-
Το ιδιωτικό θα χώσει την μια να κάνει 8άωρο αντί για 4άωρο και θα της πει να βγάλει το σκασμό.
Καλύτερο το ιδιωτικό λοιπόν.(Nexus + Tapatalk)
-
Σωστά. Αρα 'μπορεί'. Επειδή ο black-eyed παραπάνω είπε 'δεν μπορεί'
Τώρα αν είναι καλύτερο ή χειρότερο δεν είναι αυτό το θέμα.
(Αλλά είναι ένα θέμα, το ό,τι οι πάσης φύσης δημόσιες υπηρεσίες στην Ελλάδα βάζουν ως #1 προτεραιότητα όχι την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά των εργαζομένων σε αυτές) -
Η περίπτωση να υπάρχει και μια τριτη να καλύπτει τα κενά υποθέτω δεν παίζει, ε;
-
και ποιος θα την πληρωνει?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σωστά. Αρα 'μπορεί'. Επειδή ο black-eyed παραπάνω είπε 'δεν μπορεί'
Τώρα αν είναι καλύτερο ή χειρότερο δεν είναι αυτό το θέμα.
(Αλλά είναι ένα θέμα, το ό,τι οι πάσης φύσης δημόσιες υπηρεσίες στην Ελλάδα βάζουν ως #1 προτεραιότητα όχι την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά των εργαζομένων σε αυτές)Φυσικά. Τα πάντα μπορούν να γίνουν. Κι εμένα ο εργοδότης μου μου πρότεινε μετά το 10άωρο στο γραφείο να κατεβαίνω στην Συγγρού για πιάτσα γιατί τα 'κορίτσια' εκεί βγάζουν καλά λεφτά και η επιχείρηση τα χρειάζεται...
Επίσης θέλει να με στείλει για κάνα μήνα σε μια βραχονησίδα στο Κατάρ χωρίς έξτρα χρήματα γιατί θεωρεί πως αμοίβομαι πλουσιοπάροχα...
Γενικώς, ο ιδιωτικός τομέας δουλεύει καλύτερα πάντα, τι να λέμε.
Δίνει λύσεις!(Nexus + Tapatalk)
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Στην Ελλαδα ναι.Τις περισσοτερες φορες ο ιδιωτικος τομεας δουλευει πολυ καλλιτερα.
Και δε ριχνω ολο το φταιξιμο στους ΔΥ! -
nass το νηπιαγωγείο δεν είναι για την φύλαξη των παιδιών όταν εργάζονται οι γονείς. Αποτελεί προετοιμασία για την είσοδο του παιδιού στο δημοτικό. Στο νηπιαγωγείο μαθαίνουν πάρα μα πάρα πολλά.
Όσον αφορά το 8ωρο δεν σου είπα ότι αδυνατεί να το κάνει αλλά στο ότι από ένα σημείο και μετά η διδασκαλία χάνει το νόημα της. Όταν άρχιζει να κάθεται η νηπιαγωγός 8 ώρες τότε αυτομάτως χάνει το νηπιαγωγείο την έννοια του.Ξέρω ότι είναι σπαστικό όταν γίνεται αυτό (να παίρνεις το παιδί πιο νωρίς) αλλά όλα έχουν ένα λόγο.
Στα του ιδιωτικού είμαι σίγουρος ότι θα την αναγκάσουν να μείνει 8 ώρες αλλά είμαι και σίγουρος ότι τις παραπάνω 4 ώρες το παιδί δεν θα μάθει απολύτως τίποτα μιας και η νηπιαγωγός θα τα έχει 'παίξει'.
Στα της αξιολόγησης είμαι απόλυτα σύμφωνος.
Τρίτη νηπιαγωγός; Πολυτέλεια...
