-
Τη γνωμη σας γενικα κ ειδικα αντι για αγορα της 320 στα 38000 τελικη
(χωρις τις 700 εντοκες δοσεις) -
Αν το θες για να μην σπας το άλλο σε λακούβες, να πηγαίνεις καμια εκδρομή σε κανά εύκολο βουνό (προς θεού μην νομίσεις ότι πάει παντού ) γιατί όχι, λέω εγώ. Με οδική συμπεριφορά λίγο χειρότερη απο την 3άρα και χειρότερες επιδόσεις βέβαια αφού είναι 300 κιλά πιο βαρύ... Διαλέγεις τι ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου...
Μην το πάρεις όμως για να ανεβαίνεις πεζοδρόμια και να πας μία εκδρομή όλο το χειμώνα(γι αυτό μπορείς και να νοικιάσεις ένα τζιπ-suv ανάλογα τη χρήση) -
Στους ελληνικούς παλιόδρομους θα εκτιμήσεις την (πολύ καλή) τετρακίνηση της Χ3.
Κερδίζεις και σε χώρους, χωρίς μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις.
Λίγο πιο ακριβό σε χρήση και συντήρηση, αλλά σκέψου πόσο καλύτερο θα είναι σε γλίτσα και κανα χιονάκι -
Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ?
-
Λάβε σοβαρά κατά νου την ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ στο συγκεκριμμένο αμάξι..... Είναι μικρός ο κινητήρας και βαρύ το αμάξωμα!!!!!!
Το 2.5 καίει πανεύκολα 20lt/100km -
Ο χρήστης AMG έγραψε:
Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ?Επισημοτατη το 320 ειναι εκδοση αβανταζ +μεταλλικο +καναδυο ψιλα εξτρα το Χ3 στο ετοιμοπαραδοτο με 5μ. ηλιοροφη(λεμε τωρα)κ κανα δυο χαζα +χαρτια κ
μεταλλικο φτασαμε βεβαια στις 44500 τελικη -
Με τα 2000 παραπάω απο την 320 αγοράζεις το -πολύ καλό- σύστημα τετρακίνησης, τους μεγαλύτερους χώρους, την πιο άνετη ανάρτηση και τη δυνατότητα να κινηθείς εκτός δρόμου (έστω και αν δε μπορέσεις να ακολουθήσεις κάποιο 'καθαρόαιμο').
Και τι χάνεις? Την λιγότερο άμεση οδική συμπεριφορά και της λίγο χειρότερες επιδόσεις / κατανάλωση.
Εγω θα έπαιρνα Χ3 χωρις δευτερη σκέψη.
-
Ενοείται πως αντί για 3άρα παίρνουμε Χ3 η οποία πολύ απλά πάει αρκετά μακρύτερα και είναι πιο πολυχρηστική απο την 3άρα.
Μόνα μειονεκτήματα στη σκέψη, ίσως η μεγαλύτερη κατανάλωση και λίγο οι επιδόσεις, όπως είπαν οι παραπάνω.
Απλά, αν θέλεις κάποιο τζιποειδές ή SUV, να το ξανασυζητήσουμε τι παίρνεις στα λεφτά σου.Αν το δίλημμά σου είναι μόνο μεταξύ της 320 και της Χ3, τότε σου έδωσα την γνώμη μου.
-
Πως μπήκαν ετερείες ασχετες με τα εκτός δρόμου οχήματα στην αγορά??
Που βρήκαν την τεχνογνωσία ετών που έχει η land rover ή η jeep πχ...???
Και μπήκαν και δυναμικά διεκδικόντας αγοραστικό μερίδιο....
Και σου λέει ο άλλος νιβα ή σαμουράει -
Ο χρήστης Johnkok έγραψε:
Ενοείται πως αντί για 3άρα παίρνουμε Χ3 η οποία πολύ απλά πάει αρκετά μακρύτερα και είναι πιο πολυχρηστική απο την 3άρα.Μόνα μειονεκτήματα στη σκέψη, ίσως η μεγαλύτερη κατανάλωση και λίγο οι επιδόσεις, όπως είπαν οι παραπάνω.
Απλά, αν θέλεις κάποιο τζιποειδές ή SUV, να το ξανασυζητήσουμε τι παίρνεις στα λεφτά σου.Αν το δίλημμά σου είναι μόνο μεταξύ της 320 και της Χ3, τότε σου έδωσα την γνώμη μου.
-
Ο χρήστης JABAR έγραψε:
(χωρις τις 700 εντοκες δοσεις)ΠΑΙΔΕΣ ευχαριστω για το χρονο σας.
