-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Kacey1.Απευθύνομαι στις επιχειρήσεις όπου το προσωπικό εργάζεται ΑΚΟΜΑ σκληρά και οι εργοδότες τους επικαλούνται την κρίση για να πατήσουν επί πτωμάτων.
Σε αντιπροσωπεία που εργαζόμουνα κι έκανε απολύσεις προσωπικού ήμουν ο πρώτος που κατανόησα την κατάσταση πριν ακόμα αυτή έρθει.Ειδες λοιπον που συμφωνουμε?
Τα υπόλοιπα πέστα τα σε πίθηκο που δεν καταλαβαίνει τα αυτονόητα.
2.Η Παπαρήγα έστειλε το παιδί της έξω για σπουδές γιατί το ληστροσυμορητικό σύστημα που ασπάζεσαι και υποστηρίζεις δεν φρόντισε να επενδύσει στο ποιό απαραίτητο κοινωνικό αγαθό την ΠΑΙΔΕΙΑ,πρόβατα και μοσχάρια θέλει να μην σκέφτονται και να καταπίνουν αμάσητα ότι τους σερβίρουν για να τους πηδάνε με τρείς κι εξήντα.
Ειδες λοιπον που τελικα @@ εχεις καταλαβει? Και οντως σε πιθηκο τα λεω.
Κ χεσε μας με την καημενη Παπαρηγα που δεν μπορουσε να στειλει την κορη της καπου αλλου να σπουδασει. Υπαρχουν 1002 ιδιωτικα ιδρυματα εκπαιδευσης διαφορων επιπεδων, τα οποια ειναι ελληνικων συμφεροντων, κ αντι να τη στειλει σε ενα απο αυτα, την εστειλε στο Deree που ειναι ιδιοκτησιας του μεγαλου εχθρου/σατανα/διαβολου/σαρδαναπαλου Αμερικανου. Κ το εκανε γιατι αυτο τη συμφερε, γιατι ετσι θα ανοιξουν περισσοτερες πορτες στο παιδι της, στον τομεα που ηθελε να ακολουθησει. Αντε τωρα με την γελοια.
3.Πάνε μάθε στον Καναδά πόσο είναι το μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη και πόσο το τεχνικό.
Μην απορείς λοιπόν γιατί δεν παράγουμε ΤΠΤ απολύτως και είμαστε μη ανταγωνιστικοί.
Μην απορείς γιατί κλείνουν επιχειρήσεις που πραγματικά αξίζουν.
Είμαστε μόνο για εμπόριο,πάρε δ΄ψσε για τπτ άλλο.Λοιπον, για να τελειωνει αυτη η μαλακισμενη καραμελα:
ζω σε πολυκατοικια του 1971, στα Καμινια. Δεν κρυβω βεβαια οτι το σπιτι μου ειναι 92 ολοκληρα τετραγωνικα κ εχει κ βεραντα με θεα, οποτε ειναι προφανες οτι ειμαι προνομιουχος.
Το πρωτο αυτοκινητο μου το αγορασα περσι στα 31 μου, 14 χιλιαρικα μεταχειρισμενο. Δεν κρυβω βεβαια οτι ειναι καμπριο, οποτε αυτοματα θεωρουμαι πλουσιος.
Ως ενηλικας στο εξωτερικο εχω βρεθει μονο για σπουδες ή δουλεια, βεβαια στα 14 μου ειχαμε παει οικογενειακως για τρεις ολοκληρες μερες στη Μαδριτη, αρα ειναι δεδομενο οτι δεν εχω δικαιωμα να βγω πιο εξω απο τις Κυκλαδες.
Α συγνωμη, κ στα 16 μου ειχα παει 10 μερες για snowboard στο St Moritz, οποτε ειναι προφανες οτι κανω αλλαξοκωλιες με την Γιαννα (μη ρωτησεις χρυσε μου ποια ειναι η Γιαννα, ΜΙΑ ειναι η Γιαννα, αυτη που μας εκανε τους Ολυμπιακους).
