-
Στην δικη μου εμπηρεια ελαχιστοι χανουν θεσεις εφοσων τις παρουν. Το να τις παρεις ειναι δυσκολο γιατι εχεις να ανταγωνιστεις εκαντονταδες ατομα. Οταν την παρεις μονο με τον μανατζερ σου ασχολεισαι.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Στους δύσκολους καιρους οι πληρωμενες υπερωριες κοστίζουν και πρεπει να αποφεύγονται. Αν είσαι παραγωγικός δεν τις χρειαζεσαι.Sent from Corsair's brick
Σκεφτεσαι με ορους Αγγλιας... Εδω δεν ισχυουν απολυτα αυτα.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
σε λίγες μέρες έχω επανασυνέντευξη, σταυρώστε δάχτυλα να κλείσω τη μπίζνα
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Γενικα ο τομεας εργασιας ειναι μεγαλος γιαυτο και υπαρχουν διαφορετικες εμπειριες και αποψεις. Συγκρισεις μπορεις μονο να κανεις για παρομοιες θεσεις σε παρομοιες εταιρειες σε παρομοιες χωρες.+1
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλά αυτή η κουβέντα με τα ωράρια δεν καταλήγει πουθενά. Ο καθένας έχει την οπτική του. Εγώ πχ θεωρώ δεδομένο ότι στο 60-70% των εργάσιμων ημερών το 8ωρο ξεπερνιέται. Όπου έχω δουλέψει αυτό ίσχυε και θα ισχύει. Οπότε αυτός που θα προτείνω για μια θέση πρέπει να βεβαιωθώ ότι είναι ΟΚ με αυτό. Έτσι προστατεύω και την εταιρία μου αλλά και τον υποψήφιο.
Δεν είναι θέμα οπτικής, αλλά θέμα προστασίας του εργαζομένου.
Πόσων χρονών είσαι; 30;
Πόσο καιρό θα αντέχεις νομίζεις να εργάζεσαι τόσες ώρες;
Πόσο χρόνο θα έχεις διαθέσιμο εκτός εργασίας για οικογένεια, προσωπική ζωή, ξεκούραση;
Έχεις ακούσει για το εργασιακό burnout;
Πώς θα σου φανεί αν σε λίγα ή περισσότερα χρόνια σε απολύσουν ή υποβιβάσουν σε θέση της πλάκας, επειδή αφενός δεν θα μπορείς πια να εργάζεσαι σαν 20χρονος με 10 redbull στην καθισιά του και αφετέρου γιατί ο αντικαταστάτης σου θα είναι καλύτερος προστάτης της εταιρίας 'σου' από εσένα;
Γιατί νομίζεις ότι αμείβεται παραπάνω η υπερωρία και δεν μπορεί να είναι -νομίμως- πάνω από 3 ώρες την ημέρα;Λυπάμαι που θα είμαι λίγο οξύς, αλλά σκάβεις το λάκκο σου.
Δυστυχώς ψηλά γράμματα.
Συνήθως αυτά τα χαμπαριάζουν μετά τα 40 όταν πλέον θα υποχρεώνονται να συμβιβάζονται με τα πάντα.
Ακόμη και να τους έχουν στην σφαλιάρα ή να μένουν ξαφνικά χωρίς εργασία ή ακόμη-ακόμη να παθαίνουν κάποιο εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο στα σκαλιά του σπιτιού τους...που δυστυχώς το έχω ζήσει με 3 συναδέλφους.Πάντοτε ήμουν υπέρμαχος της ισορροπημένης ζωής.
Δυστυχώς όμως η επιβίωση στην κοινωνία που ζούμε δεν επιτρέπει εύκολα να έχει κάποιος τέτοια ζωή.
Και αυτό πολλές φορές οφείλεται και στους ίδιους τους ανθρώπους.
