Jan 14, 2012, 11:21 AM

Κάποιοι ονειροβατούν: όσο υπάρχουν σε μια οικονομία λεφτά, όλα καλά είναι, αν χαθούν, τον πούλο. Είτε λέγεται Ελλάδα, είτε λέγεται Γερμανία.
Στην Ελλάδα πριν την κρίση κι εγώ είχα υπερωρίες, μπόνους, εκτός έδρας, όλα τα έξοδα πληρωμένα χωρίς γκρίνια, βενζίνες, αύξηση στο μισθό, υψηλό μισθό κλπ κλπ
Τώρα, που δεν υπάρχει δουλειά, ένα ένα όλα τα παραπάνω χάθηκαν και πήγαμε στις μειώσεις και στις υποχρεωτικές άδειες κλπ κλπ.
Η Γερμανία δεν έχει κρίση, οπότε της είναι εύκολο να εισάγει από την Ελλάδα γιατρούς ή μηχανικούς και να τους δίνει ένα μισθό. Αν είχε κρίση, θα απέλυε κόσμο, θα έκανε συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία και δεν θα υπήρχαν θέσεις ειδικευομένων από την Ελλάδα.

Είναι εξαιρετικά απλό λοιπόν...

Τα περί δανείων κλπ κλπ, είναι εντελώς άστοχα: σε κάθε χώρα κάποιοι θα υπερχρεωθούν και κάποιοι όλοι. Και εσύ PeterPan, μόλις λίγδωσες λίγο το αντεράκι σου με τα γερμανικά €, ήθελες Μερσέντα ή Μπέμπα ή Άουδι γκάμπριο, άλλο που ακόμη δεν αγόρασες, λογικά θα το κάνεις σύντομα. Δεν βλέπω τι διαφορετικό θα κάνεις δηλαδή από αυτό που κατηγορείς...
viewtopic.php?f=15&t=49394

Όσο υπάρχουν λεφτά, όλα καλά είναι, μετά είναι το πρόβλημα. Και συμφωνώ πως οι σπουδές είναι καλό διαβατήριο... απόδρασης, αν δεν έχεις τα πολλά λεφτά για να πας να ζήσεις στο Μονακό με μια αγκαλιά γκομενάκια, είναι καλή εναλλακτική...

Επίσης, το να σπουδάσεις δεν είναι δωρεάν, ούτε στην Ελλάδα, ούτε πουθενά. Στην Ελλάδα το ελληνικό κράτος σου χρηματοδότησε το αρχικό πτυχίο και έτσι μπόρεσες να πας για ειδικότητα στην Γερμανία και να πληρώνεσαι, αν δεν είχε γίνει αυτό, και δεν είχες πτυχίο, θα έπρεπε να δουλεύεις σερβιτόρος ή κάτι άλλο. Φυσικά και κάποιοι σπούδασαν και δούλευαν κλπ κλπ, αλλά δεν βλέπω γιατί πρέπει να ζηλέψω έναν τύπο που στα 25 του την μισή μέρα σπουδάζει και την άλλη δουλεύει, να σου πω την αλήθεια, θα ζήλευα κάποιον με περισσότερο ελεύθερο χρόνο, στα 35 μου δεν περίμενα να το έλεγα, αλλά η καλύτερη φάση ήταν 10 χρόνια πριν, στα 25 που δεν υπήρχαν φράγκα ούτε για δείγμα , αλλά υπήρχε ελεύθερος χρόνος και τρέλα.

Σ' αφήνω να επιστρέψεις στο χειρουργείο. Έξω έχει ωραία μέρα και λέω να την χαρώ λίγο.

ΥΓ: Η BMW μου αγοράστηκε χωρίς δάνειο και δεν έχω πάρει ποτέ δάνειο στην ζωή μου, για να μην αποπροσανατολιστείς στο λέω.