-
Ο Τάσος δεν είναι δημόσιος υπάλληλος; Κάπου Έχω μπερδευτεί.
Όσο για τα παραπάνω περί Γερμανίας πετερ παν κλπ χαίρομαι που παει Καλά αλλα εντάξει άλλος παει Καλά άλλος καλύτερα άλλος όχι τόσο. Πουθενά δεν είναι τέλεια.
-
@tasosdev, rx8_drifter
Με απογοητεύσατε πάρα πολύ με τις απαντήσεις σας.
Κανείς σας δεν διόρθωσε το 'παρεάκι' στο σωστότερο 'αριστερό παρεάκι'.
-
Τα ρεστα να τα ζητησεις απ τον 224
-
Καλά, άμα καταφέρετε να συντονίσετε το μήκος κύματος της επικοινωνίας ποτέ...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
**1)**Όσοι επιχειρηματίες ξόδευαν αλόγιστα τα λεφτά τους έχουν ήδη κλείσει απο το 2008-9 όταν πρωτοξεκίνησε η κρίση. Αυτοί κλείνανε ακόμα και τα καλά χρόνια. 2) Τώρα πλέον κλείνουν και οι 'νοικοκύρηδες', δηλαδή όσοι κρατούσαν αποθεματικά για μια δύσκολη στιγμή και γενικά δέν ανοίγονταν πολύ με δάνεια κτλ.
-
Θα εκπλαγείς πόσοι αυτής της κατηγορίας έχουν μείνει ακόμη... Εξηγήσεις έχω μερικές, αλλά αυτή η σοφία πρέπει να συνοδεύεται μόνο με σάπιο αλκοολούχο εκχύλισμα κριθαριού! και να μοιράζεται face to face...
-
Σε αυτό συμφωνώ...
Γενικά, αυτό που λέγεται ότι με την κρίση 'θα καθαρίσει η αγορά' είναι μια μεγάλη παπαριά... Πολλοί 'νοικοκύρηδες' επιχειρηματίες έκλεισαν από την αρχή για πολλούς λόγους (έκαναν μία επένδυση σε στιγμή που εκ των υστέρων κατάλαβαν ότι ήταν λάθος, πχ καλοκαίρι 2008...) και πολλοί 'φούσκες' είναι ακόμα ανοιχτοί και θα παραμείνουν. Η αναλογία λαμογιών - σοβαρών θα παραμείνει περίπου η ίδια, απλά οι σε απόλυτους αριθμούς θα είναι λιγότεροι και από τις δύο κατηγορίες.
-
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ο Τάσος δεν είναι δημόσιος υπάλληλος; Κάπου Έχω μπερδευτεί.Όσο για τα παραπάνω περί Γερμανίας πετερ παν κλπ χαίρομαι που παει Καλά αλλα εντάξει άλλος παει Καλά άλλος καλύτερα άλλος όχι τόσο. Πουθενά δεν είναι τέλεια.
Οχι, ο τάσος δεν είναι δημόσιος υπάλληλος, ποτέ δεν ήταν. Για να ξεμπερδευτείς σου λέω πως ο μανοσκυς είναι
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
**Το πως θα ζυγίσω για να δω τι με συμφέρει και τι όχι είναι δική μου δουλειά όταν παίρνω μια απόφαση, αν γουστάρω το περιβάλλον που δουλεύω να είσαι σίγουρος πως θα το εκτιμήσω ανάλογα και σύμφωνα με τα δικά μου μέτρα και σταθμά, **απορώ απο τι εμπνέεσαι για να τα γράφεις αυτά, απο το να την πεις στο ..παρεάκι μάλλον ε; Ποιός σου είπε πως δεν εκτιμάς τα πάντα σε μια δουλειά; Εκτος κι αν δεν καταλαβαίνεις γρί τι ακριβώ προσπαθώ να πω στο ποστ μου. Δουλεύω για τα λεφτά, εκτιμώ οποιονδήποτε παράγοντα με θετικό η αρνητικό βαθμό, προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου σωστά αλλά δεν με αγγίζει η παπαρολογία περί αγάπης και πόνου για την μπίζνα του εργοδότη, ξέρω τη σχέση μου πολύ καλά και όπως είπε και ο mjacob δεν είναι σχέση συνεργασίας. Και όπως είπα κι εγώ είναι σχέση εκμεταλλευτή και εκμεταλλευόμενου.
