-
Κάποιοι ονειροβατούν: όσο υπάρχουν σε μια οικονομία λεφτά, όλα καλά είναι, αν χαθούν, τον πούλο. Είτε λέγεται Ελλάδα, είτε λέγεται Γερμανία.
Στην Ελλάδα πριν την κρίση κι εγώ είχα υπερωρίες, μπόνους, εκτός έδρας, όλα τα έξοδα πληρωμένα χωρίς γκρίνια, βενζίνες, αύξηση στο μισθό, υψηλό μισθό κλπ κλπ
Τώρα, που δεν υπάρχει δουλειά, ένα ένα όλα τα παραπάνω χάθηκαν και πήγαμε στις μειώσεις και στις υποχρεωτικές άδειες κλπ κλπ.
Η Γερμανία δεν έχει κρίση, οπότε της είναι εύκολο να εισάγει από την Ελλάδα γιατρούς ή μηχανικούς και να τους δίνει ένα μισθό. Αν είχε κρίση, θα απέλυε κόσμο, θα έκανε συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία και δεν θα υπήρχαν θέσεις ειδικευομένων από την Ελλάδα.Είναι εξαιρετικά απλό λοιπόν...
Τα περί δανείων κλπ κλπ, είναι εντελώς άστοχα: σε κάθε χώρα κάποιοι θα υπερχρεωθούν και κάποιοι όλοι. Και εσύ PeterPan, μόλις λίγδωσες λίγο το αντεράκι σου με τα γερμανικά €, ήθελες Μερσέντα ή Μπέμπα ή Άουδι γκάμπριο, άλλο που ακόμη δεν αγόρασες, λογικά θα το κάνεις σύντομα. Δεν βλέπω τι διαφορετικό θα κάνεις δηλαδή από αυτό που κατηγορείς...
viewtopic.php?f=15&t=49394Όσο υπάρχουν λεφτά, όλα καλά είναι, μετά είναι το πρόβλημα. Και συμφωνώ πως οι σπουδές είναι καλό διαβατήριο... απόδρασης, αν δεν έχεις τα πολλά λεφτά για να πας να ζήσεις στο Μονακό με μια αγκαλιά γκομενάκια, είναι καλή εναλλακτική...
Επίσης, το να σπουδάσεις δεν είναι δωρεάν, ούτε στην Ελλάδα, ούτε πουθενά. Στην Ελλάδα το ελληνικό κράτος σου χρηματοδότησε το αρχικό πτυχίο και έτσι μπόρεσες να πας για ειδικότητα στην Γερμανία και να πληρώνεσαι, αν δεν είχε γίνει αυτό, και δεν είχες πτυχίο, θα έπρεπε να δουλεύεις σερβιτόρος ή κάτι άλλο. Φυσικά και κάποιοι σπούδασαν και δούλευαν κλπ κλπ, αλλά δεν βλέπω γιατί πρέπει να ζηλέψω έναν τύπο που στα 25 του την μισή μέρα σπουδάζει και την άλλη δουλεύει, να σου πω την αλήθεια, θα ζήλευα κάποιον με περισσότερο ελεύθερο χρόνο, στα 35 μου δεν περίμενα να το έλεγα, αλλά η καλύτερη φάση ήταν 10 χρόνια πριν, στα 25 που δεν υπήρχαν φράγκα ούτε για δείγμα , αλλά υπήρχε ελεύθερος χρόνος και τρέλα.
Σ' αφήνω να επιστρέψεις στο χειρουργείο. Έξω έχει ωραία μέρα και λέω να την χαρώ λίγο.
ΥΓ: Η BMW μου αγοράστηκε χωρίς δάνειο και δεν έχω πάρει ποτέ δάνειο στην ζωή μου, για να μην αποπροσανατολιστείς στο λέω.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Η Γερμανία δεν έχει κρίση, οπότε της είναι εύκολο να εισάγει από την Ελλάδα γιατρούς ή μηχανικούς και να τους δίνει ένα μισθό. Αν είχε κρίση, θα απέλυε κόσμο, θα έκανε συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία και δεν θα υπήρχαν θέσεις ειδικευομένων από την Ελλάδα.