π.χ. όταν κάποιος άνθρωπος απαιτεί και γουστάρει να βλέπει όλους τους συναδέλφους του από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 8 ή 9 ή και 10 το βράδυ στο γραφείο και γουστάρει να βγάζει έξτρα εργασίες για τα Σαββατοκύριακα αυτό δείχνει:- ότι ο άνθρωπος αυτός έχει πρόβλημα σοβαρό με το μυαλό του και είναι ανισόρροπος.
- ή ότι ο άνθρωπος αυτός έχει μία άδεια εντελώς ζωή που γεμίζει μόνο από τον εργασιακό χώρο. (που μπορεί ωστόσο να έχει οικογένεια)
- ή ότι έχει προσωπικό και μόνο συμφέρον και πατάει στις πλάτες άλλων για να πετύχει τους σκοπούς του και μετά απολύει όσους δεν γουστάρει.
... άντε μετά να ζήσεις κάτω από αυτές τις συνθήκες ...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Στην δικη μου εμπηρεια ελαχιστοι χανουν θεσεις εφοσων τις παρουν. Το να τις παρεις ειναι δυσκολο γιατι εχεις να ανταγωνιστεις εκαντονταδες ατομα. Οταν την παρεις μονο με τον μανατζερ σου ασχολεισαι.Το έγραψες και πριν, εξαρτάται τη θέση.
Οι εμπορικές θέσεις μέσα σε μια εταιρία είναι παρα πολυ απαιτητικές, παρα πολυ πιεστικές, performance & results oriented και χρειάζεται να εχεις ομαλή συνεργασία και interaction με ολα τα τμήματα της εταιρίας.
Δεν μιλάς μόνο με τον manager σου και τέλος, πρεπει να βρίσκεις τροπο να λύνεις μόνος σου τα οποία καθημερινά θέματα κι έτσι θα αποκτήσεις μεγαλύτερο visibility στην εταιρία και την εύνοια του manager σου.
Sent from a mobile device
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Γιατι εχασε τη θεση του; Γιατι ηταν 'ακριβος'. Και μιλαω για εταιρια που τα κερδη της ηταν κολοσσιαια...
Επειδή εγώ μίλησα για μένα προσωπικά αλλά και για τη γενιά μου (30ρηδες), το καλό-κακό με μας είναι ότι είμαστε φθηνοί και μπορούμε πολλά. Αυτό είναι βέβαια ένα νόμισμα με δύο όψεις. Ή που θα πέσεις σε σοβαρή εταιρία που θα το εκτιμήσει και αργά ή γρήγορα θα σε ανταμείψει ανάλογα ή θα πέσεις σε κατσαπλιά εργοδότη που θα τρίβει τα χέρια του για την κότα με τα χρυσά αυγά και θα σε έχει στο 'σκάσε και κολύμπα, γιατί περιμένουν άλλοι 100 σαν εσένα απ' έξω'.
.φθηνοί οι 30άριδες?
σκάσε και κολύμπα στα 30 ??
στα 30 αγαπητέ οφείλεις να έχεις το σπριντ του Θορπ, όχι να μαθαίνεις να κολυμπάς...
-
Τι είναι οι σημερινοί 30αρηδες στην Ελλάδα? Ακριβοί? 3 & 60 παίρνουν στη συντριπτική πλειοψηφία τους.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Στην δικη μου εμπηρεια ελαχιστοι χανουν θεσεις εφοσων τις παρουν. Το να τις παρεις ειναι δυσκολο γιατι εχεις να ανταγωνιστεις εκαντονταδες ατομα. Οταν την παρεις μονο με τον μανατζερ σου ασχολεισαι.
Το έγραψες και πριν, εξαρτάται τη θέση.
Οι εμπορικές θέσεις μέσα σε μια εταιρία είναι παρα πολυ απαιτητικές, παρα πολυ πιεστικές, performance & results oriented και χρειάζεται να εχεις ομαλή συνεργασία και interaction με ολα τα τμήματα της εταιρίας.
