-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν σχολίασα αν είναι κάκιστοι ή κάλλιστοι σαν εργοδότες. Μιλάω συγκεκριμένα για την φωτογραφία που κυκλοφορεί.Και τι με νοιάζει το σχολιαστές εσυ ; Την άποψη μου παραθεσα
-
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
Τώρα η γλώσσα μας πειράζει ή ότι η ουσία είναι αληθινή;
Άμα μιλούσαν σαν λόρδοι στα Ανάκτορα του Μπάκινγκχαμ, αλλάζει το γεγονός ότι ειδικά για πωλητές παίρνουν πιο πολύ τετράωρους τους οποίους τους πήζουν στη δουλειά και μάλιστα μπορούν να τους πάνε σε όποιο κατάστημα θέλουν χωρίς να τους ρωτήσουν;
Στις διοικητικές θέσεις στη Μαγούλα ειδικά, στη συνέντευξη στο λένε από την αρχή ρητά και κατηγορηματικά ότι το ελάχιστο είναι 10ωρο και η πίεση τρομερή και σου αφήνουν να καταλάβεις ότι τα λεφτά θα είναι χώμα.Εγω πήγα για θεση στα κεντρικά και αφού πέρασα 3 στάδια συνεντεύξεων (έλεος δηλαδή )και έφτασαν να βλέπουν 2-3 υποψήφιους μου είπαν ότι ζητάω 2 φορές το μισθό που δίνουν Απο ότι έμαθα και ο έτερος μηχανικος τα ίδια ζήτησε ... Άρα λογικά πήραν τον 3το τον πλέον κακομοίρη
-
Α, σου έκαναν και σένα την τρομερή ερώτηση 'Με ποιά αμοιβή πιστεύεις ότι θα ήσουν ικανοποιημένος για τη δουλειά που θα προσφέρεις;'
(για γέλια και για κλάματα ρε φούστη μου ) -
Α, σου έκαναν και σένα την τρομερή ερώτηση 'Με ποιά αμοιβή πιστεύεις ότι θα ήσουν ικανοποιημένος για τη δουλειά που θα προσφέρεις;'
(για γέλια και για κλάματα ρε φούστη μου )Ε, καλά, αυτή είναι στάνταρ ερώτηση στα εγχειρίδια HR...
Κι εμένα η συνέντευξη στο πλαίσιο ήταν σε αντίστοιχα πλαίσια (sic) και πολύ πιο σύντομη. Μέσα σε 5 λεπτά με ρώτησε τι μισθό περιμένω και όταν της απάντησα ένα νούμερο αντίστοιχο της θέσης, μου είπε ότι δεν παίζει ούτε για πλάκα...
Πολύ απλά θέλουν να αγοράσουν mercedes στην τιμή kia... Και δυστυχώς, με την ανεργία εκεί που είναι, τους περνάει...
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Αυτα που γραφει στο 'mail' του Πλαισιου ειναι σωστα μεν (ιδωμενα απο τη σκοπια του 'αφεντικου') αλλα και εμενα fake μου φαινεται. Δεν υπαρχει κανένας λογος να χρησιμοποιηθει τετοια γλωσσα σε επισημο mail απο Κεντρικα προς Δντες Καταστηματων τη στιγμη που μπορει να διαδοθει το πραγμα σε χρονο dt, εκτος και αν αυτος που το στελνει ειναι τελειωμενος ψυχοπαθής, που το θεωρω απίθανο.
Οταν στελνεις κατι τετοιο κανεις και cc παραπανω, καποιος θα βρισκοταν να τον πυροβολήσει επι τοπου για τη ζημια που μπορει να κανει στην εταιρια.Εγώ από την άλλη νομίζω ότι παραείναι αληθινό το συγκεκριμένο email. Εγώ το περίμενα χειρότερο.