A !!! τωρα μιλας την αληθεια... ομως ολοι αυτο κανουν οταν εχουν επιλογες.. ακομα και Ντριφτερ συμφωνει (ναι θα ειμαι εκει σε 20 χρονια εκτος και αν οι δρομοι με προδωσουν )
Παντως οι λεξεις εκμεταλλευτης - εκμεταλευομενος εχουν γινει πασπαρτου για καθε πικραμενο που θελει να υποστηριξει την θεωρια που τον συμφερει... 2 ομαδες αντιπαλων συμφεροντων ειναι... που δεν τα βρισκουν μεχρι τωρα.... σε 300 χρονια ισως..
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
**1)**Όσοι επιχειρηματίες ξόδευαν αλόγιστα τα λεφτά τους έχουν ήδη κλείσει απο το 2008-9 όταν πρωτοξεκίνησε η κρίση. Αυτοί κλείνανε ακόμα και τα καλά χρόνια. 2) Τώρα πλέον κλείνουν και οι 'νοικοκύρηδες', δηλαδή όσοι κρατούσαν αποθεματικά για μια δύσκολη στιγμή και γενικά δέν ανοίγονταν πολύ με δάνεια κτλ.
-
Θα εκπλαγείς πόσοι αυτής της κατηγορίας έχουν μείνει ακόμη... Εξηγήσεις έχω μερικές, αλλά αυτή η σοφία πρέπει να συνοδεύεται μόνο με σάπιο αλκοολούχο εκχύλισμα κριθαριού! και να μοιράζεται face to face...
-
Σε αυτό συμφωνώ...
Γενικά, αυτό που λέγεται ότι με την κρίση 'θα καθαρίσει η αγορά' είναι μια μεγάλη παπαριά... Πολλοί 'νοικοκύρηδες' επιχειρηματίες έκλεισαν από την αρχή για πολλούς λόγους (έκαναν μία επένδυση σε στιγμή που εκ των υστέρων κατάλαβαν ότι ήταν λάθος, πχ καλοκαίρι 2008...) και πολλοί 'φούσκες' είναι ακόμα ανοιχτοί και θα παραμείνουν. Η αναλογία λαμογιών - σοβαρών θα παραμείνει περίπου η ίδια, απλά οι σε απόλυτους αριθμούς θα είναι λιγότεροι και από τις δύο κατηγορίες.
Μπορει να εισαι ο πιο καλος επιχειρηματιας χωρις δανεια κλπ.Αν ομως ενας πελατης σου σφραγισει μερικες επιταγες αμεσως εισαι εκτεθιμενος.
-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
tasosdev, ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του κατά τη γνώμη σου αποδεκτού εργοδότη, τον οποίο θα το σκεφτείς σοβαρά να τον 'ψωλιάσεις' ?
Εχεις συναντήσει τέτοιο εργοδότη στα 28 (αν θυμάμαι καλά) χρόνια που δουλεύεις ?Εχω κάνει πάντως κάμποσους εργοδότες μου πονηρούς μέχρι σήμερα, που και σήμερα που μιλάμε οικονομάνε κάλτσες απο τις δουλειές μου και τις ιδέες μου σε διαβεβαιώ.
