεις και τις δύο λευκές. Αυτό γίνεται πολλές φορές με σπόντα, γι' αυτό απαιτείται μεγάλη εξάσκηση. Κάθε φορά που πετυχαίνεις, μετράς ένα πόντο και ξαναπαίζεις.[Έχω να παίξω μπιλιάρδο πολλά χρόνια. Όνειρό μου είναι να αποκτήσω κάποια στιγμή σπίτι με καταδικό μου play-room που ΦΥΣΙΚΑ θα έχει ένα αμερικάνικο μπιλιάρδο, εκτός από το home-cinema, τη βιβλιοθήκη και τα δικτυωμένα game PCs με τάχιστη γραμμή νετ. ]
Μικρό λαθάκι : στο γαλλικό ο κάθε παίκτης έχει την δική του 'άσπρη' (οι δύο άσπρες μπάλες ξεχωρίζουν μεταξύ τους από ένα μικρό τρίγωνο ή κύκλο που έχει πάνω της η μία από τις δύο.) που σημαίνει ότι η αρχική μπάλα που πρέπει να χτυπήσει ο κάθε παίχτης για να πετύχει το σκοπό του είναι διαφορετική. Δηλ σε κάθε βολή ο κάθε παίχτης χτυπάει με τη στέκα του την δική του άσπρη μπάλα και προσπαθεί η αρχική του μπάλα να χτυπήσει και τις άλλες δύο μπάλες που υπάρχουν πάνω στο τραπέζι με την αρχική του μπάλα = καραμπόλα.
Ένας παίχτης παίζει έως ότου κάποια βολή του δεν είναι 'καραμπόλα' ή μέχρι να κάνει φάουλ,οπότε και χάνει τη σειρά του.
ΦΑΟΥΛ :
- Αν σε κάποια βολή ενός παίχτη η αρχική του μπάλα αναπηδήσει μες στο τραπέζι πριν να χτυπήσει κάποια άλλη μπάλα.Αν αναπηδήσει αφότου χτυπήσει μπάλα δεν είναι φάουλ.Το ίδιο συμβαίνει και όταν αναπηδήσει κάποια άλλη μπάλα εκτός της αρχικής.
- Αν σε κάποια βολή κάποια μπάλα αναπηδήσει και βγει εκτός τραπεζιού.
- Αν παίξει κάποιος παίχτης και μετά τη σύγκρουση με την πρώτη μπάλα που χτυπήθηκε,καμία μπάλα δεν χτυπήσει σε κάποια άκρη του τραπεζιού.
- Αν κάποιος παίχτης ακουμπήσει ή μετακινήσει με οποιοδήποτε τρόπο κάποια από τις μπάλες πάνω στο τραπέζι εκτός από την άκρη της στέκας του.
Η πιο διαδεδομέμη παραλλαγή που παίζαμε - στα χρόνια μου τουλάχιστον - ήταν οι τρίσποντες όπου υποχρεωτικά η αρχική μπάλα πριν ολοκληρωθεί η καραμπόλα πρέπει να κάνει τρεις σπόντες,δηλαδή να χτυπήσει τρεις φορές σε κάποια από τις άκρες του τραπεζιού.
-
Έτσι, έτσι.
-
Α βρε τι μου θυμίσατε!! Έχω να παίξω γαλλικό πολλά χρόνια. Κάποτε παίζαμε όλη η παρέα μετά μανίας. Καλά κάποτε θα τα δίναμε όλα για δικό μας δωμάτιο μπιλιάρδου!! Τα γαλλικό σε σχέση με το αμερικάνικο είναι κάτι σαν σκάκι σε σχέση με το τάβλι!!!! Άλλο πράγμα.
-
Καμμία σχέση ομως με το σνούκερ.
-
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Καμμία σχέση ομως με το σνούκερ.Το σνούκερ είναι ότι και το μπριτζ για τους χαρτοπαίκτες: άθλημα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Για να δουμε τι γινεται μεταξυ των μελων του φορουμ!παιζατε?
