-
Ο χρήστης nass έγραψε:
όταν αγοράζεις ένα προϊόν του Ιδιωτικού τομέα, στο κόστος του μεσα εχει συμπεριληφθεί και η ανικανότητα του υπάλληλου που έχει προσλάβει επειδή o σείχης τον έβαλε να πάρει 30% άραβες να ξύνονται, και το μπόνους του αφεντικού που παρά τις προσπάθειες δεν τα πήγε και τόσο καλά, και η γραμματέας που κάνει καλές pipes.
Δεν ξέρω πως αλλιώς να στο περιγράψω
Σωστά τα λες αλλά και γω δεν ξέρω πως αλλιώς να σου περιγράψω τα προφανή:
Οτι στον ιδιώτη το κόστος της ανικανότητας του υπαλλήλου το μοιράζεσαι επειδή πληρώνει και αυτός (λιγότερο καλό προϊόν --> λιγότερος τζίρος/κέρδη) ενώ στη δημόσιο το τρως όλο εσύ
Οτι ο ιδιώτης τον ανίκανο υπάλληλο κάποια στιγμή θα τον διώξει γιατί δε θέλει/μπορεί να τον πληρώνει τζάμπα ενώ στο δημόσιο είναι μόνιμος
Οτι ο ιδιώτης τον ανίκανο υπάλληλο κάποια στιγμή θα τον αξιολογήσει (έστω και αν δεν τον απολύσει) ενώ στο δημόσιο η λέξη είναι
Οτι ο ιδιώτης που παρέχει κακές υπηρεσίες κάποια στιγμή θα κλείσει ενώ το δημόσιο όχι
Οτι στον ιδιώτη μπορείς να διαλέξεις τι και αν και από ποιόν θα αγοράσεις ενώ στη δημόσιο είναι υποχρεωτικό μονοπώλιο
Οτι στον ιδιώτη μπορεί να μην το παίρνεις όσο φτηνά θα 'μπορούσες' (ακόμα και αν δεν συμβαίνουν αυτά που λες θα αρχίσουμε τη συζήτηση αν ο ιδιώτης βγάζει 'λογικό' κέρδος και πόσο είναι αυτό ---> 0) αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις φτηνότερα από το δημόσιο (όχι μόνο άμεσο κόστος αλλά και έμμεσο μέσω επιδοτήσεων, κρατικών θαλασσοδανείων κτλ. πχ. ο ΟΣΕ δεν κοστίζει όσο τα (όντως φτηνά) εισιτήριά του ούτε η ΔΕΗ κοστίζει όσο το (όντως φτηνό) ρεύμα που δίνει)Τέλος πάντων, άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται αυτό που έλεγα, ότι υπάρχει μια θεωρία 'ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ, ΙΔΙΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΙΔΙΟ ΚΟΣΤΟΣ' απόλυτα αποδεκτή από πολλούς εδώ μέσα. Και βέβαια έχει απόλυτο δίκιο τότε ο tryphon στην παραπάνω παρατήρησή του.
Εχμ, η συζητηση δεν παει στο αν ειναι καλυτερος ο ιδιωτικος τομεας ναςς.
Για καθε παραδειγμα θαλασοδανειου που μου λες μπορω να σου φερνω κι απο εναν μυτιλιναιο, η βρετανικο σιδηροδρομο.Ειπα κατι πολυ απλο. Αχρηστοι, ξυστες κλπ θα υπαρχουν παντου. Ποιοτικα μπορει να διαφερουν.
Διαφωνεις?