Είναι εξαιρετικά απλό λοιπόν...
Τα περί δανείων κλπ κλπ, είναι εντελώς άστοχα: σε κάθε χώρα κάποιοι θα υπερχρεωθούν και κάποιοι όλοι. Και εσύ PeterPan, μόλις λίγδωσες λίγο το αντεράκι σου με τα γερμανικά €, ήθελες Μερσέντα ή Μπέμπα ή Άουδι γκάμπριο, άλλο που ακόμη δεν αγόρασες, λογικά θα το κάνεις σύντομα. Δεν βλέπω τι διαφορετικό θα κάνεις δηλαδή από αυτό που κατηγορείς...
viewtopic.php?f=15&t=49394ΥΓ: Η BMW μου αγοράστηκε χωρίς δάνειο και δεν έχω πάρει ποτέ δάνειο στην ζωή μου, για να μην αποπροσανατολιστείς στο λέω.
Κάπου χάνεις το νόημα με τις BMW, Mercedes, Audi... Θεωρείς status να έχεις τέτοιο αυτοκίνητο, όμως είναι η ελληνική νοοτροπία... Γιατί πολύ απλώς εγώ θέλω να διαθέσω 15-18.000€ για ένα αυτοκίνητο... και με αυτά τα χρήματα μπορώ να αποκτήσω ένα τέτοιο... Θα πάρω δλδ ένα Mercedes επειδή μπορώ να το αντέξω οικονομικά κ πιστεύω είναι αξιοπρεπές για ταξίδια κ αντέχει... Όχι επειδή θέλω να πουλήσω μούρη, άλλωστε μόνο τα ΣΚ το χαίρομαι, διαφορετικά σπιτι-δουλειά... Αν θέλει ο Γερμανός να πουλήσει μούρη παίρνει Porsche... Απεναντίας Bmw, mercedes, audi παίρνει ο κάθε Γερμανός... Δε θεωρείται status όπως είναι η ελληνική νοοτροπία...
Να σου το εξηγήσω αλλιώς... ο χειρουργός που ήμουν μαζί χθες, στα 42 του έχει 2 porsche, X5, slk, Α4 κ ένα αυτοκίνητο πόλης... Τί να κλ@σω κ εγώ μπροστά του... Status για τους Γερμανούς είναι να έχεις άλογο παρά Mercedes κ άουντι... Κ αυτός έχει στάβλο...Και επειδή λες για εντεράκια κτλ... Επειδή κερδίζω χρήματα που δουλεύω με την αξία μου, δε σημαίνει ότι τα σπαταλώ... Προτιμώ να αγοράσω ένα οικόπεδο στην Ελλάδα, κάτι άλλο παρά να πάρω το αυτοκίνητο... Θα μπορούσα να το έχω αγοράσει ήδη... Όμως βολεύομαι με ένα απλό πόλο 12 ετών κ δε με ενδιαφέρει... Αν έρθει, βλέπουμε... Δεν είμαι τόσο λαίμαργος να πάω να αγοράσω αυτοκίνητο μουράτο με τα πρώτα χρήματα που έβγαλα...
Κ η Γερμανία θα έχει ανεργία φέτος, όμως σε ανειδίκευτο προσωπικό... Οι Γερμανοί δε σπουδάζουν στην πλειονότητά τους, για το λόγο αυτό λείπουν ιατροί κ μηχανικοί. Ασχολούνται όλοι με τη μπάλα
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Γενικά δεν χρειάζεται να με ρωτήσεις για τίποτα, τις αντιλήψεις σου τις έχω αντιμετωπίσει δισεκατομμύρια φορές στη ζωή μου και live, για την ακρίβεια απο** έναν τέτοιον εργοδότη** την έκανα τελευταίο καιρό και είμαι και πολύ χαρούμενος που τον άφησα με το πουλί στο χέρι. Και ας έμεινα και άνεργος για ένα διάστημα, ανέλαβα το ρίσκο μου.
