-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
..
Και βέβαια θα μου δώσεις κάποιο άλλο παράδειγμα κράτους όπου η αναλογία δημοσίων/ιδιωτικών υπαλλήλων είναι συγκρίσιμη με αυτή της Ελλάδας....
έλεος πια με αυτήν την καραμέλα
εντελώς τραγικό αυτό που έγραψες, τράβα καμια βόλτα στα ορυχεία, σε ΑΗΣ και απ τους εναερίτες για να συνεχίσεις τις αφιερώσεις
Συγνώμη δεν θα το ξανακάνω (σε πια ΔΟΥ είσαι εσύ είπαμε;)...
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Και βέβαια θα μου δώσεις κάποιο άλλο παράδειγμα κράτους όπου η αναλογία δημοσίων/ιδιωτικών υπαλλήλων είναι συγκρίσιμη με αυτή της Ελλάδας....
Την Παρασκευή θα παραδοθεί στα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών η μελέτη των εταιρειών** Hay Group **και Icap Group για το νέο μισθολόγιο και την δυναμική απασχόλησης στο δημόσιο τομέα.
Η μελέτη απαρτίζεται από τρία βασικά μέρη. Το πρώτο αφορά στη παρουσίαση της δομής του ισχύοντος μισθολογίου, τόσο των προβλεπόμενων αμοιβών αλλά και των πραγματικών αμοιβών, το δεύτερο μέρος αφορά στη δυναμική της απασχόλησης και η τρίτη ενότητα δημιουργεί τα θεμέλια για το νέο μισθολόγιο.
Στην μελέτη γίνεται αναλυτική αποτύπωση του αριθμού εργαζομένων ανά τομέα του δημοσίου, αναλύονται οι μισθολογικές διαφορές και προτείνεται η ανακατανομή του προσωπικού στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης, προκειμένου να γίνουν οι μετατάξεις και οι μετακινήσεις που θα ενισχύσουν τις υποστελεχομένες υπηρεσίες.
Σύμφωνα με το προσχέδιο της εν λόγω μελέτης που δημοσιοποιήθηκε την 1η Μαρτίου:
Το μέγεθος της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα στην Ελλάδα συμβαδίζει με το αντίστοιχο μέγεθος των ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών, ειδικά της ΕΕ. Τονίζεται ωστόσο ότι «το μέγεθος της απασχόλησης δεν αποτελεί από μόνο του ένδειξη «μικρού» ή «μεγάλου» δημόσιου τομέα, στο βαθμό που δεν συνυπολογίζει παράγοντες όπως την αποτελεσματικότητα ή παραγωγικότητα της εργασίας ή την επιλεχθείσα πολιτική εμπλοκής του κράτους στην οικονομική ζωή».
**Η μισθολογική δαπάνη ως ποσοστό του ΑΕΠ συμβαδίζει με την αντίστοιχη των ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών **(ειδικά της ΕΕ) αν και είναι υψηλότερη από το μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ.
Η μέση αμοιβή των απασχολούμενων στον Ελληνικό Δημόσιο τομέα είναι χαμηλότερη σε σχέση με τα μέσα ευρωπαϊκά μεγέθη, ωστόσο η αξία της συγκεκριμένης διαπίστωσης περιορίζεται από την αδυναμία σύγκρισης της αποτελεσματικότητας των δημόσιων τομέων μεταξύ των χωρών.(apo in.gr)
-
Το θέμα δεν είναι αυτό, 1000 φορές το είπαμε. Το θέμα είναι το κατά πόσο αξιοποιείται αυτό το δυναμικό, κατά πόσο τιμωρούνται τα λαμόγια σε υπηρεσίες που διακινούν χρήμα ή δίνουν άδειες, κατά πόσο παράγεται έργο υπέρ του πολίτη και όχι υπέρ της γραφειοκρατίας και των κομματικών μηχανισμών. Δεν κατανοώ γιατί πχ οι Κύπριοι λειτουργούν ικανοποιητικά ως κράτος κι εμείς είμαστε ένα χάλι και μισό.
-
Οσον αφορά τις 200-300.000 απολυσεις...
Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κρατους (μισθοδοσία οκτωβριου) πληρωθηκαν περιπου 600-650.000 υπάλληλοι (εχω τη λιστα ανα υπουργειο μπροστα μου, απλα βαριεμαι να κανω την προσθεση). Απο αυτούς έχουμε:
101Κ στο αμυνας (στρατος)
223Κ στο παιδειας (σχολεια)
110Κ στο υγειας (νοσοκομεια) και
72Κ στο δημοσιας ταξης (αστυνομια)Χοντρικα λοιπον, 510.000. Οι υπολοιποι είναι 90-140.000.