-
'Πάγκος' για νηπιαγωγούς υπάρχει, υπήρχε τουλάχιστον. Ήταν στα γραφεία εκπαίδευσης, απ' όπου και αποστέλλονταν στα σχολεία όπου υπήρχε πρόβλημα, για όσες ημέρες απαιτείτο, τις υπόλοιπες ημέρες απασχολούντο σε δουλειές γραφείου. Π.χ. για ένα ατύχημα ή μια ξαφνική ασθένεια του εκπαιδευτικού το σχολείο μπορεί να ζητήσει τη συνδρομή του γραφείου για να καλυφθεί το κενό. Οι αναπληρωτές αυτοί ήταν μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού, σε μερικές περιφέρειες δεν υπήρχαν καν.
Με τα νέα δόγματα, 'όλοι οι εκπαιδευτικοί να προσφέρουν εκπαιδευτικό έργο' και τα περί μείωσης του προσωπικού, οι εφεδρείες αυτές εξαλείφθηκαν.
Στα εξωτερικά η προσχολική εκαίδευση είναι αλλιώς. Έχουν συνήθως δύο εκπαιδευτικούς μέσα στην αίθουσα, και ένα διευθυντή σχολείου (νηπιαγωγείου ε, όχι δημοτικού ) ο οποίος συνήθως δεν παρέχει εκπαιδευτικό έργο παραμόνο σε περίπτωση ανάγκης, η ασθένεια συναδέλφου είναι τέτοια περίπτωση.
Για να γίνει αυτό εδώ θα πρέπει να γίνουν πρώτα ένα σκασμό συγχωνεύσεις σχολείων, και μετά ένα σκασμό νέοι διορισμοί, και τότε θα πέσει να μας φάει η κάθε Μέρκελ, άσχετα αν αυτή κάνει αυτό που εμάς δεν μας αφήνει. -
@HighFidelity
Κοίτα αν είναι να πετάξουμε χαρταετό ΟΚ (με το συμπάθειο). Εφερα εντελώς συγκεκριμένο παράδειγμα και συ πετάς τη μπάλα στην εξέδρα Η λύση είναι να κάτσει η νηπιαγωγός 8 ώρες και να της πληρώσει υπερωρία (όπως κάνει (και αν δεν κάνει κακώς...) ο ιδιώτης), το να αποδεχόμαστε ως λύση το 'δε γαμιούνται οι γονείς' είναι κλασσική ελληνική αντιμετώπιση δημοσίου.@asimov
Οχι μόνο δεν υπάρχει αναπληρώτρια stand-by αλλά δε βρέθηκε καμία τις 3 μέρες που αρρώστησε η απογευματινή δασκάλα. Τουλάχιστον τις άλλες μέρες υπήρχε προειδοποίηση, το σοκ ήταν το 'ελάτε να πάρετε το παιδί σας στις 12' την ίδια μέρα. Ακόμα και το να έλεγαν 'σήμερα θα κάτσω 8 ώρες επειδή δεν έχετε προειδοποιηθεί έγκαιρα αλλά από αύριο παρακαλούμε ελάτε στις 12' το καταλαβαίνω περισσότερο από το 'στα @@ μας τι θα κάνετε'. -
Όποιος δεν έχει κάτσει σε παιδικό σταθμό (και σε νηπιαγωγείο, είναι κάπως καλύτερα, αλλά δεν είναι τεράστια η διαφορά) σε ώρα λειτουργίας, ας το δοκιμάσει.
Εγώ, μετά από 1 ώρα, είχα ένα κεφάλι κουδούνι. Και μετά από 3 ώρες απλώς ήθελα να φύγω τρέχοντας.
