-
Το τι κάνει ο ΙΤ είναι που επηρεάζει ολόκληρη την οικονομία.
Δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι τυχόν αναποτελεσματικότητα του ΙΤ δεν επηρεάζει κανέναν παρά μόνον τους πελάτες.
Μην βλέπετε μόνο την περίπτωση πτώχευσης μιας επιχείρησης(που και εκεί οι επιπτώσεις δεν σταματάνε στους πελάτες/μετόχους), οι εξωτερικότητες του ΙΤ στην οικονομία διαχέονται παντού, και πρώτα και κύρια σου επηρεάζουν το ίδιο το ΑΕΠ. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το άρθρο 99 πάντως εφαρμόζεται από ιδιωτικές επιχειρήσεις και φεσώνει τους πάντες.
Για να μην μιλήσουμε για τα φέσια των τραπεζών...Τα κόκκινα δάνεια, οι λίστες της Black Rock, τα 'παρεάκια' τύπου Βγενόπουλου και Σάλλα, και στο τέλος τα δεκάδες δις ευρώ που χρειάστηκαν οι τράπεζες από τους φορολογούμενους για να ξελασπώσουν...
Για να μην πάμε και σε άλλες χρεωκοπίες και φέσια και χαθεί η μπάλα...Το κόστος λοιπόν, υπάρχει. Ο φορολογούμενος θα πληρώσει τα στραβά και του ΔΤ και του ΙΤ, άλλοτε άμεσα, άλλοτε έμμεσα. Στην Ελλάδα, η σαπίλα όπως πολύ σωστά έγραψε ο (αντιπαθέστατος ) mjacob, αφορά τους πάντες, ιδιωτικούς και δημόσιους.
Αλλά για κάποιο λόγο, φταίει πάντα περισσότερο το δημόσιο...
Αρθρα οπως το 99 υποτιθεται οτι ειναι φτιαγμενα για να δεινουν μια δευτερη ευκαιρια σε μια ιδιωτικη επιχειρηση που μπορει με αναδιοργανωση να σταθει παλι για το καλο της ευρυτερης κοινωνιας.
Αναφερα τι πρεπει να ειναι ο ιδιωτικος τομεας. Αυτο που περιγραφεις εσυ ειναι ο τροπος που δουλευει ο κατα ονομα ιδιωτικος τομεας στην Ελλαδα που μονο ιδιωτικος δεν ειναι αφου ειναι σε τοσο μεγαλο βαθμο διαπλεκομενος με το κρατος και τις τραπεζες (που ειναι ουσιαστικα κρατικες ολες) που δεν εχει διαφορα απο το κρατος. Αλλα αυτο ειναι δεδομενο, δεν ξερεις πως δουλευουν ολες αυτες οι επιχειρησεις; Ασε που αυτες ειναι γνωστες σε ολους ποιες ειναι (οι κατ ονομα ιδιωτικες).
Υπαρχουν μη διαπλεκομενες ιδιωτικες επιχειρησεις στην Ελλαδα, μερικες πανε και πολυ καλα, αναπτυξη θα ερθει οταν αυξηθουν αυτες.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν φταιει για ολα το κρατος.Προφανώς.
Για ποιά φταίει το κράτος όμως ? -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Υπαρχουν μη διαπλεκομενες ιδιωτικες επιχειρησεις στην Ελλαδα, μερικες πανε και πολυ καλα, αναπτυξη θα ερθει οταν αυξηθουν αυτες.Ανάπτυξη θα έρθει όταν αυτές οι επιχειρήσεις είναι σωστές απέναντι στους εργαζομένους τους και δεν τους βάζουν να δουλεύουν 12ωρα για 600 €.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και εν πάσει περιπτώση, συμφωνώντας μαζί σου ότι η σαπίλα είναι γενικευμένη, η δική μου πρόταση είναι να αρχίσει η εξυγίανση από το δημόσιο και αναγκαστικά, θέλοντας και μη, θα ακολουθήσει και ο ιδιωτικός τομέας. Η δική σου ποιά είναι ?Εκτός από (επίσης) κοινότυπα πράγματα, δεν ξέρω ποια είναι η λύση και αν υπάρχει καν.