Αληθεια το χ3 ως που μπορει να φτασει?Αν πιασουμε τα χαμηλα, στην αμμο
τετοιου ειδους τετρακινηση σε βγαζει μετα απο παραθαλασσια βολτα η περιμενεις το τρακτερ? -
Ο χρήστης ergenis έγραψε:
Δεν παρακολουθείς ειδήσεις μου φαίνεται, αν θυμάσαι καλά με τον πόλεμο του Γιόμ Κηπούρ και τη δικτατορία του Μουλά Ομάρ μυστικοί κατάσκοποι της BMW φορόντας αόρατη στολή παραλαγής με οπτικές ίνες (σαν του predator) εισέβαλαν στο ΑΠΟΡΘΗΤΟ φρούριο / θησαυροφυλάκιο της Land Rover και της Jeep οπου φυλασότανε με απίστευτα συστήματα ασφαλείας η τεχνογνωσία αυτή.
Ακολούθησε σόκ και δέος, 27.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και οι υλικές ζημιές ανήρθαν στο ποσό των 236.000 γκατζολοεκατομμυρίων (σε στερλίνες).
Το αποτέλεσμα ήταν κάποια στοιχεία της τεχνογνωσίας αυτής να διαδοθούν και να φτάσουν ακόμα και σε εταιρίες άσχετες.
Μακροχρόνιες μελέτες κοινωνικής δυναμικής του πανεπηστιμίου της Σαντα Μόνικα έδειξαν πως σαν παράπλευρη απώλεια η επίθεση αυτή στο μαυσωλείο τεχνολογίας και η διαρροή άκαυστης τεχνογνωσίας στην ατμόσφαιρα είχε σαν συμπέρασμα την ραγδαία άυξηση σε κρούσματα εξυπνακισμού για το εν λόγω θέμα. Ο εμβολιασμός βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο.
ΥΟ
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Δεν παρακολουθείς ειδήσεις μου φαίνεται, αν θυμάσαι καλά με τον πόλεμο του Γιόμ Κηπούρ και τη δικτατορία του Μουλά Ομάρ μυστικοί κατάσκοποι της BMW φορόντας αόρατη στολή παραλαγής με οπτικές ίνες (σαν του predator) εισέβαλαν στο ΑΠΟΡΘΗΤΟ φρούριο / θησαυροφυλάκιο της Land Rover και της Jeep οπου φυλασότανε με απίστευτα συστήματα ασφαλείας η τεχνογνωσία αυτή.Ακολούθησε σόκ και δέος, 27.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και οι υλικές ζημιές ανήρθαν στο ποσό των 236.000 γκατζολοεκατομμυρίων (σε στερλίνες).
Το αποτέλεσμα ήταν κάποια στοιχεία της τεχνογνωσίας αυτής να διαδοθούν και να φτάσουν ακόμα και σε εταιρίες άσχετες.
Μακροχρόνιες μελέτες κοινωνικής δυναμικής του πανεπηστιμίου της Σαντα Μόνικα έδειξαν πως σαν παράπλευρη απώλεια η επίθεση αυτή στο μαυσωλείο τεχνολογίας και η διαρροή άκαυστης τεχνογνωσίας στην ατμόσφαιρα είχε σαν συμπέρασμα την ραγδαία άυξηση σε κρούσματα εξυπνακισμού για το εν λόγω θέμα. Ο εμβολιασμός βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο.
ΥΟ
-
Ο χρήστης JABAR έγραψε:
τετοιου ειδους τετρακινηση σε βγαζει μετα απο παραθαλασσια βολτα η περιμενεις το τρακτερ?Ειλικρινά δεν ξέρω για την τετρακίνηση της Χ3 , αλλά η λέξη άμμος δεν μπορεί να συμπεριλλάβει την ποικιλία των παραθαλλάσιων εδαφών των ελληνικών ακτών . Έχω τραβήξει δύο τόνους τρέιλερ σε άμμο , ενώ 5 km πιο κάτω κόλλησα μόνος χωρίς καν συνοδηγό .
-
Δεν παρακολουθείς ειδήσεις μου φαίνεται, αν θυμάσαι καλά με τον πόλεμο του Γιόμ Κηπούρ και τη δικτατορία του Μουλά Ομάρ μυστικοί κατάσκοποι της BMW φορόντας αόρατη στολή παραλαγής με οπτικές ίνες (σαν του predator) εισέβαλαν στο ΑΠΟΡΘΗΤΟ φρούριο / θησαυροφυλάκιο της Land Rover και της Jeep οπου φυλασότανε με απίστευτα συστήματα ασφαλείας η τεχνογνωσία αυτή.
Ακολούθησε σόκ και δέος, 27.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και οι υλικές ζημιές ανήρθαν στο ποσό των 236.000 γκατζολοεκατομμυρίων (σε στερλίνες).
ΥΟ
Ξέρεις πολλά βλέπω, και κυρίως για το εμβόλιο κατά του εξυπνακισμού.....