Μια χαρα μιλαω.
Επειδή υπήρξες και υπάλληλος (όπως είπες δεν γεννήθηκες επιχειρηματίας ) φαντάζομαι πως αν σου έκοβαν το 40% του μισθού σου για να μην απολύσουν τους μισούς και το δεχόσουν αλλα μετά απέλυαν τους μισούς, δεν θα τους άφηνες με το πουλί στο χέρι σωστά;
Για χάρη της συζήτησης να ξέρεις πως εγώ που έχω κάνει το πουλί μου σφεντόνα έχω 28 χρόνια ένσημα εκ των οποίων τα 11 σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Εσυ τα έχεις τα 11 σαν ελεύθερος επαγγελματίας; -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Η καλύτερη επένδυση αυτή την περίοδο είναι η μόρφωση κ εκπαίδευση κατά κύριο λόγο στο εξωτερικό... Σε 10-15 χρόνια έχει ο Θεός...Η καλύτερη επένδυση αυτή την περίοδο είναι να οργώσεις κανένα χωράφι στο εσωτερικό. Τα εξωτερικά και τα πτυχία μας έφαγαν τόσα χρόνια. Wall street και θεσσαλικός κάμπος, αδερφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια.
-
Την μπεμπα τι την εκανες ρε Πετρο
-
Kacey
1.Απευθύνομαι στις επιχειρήσεις όπου το προσωπικό εργάζεται ΑΚΟΜΑ σκληρά και οι εργοδότες τους επικαλούνται την κρίση για να πατήσουν επί πτωμάτων.
Σε αντιπροσωπεία που εργαζόμουνα κι έκανε απολύσεις προσωπικού ήμουν ο πρώτος που κατανόησα την κατάσταση πριν ακόμα αυτή έρθει.
Τα υπόλοιπα πέστα τα σε πίθηκο που δεν καταλαβαίνει τα αυτονόητα.2.Η Παπαρήγα έστειλε το παιδί της έξω για σπουδές γιατί το ληστροσυμορητικό σύστημα που ασπάζεσαι και υποστηρίζεις δεν φρόντισε να επενδύσει στο ποιό απαραίτητο κοινωνικό αγαθό την ΠΑΙΔΕΙΑ,πρόβατα και μοσχάρια θέλει να μην σκέφτονται και να καταπίνουν αμάσητα ότι τους σερβίρουν για να τους πηδάνε με τρείς κι εξήντα.
3.Πάνε μάθε στον Καναδά πόσο είναι το μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη και πόσο το τεχνικό.
Μην απορείς λοιπόν γιατί δεν παράγουμε ΤΠΤ απολύτως και είμαστε μη ανταγωνιστικοί.
Μην απορείς γιατί κλείνουν επιχειρήσεις που πραγματικά αξίζουν.
Είμαστε μόνο για εμπόριο,πάρε δ΄ψσε για τπτ άλλο. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Την μπεμπα τι την εκανες ρε ΠετροΗ μπέμπα είναι του bro στην Ελλάδα...
Πολύ ωραίο βίντεο, σήμερα το είδα... Αξίζει να αφιερώσει κανείς χρόνο.
http://www.youtube.com/watch?v=Wvyq5AHV ... ture=share
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Η καλύτερη επένδυση αυτή την περίοδο είναι η μόρφωση κ εκπαίδευση κατά κύριο λόγο στο εξωτερικό... Σε 10-15 χρόνια έχει ο Θεός...
Η καλύτερη επένδυση αυτή την περίοδο είναι να οργώσεις κανένα χωράφι στο εσωτερικό. Τα εξωτερικά και τα πτυχία μας έφαγαν τόσα χρόνια. Wall street και θεσσαλικός κάμπος, αδερφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια.
