-
@ stefan147
το θεμα δεν ειναι αν στα 55 σου θα αντεχεις να δουλευεις πολυ, αλλα το οτι θα υπαρχουν 30ρηδες που θα δουλευουν το ιδιο με τα μισα λεφτα και θα λενε ευχαριστω.
-
Ξέρεις, είναι εντελώς διαφορετικό το να δουλεύεις μέχρι εξάντλησης γιατί αυτό θα σού προσφέρει μεγάλα οφέλη (υλικά κυρίως, αλλά και συναισθηματικά, υπό την έννοια της προσωπικής ολοκλήρωσης, της επιτυχίας κλπ) και διαφορετικό να το κάνεις γιατί 'έτσι γίνεται, τσίμπα και ένα βασικό μισθό συν μπόνους 300 ευρώ μέχρι να σε πάρουν με φορείο'.
Οι περισσότεροι, παλιά, δούλευαν όσο μπορούσαν γιατί αμείβονταν αναλόγως. Αν δούλευες πολύ, έβγαζες πολλά.
Τώρα, με ανεργία 30%, δουλεύεις πολύ χωρίς επιπλέον κέρδος γιατί σε περιμένουν άλλοι απέξω και απαγορεύεται να κάνεις διαφορετικά.Μπορείς πάντως να ρωτήσεις και να μάθεις πόσοι σούπερ μάνατζερ και διευθυντές βρέθηκαν χωρίς δουλειά μόλις εμφανίστηκε κάποιο νεότευκτο αεικίνητο μηχανάκι, ενώ οι συσσωρευμένες οικονομικές υποχρεώσεις τους έπνιγαν.
Και πόσο μακριά βρίσκεται η ζωή που περιγράφεις για τους 'εργατικούς', οι οποίοι σήμερα απλώς ελπίζουν να μπορούν να πάνε 10 μέρες σε κάποιο νησί για ξεκούραση και να ζουν σε νοικιασμένο σπίτι. -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Για ρωτα κανενα δικηγόρο, γιατι τιποτα απο αυτα δεν ισχυει!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Aναφερεσαι σε μενα? Δυστυχως ειναι νομικα καλυμμενοι, εχουν δικαιωμα αν εγω το θελω να δουλεψω παραπανω και αφιλοκερδως.
Δεν μπορουν να σε εξαναγκασουν ομως!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν ο στεφαν έχει φτάσει να θεωρεί δεδομένο και καλό αυτό που περιγράφει, χωρίς να είναι μέλος του ΔΣ της εταιρείας, τότε εξηγούνται παρά πολλά, δυστυχώς.Άλλο να σου πουν ότι σε έκτακτες περιπτώσεις θα πρέπει να κάτσεις έξτρα, άλλο να θεωρείται δεδομένο ότι θα δουλεύεις 40+10 κάθε βδομάδα, χωρίς την ανάλογη αποζημίωση.
Cost reduction my ass
Στην Αγγλια ειναι στανταρ οτι υπογραφεις οτι συναινεις να δουλευεις περισσοτερο απο 48 ωρες την εβδομαδα αν σε χρειαστει ο μανατζερ σου. Αν δεν υπογραψεις δεν υπαρχει προσφορα.
-
υπάρχουν δουλειές και δουλειές.
Σε άλλες μπορεί να είναι απαράδεκτο το 'απλήρωτη υπερωρία', σε άλλες δεν υφίσταται η έννοια της υπερωρίας.Δλδ από τη μία δεν συμφωνώ με το στεφάν ότι για την οποιαδήποτε θέση, μέχρι και του τελευταίου developer [ ], όσο κακοπληρωμένη και να είναι, είναι αυτονόητη η 'απλήρωτη υπερωρία', από την άλλη όμως θα συμφωνήσω μαζί του και θα πω ότι manosk το έκαψες και εσύ το ζήτημα. Ε, δεν παθαίνουν και όλοι burnout αν δουλεύουν σημαντικά περισσότερο από το 40ωρο, ούτε χρειάζεται να είναι 20χρονών.
Ή για να το δούμε και αλλιώς (πιθανολογώ πιο κοντά σε αυτό που βλέπει και ο στεφάν), manosk αν τον στεφάν δεν το απολύσουν και εξελιχθεί και ανέβει ιεραρχικά (στην ίδια ή σε άλλη εταιρεία δεν έχει σημασία), πόσες ώρες πιστεύεις ότι θα χρειάζεται να δουλεύει; (και πάλι βέβαια εξαρτάται και από τον κλάδο)
Σημασία έχει να είναι σωστή η ξήγα [tm πλαίσιο ακάου], όπου σωστή ξήγα σημαίνει και σωστές απολαβές (δεν χρειάζεται να μετράει υπερωρίες για να είναι σωστές) και όχι μόνο καθρεφτάκια για 'γράφεις βιογραφικό τώρα εσύ'.