Μάλλον δεν ξέρεις (ξέρετε) ποιοι και ποιες έχουν 'κάτσει' στις καλές θέσεις του συγκεκριμένου κ@λοχανείου.Άλλωστε καθημερινά διαβάζω πολύ χειρότερα επίσημα email διευθυνταράδων και μανατζαραίων που πάνε σε πολλά (πάρα πολλά) άτομα, μέσα σε όμιλο εταιριών που υποτίθεται κοσμεί την χώρα μας.
Ακόμη δεν έχετε καταλάβει τι τρέχει στο τόπο τούτο...
-
Μια ειναι η κασσετα ...
'Να ξέρετε στην καλύτερη 10ωρα...'
'Να ξέρετε το πλαίσιο ειναι πολύ απαιτητικός εργοδότης ...'
Κλπ κλπ χαρωπα
Για γελοία και για κλάματα, και απο ότι έμαθα οι συνεντεύξεις για διοικητικές θέσεις εχουν και πριμιουμ αντιμετώπιση ...
-
Άμα μιλούσαν σαν λόρδοι στα Ανάκτορα του Μπάκινγκχαμ, αλλάζει το γεγονός ότι ειδικά για πωλητές παίρνουν πιο πολύ τετράωρους τους οποίους τους πήζουν στη δουλειά και μάλιστα μπορούν να τους πάνε σε όποιο κατάστημα θέλουν χωρίς να τους ρωτήσουν;
Στις διοικητικές θέσεις στη Μαγούλα ειδικά, στη συνέντευξη στο λένε από την αρχή ρητά και κατηγορηματικά ότι το ελάχιστο είναι 10ωρο και η πίεση τρομερή και σου αφήνουν να καταλάβεις ότι τα λεφτά θα είναι χώμα.Φυσικα και η γλωσσα εχει σημασια, αλλιως θα γραφαμαι ολι οτη θαιλουμαι οπος μας κατεβενι ναουμαι. Το mail ειναι κατα πασα πιθανοτητα μουφα.
Σιγα μη τους ρωτησουν κιολας που θα τους πανε. Μηπως να ανοιξουν ενα μαγαζι διπλα στο σπιτι καθενος και μετα να μοιραστουν και τα κερδη?
Ολοι οι 4ωροι (6ωροι κλπ) ετσι δουλευουν, εξαπανεκαθεν, η λιανικη ειναι κατεργο, ακομα και για τους 8ωρους.Αν δεν εχεις αναγκη για τα 'χωμα χρηματα' και βρισκεις αλλου, δε θα πας, οπως φανταζομαι δεν πηγες γιατι εισαι αλλου καλυτερα. Αν εχεις αναγκη, μια χαρα ειναι το 10ωρο, το γραφεις και στο βιογραφικο σου.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
(για γέλια και για κλάματα ρε φούστη μου )Ε, καλά, αυτή είναι στάνταρ ερώτηση στα εγχειρίδια HR...
Πράγματι... στη δική μου εταιρία μάλιστα τους λέγαμε να πουν ακριβώς αυτά που θα ήταν ευχαριστημένοι και όχι παραπάνω με σκοπό να παζαρέψουν γιατί παζάρια γιοκ μια και πηγαίναμε με τη λογική ότι δεν έχει νόημα να του δώσεις λιγότερα απ΄ όσα θα ήταν ευχαριστημένος/η και να ψάχνει κατευθείαν να βρει να φύγει. Αν έλεγαν πάρα πολλά --> 'συγνώμη υπερβαίνει το budget της θέσης, ευχαριστούμε'.
Το Πλαίσιο είναι γνωστή γαλέρα -μόνο ελαφρυντικό ότι απευθύνονται και σε φοιτητές, τους οποίους η 4ωρη εργασία πιθανά να βολεύει καλύτερα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
μόνο ελαφρυντικό ότι απευθύνονται και σε φοιτητές, τους οποίους η 4ωρη εργασία πιθανά να βολεύει καλύτερα.βέβαια, η θέση που πήγα εγώ δεν απευθύνεται σε φοιτητές, αλλά σε άτομα με εμπειρία και είναι αρκετά κρίσιμη για την εταιρεία. Αγοραστής σε εταιρεία λιανικής είναι εξαιρετικά σημαντική θέση... Δεν μου είπαν ποσό, αλλά κατάλαβα ότι μιλούσαμε για κανένα 800άρι στην καλύτερη...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
μόνο ελαφρυντικό ότι απευθύνονται και σε φοιτητές, τους οποίους η 4ωρη εργασία πιθανά να βολεύει καλύτερα.
