-
Drive τεύχος 96 για την X3 2.5
'Στο επαρχιακό δίκτυο ξεδιπλώνει το ταλέντο της χωρίς να δυσανασχετεί στον γρήγορο ρυθμό.Δεν είναι σπορ αυτοκίνητο, όμως ακολουθεί τις εντολές του οδηγού χωρίς έντονες κλίσεις και παρατράγουδα στη συμπεριφορά. Μόνο η ελλιπής πλευρική στήριξη του καθίσματος θα προβληματίσει τον οδηγό. Ο πρώτος δασικός χωματόδρομος φέρνει την Χ3 δυναμικά μέσα στη φύση. Στα πατημένα κομμάτια, το DSC δουλεύει υπερωρίες σε γρήγορο ρυθμό χωρίς να επιτρέπει στο αμάξωμα να παίρνει γωνίες. Η τετρακίνηση βρίσκει τη χαμένη της πρόσφυση για να κινηθεί γρήγορα, όμως οι εγκάρσιες ανωμαλίες δεν είναι η καλύτερή της και ο ρυθμός που επιβάλλει είναι σβέλτος μεν αλλα χωρίς ακρότητες. Μπορει να μην έχει βοηθήματα τετρακίνησης, όμως οι κοντοί πρόβολοι προσφέρουν καλές γωνίες προσέγγισης και αποχώρησης, ενώ τα ηλεκτρονικά βοηθήματα-και κυρίως το Hil Descent Control-υπάρχουν για την ακραία περίπτωση που θα κατεβείτε μια λασπωμένη πλαγιά.Το θέμα ειναι ποίος θα την υποβάλει στα δύσκολα.'Drive τεύχος 86 για την τετρακίνηση της X3
'Το xDrive, το νέο σύστημα τετρακίνησης που εξέλιξε η BMW σε συνεργασία με της Magna Steyr, βασίζεται σέναν πολύδισκο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συμπλέκτη, που είναι τοποθετημένος ανάμεσα στο κιβώτιο και στον εμπρός άξονα. Ένας ηλεκτρικός σερβομηχανισμός, συνδεμένος με το DSC, επεμβαίνει ανάλογα με τις συνθήκες για να πιέσει ή να κλειδώσει πλήρως τον πολύδισκο συμπλέκτη και να κατανείμει ανάλογα τη ροπή στον εμπρός και τον πίσω άξονα. Αυτή είναι και η βασική διαφορά απο έναν απλό συνεκτικό: σε κανονικές συνθήκες αφήνει τους δύο άξονες να περιστρέφονται με την ίδια ταχύτητα. Όταν χρειάζεται όμως, λειτουργεί πολύ πιο γρήγορα και για μικρότερο χρονικό διάστημα ελέω του εξαιρετικά γρήγορου επεξεργαστή του DSC. Έτσι η κατανομή της ροπής μεταβάλλεται πολύ πιο γρήγορα και ακριβώς για όσο χρόνο χρειάζεται σε περίπτωση εμφάνισης υποστροφής ή υπερστροφής.
Υπάρχουν όμως και άλλα μικρά μυστικά, όπως το γεγονός ότι μέχρι και την ταχύτητα των 20km/h ο συμπλέκτης έιναι κλειδωμένος για να αποφευχθεί η απώλεια πρόσφυσης, ή οτι για να μειωθούν οι τριβές, πάνω απο τα 180km/h η κίνηση μεταδίδεται μόνο στον πίσω άξονα. Στον ίδιο άξονα και για τον ίδιο λόγο μεταδίδεται η ροπή κατα τη διάρκεια του παρκαρίσματος.''..Όμως για πρώτη φορά σε BMW, τα ηλεκτρονικά δεν απερεργοποιούνται πρήρως και αυτό θα πρέπει να πούμε οτι υπήρχε η μεγαλυτερη απογοήτευσή μας.Ακόμα και όταν απενεργοποιείς το DSC, αυτό απλώς επεμβάινει πιο αργά.'
