-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Τα πιο τζάμπα λεφτά φύγαν σε μια συγκεκριμένη ομάδα ΔΥ, τους καθηγητές... -
ΙΒΜ, τελη δκαετιας '90, ~1998-1999, εφαπαξ εθελουσιας 80 μυρια, υψηλο στελεχος. Αν εκανες τις πραξεις, το ποσο ηταν απλα μαζεμενοι οι μισθοι των ετων που απεμεναν. Πιθανα το ιδιο και στη Μπικ.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Περί εθελουσίας και σε μεγάλες πολυεθνικές εν Ελλάδι:
Σε πτυχιούχο ΑΕΙ ηλικίας 58 ετών, εργαζόμενο στη μηχανοργάνωση της ΒΙC , που είχε προσληφθεί το 1980, παντρεμένο με 2 παιδιά 22 -25 ετών, προ 2μήνου του δόθηκαν για να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα (και βέβαια τα πήρε ) 82.000€ εφάπαξ και 1.750€ σύνταξη (όλα καθαρά). Ο μισθός του ήταν περί τα 2.200€ ( για επιπλέον εισόδημα απο bonus κλπ, δεν γνωρίζω) και πέρσι μου έλεγε ότι ήθελε άλλα 3-4 χρόνια για να συνταξιοδοτηθεί.
Λόγω του σοβαρού του χαρακτήρος του, δεν πιστεύω ότι λέει 'φίδια', αλλά ...Η citybank δινει~ 100.000 και σε καποιες περιπτωσεις υπαρχει και μια ιδιωτικη συνταξη
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Σαν να 'αρπάχτηκες' μου φάνηκε ... :παρανόηση γραπτού λόγου κανένα άρπαγμα
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Τα πιο τζάμπα λεφτά φύγαν σε μια συγκεκριμένη ομάδα ΔΥ, τους καθηγητές...
εσένα δεν σε έδεσαν ακόμα
ελεύθερος κυκλοφορείς ή έχει καλό wifi ο κορυδαλλός -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Περί εθελουσίας και σε μεγάλες πολυεθνικές εν Ελλάδι:
Σε πτυχιούχο ΑΕΙ ηλικίας 58 ετών, εργαζόμενο στη μηχανοργάνωση της ΒΙC , που είχε προσληφθεί το 1980, παντρεμένο με 2 παιδιά 22 -25 ετών, προ 2μήνου του δόθηκαν για να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα (και βέβαια τα πήρε ) 82.000€ εφάπαξ και 1.750€ σύνταξη (όλα καθαρά). Ο μισθός του ήταν περί τα 2.200€ ( για επιπλέον εισόδημα απο bonus κλπ, δεν γνωρίζω) και πέρσι μου έλεγε ότι ήθελε άλλα 3-4 χρόνια για να συνταξιοδοτηθεί.
Λόγω του σοβαρού του χαρακτήρος του, δεν πιστεύω ότι λέει 'φίδια', αλλά ...Η citybank δινει~ 100.000 και σε καποιες περιπτωσεις υπαρχει και μια ιδιωτικη συνταξη
Eλπε 150.000 πριν 2 μηνες,και πανω απο 200.000 πριν 2 χρονια.Ολα αυτα με 20 χρονια προυπηρεσια.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
σαφως, το ελλειμμα μηδενιστηκε με πορδες
Τα δις σε Ζιμενς, παμπερς, Βατοπαιδι, υποβρυχια, Ακη κλπ δεν σου φταινε. Η μισθοδοσια σου φταιει. Σωραιος!!!
Και τα δύο φταίνε._
Το είχα ξαναγράψει προ καιρού: αν κάθε χρόνο πληρώνουμε για μισθούς ΔΥ Χ δις (μετά φόρων εννοείται) και αν από τους ΔΥ ένα ποσοστό Υ είναι αντιπαραγωγικό και πληρώνεται τζάμπα (τα ξύνουν διορισμένοι με ρουσφέτι ή όχι, διεφθαρμένοι (δηλ. όχι απλά τους πληρώνει τσάμπα το δημόσιο αλλά χάνει και λεφτά από πάνω, αλλά ας το αφήσουμε το πόσα χάνει...), κακοί δάσκαλοι, θανατηφόροι γιατροί, τεμπέληδες δικαστές, βυσματίες στρατιωτικοί) τότε κάθε χρόνο το ελληνικό δημόσιο πληρώνουμε ΧΥ δις τζάμπα. Από μόνο του αυτό μπορεί να μην ακούγεται τραγικό αλλά αν το προβάλλεις σε βάθος πχ. 20ετίας ή 30ετίας, τότε μιλάμε για 30Χ*Υ τζάμπα δηλαδή ΧΡΕΟΣ.