βέβαια, η θέση που πήγα εγώ δεν απευθύνεται σε φοιτητές, αλλά σε άτομα με εμπειρία και είναι αρκετά κρίσιμη για την εταιρεία. Αγοραστής σε εταιρεία λιανικής είναι εξαιρετικά σημαντική θέση... Δεν μου είπαν ποσό, αλλά κατάλαβα ότι μιλούσαμε για κανένα 800άρι στην καλύτερη...
Σε αυτη την περιπτωση θα λαβουν και υπηρεσιες αναλογες του μισθου και τα ρεστα θα τα κανουν λουλουδια στον Τερζή.
Και υστερα λεμε γιατι η Ελληνικη επιχειρηση παει κατα διαόλου. -
Στις διοικητικές θέσεις στη Μαγούλα ειδικά, στη συνέντευξη στο λένε από την αρχή ρητά και κατηγορηματικά ότι το ελάχιστο είναι 10ωρο και η πίεση τρομερή και σου αφήνουν να καταλάβεις ότι τα λεφτά θα είναι χώμα.Φυσικα και η γλωσσα εχει σημασια, αλλιως θα γραφαμαι ολι οτη θαιλουμαι οπος μας κατεβενι ναουμαι. Το mail ειναι κατα πασα πιθανοτητα μουφα.
Σιγα μη τους ρωτησουν κιολας που θα τους πανε. Μηπως να ανοιξουν ενα μαγαζι διπλα στο σπιτι καθενος και μετα να μοιραστουν και τα κερδη?
Ολοι οι 4ωροι (6ωροι κλπ) ετσι δουλευουν, εξαπανεκαθεν, η λιανικη ειναι κατεργο, ακομα και για τους 8ωρους.Αν δεν εχεις αναγκη για τα 'χωμα χρηματα' και βρισκεις αλλου, δε θα πας, οπως φανταζομαι δεν πηγες γιατι εισαι αλλου καλυτερα. Αν εχεις αναγκη, μια χαρα ειναι το 10ωρο, το γραφεις και στο βιογραφικο σου.
Θα σου εναποθέσω τον καρπό του Σικυού του ήμερου εις τον πρωκτό σου.
Θα σου χώσω το αγγούρι στον κ@λο.
Όπως μπορεί κανείς να δει έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος που θα το πειςΜήπως να σταματήσεις να λες εξυπνάδες; Το να σε κακοπληρώνουν και να αποφασίζουν ότι σήμερα είσαι Σύνταγμα και αύριο Μαγούλα είναι πολύ γαμάτο. Ιδιαίτερα όταν οι ώρες στα ΜΜΜ κοντεύουν τις ώρες εργασίας. Πόσο μάλλον όταν είσαι και φοιτητής και γράφεις εξετάσεις στην άλλη άκρη της Αττικής.
Μη σε ξαφνιάσω, δεν υπάρχουν πια 8ωροι.Αν δεν έχεις ανάγκη τα χρήματα θα βρεθεί κάποιος άλλος να πηδήξουν. Μη σε νοιάζει τι κάνει ο άλλος, αφού δεν είσαι εσύ.
-
Φυσικα και η γλωσσα εχει σημασια, αλλιως θα γραφαμαι ολι οτη θαιλουμαι οπος μας κατεβενι ναουμαι. Το mail ειναι κατα πασα πιθανοτητα μουφα.Σιγα μη τους ρωτησουν κιολας που θα τους πανε. Μηπως να ανοιξουν ενα μαγαζι διπλα στο σπιτι καθενος και μετα να μοιραστουν και τα κερδη?