Την αχρηστεια τους ως καταναλωτης, την επομιζεσαι και στις περισσοτερες των περιπτωσεων δεν μπορεις να κανεις και τπτ. Δε συζηταμε για τον βοθρατζη που φωναξες τη μια φορα και σε απογοητευσε. Μιλαμε για επιχειρησεις αναλογου επιπεδου με τις κρατικες.Ωρες ειναι να μας πειτε οτι δεν εχετε συνεργαστει επαγγελματικα με βληματα, τα οποια ειναι στη θεση τους για δεκαετιες, και η οποια θεση μπορει να παιρνει και παραπανω απο εσας τα εργατικα μυρμηγκια
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οι ΔΥ ΣΥΝΟΛΙΚΑ μπορεί και να είναι λιγότεροι από όσοι απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους. Η Αυστρία έχει περισσότερους.Είπα ότι δε θα γράψω άλλο, αλλά κάποιοι μου έλεγαν για παπαγαλία που μου έκανε ο Αλαφούζος με τον Μπόμπολα.
665.000 χιλιάδες σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του αρμοδίου υπουργού στην Ελλάδα.
468.000 σύμφωνα με την Αυστρική κυβέρνηση το 2010 (http://www.bka.gv.at/DocView.axd?CobId=49012)Ή τα τελευταία 2 χρόνια προσέλαβαν 300.000 στην Αυστρία ή κάποιος κάνει παπαγαλία κάτι που του πάσαραν...
-
http://www.iospress.gr/ios2010/ios20100919.htmΕ άμα το λέει ο ΙΟΣ, έτσι θα είναι...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
όταν αγοράζεις ένα προϊόν του Ιδιωτικού τομέα, στο κόστος του μεσα εχει συμπεριληφθεί και η ανικανότητα του υπάλληλου που έχει προσλάβει επειδή o σείχης τον έβαλε να πάρει 30% άραβες να ξύνονται, και το μπόνους του αφεντικού που παρά τις προσπάθειες δεν τα πήγε και τόσο καλά, και η γραμματέας που κάνει καλές pipes.
Δεν ξέρω πως αλλιώς να στο περιγράψω
Σωστά τα λες αλλά και γω δεν ξέρω πως αλλιώς να σου περιγράψω τα προφανή:
Οτι στον ιδιώτη το κόστος της ανικανότητας του υπαλλήλου το μοιράζεσαι επειδή πληρώνει και αυτός (λιγότερο καλό προϊόν --> λιγότερος τζίρος/κέρδη) ενώ στη δημόσιο το τρως όλο εσύ
Οτι ο ιδιώτης τον ανίκανο υπάλληλο κάποια στιγμή θα τον διώξει γιατί δε θέλει/μπορεί να τον πληρώνει τζάμπα ενώ στο δημόσιο είναι μόνιμος
Οτι ο ιδιώτης τον ανίκανο υπάλληλο κάποια στιγμή θα τον αξιολογήσει (έστω και αν δεν τον απολύσει) ενώ στο δημόσιο η λέξη είναι
Οτι ο ιδιώτης που παρέχει κακές υπηρεσίες κάποια στιγμή θα κλείσει ενώ το δημόσιο όχι
Οτι στον ιδιώτη μπορείς να διαλέξεις τι και αν και από ποιόν θα αγοράσεις ενώ στη δημόσιο είναι υποχρεωτικό μονοπώλιο
Οτι στον ιδιώτη μπορεί να μην το παίρνεις όσο φτηνά θα 'μπορούσες' (ακόμα και αν δεν συμβαίνουν αυτά που λες θα αρχίσουμε τη συζήτηση αν ο ιδιώτης βγάζει 'λογικό' κέρδος και πόσο είναι αυτό ---> 0) αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις φτηνότερα από το δημόσιο (όχι μόνο άμεσο κόστος αλλά και έμμεσο μέσω επιδοτήσεων, κρατικών θαλασσοδανείων κτλ. πχ. ο ΟΣΕ δεν κοστίζει όσο τα (όντως φτηνά) εισιτήριά του ούτε η ΔΕΗ κοστίζει όσο το (όντως φτηνό) ρεύμα που δίνει)Τέλος πάντων, άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται αυτό που έλεγα, ότι υπάρχει μια θεωρία 'ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ, ΙΔΙΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΙΔΙΟ ΚΟΣΤΟΣ' απόλυτα αποδεκτή από πολλούς εδώ μέσα. Και βέβαια έχει απόλυτο δίκιο τότε ο tryphon στην παραπάνω παρατήρησή του.