Αν θυμάμαι καλά το Χ ήταν το 2009 κάπου 15 δις άντε μετά φόρων 20% --> 12 δις
Και αυθαίρετα θεωρώ Υ = 25% (δηλ. μόνο ένας στους 4 ΔΥ πληρώνεται τζάμπα. Δε νομίζω ότι τους αδικώ... )
Αυτό μας κάνει 3 δις το χρόνο, 60 δις σε βάθος 20ετίας, 90 δις σε βάθος 30ετίας (σταθερές τιμές 2009 που είναι σωστό επειδή το χρέος αναχρηματοδοτούνταν συνέχεια)
Μα το δημόσιο χρέος το 2009 ήταν 360 δις δηλαδή οι εν λόγω τζάμπα πληρωμένοι ευθύνονται για το 25% του χρέους. Ε δεν το λέω 'δεν μου φταίνε' αυτό, μια χαρά μου φταίνε ΚΑΙ αυτοί. Θέλετε για ένα άλλο 40% να φταίνε οι Ακηδες και οι Ζήμενς και οι Ολυμπιακοί και για το τελευταίο 35% (57% του ΑΕΠ του 2009) να είναι 'καλό' χρέος που έχουν ένα σωρό χώρες (και προβλέπει και το Μάαστριχτ έως 60%), κανένα πρόβλημα. Η ουσία είναι ότι δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια ούτε στο ένα ούτε στο άλλο.(Τώρα θα μου πείτε 'μα αυτά τα λεφτά γύρισαν στην οικονομία και δημιούργησαν pluto' OK εκτός του Nobel που αξίζει η συγκεκριμένη άποψη, φαίνεται ο άλλος καλός παππούλης Keynes είχε πει 'σε περιόδους ευημερίας δανείσου για να πληρώνεις μισθούς άχρηστων' τι ? δεν είχε πει αυτό ? είχε πει 'σε περιόδους ευημερίας να δημιουργείς πλεονάσματα και όχι ελλείματα ?' ε τι να κάνουμε, τον κακομοίρη τον θυμόμαστε μόνο όταν μας βολεύει)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αυτό μας κάνει 3 δις το χρόνο, 60 δις σε βάθος 20ετίας, 90 δις σε βάθος 30ετίας (σταθερές τιμές 2009 που είναι σωστό επειδή το χρέος αναχρηματοδοτούνταν συνέχεια)δεν ειναι 3δις το χρονο, ειναι τουλαχιστον 4,5.
βαλε και ΟΤΑ μεσα, βαλε και μαιμου συνταξεις, επιδοματα, βγαζεις ενα ωραιοτατο 5-6δις/ετος. Στα 30 χρονια, μολις 150-180δις
βεβαια τα λεφτα αυτα δεν τα γλυτωνεις (ολα) σημερα, γιατι ολοι αυτοι θα παρουν συνταξεις, εφαπαξ...τοσο κοστιζε ο 'σοσιαλισμος' του Αντρεα, η επανιδρυση του Κωστακη, η Δανια του Γιωργακη και των λοιπων ευεργετων.
φταινε μονο αυτοι; Οχι βεβαια, εχουμε μεγαλο καταλογο ακομη (πολιτικων και επιχειρηματιων): μιζες, φαρμακα, προμηθειες, αναθεσεις, ξανα μιζες, κτλ κτλ κτλ.
τα ξαναειπα ομως, οι πολιτικοι νταβατζηδες πτωχευσαν, και ο λαος ψαχνει για νεους προστατες. Βασικα δεν ψαχνει, τους βρηκε ηδη.
