-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Pirelli P700 185/55/14[/b]στο άλλο (που θα πάρουν βεβαίως πόδι αυτή την εβδομάδα. 3 μήνες ήταν υπεραρκετοί για να συμβιώσει κάποιος μαζί τους.)Το χειρότερο λάστιχο με διαφορά,από όσα έχει φορέσει το Φιατάκι μου!
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Pirelli P700 185/55/14[/b]στο άλλο (που θα πάρουν βεβαίως πόδι αυτή την εβδομάδα. 3 μήνες ήταν υπεραρκετοί για να συμβιώσει κάποιος μαζί τους.)
Το χειρότερο λάστιχο με διαφορά,από όσα έχει φορέσει το Φιατάκι μου!
γενικως η πιρελι ποτε δεν εφτιαξε ενα καλο λαστιχο για τις χαμηλες κατηγοριες......
-
Bridgestone RE540 και αναγκαστικά απο βδομάδα κάτι 15αρια Hankook Z2000 που έχω ξεχασμένα στην αποθηκη, μέχρι να αποφασισουν στην Bridgestone αν και ποτε θα ερθουν τα 55S.
ια ελαστικα δρομου.. εδώ και 2+ χρονια δεν εχω βαλει ποτέ και μονο στη σκέψη τρέμω. Παντως δε ξέρω για το καλύτερο πολιτικο που είχα ποτέ, αλλα το χειρότερο ηταν το bridgestone RE720.
Ταυτοχρονα απο τα semi-slicks απο τα πιο φιλικα, και σιγουρα το περισσότερο value for money και αποδοτικο ελαστικο ηταν το Bridge 540 (κι ας τα εβριζαν αρκετοι).
Αρκει να κανεις παραχωρησεις οταν ριχνει καταρακτες. -
Eγω φοραω στο civic τα michelin pilot premacy 195/60/15 τα εχω εναμισι χρονο και εχω κανει 35000.Ειμαι πολυ ευχαριστημενος σε ολους σχεδον τους τομεις.Ανετα,φιλικα στο οριο(που δουλευουν συνηθως!) αρκετα ησυχα με πολυ καλο φρενο και στο βρεγμενο και επισης μου εχει κανει εντυπωση η αντοχη τους στα πεζοδρομια και γενικα στα χτυπηματα.Ουτε καρουμπαλα,ουτε σκισιματα...
-Στο μονο τομεα που δεν με ικανοποιουν ειναι το πλαδαρο turn-in στις κλειστες και καποια ασαφεια σε καμπες των 140+ οπου οι διορθωσεις μεσα στη στροφη δεν σε εμπνεουν για παραπανω -
Ο χρήστης Nikos_bugsR έγραψε:
Bridgestone RE540 και αναγκαστικά απο βδομάδα κάτι 15αρια Hankook Z2000 που έχω ξεχασμένα στην αποθηκη, μέχρι να αποφασισουν στην Bridgestone αν και ποτε θα ερθουν τα 55S.
ια ελαστικα δρομου.. εδώ και 2+ χρονια δεν εχω βαλει ποτέ και μονο στη σκέψη τρέμω. Παντως δε ξέρω για το καλύτερο πολιτικο που είχα ποτέ, **αλλα το χειρότερο ηταν το bridgestone RE720.**Ταυτοχρονα απο τα semi-slicks απο τα πιο φιλικα, και σιγουρα το περισσότερο value for money και αποδοτικο ελαστικο ηταν το Bridge 540 (κι ας τα εβριζαν αρκετοι).
Αρκει να κανεις παραχωρησεις οταν ριχνει καταρακτες.το να πας απο ημισλικ σε πολιτικο, ολα μαπα θα τα δεις..........
-
Εγω φοραω τα Fulda Carat Extremo,στην διασταση 195/45-16. Παρα πολυ ικανοποιημενος
-
Στο Κλιό, έβαλα πέρυσι τα Goodyear Hydragrip σε 185/60/14. Αρκετά καλό λαστιχάκι, μέτριο στο σεγνό, πολύ καλό (εώς άριστο) στο βρεγμένο, αλλά σε σχέση με τα Bridgestone RE720 που αντικατέστησαν μοιάζουν λίγα (ιδίως στην αρχή ήταν απογοήτευση). BTW, τα 720 πραγματικά κορυφαίο λάστιχο, αρκεί να είσαι συνειδητοποιημένος: έχουν κράτημα, αίσθηση, αντοχή, αλλά όχι άνεση (κοπανάνε αρκετά).
Τώρα στο C4, έχει από τη μαμά τα Μισελέν ΕξάλτοΙΙ σε 205/50/17, τα οποία ακόμα βέβαια δεν έχω αξιολογήσει, καθότι ακόμα δεν έχω βγει από την πόλη.. , αλλά το επόμενο ΣΚ έρχεται και θα έχω κάποια πρώτη αξιολόγηση και για αυτά. Πάντως, φαίνονται να είναι αρκετά καλά, άμεσα και με καλή αίσθηση στο τιμόνι.
-
εχει κανείς καμια ιδέα ποτε ερχονται οι αντικαταστάτες των RE720?
Ειναι αρκετά παλιο λαστιχάκι και εκτοτε η τεχνολογια προχωράει και στα ελαστικά (βλ.F1).. τα ειχα στην Barchetta κάποτε και ημουν αρκετα ευχαριστημένος. Αλλα ειναι λάστιχο που οι μισοι το λατρεύουν, οι άλλοι το μισούν.Ειχα τα Exalto2 σε 195/50R15 μαλακούλι ήταν, μου έβγαλε κοντα τον χρόνο με 20κ και τώρα με τις 16' εβαλα τα Uniroyal Rainsport1 το οποιο στην βροχη ειναι ΟΤΙ καλυτερο εχω οδηγήσει ποτέ, στο στεγνό ηθελε πιο πολύ αέρα για να στρίβει γιατι ειναι ΠΟΛΥ μαλακο! μαλιστα 2 φορες εχω αλλάξει πίσω λάστιχο γιατι σε λακούβα εκοψε πλαινό!