Αν το πλαίσιο που εργάζομαι αποτελείται απο 'εντάξει' ανθρώπους, όπου το εντάξει δεν έχει νόημα στην παρούσα συζήτηση να αναλυθεί, καταλαβαίνεις πως θα πρέπει σίγουρα μεσα σ ολα να μπορούμε να συνενοηθούμε( ) τότε μένει μόνο το οικονομικό. Το οποίο δεν νομίζω να το βλέπω διαφορετικά απο σένα πχ, θα πρέπει να έχει μια αντιστοιχία με το τι μπορώ να παράξω με βάση την εμπειρία τις γνώσεις μου και τις δυνατότητες μου, μιας το σύστημα αναφοράς μας είναι αυτό και όπως έχω ξαναπει δεν το διάλεξα προσωπικά αλλα το τρώω στη μάπα.
Επίσης θα πρέπει ο εργοδότης μου η ο εκάστοτε προιστάμενος να μην περιμένει απο μένα γλύψιμο, συνεργασία αλλα αρτέμης μάτσας και καλή διαγωγή στυλ ξημεροβραδιάζομαι στην εταιρεία χωρίς να πληρώνομαι και τέτοιες αηδίες.
Αλλιως ψώλιασμα -
Δεν βλεπω να υπαρχει διαφωνια στα ανωτερω απο μενα και εγω αυτο κανω...και ας μην εχω το συνδρομο της εκμεταλευσης στο νου μου...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
**Το πως θα ζυγίσω για να δω τι με συμφέρει και τι όχι είναι δική μου δουλειά όταν παίρνω μια απόφαση, αν γουστάρω το περιβάλλον που δουλεύω να είσαι σίγουρος πως θα το εκτιμήσω ανάλογα και σύμφωνα με τα δικά μου μέτρα και σταθμά, **απορώ απο τι εμπνέεσαι για να τα γράφεις αυτά, απο το να την πεις στο ..παρεάκι μάλλον ε; Ποιός σου είπε πως δεν εκτιμάς τα πάντα σε μια δουλειά; Εκτος κι αν δεν καταλαβαίνεις γρί τι ακριβώ προσπαθώ να πω στο ποστ μου. Δουλεύω για τα λεφτά, εκτιμώ οποιονδήποτε παράγοντα με θετικό η αρνητικό βαθμό, προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου σωστά αλλά δεν με αγγίζει η παπαρολογία περί αγάπης και πόνου για την μπίζνα του εργοδότη, ξέρω τη σχέση μου πολύ καλά και όπως είπε και ο mjacob δεν είναι σχέση συνεργασίας. Και όπως είπα κι εγώ είναι σχέση εκμεταλλευτή και εκμεταλλευόμενου.
A !!! τωρα μιλας την αληθεια... ομως ολοι αυτο κανουν οταν εχουν επιλογες.. ακομα και Ντριφτερ συμφωνει (ναι θα ειμαι εκει σε 20 χρονια εκτος και αν οι δρομοι με προδωσουν )
Γιατί πριν τι διαφορετικό έλεγα μάστορα μου και μίλαγα την γλώσσα του ψεύδους;
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Δεν βλεπω να υπαρχει διαφωνια στα ανωτερω απο μενα και εγω αυτο κανω...και ας μην εχω το συνδρομο της εκμεταλευσης στο νου μου...Εσύ βλέπεις την λέξη εκμετάλλευση σαν σύνδρομο, άλλοι βλέπουν τον πλούτο σαν το σκυλάκι του μικυ. Ο καθένας όπως τη βρίσκει
-
Μιλουσες για 100 εβρω... μονο σαν αιτια αλλαγης εκμεταλευτη... ενω μετα ξεκαθαρισες ολες τις παραμετρους... οποτε Ο.Κ. συμφωνουμε...
-
tasosdev, ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του κατά τη γνώμη σου αποδεκτού εργοδότη, τον οποίο θα το σκεφτείς σοβαρά να τον 'ψωλιάσεις' ?
