-
Αγγίζει το 15% η ανεργία στην Ελλάδα
Στο 14,8% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό για τα τελευταία 7 χρόνια, ενώ η ανεργία πλήττει ιδιαιτέρως τους νέους. Ιόνια νησιά και Βόρεια Ελλάδα οι «πρωταθλητές» των ανέργων κατά τον τελευταίο μήνα του 2010.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=257840
Ολοταχώς στο δρόμο της ανάπτυξης.... -
Αποζημιώσεις μαμούθ κέρδισαν 105 καθαρίστριες από το δημόσιο
Με την απόφασή του το Πρωτοδικείο (394/2011) δικαίωσε τις καθαρίστριες και κρίνοντας ότι το Δημόσιο παραβίαζε τα δικαιώματά τους διατάσσει την αποζημίωση.
Αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ καλείται να καταβάλει το Δημόσιο σε 105 καθαρίστριες δημοτικών σχολείων, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που τις δικαίωσε σε διεκδικήσεις τους για μεγαλύτερες αμοιβές.
Οι καθαρίστριες προσέφυγαν στο δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι αν και εργάζονταν με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας, εμφανίζονταν στις λίστες του Δημοσίου ως εργολάβοι, με αποτέλεσμα να αμείβονται λιγότερο από τις προβλεπόμενες συμβάσεις.
Με την απόφασή του το Πρωτοδικείο (394/2011) δικαίωσε τις καθαρίστριες και κρίνοντας ότι το Δημόσιο παραβίαζε τα δικαιώματά τους διατάσσει την αποζημίωση της καθεμίας με ποσά κατά περίπτωση από 50 έως 72 χιλιάδες ευρώ.
-
έ ρε τί ειχαμε ακούσει στο φόρουμ για την κούνεβα τότε...
-
Πάντως καλή κίνηση να της ρίξουν βιτριόλι.
Πρέπει να δεκαπλασίασε τις αποζημιώσεις που έδωσε το Πρωτοδικείο. -
Υπηρεσια του Δημοσιου εχει μηχανικους που ηταν επι συμβασει, απληρωτους εδω και 2- 3 μηνες.. αυτοι συνεχιζουν να πηγαινουν με την ελπιδα να παρει αυτη η υπηρεσια εργο απο το ΕΣΠΑ για να τους πληρωνει... ειναι δυνατον.... να σκευτονται ετσι... σε υπουργεια....
-
Φιλκεράμ: Σε κατάληψη οι εναπομείναντες εργαζόμενοι
Δύσκολες μέρες περνάει μια από τις μεγάλες και πλέον ιστορικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, η βιομηχανία πλακιδίων «Φίλκεραμ» και οι 237 εναπομείναντες εργαζόμενοί της. Οι τελευταίοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από τις 22 Δεκεμβρίου, όταν διακόπηκε η παραγωγή στο εργοστάσιο, και τις τελευταίες δέκα μέρες πραγματοποιούν κατάληψη, διεκδικώντας δεδουλευμένα τριών μηνών, καθώς από τότε πληρώθηκαν μόνο το Δώρο Χριστουγέννων.Στόχος της κινητοποίησης είναι και να εμποδιστεί η αποξήλωση του μηχανολογικού εξοπλισμού μιας από τις μονάδες του συγκροτήματος, η οποία μεταβιβάστηκε σε επιχειρηματία που σκοπεύει να τη μεταφέρει στο Ιράν.
«Η μονάδα αυτή είναι υπερσύγχρονη, κόστισε 6 εκατομμύρια ευρώ, και επιδοτήθηκε από τα χρήματα των φορολογουμένων, για να πουληθεί μετά από λίγα χρόνια και εμείς να μείνουμε στο δρόμο», είπε στο «Έθνος» ο πρώην πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Σ.Κορσαβίδης και πρόσθεσε: «Η διοίκηση διαμηνύει πως δεν θα ανοίξει το εργοστάσιο αν δεν πάρει το δάνειο που διεκδικεί από τις τράπεζες. Αλλά και να επαναλειτουργήσει, θα …περισσέψουν 110 εργαζόμενοι από την κατάργηση της μιας μονάδας»
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=101867157 -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Φιλκεράμ: Σε κατάληψη οι εναπομείναντες εργαζόμενοι
Δύσκολες μέρες περνάει μια από τις μεγάλες και πλέον ιστορικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, η βιομηχανία πλακιδίων «Φίλκεραμ» και οι 237 εναπομείναντες εργαζόμενοί της. Οι τελευταίοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από τις 22 Δεκεμβρίου, όταν διακόπηκε η παραγωγή στο εργοστάσιο, και τις τελευταίες δέκα μέρες πραγματοποιούν κατάληψη, διεκδικώντας δεδουλευμένα τριών μηνών, καθώς από τότε πληρώθηκαν μόνο το Δώρο Χριστουγέννων.Στόχος της κινητοποίησης είναι και να εμποδιστεί η αποξήλωση του μηχανολογικού εξοπλισμού μιας από τις μονάδες του συγκροτήματος, η οποία μεταβιβάστηκε σε επιχειρηματία που σκοπεύει να τη μεταφέρει στο Ιράν.