Πες μας απο που θα εκοβες 200-300.000.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το θέμα δεν είναι αυτό, 1000 φορές το είπαμε. Το θέμα είναι το κατά πόσο αξιοποιείται αυτό το δυναμικό, κατά πόσο τιμωρούνται τα λαμόγια σε υπηρεσίες που διακινούν χρήμα ή δίνουν άδειες, κατά πόσο παράγεται έργο υπέρ του πολίτη και όχι υπέρ της γραφειοκρατίας και των κομματικών μηχανισμών. Δεν κατανοώ γιατί πχ οι Κύπριοι λειτουργούν ικανοποιητικά ως κράτος κι εμείς είμαστε ένα χάλι και μισό.Δεν αξιοποιειται, δεν τιμωρούνται, δεν παραγεται (οσο θα επρεπε). Απλα δεν καταλαβαινω γιατι οι απολυσεις θα λυσουν το προβλημα, και οχι η σοβαρη αναδιοργανωση της δημοσιας διοικησης.
-
Έχουν ήδη κοπεί πάνω από 100 χιλιάδες θέσεις. Αφού οι ορισμένου χρόνου, οι με σύμβαση έργου, τα stage, οι περικοπές στις προσλήψεις μόνιμων και ωρομίσθιων συνυπολογίζονται σε σχέση με τα προ χρεωκοπίας.
-
Από τη μικρή διοικητική εμπειρία που έχω στο Δημόσιο λέω πως το ψάρι βρομάει από το κεφάλι.
Μεγάλα και μεσαία στελέχη που απλά δεν ξέρουν πως/δεν ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν το δυναμικό που υπάρχει. -
Ο χρήστης pro έγραψε:
Οσον αφορά τις 200-300.000 απολυσεις...Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κρατους (μισθοδοσία οκτωβριου) πληρωθηκαν περιπου 600-650.000 υπάλληλοι (εχω τη λιστα ανα υπουργειο μπροστα μου, απλα βαριεμαι να κανω την προσθεση). Απο αυτούς έχουμε:
72Κ στο δημοσιας ταξης (αστυνομια)Χοντρικα λοιπον, 510.000. Οι υπολοιποι είναι 90-140.000.
Οι ΟΤΑ και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας (ΔΕΚΟ) περιλαμβάνονται στα παραπάνω νούμερα ? Νομίζω πως όχι... Εκεί όμως γίνεται το μεγάλο πάρτι.
Σύντομο ανέκδοτο ή αλλιώς there are lies, damn lies and statistics: 'Εχουμε τους ίδιους υπάλληλους με άλλες αναπτυγμένες χώρες, ιδιαίτερα της ΕΕ' = 'Αρα οι πολίτες απολαμβάνουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών'
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
..
εντελώς τραγικό αυτό που έγραψες, τράβα καμια βόλτα στα ορυχεία, σε ΑΗΣ και απ τους εναερίτες για να συνεχίσεις τις αφιερώσεις
άνω κολωπετινίτσας
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κρατους (μισθοδοσία οκτωβριου) πληρωθηκαν περιπου 600-650.000 υπάλληλοι (εχω τη λιστα ανα υπουργειο μπροστα μου, απλα βαριεμαι να κανω την προσθεση). Απο αυτούς έχουμε:
Οι ΟΤΑ και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας (ΔΕΚΟ) περιλαμβάνονται στα παραπάνω νούμερα ? Νομίζω πως όχι... Εκεί όμως γίνεται το μεγάλο πάρτι.
Σύντομο ανέκδοτο ή αλλιώς there are lies, damn lies and statistics: 'Εχουμε τους ίδιους υπάλληλους με άλλες αναπτυγμένες χώρες, ιδιαίτερα της ΕΕ' = 'Αρα οι πολίτες απολαμβάνουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών'
ο σωστός αριθμός των δημόσιων υπαλλήλων είναι** αναγκαίος** αλλά όχι ικανός για να δώσει τις σωστές υπηρεσίες, δεν νομίζω να το αμφισβητεί κανείς αυτό
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ooops, μου ξεφυγε. Φυσικα συμπεριλαμβανονται οι ΟΤΑ. 71Κ στο εσωτερικων (άρα σε ΟΤΑ). Αρα οι υπολοιποι καμια 50.000.