Καθε χρονο κανω το πολυ 2 εβδομαδες διακοπες (περσι εκανα τρεις, πρωτη φορα μετα απο κ εγω δεν ξερω ποσα χρονια, κ μου φανηκε κ ασχημο).Οπως βλεπεις ειμαι το υποδειγμα καπιταλιστη που εκμεταλλευεται κοσμο για την παρτη του, κ για αυτο με συμφερει να υποστηριζω αυτο το συστημα. Το ειδος του καπιταλιστη που πληρωνει τους υπαλληλους του νωριτερα αν η μισθοδοσια πεφτει ΣΚ για να εχουν λεφτα το ΠΣΚ, κ η μια μου χρωσταει κ ενα μισθο που μου ειπε να τον επιστρεψει κ δεν την αφησα.
Χεσε μας ρε μεγαλε.
-
Kacey δεν πιστεύω να τρως και κρέας...
-
Εκει καπου στα 14-16 μαλλον η δουλεια πηγαινε πολυ καλυτερα απο οτι σημερα ε;
Same here... -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Γενικά δεν χρειάζεται να με ρωτήσεις για τίποτα, τις αντιλήψεις σου τις έχω αντιμετωπίσει δισεκατομμύρια φορές στη ζωή μου και live, για την ακρίβεια απο** έναν τέτοιον εργοδότη** την έκανα τελευταίο καιρό και είμαι και πολύ χαρούμενος που τον άφησα με το πουλί στο χέρι. Και ας έμεινα και άνεργος για ένα διάστημα, ανέλαβα το ρίσκο μου.
Μια χαρα μιλαω.
Επειδή υπήρξες και υπάλληλος (όπως είπες δεν γεννήθηκες επιχειρηματίας ) φαντάζομαι πως αν σου έκοβαν το 40% του μισθού σου για να μην απολύσουν τους μισούς και το δεχόσουν αλλα μετά απέλυαν τους μισούς, δεν θα τους άφηνες με το πουλί στο χέρι σωστά;
Οχι βεβαια, γιατι η μειωση του μισθου εγινε με προφαση τη διατηρηση των θεσεων, πραγμα που δεν τηρηθηκε. Κ αν εγινε ετσι προμελετημενα κ με δολο, συνεχιζουμε να μιλαμε για διαφορετικες καταστασεις κ απλα δεν το καταλαβαινεις.
Για χάρη της συζήτησης να ξέρεις πως εγώ που έχω κάνει το πουλί μου σφεντόνα έχω 28 χρόνια ένσημα εκ των οποίων τα 11 σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Εσυ τα έχεις τα 11 σαν ελεύθερος επαγγελματίας;
Οχι ρε μαστορα, δεν τα εχω. Αλλα εσυ το εχεις κανει σφεντονα γιατι σου γραφει καποιος 'ο υπαλληλος να ποναει κ να αγαπαει τη δουλεια του' εννοωντας ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ Κ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ Κ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, κ εσυ αυτο το μεταφραζεις ειναι 'να αγαπαει τον αφεντη του κ να δουλευει τσαμπα, απο αγαπη' κ απαντας ειρωνικα. Για αυτο στο λεω.
Ο μόνος λόγος που την έχω κάνει σφεντόνα είναι που ανέχομαι απο έναν πιτσιρικά που δεν έχει δει τίποτα στη ζωή του πέρα απ τα λεφτά και την επιχείρηση του μπαμπά και τις σπουδές πάλι με τα λεφτά του μπαμπά να με βρίζει.
Ανοιξε τα μάτια σου βγάλε τις τσίμπλες γιατι δεν θα ξαναασχοληθώ μαζί σου μιας και είσαι κακοήθης
Ολοι εργαζόμενοι στον πλανήτη δουλεύουν για να βγάζουν λεφτά. Μπορεί κάποιος να κάνει σωστά και υπεύθυνα την δουλειά του μπορεί και να αγαπάει το επάγγελμα ως τέχνη η επιστήμη αλλά κανείς δεν γουστάρει να 'δουλεύει' για σένα. Ολοι προτιμούν να απασχολούνται για πάρτη τους. Ολοι απο ανάγκη εργάζονται σε σένα και στους υπόλοιπους εργοδότες.
