-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
που ησουν κρυμμενος?
να βγαινεις πιο συχνα βολτεςΤο κεφάλι κάτω κ ενασχόληση μόνο με τα 'δικά μου', για να βγω από την λακκούβα.
Κακό, το ξέρω, αλλά αναγκαίο, όταν ο ... εχμ ... λούτσος είναι μεγάλος κ ακριβώς δίπλα στην ... εχμ ... κ_λ_τ___ί_α μου.Γιώργο, εδώ γύρω μου κοιτούσα. Στα 'μεγάλα αστικά κέντρα' είδα τώρα το πρόβλημα κ, πίστεψέ με, δεν έχει καμία σχέση.
-
Οσο αφορά τα μαγαζιά τα λουκέτα αυξάνονται εκθετικά.
Στην πόλη μου ο κεντρικός δρόμος θυμίζει στιγμιότυπα απο το παιχνίδι 'call of duty', ένα ανοιχτό ένα άδειο. Μιλάμε για δρόμο που δεν υπήρχε ούτε τρύπα ξενοίκιαστη. Είναι μαθηματικά βέβαιο πως αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα δεν θα μείνει τίποτα ανοιχτό. Το ίδιο συμβαίνει και στη βιομηχανική ζώνη της περιοχής, ένα προς ένα κλείνουν τα εργοστάσια και οι βιοτεχνίες.
Α, επίσης πολύς κόσμος στα σκουπίδια και στις μετακινήσεις μου με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο η αίσθηση της φτώχειας πια μου φέρνει εικόνες πριν τριαντα τριανταπέντε και σαράντα χρόνια.
Η φορομπηχτική πολιτική όμως θα συνεχιστεί και απο τον τραπεζίτη, οπότε ζωή σε λόγου μας. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
που ησουν κρυμμενος?
να βγαινεις πιο συχνα βολτεςΤο κεφάλι κάτω κ ενασχόληση μόνο με τα 'δικά μου', για να βγω από την λακκούβα.
Κακό, το ξέρω, αλλά αναγκαίο, όταν ο ... εχμ ... λούτσος είναι μεγάλος κ ακριβώς δίπλα στην ... εχμ ... κ_λ_τ___ί_α μου.Γιώργο, εδώ γύρω μου κοιτούσα. Στα 'μεγάλα αστικά κέντρα' είδα τώρα το πρόβλημα κ, πίστεψέ με, δεν έχει καμία σχέση.
ελπιζω να καθεσαι τωρα που το διαβαζεις αυτο, αλλαξαμε πρωθυπουργο!
περα απο την πλακα, τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα, ακομη και για ανθρωπους που ουτε παρασιτικα ζουσαν, ουτε ειχαν κανει δυσαναλογα ανοιγματα.
και το χειροτερο ειναι πως, ουτε φως φαινεται, ουτε ελπιδα...
-
-edit-
-
δουλεύω σε πόστο απ' όπου περνάνε 400 άτομα καθημερινά....πλέον πληρώνουν με δεκάλεπτα και αρκετές φορές με τα κόκκινα 2λεπτα και 5λεπτα κέρματα...νεαρά άτομα, μαθητές, φοιτητές δεν έχουν επάνω τους ούτε 1 €.
το τι κλέψιμο πέφτει στα σούπερ μάρκετ δεν περιγράφεται.
περισσότερους άστεγους σε σχέση με πριν δεν βλέπω...εκείνο που βλέπω είναι τρομακτική κατανάλωση αλκοόλ και τρίφυλλου από πολύ μικρές ηλικίες.
μιλάω για το κέντρο της θεσσαλονίκης και για τις νυκτερινές και μεταμεσονύκτιες ώρες.το είχα αναφέρει πριν μέρες ότι έκοψαν από τον πατέρα μου το ΕΚΑΣ με αποτέλεσμα να πάρει 300 και κάτι €....εχθές του στέρησαν και το δώρο...
