-
Πάντως, αν αφήσουμε κατά μέρος τις βόρειες χώρες, θα ήθελα να μάθω και για σύγκριση μεταξύ Ελλάδας και άλλων μεσογειακών χωρών, που ο ήλιος είναι περισσότερος, άλλη διάθεση, κ.λ.π. Παίζει αυτό όντως ρόλο, ή όχι;(το κλίμα γενικά)
Δεν γνωρίζω και πολλά για νυχτερινή ζωή μεσογειακών χωρών, αλλά, φαντάζομαι πως έχουν περισσότερες επιλογές από βόρεια ευρώπη(κάνω λάθος; ) και μάλλον θα είναι πιο κοντά στον τρόπο διασκέδασης στην Ελλάδα; -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
μα δεν ειναι μονο τα μπουζουκια διασκεδαση.
σε πολεις της βορειας ευρωπης με πληθυσμο κατω των 100.000,
μετα τις 9 το βραδυ δεν υπαρχει ψυχη εξω.
γερμανια,η πολη βουπερταλ με 450.000 κατοικους.μετα τις 9 δεν βλεπεις ανθρωπο.
ανοιχτα ειναι μονο κατι μπυραριες που πλακωνονται οι γερμανοι σαν τα βοδια στις μπυρες και στα λουκανικα.
ωραια διασκεδαση.
τα τρενα που ανεφερες στη γερμανια ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ.για μια αποσταση 3 χλμ θελεις 2,50 ευρω.
τα ταξι,καλα εκει ξεφευγουν.
και μετα τις 1 το βραδυ δεν κυκλοφορουν ουτε τρενα ουτε μετρο.
η ελλαδα σαν ζωη και σαν χωρα δεν συγκρινεται με καμμια χωρα της δυτικης ευρωπης.
βρειτε μου μια πολη της ευρωπης με 60.000 κατοικους,και να εχει τη νυχτερινη ζωη που εχουν πολεις σαν την κατερινη,τη βεροια,το ρεθυμνο,τη ξανθη,τη κομοτηνη,τα γιαννενα.
σε θεματα οργανωσης ειμαστε πισω,αλλα σε θεματα διασκεδασης ειμαστε πολυ μπροστα σε σχεση με αλλες ευρωπαικες χωρες.
τοσα χρονια γερμανια ημουν.μοναχο και ντισσελντορφ.η νυχτερινη ζωη σε σχεση με ελλαδα μερα με τη νυχτα.κοιτα επειδη ειμαι απο κρητη και εχω ζησει ενα χρονο συνολικα σε Ρεθυμνο και Ηρακλειο,ενας απο τους λογους που ειρθα αθηνα ηταν γιατι Νοεμβριο μηνα,κατα τις 21.30 το βραδυ ειδικα στο Ρεθυμνο δεν κυκλοφορουσε ψυχη...περα απο 5-6 στεκια με στανταρ κοσμο μεσα,ολη η παραλια νεκρη...φανταζομαι το ιδιο συμβαινει σε ολες τις μεγαλες επαρχιακες πολεις το χειμωνα.
εδω σινεμα και θεατρο δεν βρισκεις στην ελλαδα σε πολλες πολεις...
ποια διασκεδαση λες?λεμε βορεια ευρωπη...αμστρενταμ τον Νοεμβρη που πηγα ξερεις τι γινοτανε?παρασκευη ηταν ολα τα ξενοδοχεια της πολης και τα youth hostel κλεισμενα απο κρατησεις...Νοεμβρη μηνα...
να σου πω για Βρυξελες...ολα τα μαγαζια γεματα,μπυραριες και εστιατορια δηλ...αυτα την Τεταρτη βραδυ και Πεμπτη...στην αθηνα τον Νοεμβρη ειναι πολλα εστιατιρια και μπυραριες γεματα καθημερινες μετα τις 23.00?μεχρι και οι βιτρινες στις Βρυξελες με τα κοριτσια ειχαν μποτιλιαρισμα απο αυτοκινητα και κοσμο τις καθημερινες...50
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
να σου πω για Βρυξελες...ολα τα μαγαζια γεματα,μπυραριες και εστιατορια δηλ...αυτα την Τεταρτη βραδυ και Πεμπτη...στην αθηνα τον Νοεμβρη ειναι πολλα εστιατιρια και μπυραριες γεματα καθημερινες μετα τις 23.00?Γιάννενα είναι κάθε μέρα γεμάτα τα μαγαζιά ενώ Αθήνα - όποτε δεν είναι γεμάτα - πιστεύω ότι είναι εξαιτίας της πληθώρας των μαγαζιών και όχι λόγω του ότι ο κόσμος δεν βγαίνει.
-
[quote='ASTRAKITCAR'][quote='skye'][quote='ASTRAKITCAR']και Αμστρενταμ Βρυξελες..30
-
οχι δεν ηταν group η φοιτητικο.πηγα τον Νομεβρη στο κεντρικο σταθμι Βρυξελων και του ειπα θελω το πιο φθηνο εισητηριο με επιστροφη απο Βρυξελες προς μια πολη Ν.Ολλανδιας και απο Αμστρενταμ προς Βρυξελες.