Κάτι άλλο δλδ από το να προσπαθεί ο καθένας να κάνει τη διαφορά εκεί που βρίσκεται, να μην μπαίνει σε default mode επειδή 'φταίει το δημόσιο και τι να κάνεις τώρα', δεν έχω κάτι άλλο.Αυτά τα πράγματα δεν νομίζω ότι αλλάζουν με κανόνες και νόμους. Τουλάχιστον αρκετά από αυτά.
Αλλά απαντάς μόνος σου:
Θεωρητικά όλα αυτά διότι απ΄ό,τι είδαμε δεν υπάρχει και ιδιαίτερη διάθεση να αλλάξει οτιδήποτε από οποιαδήποτε πλευρά
το οποίο απλά τελειώνει το ζήτημα.
Και μια πολύ καλή ένδειξη για το ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση από πλευράς ιδιωτικού, είναι ότι αναζητά τους φταίχτες μόνο στο δημόσιο. -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Καλά... μη φας...
δε τρώω ρε markvag, έχεις καμιά δουλειά να με χώσεις να τα ξύνω και να μη φοβάμαι να με απολύσουν, γιατί μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να βρω και όχι τίποτε άλλο έχουν πέσει και τα post μου στους 4t, θα ήθελα να συμμετέχω όπως παλιά
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Σημειώνω ότι σαν υπάλληλος έχω δουλέψει σε 4 εταιρείες (προς το παρόν) και σαν ελεύθερος επαγγελματίας έχω δει αρκετές ακόμα στο πως δουλεύουν... Μόνο μία δουλειά την πήρα χωρίς γνωστό... και στη συγκεκριμένη (τεράστια) εταιρεία δεν ήταν και απαράβατος νόμος αυτός...
υπαρχει μια μικρη διαφορα, μεταξυ των:
- χρειαζομαστε καποιον να κανει 'αυτο', εχουμε κανεναν γνωστο να προσλαβουμε;
- βρειτε καρεκλες για να βαλουμε τους 10 που ειπαν οτι θα μας φερουν
Βασικά, το συνηθέστερο είναι το 'έλα ρε... πάρε τον ανιψιό, γιο, φίλο, κτλ, μου...' 'Καλά, ΟΚ, κάτι θα βρεθεί να κάνει...'
Φαντάζομαι ότι ήταν προφανές ότι δεν μιλούσε για το θεμιτό networking, αλλά για ξεκάθαρα βολέματα ανθρώπων που δεν θα έπρεπε. Δυστυχώς είναι πολύ πιο συχνό απ' ότι πολλοί φαντάζεστε...
Όπως και το φαινόμενο των πολύ καλοπληρωμένων άχρηστων που ξύνονται... τη στιγμή που το κουπί το τραβάνε τα κορόιδα...
-
Check out @adiasistos's Tweet: https://twitter.com/adiasistos/status/4 ... 4090983425
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Η βασικη διαφορα και το προβλημα μεταξυ βυσματων ΙΤ και ΔΤ ειναι οτι ο ΙΤ ειναι ακριβως αυτο: ιδιωτικος. Δεν θα δωσε σε σενα και μενα λογαριασμος ο ιδιοκτητης/επιχειρηματιας για το ποιον θα προσλαβει, και αν βολευει βυσματα ειναι (κυριως, αν οχι αποκλειστικα) δικο του θεμα και προβλημα.
Στον ΔΤ ομως, ΔΕΝ ειναι ετσι. Ο ΔΤ πληρωνει με δικα μας λεφτα, και αφεντικο του ειναι αυτοι που εμεις βαζουμε εκει που βαζουνε (υποτιθεται) για να εξυπηρετουν το συμφερον ολων μας. Για αυτο το λογο και παραβλεποντας οτι το επομενο επιχειρημα ('αφου και στο ταδε τα ιδια σκατα ειναι, ας ειναι και στο δεινα') ειναι γενικα λαθος, οταν μιλαμε για βυσματα στον ΔΤ, η απαντηση δεν μπορει να ειναι 'ναι αλλα και στον ΙΤ τα ιδια κανουν), ακομα και αν αυτο ειναι αληθεια.