Μέχρι να ανακαλύψεις πως δεν σε συμφέρει ούτε πέτρες να φυτέψεις...
-
Αμα παψουμε να αγοραζουμε μεχρι και σκορδα απο την Κινα.... ισως να συμφερει...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Αμα παψουμε να αγοραζουμε μεχρι και σκορδα απο την Κινα.... ισως να συμφερει...Στο πλάισιο της παγκοσμιοποίησης θα γίνει αυτό; Και με ποιον τρόπο ακριβώς, θα μπει μάθημα μανοσκεια λογική στο λύκειο;
-
απλως θα ξαναεμφανισθουν σκορδα ελληνικα στην αγορα... κατι που τωρα δε βρισκεις ουτε στη κεντρικη της Αθηνας... σιγουρα ο πελατης θα τα παρει.. αντι για τα εισαγομενα... που τα αγοραζει αναγκαστικα αφου ειναι τα μονα που υπαρχουν στα ραφια... δεν χρειαζεται να αλλαξουμε το προγραμμα διδασκαλιας για κατι τετοιο.. απλα να ξανα αρχισουν την καλλιεργεια οι περιοχες που την σταματησαν.....
-
Με την παγκοσμιοποίηση οι εταιρείες απέλυσαν σχεδόν όλους τους εργαζόμενους (και πεινάνε) ενώ αυτές (οι εταιρείες) θησαύρισαν εισάγοντας πάμφθηνα τα ίδια προϊόντα που έφτιαχναν και πουλώντας στις ίδιες τιμές με πριν.
-
Την μπεμπα τι την εκανες ρε Πετρο
Η μπέμπα είναι του bro στην Ελλάδα...
μεταξύ μας τώρα, είναι λίγο καφρίλα να κυκλοφορείς με πόλο 12έτιας, οχι τπτ άλλο τίθεται και θέμα ασφάλειας
-
Χθες πήγα στη δουλεία 6:30 το πρωί κ έφυγα στις 21:30 το βράδυ. Είχα απογευματινή εφημερία κιόλας. Ήμουν σύνολο 8-9 ώρες σε χειρουργεία... Οι επιμελητές μου ίσως κ περισσότερες. Κάναμε χειρουργείο 4:30 ώρες σπονδυλοδεσία οσφυϊκής μοίρας. Τελειώνοντας ο επιμελητής κουράστηκε κ βγάζει την ποδιά του κ λέει ένα απλό 'ράψτε το'. Εννοούσε ουλή 25-30 εκατοστά... Και φυσικά την έρραψα μετά από 4 ώρες ορθοστασίας.
Και καπάκι στις 18:00 μπήκα χειρουργείο κατάγματος αυχένα, 3:30 ώρες.Ε αυτό Κυριάκο εγώ δεν το θεωρώ γ@μήσι, είναι αυτό που εγώ κυνηγώ κ θέλω... Άλλοι ειδικευόμενοι μου τηλεφωνούσαν χθες να πάω να κάνω τα χειρουργεία τους γιατί βαριόντουσαν κ ήθελαν να πάνε σπίτι. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στην εκπαίδευση κ στο κωλόχαρτο που λες.
Βρε PeterPan μου ενώ συμφωνώ με πολλά από όσα λες, αυτό που είπες, πού κολλάει;
Ένας ειδικευόμενος οποιασδήποτε χειρουργικής ειδικότητας στην Ελλάδα θα φάει χειρότερο χώσιμο σε μέρα 24ωρης εφημερίας του και την άλλη μέρα φυσικά και θα μπει στο χ/ο χωρίς ρεπό, γιατί αν δεν μπει, ο διευθυντής του θα φροντίσει ώστε οι επεμβάσεις που θα βλέπει από εδώ και πέρα να είναι στο Grey's anatomy. Δεν κρατάνε όλοι άγκιστρα, υπάρχουν και ειδικευόμενοι που ανοίγουν, κλείνουν, κάνουν και κομμάτι επέμβασης -αν όχι όλη την επέμβαση. Δε λέω ότι αυτό γίνεται πάντα αλλά δεν είναι όλοι ωσεί παρόντες στην αίθουσα.