Δε νομίζω να κατηγόρησε κανείς ότι το έγραψε χρυσαυγίτης ουγκ. Όσο για το χώρο εργασίας, κάτσε ρε μάστορα! Δηλαδή εσύ θα κάνεις αίτηση να δουλέψεις στο υποκατάστημα του Πειραιά γιατί σε βολεύει, και κάποια στιγμή out of the blue (μιλάμε κι εμείς τη ξενική ορολογία ) θα σου πούν 'Από αύριο θα πηγαίνεις Μεταμόρφωση κάθε Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο και Μαγούλα τις υπόλοιπες μέρες' και αυτό το θεωρείς απόδεκτό;
Το email μπορεί να είναι μούφα, μπορεί και όχι. Το θέμα όμως είναι ότι η νοοτροπία και -πολύ περισσότερο- οι πρακτικές που υποδηλώνει είναι πραγματικές.
-
@ζορζ,
οι απαντησεις αφορουν και εσενα τα ιδια ερωτηματα πανω κατω εκανεςΕχει εργαστει κανεις σε λιανοπουλι 'υψηλης τεχνολογιας', 'κομπγιουτερ' κλπ, να γελασει ο καθε πικραμενος?
Θα σου εναποθέσω τον καρπό του Σικυού του ήμερου εις τον πρωκτό σου.
Θα σου χώσω το αγγούρι στον κ@λο.
Όπως μπορεί κανείς να δει έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος που θα το πειςΜήπως να σταματήσεις να λες εξυπνάδες; Το να σε κακοπληρώνουν και να αποφασίζουν ότι σήμερα είσαι Σύνταγμα και αύριο Μαγούλα είναι πολύ γαμάτο. Ιδιαίτερα όταν οι ώρες στα ΜΜΜ κοντεύουν τις ώρες εργασίας. Πόσο μάλλον όταν είσαι και φοιτητής και γράφεις εξετάσεις στην άλλη άκρη της Αττικής.
Μη σε ξαφνιάσω, δεν υπάρχουν πια 8ωροι.Αν δεν έχεις ανάγκη τα χρήματα θα βρεθεί κάποιος άλλος να πηδήξουν. Μη σε νοιάζει τι κάνει ο άλλος, αφού δεν είσαι εσύ.
Να σαι καλα, που επιχειρεις να με δροσισεις με την προσφορα σου με τα λαχανικα.
Γενικα, το που θα σε βαλουν εχει μονιμο χαρακτηρα, πχ 'απο αρχες Ιουλιου θα πηγαινεις στο καταστημα αεροδρομιου' κλπ. Δεν εχουν τοσο ιδιαιτερες αναγκες για να πηγαινεις τη μια μερα εδω και την αλλη εκει. Ετσι μεταφραζω το 'θα πηγαινει οπου του λεμε'. Για πολυ ιδιαιτερες θεσεις, στον Κωτσοβολο (αλλη γαλερα) που ξερω, εδιναν και βενζινες ή διοδια Αττικης οδου. Μη κανουμε θεματα εκει που δεν υπαρχουν. Το παραδειγμα με το φοιτητη δε, ειναι φοβερο. Ας σηκωθει μια ωρα νωριτερα ή να πει οτι ειναι αρρωστος, πρωτη φορα ή τελευταια θα ειναι?
Το 'κακοπληρωνουν' ειναι θεμα νομοθεσιας, με την οποια ειναι γνωστο οτι δε συμφωνω, αλλα όλοι ξερουμε γιατι εφτασε να γαμηθει ετσι το πραγμα. Βλεπε και προσφατες δηλωσεις Ντινοπουλου που ειναι και 'νεοφιλελε'
Εσενα σε ενοιαξε ο αλλος οταν αποφασισες οτι δινουν λιγα (ή λιγοτερα απο οσα θα ηθελες ή αλλος εδινε περισσοτερα) και τελικα πηγες αλλου? Γιατι δεν πηγες εσυ στο κατεργο για να γλυτωσεις καποιον αλλον? Πως ακριβως νοιαζεσαι? Γραφοντας εδω? Το ιδιο κανω και εγω. Τι καταφερνουμε να αλλαξουμε?
