-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ντάξει αυτά λίγο πολύ είναι δεδομένα ότι θα ειπωθούν. Μην κρίνεις από εσένα που πιθανό να θεωρείς δεδομένη την πίεση και τις πολλές ώρες. Μου χουν τύχει άτομα που έχουν σταβωμουτσουνιάσει μόλις άκουσαν για ωράρια και ζόρικες καταστάσεις.Τι πιο λογικό από το να αρνηθεί ο άλλος να δουλέψει για παραπάνω από ότι προβλέπει ο νόμος ή να απαιτήσει τις υπερωρίες του; Δηλαδή το ορθό και αυτονόητο μας φαίνεται περίεργο;
-
Όσοι είναι εξω απ' το χορό πολλά τραγούδια λένε Αλέξανδρε. Εσύ που είσαι εργοδότης σου εύχομαι να κρατάς τους υπαλλήλους σου αυστηρά 8ωρο και στην απευκταία περίπτωση που χρειαστούν παραπανω ώρες να τους αποζημειώνεις όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος.
Για τους υπόλοιπους που δεν έχουμε ούτε το καρπούζι ούτε το μαχαίρι τα πράγματα είναι αλλιώς. Ότι άλλο και να πούμε για το θέμα είναι για τις πορείες του Σύριζα και των ομοίων του.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Εδώ είχα ανεβάσει ανώνυμη αγγελία για την εταιρία μου και έλαβα βιογραφικό από συνάδελφο!
ανώνυμη αγγελία = 'εταιρεία ζητάει' χωρίς να αναφέρει ποια είναι η εταιρεία; [gmail για να μη φαίνεται κι όλας;]
Εγώ απορώ ποιά άτομα απαντάνε σε τέτοιες γελοίες αγγελίες. Όταν δεν σε σέβεται η επιχείρηση, πρέπει αμέσως να την γειώσεις!
Δωρεάν το πέρα του 8ωρου;
Ζητούνται σκλάβοι για γαλέρα. Δίδεται 1 πιάτο χυλός και 2 κούπες νερό την ημέρα.
Ψάχνοντας κάτι μήνες για δουλειά σε δυτική Ευρώπη, να πω ότι σε πολλές δουλειές δινόταν ένα εύρος μισθού. Θυμάμαι πολλές πολυεθνικές (Unilever, Philips, πολλές εταιρείες σε Αγγλία κοκ) που σε περιγραφές για θέσεις γκραντουέιτ και τζούνιορ, που κυρίως κυνηγούσα, ανάφεραν ενα εύρος ετήσιου ακαθάριστου εισοδήματος όπως και διάφορα άλλα μπένεφιτ που συμπεριλαμβάνονταν στο πακέτο (εκπτώσεις σε προϊόντα, έξτρα διακοπές κλπ).
Αυτό είναι το σύνηθες. Για αυτό και μου έκανε εντύπωση που ο nass παραξενεύτηκε.
@ Stefan147: Καταλαβαίνω τι λες και καταλαβαίνω πως δεν είναι και στο χέρι σου. Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε πάντως είναι να καταδικάσουμε τέτοιες πρακτικές και όσο μπορούμε να μη τις προωθούμε/ενθαρρύνουμε. Αν εμένα μου έλεγες τέτοια πάντως σε συνέντευξη για να πιάσω δουλειά στην εταιρεία σου, θα έφευγα γελώντας. Ή μπορεί να έπιανα δουλειά και να έφερνα την επιθεώρηση εργασίας μετά. Έχω κάνει κάτι παρόμοιο.
-
Όσοι φίλοι δουλεύουν είναι είτε αυστηρά 8ωρο, είτε πληρωμή υπερωριων κανονικά ή στη χειρότερη περίπτωση έξτρα ρεπο.
Βέβαια μιλάμε για σοβαρές εταιρείες.
Μόνο ο αδερφός μου στην αστυνομία κλείνει τουλάχιστον 10ωρες την ημέρα και παίρνει τα ίδια. -
Ο χρήστης pgs έγραψε:
εμις οι ελληνες ειμαστε οι απολυτη ραγιαδες.
Dafuq did I just read?