«Η μονάδα αυτή είναι υπερσύγχρονη, κόστισε 6 εκατομμύρια ευρώ, και επιδοτήθηκε από τα χρήματα των φορολογουμένων, για να πουληθεί μετά από λίγα χρόνια και εμείς να μείνουμε στο δρόμο», είπε στο «Έθνος» ο πρώην πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Σ.Κορσαβίδης και πρόσθεσε: «Η διοίκηση διαμηνύει πως δεν θα ανοίξει το εργοστάσιο αν δεν πάρει το δάνειο που διεκδικεί από τις τράπεζες. Αλλά και να επαναλειτουργήσει, θα …περισσέψουν 110 εργαζόμενοι από την κατάργηση της μιας μονάδας»
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=101867157Και τους είχα πελάτες κάποτε...
-
Πως να συναγωνισθούν αυτοί το κινέζικο πλακάκι που εισάγεται ΜΑΥΡΟ, δεν πληρώνει φόρο ούτε ΦΠΑ;
Να ακόμα ένας τρόπος για να κλείσει μια επιχείρηση από το μπουρδελοδημόσιο που δεν ελέγχει τις εισαγωγές. -
Ρεκόρ άρνησης επιχειρηματιών για προσλήψεις στη Θεσσαλονίκη
Πλέον, κανένας επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη δεν προτίθεται να προσλάβει ούτε έναν εργαζόμενο. Αυτό κατέγραψε για το μήνα Φεβρουάριο η μέτρηση του δείκτη Northern Greece Business Index 500 (NGBI 500) που διεξάγεται μηνιαίως σε δείγμα 500 βορειοελλαδικών εταιρειών.
Είναι το... αρνητικότερο ρεκόρ που κατέγραψε από τον Οκτώβριο του 2009 (οπότε ξεκίνησε) μέχρι και σήμερα ο δείκτης NGBI 500, βάσει των απαντήσεων στο συγκεκριμένο ερώτημα. Η αμέσως λίγο καλύτερη εικόνα καταγράφτηκε τον περασμένο Ιούλιο, όταν ένα 2% των ερωτηθέντων απάντησαν πως σκοπεύουν να προσλάβουν εργαζόμενο. Τον Ιανουάριο του 2011 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 4%. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Tο τσεκουρι του Κ.Γαβρα αρχιζει και γινεται προφητικο.
Είναι πολύ καλή ταινία και την συνιστώ.Η ανθρωποφαγία για μια εργασιακή θέση μπορεί να μην είναι και τόσο μακρινό σενάριο.
-
Αντίο ψυχούλα μου.
Καρδίτσα: Το τελευταίο μεροκάματο για έναν 38χρονο ελαιοχρωματιστή
http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... tid=6&la=1
Αφιερωμένο από εμένα στους δημόσιους υπαλλήλους. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Αντίο ψυχούλα μου.
Αφιερωμένο από εμένα στους δημόσιους υπαλλήλους.Άντε τωρα να δούμε , ο Καρατζαφύρερ και οι 300 θα χορηγήσουν κανένα βοήθημα
'Εν ωρα καθήκοντος' έπεσε και αυτός. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Αντίο ψυχούλα μου.
Αφιερωμένο από εμένα στους δημόσιους υπαλλήλους.Κρίμα.
Η αφιέρωση όμως που κολλάει? -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Αντίο ψυχούλα μου.
Η αφιέρωση όμως που κολλάει?Ίσως στο ότι αυτοί που βρίσκονται στη ρίζα του προβλήματος δεν ενοχλούνται;
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Αντίο ψυχούλα μου.
Η αφιέρωση όμως που κολλάει?Ίσως στο ότι αυτοί που βρίσκονται στη ρίζα του προβλήματος δεν ενοχλούνται;
Στη ρίζα του προβλήματος π.χ. τα 2 παιδιά που είχαν μισθό 800 ευρώ, πλήρωσαν από την τσέπη τους εξοπλισμό και μια μέρα έχασαν τη ζωή τους έτσι απλά?
Και δεν ενοχλούνται κιόλας... -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Αντίο ψυχούλα μου.
Στη ρίζα του προβλήματος π.χ. τα 2 παιδιά που είχαν μισθό 800 ευρώ, πλήρωσαν από την τσέπη τους εξοπλισμό και μια μέρα έχασαν τη ζωή τους έτσι απλά?
Και δεν ενοχλούνται κιόλας...Εδώ έγραψες, αν και η σχέση αυτού που αναφέρεις υπάρχει αν το ψάξεις, η συσχέτιση είναι άκρως λαϊκιστική.