Δεν μιλάς μόνο με τον manager σου και τέλος, πρεπει να βρίσκεις τροπο να λύνεις μόνος σου τα οποία καθημερινά θέματα κι έτσι θα αποκτήσεις μεγαλύτερο visibility στην εταιρία και την εύνοια του manager σου.
Sent from a mobile device
Οι πωλησεις ειναι λιγο διαφορετικες σαν δουλεια αφου πρεπει να πουλησεις. Η συνεργασια μεσα στην εταιρεια ειναι το πιο ευκολο, το δυσκολο ειναι οτι πρεπει να εισαι χοντρα δικτυωμενος με μια μικρη λιστα πελατων οι οποιοι θα σου δεινουν σταθερη δουλεια ωστε να μην σε διωξουν και απο εκει και περα προσπαθεις να αναπτυξεις επιπλεον δουλειες. Το σχολιο μου ηταν για αλλες δουλιες γραφειου εκτος πωλησεων.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Οι εμπορικές θέσεις μέσα σε μια εταιρία είναι παρα πολυ απαιτητικές, παρα πολυ πιεστικές, performance & results oriented και χρειάζεται να εχεις ομαλή συνεργασία και interaction με ολα τα τμήματα της εταιρίας.Δεν μιλάς μόνο με τον manager σου και τέλος, πρεπει να βρίσκεις τροπο να λύνεις μόνος σου τα οποία καθημερινά θέματα κι έτσι θα αποκτήσεις μεγαλύτερο visibility στην εταιρία και την εύνοια του manager σου.
Ξήγα γίνετε ή υπάρχει volatility στη behavior;
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Στους δύσκολους καιρους οι πληρωμενες υπερωριες κοστίζουν και πρεπει να αποφεύγονται. Αν είσαι παραγωγικός δεν τις χρειαζεσαι.
Sent from Corsair's brick
Πολύ μεγάλη κουβέντα είπες. Οι υπερωρίες είναι συνήθως αποτέλεσμα κακού time management και όχι workload. Προσωπικά αρκετές φορές γράφω 1-2 ώρες έξτρα τη μέρα μόνο και μόνο επειδή το πρωί νυστάζω και ψωλάρω.
Επίσης παίζει πολύ και η συναδελφική αλληλεγγύη. Αν δεις το συνάδελφο να λιώνει το κορμί του, κάθεσαι κι εσύ μια ώρα παραπάνω για υποστήριξη.
βρε στέφανε, ειλικρινά το έχω απορία, τι κάνει ένας hr-αράς μες στη μέρα..; τι περιλαμβάνουν οι αρμοδιοτητές του;
-
Στην θεωρία ή στην πράξη;
-
Both. Το είχα κι εγώ πάντα απορία... Ειδικά σε μικρές επιχειρήσεις (
-
Μιας και τις έχω δίπλα και τις βλέπω καθημερινά (ναι είναι όλες γυναίκες), πέρα από interviews , απαντάνε σε απορίες, ετοιμάζουν εκπαιδευτικό υλικό, κανονίζουν έκτακτα προβλήματα προσωπικού (π.χ unpaid leave για προσωπικούς λόγους),κανονίζουν secondments, εξασφαλίζουν τα απαραίτητα χαρτιά για τους ξένους εκτός Ε.Ε εργαζόμενους, κανονίζουν ημερίδες κλπ και επειδή όλα αυτά δεν είναι αρκετά βγαίνουν και στην γύρα να βρουν πελάτες για HR services
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
κανονίζουν έκτακτα προβλήματα προσωπικού (π.χ unpaid leave για προσωπικούς λόγους)σε αυτό τι ακριβώς κανονίζουν, το πώς θα καλύψουν τη τρύπα; γιατί αυτό είναι λογιστικό θέμα
-
το χειρότερο πράγμα μετά την ανεργία είναι οι άνωθεν αεριτζήδες που βγάζουν λεφτά ...