-
Πάντως το δουλεύω υπερβολικά, παίζει μόνο στην Ελλάδα.
Στο εξωτερικό (τουλάχιστον με τις χώρες που συναναστρέφομαι) μετά τις 6-7 έχουν φύγει όλοι, δε βρίσκεις κανέναν.
Προσωπικά, το 6-7 πάντως το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό, αν έχεις δουλειά. Αν δεν έχεις δουλειά να κάνεις είναι χαζό να κάθεσαι (το έχω δει σε παλιές μου εταιρίες να το κάνουν μερικοί).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μπορείς πάντως να ρωτήσεις και να μάθεις πόσοι σούπερ μάνατζερ και διευθυντές βρέθηκαν χωρίς δουλειά μόλις εμφανίστηκε κάποιο νεότευκτο αεικίνητο μηχανάκι, ενώ οι συσσωρευμένες οικονομικές υποχρεώσεις τους έπνιγαν.
να σου στειλω λιστα με μεγαλα ονοματα και μισθους 5Κ+ προς κρισης που τωρα ειναι ανεργοι ή δουλευουν για ψιχουλα;
εναν τον πετυχα προ μηνος σε ενα παρκινγκ. Δεν τον γνωρισα καν. Απο volvo leasing σε fiat panda. Απο senior manager με 150 υπαλληλους απο κατω του, πιστωτικες, μπονους κτλ κτλ, κανει τωρα τον μηχανικο πωλησεων με 1000€, λεει ευχαριστω που εχει δουλεια, και τρεμει γιατι ξερει οτι την δουλεια του μπορει να την κανει ενας 30αρης για 700€, χωρις απαιτησεις και χωρις να κουραζεται να γυρναει ολη την Ελλαδα με το αυτοκινητο...
Γιατι εχασε τη θεση του; Γιατι ηταν 'ακριβος'. Και μιλαω για εταιρια που τα κερδη της ηταν κολοσσιαια...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μπορείς πάντως να ρωτήσεις και να μάθεις πόσοι σούπερ μάνατζερ και διευθυντές βρέθηκαν χωρίς δουλειά μόλις εμφανίστηκε κάποιο νεότευκτο αεικίνητο μηχανάκι, ενώ οι συσσωρευμένες οικονομικές υποχρεώσεις τους έπνιγαν.Ενώ αν δούλευε λιγότερο δεν θα βρισκόταν το νεότευκτο μηχανάκι;
Σε οποιαδήποτε θέση παίζει αυτό, και για οποιαδήποτε θέση προσπαθείς να δημιουργείς για τον εαυτό σου 'συγκριτικά πλεονεκτήματα'. Μόνο στο δημόσιο είναι αλλιώς
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
να σου στειλω λιστα με μεγαλα ονοματα και μισθους 5Κ+ προς κρισης που τωρα ειναι ανεργοι ή δουλευουν για ψιχουλα;
και αυτό είναι αστείο, διότι;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
και αυτό είναι αστείο, διότι;
καθολου αστειο δεν ειναι, πατησα απο λαθος το διπλανο εικονιδιο!!!!
( ) -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Στην Αγγλια ειναι στανταρ οτι υπογραφεις οτι συναινεις να δουλευεις περισσοτερο απο 48 ωρες την εβδομαδα αν σε χρειαστει ο μανατζερ σου. Αν δεν υπογραψεις δεν υπαρχει προσφορα.I beg to differ. Προαιρετικό είναι, στον τελευταίου εργοδότη, μου έδωσαν το χαρτί και επέλεξα να μη το υπογράψω. Δεν συνέβη τίποτα.
-
Ταπεινές προσωπικές γνώμες:
Ανώνυμες αγγελίες: μπορεί να είναι της πλάκας, μπορεί να είναι και τεράστιο όνομα που θέλει να μειώσει βιογραφικά που λαμβάνει (παράδειγμα στην Ελλάδα που μου ανέφερε ένας head hunter: Google )
Ωράριο: Σε όποια δουλειά και να πας είναι δεδομένο ότι θα κάτσεις όσο χρειάζεται για να βγει η δουλειά. Απλά είναι θέμα της εταιρείας να το διαχειριστεί σωστά. Πχ όταν δούλευα ως πωλητής μου είχαν πει ότι αν τελειώνεις νωρίς πας σπίτι σου ακόμα και ας μην έχει τελειώσει το ωράριο. Το ότι θα κάτσω μέχρι να τελειώσει η δουλειά δεν χρειάστηκε καν να μου το πουν. Το θεώρησα αυτονόητο.