-
Δεν είπα ότι δεν γίνεται στην Ελλάδα, προφανώς κ γίνεται κ το ωράριο είναι όπως εδώ, κ μάλιστα απλήρωτοι...
Απεναντίας, είπα ότι εδώ στη Γερμανία πολλοί προσπαθούν να αποφύγουν χειρουργεία κ να την κάνουν... Στους συναδέλφους μου εδώ αναφερόμουν. Εξαρτάται από τις υποχρεώσεις, τον χρόνο, τη θέληση κ το κουράγιο του καθένα.Sent from space using Tapatalk
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Αμα παψουμε να αγοραζουμε μεχρι και σκορδα απο την Κινα.... ισως να συμφερει...
Στο πλάισιο της παγκοσμιοποίησης θα γίνει αυτό; Και με ποιον τρόπο ακριβώς, θα μπει μάθημα μανοσκεια λογική στο λύκειο;
Η μανόσκεια λογική στηρίζεται σε κάτι που συστηματικά αγνοείς: την πραγματικότητα και τα γεγονότα, όχι σε θεωρίες που τελευταία φορά που εφαρμόστηκαν με θετικά αποτελέσματα ήταν.....λάθος, ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο.
Και ναι, καλά σου λένε. Όταν οι Έλληνες δεν μπορούν να αγοράζουν εισαγόμενα, πρέπει και μπορούν να αγοράζουν εγχώρια προϊόντα, που υποχρεωτικά θα παράγουν και σε λογικές 'ελληνικές' τιμές. Η παγκοσμιοποίηση δεν μπορεί να σε ταϊσει όταν δεν έχεις χρήματα να στείλεις στο εξωτερικό.
-
Δεν ειναι απαραιτητα λαθος. Τωρα πια με την υφεση κ τη μειωση του ΟΓΚΟΥ δουλειας (οχι κερδων ή τζιρου, αλλα ογκου εργασιας), δεν ειναι τοσο σπανιο να χρειαζονται λιγοτερα ατομα ή/και λιγοτερες ωρες ο καθενας. Η δικια σου περιπτωση (που δεν λεω οτι εσυ εισαι σπανια περιπτωση, απλα τωρα νομιζω παιζουν στα ισια οι δυο πιθανοτητες) ειναι η αλλη πλευρα του νομισματος.
Υπάρχουν επιχειρηματίες που είναι τυχοδιώκτες κ άλλοι που πατούν γερά στα πόδια τους κ προγραμματίζουν...
Η 2η κατηγορία θεωρεί πιο σόφρον να μην απολύει προσωπικό, αλλά να μειώνει την απασχόληση ανά ώρες στον καθένα...
Γιατί πολύ απλώς, όποιος έχει επιχείρηση ξέρει ότι αν σε 6 μήνες η εταιρία του βρεθεί σε πλεονεκτική θέση κ δεν έχει προσωπικό που να πατά γερά στα πόδια του, η πρόσληψη νέων υπαλλήλων θα τον φρενάρει... Γενικώς είναι λάθος κίνηση να απολύει κανείς προσωπικό που γνωρίζει καλά τη δουλεία κ δεν κάνει απλώς δουλειές άρπα κόλλα. Αν η εταιρία πάει για φούντο, οκ, δεκτό να απολύσει σε κάποια φάση κ τέτοιους υπαλλήλους, οι οποίοι θα πάνω ίσως στον ανταγωνιστή να εργαστούν...Συμφωνουμε.Για αυτο το λγο (αλλα και για να μην αφησω καποιον ανεργο) εγω λεω οτι εναλλακτικα προτεινεις μειωση μισθων. για να μεινουν ολοι, αλλα επεσαν να με φανε, οτι εγω το αρπακτικο το λαμογιο 'εβαλα το μαχαιρι στο λαιμο του κακομοιρη εργαζομενου ωστε να δεχτει μειωση υπο την απειλη της απολυσης' .