Αντε να βγαλουμε τους 200-300.000 τωρα.
Οσον αφορα τα στατιστικα, εχεις δικιο, μονο που το συμπερασμα που αυθαιρετα εβγαλες δεν το ισχυριστηκε κανεις. Εγω απλα ειπα οτι η λυση ειναι η αναδιοργανωση και οχι οι απολυσεις, αφου το μεγεθος του δημοσιου τομεα ειναι παρομοιο με αυτό των υπολοιπων ευρωπαικων χωρων.
-
Δεν έβγαλα κανένα συμπέρασμα, μια παράπλευρη παρατήρηση σε μορφή ανέκδοτου έκανα.
Επιμένω ότι περιλαμβάνεις μόνο το 'στενό' δημόσιο τομέα στα παραπάνω νούμερα, πρακτικά τους μόνιμους δημόσιους υπάλληλους, αλλά όχι τον ευρύτερο δημόσιο τομέα δηλ. επιχειρήσεις σχετιζόμενες με τους ΟΤΑ και διαφόρων ειδών ΔΕΚΟ.
Και φυσικά η λύση δεν είναι η απόλυση διότι άλλοι 300000 άνεργοι θα είναι καταστροφή για την ευρύτερη οικονομία.
Ομως πρέπει να μπει γενναία το μαχαίρι στο κόκκαλο με μετατάξεις (σοβαρές, όχι ήμουν αεροσυνοδός στην ΟΑ με μισθό 3000 και πάω στην ΥΠΑ με μισθό 3000 ), αναδιοργανώσεις, συγχνεύεσεις υπηρεσιών-φορέων κτλ. Που αμφιβάλλω ότι υπάρχει και η πολιτική και η συνδικαλιστική βούληση να γίνουν. -
Οχι ρε nass, μην τα ξαναλεμε, δεν ειναι οι μονιμοι δημοσιοι υπαλληλοι αυτοι, ειναι απλα οι μισθοδοτουμενοι απο το δημοσιο= μονιμοι, Α.Χ., Ο.Χ. και εργου (οσοι εχουν μεινει). Οι μονιμοι (με ολα μεσα: στρατο, ΟΤΑ κλπ) ειναι περιπου 500.000.-
Σε ΔΕΚΟ εχουν μεινει μερικες δεκαδες χιλιαδες, ενω σε εταιρειες ΟΤΑ ακομα λιγοτεροι (και φυσικα δεν ειναι μονιμοι ολοι αυτοι).
Επισης να μην ξαναπουμε πως οταν συγκρινουμε με το εξωτερικο πρεπει να βαζουμε κανονες, να ξερουμε πως και τι μετραμε! Γιατι το συχνοτερο ειναι οταν μετραμε τους ελληνες να υπολογιζουμε τους υπαλληλους ΟΤΑ, ΔΕΚΟ κι οταν μιλαμε για ξενους βολικοτατα να μην τους υπολογιζουμε
-
Η μείωση του αριθμού των ΔΥ κατά 200.000 είναι στόχος τετραετίας 2010-2013 χωρίς να υπολογίσουμε απολύσεις.
Ραγκούσης: Mείωση δημοσίων υπαλλήλων κατά 200.000
Η πρόκληση είναι η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών με την παράλληλη μείωση του συνολικού αριθμού. Κάτι πολύ δύσκολο. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν έβγαλα κανένα συμπέρασμα, μια παράπλευρη παρατήρηση σε μορφή ανέκδοτου έκανα.
Επιμένω ότι περιλαμβάνεις μόνο το 'στενό' δημόσιο τομέα στα παραπάνω νούμερα, πρακτικά τους μόνιμους δημόσιους υπάλληλους, αλλά όχι τον ευρύτερο δημόσιο τομέα δηλ. επιχειρήσεις σχετιζόμενες με τους ΟΤΑ και διαφόρων ειδών ΔΕΚΟ.
Και φυσικά η λύση δεν είναι η απόλυση διότι άλλοι 300000 άνεργοι θα είναι καταστροφή για την ευρύτερη οικονομία.