το κακό δεν είναι να συμμετέχεις στην πανεθνική προσπάθεια κατά της κρίσης...αυτό που δεν αντέχεται είναι η οριζόντια αφαίρεση του εισοδήματος και ακόμη χειρότερο η οριζόντια επιβολή φόρων....δεν πρόκειται να πεθάνουμε, θα στερηθούμε (στερούμαστε) τα επί πλέον, περάσαμε σαν λαός και πολύ χειρότερα....εκείνο που με απογοητεύει είναι η έλλειψη οράματος, στόχου, πορείας....
επιβίωσα επί 1 χρόνο ως άνεργος με 0 έσοδα....μετά από μια άνετη διαβίωση
το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι δεν φαίνεται να αλλάζει (προσωπικά πιστεύω ότι βρισκόμαστε στην αρχή του δράματος) η κατάσταση αντιμετώπισης της ανεργίας.
το σοφό 'αργία μήτηρ πάσης κακίας' δεν απέχει και οι συσκεπτόμενοι ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την πάρτη τους με τρόπο σαδιστικό, εγωιστικό, παράλογο.είχα αναφέρει πριν πολλές-πολλές σελίδες ότι δεν φοβάμαι τις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις (πολλοί πίστευαν ότι ο γαπ θα έβγαζε την 4ετία) αλλά φοβάμαι ακόμη και καταστάσεις εμφυλίου....μπορεί να μην υπάρχουν έντονα πολιτικά πάθη αλλά αν πάει έτσι η κατάσταση για μήνες ή και χρόνια η κοινωνική έκρηξη είναι δεδομένη.
-
Εγώ αναγκάστηκα να αναζητήσω την τύχη μου στη Γερμανία, αφού πρώτα κοίταξα και σε Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία, αλλά μου φάνηκαν πολύ μακρινές επιλογές. Εξάλλου ήθελα να έρχομαι συχνά Ελλάδα και έχω συγγενείς στη Γερμανία. Μπορώ να πω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας ξεκινά από την παιδεία και δεν εννοώ μόνο το σχολείο, αλλά την γενικότερη γυφτειά και ατομικίστικη νοοτροπία του Έλληνα. Να μη μιλήσω δε για τη ζωώδη κατάσταση στους δρόμους που αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα του γιατί η χώρα είναι μπουρδέλο. Ο κόσμος αναφέρεται στο κράτος σαν κάτι αφαιρετικό και έξω από αυτόν, ενώ στην ουσία ο κάθε ένας πολίτης είναι κράτος. Δεν έχω δει ποτέ Γερμανό, ακόμα και Πακιστανό μετανάστη να πετάει ακόμα και ένα χαρτί κάτω και ακόμα και σε δρόμους που δεν περνάει σχεδόν ποτέ οδοκαθαριστής είναι πεντακάθαροι. Επίσης και το σαθρό μοντέλο ανάπτυξης, που βασίστηκε σε μία μόνο μεγαλούπολη, χαβούζα παρανοικής σύλληψης θα έλεγα αφού έχω ζήσει στην Αθήνα, παροχή υπηρεσιών και οικοδομή. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο στο μέλλον για την Ελλάδα είναι η παγκόσμια υφεσιακή κρίση που θα επιδεινώσει το όποιο αναπτυξιακό μοντέλο μπορέσει να ακολουθήσει η χώρα και φυσικά η φυγή χιλιάδων νέων στο εξωτερικό. Όταν έφυγα το Μάιο σε πολλούς φάνταζε τολμηρό βήμα ή και τρελό σχεδόν. Τώρα με παίρνουν τηλέφωνο ή μου στέλνουν μηνύματα δεκάδες φίλοι και με ρωτάνε τι γίνεται εδώ από δουλειές και , μου λένε ότι σκέφτονται να φύγουν. Ακόμα και για Τουρκία ακούγεται πλέον. Αυτό νομίζω ότι θα αποδεκατίσει το δυναμικό της χώρας, γιατί πέρα από την υπογεννητικότητα οι νέοι που φεύγουν είναι 25-35 επί το πλείστον και σχεδόν το 95% πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και όχι ανειδίκευτοι εργάτες, όπως οι μετανάστες του 60...