Όταν ένας στους τρεις οικονομικά ενεργούς κατοίκους της χώρας απασχολείται έμμεσα η άμεσα από το δημόσιο και όταν προσθέτεις το ότι κανένας υπεύθυνος δεν δείχνει διατεθειμένος να αλλάξει αυτό το γεγονός καταλαβαίνεις που βρίσκεται η ρίζα του προβλήματος της χώρας, έτσι απλά. -
Αντίο ψυχούλα μου.
Και δεν ενοχλούνται κιόλας...Εδώ έγραψες, αν και η σχέση αυτού που αναφέρεις υπάρχει αν το ψάξεις, η συσχέτιση είναι άκρως λαϊκιστική.
Όταν ένας στους τρεις οικονομικά ενεργούς κατοίκους της χώρας απασχολείται έμμεσα η άμεσα από το δημόσιο και όταν προσθέτεις το ότι κανένας υπεύθυνος δεν δείχνει διατεθειμένος να αλλάξει αυτό το γεγονός καταλαβαίνεις που βρίσκεται η ρίζα του προβλήματος της χώρας, έτσι απλά.Μάλιστα.
Είναι λαϊκισμός η αναφορά σε ΔΥ που όχι απλά δεν ενοχλούνται αλλά προσπαθούν να παράξουν έργο κάτω από αντίξοες συνθήκες με κίνδυνο (αρκετές φορές) της ζωής τους.
Και ΔΕΝ είναι λαϊκισμός η φράση ' οι ΔΥ που βρίσκονται στη ρίζα του προβλήματος δεν ενοχλούνται'.Το 'πρόβλημα' έχει πολλές ρίζες και οι λύσεις που πρέπει να δοθούν είναι πέραν της απλής συνταγής 'απόλυσης 200.000 - 300.000 κοπρόσκυλων'. Προσωπικά είμαι υπέρ του εξορθολογισμού, της αξιολόγησης, της εφαρμογής κινήτρων και αντι-κινήτρων, της τήρησης των νόμων για όλους κ.λπ. Αλλά πιστεύω ότι όποιος καλύπτεται πίσω από ατάκες του πιο πάνω στυλ ως σωτηρία για όλους, εθελοτυφλεί απλά.
Αυτά από κάποιον που... δεν το ψάχνει -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Αντίο ψυχούλα μου.
Όταν ένας στους τρεις οικονομικά ενεργούς κατοίκους της χώρας απασχολείται έμμεσα η άμεσα από το δημόσιο και όταν προσθέτεις το ότι κανένας υπεύθυνος δεν δείχνει διατεθειμένος να αλλάξει αυτό το γεγονός καταλαβαίνεις που βρίσκεται η ρίζα του προβλήματος της χώρας, έτσι απλά.Μάλιστα.
Είναι λαϊκισμός η αναφορά σε ΔΥ που όχι απλά δεν ενοχλούνται αλλά προσπαθούν να παράξουν έργο κάτω από αντίξοες συνθήκες με κίνδυνο (αρκετές φορές) της ζωής τους.
Και ΔΕΝ είναι λαϊκισμός η φράση ' οι ΔΥ που βρίσκονται στη ρίζα του προβλήματος δεν ενοχλούνται'.Το 'πρόβλημα' έχει πολλές ρίζες και οι λύσεις που πρέπει να δοθούν είναι πέραν της απλής συνταγής 'απόλυσης 200.000 - 300.000 κοπρόσκυλων'. Προσωπικά είμαι υπέρ του εξορθολογισμού, της αξιολόγησης, της εφαρμογής κινήτρων και αντι-κινήτρων, της τήρησης των νόμων για όλους κ.λπ. Αλλά πιστεύω ότι όποιος καλύπτεται πίσω από ατάκες του πιο πάνω στυλ ως σωτηρία για όλους, εθελοτυφλεί απλά.
Αυτά από κάποιον που... δεν το ψάχνειΚαι βέβαια θα μου δώσεις κάποιο άλλο παράδειγμα κράτους όπου η αναλογία δημοσίων/ιδιωτικών υπαλλήλων είναι συγκρίσιμη με αυτή της Ελλάδας....
-
Όχι.
Θα δώσω τέλος σε ένα ακόμα επεισόδιο άγονης αντιπαράθεσης. Εξάλλου αν ξεφυλλίσεις αυτό το τοπικό αλλά και το άλλο που μιλάμε για το Δ.Ν.Τ, θα δεις ότι το επεισόδιο είναι χιλιοπαιγμένο... -
..Και βέβαια θα μου δώσεις κάποιο άλλο παράδειγμα κράτους όπου η αναλογία δημοσίων/ιδιωτικών υπαλλήλων είναι συγκρίσιμη με αυτή της Ελλάδας....
έλεος πια με αυτήν την καραμέλα
εντελώς τραγικό αυτό που έγραψες, τράβα καμια βόλτα στα ορυχεία, σε ΑΗΣ και απ τους εναερίτες για να συνεχίσεις τις αφιερώσεις
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....