Προσωπικά, επειδή έτυχε να πάρει η αδερφή της κοπέλας μου το X3 2.0 είχα την εμπειρία να δοκιμάσω τη περίφημη θέση οδήγησης αλλα και να πάρω μια ιδέα απο το πώς 'ρολάρει' αυτή η υπεριψωμένη 3άρα.
Η θέση οδήγησης είναι αρκετα καλή, νομίζεις οτι 'φοράς' το αυτοκίνητο και αυτο γίνεται προέκταση του εαυτού σου. Όμως, θα συμφωνήσω με τον Τσιγκρή ότι το κάθισμα της X3 εχει ελλιπή πλαινή στήριξη.
Στο δρόμο τώρα, τα 17άρια σχετικά χαμηλοπρόφιλα ζαντολάστιχα σε συνδιασμό με την ανάρτηση που αποδεικνύεται να έχει πολύ σπορ προσανατολισμό, εχουν ως αποτέλεσμα λιγοστές κλίσεις στις στροφές. Η άνεση όμως είναι αυτή που θα πληρώσει πάλι το τίμημα, καθώς σε καθε ανωμαλία του δρόμου οι επιβάτες θα δυσανασχετήσουν.
Στην εθνική, δε θα έλεγα οτι είναι το πιο αθορυβο BMW που έχω μπει. Εκτος απτους κραδασμούς της ανάρτησης, ενοχλητικος είναι και ο θόρυβος κύλησης που φέρνουν τα μεγάλα (235/55) ελαστικά στη καμπίνα.
Απο επίδόσεις, δε χρειαζεται και πολύ φαντασία: 150(?) άλογα-1800κιλά.Για εμένα η συγκριση 2 διαφορετικών τυπου αυτοκινήτου πάντα θα είναι άτοπη. Πρώτα πρέπει μόνος σου να καταλάβεις τί πραγματικά χρειάζεσαι και μέτά σαυτή τη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων να ψάξεις για το καλύτερο. Στη κατηγορία της BMW 320 υπάρχουν και άλλοι εξίσου καλοί ανταγωνιστές, όπως επισης και στη κατηγορία της X3 (SUV).
Ένα 'σπόρ σαλούν' ή ένα SUV λοιπόν?Αυτά απο εμένα, ελπίζω να βοήθησα.
-
Με ενα σετ ελαστικα ολα πανε παντου αντε και με λογο υψος παραπανω. Εκει τελος παντων που καποιος στο 80% των περιπτωσεων θα χρειαστει να παει...... Οχι βεβαια με 50αρι προφιλ σε 18αρα ζαντα...... εκει θα πεσει γελιο.... και ελπιζω η ρεζερβα να ειναι κανονικη και οχι αναγκης.
Παντως κατα κυριο λογο εξαρταται απο τον οδηγο και το τι ξερει και τι ειναι διατεθημενος να κανει ( και τι αβαριες να πληρωσει)
-
Σαμπως θα παει κανεις με το Χ3 σε αγωνες trial????????
-
Προσωπικα δεν εχω οδηγησει κανενα απο τα δυο,εχω μπει μονο ως συνεπιβατης.Γνωστος μου που εχει το Χ5 μου ειπε οτι η διαφορα χρημάτων ειναι δυσανολογη της διαφορα των αυτοκινητων,με πιο απλα λογια:Μου ειπε οτι το Χ3 δεν αξίζει.
-
Ο χρήστης Rallyeman έγραψε:
Drive τεύχος 96 για την X3 2.5
Υπάρχουν όμως και άλλα μικρά μυστικά, όπως το γεγονός ότι μέχρι και την ταχύτητα των 20km/h ο συμπλέκτης έιναι κλειδωμένος για να αποφευχθεί η απώλεια πρόσφυσης, ή οτι για να μειωθούν οι τριβές, πάνω απο τα 180km/h η κίνηση μεταδίδεται μόνο στον πίσω άξονα. Στον ίδιο άξονα και για τον ίδιο λόγο μεταδίδεται η ροπή κατα τη διάρκεια του παρκαρίσματος[/i].''..Όμως για πρώτη φορά σε BMW, τα ηλεκτρονικά δεν απερεργοποιούνται πρήρως και αυτό θα πρέπει να πούμε οτι υπήρχε η μεγαλυτερη απογοήτευσή μας.Ακόμα και όταν απενεργοποιείς το DSC, αυτό απλώς επεμβάινει πιο αργά.'