Αλλα, αν η δουλεια σου εχει πεσει 80% (ΟΓΔΟΝΤΑ), τι μειωση ωραριου να κανεις? Αν εισαι ρουχαδικο στο κεντρο της Αθηνας ή αντιπροσωπεια αυτοκινητων μεσαιας κατηγοριας (δεν μιλαμε για Ferrari), που εχεις χασει 60-70-80% της δουλειας σου, τι να κανεις? Να ερχεται ο καθε εργαζομενος μια μερα την εβδομαδα, παιρνοντας 200ε το μηνα, για να τους κρατησεις ολους? Εκει δεν προτιμας απο τους 10 να διωξεις τους 5 (οι οποιοι μπορει να ξαναβρουν δουλεια γρηγορα ή αργα), ωστε οι υπολοιποι 5 να εχουν ενα φυσιολογικο ωραριο+μισθο?
Προς τον Kacey : Ως ένα βαθμό παραδέχομαι πως οι επιχειρηματίες ρισκάρουν και παίζουν κορόνα-γράμματα το σπίτι τους κτλ αλλά τελικά δε συμβαίνει τίποτα εντέλει, πχ Γ@β@λάς, αλλά αυτοί παίρνουν κ τη μερίδα του λέοντος των εσόδων... Στην τελική τραβούν μία πτώχευση κ ανοίγουν εταιρία με παρόμοιο όνομα. Από την άλλοι ξέρουμε όλοι πάνω κάτω με τί συνθήκες δουλεύουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές επιχειρήσεις... Μην ξεχνάμε ότι κ το εμπόριο black diamonds επιχειρήσεις είναι... Ποιος όμως παίρνει τα φράγκα κ ποιος τα ψίχουλα? Ποιου κόβουν το χέρι κ ποιος τρώει με χρυσά κουτάλια? Μην τα ισοπεδώνουμε, κ οι επιχειρηματίες δεν δίνουν λεφτά στους εργαζόμενους για την ψυχή της μάνας τους.
Επισης συμφωνουμε. Αλλα αν ημουν ο (ή στο επιπεδο του) Γαβαλα, δεν θα καθομουν να γραφω στο 4TF...Ενα μαγαζι με 3 ατομα προσωπικο εχω, κ ειναι κ ΟΕ μαλιστα = οτι αγγουρι ερθει, στον κωλο μου θα μπει.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
@ Kacey,
Στο παραδειγμα που σου εβαλα μιλαγα για 3 υπαληλους με 1000€ ο καθενας και 3κ ο εργοδοτης. Αν κοψει μονο απο τους υπαληλους θα βγουν τα νουμερα ?Μπορει, μπορει κ οχι, αναλογα με το τι νουμερα χρειαζονται. Εγω ομως σου ειπα για περιπτωση εργατοωρων που πληρωνονται ενω δεν ειναι απαραιτητες. Ε αυτες δεν πρεπει να κοπουν?
Οι μικρες επιχειρησεις λειτουργουν 'οικογενειακα', οι εργαζομενοι γνωριζουν αν η δουλεια παει καλα η οχι, αν μειωνεις μισθους και απο την αλλη εισαι καθε ΣΚ για σκι, δεν θα στραβωσουν οι εργαζομενοι σου ? (αυτο εννοω δικαιο).
Τωρα για απολυση, τι θα κανεις αν σε 3-4 μηνες η δουλεια ανοιξει ?