-
Ο χρηματοοικονομικός τομέας, οι ΔΕΚΟ, οι εκατοντάδες θυγατρικές των ΔΕΚΟ παντός τύπου που υπάρχουν στην χώρα τούτη, άλλες εταιρίες τύπου π.χ. ΤΕΙΡΕΣΙΑ, ΔΙΑΣ, κλπ... είναι ιδιωτικός τομέας ή δημόσιο;
Ένας θείος Γενικός Δ/ντής μπορεί να αποφασίζει για την μόνιμη πρόσληψη του ανιψιού (αποφοίτου κολεγίου μαϊμού) σε κάποιο τέτοιο οργανισμό και να του δίνει και 5000euro το μήνα και καλή θέση προϊσταμένου;
-
Η βασικη διαφορα και το προβλημα μεταξυ βυσματων ΙΤ και ΔΤ ειναι οτι ο ΙΤ ειναι ακριβως αυτο: ιδιωτικος. Δεν θα δωσε σε σενα και μενα λογαριασμος ο ιδιοκτητης/επιχειρηματιας για το ποιον θα προσλαβει, και αν βολευει βυσματα ειναι (κυριως, αν οχι αποκλειστικα) δικο του θεμα και προβλημα.
To έχω γράψει πριν από κάποιες σελίδες, και συμφωνώ. Με μία παρατήρηση, όσο τα ιδιωτικά βύσματα δεν είναι σε εταιρείες που παίρνουν ψωμί από το δημόσιο, άρα τα βύσματα είναι σε πλείστες των περιπτώσεων προιόν συναλλαγής σε στυλ π.χ. 'θα σου δώσω αυτή την ανάθεση σε προνομιακή τιμή (δήμαρχος/υπουργάρα/διοικητής ΔΕΚΟ σπίκινγ), και θα μου βολέψεις και 4-5 από το σόι και τους ψηφοφόρους με γερό μεροκάματο για όσο καιρό διαρκεί η σύμβαση'. Τότε τρώει από τα λεφτά του δημόσιου κορβανά και οι βολεψιματίες απλά κηφήνες που τρώνε και από το ψωμάκι σου.
Όσο τρώνε από τα λεφτά του αφεντικού και μόνο, δικό του θέμα._ -
Ενταξει, και μονο το γεγονος οτι καθομαστε και συζητάμε τη φραση 'υπαρχουν βυσματα και στον ΙΤ' ειναι απο μονο του αστείο για πολύ χειροκρότημα.
Λες και ΞΑΦΝΙΚΑ, οι προσλήψεις ΔΥ - ποιοτητας ο'τι κατσει αρκει να μας ψηφισει - της τελευταιας 35ετίας εξαφανιστηκαν ή ακομα καλυτερα περασαν απο την κολυμβηθρα του Σιλωαμ=συνταξιοδοτηση και πλεον δεν υπαρχουν, δεν υπηρξαν ποτε, δεν ειδα δεν ακουσα, 'μα τι λετε τωρα'Εχει ο αλλος εταιρια με 150-200 ατομα, εχει παρει και 10 αδελφια νυφες και κορες, και αυτό αποτελει θεμα συγκρίσμο με τα χάλια του ΔΤ, κατι τρεχει στα γυφτικα. Οχι κυριοι, αποτελει αν θελετε θεμα για αλλη συζητηση, (εχει ξαναγινει τετοια για τη νοοτροπια του Ελληνα επιχειρηματια) αλλα θεμα 'βυσματος' και αφορμη για συγκρίσεις δεν αποτελει. Οχι σε συγκριση με τους οργανισμους χωρις αντικειμενο που ηταν παρκινγκ και παιδικη χαρα επι πληρωμή για 'δικους μας', οχι σε συγκριση με τους διορισμους, κρισεις, μεταθεσεις, προαγωγες, αυξησεις σε οποιο κομματοσκυλο σε οργανισμους και υπηρεσιες κλπ που ΟΛΟΙ μας εχουμε δει ή εχουμε ακουσει απο γνωστους για τον ΔΤ ολα αυτα τα χρόνια και αντι να μας εκνευριζουν μας εκαναν να χαμογελαμε απο αμηχανια..