τα κανουν ολα, υποσχονται τα παντα, θα απαλλαξουν τον περιουσιο λαο απο τα προβληματα, τα χρεη (που ο ιδιος δημιουργησε για να περναει καλα) και τα μνημονιαο λαος αυτος ειναι για περναει καλα, να βαλουν τα δανεια στον κωλ0 τους
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
αν κάθε χρόνο πληρώνουμε για μισθούς ΔΥ Χ δις (μετά φόρων εννοείται) και αν από τους ΔΥ ένα ποσοστό Υ είναι αντιπαραγωγικό και πληρώνεται τζάμπα (τα ξύνουν διορισμένοι με ρουσφέτι ή όχι, διεφθαρμένοι (δηλ. όχι απλά τους πληρώνει τσάμπα το δημόσιο αλλά χάνει και λεφτά από πάνω, αλλά ας το αφήσουμε το πόσα χάνει...), κακοί δάσκαλοι, θανατηφόροι γιατροί, τεμπέληδες δικαστές, βυσματίες στρατιωτικοί) τότε κάθε χρόνο το ελληνικό δημόσιο πληρώνουμε ΧΥ δις τζάμπα. Από μόνο του αυτό μπορεί να μην ακούγεται τραγικό αλλά αν το προβάλλεις σε βάθος πχ. 20ετίας ή 30ετίας, τότε μιλάμε για 30Χ*Υ τζάμπα δηλαδή ΧΡΕΟΣ.Αν θυμάμαι καλά το Χ ήταν το 2009 κάπου 15 δις άντε μετά φόρων 20% --> 12 δις
Και αυθαίρετα θεωρώ Υ = 25% (δηλ. μόνο ένας στους 4 ΔΥ πληρώνεται τζάμπα. Δε νομίζω ότι τους αδικώ... )
Αυτό μας κάνει 3 δις το χρόνο, 60 δις σε βάθος 20ετίας, 90 δις σε βάθος 30ετίας (σταθερές τιμές 2009 που είναι σωστό επειδή το χρέος αναχρηματοδοτούνταν συνέχεια)Εχεις γινει μια κατηγορια μονος σου,εισαι πανω απο την SuperLeague,εισαι η Ultra-Super-Extra-Ecstasy League
Προφανως υπαρχουν κακοι δασκαλοι,θανατηφοροι γιατροι κτλ,παντα θα υπαρχουν σε καθε κοινωνια στον πλανητη γη.
Αν θελουμε να μειωσουμε το ποσοστο αυτων,τοτε κανουμε συγκεκριμενες ενεργειες,οχι οριζοντιες περικοπες.
Το ποσοστο 25% που πραγματι αυθαιρετα εβγαλες απο την κοιλια σου προφανως πηγαζει απο την πλυση εγκεφαλου που σου εχουν κανει τα ΜΜΕ και απο ενα αισθημα κανιβαλισμου,και οχι απο καποιο στοιχειο (οποιοδηποτε στοιχειο,ακομα και μια ερευνα των φοιτητων ΤΕΙ υδροκεφαλίασης Ανω Ραχουλας) -
ΟΚ βάλε το δικό σου ποσοστό. Ή απόδειξέ με λάθος. Ή βγάλε τη δική σου θεωρία. Οτιδήποτε από αυτά θα είναι δημιουργικότερο και σοβαρότερο και θα προσφέρει περισσότερα στη συζήτηση.
(Εννοείται ότι διαφωνώ με τις οριζόντιες περικοπές (όπως και με τις μαζικές απολύσεις εδώ που φτάσαμε) και εννοείται ότι δεν έχουν καμία σχέση με όσα έγραψα)
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
αν κάθε χρόνο πληρώνουμε για μισθούς ΔΥ Χ δις (μετά φόρων εννοείται) και αν από τους ΔΥ ένα ποσοστό Υ είναι αντιπαραγωγικό και πληρώνεται τζάμπα (τα ξύνουν διορισμένοι με ρουσφέτι ή όχι, διεφθαρμένοι (δηλ. όχι απλά τους πληρώνει τσάμπα το δημόσιο αλλά χάνει και λεφτά από πάνω, αλλά ας το αφήσουμε το πόσα χάνει...), κακοί δάσκαλοι, θανατηφόροι γιατροί, τεμπέληδες δικαστές, βυσματίες στρατιωτικοί) τότε κάθε χρόνο το ελληνικό δημόσιο πληρώνουμε ΧΥ δις τζάμπα. Από μόνο του αυτό μπορεί να μην ακούγεται τραγικό αλλά αν το προβάλλεις σε βάθος πχ. 20ετίας ή 30ετίας, τότε μιλάμε για 30Χ*Υ τζάμπα δηλαδή ΧΡΕΟΣ.