Θα τους προσλαβης παλι ? καλυτερα ειναι να μειωσεις ωρες η μερες εργασιας ωστε αν ερθει το ανοιγμα να εργαζονται ολοι κανονικα.
Τωρα αν τα πραγματα πανε χειροτερα, βλεπεις και κανεις.Νομιζω πανω-κατω απαντησα απο πανω.
Τωρα εγω εχω μειωση 45% στο τζιρο και 35% στα κερδη. Στην ουσια δεν ειμαι βιωσιμος, αν ειχαι και ενοικιο θα ειχα κλεισει ηδη.
Δεν εχω προσωπικο βεβαια, αλλα φετος με 800€ το μηνα μεσο ορο, δεν πας μακρυα.
Αυτος ο χρονος θα ειναι κρισιμος για πολλα........Καλη τυχη κ σε εσενα κ σε μενα . Εσυ τουλαχιστον εισαι ΕΕ, τις υποχρεωσεις σου τις κανονιζεις μονος σου. Δηλαδη δεν εχεις προσωπικο να μην ξερεις τι να το κανεις.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Γενικά δεν χρειάζεται να με ρωτήσεις για τίποτα, τις αντιλήψεις σου τις έχω αντιμετωπίσει δισεκατομμύρια φορές στη ζωή μου και live, για την ακρίβεια απο** έναν τέτοιον εργοδότη** την έκανα τελευταίο καιρό και είμαι και πολύ χαρούμενος που τον άφησα με το πουλί στο χέρι. Και ας έμεινα και άνεργος για ένα διάστημα, ανέλαβα το ρίσκο μου.
Μια χαρα μιλαω.
Επειδή υπήρξες και υπάλληλος (όπως είπες δεν γεννήθηκες επιχειρηματίας ) φαντάζομαι πως αν σου έκοβαν το 40% του μισθού σου για να μην απολύσουν τους μισούς και το δεχόσουν αλλα μετά απέλυαν τους μισούς, δεν θα τους άφηνες με το πουλί στο χέρι σωστά;
Οχι βεβαια, γιατι η μειωση του μισθου εγινε με προφαση τη διατηρηση των θεσεων, πραγμα που δεν τηρηθηκε. Κ αν εγινε ετσι προμελετημενα κ με δολο, συνεχιζουμε να μιλαμε για διαφορετικες καταστασεις κ απλα δεν το καταλαβαινεις.
Για χάρη της συζήτησης να ξέρεις πως εγώ που έχω κάνει το πουλί μου σφεντόνα έχω 28 χρόνια ένσημα εκ των οποίων τα 11 σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Εσυ τα έχεις τα 11 σαν ελεύθερος επαγγελματίας;
Οχι ρε μαστορα, δεν τα εχω. Αλλα εσυ το εχεις κανει σφεντονα γιατι σου γραφει καποιος 'ο υπαλληλος να ποναει κ να αγαπαει τη δουλεια του' εννοωντας ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ Κ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ Κ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, κ εσυ αυτο το μεταφραζεις ειναι 'να αγαπαει τον αφεντη του κ να δουλευει τσαμπα, απο αγαπη' κ απαντας ειρωνικα. Για αυτο στο λεω.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Την μπεμπα τι την εκανες ρε ΠετροΗ μπέμπα είναι του bro στην Ελλάδα...
Πολύ ωραίο βίντεο, σήμερα το είδα... Αξίζει να αφιερώσει κανείς χρόνο.
http://www.youtube.com/watch?v=Wvyq5AHV ... ture=share
Ωραίο αλλά αγαθό και αφελές.
Brand και branding έχουμε μόνο που περιορίζεται στα κόμματα, τους κομματικούς στρατούς και τους μικρούς ή μεγάλους Λαυρεντιάδηδες.
Τι σκ*τα έμπνευση να δώσεις στον κόσμο όταν έχουμε ξεχειλίσει από διαφθορά και ατιμωρησία;
Σε άλλη Ελλάδα ζω ρε γμτ;
_
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....