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Μόνο ο αδερφός μου στην αστυνομία κλείνει τουλάχιστον 10ωρες την ημέρα και παίρνει τα ίδια.Αυτές οι περιπτώσεις είναι διαφορετικές. Εργαζόμενοι μεν αλλά επειδή είναι λειτούργημα και ισχύουν άλλοι νόμοι και κανόνες, το ξέρεις από την αρχή που μπλέκεις και αν σου αρέσει δεν δυσανασχετείς. Έχει τύχει αρκετές φορές να έχω κλείσει 40 ώρες μέσα στην Μονάδα. Πήγα Δευτέρα πρωί και έφυγα νύχτα Τρίτης προς Τετάρτη! Το αντάλλαγμα ήταν ένα ρεπό (για την 24ωρη υπηρεσία της Δευτέρας)... Όμως αυτές οι δουλειές είναι έτσι εξ' ορισμού και το κάνεις από 'τρέλα'.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
@ Stefan147: Καταλαβαίνω τι λες και καταλαβαίνω πως δεν είναι και στο χέρι σου. Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε πάντως είναι να καταδικάσουμε τέτοιες πρακτικές και όσο μπορούμε να μη τις προωθούμε/ενθαρρύνουμε. Αν εμένα μου έλεγες τέτοια πάντως σε συνέντευξη για να πιάσω δουλειά στην εταιρεία σου, θα έφευγα γελώντας. Ή μπορεί να έπιανα δουλειά και να έφερνα την επιθεώρηση εργασίας μετά. Έχω κάνει κάτι παρόμοιο.
Να τις καταδικάσω όσο θες όταν όμως γίνω εγώ εργοδότης και κυρίως να τις καταδικάσω με πράξεις και όχι στη θεωρία. Μέχρι τότε βρίσκομαι όπου βρίσκομαι με τη θέληση μου και άσχετα αν συμφωνώ ή όχι, σκοπός μου είναι η υποστήριξη και προώθηση των πολιτικών της εταιρίας μου. Κατα τα άλλα το να πάρει κανείς το νόμο στα χέρια του δεν είναι λύση. Γιατί να επιχειρήσεις να προσληφθείς και μετά να φέρεις την επιθεώρηση? Τι θα κερδίσεις? Το πολύ να κλείσεις και την τελευταία πόρτα που σου ανοίχθηκε. Το να ευχαριστήσεις και να σηκωθείς και να φύγεις είναι το πιο τίμιο και ειλικρινές αλλά πρέπει να παίζεις πολύ εκ του ασφαλούς για να κάνεις κάτι τέτοιο.
-
Οι γιατροί στις εφημερίες (τουλάχιστον 4-5 φορές το μήνα) κάνουν στάνταρ 32 ώρες (Δευτέρα πρωί ως Τρίτη μεσημέρι) χωρίς ρεπό. Πληρωμένες βέβαια (θεωρητικά).
Απ΄όσο ξέρω από συγγενή λιμενικό τα σώματα ασφαλείας δεν έχουν 40ωρο αλλά '7χ24' γιαυτό και μπορούν να τους φωνάξουν για υπηρεσία νύχτα ή ΣΚ χωρίς έξτρα πληρωμή -αλλά παίρνουν ρεπό / άδειες (πχ. ο συγγενής μου δικαιούται νομίζω 40 μέρες το χρόνο) -
Ο χρήστης pgs έγραψε:
αν εξαρτατε από τον αλέξανδρο(τον καθε αλέξανδρο) τη βαψεμε.
Το θεμα ειναι να επιβαλλεται ο νομος ασχετα απ' το τι γουσταρη ο αλεξανδρος.
αλλιώς βδεν έχει νόημα να συζηταμε, 24 ωρες το ικοστετραορο μηδεν μισθο. Μην το πεδευουμε.+1000 πολη σωστός!
Οι αλβανοι φερνουν την επιθορηρη για πλακα, εμις οι ελληνες ειμαστε οι απολυτη ραγιαδες.Sorry κιόλας αλλά δεν βοηθάς και πολύ στο να πιστέψουμε το bold.
-
Edit [Mod]
-
Ο Τριανταφυλλιδης να δεις ζοχαδες που πηρε .
-
Κατα τα άλλα το να πάρει κανείς το νόμο στα χέρια του δεν είναι λύση. Γιατί να επιχειρήσεις να προσληφθείς και μετά να φέρεις την επιθεώρηση? Τι θα κερδίσεις? Το πολύ να κλείσεις και την τελευταία πόρτα που σου ανοίχθηκε. Το να ευχαριστήσεις και να σηκωθείς και να φύγεις είναι το πιο τίμιο και ειλικρινές αλλά πρέπει να παίζεις πολύ εκ του ασφαλούς για να κάνεις κάτι τέτοιο.Μα δεν παίρνεις τον νόμο στα χέρια σου. Αντιθέτως καλείς τα εντεταλμένα όργανα του Κράτους να προστατεύσουν εσένα και τους συναδέλφους σου από την αυθαιρεσία της εργοδοσίας η οποία καταπατάει τους Νόμους. Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο ορθή και προβλεπόμενη αντιμετώπιση από αυτήν!
Οι γιατροί στις εφημερίες (τουλάχιστον 4-5 φορές το μήνα) κάνουν στάνταρ 32 ώρες (Δευτέρα πρωί ως Τρίτη μεσημέρι) χωρίς ρεπό. Πληρωμένες βέβαια (θεωρητικά).