Ατάκες του τύπου 'Ξέχνα προσωπική ζωή εδώ': γελοία κομπλεξικά ανθρωπάκια. Το τι θα κάνω με την προσωπική μου ζωή μούσχαρε είναι δικό μου θέμα και δική μου επιλογή. Αν είμαι σωστός επαγγελματίας θα φύγω απ' το γραφείο στις 10:00 γιατί αυτό μου επιβάλλει η δική μου ιδιοσυγκρασία και όχι κάποιος φανταστικός επιστάτης του μπαρμπα Θωμά.
Το ότι μαθαίνονται άμεσα κινήσεις βιογραφικών στις εταιρείες (αυτό κυρίως προς τον stefan): Μπορεί να είναι δεδομένο αλλά να ξέρεις ότι όσο το παίρνεις ως δεδομένο υποβαθμίζεις το ρόλο σου από HR σε κυρία της αυλής που βγαίνει στο πλυσταριό για κουτσομπολιό.
Δυστυχώς, το HR στην Ελλάδα έχει υποβαθμιστεί σε κάτι τέτοιο οπότε λογικές και οι διαπιστώσεις σου.Πάρτε και μια εικόνα από αξιολόγηση εργαζομένου (Διευθυντής τμήματος, HR Business Partner, Εργαζόμενος)
[spoiler:17d18aef]
[/spoiler:17d18aef]
-
Το έγραψα 2 φορές, μια 3η δεν θα με σκοτώσει (υποθέτω).
Άλλο να γουστάρεις να εργαστείς, άλλο να σε ανταμείβουν αναλόγως, άλλο το να συσσωρεύεις τον εργασιακό χρόνο σε περιόδους αιχμής όταν αυτό απαιτείται (θυμάμαι ότι επιτρέπει κάτι τέτοιο ο νόμος) κι άλλο να φέρονται οι εργοδότες στους εργαζόμενους όπως σε αναλώσιμα υποζύγια.
Προσέχτε:
ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΑΥΤΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ.
Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Ειδικά αν παίζουν (αποδεκτό αυτό) πολύ καλά ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ μπόνους, εφόσον επιτευχθούν σημαντικοί οικονομικοί στόχοι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το έγραψα 2 φορές, μια 3η δεν θα με σκοτώσει (υποθέτω).Άλλο να γουστάρεις να εργαστείς, άλλο να σε ανταμείβουν αναλόγως, άλλο το να συσσωρεύεις τον εργασιακό χρόνο όταν αυτό απαιτείται κι άλλο να φέρονται οι εργοδότες στους εργαζόμενους όπως σε αναλώσιμα υποζύγια..
ναι οκ, το έγραψες στο διάστημα που έγραφα κι εγώ και το είδα μετα
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ανώνυμες αγγελίες: μπορεί να είναι της πλάκας, μπορεί να είναι και τεράστιο όνομα που θέλει να μειώσει βιογραφικά που λαμβάνει (παράδειγμα στην Ελλάδα που μου ανέφερε ένας head hunter: Google )Πολύ καλό παράδειγμα. Αν είναι δικός σου head hunter στείλ'τον χτες.
[απλά έτσι να πούμε ότι τεράστιο όνομα -> τεράστιο δίκτυο -> αν θέλει μαζεύει βιογραφικά χωρίς να κάνει καν public την αγγελία. Και έτσι κάνουν δλδ.] -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το έγραψα 2 φορές, μια 3η δεν θα με σκοτώσει (υποθέτω).Άλλο να γουστάρεις να εργαστείς, άλλο να σε ανταμείβουν αναλόγως, άλλο το να συσσωρεύεις τον εργασιακό χρόνο σε περιόδους αιχμής όταν αυτό απαιτείται (θυμάμαι ότι επιτρέπει κάτι τέτοιο ο νόμος) κι άλλο να φέρονται οι εργοδότες στους εργαζόμενους όπως σε αναλώσιμα υποζύγια.
Προσέχτε:
ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΑΥΤΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ.
Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Ειδικά αν παίζουν (αποδεκτό αυτό) πολύ καλά ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ μπόνους, εφόσον επιτευχθούν σημαντικοί οικονομικοί στόχοι.
Συμφωνω. Απλα να συμπληρωσω πως πρεπει να συμφωνησει και ο εργαζομενος να δουλεψει περισσοτερο.
Παντως με θλιβουν αποψεις εργοζομενων που θυμιζουν τον Κωνστανταρα στην Κορη μου την Σοσιαλιστρια!