Με τα λεφτά του ο επιχειρηματιας γαμει και την κυρά του, και απο την τσεπη του λειπουν οι μισθοδοσιες των ανιψιων που δεν κανουν τιποτα, και αν φουνταρει θα ειναι η δικη του επιχειρηση που δε με υποχρεωσε κανεις να αγορασω τα προιοντα/υπηρεσιες της και να ανεχτω τους αγενεις υπαλληλους της με το ζόρι γιατι αλλιώς δεν θα μπορω να λειτουργησω τη δικη μου δουλεια, και 'αμα σου αρεσει φιλε, αλλιως, περασε το ωραριο για ενα λεπτό, κλεισαμε'.
Πηγα εδω και χρονια (τις καλες εποχες πριν γινει μειωση μισθων και υπαρχει εστω και αυτη η πέτσινη δικαιολογια) στο τοπικο ΙΚΑ της δουλειας (Μαρουσι) να παρω βεβαιωση για ενσημα κλπ, και περιμενα στην ουρα 35 λεπτα, εξυπηρετει τον αμεσως μπροστα μου, εχω μεινει ΜΟΝΟΣ στο χωρο εκτος απο εναν που ηδη εξυπηρετουνταν απο το διπλανο γκισε...
...και μου κατεβαζει το ρολο στα μουτρα η καριόλα για ΕΝΑ λεπτο. Ηταν 1.31 η ωρα, 'Ξερετε, εξυπηρετουμε μεχρι τις 1.30'. Δεν ηταν οτι αν μου εκανε τη χαρη θα πλακωναν αλλοι 45 απο πανω,να μεινει πισω η backoffice δουλεια, να το καταλαβω, ημουν ΜΟΝΟΣ. Και μιλαμε για μια εκτυπωση, δινεις ΑΜΚΑ τι διαολο δινεις και λαλαει λιγο ο dot matrix και τελος.
'Ρε παιδια, ειμαι εδω 35 λεπτα, εχω φυγει απο τη δουλεια και μας κυνηγουν, δεν ειναι οτι ηρθα τωρα, να ο αριθμος, δεν εχει αλλους γυρω δε θα καθυστερησετε', ΟΧΙΟ συναδελφος της απο διπλα που με εξυπηρετησε τελικα στις 1.35 οταν τελειωσε με τον προηγουμενο, θα ήταν φαινεται ΜΟΥΛΟΣ, υπαλληλος 2ης κατηγοριας, μαλακας, ασημαντος κοκκος σκόνης στα αρωματισμενα πελματα της 'σταρχιδιαμουσεγραφω' γευσιγνώστριας σπερματος του διπλανου γραφειου. 1.37 ειχα φυγει, το ρολοι ηταν στον τοιχο απο πισω τους φαινοταν καθαροτατα.
Ας συνεχισουμε τωρα να λεμε για 'βυσματα' στον ιδιωτικο τομεα και ποσο κακο κανουν στις πεταλουδες του Ειρηνικου που τεινουν να εξαφανιστουν.
-
Σφάλματα και προβλήματα υπάρχουν παντού.
Θα συμφωνήσω σε κάτι με τον mjacob: Ο μόνος τρόπος να αλλάξουν τα πράγματα δεν είναι φυσικά να λέμε 'μ@μημένο δημόσιο, εσύ φταις για όλα', αλλά ο καθένας να προσπαθήσει να κάνει τη διαφορά, σε όποιο πόστο τυχαίνει να βρίσκεται.