Ομως πρέπει να μπει γενναία το μαχαίρι στο κόκκαλο με μετατάξεις (σοβαρές, όχι ήμουν αεροσυνοδός στην ΟΑ με μισθό 3000 και πάω στην ΥΠΑ με μισθό 3000 ), αναδιοργανώσεις, συγχνεύεσεις υπηρεσιών-φορέων κτλ. Που αμφιβάλλω ότι υπάρχει και η πολιτική και η συνδικαλιστική βούληση να γίνουν.Αυτό νομίζω ότι με νόμο πλέον δεν παίζει...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επιμένω ότι περιλαμβάνεις μόνο το 'στενό' δημόσιο τομέα στα παραπάνω νούμερα, πρακτικά τους μόνιμους δημόσιους υπάλληλους, αλλά όχι τον ευρύτερο δημόσιο τομέα δηλ. επιχειρήσεις σχετιζόμενες με τους ΟΤΑ και διαφόρων ειδών ΔΕΚΟ.Οι ΟΤΑ ειπαμε ειναι μεσα. Οσες επιχειρησεις δημων να βαλεις (που περιοριζονται με το νομο ραγκουση κατα πολυ), κι οσες ΔΕΚΟ (που ηδη μειωνουν προσωπικο στα προτυπα του ΟΣΕ), ο αριθμος 200-300.000 επιπλεον απολυσεις δεν βγαινει. Αυτο ηθελα να πω απο την αρχη, και νομιζω ειναι προφανες. Ξαναλεω: το προβλημα δεν ειναι η διογκωση του δημοσιου τομεα σε απολυτα νουμερα ανθρωπινου δυναμικου. Οργανωση χρειαζεται, αναδιανομη προσωπικου, ευελικτες και σαφεις διαδικασιες, αξιοποιηση των νεων μυαλων κλπ.
Εξαλλου, οπως αναφερθηκε και νωριτερα, ηδη εχει μειωθει το προσωπικο κατα 100.000 περιπου (stage, ορισμενου χρονου κλπ), οποτε και εξοικονομηθηκε περι το 1δις. Βεβαια, ταυτοχρονα - και λογω της εκρηξης της ανεργιας - η Κατσελη ανακοινωσε νεες δρασεις για την ανεργια με κοστος περι τα 900εκ (http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1447706&nt=103).
Αν εσεις βλεπετε σοβαρο σχεδιο σε ολα αυτα...
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
η Κατσελη ανακοινωσε νεες δρασεις για την ανεργια με κοστος περι τα 900εκ (http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1447706&nt=103).Αν εσεις βλεπετε σοβαρο σχεδιο σε ολα αυτα...
βεβαια απο την ανακοινωση μεχρι το να δοθουν τα λεφτα αυτα ειναι αααλληηη ιστορια
οι ανακοινωσεις ειναι συνεχεις και για τα ματια των τηλεθεατων του λεκανοπεδιου και για τη δημιουργια εντυπωσεων
οπως ανακοινωσε πριν κανα μηνα ο Σκαναδαλιδης και 600.000 για σχεδια βελτιωσσης στους αγροτες
ουτε η καταθεση των μελετων δεν εχει αρχισει ακομα
βλεπω πως οι ανακοινωσεις ειναι ανεξοδες και ευκολες για μιντιακη καταναλωση και δημιουργια εντυπωσεων
αλλα το τι γινεται πραγματικα μονο οσοι ασχολουνται ενεργα με τον καθε τομεα το καταλαβαινουν
κατα τη γνωμη μου παντως αλλαγη διαχειρισης του εμψυχου υλικου που υπαρχει χρειαζεται αλλα αυτο χρειαζεται προισταμενους με γνωσεις και βουληση
το προβλημα δεν ειναι η διογκωση του δημοσιου τομεα σε απολυτα νουμερα ανθρωπινου δυναμικου. Οργανωση χρειαζεται, αναδιανομη προσωπικου, ευελικτες και σαφεις διαδικασιες, αξιοποιηση των νεων μυαλων κλπ.
+1
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Η πρόκληση είναι η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών με την παράλληλη μείωση του συνολικού αριθμού. Κάτι πολύ δύσκολο.
καθολου δυσκολο. Πηγαινε σε μια ΔΟΥ/ΙΚΑ/ΤΕΒΕ και δες ποσοι υπαλληλοι χρειαζονται για να παρεις ενα κωλοχαρτο...
το θεμα ειναι να υπαρχει βουληση. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
..
άνω κολωπετινίτσας
Πως γινετε ολοι να μισουν τους δ.υ και να παρακαλανε να ειναι στη θεση τους δεν το καταλαβαινω
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
..
άνω κολωπετινίτσας
Πως γινετε ολοι να μισουν τους δ.υ και να παρακαλανε να ειναι στη θεση τους δεν το καταλαβαινω
Τους μισούν γιατί δεν είναι στη θέση τους.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....