-
Στην θεωρία έχει να κάνει με οτιδήποτε αφορά το προσωπικό, από την πρόσληψη μέχρι την λήξη της συνεργασίας (το πιο απευκταίο σενάριο για έναν HR person).
Ξεκινάει σε στρατηγικό επίπεδο (για αυτό πλέον λέγονται HR Managers/Directors αντί για Personnel που παραπέμπει σε καθαρά διαχειριστικό ρόλο), όπου ο αντίστοιχος Executive VP - HR χαράσσει μαζί με το ΔΣ την εταιρική πολιτική σχετικά με το προσωπικό (πλήθος εργαζομένων, δεξιότητες/επιθυμητά χαρακτηριστικά, προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, εργασιακά, νομικά και μισθολογικά ζητήματα, επίλυση ενδεχομένων προβλημάτων σε στρατηγικό επίπεδο κλπ). Μετά περνάει σε επιχειρησιακό επίπεδο όπου οι υπεύθυνοι των τμημάτων (mid level managers) συνεργάζονται με το HR Dpt. σε θέματα που αφορούν τους εργαζομένους (π.χ. ένα σωστό job description γίνεται με την συνεργασία του manager ο οποίος γνωρίζει τις απαιτήσεις της θέσης και του HR ο οποίος γνωρίζει πως να το δομήσει σωστά αλλά και να δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες στους υποψηφίους), επίλυση προβλημάτων σε επιχειρησιακό-τακτικό επίπεδο, τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών και της νομοθεσίας, αξιολόγηση απόδοσης και εν συνεχεία σχεδιασμός εκπαίδευσης όπου χρειάζεται κλπ. Τέλος είναι το τακτικό επίπεδο όπου ουσιαστικά μιλάμε για την γραφειοκρατία: Μισθοδοσία, καρτέλες προσωπικού, ΙΚΑ κλπ.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Both. Το είχα κι εγώ πάντα απορία... Ειδικά σε μικρές επιχειρήσεις (
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας TapatalkΒγαζει τη μισθοδοσια για να ανακατευεται οσο το δυνατον λιγοτερο το λογιστηριο (γιατι αυτοι μιλανε πολυ και εχει γκρινια μετα στους διαδρομους ), καταχωρει αδειες, ασθενειες, ολη τη γραφειοκρατια κλπ. 'γυριζει και μυριζει' μεσα στην εταιρια και γενικοτερα ειναι το πιστο σκυλι των αφεντικων, κατι σαν τον Ανεστη Βλαχο στα φασολι-γουεστερν και τον προσωπαρχη στις φαμπρικες.
Επισης κανει το πρωτο χοντρο κοσκινισμα στους υποψηφιους, εκτος αν η θεση παραειναι εξειδικευμενη ή ψηλα στην ιεραρχια.
Ελπιζω να μη ξεχασα κατι πολυ βασικο. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
το χειρότερο πράγμα μετά την ανεργία είναι οι άνωθεν αεριτζήδες που βγάζουν λεφτά ...Κάνεις λάθος. Ειδικά σε μεγάλες επιχειρήσεις, είναι από τα πιο σημαντικά τμήματα. Υπάρχουν μέχρι και ειδικοί ψυχολόγοι που ασχολούνται με το προσωπικό. Δυσαρεστημένο προσωπικό = κακό προσωπικό!
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
κανονίζουν έκτακτα προβλήματα προσωπικού (π.χ unpaid leave για προσωπικούς λόγους)
σε αυτό τι ακριβώς κανονίζουν, το πώς θα καλύψουν τη τρύπα; γιατί αυτό είναι λογιστικό θέμα
Δεν είναι καθαρά λογιστικό, υπάρχει στο HR manual παράγραφος που αναφέρεται σε career break, και πρέπει να εγκριθεί, να συζητηθεί τι και πως και γιατί κλπ κλπ
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....