Απο την άλλη όπως σωστά είπε και ο nass, το γεγονός ότι υπάρχουν και στον Ι.Τ στρεβλώσεις και λάθη, δεν καταλαβαίνω γιατί αποκλείει το ότι πρέπει να ζητούμε το να διορθωθούν αυτά του Δημοσίου. Στην τελική, εγώ με κανέναν τρόπο δεν μπορώ να επιβάλλω στον ταβερνιάρη απέναντι να επιλέγει καλύτερα τα γκαρσόνια του, μπορώ όμως να ζητώ ως πολίτης μια αναδιάρθρωση στο δημόσιο.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
To έχω γράψει πριν από κάποιες σελίδες, και συμφωνώ. Με μία παρατήρηση, όσο τα ιδιωτικά βύσματα δεν είναι σε εταιρείες που παίρνουν ψωμί από το δημόσιο, άρα τα βύσματα είναι σε πλείστες των περιπτώσεων προιόν συναλλαγής σε στυλ π.χ. 'θα σου δώσω αυτή την ανάθεση σε προνομιακή τιμή (δήμαρχος/υπουργάρα/διοικητής ΔΕΚΟ σπίκινγ), και θα μου βολέψεις και 4-5 από το σόι και τους ψηφοφόρους με γερό μεροκάματο για όσο καιρό διαρκεί η σύμβαση'. Τότε τρώει από τα λεφτά του δημόσιου κορβανά και οι βολεψιματίες απλά κηφήνες που τρώνε και από το ψωμάκι σου.
Όσο τρώνε από τα λεφτά του αφεντικού και μόνο, δικό του θέμα._Η βασικη διαφορα και το προβλημα μεταξυ βυσματων ΙΤ και ΔΤ ειναι οτι ο ΙΤ ειναι ακριβως αυτο: ιδιωτικος
Μιλαω για τον καθαρα ιδιωτικο τομεα. Κοινως, για αυτον που κανει τις χαρες, μεσα απο τις τσεπες του. Αμα παιρνει δουλειες απο το δημοσιο, υπερκοστολογημενες κατα 1000%, και μετα χαριζει και θεσεις/μισθους, τοτε προφανως δεν τις κανει απο τη τσεπη ΤΟΥ αλλα απο τη τσεπη ΜΑΣ.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Σημειώνω ότι σαν υπάλληλος έχω δουλέψει σε 4 εταιρείες (προς το παρόν) και σαν ελεύθερος επαγγελματίας έχω δει αρκετές ακόμα στο πως δουλεύουν... Μόνο μία δουλειά την πήρα χωρίς γνωστό... και στη συγκεκριμένη (τεράστια) εταιρεία δεν ήταν και απαράβατος νόμος αυτός...
υπαρχει μια μικρη διαφορα, μεταξυ των:
- χρειαζομαστε καποιον να κανει 'αυτο', εχουμε κανεναν γνωστο να προσλαβουμε;
- βρειτε καρεκλες για να βαλουμε τους 10 που ειπαν οτι θα μας φερουν
Βασικά, το συνηθέστερο είναι το 'έλα ρε... πάρε τον ανιψιό, γιο, φίλο, κτλ, μου...' 'Καλά, ΟΚ, κάτι θα βρεθεί να κάνει...'
Φαντάζομαι ότι ήταν προφανές ότι δεν μιλούσε για το θεμιτό networking, αλλά για ξεκάθαρα βολέματα ανθρώπων που δεν θα έπρεπε. Δυστυχώς είναι πολύ πιο συχνό απ' ότι πολλοί φαντάζεστε...
Όπως και το φαινόμενο των πολύ καλοπληρωμένων άχρηστων που ξύνονται... τη στιγμή που το κουπί το τραβάνε τα κορόιδα...
Mαρκο, δεν ξερω που εχεις δουλεψει, αλλα τη κατασταση που περιγραφεις (και δεν την αμφισβητω βεβαια!) δεν την εχω δει πουθενα. Και εχω δουλεψει απο πολυεθνικη των 90.000+ εργαζομενων μεχρι επιχειρηση των ...5.