Εχμ, η συζητηση δεν παει στο αν ειναι καλυτερος ο ιδιωτικος τομεας ναςς.
Για καθε παραδειγμα θαλασοδανειου που μου λες μπορω να σου φερνω κι απο εναν μυτιλιναιο, η βρετανικο σιδηροδρομο.Ειπα κατι πολυ απλο. Αχρηστοι, ξυστες κλπ θα υπαρχουν παντου. Ποιοτικα μπορει να διαφερουν.
Διαφωνεις?
Την αχρηστεια τους ως καταναλωτης, την επομιζεσαι και στις περισσοτερες των περιπτωσεων δεν μπορεις να κανεις και τπτ. Δε συζηταμε για τον βοθρατζη που φωναξες τη μια φορα και σε απογοητευσαι. Μιλαμε για επιχειρησεις αναλογου επιπεδου με τις κρατικες.Ωρες ειναι να μας πειτε οτι δεν εχετε συνεργαστει επαγγελματικα με βληματα, τα οποια ειναι στη θεση τους για δεκαετιες, και η οποια θεση μπορει να παιρνει και παραπανω απο εσας τα εργατικα μυρμηγκια
Και γω σου λέω ότι αυτό που στον ιδιωτικό τομέα είναι εξαίρεση (αναγκαστικά, δεν επιζείς αλλιώς), ο ανίκανος υπάλληλος, στο δημόσιο τομέα είναι αν όχι κανόνας, τουλάχιστον εξαιρετικά σημαντική εξαίρεση. Αλλο να είναι 5% οι ανίκανοι και άλλο 25% (που ήταν η αρχική μου εκτίμηση από την οποία ξεκίνησε η παρούσα συζήτηση).
Και ναι, σε όσες περιπτώσεις μπορώ να συγκρίνω επίπεδο υπηρεσιών ιδιωτών-κρατικών, οι ιδιώτες είναι ΠΟΛΥ μπροστά:
Τηλεπικοινωνίες (τι να λέμε)
Ιδιωτικές Aegean-Olympic Air vs. Ολυμπιακών Αερογραμμών, Θεός σχωρες τες ευτυχώς (ακόμα τις πληρώνουμε...)
Ιδιωτικές τράπεζες vs. Εθνική παλιών ετών
ΟΛΠ vs. Cosco
Αεροδρόμιο Ελληνικού vs. Ελ Βενιζέλος
Παλιός 'αυτοκινητόδρομος' vs. ΑΟ
Ιδιωτικές μαρίνες vs. κρατικές
Ιδιωτικά ξενοδοχεία vs. παλιά 'Ξενία'(Μην πας να με πείσεις ότι αυτά δεν ισχύουν, έχω άμεση άποψη για όλα πλην του λιμανιού όπου εκεί τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια)
Στην Υγεία υπάρχει όντως θέμα διότι παρά τις θεαματικά καλύτερες ξενοδοχειακές υποδομές των ιδιωτών, θεωρώ ότι το επίπεδο των ιατρών-νοσηλευτών στο Δημόσιο είναι ακόμα καλύτερο αν μιλάμε για κάτι σοβαρό. Και στην Ενέργεια όπου όμως δεν έχει ακόμα απελευθερωθεί επί της ουσίας η αγορά, ΟΚ περάσαμε τη φάση των λαμόγιων, για να δούμε τώρα αν θα έχουμε κάτι σοβαρότερο.