Αυτό μας κάνει 3 δις το χρόνο, 60 δις σε βάθος 20ετίας, 90 δις σε βάθος 30ετίας (σταθερές τιμές 2009 που είναι σωστό επειδή το χρέος αναχρηματοδοτούνταν συνέχεια)Εχεις γινει μια κατηγορια μονος σου,εισαι πανω απο την SuperLeague,εισαι η Ultra-Super-Extra-Ecstasy League
Προφανως υπαρχουν κακοι δασκαλοι,θανατηφοροι γιατροι κτλ,παντα θα υπαρχουν σε καθε κοινωνια στον πλανητη γη.
Αν θελουμε να μειωσουμε το ποσοστο αυτων,τοτε κανουμε συγκεκριμενες ενεργειες,οχι οριζοντιες περικοπες.
Το ποσοστο 25% που πραγματι αυθαιρετα εβγαλες απο την κοιλια σου προφανως πηγαζει απο την πλυση εγκεφαλου που σου εχουν κανει τα ΜΜΕ και απο ενα αισθημα κανιβαλισμου,και οχι απο καποιο στοιχειο (οποιοδηποτε στοιχειο,ακομα και μια ερευνα των φοιτητων ΤΕΙ υδροκεφαλίασης Ανω Ραχουλας)Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τον τρόπο που με τον οποίο ενέργησαν για να πετύχουν τα δημοσιονομικά νούμερα δυστυχώς δεν νομίζω οτι είχαν χρόνο για να αξιολογήσουν αυτούς που λόγω μη παραγωγικότητας έπρεπε να πάρουν τον π0@λο.
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
αν κάθε χρόνο πληρώνουμε για μισθούς ΔΥ Χ δις (μετά φόρων εννοείται) και αν από τους ΔΥ ένα ποσοστό Υ είναι αντιπαραγωγικό και πληρώνεται τζάμπα (τα ξύνουν διορισμένοι με ρουσφέτι ή όχι, διεφθαρμένοι (δηλ. όχι απλά τους πληρώνει τσάμπα το δημόσιο αλλά χάνει και λεφτά από πάνω, αλλά ας το αφήσουμε το πόσα χάνει...), κακοί δάσκαλοι, θανατηφόροι γιατροί, τεμπέληδες δικαστές, βυσματίες στρατιωτικοί) τότε κάθε χρόνο το ελληνικό δημόσιο πληρώνουμε ΧΥ δις τζάμπα. Από μόνο του αυτό μπορεί να μην ακούγεται τραγικό αλλά αν το προβάλλεις σε βάθος πχ. 20ετίας ή 30ετίας, τότε μιλάμε για 30Χ*Υ τζάμπα δηλαδή ΧΡΕΟΣ.
Το ποσοστο 25% που πραγματι αυθαιρετα εβγαλες απο την κοιλια σου προφανως πηγαζει απο την πλυση εγκεφαλου που σου εχουν κανει τα ΜΜΕ και απο ενα αισθημα κανιβαλισμου,και οχι απο καποιο στοιχειο (οποιοδηποτε στοιχειο,ακομα και μια ερευνα των φοιτητων ΤΕΙ υδροκεφαλίασης Ανω Ραχουλας)Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τον τρόπο που με τον οποίο ενέργησαν για να πετύχουν τα δημοσιονομικά νούμερα δυστυχώς δεν νομίζω οτι είχαν χρόνο για να αξιολογήσουν αυτούς που λόγω μη παραγωγικότητας έπρεπε να πάρουν τον π0@λο.