εννοειται οτι υπηρχαν βυσματα, ειδικα στις μεγαλες εταιριες, αλλα δεν θυμαμαι κανεναν να εχει μπει στη δουλεια χωρις να υπαρχει κενη θεση. Μπορει να τα εξυνε μετα αν μπορουσε ή να επαιρνε περισσοτερα απο αλλους, αλλα υπηρχε κενο και μπηκε.
αρκετοι δε απο αυτους, οταν φθασαμε στο 2007 που το πραγμα αρχιζε και ζοριζε, πηραν ποδι γιατι η δουλεια θα επρεπε να βγαινει πλεον με λιγοτερο προσωπικο και δεν υπηρχε πολυτελεια για ξυσιμο. Και δεν μιλαω για την πολυεθνικη που απαγορευοταν ακομη και η προσληψη συγγενη...επισης επειδη καποια εποχη απο τα χερια μου περνουσαν προσληψεις, ειχα δει παρα πολλα. Αλλα ηταν παντα για υπαρκτες θεσεις και ηταν παντα παραινεσεις του στυλ 'ειναι καλο παιδι, δες τον και αν σου κανει παρτον' ή στη χειροτερη αν μας ερχοταν καποιος 'φυτευτος' απο πολυ ψηλα, και δεν απεδιδε τα αναμενομενα, υπηρχε τροπος να μπει σε 'σειρα' και να μην ξυνεται τουλαχιστον.
οπως επισης εχω δει βυσμα 'τεραστιων διαστασεων' να δουλευει περισσοτερο απο ολους.υπηρχαν και κραυγαλεα παραδειγματα, πχ security που επαιρνε 2500€ γιατι ηταν γνωστος του γενικου, αλλα ηταν εξαιρεσεις. Επισης πηρε ποδι οταν αλλαξε η οικονομια.
στο τελος της ημερας, στον ΙΤ το ζητουμενο παντα ειναι να βγαινει η δουλεια με συγκεκριμενο κοστος και καποιος απολογειται και αξιολογειται βαση αυτου. Στο ΔΤ αυτα ειναι αγνωστες εννοιες...
αυτα δεν σημαινουν οτι η δικη μου εμπειρια ειναι θεσφατο, απλα ειναι η δικη μου εμπειρια και τιποτα παραπανω. Δεν αμφισβητω τιποτε απο τα αλλα που γραφτηκαν.
κατι τελευταιο που καποιοι δεν καταλαβαν...
το >- βρειτε καρεκλες για να βαλουμε τους 10 που ειπαν οτι θα μας φερουναναφεροταν στο ΔΤ, και ειναι υπαρκτο παραδειγμα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Όσο τρώνε από τα λεφτά του αφεντικού και μόνο, δικό του θέμα._Η βασικη διαφορα και το προβλημα μεταξυ βυσματων ΙΤ και ΔΤ ειναι οτι ο ΙΤ ειναι ακριβως αυτο: ιδιωτικος
Μιλαω για τον καθαρα ιδιωτικο τομεα. Κοινως, για αυτον που κανει τις χαρες, μεσα απο τις τσεπες του. Αμα παιρνει δουλειες απο το δημοσιο, υπερκοστολογημενες κατα 1000%, και μετα χαριζει και θεσεις/μισθους, τοτε προφανως δεν τις κανει απο τη τσεπη ΤΟΥ αλλα απο τη τσεπη ΜΑΣ.
Οι 1000% υπερκοσολογημενες υπηρεσιες/προιοντα δεν πανε ολες στην τσεπη του επιχειρηματια, υπαρχει ολοκληρη ιερρχια ΔΥ με το χερι απλωμενο (που τους το γεμιζει απο αυτο το 1000%-αρχικη τιμη, γιατι αλλιως δε θα ηξερε ουτε τι χρωμα εχει η πορτα της υπηρεσιας).