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Θέλω να δω την Κα Λιτσα, ξαδέρφη του ανιψιού γνωστού υπουργού, που προσελήφθη κατόπιν τηλεφωνήματος γνωστού γραφείου, να βάζει κριτήρια στο datawarehouse του 'κτηματολογίου' ώστε να αναζητηθεί ο φάκελος τάχιστα.
Μετά μπορώ να πεθάνωΗ UBS πώς τα πάει?? Μαθαίνω ότι φεύγει σαν κυνηγημένη πόρνη απο την Wall St. και το City
Δεν ήσουνα ο καλύτερος ο μαθητής ε;
http://www.gfmag.com/tools/best-banks/1 ... -2012.html
Γουερ ιζ Εθνική; -
το ένα δεν αναιρεί το άλλο.
Γενικά σε χρηματοπιστωτικά (και ιδιαίτερα trading, 'broking' κλπ) έχει φύγει πολύυυς κόσμος από ΝΥ-Λονδίνο.Με τις εξαιρετικά ανθρώπινες διαδικασίες, του τύπου πας μια μέρα στη δουλειά και απλώς η κάρτα σου δεν ανοίγει την εξώπορτα, οπότε απευθύνεσαι στη 'γραμματεία' να φέρει τους συνοδούς σου να σε βοηθήσουν με τις κούτες
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
το ένα δεν αναιρεί το άλλο.
Γενικά σε χρηματοπιστωτικά (και ιδιαίτερα trading, 'broking' κλπ) έχει φύγει πολύυυς κόσμος από ΝΥ-Λονδίνο.Με τις εξαιρετικά ανθρώπινες διαδικασίες, του τύπου πας μια μέρα στη δουλειά και απλώς η κάρτα σου δεν ανοίγει την εξώπορτα, οπότε απευθύνεσαι στη 'γραμματεία' να φέρει τους συνοδούς σου να σε βοηθήσουν με τις κούτες
Που ρε;
Στην Εθνική;
Απίστευτο -
asteios NOT
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
asteios NOTΑυτά είναι για τους 'άλλους' τα κορόιδα τους κουτόφραγκους, ο Ελληναρας δουλεύει δεν δουλεύει πληρώνεται και η πόρτα ανοίγει πάντα...
-
Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
Οι ΔΥ ΣΥΝΟΛΙΚΑ μπορεί και να είναι λιγότεροι από όσοι απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους. Η Αυστρία έχει περισσότερους.
Είπα ότι δε θα γράψω άλλο, αλλά κάποιοι μου έλεγαν για παπαγαλία που μου έκανε ο Αλαφούζος με τον Μπόμπολα.
665.000 χιλιάδες σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του αρμοδίου υπουργού στην Ελλάδα.
468.000 σύμφωνα με την Αυστρική κυβέρνηση το 2010 (http://www.bka.gv.at/DocView.axd?CobId=49012)Ή τα τελευταία 2 χρόνια προσέλαβαν 300.000 στην Αυστρία ή κάποιος κάνει παπαγαλία κάτι που του πάσαραν...
Ας απολυθούν 200.000, να έρθουμε στα ίσα με τους αυστριακούς μπας και ηρεμήσουν οι έλληνες ταλιμπάν και δουν το πραγματικό αδιέξοδο και καταλάβουν ότι αυτό πλέον δεν είναι το κύριο πρόβλημά μας. Να δω μετά παπαγαλάκια τι θα λέτε; Εξω οι βάσεις του ΝΑΤΟ ..εχμμ...της ΕΕ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οι ΔΥ ΣΥΝΟΛΙΚΑ μπορεί και να είναι λιγότεροι από όσοι απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους. Η Αυστρία έχει περισσότερους.
Είπα ότι δε θα γράψω άλλο, αλλά κάποιοι μου έλεγαν για παπαγαλία που μου έκανε ο Αλαφούζος με τον Μπόμπολα.