Πιστεύω ότι οι πολιτικές των τελευταίων 30 ετών οδήγησαν εδώ και όχι μόνο ένα μνημόνιο, το οποίο ναι μεν γνωρίζαμε την υφεσιακή του πολιτική, ωστόσο οι αλλαγές που επιφέρει δυστυχώς οι περισσότερες είναι σωστές, όπως ο περιορισμός της σπατάλης που δυστυχώς δεν έχει επιτελεστεί στο ελάχιστο. Σε μία οικονομία που βασίζονταν στην κατανάλωση ξένων προοιόντων και στην παροχή υπηρεσιών ήταν λογικό η κρίση δανεισμού να γονατίσει την οικονομία. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά φοβάμαι τα χειρότερα για την Ελλάδα και αυτό παρόλο που δεν είμαι εκεί με θλίβει βαθύτατα.
-
Μα η Ελλαδα ειχε μια 'αναπτυξη' και καταναλωση που προερχοτανε απο κρατικη χρηματοδοτηση.. με δανεικα...βαλε και το τεραστιο και αναποτελεσματικο δημοσιο ακριβως λογω των ψηφουλακιων. Αν λοιπον συμμαζεψει τις σπαταλες σαν κρατος τοτε αυτοματα κοβονται οι δουλειες, και μειωνεται η αγοραστικη δυναμη. μενουν και παρα πολλοι ανεργοι. Θα παρει χρονο για να ισορροπισει το συστημα... (αν ολα γινουν σωστα) και με χρηματοδοτηση αναπτυξης καποιων τομεων,μεχρι τοτε ομως... κρυβε λογια.
-
Ο χρήστης solonts έγραψε:
Εγώ αναγκάστηκα να αναζητήσω την τύχη μου στη Γερμανία, αφού πρώτα κοίταξα και σε Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία, αλλά μου φάνηκαν πολύ μακρινές επιλογές. Εξάλλου ήθελα να έρχομαι συχνά Ελλάδααυτό ενθαρρύνω να κάνουν και τα παιδιά μου....με μεγάλη θλίψη το αναφέρω.
Μπορώ να πω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας ξεκινά από την παιδεία και δεν εννοώ μόνο το σχολείο, αλλά την γενικότερη γυφτειά και ατομικίστικη νοοτροπία του Έλληνα. Να μη μιλήσω δε για τη ζωώδη κατάσταση στους δρόμους που αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα του γιατί η χώρα είναι μπουρδέλο. Ο κόσμος αναφέρεται στο κράτος σαν κάτι αφαιρετικό και έξω από αυτόν, ενώ στην ουσία ο κάθε ένας πολίτης είναι κράτος. Δεν έχω δει ποτέ Γερμανό, ακόμα και Πακιστανό μετανάστη να πετάει ακόμα και ένα χαρτί κάτω και ακόμα και σε δρόμους που δεν περνάει σχεδόν ποτέ οδοκαθαριστής είναι πεντακάθαροι.
την παιδεία την οργανώνουν πολιτικά και την εφαρμόζουν οι εκάστοτε κυβερνώντες και όχι ο κάθε πολίτης ξεχωριστά....
σε κάποιο ντοκιμαντέρ για την δράση μιας εθελόντριας αγγλίδας σε αφρικανική χώρα υπήρξε σθεναρή αντίδραση από τον τοπικό φύλαρχο στην δημιουργία σχολείου...μετά από αγώνα και πιέσεις του κόσμου δέχθηκε να ξεκινήσει την λειτουργία του υπό την προϋπόθεση τα παιδιά που θα εγγραφούν θα ήταν κοντύτερα από την μαγκούρα του (μπαστούνι) για το λόγο ότι μέχρι να μεγαλώσουν και αντιληφθούν την νέα πραγματικότητα, αυτός θα είχε ήδη αποδημήσει....έχεις δει γερμανούς σε παραλία ελληνική να δεις πως χαίρονται την αυθαιρεσία πετώντας οπουδήποτε τα σκουπίδια τους....?
