-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
[Από τη μία το γράφεις ότι δεν απαξιώνεις κανένα επάγγελμα, αλλά τελικά για τον ένα γράφεις 'σιγά τώρα να ανοίξεις μαγαζί και τι έγινε', για τον άλλο 'και που σπούδασες έκανες τπτ περισσότερο στη δουλειά σου' κ.ο.κ.
Δεν έχω γράψει έτσι ακριβώς αυτα που έχεις βάλει στα εισαγωγικα οπότε σε παρακαλω να το αλλαξεις γιατι δε είναι σωστο.
Για τα μαγαζια έγραψα οτι δε χρειάζεται και ιδιαιτερο διάβασμα ,και για το παραδειγμα του Markvag έγραψα οτι αν κάποιος μπορεί να κάνει κ'ατι μοναδικό ή σπάνιο που το έχει μάθει στις σπουδες του προφανώς θα πληρωθει παραπάνω.Δηλαδη οτι οι σπουδες σε έναν ελευθερο επαγγελματία γιατρο έχουν άμεσο αντίκρυσμα στη δουλειά του.Δε μιλάμε για έναν υπαλληλο που τον προσλαμβανει μια εταιρεια και κοιτάει το βιογραφικό του. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
,και για το παραδειγμα του Markvag έγραψα οτι αν κάποιος μπορεί να κάνει κ'ατι μοναδικό ή σπάνιο που το έχει μάθει στις σπουδες του προφανώς θα πληρωθει παραπάνω.Δηλαδη οτι οι σπουδες σε έναν ελευθερο επαγγελματία γιατρο έχουν άμεσο αντίκρυσμα στη δουλειά του.Δε μιλάμε για έναν υπαλληλο που τον προσλαμβανει μια εταιρεια και κοιτάει το βιογραφικό του.Καλά, μην βάλεις και το χέρι σου στη φωτιά, γιατί παίζει και να καεί...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μπορεί να τυφλωθεί κάποιος αν πάρει ένα κολλύριο από το φαρμακείο και το βάλει για την επιπεφυκίτιδα του;Nαι γιατι μπορει να μην έχει επιπεφυκίτιδα.Ή να έχει έρπητα και το tobradex να κάνει το κερατοειδή χάλια.Μου έχει τύχει 2-3 φορές.
@Markvag καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις και σε γενικές γραμμες δεν έχεις αδικο όπως το θέτεις.
Απλά να σημειώσω οτι αν και υπάρχουν πολλοι γιατροι ,η εξειδικευση στην ιατρική εχει προχωρήσει παρα πολυ,ενω πολλοι συναδελφοι πάνε στο εξωτερικό και μαθαίνουν να κάνουν επεμβασεις που τις κάνουν πολλοι λιγοι.Στην οφθαλμολογία αυτο είναι πολυ συχνο.Ας πουμε βαλβιδα για το γλαυκωμα δε βάζουν π΄νω απο 15 άτομα στην Ελλαδα. -
Mjacob σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ τα άλλα επαγγέλματα αλλά όπως και να το κανουμε ,εγω καζανάκι στο σπίτι εχω αλλάξει και μόνος μου.Ο υδρυλικός να εξετασει μάτι δε μπορεί όμως.
Εγώ πάντως έχω κάνει δεκάδες διαγνώσεις μόνος μου και μου έχω χορηγήσει αναλγητικά όπως παρακεταμόλη, πολλών και διαφορετικών ειδών μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, αντιισταμινικά, αντιπυρετικά, κολύρια και αλοιφές με εξαιρετική επιτυχία πάντα αλλά ποτέ στη ζωή μου δεν έχω αλλάξει ούτε λαστιχάκι σε βρύση, ούτε ξέρω πως, ούτε μου περνάει από το μυαλό να το κάνω...
Βγάζεις κάποιο συμπέρασμα από αυτό ;
Ναι ότι μπορεί να τυφλωσεις καποιον ανθρωπο και οτι είσαι και πολυ τυχερός.Παιξε και κανενα τζοκερ.
Έλα τώρα είμαστε μορφωμένοι ενήλικες, δεν υπάρχει λόγος να σαχλαμαρίζουμε που πρέπει να παίξω τζόκερ επειδή έχω πάρει 100 mg Voltaren τη μέρα σε συνδυασμό με 3-4 norgesic για τη μέση μου που με 'άφησε' κόκκαλο κλπ κλπ...
Είναι αστεία αυτά που λες. -
Από τη μία το γράφεις ότι δεν απαξιώνεις κανένα επάγγελμα, αλλά τελικά για τον ένα γράφεις 'σιγά τώρα να ανοίξεις μαγαζί και τι έγινε', για τον άλλο 'και που σπούδασες έκανες τπτ περισσότερο στη δουλειά σου' κ.ο.κ.
Δεν έχω γράψει έτσι ακριβώς αυτα που έχεις βάλει στα εισαγωγικα οπότε σε παρακαλω να το αλλαξεις γιατι δε είναι σωστο.