α. Και πως 'καταλαβαίνει' το αυτοκίνητο ότι παρκάρεις και όχι ότι απλά θέλεις να κινηθείς σιγά μπρός πίσω σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης?
β. πάνω απο τα 180 δίνει κίνηση μόνο πίσω. Χμ!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Προσωπικα δεν εχω οδηγησει κανενα απο τα δυο,εχω μπει μονο ως συνεπιβατης.Γνωστος μου που εχει το Χ5 μου ειπε οτι η διαφορα χρημάτων ειναι δυσανολογη της διαφορα των αυτοκινητων,με πιο απλα λογια:Μου ειπε οτι το Χ3 δεν αξίζει....σε σχέση με το Χ5. Κάπου το έχω διαβάσει και εγώ αυτό. Αλλά τα 10Κ
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Η Χ3 είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο για την άσφαλτο. Αλλά στο χώμα και μάλιστα του τύπου που έχουμε στην Ελλάδα (φυτευτή πέτρα) προβληματίζε αρκετά με την άνεσή της. Άσε που είσαι συνέχεια με το φόβο του σκισμένου ελαστικού, ή της στραβής ζάντας. Αν σε ενδιαφέρει κάτι σε SUV που θα το εκμεταλλευτείς πλήρως προτίμησε ένα forester turbo...
Ή πάρε μία 320 και με τα ρέστα ένα jimny.Αν και συνηθως δεν συμφωνω με τις αποψεις του meco ( ) εδω προσυπογραφω
-
Η δικιά μου γνώμη είναι η εξής:Η 320 σου δίνει πράγματα που τα βρίσκεις σε ελάχιστα αυτοκίνητα.Το Χ3 σου δίνει πράγματα που βρίσκεις σε πολλά SUV.(εκτός απ' το σήμα).Με λίγα λόγια η 320 αξίζει με το παραπάνω τα λεφτά της η X3 όχι.
-
Δεν βρισκω την X3 κακκη ιδεα αλλα προσωπικα θα επαιρνα ενα φορεστερακι 2.5 αλιτρο να τρεχω και λιγο...Το X3 θα ειναι απελπιστικα αργο..
Οφροουντ θα ειναι καλο σιγα τις δυνατοτητες που εχουν τα αλλα παραπανω..Παντως αξιζει και σε ιματζ και σε ποιοτητα κυλισης..
-
λογω των πολλων χιλιομετρων που κανω μεταξυ αθηνων και πυλου [3000+/μηνα] εχω σκεφτει την λυση του Χ3 ομως σε ντιζελ οπου εχει εκδοση 2 λιτρων με 150 αλογα και 280 ή 300 κιλα ροπη [δεν ειμαι βεβαιος] κου σε συνδιασμο με την χαμηλοτερη καταναλωση σε σχεση με τα βενζινοκινητα νομιζω οτι θα ειναι μια καλη αγορα.
βεβαια δεν εισαγεται σε ντιζελ απο την επισημη αντιπροσωπεια ομως σε μια διετια που θα με απασχολησει σοβαρα το θεμα πολλα μπορει να εχουν αλλαξει......προς το καλυτερο ελπιζω.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
λογω των πολλων χιλιομετρων που κανω μεταξυ αθηνων και πυλου [3000+/μηνα] εχω σκεφτει την λυση του Χ3 ομως σε ντιζελ οπου εχει εκδοση 2 λιτρων με 150 αλογα και 280 ή 300 κιλα ροπη [δεν ειμαι βεβαιος] κου σε συνδιασμο με την χαμηλοτερη καταναλωση σε σχεση με τα βενζινοκινητα νομιζω οτι θα ειναι μια καλη αγορα.βεβαια δεν εισαγεται σε ντιζελ απο την επισημη αντιπροσωπεια ομως σε μια διετια που θα με απασχολησει σοβαρα το θεμα πολλα μπορει να εχουν αλλαξει......προς το καλυτερο ελπιζω.
ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ το εχει ο τρικαλιωτης στη θεσσαλονικη +5000 απο το βενζινοκινητο 2λιτρο
-
H ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ οτι στις 40.000 ευρω η καλυτερη επιλογη ειναι το Φορεστερ 2.5 μετα το Χ3 2.0 και μετα το Μαβερικ 3.0.......συνδιαζουν το ονομα την ποιοτητα και τις επιδοσεις το καθενα σε δικο του βαθμο αλλα σε επιπεδο ανωτερο απο τα αλλα Σουβ της ιδιας κατηγοριας......( αντε και το Ραβ καλο ειναι )
-
Παρε το νεο SantaFe με 30κ θα εχεις 190ατια και με 5αρι σασμαν αυτοματο/σειριακο,μπλοκε πισω,ESP,κλειδωμα 50-50,δερματα,ολες τις ηλεκτρ. ευκολιες,ηλιοροφη,ζαντες γενικως τα παντα και καταναλωση οταν οδηγεις νορμαλ max. 13-13.5 lt/100...
-
2000 κυβικά, για πόσα κιλά είπαμε?
(αλήθεια ρωτάω, πόσα κιλά είναι η Χ3 2,0?)
Τα
-
Εννοείται πως μια BMW πρέπει να συνοδεύεται από κάποιο sport πακέτο
δερμάτινα οροφή κλπ κλπ κλπ.
Οπότε υπολογίζουμε άλλα 5-6 χιλιάρικα μη πω παραπάνω -
Kαι το κακκο με τους ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣστη BMW ειναι οτι σχεδον κανενα μοντελο δεν ερχεται στοκ για να το παρεις στην τιμη των 39900..Σου λενε εχουμε ενα το οποιο εχει μονο σαν εξτρα λευκα φλασακια κ τιμονι πολλαπλων λειτουργιων με εξτρα χρηματα πχ μονο 1800Ευρω..Αρα παει το 39900 σε 42+ ΑΠΑΤΗ...
Αυτο το κακκο το εχουν ολα τα γερμανικα αμαξια γοητρου VW,Audi,BMW,Mercedes etc...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
2000 κυβικά, για πόσα κιλά είπαμε?
(αλήθεια ρωτάω, πόσα κιλά είναι η Χ3 2,0?)Ευτυχώς είναι λίγο ελαφρύτερη από τις εξακύλινδρες.... μόνο 1730 κιλά! (με 90% γεμάτο ρεζερβουάρ και οδηγό 68 κιλών με τσάντα 7 κιλών)(που πάνε και τους βρίσκουν αυτούς τους οδηγούς.... στον ιππόδρομο? ) Οπότε ακόμα και με επιβάτες και πράματα συνεχίζει να είναι ελαφρύτερο από κάτι Touareg κλπ.
Πάντως αν και είμαι εχθρός του βάρους που σημαίνει αναγκαστική αύξηση κόστους (μεγαλύτερα φρένα, λάστιχα, αναρτήσεις) και βέβαια ενεργειακά (κατασκευή λιώσιμο περισσότερου μετάλλου κλπ αλλά και κατανάλωση οχήματος) και φθορά δρόμων πρέπει να παραδεχτώ ότι παρόλο που φυσικά είναι πιο αργό από τα μεγάλα αδέλφια του, τουλάχιστον στα χαρτιά οι επιδόσεις του μοιάζουν καθόλα αξιοπρεπείς. Αρκεί να ξεκαθαρίσει κανείς ότι δεν έχει γρήγορο αυτοκίνητο. Μάλιστα μέχρι πριν λίγα χρόνια 0-100 σε 11,5'' θεωρείτο αξιοπρεπέστατη επίδοση για οικογενειακού προσανατολισμού αυτοκίνητο. Νομίζω ότι ακόμα και τώρα. Η τελική επιτυγχάνεται με καλή αεροδυναμική και οι ρεπρίζ αντιμετωπίζονται με σχετικά κοντό κιβώτιο. Μάλλον όμως έπρεπε να είναι ακόμα κοντύτερες οι σχέσεις του αφού η 6η του στις στροφές μέγιστης ισχύος (6200) ξεπερνά τα 220 ενώ έχει επίσημη τελική 198 (~5500 rpm). Η BMW μας είχε συνηθίσει η μέγιστη ταχύτητα να πιάνεται με την μεγαλύτερη σχέση στα κόκκινα...