μου λεει 30€..λεω λαθος εκανε..και ομως
-
Στο Cardiff που ήμουν πάντως τα εισητήρια για το τραίνο ήταν αρκετά ακριβά. Για μια απόσταση Κηφισιά-Ομόνοια θυμάμαι έδινα 3 λίρες δηλαδή περίπου 4,5
-
Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ
Ο ΟΟΣΑ ξέρει να φέρνει φτώχειαΤου Σεραφείμ Πολίτη
ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ κανείς ότι οι συνθήκες στην ελληνική αγορά εργασίας θυμίζουν ζούγκλα;
Είναι κοινό μυστικό ότι έννοιες όπως κατώτατος μισθός, οκτάωρο και άλλα εργασιακά δικαιώματα είναι πλέον σε μεγάλο βαθμό προσχηματικά και δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Κι όμως, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Και ιδιαίτερα στους νέους. Οι τέσσερις στους δέκα μακροχρόνια ανέργους στην Ελλάδα είναι νέοι έως 30 ετών!
Η θλιβερή αυτή διαπίστωση καταγράφεται στα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν προχθές στη δημοσιότητα. Δύο μέρες πριν από τη χθεσινή δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, οι συντάκτες της οποίας συνιστούν μεταξύ άλλων κατάργηση του κατώτατου μισθού για τους νέους εργαζομένους, απελευθέρωση των απολύσεων και άλλα μέτρα- σοκ στο όνομα της μείωσης της ανεργίας.
Δεν πρόκειται για κάποια καινούργια συνταγή, αλλά για καρμπόν παλαιότερων συνταγών θατσερικού τύπου που επαναλαμβάνει τώρα ο Οργανισμός. Τόσο παλαιών που η αγορά εργασίας τις έχει υιοθετήσει και τις εφαρμόζει στην πράξη από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 κιόλας, χωρίς να υπάρξει όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση της ανεργίας.
Μέχρι τώρα, για το μόνο που μπορούμε να μιλήσουμε με βεβαιότητα είναι ότι το καθεστώς ζούγκλας που επικρατεί στην ελληνική αγορά εργασίας έχει φέρει εξίσωση μισθών προς τα κάτω: δηλαδή, μεγαλύτερη φτώχεια. -
++++
μονο τους φοιτητες να βαλεις οι οποιοι δουλευουν για ενα κομματι ψωμι χωρις λογο. δε λεω για φοιτητες πχ. απο επαρχια ή αλλους που πραγματικα τα χρειαζονται.
σερβιτορος 29 (ΤΩΡΑ) ευρω 8ωρες , ε ποσο θυμα εισαι ρε φιλε δεν εχεις τι να κανεις τις ωρες σου?δηλαδη απλα βρισκουν μια δουλεια (ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι ) και ταυτοχρονα δινουν πατημα στους εργοδοτες να ριχνουν τους μισθους.
υπαρχουν και αλλοι που δινουν πχ 35 , γιατι ανεχεσαι να δουλεψεις με 29?
-
ερώτηση, προσλήφθηκα και απολύθηκα μετά από λίγο, Βασικός μισθός ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ 937,50euro. Αν με έπερναν ως Μηχανολόγο Μηχανικό πόσα θα έπερνα?
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
ερώτηση, προσλήφθηκα και απολύθηκα μετά από λίγο, Βασικός μισθός ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ 937,50euro. Αν με έπερναν ως Μηχανολόγο Μηχανικό πόσα θα έπερνα?Γύρω στα 1300 μικτά.
Θέλεις να σου βρω ακριβώς; -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
ερώτηση, προσλήφθηκα και απολύθηκα μετά από λίγο, Βασικός μισθός ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ 937,50euro. Αν με έπερναν ως Μηχανολόγο Μηχανικό πόσα θα έπερνα?
Γύρω στα 1300 μικτά.
Θέλεις να σου βρω ακριβώς;1300 μικτά άρα κανα 1000άρι 1050 max καθαρά.
-
Η παρακράτηση είναι 20%, οπότε μένει το υπόλοιπο 80% που στα 1300 ευρώ είναι 1040.
Την παρακράτηση την παίρνεις πίσω σε έναν χρόνο άν δέν δηλώνεις στην εφορία άλλα εισοδήματα, διαφορετικά πέφτουν απο την φορολογική δήλωση των εισοδημάτων. -
Ερώτησις: τι συμφέρει περισσότερο, να είσαι υπάλληλος ιδιωτικός, με 14 μισθούς και να πληρώνει η εταιρεία ΤΣΜΕΔΕ + ΙΚΑ, ή να πληρώνεσαι σαν ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός, με παρακράτηση η οποία θα επιστρέφεται; Εννοείται πως το τι πληρώνει ο εργοδότης θα μείνει σταθερό, δηλαδή πάλι θα μιλάμε για 14 μισθούς ή 12 μεγαλύτερους...