Σου αρέσει δεν σου αρέσει είσαι άγιος η είσαι μαλάκας η σχέση σου με τους εργαζόμενους είναι σχέση εκμεταλλευτή και εκμεταλλευόμενου. Βγάζεις λεφτά απ τους υπαλλήλους σου και τους δίνεις λιγότερα απ ότι παράγουν γι αυτό και βγάζεις, αλλιώς δεν θα έβγαζες. Και οι εργαζόμενοι ξέρουν δεν είναι μαλάκες, ζήσε λοιπόν το μύθο πως πονάνε και αγαπάνε την μπίζνα σου και περίμενε να δεις τι θα κάνουν αν βρουν άλλη με 100 εβρώ περισσότερα. -
@tasosdev Ολοι ζουμε ενα μυθο και εσυ πρωτος και καλλυτερος...ειδικα δε αν αλλαζεις δουλεια για 100 'εβρω' keep on walking..!!!!
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
απλως θα ξαναεμφανισθουν σκορδα ελληνικα στην αγορα... κατι που τωρα δε βρισκεις ουτε στη κεντρικη της Αθηνας... σιγουρα ο πελατης θα τα παρει.. αντι για τα εισαγομενα... που τα αγοραζει αναγκαστικα αφου ειναι τα μονα που υπαρχουν στα ραφια...Χθές άκουγα συζήτηση στο τοπικό ραδιοφωνο του Έβρου ότι υπάρχουν αδιάθετες ποσότητες σκόρδων στην περιοχή ( 30%) που δεν μπορούν να πουληθούν λόγω εισαγωγών από Κίνα.
-
Οι συνεταιρισμοι εκει τι κανουν??? κοιμουνται???η βολευοντουσαν με επιδωτησεις.... θελει και επιθετικο μαρκετιν... με σημεια πωλησης ακομα και το ιντερνετ.... αλλοιως ουτε εμεις θα βρισκουμεελληνικα ουτε αυτοι θα πουλανε....
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
@tasosdev Ολοι ζουμε ενα μυθο και εσυ πρωτος και καλλυτερος...ειδικα δε αν αλλαζεις δουλεια για 100 'εβρω' keep on walking..!!!!Όχι θα μείνει να ακούει τις μπούρδες σου
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
... η σχέση σου με τους εργαζόμενους είναι σχέση εκμεταλλευτή και εκμεταλλευόμενου. Βγάζεις λεφτά απ τους υπαλλήλους σου και τους δίνεις λιγότερα απ ότι παράγουν γι αυτό και βγάζεις, αλλιώς δεν θα έβγαζες. Και οι εργαζόμενοι ξέρουν δεν είναι μαλάκες, ζήσε λοιπόν το μύθο πως πονάνε και αγαπάνε την μπίζνα σου και περίμενε να δεις τι θα κάνουν αν βρουν άλλη με 100 εβρώ περισσότερα.- Αν βρουν άλλη με περισσότερα, θα φύγουν κ καλά θα κάνουν. Αλλά αν βρει ο kasey άλλους με λιγότερα, διώξει τους πρώτους κ τους πάρει, θα τον βρίζεις.
- Ούτε εσύ παραδέχεσαι ότι κάτι κάνει κ ο επιχειρηματίας? Τόσα χρόνια, δεν έχω συναντήσει επιχειρηματία που ν' αφήνει μόνους τους εργαζόμενους στη δουλειά κ να περνάει μόνον μια φορά τον χρόνο να μαζεύει τα κέρδη.
Η σχέση εργαζόμενου / εργοδότη είναι (κ σωστό είναι να είναι) σχέση συνεργασίας. Συνεργάτες είμαστε, δεν προσπαθεί να φάει ο ένας τον άλλο!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Με την παγκοσμιοποίηση οι εταιρείες απέλυσαν σχεδόν όλους τους εργαζόμενους (και πεινάνε) ενώ αυτές (οι εταιρείες) θησαύρισαν εισάγοντας πάμφθηνα τα ίδια προϊόντα που έφτιαχναν και πουλώντας στις ίδιες τιμές με πριν.Και όλα ξεκίνησαν όταν για μια μικρή διαφορά στην τιμή οι καταναλωτές επέλεγαν τα εισαγόμενα.