Σίγουρα υπάρχει το θέμα 'συνήθεια', το θέμα του τι δουλειά κάνει καθένας και αν ελέγχεται/αξιολογείται γι' αυτήν, όχι όμως ότι μοιάζει το 4ωρο του οποιουδήποτε υπαλλήλου γραφείου με το 4ωρο εργαζόμενου με 20 νήπια.Επιμένω στο ζήτημα της αξιολόγησης, με επιθεωρητές και ερωτηματολόγια προς γονείς , γιατί πολύ απλά δεν γίνεται ο μπαμπούλας και αδιάφορος 'σκάστε και κάντε ζωγραφιές, μην κουνηθείτε ρούπι, άντε και με πρήξατε' να αντιμετωπίζεται το ίδιο με αυτόν που δίνει την ψυχή του.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Στην Ελλαδα ναι.Τις περισσοτερες φορες ο ιδιωτικος τομεας δουλευει πολυ καλλιτερα.
Και δε ριχνω ολο το φταιξιμο στους ΔΥ!Χαχαχα. Εισαι και χιουμοριστας ατιμουτσικο.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@HighFidelity
Κοίτα αν είναι να πετάξουμε χαρταετό ΟΚ (με το συμπάθειο). Εφερα εντελώς συγκεκριμένο παράδειγμα και συ πετάς τη μπάλα στην εξέδρα Η λύση είναι να κάτσει η νηπιαγωγός 8 ώρες και να της πληρώσει υπερωρία (όπως κάνει (και αν δεν κάνει κακώς...) ο ιδιώτης), το να αποδεχόμαστε ως λύση το 'δε γαμιούνται οι γονείς' είναι κλασσική ελληνική αντιμετώπιση δημοσίου.@asimov
Οχι μόνο δεν υπάρχει αναπληρώτρια stand-by αλλά δε βρέθηκε καμία τις 3 μέρες που αρρώστησε η απογευματινή δασκάλα. Τουλάχιστον τις άλλες μέρες υπήρχε προειδοποίηση, το σοκ ήταν το 'ελάτε να πάρετε το παιδί σας στις 12' την ίδια μέρα. Ακόμα και το να έλεγαν 'σήμερα θα κάτσω 8 ώρες επειδή δεν έχετε προειδοποιηθεί έγκαιρα αλλά από αύριο παρακαλούμε ελάτε στις 12' το καταλαβαίνω περισσότερο από το 'στα @@ μας τι θα κάνετε'.Εσυ θα καθοσουν παραπανω για τη ψυχη της μανας σου με ενα σωρο σκασμενα;
-
Ο χρήστης Black-eyed έγραψε:
nass το νηπιαγωγείο δεν είναι για την φύλαξη των παιδιών όταν εργάζονται οι γονείς. Αποτελεί προετοιμασία για την είσοδο του παιδιού στο δημοτικό. Στο νηπιαγωγείο μαθαίνουν πάρα μα πάρα πολλά.Γιατί μου τα λες αυτά, δεν τα γνωρίζω νομίζεις ?
Όσον αφορά το 8ωρο δεν σου είπα ότι αδυνατεί να το κάνει αλλά στο ότι από ένα σημείο και μετά η διδασκαλία χάνει το νόημα της. Όταν άρχιζει να κάθεται η νηπιαγωγός 8 ώρες τότε αυτομάτως χάνει το νηπιαγωγείο την έννοια του.
Οχι, έγραψες 'δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, ούτε να κρατήσει τα παιδιά 8 ώρες' Αυτό που λες παραπάνω είναι διαφορετικό: 'μπορεί αλλά δεν είναι ό,τι καλύτερο' που φυσικά συμφωνώ. Το πρόβλημα είναι ότι ο γονέας (αν εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα γιατί στο δημόσιο κάτι τέτοιο μπορεί να είναι αδιανότητο...) πολλές φορές είναι αντιμέτωπος με πιο σκληρά διλήμματα από το 'δεν είναι ό,τι καλύτερο' πχ. 'όχι δεν θα πάρεις άδεια' (και στο κάτω-κάτω δεν έχει άπειρη άδεια ο άνθρωπος, 20-τόσες μέρες το χρόνο, αν αρρωστήσει η δασκάλα 2 φορές από 3 μέρες πάει το 1/3 της άδειας... (επίτηδες λέω '3 μέρες' διότι δεν μπορείς να πάρεις τάχα μου αναρρωτική για πάνω από 2 μέρες...)