@ζορζ, αντιστοιχες ερωτησεις θετεις.
-
@trident1971
Επειδή μίλησα με άτομα που πήγαιναν για πωλητές, δεν έχει και τόσο μόνιμο χαρακτήρα όσο νομίζεις. Και το τμήμα και το κατάστημα αλλάζουν κατά το δοκούν. Και όταν τα λεφτά δεν φτάνουν για ζήτω, τέτοιες αλλαγές κάνουν τη διαφορά του να έλεγες ναι ή όχι στην αρχική προσφορά. Οπότε δεν είναι τόσο ακριβοδίκαια όπως τα φαντάζεσαι.
(Άμα πεις για βενζίνες και διόδια στο Πλ@ισιο για 4ωρη θα γελάνε 10 μήνες, έτσι για να σου δώσω ένα παράδειγμα ότι η πραγματικότητα απέχει πολύ από τα γραπτά σου.)
Στο παράδειγμα του φοιτητή απλά δε θα ήταν την επόμενη μέρα για δουλειά, τόσο απλά. Διότι θα το κάνεις μια, τη δεύτερη έφυγες χωρίς πολλά-πολλά.Τέλος, αφού δεν βρίσκεις πού είναι το πρόβλημα με αυτά γιατί δεν πας εσύ να δουλέψεις εκεί; Να κάνεις και πράξη τα λόγια σου; Εγώ αυτό που κάνω καταρχήν είναι να μην βρίσκω φυσιολογική αυτήν την κατάσταση, σε αντίθεση με σένα που λες ότι δεν τρέχει και τίποτα και θες και να πείσεις κιόλας ότι alles ist gut.
edit
το παράδειγμα με τα λαχανικά δεν πήγαινε σε σένα, είναι η απόδοση σε μια γραμμή της συνέντευξης στα κεντρικά. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πράγματι... στη δική μου εταιρία μάλιστα τους λέγαμε να πουν ακριβώς αυτά που θα ήταν ευχαριστημένοι και όχι παραπάνω με σκοπό να παζαρέψουν γιατί παζάρια γιοκ μια και πηγαίναμε με τη λογική ότι δεν έχει νόημα να του δώσεις λιγότερα απ΄ όσα θα ήταν ευχαριστημένος/η και να ψάχνει κατευθείαν να βρει να φύγει. Αν έλεγαν πάρα πολλά --> 'συγνώμη υπερβαίνει το budget της θέσης, ευχαριστούμε'.
Το Πλαίσιο είναι γνωστή γαλέρα -μόνο ελαφρυντικό ότι απευθύνονται και σε φοιτητές, τους οποίους η 4ωρη εργασία πιθανά να βολεύει καλύτερα.
nass αυτή η ερώτηση είναι ηλίθια (δε ξέρω αν σε άλλη εποχή είχε κάποιο νόημα, σήμερα δεν έχει) , ειδικά αν είσαι νέος (ηλικιακά και μη) φυσικά και δεν είσαι ικανοποιημένος με κανένα από τους μισθούς που δίνουν
εγώ πάντως στη τελευταία μου πρόσφατη συνέντευξη για να μη δείξω την άποψή μου περί μισθών, απλά συμφώνησα ότι είμαι ευχαριστημένος με όσα αξίζει η θέση μου και η εμπειρία μου στα πλαίσια του νόμου και το λήξαμε εκεί (αναφερόμενος πάντα στο βασικό γιατί τόσα αξίζω στη τελική )
μου είπε βέβαια ότι όσο θα υπάρχει εξέλιξη το επαναδιαπραγματευόμαστε, αλλά μένει να δούμεδε περιμένω πάντως κάνας σοβαρός άνθρωπος να περιμένει από κάποιον να είναι ευχαριστημένος με το 500αρικο ή ακόμα χειρότερα με τους μισθούς των 4ωρων και 6ωρων
με αυτούς τους μισθούς πρακτικά δουλεύεις από 'χομπί' και σε αρκετές περιπτώσεις μπαίνεις και (πολύ) μέσα, το μόνο που σου μένει είναι η εμπειρία και το να μην είσαι ανασφάλιστοςκαι **εννοείται ** πως όταν μιλάμε για τέτοια ποσά ότι και για 100€ παραπάνω αλλάζεις επιχείρηση αν σου δοθεί η ευκαιρία και ας δουλεύεις περισσότερο
σκέψου ότι εγώ είμαι διατεθημένος να αλλάξω δουλειά για τα ίδια χρήματα και ας δουλεύω παραπάνω και ας μετακινούμαι πολύ πιο μακριά, μόνο και μόνο για τη καλύτερη προοπτική
-
Εννοείται οτι νούμερο ενα παράγων ειναι οι προοπτικές και η εμπειρία ...