(Στην αρχή οι τιμές των εισαγόμενων ήταν χαμηλότερες, μετά ίδιες, τώρα πολύ υψηλότερες από πριν - παράδειγμα που έχουμε πάλι αναφέρει, τα λεμόνια)
Απλά πράγματα, όμως τόσο δύσκολο να γίνουν αντιληπτά... -
Δηλαδή μόνο εγώ ψάχνω τα σκόρδα Έβρου και δεν έχω πάρει ποτέ κινέζικα; Όπως και οτιδήποτε ξένο, όταν υπάρχει εναλλακτικό ελληνικό, πχ πατάτες Αιγύπτου;
Κι άντε να πεις γι' αυτόν που μετράει και το 10λεπτο. Οι άλλοι, τουλάχιστον τις καλύτερες εποχές; Από λάθος μεριά προσπαθούσαν κάποιοι να κόψουν δαπάνες... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Με την παγκοσμιοποίηση οι εταιρείες απέλυσαν σχεδόν όλους τους εργαζόμενους (και πεινάνε) ενώ αυτές (οι εταιρείες) θησαύρισαν εισάγοντας πάμφθηνα τα ίδια προϊόντα που έφτιαχναν και πουλώντας στις ίδιες τιμές με πριν.
Και όλα ξεκίνησαν όταν για μια μικρή διαφορά στην τιμή οι καταναλωτές επέλεγαν τα εισαγόμενα.
(Στην αρχή οι τιμές των εισαγόμενων ήταν χαμηλότερες, μετά ίδιες, τώρα πολύ υψηλότερες από πριν - παράδειγμα που έχουμε πάλι αναφέρει, τα λεμόνια)
Απλά πράγματα, όμως τόσο δύσκολο να γίνουν αντιληπτά...ακριβώς η ίδια περίπτωση με την ένδυση....μόλις ο ZARA έγινε σχεδόν μονοπώλιο οι τιμές ως δια μαγείας ξεπέρασαν αυτές των ελληνικών....αλλά βέβαια ο κλάδος έχει ήδη ξεψυχήσει...
-
Σε όσους έχουν δίκιο (*σ.σ. κακή μετάφραση από τα αγγλικά * )
Δεν είναι θέμα καλών εργοδοτών και @ρχιδιών. Προφανώς υπάρχουν και @ρχίδια (κάποιος εργοδότης του tasosdev π.χ.), προφανώς υπάρχουν και καλοί (π.χ. kacey, ililias). Δεν είναι εκεί το θέμα όμως. Τουλάχιστον όχι το μόνο.Οπότε manosk, το λες και το ξαναλές ότι 'κάποιοι λέγανε μπλα μπλα, αλλά όταν βρέθηκαν στο μπλα έκαναν άλλα'. Ναι χαίρω πολύ. Αυτό λέμε. Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα
Ξανά σε όσους έχουν δίκιο (*σ.σ. κακή μετάφραση από τα αγγλικά * )
Κάποιοι ρόλοι έχουν θέσει (ή φύσει αναλόγως του πως το βλέπει κανείς) αντικρουόμενα χαρακτηριστικά. Το να τα αποδεχόμαστε, ή τουλάχιστον το να τα υποστηρίζει κάποιος δεν πάει να πει ότι λέει τον μεν @ρχίδι και τον άλλο ήρωα. Μην το παίρνετε προσωπικά. Σαφώς και είναι λογικό, επόμενο και πιθανότατα αυτονόητο ότι όπως λειτουργούν τα πράγματα θα συμβαίνει έτσι και δεν γίνεται αλλιώς.test 1-2 :
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Η σχέση εργαζόμενου / εργοδότη είναι (κ σωστό είναι να είναι) σχέση συνεργασίας. Συνεργάτες είμαστε, δεν προσπαθεί να φάει ο ένας τον άλλο!@@ρια.