η συμπεριφορά έχει να κάνει με την εφαρμογή νόμων...όπως άλλωστε ακόμη και στον παράδεισο.Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο στο μέλλον για την Ελλάδα είναι η παγκόσμια υφεσιακή κρίση που θα επιδεινώσει το όποιο αναπτυξιακό μοντέλο μπορέσει να ακολουθήσει η χώρα και φυσικά η φυγή χιλιάδων νέων στο εξωτερικό. Όταν έφυγα το Μάιο σε πολλούς φάνταζε τολμηρό βήμα ή και τρελό σχεδόν. Τώρα με παίρνουν τηλέφωνο ή μου στέλνουν μηνύματα δεκάδες φίλοι και με ρωτάνε τι γίνεται εδώ από δουλειές και , μου λένε ότι σκέφτονται να φύγουν. Ακόμα και για Τουρκία ακούγεται πλέον. Αυτό νομίζω ότι θα αποδεκατίσει το δυναμικό της χώρας, γιατί πέρα από την υπογεννητικότητα οι νέοι που φεύγουν είναι 25-35 επί το πλείστον και σχεδόν το 95% πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και όχι ανειδίκευτοι εργάτες, όπως οι μετανάστες του 60...
Πιστεύω ότι οι πολιτικές των τελευταίων 30 ετών οδήγησαν εδώ και όχι μόνο ένα μνημόνιο, το οποίο ναι μεν γνωρίζαμε την υφεσιακή του πολιτική, ωστόσο οι αλλαγές που επιφέρει δυστυχώς οι περισσότερες είναι σωστές, όπως ο περιορισμός της σπατάλης που δυστυχώς δεν έχει επιτελεστεί στο ελάχιστο.αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα...
Σε μία οικονομία που βασίζονταν στην κατανάλωση ξένων προοιόντων και στην παροχή υπηρεσιών ήταν λογικό η κρίση δανεισμού να γονατίσει την οικονομία. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά φοβάμαι τα χειρότερα για την Ελλάδα και αυτό παρόλο που δεν είμαι εκεί με θλίβει βαθύτατα.
αυτό στις μέρες μας είναι πλεονέκτημα...φαντάζεσαι να υπήρχαν εργοστάσια και παραγωγές απαξιωμένα λόγω ασίας...απεναντίας η παροχή υπηρεσιών (τουρισμός, μεταφορές, τράπεζες κά) είναι αυτή που θα βγάλει την οικονομία από το τέλμα και θα δώσει στη χώρα την θέση που της αρμόζει στο γεωπολιτικό-στρατηγικό-ενεργειακό χάρτη.
έχουμε κληρονομήσει το καλύτερο οικόπεδο. -
-edit-
-
Πάντως είχα άδεια μια τετάρτη κ πήγα για καφέ big apple και ήταν υπεργεμάτο!
-
Στα 11 εκ. λαού λογικό είναι το 1 εκ. να έχει λεφτά και να τα σκορπά. Ανέκαθεν γίνονταν αυτό ακόμα και στην δεκαετία του '50 που έπεφτε Η πείνα.
-
Το '50 αν δεν είχες δουλειά καθόσουν σπίτι και δεν ξόδευες τίποτε.
Τώρα είναι χειρότερα γιατί πρέπει να πληρώνεις πανάκριβα δημοτικά τέλη, τέλη ακινήτου, τεκμήριο ιδιοκατοίκησης κλπ (ή ενοίκιο).Πάντως μερικά μαγαζιά είναι γεμάτα και δουλεύουν καλά. Εκεί πήγαινε τη νύχτα ο Γιωργάκης, αυτά έβλεπε και μετά έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν.