-
@QsisVTS
Προ 10ετίας, που αναφέρομαι, δεν ήταν καθόλου ηλίθια. Βασικά και σήμερα δεν είναι ηλίθια, έχει νόημα, απλά όχι για εργαζόμενους του '500άρικου' ή νεοπροσλαμβανόμενους (για αυτούς συμφωνώ διαχρονικά, οτιδήποτε εκτός από τα 'νόμιμα' της εκάστοτε εποχής δεν έχει νόημα). Αν όμως πχ. δουλεύει κάποιος κάποια χρόνια σε μία επιχείρηση με ένα Χ 'καλό' μισθό (σαφώς και υπάρχουν ακόμα), έχει μια εμπειρία / ειδίκευση και σκέφτεται να αλλάξει, είναι απόλυτα λογικό ο άλλος εργοδότης να τον ρωτήσει αυτό ακριβώς. -
ναι εντάξει σε αυτή τη περίπτωση, απλά ακόμα και στους νεοπροσληφθέντες που συχνά ακούω παίζει αυτή η ερώτηση και αναρωτιέμαι αν περιμένουν να σκύψεις να τους φιλήσεις και τα πόδια για το βασικό
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
σκέψου ότι εγώ είμαι διατεθειμένος να αλλάξω δουλειά για τα ίδια χρήματα και ας δουλεύω παραπάνω και ας μετακινούμαι πολύ πιο μακριά, μόνο και μόνο για τη καλύτερη προοπτικήΑυτό πολλοί το λένε, λίγοι το κυνηγάνε
(δεν είναι προσωπικό το σχόλιο, απλώς το έγραψα με αφορμή το quote σου) -
Σκόρπια σχόλια γερμανοτσολιά επι του θέματος:
- Το πλαίσιο έχει τη φήμη του σκατοεργοδότη αλλά και κάθε φορά που μπαίνω σε κατάστημα καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά.
Κάνει μπαμ ότι 'έχει γίνει ξήγα' σε όλους τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα να είναι ο ένας πιο γκαζωμένος από τον άλλο. - Στα των συνεντεύξεων τα 3 στάδια ρε monster είναι το πλέον συνηθισμένο νούμερο. Τι σε προβληματίζει ακριβώς;
- Έχουν ρωτήσει κοπέλα σε συνέντευξη αν έχει σχέση και όταν αυτή απάντησε θετικά της είπαν ότι μάλλον θα χωρίσει λόγω αυξημένων απαιτήσεων (και καλά χα γελάσαμε)
- Σε γενικές γραμμές καταλαβαίνει κανείς ότι είναι ΜΑΛΑΚΕΣ και ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ του κερατά.
Με αυτό ως δεδομένο το mail μια χαρά ρεαλιστικότατο μου φαίνεται και μεταξύ μας δεν λέει και κάτι συγκλονιστικό. - Κάποια στιγμή θα γίνει αντίστοιχη 'ξήγα' από τους καταναλωτές (γιατί όπως είπα η μαλακοπιτουρίαση δεν μπορεί να μη βγει προς τα έξω) και θα εξισορροπήσει η κατάσταση.
- Το πλαίσιο έχει τη φήμη του σκατοεργοδότη αλλά και κάθε φορά που μπαίνω σε κατάστημα καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....