Η σχέση είναι υπαλληλική. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει η λέξη υπάλληλος, έτσι δεν είναι;
Συνεργάτης μπορεί να είσαι με κάποιον που μοιράζεστε τις μετοχές στην εταιρεία (όχι 1:99 ε; ), συνεργάτης μπορεί να είσαι με κάποιον που 'ανήκει' σε διαφορετικό νομικό πρόσωπο, αλλά με το μισθωτό υπάλληλό σου συνεργάτης δεν είσαι.Τώρα φυσικά εσύ μπορείς να θέλεις να εφεύρεις οποιαδήποτε αυθαίρετη ερμηνεία στο 'συνεργασία', αλλά τι να κάνουμε
-
Δεν γίνεται να μη συνεργάζεται ο υπάλληλος με τον εργοδότη. Όταν έχει δουλειά, ο υπάλληλος θα δουλέψει παραπάνω, θα δουλέψει σκληρά και θα δουλέψει αργίες - χωρίς παραπάνω λεφτά. Και όταν δεν έχει δουλειά, ο υπάλληλος θα ρίχνει πασιέντζες, θα φεύγει νωρίς ή θα έρχεται αργά.
Έτσι δουλεύει και το αφεντικό, ο υπάλληλος γιατί να δουλεύει διαφορετικά;
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
@tasosdev Ολοι ζουμε ενα μυθο και εσυ πρωτος και καλλυτερος...ειδικα δε αν αλλαζεις δουλεια για 100 'εβρω' keep on walking..!!!!ΥΓ: Πάντως από επιστημονικής πλευράς υπάρχει επαρκής εξήγηση για αυτά που γράφεις.
-
Μπα, υπαρχει μια πολυ πιο απλη εξηγηση
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Την μπεμπα τι την εκανες ρε Πετρο
Η μπέμπα είναι του bro στην Ελλάδα...
μεταξύ μας τώρα, είναι λίγο καφρίλα να κυκλοφορείς με πόλο 12έτιας, οχι τπτ άλλο τίθεται και θέμα ασφάλειας
καφρίλα δε θα το έλεγα Πάνο...
καλτιά από τις λίγες Μη σου πω περισσότερο από την Εύα 1400κε, 13άρα ζάντα, 60 άλογα κ sony mp3 -
Στο παρεακι που αλλαζει δουλεια για 100 εβρω.... ευχομαι σε καμια 20αρια χρονια να ειναι κερδισμενο.... με αυτη την επιλογη..., μεχρι τοτε ομως εγω θα κραταγα μια πισινη.... αρχιστε λοιπον τις καταγραφες των κερδων και τις ζημιες αυτης της τακτικης... και τα ξαναλεμε.... Οι χαρακτηρισμοι των αποψεων μου σαν 'μπουρδες' πρεπει να τους δικαιωσει ο χρονος... αρχιστε λοιπον το μετρημα των + και -....
υπαρχει Ιωβιος υπομονη για να δω το αποτελεσμα... -
Εγω δε θα αλλαζα εργοδοτη για μερικα € παραπανω.
Σε μια δουλεια ,κατα τη γνωμη μου, δε παιζει ρολο μονο η αμοιβη αλλα και το περιβαλλον εργασιας, η προοπτικη εξελιξης κτλ -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Η καλύτερη επένδυση αυτή την περίοδο είναι η μόρφωση κ εκπαίδευση κατά κύριο λόγο στο εξωτερικό... Σε 10-15 χρόνια έχει ο Θεός...
α)Και που θα βρει λεφτά, για να σπουδάσει στο εξωτερικό;;;
Κοντινό μου πρόσωπο μόνογια δίδακτρα-στέγαση θέλει 20.000€ το χρόνο. Ο κόσμος τρώει στα άσυλα, και εσύ προτείνεις τις σπουδές στο εξωτερικό;;
β)Η υπερπλθώρα overqualified υπαλλήλων θα οδηγήση σε καταστάσεις που ζήσαμε και στην Ελλάδα. Είχα και έχω καθαρήστριες με χαρτιά πανεπιστημίων. Από πρώην ανατολικές χώρες.Ενώ λεφτά για Χ5 κ σκάφη είχε, σωστά???