Δεν εχει κανει δράση ακόμα ε??? -
τετοιου ειδους τετρακινηση σε βγαζει μετα απο παραθαλασσια βολτα η περιμενεις το τρακτερ?Ειλικρινά δεν ξέρω για την τετρακίνηση της Χ3 , αλλά η λέξη άμμος δεν μπορεί να συμπεριλλάβει την ποικιλία των παραθαλλάσιων εδαφών των ελληνικών ακτών . Έχω τραβήξει δύο τόνους τρέιλερ σε άμμο , ενώ 5 km πιο κάτω κόλλησα μόνος χωρίς καν συνοδηγό .
Απο τα μαθήματα που μου δίνει φίλος σχετικά με την εκτός δρόμου κίνηση, μου λέει ότι η κίνηση στην άμμο όπως και σε όλα τα τερέν είναι ανάλογη με τα λάστιχα που φοράμε(όσο πιο φαρδιά, και χωρίς έντονες χαρακιές τόσο καλύτερα σε άμμο , χιόνι).
Επίσης μετά απο κίνηση σε άμμο καλό είναι να πλένουμε το αμάξι απο κάτω γιατί η άμμος έχει αλάτι που σκουριάζει το αμάξι απο κάτω..... -
To X3 θα σε βγάλει μια χαρά σην άμμο με τα ασφάλτινα λάστιχα που έχει. Επίσης σε χιόνι θα συμπεριφερθεί μια χαρά. Οπως και τα περισσότερα SUV.
Δεν θα σε πάει σε κάποια σημεία δύσκολα περισότερο λόγω ύψους απο το έδαφος, αναρτήσεων και ελαστικών. Αλλά υποθέτω ότι αυτό δεν σε ενδιαφέρει και πολύ.
Γενικά στα SUV ο πιο ανασταλτικός παράγοντας όσον αφορά την κίνησή τους 'εκτός' είναι το κόστος αγοράς κι επισκευής όσο κι αν φαίνεται περίεργο αρχικά. Ακόμα και το Land Cruiser που θεωρώ κορυφαίο εκτός, δύσκολα κάποιος θα το πήγαινε στο βουνό να το γδάρει στα πουρνάρια και να το ακούει να σέρνεται με την κοιλιά στα βράχια....
Αυτός νομίζω ότι είναι και ο λόγος που στα βουνά βλέπεις μόνο Suzuki,Niva να κυκλοφορούν. Ποιός θα ανεβάσει ο 30.000 ευρώ αυτοκίνητό του , το οποίο το χρωστάει με 60 δόσεις διακινδυνέυοντάς το?Έτσι λοιπόν, πρακτικά, το X3 θα σε πάει όπου θελήσεις χωρίς πρόβλημα!
Δεν θα ανεβοκατεβαίνεις στους γκρεμούς έτσι κι αλλιώς. Κανένας δεν το κάνει! -
Σε πιο σοβαρή νότα, γιατί κάποιοι είναι και λίγο ευαίσθητοι...., αν θυμάμαι καλά η ΒMW ένα φεγγάρι αγόρασε τη Rover αλλά και την Land Rover που πήγαινε πακέτο (και την οποία μετά πούλησε ξεχωριστά στην Ford η οποία έχει πάρει και την άλλη μεγάλη βρετανική Jaguar. Την υπόλοιπη Rover που χρώσταγε την πούλησε έναντι συμβολικού ποσού λίγων λιρών σε μια παρέα (consortium) αγγλικών συμφερόντων).
Λίγο μετά την απόκτηση της L-R εμφανίστηκε η Χ5. Δεν λέω ότι τα τετρακίνητα της BMW έχουν την τετρακίνηση της Land Rover γιατί δεν την έχουν και αυτό και μόνο τις καθιστά υποδεέστερες εκτός δρόμου αλλά όλο και κάτι θα έμαθαν. Εννοείται ότι όποιος την πάρει και αρχίσει να λέει διαθέτω τεχνολογία L-R μπορεί να έχει λίγο άδικο αλλά αν νομίσει ότι θα πάει όπου πάει το L-R τότε είναι πολύ μακριά νυχτωμένος.
Στα περί άμμου συμφωνώ με κάποιον προηγούμενο.... Επίσης στην άμμο όπως και σε όλα τα δύσκολα δεν παίζει ρόλο μόνο το αυτοκίνητο αλλά και ο οδηγός. Το μεγάλο βάρος πάντως είναι ο μεγαλύτερος εχθρός στην άμμο. Α και είναι άλλο το να περάσεις από άμμο με φόρα και κεκτημένη ταχύτητα και άλλο να πάς σε άμμο, να κάνεις στάση και μετά να θελήσεις να ξαναφύγεις.....
X3 Διλιτρο.39900 ++ Καλη αγορα η μουφα?