Ουσιαστικά, στην δεύτερη περίπτωση τα 50 -
Ο επαγγελματίας πτυχιούχος μηχανικός πληρώνεται πάντοτε με ΤΣΜΕΔΕ και παρακράτηση, άν είσαι πτυχιούχος δέν υπάρχει άλλη περίπτωση.
Άν όχι τότε δέν υπάρχει ΤΣΜΕΔΕ και δουλεύεις κανονικά σάν μισθωτός με ΙΚΑ.
Η διαφορά είναι οτι το ΙΚΑ έχει κλειστό ωράριο δηλαδή μετά το στάνταρ 8ωρο πληρώνεσαι υπερωρίες. Το ΤΣΜΕΔΕ ή δουλέψεις 5 ώρες ή 15 την ημέρα πάλι τα ίδια θα πάρεις, δέν υπάρχει κανένα ωράριο. Και δέν υπάρχουν υπερωρίες Σαββατοκύριακου. -
Νομίζω ότι σε συμφέρει να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και να πληρώνεις μόνο ΤΣΜΕΔΕ, καθώς αυτό σου δίνει και σύνταξη και ιατρική κάλυψη.
Δεν κόβω όμως και το λαιμό μου για την ιατρική κάλυψη, αλλά και πάλι αν πληρώνεις και τα 2 (ΙΚΑ+ΤΣΜΕΔΕ) δεν είναι απλά σα να ασφαλίζεσαι σε 2 υπηρεσίες ταυτόχρονα και άρα στάμπα αν και οι 2 σου καλύπτουν αυτό που πρέπει?(σύνταξη και ιατρικά θέματα?)ΥΓ:Εκτός κι αν παίζει και τίποτε άλλο με το ΙΚΑ που δεν το ξέρω..
-
Kαι τα δύο αποκλείεται στον ίδιο εργοδότη
Ένα απο τα δύο ή ΙΚΑ ή ΤΣΜΕΔΕ, άν διαλέξεις ΙΚΑ δουλεύεις σάν να μήν είσαι μηχανικός σάν οτιδήποτε άλλο.
Περιττό να πώ οτι οι ιατρικές υπηρεσίες που παρέχει το ΤΣΜΕΔΕ είναι σάν να μήν υπάρχουν. -
Ο χρήστης fantomas3004 έγραψε:
Kαι τα δύο αποκλείεται στον ίδιο εργοδότη
Ένα απο τα δύο ή ΙΚΑ ή ΤΣΜΕΔΕ, άν διαλέξεις ΙΚΑ δουλεύεις σάν να μήν είσαι μηχανικός σάν οτιδήποτε άλλο.
Περιττό να πώ οτι οι ιατρικές υπηρεσίες που παρέχει το ΤΣΜΕΔΕ είναι σάν να μήν υπάρχουν.Είμαι κανονικά ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ, στο ΙΚΑ πληρώνω αναγκαστικά όπως κάθε υπάλληλος αορίστου χρόνου κάπου 50+
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ερώτησις: τι συμφέρει περισσότερο, να είσαι υπάλληλος ιδιωτικός, με 14 μισθούς και να πληρώνει η εταιρεία ΤΣΜΕΔΕ + ΙΚΑ, ή να πληρώνεσαι σαν ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός, με παρακράτηση η οποία θα επιστρέφεται;Kαι τα δύο αποκλείεται στον ίδιο εργοδότη
Περιττό να πώ οτι οι ιατρικές υπηρεσίες που παρέχει το ΤΣΜΕΔΕ είναι σάν να μήν υπάρχουν.Αν δεν κάνω λάθος ο πατέρας μου έχει μια αρκετά μεγάλη παρακράτηση από το ΤΣΜΕΔΕ και μια μικρή παρακράτηση από το ΙΚΑ. Σύνταξη θα πάρει από το ΤΣΜΕΔΕ, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχει επίσης από το ΤΣΜΕΔΕ.
Όσον αφορά τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχει το ΤΣΜΕΔΕ είναι όντως ιδιαίτερα μειωμένες, σε αντίθεση με το ΙΚΑ όμως μπορείς να πας σε κάποιο δικό σου γιατρό και θα σου πληρώσει ποσοστό της επίσκεψης. Το τι θα πάρεις πίσω εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι θα γράφει η γνωμάτευση του γιατρού, οπότε όσο περισσότερα σου γράψει ο γιατρός ότι σου έκανε τόσο περισσότερα παίρνεις. -
[quote='HighFidelity']Ρωτώ γιατί με ενδιαφέρει περισσότερο τι έχει να πει η εφορία! Πχ αν πάρουμε δυο παραδείγματα, μεικτές αποδοχές 1500
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Γύρω στα 1300 μικτά.
Θέλεις να σου βρω ακριβώς;το ΙΚΑ σε αυτά πόσο είναι? στην πρακτική μου εξάσκηση ήταν 300 ευρώ και τώρα άκουσα 150 ευρώ
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....