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Να σημειωσω οταν μιλαμε για ιδιωτικο τομεα και μικρες επιχειρησεις αν καποιοι ειναι βυσματιες ή ξυνοντε εκει περα (ή ιδιοκτητες που δεν κανουν τπτ και εχουν υπαλληλους) αυτο δεν αφορα εμας γιατι αν πεσουν εξω οι ιδιοκτητες και οι μετοχοι θα χασουν (αν υποθεσουμε οτι δεν εχουν μεγαλο τραπεζικο δανεισμο και δεν περασουν την χασουρα στις τραπεζες οπως φυσικα κανουν πολλες διαπλεκομενες ιδιωτικες επιχειρησεις).Στις δημοσιες επιχειρησεις τυχον χασουρα αφορα ολους τους φορολογουμενους.
Υπαρχει μεγαλη διαφορα.
Δηλαδή τους απολυμένους εργαζόμενους (που θα πάνε σε ταμείο ανεργίας), τα φέσια σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, προμηθευτές, εργαζόμενους, κτλ (γιατί δεν κλείνει επιχείρηση αν πάει καλά και δεν έχει φέσια*) , ποιος θα τα πληρώσει;;;; Η Μαρία η πενταγιώτισσα;;;;; Ή μήπως ο επιχειρηματίας από την (άδεια**) τσέπη του;;;;
Χώρια που τη σήμερον ημέρα οι επιχειρήσεις που δεν χρωστάνε σε τράπεζες είναι μετρημένες (και σταθερά μειούμενες)...
Να μη μιλήσουμε το τι κάνουν πολλές επιχειρήσεις στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας εν γένει και στη βιωσιμότητα των σωστών επιχειρηματιών... Πως να ανταγωνιστείς κάποιον που δεν πληρώνει φόρους, αμοίβει το προσωπικό με μισθούς Ουγκάντας, δεν πληρώνει ασφαλιστικά ταμεία, πουλάει μαύρα, κτλ, αν εσύ θέλεις να είσαι σωστός σε όλα σου;;;; Ποιος είναι πιθανότερο να επιβιώσει;;;;
Αν από τα παραπάνω κάποιος κατάλαβε ότι υποστηρίζω πως δεν πρέπει να διορθωθούν τα κακά του δημοσίου, ε τότε κάτι έχουν τα Ελληνικά μου...
Mαρκο, δεν ξερω που εχεις δουλεψει, αλλα τη κατασταση που περιγραφεις (και δεν την αμφισβητω βεβαια!) δεν την εχω δει πουθενα. **Και εχω δουλεψει απο πολυεθνικη των 90.000+ εργαζομενων μεχρι επιχειρηση των ...5. **
Me2, εντάξει, η πολυεθνική ήταν των 3500 εργαζομένων..
Εγώ πάντως έχω δει να απολύεται υπάλληλος με 12 χρόνια εμπειρία στο αντικείμενο και στην εταιρεία (εξαιρετική στη δουλειά της - δεν το έλεγα εγώ, οι διευθυντές της το έλεγαν) για να προσληφθεί η κόρη ενός διευθυντή... Και αυτό εν μέσω κρίσης που χτύπησε τη συγκεκριμένη εταιρεία πολύ άσχημα... και επιπλέον ήταν σε τμήμα που από 7 άτομα (προ κρίσης) έφτασε στα 2 (ικανά) για να μείνει τελικά ένας καλός και η άσχετη κόρη... και με τα δύο χέρια... Στη συγκεκριμένη επιχείρηση (αν και όχι μόνο εκεί, συχνό το φαινόμενο και δεν αναφέρομαι σε οικογενειακές επιχειρήσεις) υπήρχαν αρκετοί εργαζόμενοι, αλλά λιγότερα επίθετα...
κατι τελευταιο που καποιοι δεν καταλαβαν...
το >- βρειτε καρεκλες για να βαλουμε τους 10 που ειπαν οτι θα μας φερουναναφεροταν στο ΔΤ, και ειναι υπαρκτο παραδειγμα.
