Ο χρήστης Black-eyed έγραψε:
nass το νηπιαγωγείο δεν είναι για την φύλαξη των παιδιών όταν εργάζονται οι γονείς. Αποτελεί προετοιμασία για την είσοδο του παιδιού στο δημοτικό. Στο νηπιαγωγείο μαθαίνουν πάρα μα πάρα πολλά.
Γιατί μου τα λες αυτά, δεν τα γνωρίζω νομίζεις ?
Όσον αφορά το 8ωρο δεν σου είπα ότι αδυνατεί να το κάνει αλλά στο ότι από ένα σημείο και μετά η διδασκαλία χάνει το νόημα της. Όταν άρχιζει να κάθεται η νηπιαγωγός 8 ώρες τότε αυτομάτως χάνει το νηπιαγωγείο την έννοια του.
Οχι, έγραψες 'δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, ούτε να κρατήσει τα παιδιά 8 ώρες' Αυτό που λες παραπάνω είναι διαφορετικό: 'μπορεί αλλά δεν είναι ό,τι καλύτερο' που φυσικά συμφωνώ. Το πρόβλημα είναι ότι ο γονέας (αν εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα γιατί στο δημόσιο κάτι τέτοιο μπορεί να είναι αδιανότητο...) πολλές φορές είναι αντιμέτωπος με πιο σκληρά διλήμματα από το 'δεν είναι ό,τι καλύτερο' πχ. 'όχι δεν θα πάρεις άδεια' (και στο κάτω-κάτω δεν έχει άπειρη άδεια ο άνθρωπος, 20-τόσες μέρες το χρόνο, αν αρρωστήσει η δασκάλα 2 φορές από 3 μέρες πάει το 1/3 της άδειας... (επίτηδες λέω '3 μέρες' διότι δεν μπορείς να πάρεις τάχα μου αναρρωτική για πάνω από 2 μέρες...)
Ξέρω ότι είναι σπαστικό όταν γίνεται αυτό (να παίρνεις το παιδί πιο νωρίς) αλλά όλα έχουν ένα λόγο.
Α λες ότι είναι απλά μια μικρή ενόχληση (έτσι εκλαμβάνω το 'σπαστικό') το να μάθεις στις 8 το πρωί ότι θα πας στις 9 στη δουλειά σου και θα πρέπει να πάρεις άδεια στις 11 (βάλε και τις μετακινήσεις) ? Εγώ δεν το λέω 'σπαστικό'...
Και ποιός ακριβώς είναι ο λόγος ? Οτι μετά από κάποιες ώρες 'χάνει το νόημά της η εκπαίδευση' ? Ελεος... Λες και γίνεται η σουπερ καταπληκτική εκπαίδευση και η γνωστή τελειοθηρία του δημόσιου τομέα δεν επιτρέπει να χαθεί έστω και ένα τσικ.
Στα του ιδιωτικού είμαι σίγουρος ότι θα την αναγκάσουν να μείνει 8 ώρες αλλά είμαι και σίγουρος ότι τις παραπάνω 4 ώρες το παιδί δεν θα μάθει απολύτως τίποτα μιας και η νηπιαγωγός θα τα έχει 'παίξει'.
Οπότε ας γυρίσει στο σπίτι όπου θα μάθει ? Μήπως θα μάθε περισσότερα αν κάτσει στο νηπιαγωγείο να παίξει με τα άλλα παιδάκια ?
Το ενδιαφέρον για τα παιδιά πάνω απ΄όλα
Συγνώμη αλλά εμένα αυτά μου φαίνονται προφάσεις για το βασικό κακό που έγραψα παραπάνω, ότι #1 προτεραιότητα δεν είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά των δημόσιων υπαλλήλων.