Τα χαρτιά που του έδειχναν τη μέρα οι σύμβουλοι δεν τα καταλάβαινε. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τώρα είναι χειρότερα γιατί πρέπει να πληρώνεις πανάκριβα δημοτικά τέλη, τέλη ακινήτου, τεκμήριο ιδιοκατοίκησης κλπ (ή ενοίκιο).Πάντως μερικά μαγαζιά είναι γεμάτα και δουλεύουν καλά. ** Εκεί πήγαινε τη νύχτα ο Γιωργάκης, αυτά έβλεπε και μετά έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν. **Τα χαρτιά που του έδειχναν τη μέρα οι σύμβουλοι δεν τα καταλάβαινε.
Η ψαροταβερνα που αναφερεσαι λεγεται Σμαραγδα κ ειναι στην Πευκη ,προ κρισης την επισκεπτομουν κ εγω ,με την διαφορα οτι εγω πληρωνα τον λογαριασμο κ ζητουσα αποδειξη (κανονικη) ενω αυτος ο Κυριος ετρωγε τζαμπα κ δεν εβλεπε οτι το μαγαζι εχει αυθαιρετησει καταλαμβανοντας το πεζοδρομιο ,ασημαντες λεπτομερεις θα μου πεις .
Υγ το μαγαζι ειναι απαγορευτικο για μενα πλεον λογω τιμων κ περικοπων /χαρατσιων κτλ
-
Solonts
Θα επρεπε να ντρεπεσαι που εγκατελειψες την πατριδα τωρα που σε χρειαζεται, για να πας να ζησεις τη ζωη σου σαν ανθρωπος σε μια πολιτισμενη χωρα που σχεδον τα παντα λειτουργουν, κ οτι δεν λειτουργει υπαρχει μια λογικη εξηγηση για αυτο.
Θα επρεπε να μεινεις εδω, να πηξει το τετοιο σου κ να τρως τη μια σφαλιαρα μετα την αλλη ενω καποιοι εξυπνοι βασιλευουν με πλαγιους τροπους, 'για να στηριξεις την πατριδα'
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Τώρα είναι χειρότερα γιατί πρέπει να πληρώνεις πανάκριβα δημοτικά τέλη, τέλη ακινήτου, τεκμήριο ιδιοκατοίκησης κλπ (ή ενοίκιο).Πάντως μερικά μαγαζιά είναι γεμάτα και δουλεύουν καλά. ** Εκεί πήγαινε τη νύχτα ο Γιωργάκης, αυτά έβλεπε και μετά έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν. **Τα χαρτιά που του έδειχναν τη μέρα οι σύμβουλοι δεν τα καταλάβαινε.
Η ψαροταβερνα που αναφερεσαι λεγεται Σμαραγδα κ ειναι στην Πευκη ,προ κρισης την επισκεπτομουν κ εγω ,με την διαφορα οτι εγω πληρωνα τον λογαριασμο κ ζητουσα αποδειξη (κανονικη) ενω αυτος ο Κυριος ετρωγε τζαμπα κ δεν εβλεπε οτι το μαγαζι εχει αυθαιρετησει καταλαμβανοντας το πεζοδρομιο ,ασημαντες λεπτομερεις θα μου πεις .
Υγ το μαγαζι ειναι απαγορευτικο για μενα πλεον λογω τιμων κ περικοπων /χαρατσιων κτλ
Νομίζω ότι κάνεις ένα ολοφάνερο λάθος : είναι ξεκάθαρο ότι ο leonp αναφέρεται στη χασαποταβέρνα 'Η κοιλιά του αρχιτέκτονα'.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Νομίζω ότι κάνεις ένα ολοφάνερο λάθος : είναι ξεκάθαρο ότι ο leonp αναφέρεται στη χασαποταβέρνα 'Η κοιλιά του αρχιτέκτονα'.
Αν ερμηνευω σωστα το σχολιο σου ,νομιζω οτι του αποδιδεις ικανοτητες που δεν εχει .Ενα μωροφιλοδοξο ανθρωπακι ειναι κ τιποτα περισσοτερο ,εννοειται χωρις πολιτικη σκεψη ,εθνικη συνειδηση κ χωρις γλωσσα .