Έγραψα κάπου, ότι αυτά τα 2 πάνε μαζι;;;
20.000€ σε ποια πόλη? Μην είναι το λονδίνο?
Μπρατισλάβα... ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ μακρυά από Λονδίνο
α) Τα πανεπιστήμια στη Γερμανία πχ κοστίζουν ως δίδακτρα 300€ το εξάμηνο. Η ζωή κοστίζει φθηνότερα σε σχέση με Ελλάδα, η εστία κοστίζει 250-300€ το μήνα... Και στη Γαλλία κ στην Ιταλία είναι σχεδόν δωρεάν, ας ποστάρει κάποιος.
β) Επένδυση στη μόρφωση είναι να πάρεις κανένα σοβαρό χαρτί... όχι κωλόχαρτα από ιδιωτικά πανεπιστήμια που απλώς τα αγοράζεις... Κολλητός μου φίλος έφυγε από την Ελλάδα πριν 3 χρόνια μετά από σπουδές πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο. Ο πατέρας του ήταν καθηγητής πανεπιστημίου κ είχε ο ίδιος πρόσβαση στο πανεπιστήμιο αν ήθελε. Παρόλα αυτά πήρε υποτροφία (υποτροφία δεν παίρνεις σε αξιόλογα πανεπιστήμια με μέσο ) για πανεπιστήμιο Ζυρίχης, δούλευε part time σε τράπεζα κ έβγαζε ΜΟΝΟΣ του τα έξοδά του σε ηλικία 24 ετών... Τελείωσε από εκεί μεταπτυχιακό, πήρε υποτροφία για διδακτορικό στο Columbia στην Αμερική στα 25 του, πληρώνεται από το πανεπιστήμιο κ δουλεύει part time στην Yahoo.com . Του έκανε πρόταση η Facebook να πάει full time κ την απέρριψε γιατί πολύ απλώς κάνει ότι γουστάρει κ δεν κοιτά να γλύφει ποδιές για να πάρει μια θέση στην Ελλάδα. Τώρα στέλνει US Dollars στην οικογένειά του στα 26 του...
Αν ήταν στην Ελλάδα θα έπινε καφέδες σε καμιά παραλία κ θα έλεγε 'σκατά είναι η κατάσταση...'.
Με τα 'κ που θα βρω τα λεφτά κ τί θα γίνει' χορτάσαμε... Θέλει κ λίγο ρίσκο, θέλει κ να έχει κανείς τα κότσια...Χθες πήγα στη δουλεία 6:30 το πρωί κ έφυγα στις 21:30 το βράδυ. Είχα απογευματινή εφημερία κιόλας. Ήμουν σύνολο 8-9 ώρες σε χειρουργεία... Οι επιμελητές μου ίσως κ περισσότερες. Κάναμε χειρουργείο 4:30 ώρες σπονδυλοδεσία οσφυϊκής μοίρας. Τελειώνοντας ο επιμελητής κουράστηκε κ βγάζει την ποδιά του κ λέει ένα απλό 'ράψτε το'. Εννοούσε ουλή 25-30 εκατοστά... Και φυσικά την έρραψα μετά από 4 ώρες ορθοστασίας.
Και καπάκι στις 18:00 μπήκα χειρουργείο κατάγματος αυχένα, 3:30 ώρες.Εντάξει ρε Πέτρο. Εσύ είσαι άξιος γιατρός, και όλοι άλλοι είναι τεμπέληδες. Εμφανίζεις έντονα συμπτώματα λάζο
Ε αυτό Κυριάκο εγώ δεν το θεωρώ γ@μήσι, είναι αυτό που εγώ κυνηγώ κ θέλω... Άλλοι ειδικευόμενοι μου τηλεφωνούσαν χθες να πάω να κάνω τα χειρουργεία τους γιατί βαριόντουσαν κ ήθελαν να πάνε σπίτι. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στην εκπαίδευση κ στο κωλόχαρτο που λες.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....