Το ότι έχει καθιερωθεί η premium SUV κατηγορία να είναι ΚΑΙ γρήγορη βοηθάει στην δικαιολόγηση του premium αλλά ειλικρινά το 'γρήγορο' δεν είναι κάτι που βλέπω να ταιριάζει με την έννοια ενός ογκώδους, ψηλού και με ψηλό κέντρο βάρους SUV ή έστω και SAV (που χαρακτηρίζει η εταιρεία την Χ3. Α για activity αντί U για utility)! -
ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΩς ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η 4ΚΙΝΗΣΗ XDRIVE ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ
-
Με επιφύλαξη:
Εχει 3 διαφορικά εκ των οποίων το μεσαίο ελέγχεται απο ηλεκτρονικό συμπλέκτη ο οποίος μπορεί να το κλειδώνει στιγμιαία, κάτι σαν Haldex αλλα μαζί εμ διαφορικό.
Επίσης χρησιμοποιει το ESP για να φρενάρει τους τροχούς που σπινάρουν.
-
Γνωστός μου Έλληνας στην Αμερική το πήρε σε τρίλιτρο και με την σπόρ ανάρτηση με τις 18άρες. Το δοκίμασε και στήν απλή έκδοση και σε διάφορες πολιτείες/εδάφη κλπ. Υποτίθεται ότι σε όλα τα δοκιμαστικά λένε ότι πάσχει από άνεση κλπ. Ο ίδιος λέει πώς ναι είναι σφιχτό αλλά δεν κουτουλάει καθόλου στους όπως λέει πολύ κακούς δρόμους του San Francisco/California που τους θεωρεί αντίστοιχους με της Αθήνας/Ελλάδας. Το προηγούμενο αυτόκίνητό του ήταν 3άρα. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο ελιναι ότι ένας θείος του το βρήκε απείρως πιο άνετο από την Χ5 του γιού του στο οποίο όπως έλεγε τον έπιανε η μέση του και πονοκέφαλος!
Πράματα που σε κάνει να αναρωτιέσαι.... Μήπως τελικά όλα είναι σχετικά? Τελικά πόση σημασία πρέπει να δίνουμε στα τεστ των ειδικών δημοσιογράφων?... Εγώ λέω λίγη.... και πρέπει να δοκιμάζουμε μόνοι μας.... Δεν λέω ότι είναι άχρηστες οι δημοσιογραφικές απόψεις, νομίζω ότι πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τα αρνητικά που έχουν πει και να δούμε αν ισχύουν αλλά και να σιγουρευτούμε ότι το τάδε θαύμα της τεχνικής και οδικής συμπεριφοράς δεν έχει πράματα που για εμάς είναι βασικό μειονέκτημα.... πχ ψάχνω να βρω αν κάποιος θα γράψει ότι για να μπεις-βγεις στο νέο Leon πρέπει να σκύψεις για να μην χτυπήσεις το κεφάλι σου στο A-pillar/οροφή... Δεν μπορεί μέτριου ύψους είμαι, όλοι νάνοι είναι οι δοκιμαστές ή το θεωρούν φυσιολογικό να πρέπει να κάνεις μανούβρες για να μπεις σε ένα κοινό αυτοκίνητο σαν να μπαίνεις σε Elise ή Caterham????
X3 Διλιτρο.39900 ++ Καλη αγορα η μουφα?