Αμφιβάλλω αν τις πληρώνονται σήμερα.
Απ΄όσο ξέρω από συγγενή λιμενικό τα σώματα ασφαλείας δεν έχουν 40ωρο αλλά '7χ24' γιαυτό και μπορούν να τους φωνάξουν για υπηρεσία νύχτα ή ΣΚ χωρίς έξτρα πληρωμή -αλλά παίρνουν ρεπό / άδειες (πχ. ο συγγενής μου δικαιούται νομίζω 40 μέρες το χρόνο)
Κάθε Υπηρεσία είναι διαφορετική. Στις Ε.Δ. για παράδειγμα ισχύει μεν το 8ωρο (όταν ήμουν εγώ ήταν 7:30 ώρες για την ακρίβεια), αλλά έχει πολλά απρόοπτα ή και προγραμματισμένα 'χωσέ'. Το παράδειγμα που ανέφερα είναι συχνό. Πας Δευτέρα πρωί στην δουλειά αλλά αν είσαι εν υπηρεσία (π.χ. ΑΥΔΜ), η βάρδια σου τελειώνει την Τρίτη το πρωί. Όμως ξεκινάει το κανονικό ωράριο της Τρίτης τότε. Φτάνει λοιπόν Τρίτη μεσημέρι και πάνω που λες ότι θα σχολάσει, θυμάσαι πως είναι εκείνη η Τρίτη του μήνα που γίνεται νυχτερινή εκπαίδευση! Οπότε πας με συναδέλφους ως την κοντινότερη ταβέρνα και μετά από 2-3 ώρες πάλι μέσα για την εκπαίδευση η οποία τελειώνει μεσάνυχτα. Κάπως έτσι κλείνεις 40 ώρες στη δουλειά.
-
Μα δεν παίρνεις τον νόμο στα χέρια σου. Αντιθέτως καλείς τα εντεταλμένα όργανα του Κράτους να προστατεύσουν εσένα και τους συναδέλφους σου από την αυθαιρεσία της εργοδοσίας η οποία καταπατάει τους Νόμους. Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο ορθή και προβλεπόμενη αντιμετώπιση από αυτήν!
Άσε και τους έχουμε δει κι αυτούς τι τρομερές εξουσίες έχουν και πόσο τους βοηθάει ο νόμος να στριμώξουν τον αυθαίρετο εργοδότη. Ακόμα κλαίω τα 8+ χιλιάρικα πιστολιάσματος προ 3ετίας. Οπότε φτιάξε πρώτα σοβαρό ελεγκτικό μηχανισμό και μετά συζητάμε για ωράρια και υπερωρίες. Φαύλος κύκλος.
-
Κατα τα άλλα το να πάρει κανείς το νόμο στα χέρια του δεν είναι λύση. Γιατί να επιχειρήσεις να προσληφθείς και μετά να φέρεις την επιθεώρηση? Τι θα κερδίσεις? Το πολύ να κλείσεις και την τελευταία πόρτα που σου ανοίχθηκε. Το να ευχαριστήσεις και να σηκωθείς και να φύγεις είναι το πιο τίμιο και ειλικρινές αλλά πρέπει να παίζεις πολύ εκ του ασφαλούς για να κάνεις κάτι τέτοιο.
Μα δεν παίρνεις τον νόμο στα χέρια σου. Αντιθέτως καλείς τα εντεταλμένα όργανα του Κράτους να προστατεύσουν εσένα και τους συναδέλφους σου από την αυθαιρεσία της εργοδοσίας η οποία καταπατάει τους Νόμους. Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο ορθή και προβλεπόμενη αντιμετώπιση από αυτήν!
Αμφιβάλλω αν τις πληρώνονται σήμερα.
Απ΄όσο ξέρω από συγγενή λιμενικό τα σώματα ασφαλείας δεν έχουν 40ωρο αλλά '7χ24' γιαυτό και μπορούν να τους φωνάξουν για υπηρεσία νύχτα ή ΣΚ χωρίς έξτρα πληρωμή -αλλά παίρνουν ρεπό / άδειες (πχ. ο συγγενής μου δικαιούται νομίζω 40 μέρες το χρόνο)
Κάθε Υπηρεσία είναι διαφορετική. Στις Ε.Δ. για παράδειγμα ισχύει μεν το 8ωρο (όταν ήμουν εγώ ήταν 7:30 ώρες για την ακρίβεια), αλλά έχει πολλά απρόοπτα ή και προγραμματισμένα 'χωσέ'. Το παράδειγμα που ανέφερα είναι συχνό. Πας Δευτέρα πρωί στην δουλειά αλλά αν είσαι εν υπηρεσία (π.χ. ΑΥΔΜ), η βάρδια σου τελειώνει την Τρίτη το πρωί. Όμως ξεκινάει το κανονικό ωράριο της Τρίτης τότε. Φτάνει λοιπόν Τρίτη μεσημέρι και πάνω που λες ότι θα σχολάσει, θυμάσαι πως είναι εκείνη η Τρίτη του μήνα που γίνεται νυχτερινή εκπαίδευση! Οπότε πας με συναδέλφους ως την κοντινότερη ταβέρνα και μετά από 2-3 ώρες πάλι μέσα για την εκπαίδευση η οποία τελειώνει μεσάνυχτα. Κάπως έτσι κλείνεις 40 ώρες στη δουλειά.