Ας απολυθούν 200.000, να έρθουμε στα ίσα με τους αυστριακούς μπας και ηρεμήσουν οι έλληνες ταλιμπάν και δουν το πραγματικό αδιέξοδο και καταλάβουν ότι αυτό πλέον δεν είναι το κύριο πρόβλημά μας. Να δω μετά παπαγαλάκια τι θα λέτε; Εξω οι βάσεις του ΝΑΤΟ ..εχμμ...της ΕΕ;
Καλύτερα να μην απολύσουν κανένα γιατί σε αντίθετη περίπτωση η φορολογία θα πάει στο 100% http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2260182
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Καλύτερα να μην απολύσουν κανένα γιατί σε αντίθετη περίπτωση η φορολογία θα πάει στο 100% http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2260182
Μάγος είσαι...? Πάμε Jumbo να γεμίσουμε σακκούλες τώρα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Επειδή το λες και το ξαναλες, ποιός έγραψε να απολυθούν 200000 ?
Σε ό,τι με αφορά, ίσα-ίσα που έγραψα ότι στην παρούσα φάση οι μαζικές απολύσεις μόνο κακό θα κάνουν.
Το 2010 έπρεπε να είχαν κλείσει κάτι κέντρα κάπρων και να απολυθεί όχι 200000 αλλά 20000. Τώρα είναι πολύ αργά. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επειδή το λες και το ξαναλες, ποιός έγραψε να απολυθούν 200000 ?
Σε ό,τι με αφορά, ίσα-ίσα που έγραψα ότι στην παρούσα φάση οι μαζικές απολύσεις μόνο κακό θα κάνουν.
Το 2010 έπρεπε να είχαν κλείσει κάτι κέντρα κάπρων και να απολυθεί όχι 200000 αλλά 20000. Τώρα είναι πολύ αργά.Αφού το μόνο πρόβλημα μερικών είναι πως θα απολυθούν οι ΔΥ τι θες να γράψω;
Στο θέμα των οργανισμών του κώλου μαζί σου. Ακόμα και τώρα πρέπει να απολυθούν. Δεν είμαι υπερασπιστής όλων αυτών των κόπρων και επίορκων προς θεού. Αλλά πόσοι είναι αυτοί ώστε να παίρνει η μπάλα τους 600k; Εχω πολλούς ΔΥ συγγενείς και έχω εικόνα πέραν της προσωπικής επαφής με το δημόσιο όπως εφορίες κτλ.Για άλλη μια φορά δεν θα βγάλει πουθενά η συζήτηση μας γιατί ο καθένας έχει οχυρωθεί πίσω από την καρέκλα του είτε είναι ιδιωτική είτε δημόσια είτε ΕΕ είτε οποιασδήποτε κάστας. Εδώ ο άλλος επειδή γράφω «υπέρ» των ΔΥ μου το κοπανάει βαφτίζοντας με ως ΔΥ. Εκεί φτάσαμε. Αν υπερασπιστώ τους ΕΕ οι ΔΥ θα με πουν ΕΕ δηλ; Εχω μία επαφή και ως ΕΕ λόγω οικογενείας βέβαια...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
πόσο καιρό νομίζεις οτι ο ΙΤ μπορεί να θρέφει το τέρας του ΔΤ?
σε οποιοδήποτε ΙΤ αν ο ισολογισμός είναι κατάφωρα και διαχρονικά αρνητικός ή βαράει κανόνι ή αν το προλάβει προβαίνει σε διαρθρωτικές αλλαγές... για το δημόσιο τι προτείνεις δηλαδή ?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Για άλλη μια φορά δεν θα βγάλει πουθενά η συζήτηση μας γιατί ...
Αυτό είναι και ο σκοπός τον οποίο συμμερίζεται και το κράτος
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ποιος ΙΤ τρέφει τον ΔΤ; Για την Ελλάδα μιλάμε όχι την βιομηχανική Ιταλία.