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ανώνυμες αγγελίες: μπορεί να είναι της πλάκας, μπορεί να είναι και τεράστιο όνομα που θέλει να μειώσει βιογραφικά που λαμβάνει (παράδειγμα στην Ελλάδα που μου ανέφερε ένας head hunter: Google )
Πολύ καλό παράδειγμα. Αν είναι δικός σου head hunter στείλ'τον χτες.
Έχει κάτι το τρομακτικό το βλέμμα του και με φοβίζει.
Δεν θα τον έστελνα. -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
+1..Το οτι είναι κάποιος ΑΥΔΜ, δε σημαίνει πως αν δεν κάνει αγρυπνία, τη βγάζει ζάχαρη....
Μερικοι νομίζουν οτι ο ΑΥΔΜ μπορει μα τσακιζει τα πιτογυρα κοιμωμενος
Οχι φίλοι μου, πρεπει να ξυπνήσει
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν ο στεφαν έχει φτάσει να θεωρεί δεδομένο και καλό αυτό που περιγράφει,χωρίς να είναι μέλος του ΔΣ της εταιρείας, τότε εξηγούνται παρά πολλά, δυστυχώς.Τα προηγούμενα ποστ τα διάβασες (σχεδιασμός καριέρας με την προϊσταμένη, αυξήσεις, προαγωγές);
@stefan147
Σε καταλαβαίνω για το ότι έτσι είναι η πραγματικότητα, αλλά η αλήθεια είναι ότι καμιά φορά η πραγματικότητα πρέπει να έρθει και αυτή λίγο στην πραγματικότητα. Ο δε τρόπος που προτρέπεις ή αναγκάζεις κάποιον είναι 2 φορές πιο σημαντικός από το να κάτσεις υπερωρία, όλοι θα κάθονταν από μόνοι τους αν υπήρχε ανάγκη κάποιες στιγμές. Και καλό είναι τα μυαλά των νέων όπως εμείς, να είναι πιο ανοιχτά και να στοχεύουν στο καλύτερο.@eddie147
Επαναλαμβάνω για το κουτσομπολιό ότι εντός κλάδου, περισσότερες φορές οι πληροφορίες μεταδίδονται από αυτούς που έχουν ουζάκι-τσιπουράκι-δημόσιες σχέσεις, δηλαδή τους πωλητές. Κατά τ' άλλα, με κάλυψες αρκετά όπως και οι λοιποί συμφορουμίτες.By the way, έχετε τόσο καλό, συγκεκριμένο και υψηλά κινούμενο δίκτυο που μιλάτε με head hunters; Επειδή το ακούω και από άλλους να χρησιμοποιείται έτσι χαλαρά ο όρος, μήπως μιλάτε με recruiters; Αν είναι όντως head hunters, στέλνω με πμ το βιογραφικό μου, θα μένω Αθήνα τους προσεχείς μήνες.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για ρωτα κανενα δικηγόρο, γιατι τιποτα απο αυτα δεν ισχυει!
Aναφερεσαι σε μενα? Δυστυχως ειναι νομικα καλυμμενοι, εχουν δικαιωμα αν εγω το θελω να δουλεψω παραπανω και αφιλοκερδως.
Δεν μπορουν να σε εξαναγκασουν ομως!
Mε την εννοια του να μου πιασουν το χερι να υπογραψω με το ζορι οχι.
Αλλα αν δεν υπεγραφα εχανα τη δουλεια γιατι ο αμεσως επομενος θα κοστιζε λιγοτερο στην εταιρια.
Εμμεσα αυτο δε κανουν?edit: Μολις θυμήθηκα οτι ενας graduate δεν το υπεγραψε και τον πηραν γιατι του ειχαν 'ταξει' τη θεση γιατι εκανε δουλεια αφιλοκερδως για αυτους το καλοκαιρι για να τον παρουν τον Μαιο. Αυτον εμμεσα τον αναγκαζαν να μη βαζει πανω απο 40 ωρες την εβδομαδα στο timesheet με τη δικαιολογια οτι το budget ειναι σφικτο και δε μπορει να πληρωσει ο πελατης τοσες ωρες.
Στην Αγγλια ειναι στανταρ οτι υπογραφεις οτι συναινεις να δουλευεις περισσοτερο απο 48 ωρες την εβδομαδα αν σε χρειαστει ο μανατζερ σου. Αν δεν υπογραψεις δεν υπαρχει προσφορα.
Δε γνωριζω αν ειναι κοινη πρακτικη αλλα μεταξυ ολων των φιλων και γνωστων μου (διαφορες δουλειες), μονο εγω εχω υπογραψει κατι τετοιο.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....