Sorry κιόλας, αλλά 999 στις 1000 φορές ο ΑΥΔΜ ρίχνει κάτι ύπνους το βράδυ, ατελείωτους! σε μονάδες στην Κύπρο, που υπηρετησα εγώ τουλάχιστον.
-
Δεν είπε κανείς ότι δεν κοιμάσαι κάποιες (λίγες) ώρες ή ότι δεν τρως. Αλλά είσαι στην δουλειά (και οι συνθήκες δεν είναι και ιδανικές) και ανά πάσα ώρα και στιγμή κάτι μπορεί να συμβεί. Μου έχουν τύχει αυτοτραυματισμοί σκοπών από πυροβολισμούς, στρατιώτες που δεν γύρισαν από έξοδο γιατί τράκαραν, άλλοι που τους ψάχναμε, συναγερμοί κλπ... Και φυσικά τηρείς το ΠΩΥΕ κανονικά: απογευματινή εκπαίδευση, αναφορές, φρουρές, επιθεωρήσεις, νυχτερινές εφόδους στις σκοπιές κλπ. Δεν χώνεσαι το μεσημέρι σε ένα δωμάτιο και βγαίνεις το άλλο πρωί.
-
+1..
Το οτι είναι κάποιος ΑΥΔΜ, δε σημαίνει πως αν δεν κάνει αγρυπνία, τη βγάζει ζάχαρη....
-
Νταξ παιδια, καναμε και εμεις στρατο, βγαινει το απογευμα ο ΑΥΔΜ και κανει οπλασκησεις, 'ντο' και μαλακιες, μετα αραζει βλεπει τηλεοραση, το φαγητο παει στο λοχο, εκτος και αν ειναι ψαρωμενος δοκιμος, μετα βγαινει και λεει 'αντε ολοι για υπνο', κοιμαται και αυτος μεχρι να βγει καμμια εφοδο, και αντε και του χρονου να 'μαστε καλα.
Ασε που εχει και τον βοηθο ΑΥΔΜ για τα χοντρα, τιποτα αγηματα για σημαια και εστιατορια και τετοια. -
Λες να θέλουν να με ξεφορτωθούν??Πέρα από την πλάκα το βλέπω αλλιώς γιατί με 2 αυξήσεις και 1 προαγωγή σε 1,5 χρόνο μάλλον πρέπει να με θέλουν!
Μαλλον σε βλεπει δυναμικο και ανερχομενο και ευγενικα σου λεει βρες κατι αλλο (μην μας φας και την δουλεια)...
Αν ήταν να σε θελουν σου προτεινουν κατι μεσα στην εταιρεια!Το εχουμε δει πολλες φορες το στορυ...
-
Μα μου το χουν προτείνει ήδη αυτο το άλλο. Περιμένω μια αποχώρηση από Οκτώβρη και έτοιμος.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
τι πάει να πει έχεις εικόνα της αγοράς ? η αγορά και οι περισσότερες επιχειρήσεις νοσούν και αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις είναι απλά ανατροφοδοτείς την νοσηρή αυτή κατάσταση /??
γουστάρεις σαν εργοδότης να χάνεις τσάμπα χρόνο ζητώντας και θέλοντας διαφορετικά ?
Καλά αυτή η κουβέντα με τα ωράρια δεν καταλήγει πουθενά. Ο καθένας έχει την οπτική του. Εγώ πχ θεωρώ δεδομένο ότι στο 60-70% των εργάσιμων ημερών το 8ωρο ξεπερνιέται. Όπου έχω δουλέψει αυτό ίσχυε και θα ισχύει. Οπότε αυτός που θα προτείνω για μια θέση πρέπει να βεβαιωθώ ότι είναι ΟΚ με αυτό. Έτσι προστατεύω και την εταιρία μου αλλά και τον υποψήφιο.
Δωρεάν το πέρα του 8ωρου;
Στη δουλεια μου 'υποχρεωθηκα' να υπογραψω οτι παραιτουμαι του δικαιωματος μου να πληρωνομαι υπερωριες μετα το 8ωρο. Οσες και να ειναι αυτες. Αν δεν το δεχομουν, η υπογραφη συμβολαιου θεωρειτο ακυρη και επαιρναν τον επομενο.
Το δεχτηκα.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....