Ξέρω ότι είναι σπαστικό όταν γίνεται αυτό (να παίρνεις το παιδί πιο νωρίς) αλλά όλα έχουν ένα λόγο.
Α λες ότι είναι απλά μια μικρή ενόχληση (έτσι εκλαμβάνω το 'σπαστικό') το να μάθεις στις 8 το πρωί ότι θα πας στις 9 στη δουλειά σου και θα πρέπει να πάρεις άδεια στις 11 (βάλε και τις μετακινήσεις) ? Εγώ δεν το λέω 'σπαστικό'...
Και ποιός ακριβώς είναι ο λόγος ? Οτι μετά από κάποιες ώρες 'χάνει το νόημά της η εκπαίδευση' ? Ελεος... Λες και γίνεται η σουπερ καταπληκτική εκπαίδευση και η γνωστή τελειοθηρία του δημόσιου τομέα δεν επιτρέπει να χαθεί έστω και ένα τσικ.
Στα του ιδιωτικού είμαι σίγουρος ότι θα την αναγκάσουν να μείνει 8 ώρες αλλά είμαι και σίγουρος ότι τις παραπάνω 4 ώρες το παιδί δεν θα μάθει απολύτως τίποτα μιας και η νηπιαγωγός θα τα έχει 'παίξει'.
Οπότε ας γυρίσει στο σπίτι όπου θα μάθει ? Μήπως θα μάθε περισσότερα αν κάτσει στο νηπιαγωγείο να παίξει με τα άλλα παιδάκια ?
Το ενδιαφέρον για τα παιδιά πάνω απ΄όλαΣυγνώμη αλλά εμένα αυτά μου φαίνονται προφάσεις για το βασικό κακό που έγραψα παραπάνω, ότι #1 προτεραιότητα δεν είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά των δημόσιων υπαλλήλων.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
@HighFidelity
Οχι μόνο δεν υπάρχει αναπληρώτρια stand-by αλλά δε βρέθηκε καμία τις 3 μέρες που αρρώστησε η απογευματινή δασκάλα. Τουλάχιστον τις άλλες μέρες υπήρχε προειδοποίηση, το σοκ ήταν το 'ελάτε να πάρετε το παιδί σας στις 12' την ίδια μέρα. Ακόμα και το να έλεγαν 'σήμερα θα κάτσω 8 ώρες επειδή δεν έχετε προειδοποιηθεί έγκαιρα αλλά από αύριο παρακαλούμε ελάτε στις 12' το καταλαβαίνω περισσότερο από το 'στα @@ μας τι θα κάνετε'.Εσυ θα καθοσουν παραπανω για τη ψυχη της μανας σου με ενα σωρο σκασμενα;
Εγώ δεν είμαι νηπιαγωγός οπότε δεν αντιλαμβάνομαι το νόημα της ερώτησης. Αν ήμουν νηπιαγωγός δεν θα ήταν 'σκασμένα' και 'σωρός' αλλά 'παιδάκια', 'μαθητές', κάτι αξιοπρεπέστερο τέλος πάντων
Αλλά προβάλλοντας την αντιμετώπιση που έχω απέναντι στην (τελείως άσχετη με το θέμα) δουλειά μου θα έλεγα 'ναι, από το να γαμηθούν 20 άνθρωποι θα κάτσω' στη χειρότερη περίπτωση σήμερα ώστε να είναι ειδοποιημένοι οι άνθρωποι και αύριο βλέπουμε.
Αλλά βλέπεις δε δουλεύω στο δημόσιο, ούτε που το διανοήθηκα ποτέ.
-
Το νηπιαγωγιο δεν ειναι κεντρο φυλαξης νηπιων. Ειναι σχολειο. Και στο δημοτικο αν αρρωστησει ο δασκαλος τα παιδακια πανε σπιτι.