Εχεις συναντήσει τέτοιο εργοδότη στα 28 (αν θυμάμαι καλά) χρόνια που δουλεύεις ?Εχω κάνει πάντως κάμποσους εργοδότες μου πονηρούς μέχρι σήμερα, που και σήμερα που μιλάμε οικονομάνε κάλτσες απο τις δουλειές μου και τις ιδέες μου σε διαβεβαιώ.
Αν το πλαίσιο που εργάζομαι αποτελείται απο 'εντάξει' ανθρώπους, όπου το εντάξει δεν έχει νόημα στην παρούσα συζήτηση να αναλυθεί, καταλαβαίνεις πως θα πρέπει σίγουρα μεσα σ ολα να μπορούμε να συνενοηθούμε( ) τότε μένει μόνο το οικονομικό. Το οποίο δεν νομίζω να το βλέπω διαφορετικά απο σένα πχ, θα πρέπει να έχει μια αντιστοιχία με το τι μπορώ να παράξω με βάση την εμπειρία τις γνώσεις μου και τις δυνατότητες μου, μιας το σύστημα αναφοράς μας είναι αυτό και όπως έχω ξαναπει δεν το διάλεξα προσωπικά αλλα το τρώω στη μάπα.
Επίσης θα πρέπει ο εργοδότης μου η ο εκάστοτε προιστάμενος να μην περιμένει απο μένα γλύψιμο, συνεργασία αλλα αρτέμης μάτσας και καλή διαγωγή στυλ ξημεροβραδιάζομαι στην εταιρεία χωρίς να πληρώνομαι και τέτοιες αηδίες.
Αλλιως ψώλιασμαΔε διαφωνούμε σε κάτι από αυτά. Και γενικά συμφωνώ ότι πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για υπάλληλο, όχι για συνεταίρο
Δέχεσαι όμως αντίστοιχα μερικά θεματάκια όπως τα παρακάτω ?
Οτι ο εργοδότης, από τη στιγμή που σε αμοίβει αντίστοιχα με το τι μπορείς να παράξεις σε σχέση με την εμπειρία σου και τη γνώση σου, έχει από και πέρα δικαίωμα να προσθέσει ότι υπεραξία γουστάρει στη δουλειά σου ? Δηλαδή να σε πληρώσει πχ. 100000 για να του αναπτύξεις ένα σύστημα το οποίο θα τιμολογήσει 20000 και θα το πουλήσει 1000 φορές ?
Οτι αν ισχύουν οι προϋποθέσεις που έχεις θέσει (αμοιβή, συννενόηση, διακριτοί ρόλοι κτλ.) έχεις και συ ηθική υποχρέωση να μην τον 'ψωλιάσεις' πχ. να μη φύγεις για +100, χωρίς να δώσεις επαρκή προειδοποίηση, χωρίς να κλείσεις τις εκκρεμότητές σου κοκ.
Οτι ο εργοδότης έχει δικαίωμα (ηθικό, όχι νομικό), ακόμα και αν έχετε άριστη συνεργασία, σε περίπτωση που το μαγαζί πάει για φούντο και αφού έχει εξαντλήσει κάθε άλλη πιθανότητα (περιλαμβανομένης της δικής του αμοιβής από την εργασία του), να σε απολύσει ?
-
Εχω κάνει πάντως κάμποσους εργοδότες μου πονηρούς μέχρι σήμερα, που και σήμερα που μιλάμε οικονομάνε κάλτσες απο τις δουλειές μου και τις ιδέες μου σε διαβεβαιώ.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εχω κάνει πάντως κάμποσους εργοδότες μου πονηρούς μέχρι σήμερα, που και σήμερα που μιλάμε οικονομάνε κάλτσες απο τις δουλειές μου και τις ιδέες μου σε διαβεβαιώ.
Προς τι η ειρωνία; Δηλαδή δεν γίνεται να φτιάξει κάποιος μια εφαρμογή για μια εταιρία που να της αποφέρει κέρδος; Εκτός αν σκέφτεσαι κουτοπόνηρα, ότι επειδή θα φύγει μετά από την εταιρία, θα σβήσει και τους κώδικες.