Περα απο το χρονο που πολυ σωστα αναφερεται παρπανω, δεν πιστευω οτι υπαρχουν ιδιαιτερα περιθωρια να 'αξιολογηθουν' οι ΔΥ. Οπως και τώρα στους Δημους, ο καθε προισταμενος, ανωτερος whatever θα αρχισει να λεει καραγκιοζιλικια 'ολοι ειναι χρησιμοι' ή στην τελικη θα 'αξιολογήσει' πιο θετικα αυτους που θα του υποδειχτουν απο 'παραπανω' η/και αυτους που συμπαθει για οποιοδηποτε λογο. Αν η αξιολογηση γινει με διαγωνισμους κλπ εκει να δεις απεργιες/καταληψεις/αγωνιστες στην πορτα για να μη γραψουν εξετασεις οι αλλοι. Για να μη μιλησουμε για το τι θα γινει οταν τελικα βγουν τα αποτελεσματα. 'Το κρατος παρανομει', 'Ωθει τους ανθρωπους στην αυτοκτονια' κλπ. Δε πα να ειχε φιλησει ο αλλος τοσες κατουρημενες ποδιες που να βρωμαει ακομα το στομα του κατρουλιο λιγο πριν τη συνταξη, να πηγαινε δουλεια με το σταυρολεξο υπο μαλης, να εφευγε στις 11 για καφε καινα γυριζ σπιτι του κλπ.... οοοοοχι 'είναι άδικο'.
Και τελος το βασικοτερο: Οποιος φερει τετοιο πραγμα εις περας, θα πεθανει φτωχος και καταφρονεμενος (αν προλαβει να ζησει και δεν εχουμε σκηνικα Dealey Plaza στην Ομονοια), και θα αφοδευσουν στον ταφο του χιλιαδες. Αλλα τουλαχιστον θα εχει την μοναδικοτητα του διπλόφαρδου ταφου για να χωρανε μεσα και τα @@ του, και ισως κανα λουλουδι κρυφα απο μερικα ατομα. Ο διαδιχός του θα κανει πολλαπλο undo και θα ζησουμε και μεις καλα και αυτοι ουάου.
Θα μπορουσα την τελευταια παραγραφο να την πω με δυο λεξεις 'πολιτικο κοστος', αλλα ηθελα να φλυαρησω λιγακι. Σορρυ αν σας κουρασα.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Περα απο το χρονο που πολυ σωστα αναφερεται παρπανω, δεν πιστευω οτι υπαρχουν ιδιαιτερα περιθωρια να 'αξιολογηθουν' οι ΔΥ. Οπως και τώρα στους Δημους, ο καθε προισταμενος, ανωτερος whatever θα αρχισει να λεει καραγκιοζιλικια 'ολοι ειναι χρησιμοι' ή στην τελικη θα 'αξιολογήσει' πιο θετικα αυτους που θα του υποδειχτουν απο 'παραπανω' η/και αυτους που συμπαθει για οποιοδηποτε λογο. Αν η αξιολογηση γινει με διαγωνισμους κλπ εκει να δεις απεργιες/καταληψεις/αγωνιστες στην πορτα για να μη γραψουν εξετασεις οι αλλοι. Για να μη μιλησουμε για το τι θα γινει οταν τελικα βγουν τα αποτελεσματα. 'Το κρατος παρανομει', 'Ωθει τους ανθρωπους στην αυτοκτονια' κλπ. Δε πα να ειχε φιλησει ο αλλος τοσες κατουρημενες ποδιες που να βρωμαει ακομα το στομα του κατρουλιο λιγο πριν τη συνταξη, να πηγαινε δουλεια με το σταυρολεξο υπο μαλης, να εφευγε στις 11 για καφε καινα γυριζ σπιτι του κλπ.... οοοοοχι 'είναι άδικο'.
Και τελος το βασικοτερο: Οποιος φερει τετοιο πραγμα εις περας, θα πεθανει φτωχος και καταφρονεμενος (αν προλαβει να ζησει και δεν εχουμε σκηνικα Dealey Plaza στην Ομονοια), και θα αφοδευσουν στον ταφο του χιλιαδες. Αλλα τουλαχιστον θα εχει την μοναδικοτητα του διπλόφαρδου ταφου για να χωρανε μεσα και τα @@ του, και ισως κανα λουλουδι κρυφα απο μερικα ατομα. Ο διαδιχός του θα κανει πολλαπλο undo και θα ζησουμε και μεις καλα και αυτοι ουάου.