Επισης φυσικα και μπορεις να παρεις οσες μερες αναρρωτικη χρειαζεσαι. Χαρτι απο γιατρο θες απλα.
-
Τωρα αν κανουν οι γονεις αξιολογηση, τη δεσαμε τη βαρκα. Οσο περνουν τα χρονια, ο Ελληνα γονεας γινεται και πιο μαλακας, και νομιζει οτι το δικο του αποτελεσμα σπερματοζωαριου + ωαριου, ειναι οτι καλυτερο εχει περπατησει στη Γη μετα το Χριστό. Με τι μυαλο θα αξιολογησει τη νηπιαγωγο, δασκαλα, καθηγητρια ? Με τη λογικη 'τον εβγαλες εξω και πηρε απουσια, τσιμπα τωρα ενα μαυρισμα απο εμενα'
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γιατί μου τα λες αυτά, δεν τα γνωρίζω νομίζεις ?και ποιό κάτω λες
Λες και γίνεται η σουπερ καταπληκτική εκπαίδευση
Άρα μάλλον δεν γνωρίζεις.
Το πρόβλημα είναι ότι ο γονέας (αν εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα γιατί στο δημόσιο κάτι τέτοιο μπορεί να είναι αδιανότητο...) πολλές φορές είναι αντιμέτωπος με πιο σκληρά διλήμματα από το 'δεν είναι ό,τι καλύτερο' πχ. 'όχι δεν θα πάρεις άδεια' (και στο κάτω-κάτω δεν έχει άπειρη άδεια ο άνθρωπος, 20-τόσες μέρες το χρόνο, αν αρρωστήσει η δασκάλα 2 φορές από 3 μέρες πάει το 1/3 της άδειας... (επίτηδες λέω '3 μέρες' διότι δεν μπορείς να πάρεις τάχα μου αναρρωτική για πάνω από 2 μέρες...)
Ρε συ nass αν αρρωστήσει (ή οτιδήποτε άλλο πάθει η δασκάλα) ζητάς να μην ξεβολευτείς εσύ αλλά η άλλη δασκάλα. Το παιδί ποιανού είναι δικό σου ή της δασκάλας; Σε μια ιδανική κοινωνία θα υπήρχε μια λύση αλλά είμαστε πολύ μακριά από αυτήν.
Α λες ότι είναι απλά μια μικρή ενόχληση (έτσι εκλαμβάνω το 'σπαστικό') το να μάθεις στις 8 το πρωί ότι θα πας στις 9 στη δουλειά σου και θα πρέπει να πάρεις άδεια στις 11 (βάλε και τις μετακινήσεις) ? Εγώ δεν το λέω 'σπαστικό'...
Όταν αποκτήσω παιδιά θα σταματήσω να λέω σπαστικό και θα αρχίζω τις χριστοπαναγίες. Μέχρι τότε όμως θα συνεχίζω να λεώ σπαστικό
Οπότε ας γυρίσει στο σπίτι όπου θα μάθει ? Μήπως θα μάθε περισσότερα αν κάτσει στο νηπιαγωγείο να παίξει με τα άλλα παιδάκια ?
Το ενδιαφέρον για τα παιδιά πάνω απ΄όλαΤο ενδιαφέρον είναι για το κ@λο μας πάνω απ'όλα
Συγνώμη αλλά εμένα αυτά μου φαίνονται προφάσεις για το βασικό κακό που έγραψα παραπάνω, ότι #1 προτεραιότητα δεν είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά των δημόσιων υπαλλήλων.
Σκοπός είναι να υπάρχει ισσοροπία. Ούτε να γ@@μαμε την δουλειά σου (και τις άδειες σου) αλλά ούτε και την δουλειά της νηπιαγωγού. Μη ξεχνάς όλα γίνονται με βάση ένα έκτακτο γεγονός Πάνω απ'όλα άνθρωποι είμαστε και όλο κάτι θα μας τύχει. Λίγη υπομονή δεν βλάπτει.