Τα επόμενα ειναι ειτε τα Exalto2 πάλι είτε τα Conti SportContact2.
Any suggestions ? -
Καλησπέρα.
Michelin Pilot Sport μέχρι σήμερα και ***Pirelli P-Zero Nero ***από αύριο!
Θα επανέλθω με σχόλια για τα P-Zero Nero κάποια στιγμή αργότερα, αφού θα τα έχω δοκιμάσει!
-
Michelin Pilot Exalto2 195/50/16 που τυχαίνει να είναι και τα καλύτερα λάστιχα δρόμου που έχω φορέσει ποτέ στο αυτοκίνητο. Με διαφορά.
-
http://www.caranddriver.com/article.asp ... e_id=10252
Λαστιχοτέστ -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Michelin Pilot Exalto2 195/50/16 που τυχαίνει να είναι και τα καλύτερα λάστιχα δρόμου που έχω φορέσει ποτέ στο αυτοκίνητο. Με διαφορά.Γμτ-γμτ-γμτ... γιατί δεν τα βγάζει η Μισελεν σε 14άρια?
-
Καλησπέρα.
Γνωρίζει κανείς κάποιο link που να με παραπέμπει σε test ελαστικών με Pirelli P-Zero Nero?
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Εγω φοραω τα Fulda Carat Extremo,στην διασταση 195/45-16. Παρα πολυ ικανοποιημενος
σε τι αμαξι ορεστη? λιγα ειναι που φορουν τετοια διασταση. ibiza, clio...
Alfa 146 Boxer (1.4L ) .(Πληροφοριακα, η επιλογη της διαστασης εγινε με βαση το βημα του εργοστασιακου ελαστικου και δεν εκανα του κεφαλιου μου...)
-
michelin &Bridgestone
-
Δυστυχώς απουσιάζει η επιλογή ΑΛΛΟ......
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
σε τι αμαξι ορεστη? λιγα ειναι που φορουν τετοια διασταση. ibiza, clio...
Alfa 146 Boxer (1.4L ) .(Πληροφοριακα, η επιλογη της διαστασης εγινε με βαση το βημα του εργοστασιακου ελαστικου και δεν εκανα του κεφαλιου μου...)
δλδ η ιδια η αλφα σαν εργοστασιο εδινε τετοια διασταση? ή στο ειπε ο μαστορας?
Οταν αγορασα το αυτοκινητο φοραγε 14αρες σιδερενιες.Την διασταση δεν την θυμαμαι ακριβως(νομιζω 185/60).Καθισα και υπολογισα με ποια διασταση ελαστικου δεν θα αλλαζε το βημα (δλδ το μεγεθος του τροχου),ρωτησα στο συνεργειο αν θα υπηρχε καποιο προβλημα,μου προτεινε την ιδια διασταση και ο λαστιχας οποτε και την φορεσα.
Τωρα θα μου πεις πηγες και εβαλες 16αρες σε 14αρι μοτερ???Οι επιδοσεις του αυτοκινητου παρεμειναν ως ειχαν(οποιες διαφορες υπαρχουν ειναι ανεπαισθητες).Το μονο μειον ηταν η αυξηση της καταναλωσης,αλλα οπως λεει και μια παροιμια: μπρος στα κάλλη... -
Continental SporContact (πρώτης τοποθέτησης) 225/45/17.
Άπαιχτα .... χάλια!
Μεχρι στιγμης καλύτερο το RE 720 (σε Astra), αλλά δεν εχω δοκιμάσει Michelin. Σύντομη επαφή με Exalto II (τρεις μήνες) και μάλλον είναι καλύτερο από 720. -
To Vectra μου(μοντ.2001) ειχε απο την μανα του τα Pilot Sport 205/55 R16. Πολυ καλο λαστιχο αν και σφυριζει πολυ! Απο βδομαδα θα βαλω Exalto II!
-
Για να φερω άποψη σχετικά με το πιο είναι το καλύτερο ελαστικό θα πρέπει να τα έχω δοκιμάσει κιόλας σε διαφορετικές συνθηκες με... με... με...
Ελάχιστοι πιστεύω θα μπορούν να κρίνουν αντικειμενικά, αφού ακόμη και αν έχουν δοκιμάσει τα ελαστικά όλων των εταιρειών σίγουρα τα ελαστικά της Pirelli που έβγαζε το 98 δεν έχουν σχέση με τα ελαστικα της bridgestone εν έτει 2005 και αντιστοιχως διαφορετικά δουλεύουν τα dunlop πάνω σε VW και διαφορετικά πάνω σε Renault.
Για να φέρουμε άποψη θα πρέπει να έχουμε συγκρίνει τα ελάστικά πάνω στο ίδιο αμάξι και η κατασκευη τους να είναι κοντινή, καθώς η τεχνογνωσία που έχει κάθε εταιρεια αλλάζει κάθε χρόνο.
Από τα Potenza που φοράω μπορώ να πω πως δεν έχω μείνει αρκετά ικανοποίημενος καθότι:
α. Μαγουλιάζουν
β. Είναι πολύ σκληρά
γ. Χρειάζεται ώρα να ζεσταθουν.(μόλις όμως ζεσταθούν )
Τι λαστιχα "φορατε"?