-
Γι αυτο που λετε παντως μεταξυ υπαλληλου και συνεταιρου. Η αντιμετωπιση που εχω απ τα αφεντικα ειναι οτι εισαι ενας απο μας και οτι πρεπει να σκεφτομαι συνεχεια ως αφεντικο καθως θα πρεπει να εχω και την δουλεια ολη την ωρα στο μυαλο. Εχει τα καλα εχει και τα κακα του αλλα στο τελος σου μενει μια γευση που περιγραφεται ακριβως απο τη φραση 'ρε πουστη μου, πλακα μου κανουν;'
πχ τωρα παω στο γραφειο να ριξω μια ματια σε κατι πραγματα...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Μιλουσες για 100 εβρω... μονο σαν αιτια αλλαγης εκμεταλευτη... ενω μετα ξεκαθαρισες ολες τις παραμετρους... οποτε Ο.Κ. συμφωνουμε...Απευθυνομενος στον kacey του ειπε οτι δενθα πρεπει να εκπλαγει αν ο υπαλληλος του τον αφησει με το πουλι στο χερι για 100€. Δεν το πεταξε ετσι ξεκαρφωτα, η συζητηση γινοταν επι μιας συγκεκριμενης βασης
Καλά, άμα καταφέρετε να συντονίσετε το μήκος κύματος της επικοινωνίας ποτέ...
Αλλα που να διαβασουμε αυτα που γραφει ο αλλος, συμφωνεις μανοσκυ?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Μιλουσες για 100 εβρω... μονο σαν αιτια αλλαγης εκμεταλευτη... ενω μετα ξεκαθαρισες ολες τις παραμετρους... οποτε Ο.Κ. συμφωνουμε...
Απευθυνομενος στον kacey του ειπε οτι δενθα πρεπει να εκπλαγει αν ο υπαλληλος του τον αφησει με το πουλι στο χερι για 100€. Δεν το πεταξε ετσι ξεκαρφωτα, η συζητηση γινοταν επι μιας συγκεκριμενης βασης
[...]+1.
Και νομίζω ότι το παραπάνω απαντάει και στην τελευταία ερώτηση του nass. Δηλαδή ότι κάποια πράγματα διατυπώθηκαν με βάση κάποιες ακραίες θέσεις και γενικεύσεις που έγιναν εδώ μέσα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα αφήσει τον εργοδότη του ξεκρέμαστο και θα φύγει από την εταιρία χωρίς προειδοποίηση για παράδειγμα.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Γι αυτο που λετε παντως μεταξυ υπαλληλου και συνεταιρου. Η αντιμετωπιση που εχω απ τα αφεντικα ειναι οτι εισαι ενας απο μας και οτι πρεπει να σκεφτομαι συνεχεια ως αφεντικο καθως θα πρεπει να εχω και την δουλεια ολη την ωρα στο μυαλο. Εχει τα καλα εχει και τα κακα του αλλα στο τελος σου μενει μια γευση που περιγραφεται ακριβως απο τη φραση 'ρε πουστη μου, πλακα μου κανουν;'πχ τωρα παω στο γραφειο να ριξω μια ματια σε κατι πραγματα...
Αν αμοίβεσαι ανάλογα , ας σκέφτεσαι και ως αφεντικό.
Καλό ανέκδοτο η ομογενοποίηση στις μικρές επιχειρήσεις.
'Ειμαστε μια οικογένεια' , 'Είμαστε ολοι το ίδιο' , 'για το καλό της επιχείρησης και το ικό σας' και άλλα τετοια χαρωπά.
Μόνο που η διαφορά φαίνεται στο ταμείο.
Εκτος και αν κάποιο μέλος της οικογένειας του εργοδότη δει με άλλο 'μάτι' τον/την υπάλληλο.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....