Μην θυμώσεις, συζήτηση κάνουμε
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το νηπιαγωγιο δεν ειναι κεντρο φυλαξης νηπιων. Ειναι σχολειο. Και στο δημοτικο αν αρρωστησει ο δασκαλος τα παιδακια πανε σπιτι.Επισης φυσικα και μπορεις να παρεις οσες μερες αναρρωτικη χρειαζεσαι. Χαρτι απο γιατρο θες απλα.
ρε εμας δε μας στελνανε σπιτι στο ιδιωτικο, μας βαζανε καμμια 60αρια σε μια ταξη και τον ψιλοπαιζαμε, ετσι θυμαμαι.
-
Λοιπον, ησυχια τωρα όλοι, ζητανε κοσμο για θεση μανατζερ στην Αγγλια.
Εξοχικο μερος, ησυχο. -
Ο χρήστης Black-eyed έγραψε:
Άρα μάλλον δεν γνωρίζεις.Καλά, ό,τι πεις, μάλλον ξέρεις εσύ καλύτερα από μένα τι εκπαίδευση παίρνουν τα παιδιά μου.
(Παρεμπιπτόντως είμαι πολύ ευχαριστημένος, το θέμα είναι αν αντέχεται μια παρέκλιση της μορφής 'για τις επόμενες 4 ώρες θα το πάμε πιο χαλαρά'. Εσυ λες ότι είναι τραγικό και απαράδεκτο, εγώ λέω ότι δεν έγινε και τίποτα)Ρε συ nass αν αρρωστήσει (ή οτιδήποτε άλλο πάθει η δασκάλα) ζητάς να μην ξεβολευτείς εσύ αλλά η άλλη δασκάλα.
Οχι, ζητάω να μην ξεβολευτούν 20 άνθρωποι αλλά μόνο η δασκάλα. Αν ήταν για μένα μόνο ούτε που θα το συζητούσα.
Όταν αποκτήσω παιδιά θα σταματήσω να λέω σπαστικό και θα αρχίζω τις χριστοπαναγίες. Μέχρι τότε όμως θα συνεχίζω να λεώ σπαστικό
Μάλλον δεν κατάλαβες
Το ενδιαφέρον είναι για το κ@λο μας πάνω απ'όλα
Σε παραπέμπω παραπάνω. Τον κώλο 20 ανθρώπων, όχι μόνο το δικό μου.
Σκοπός είναι να υπάρχει ισσοροπία. Ούτε να γ@@μαμε την δουλειά σου (και τις άδειες σου) αλλά ούτε και την δουλειά της νηπιαγωγού.
ΟΚ αν μου πεις (εμένα και των άλλων 19) 'ελάτε να πάρετε τα παιδιά σας στις 12' μας γαμάς τη δουλειά μας. Συμφωνούμε ?
Εξήγησέ μου τώρα πως γαμιέται η δουλειά της νηπιαγωγού από το να κάτσει 4 ώρες παραπάνω (πληρωμένες εννοείται ως υπερωρία).
Θα κάνει την εκπαίδευση που θα έπρεπε / ήθελε ? Οχι. ΟΚ.
Το ερώτημα είναι η ισορροπία που λες. Από τη μία 20 γαμημένες δουλειές, από την άλλη τι ακριβώς ? Εκπαίδευση όχι στο 90% που γίνεται συνήθως αλλά στο 50% ?Μη ξεχνάς όλα γίνονται με βάση ένα έκτακτο γεγονός Πάνω απ'όλα άνθρωποι είμαστε και όλο κάτι θα μας τύχει. Λίγη υπομονή δεν βλάπτει.
Ουτε λίγη κατανόηση στο πρόβλημα των άλλων βλάπτει.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....