Να ναι καλά τα δανεικά των κουτόφραγκων.σε οποιοδήποτε ΙΤ αν ο ισολογισμός είναι κατάφωρα και διαχρονικά αρνητικός ή βαράει κανόνι ή αν το προλάβει προβαίνει σε διαρθρωτικές αλλαγές... για το δημόσιο τι προτείνεις δηλαδή ?
Απλά μαθηματικά: απολύουμε 400.000 ΔΥ και λύνουμε το πρόβλημα.
Τα έχουνε γράψει εκατομμύρια φορές εδώ μέσα. Και είμαι υπέρ όλων αυτών. Δεν είμαι υπέρ σε «οριζόντιες λύσεις».
-
Ρε παιδιά, αν απολύσουμε απ' το δεμόσιο, θα 'χουμε μεγάλη ανεργία, μεγάλη ύφεση, φτώχεια και χρεοκοπία.
Ακριβώς τα αντίθετα δηλαδή απ' αυτά που έχουμε τώρα.Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ποιος ΙΤ τρέφει τον ΔΤ; Για την Ελλάδα μιλάμε όχι την βιομηχανική Ιταλία.
Να ναι καλά τα δανεικά των κουτόφραγκων.Είναι γνωστό ότι οι δυ μας τρέφουν όλους.
Πληρώνουν φόρους, κι έτσι τρώμε κι εμείς.
Αν τους απολύσουνε, δε θα 'χουμε να φάμε. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Είναι γνωστό ότι οι δυ μας τρέφουν όλους.
.
Αν τους απολύσουνε, δε θα 'χουμε να φάμε. -
Οι ΔΥ ΣΥΝΟΛΙΚΑ μπορεί και να είναι λιγότεροι από όσοι απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους. Η Αυστρία έχει περισσότερους.Μιλάς για ένα κράτος που χρειάστηκε να κάνει απογραφή για να μάθει πόσους υπαλλήλους έχει, πόσους διπλοτριπλοπληρώνει κ πόσοι είναι φαντάσματα. Κ δεν εννοώ την Αυστρία.
Ακριβά θα στοιχίσει η φορολογική μεταρρύθμιση σε μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, ναυτικούς, πολύτεκνους, καθώς και στους 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και κυρίως στις περίπου 150.000 Ο.Ε. και Ε.Ε. που στηρίζουν σήμερα την πραγματική οικονομία, η αδυναμία του υπουργείου Οικονομικών να συλλάβει όσους πραγματικά φοροδιαφεύγουν και να εντοπίσει και φορολογήσει το «μαύρο» χρήμα.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2259969
Ε, μία τόσο ακούγεται κ καμιά αλήθεια.Θέλω να δω την Κα Λιτσα, ξαδέρφη του ανιψιού γνωστού υπουργού, που προσελήφθη κατόπιν τηλεφωνήματος γνωστού γραφείου, να βάζει κριτήρια στο datawarehouse του 'κτηματολογίου' ώστε να αναζητηθεί ο φάκελος τάχιστα.
Μετά μπορώ να πεθάνωΠόσο πιό μπερδεμένος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος? Μάλλον καθόλου, αλλά πρόσεχε γιατί παίζει να πεθάνεις γρήγορα.
Το πρόβλημα με τον ΔΤ του Ελ είναι ότι έχει τα καλύτερα καταρτισμένα στελέχη του Ελ, κ τα βάζει να πατάνε σφραγίδες. Αν έκανε αξιολόγηση κ αξιοποίηση του δυναμικού του, θα μπορούσε να γίνει από τους πιό παραγωγικούς (αν όχι ο απόλυτα παραγωγικότερος) ΔΤ του κόσμου. Βασικοί υπαίτιοι της κατάντιας είναι ο Ανδρ Παπανδρ κ οι συνδικαλιστές. Εδώ κρύβονται κ οι ευθύνες της Ελ αριστεράς, αλλά δεν το λέμε γιατί η νέα μας ελπίδα είναι ο Ανδρ Παπανδρ του 2012.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....