Θα μπορουσα την τελευταια παραγραφο να την πω με δυο λεξεις 'πολιτικο κοστος', αλλα ηθελα να φλυαρησω λιγακι. Σορρυ αν σας κουρασα.
Έχω συναντήσει πάρα πολλές φορές ΔΥ που πραγματικά παράγουν, δουλεύουν υπερωρίες ( με κέρδος φυσικά ένα ρεπό) αλλα δίνουν ψυχή για να μην μείνει πχ το τουριστικό θέρετρο χωρίς νερό.
Έχω συναντήσει και άλλους που απλά στον ΙΤ δεν θα τους προσλάμβανε κανείς. Οι τελευταίοι όμως είναι αυτοί που κινούν τις υπόγειες πολιτικές διαδρομές με απόλυτο σκοπό την γραφειοκρατεία και την συντήρηση της εξάρτησης μεταξύ πολιτικών και ψηφοφόρων.
Στην ΔΕΗ μια μέρα παραλίγο να πλακώσω μια ΔΥ γιατί ερμήνευε με δικό της τρόπο το καταστατικό της εταιρίας με σκοπό να με ταλαιπωρήσει. -
Εγω παλι εχω συναντησει στον ΙΤ ατομα που στο δημοσιο δεν θα μπορουσαν ποτε να μπουν με κανενα διαγωνισμο
Αλλα με την κριση στον ΙΤ πλεον γινεται μεγαλο ξεσκαρτάρισμα -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
+1. Sad but true.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγω παλι εχω συναντησει στον ΙΤ ατομα που στο δημοσιο δεν θα μπορουσαν ποτε να μπουν με κανενα διαγωνισμο
Αλλα με την κριση στον ΙΤ πλεον γινεται μεγαλο ξεσκαρτάρισμαΑρετες οπως φιλοτιμο, ορεξη για δουλεια, συναισθηση της πραγματικοτητας, αποδοχη οριων ευθυνης, δυνατότητα κατανοησης βασικων εννοιων περα απο 'το γραφείο/τμήμα/οροφος' κλπ ή η παντελης ελλειψη τους, δεν μετρανε και δεν πιανονται στα διχτυα κανενος διαγωνισμου.
Ο διαγωνισμος φιλε tiger είναι δυο πραγματα:
α) Η αξιωματικη (=ετσι ειναι παιδια) παραδοχη (=συνηθως, οχι παντα) οτι σε γενικες γραμμες (=συνηθως οχι παντα) ενας αποφοιτος καποιας σχολης εχει ενα υποθετικο (=ίσως) επιπεδο γνωσεων και παιδειας (καλα εδω το πηδηξαμε) ασχετα αν μπορει να ειναι απροσαρμοστος/ψυχοπαθης/μουροχαβλος/ακαταλληλος για την προκυρησσομενη θεση, απλα με ιδιαιτερες ικανοτητες αποστηθισης.
β) Δαντελοστολισμένο κανάλι απορρόφησης του αποτελεσματος της αγαπημενης συνηθειας του μεσου Ελληνα γονιου, που θελει το σπλαχνο του να 'γινει επιστημονας' ασχετως αν δεν υπαρχει τετοια δουλεια στην αγορά, σε εργασια που δεν ακουμπανε ούτε τα 3/10 της επιστημονικης του καταρτισης και συνηθως μπορει να γινεται απο αποφοιτους Λυκειου ΑΝΕΤΑ, μειωνοντας το πολιτικο κόστος των 'ανεργων πτυχιουχων'.
Εχουμε λοιπον το παραδοξο να μαζευονται διαφοροι στους διαγωνισμους και να πετυχαινει αυτος που γραφει καλυτερα... εναντι ενος πολυ καλυτερου που θα μπορουσε να εχει τη δουλεια με λιγοτερη 'μορφωση', με λιγοτερα χρηματα και μεγαλυτερη αποτελεσματικοτητα, απλα και μονο επειδη ο τυπος που δεν εχει κανει ΤΙΠΟΤΑ στη ζωη του εκτος απο σπουδες και στρατο, εγραψε καλυτερα και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εξετασε αν ειναι εντελως ακαταλληλος για την κοινωνια.