Αλλοι ειναι οι αρχιτεκτονες κ δυστυχως οχι εκτος Ελλαδας ,προσωπικα πιστευω οτι η κατασταση τους εχει ξεφυγει κ τωρα πλεον ειναι ανεξελεγκτη
Αρχιτεκτονας ενας ηταν κ το ονομα αυτου Σημιτης -
Σουρεαλισμός λέμε
-
-
Ο χρήστης spyridon stathakis έγραψε:
Κυριοι καλησπερα...Καλος μου φιλος που εδω και σχεδον 12 μηνες ειναι ανεργος βρισκεται στην απογνωση του 'μενω' 'η 'φευγω'...
Οι λογοι που ον κρατανε στην Ελλαδα ειναι αρκετοι και κυριως οικογενειακοι...Και ενω η επαγγελματικη του δραστηριοτητα προ κρισης ηταν επι 12 συναπτα ετη σαν territory manager στην εταιρια χημικων που εργαζομουν και εγω στην ελλαδα,πλεον εχει φθασει να κανει αιτησεις εργασιας ακομη και σε fast food(το γραφω διχως ιχνος ειρωνειας προς τα παιδια που εργαζοντε στα fast food) αλλα χωρις κανενα αποτελεσμα....
Μεσα σ αυτη την απογνωση και σαν απελπιδα προσπαθεια σκεφτεται να ενοικιασει μια αδεια taxi απο εναν αλλον φιλο ο οποιος πλεον εργαζεται σαν οδηγος για εναν μεγαλοδικηγορο στην Ελβετια,να αγορασει μεσω leasing ενα taxi συνχρονο και τεχνολογικα αρτιο και εφαμιλλο με τα σκανδιναβικα taxi, και να δουλευει αποκλειστικα με την τουριστικη πλευρα της αθηνας...δηλαδη να πηγαινει μονο αεροδρομιο....και μεσα απ την ευγενεια του και τις αρτιες αυτοκινιτιστικες υπηρεσιες που θα προσφερει στους επιβατες τουριστες(ελληνες και ξενους) να αποκτησει ενα ικανο πελατολογιο που να του προσφερουν ενα ικανοποιητικο εισοδημα ακομη και εαν χρειαζεται να εργαζεται και πανω απο 15 ωρες καθε μερα...
Προσπαθω να τον πεισω να ερθει να ισλανδια για μια νεα αρχη αλλα εκεινος θελει να το ρισκαρει βασιζομενος στις δυνατοτητες του για δημοσιες σχεσεις και οτι θα προσφερει ενα προιον πολυ ποιο ποιοτικο απ τους οδηγους taxi που στοιβαζοντε στις πιατσες και στους συνδεσμους του με μικροπολιτικα και συνηθως πρασινα,μπλε, ή κοκκινα συμφεροντα....
Ειλικρινα θα ηθελα την γνωμη σας...Φιλικα...Σπυρος
Ότι θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες (ξένες γλώσσες, ευγένεια κλπ) από τους κλασικούς οδηγούς taxi είναι δεδομένο. Είναι πολύ πιθανό να αποκτήσει μέσω των ξενοδοχείων και ένα καλό πελατολόγιο και να βγάζει τα προς το ζειν λιώνοντας στο τιμόνι.
Γνώμη μου είναι όμως, ότι χαραμίζεται άδικα και αν υπάρχει 'άκρη' για καλή δουλειά στο εξωτερικό να φύγει χθες κιόλας. -
το ολο θεμα 'ταξι' ειναι μετεωρο αυτη τη στιγμη, οπως φανταζομαι το ξερει και ο ιδιος.
οποτε το καλυτερο ειναι να περιμενει λιγους μηνες για να ξεκαθαρισει το τοπιο. Σε καθε περιπτωση παντως, κατι περισσοτερο απο ενα μετριο μεροκαματο δεν θα βγαλει, με βαση τα σημερινα δεδομενα.
επομενως το κοστος της επενδυσης δε ξερω κατα ποσο μπορει να αποσβεστει σε λογικο χρονο.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....