Επί 6-7 χρόνια, 1 φορά την εβδομάδα Αμερικάνικο. Κάποια στιγμή ανακάλυψα το snooker και το Αμερικάνικο μου φαίνεται πια πολύ βαρετό.παιζετε ακομη?
**Ναι. Carom 3D **που?
**Internet
**
ποσο συχνα?
Σαββατοκύριακατι παιχνιδια?
Snooker (και μόνο) -
Εγώ έχω τραπέζι snooker σπίτι μου και ασχολούμαι πάρα πολύ..
Άυριο αρχίζει και το malta cup που μπορείτε να το δειτε στο Eurosport.. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Εγώ έχω τραπέζι snooker σπίτι μου και ασχολούμαι πάρα πολύ..
Άυριο αρχίζει και το** malta cup **που μπορείτε να το δειτε στο Eurosport..Sorry για το Off topic, αλλά διάβασα miata cup.........ε μου φάνηκε αστείο και είπα ν το μοιραστώ μαζί σας!
-
See how Ronnie O'Sullivan makes the fastest 147 break ever. It took him only 5 minutes and 20 seconds. This was in a match against Mick Price, in the World Championship in 1997
ΟΜG!
(αν και στη νεαρά μου μνημη πάντα ειχα αυτήν την εικονα: HENDRY
-
παίδες, έχει κανά καλό μπιλιαρδάδικο στη Γλυφάδα? (εκτός του Blanos)
-
Το number one στη Λαζαρακη αλλα δυο φορες τελευταια το εχω δει κλειστο.
-
Αμερικανικο παιζουν συνηθως ασχετοι και ευκαιριακοι παικτες.
Γαλλικο παιζουν οι πιο ψαγμενοι. Γαλλικο τρισποντο παιζουν οι ακομα πιο ψαγμενοι (σαν κι εμενα ).
Σνουκερ παιζουν στην Αγγλια στις παμπ σε κατι τραπεζια μινιατουρες....της πλακας. Το επαγγελματικο ομως σνουκερ ειναι κορυφη. Εκτος απο φοβερη τεχνικη χρειαζεται και τελεια στρατηγικη. Ειχα παρακολουθησει στο Wembley arena το 2004 το masters snooker. Aντιπαλοι Ronnie O’Sullivan - Paul Hunter. Ο Hunter ενω εχανε 7-2 το κερδισε 10-9. Φοβερη ατμοσφαιρα!! Δυστυχως το παλικαρι μολις 27 ετων πεθανε απο καρκινο 2 χρονια μετα. Κριμα γιατι ηταν φοβερο ταλεντο και ομορφοπαιδο.
http://www.youtube.com/watch?v=4nREBLYt ... re=related -
Παρακαλάω εδώ και χρόνια να φέρει κάποιος snooker στο Βόλο, όσοι έχουν παίξει με καταλαβαίνουν. (αν γνωρίζει κάποιος κάποιο τραπέζι στη Λάρισα ας μας πει plz)
Υπερβολικά δύσκολο μέχρι να το συνηθίσεις (διαστάσεις τραπεζιού 1,90*3,80 με μπάλες μισές από ότι στο Αμερικάνικο) αλλά αν καταφέρεις και κάνεις ένα σερί έστω και με 2 χρωματιστές πετάς στα σύννεφα.
εδώ και το πιό γρήγορο 147 (απόλυτη βαθμολογία) στην ιστορία από Ronnie O Sullivan
http://www.youtube.com/watch?v=btmB-p_0QFg' target='_blank' target='_blank
sιt back 'n njoy...
-
Κανείς για 9μπάλο σήμερα το απόγευμα στην Αμφιθέας στο γνωστό μέρος...?
-
H ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΛΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΠΙΛΙΑΡΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!!!
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ CLIK ΣΤΟ GPA.COM.GR
ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ!ΦΟΒΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!
Μπιλιάρδο !!!