Το τραβαω λιγακι απο τα μαλλακια, αλλα μη συγκρινουμε τα ασύγκριτα.
Ολοι οι αχρηστοι που ακους και βλεπεις (ακομα και να εισαι ΔΥ συμβαινει αυτό) εχουν βγαλει πανεπιστημιοοο, ουάου... στον ΙΤ δεν θα τους ειχανε προσλαβει ουτε για εξωτερικες δουλειες, ακομα και να ειχαν για interviewer το σκύλο της λογιστριας, θα τους ειχε πιάσει το διχτυ. Στην τελικη, στον ΙΤ αντε τωρα γινεται το ξεσκαρταρισμα, στους ΔΥ πότε θα γίνει? -
Διαφωνω με την λογικη ΙΤ=γαματος ΔΥ=σαπιος
Και ο ιδιωτικος τομεας εχει τεμπεληδες,διεφθαρμενους,γλυφτες,σκιτζήδες και αεριτζήδες.
Συμφωνω στο οτι στους ΔΥ δεν γινεται ξεσκαρταρισμα και ουτε προκειται να γινει με τετοιες συνθηκες
Παντως εχουν αρχισει καποιες απολυσεις 'προβληματικων' ΔΥ (με πειθαρχικα,με πολλες απουσιες κτλ) και περιεργως τα ΜΜΕ δεν μιλανε... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Και ο ιδιωτικος τομεας εχει τεμπεληδες,διεφθαρμενους,γλυφτες,σκιτζήδες και αεριτζήδες.
Συμφωνω στο οτι στους ΔΥ δεν γινεται ξεσκαρταρισμα και ουτε προκειται να γινει με τετοιες συνθηκες
Παντως εχουν αρχισει καποιες απολυσεις 'προβληματικων' ΔΥ (με πειθαρχικα,με πολλες απουσιες κτλ) και περιεργως τα ΜΜΕ δεν μιλανε...δεν είπε κανείς ότι δεν υπάρχουν, απλά δεν ασχολείται κανείς μαζί τους γιατί δεν τους πληρώνουμε εμείς αλλα ο αφελής εργοδότης τους
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Παντως εχουν αρχισει καποιες απολυσεις 'προβληματικων' ΔΥ (με πειθαρχικα,με πολλες απουσιες κτλ) και περιεργως τα ΜΜΕ δεν μιλανε...Ωπ, ώπ καμμια σχεση με τη λογικη καλος ΙΤ κακος ΔΤ. Αν μιλαμε για τετοιους επιχειρηματιες, σιγα σιγα το μαθαινει η πιατσα και τον πουλο. Οι υπαλληλοι τους ταλαιπωρουν τη μανα τους, τον εργοδοτη και αντε και κανα πελατη μεχρι να βελαξει ο πελατης και να γινει η δουλεια η παρει τον πουλο ο υπαλληλος.
Στο δημοσιο που τετοια πιθανοτητα...ΥΓ με προλαβε ο Limited, τωρα το ειδα
-
Τους στρατιωτικους μην τους λογιζετε ως ΔΥ και μονο ως γενικη εννοια με το λογιστηριο του κρατους τους εχουν σχεση. Στα υπολοιπα ανηκουν αλλου και το κυριοτερο το βουλωνουν. Φανταστειτε να το εκαναν και οι αλλοι στα ανωτερα κλιμακια των ΔΥ.
Για καθε μειωση μισθου εννοω. Καποιοι που εκαναν κινηση διαμαρτυριας απορω πως γλυτωσαν τις κυρωσεις ..αν τελικα τις γλυτωσαν. Και για να τελειωσω το ξεκαθαρισμα των υψηλομισθων και οχι χρησιμων στο στρατο εγινε. Ειτε μεσο συνταξης ειτε με παραιτησεις. Αλλου να δουμε τι θα γινει.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....