Εντάξει, προφανώς υπάρχουν πολύ κραυγαλέα παραδείγματα στο δημόσιο, αυτό που λέω είναι πως και ο ιδιωτικός τομέας δεν πάει πολύ πίσω. Και προσωπικά πιο πολύ με καίει ο ιδιωτικός τομέας αφενός γιατί με ενοχλεί που ο τύπος με μπάρμπα κάνει την αύξηση στο μισθό μου αδύνατη (αφού δεν βγαίνει η μισθοδοσία για να πάρω εγώ έναν καλύτερο μισθό και αυτός να συνεχίσει να παίρνει τα χιλιάρικα έτσι, αλλά αυτόν δεν τον κουνάει κανείς... ) και αφετέρου γιατί όταν θα πάω ψάχνοντας για δουλειά θα μου φάει τη δουλειά η κομμώτρια ή ο απόφοιτος πρώτης δημοτικού, που απλά έτυχε να έχει μπάρμπα... Και φυσικά άντε να εξηγήσεις στο ντουγάνι διευθυντή γιατί συμφέρει την εταιρεία να γίνει 'έτσι' και όχι 'γιουβέτσι' όταν το γιουβέτσι είναι δική του ιδέα, άσχετο αν είναι μαλακία... Το δημόσιο ούτως ή άλλως θα είναι αυτό που είναι. Όσο μας κυβερνάνε οι γνωστοί (ανεξαρτήτως κόμματος και προσώπων) και τους ψηφίζουν πάλι οι γνωστοί, δεν θα αλλάξει, απλά ο ιδιωτικός τομέας θα έπρεπε να είναι η ατμομηχανή που θα μας βγάλει από το τούνελ... αλλά δεν το βλέπω...
- Εξαίρεση μία περίπτωση που άκουσα, ενός, απελπιστικά τίμιου, επιχειρηματία, που μόλις είδε ότι δεν βγαίνει το πράγμα μάζεψε τα λεφτά του μαγαζιού του (βιοτεχνία βασικά...), ξεχρέωσε τους πάντες και τα πάντα στο ακέραιο και τελείωσε την εκκαθάριση του μαγαζιού του σε 3 μήνες με 0 φέσια!!!!!!!! Εξαίρεση βέβαια ο τύπος και μπράβο του... Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι μπήκαν σε ταμείο ανεργίας...
** Ναι, ξέρω, είμαι πολύ αθώος... Κανένας επιχειρηματίας που πτώχευσε δεν έχει λεφτά στην Ελβετία ή όπου αλλού...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Mαρκο, δεν ξερω που εχεις δουλεψει, αλλα τη κατασταση που περιγραφεις (και δεν την αμφισβητω βεβαια!) δεν την εχω δει πουθενα. Και εχω δουλεψει απο πολυεθνικη των 90.000+ εργαζομενων μεχρι επιχειρηση των ...5.- πολλά!
Παρομοίως, με τη σειρά μου, να πω ότι πουθενά δεν έχω δει τέτοιες συμπεριφορές που περιγράφει ο Μάρκος.
Μπορεί στο πολύ παλιό παρελθόν, αλλά μετά τη κρίση πουθενά δε το έχω δει/ακούσει.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Mαρκο, δεν ξερω που εχεις δουλεψει, αλλα τη κατασταση που περιγραφεις (και δεν την αμφισβητω βεβαια!) δεν την εχω δει πουθενα. Και εχω δουλεψει απο πολυεθνικη των 90.000+ εργαζομενων μεχρι επιχειρηση των ...5.
- πολλά!
Παρομοίως, με τη σειρά μου, να πω ότι πουθενά δεν έχω δει τέτοιες συμπεριφορές που περιγράφει ο Μάρκος.
Μπορεί στο πολύ παλιό παρελθόν, αλλά μετά τη κρίση πουθενά δε το έχω δει/ακούσει.
Είστε πάρα πολύ τυχεροί... Δεν λέω ότι εγώ είμαι άτυχος, γιατί αυτά τα έχω ακούσει απ΄όλους τους γνωστούς μου...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
- πολλά!
Εγω παντως ξερω πολλες περιπτωςεις ειδικα για δουλειες που κυνηγαει πολυς κοσμος.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....