Για τα μαγαζια έγραψα οτι δε χρειάζεται και ιδιαιτερο διάβασμα ,και για το παραδειγμα του Markvag έγραψα οτι αν κάποιος μπορεί να κάνει κ'ατι μοναδικό ή σπάνιο που το έχει μάθει στις σπουδες του προφανώς θα πληρωθει παραπάνω.Δηλαδη οτι οι σπουδες σε έναν ελευθερο επαγγελματία γιατρο έχουν άμεσο αντίκρυσμα στη δουλειά του.Δε μιλάμε για έναν υπαλληλο που τον προσλαμβανει μια εταιρεια και κοιτάει το βιογραφικό του.Και στις δύο περιπτώσεις το έγραψες σαφέστατα απαξιωτικά.
Στο μαγαζί δεν χρειάζεται να διαβάσεις (says who?!)
Στον άλλο όταν σου γράφει ότι κι αυτός σπούδασε πολλά χρόνια για να κάνει τη δουλειά του, του απαντάς άμεσα 'και είχε αυτό κανά πραγματικό αποτέλεσμα;'. Όχι, για πλάκα σπούδαζε αυτός.
Το οποίο το συνεχίζεις τώρα, ότι για το γιατρό έχουν αντίκρυσμα στη δουλειά του αυτά, και 'δε μιλάμε για έναν υπάλληλο' (!??!). Ναι, όλοι για πλάκα και για τυπικά προσόντα σπουδάζουν, εκτός από τους γιατρούς.Τέσπα, εγώ αυτό που έχω μάθει, είναι ότι ένα επάγγελμα (ή κάποιες σπουδές) μπορεί να σου δίνουν περισσότερες ή λιγότερες ευκαιρίες να 'διαπρέψεις' , αλλά ως εκεί.
Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν καλοί, καλύτεροι, κακοί, χειρότεροι, αδιάφοροι, μαλάκες, κ.ο.κ.
Κι ένας γιατρός μπορεί να είναι αδιάφορος και να μην αξίζει ούτε το χαρτί που είναι τυπωμένα τα λεφτά που ζητάει (κι ας έχει σπουδάσει 100 χρόνια), κι ένας μάστορας μπορεί να είναι τόσο καλός που να αξίζει τα όσα ζητάει (κι ας μην έχει σπουδάσει ούτε ένα)
Και σε οποιοδήποτε επάγγελμα μπορείς να γίνεις κάποιος που 'υπάρχει μόνο ένας στην ελλάδα', όπως μπορείς και να είσαι 'ένας όπως εκατομμύρια άλλοι'. Όπως και ότι την αξία σου δεν την αποδεικνύεις μειώνοντας αυτή των άλλων. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Mjacob σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ τα άλλα επαγγέλματα αλλά όπως και να το κανουμε ,εγω καζανάκι στο σπίτι εχω αλλάξει και μόνος μου.Ο υδρυλικός να εξετασει μάτι δε μπορεί όμως.
Εγώ πάντως έχω κάνει δεκάδες διαγνώσεις μόνος μου και μου έχω χορηγήσει αναλγητικά όπως παρακεταμόλη, πολλών και διαφορετικών ειδών μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, αντιισταμινικά, αντιπυρετικά, κολύρια και αλοιφές με εξαιρετική επιτυχία πάντα αλλά ποτέ στη ζωή μου δεν έχω αλλάξει ούτε λαστιχάκι σε βρύση, ούτε ξέρω πως, ούτε μου περνάει από το μυαλό να το κάνω...
Ναι ότι μπορεί να τυφλωσεις καποιον ανθρωπο και οτι είσαι και πολυ τυχερός.Παιξε και κανενα τζοκερ.
Έλα τώρα είμαστε μορφωμένοι ενήλικες, δεν υπάρχει λόγος να σαχλαμαρίζουμε που πρέπει να παίξω τζόκερ επειδή έχω πάρει 100 mg Voltaren τη μέρα σε συνδυασμό με 3-4 norgesic για τη μέση μου που με 'άφησε' κόκκαλο κλπ κλπ...
Είναι αστεία αυτά που λες.Εχεις δει αιμορραγία πεπτικού ή οξεία νεφρική ανεπάρκεια απο το Voltaren??
Τρελό γέλιο, έχεις δικιο γράφω αστεία.Γελάσαμε πάλι. -
Πάλι μόνος του τα 'χε πάρει ο άρρωστος, φαντάζομαι, έ;
-
ναι οπως επαθε φαρμακευτικη υπατιτιδα συγγενης μετα απο χορηγηση αντιβιωσης επι 3 βδομαδες
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
ναι οπως επαθε φαρμακευτικη υπατιτιδα συγγενης μετα απο χορηγηση αντιβιωσης επι 3 βδομαδεςποιος του την εδωσε;Γιατρος ή την πηρε μονος του;
Send from outer space ★
-
γιατρος...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Από τη μία το γράφεις ότι δεν απαξιώνεις κανένα επάγγελμα, αλλά τελικά για τον ένα γράφεις 'σιγά τώρα να ανοίξεις μαγαζί και τι έγινε', για τον άλλο 'και που σπούδασες έκανες τπτ περισσότερο στη δουλειά σου' κ.ο.κ.
Για τα μαγαζια έγραψα οτι δε χρειάζεται και ιδιαιτερο διάβασμα ,και για το παραδειγμα του Markvag έγραψα οτι αν κάποιος μπορεί να κάνει κ'ατι μοναδικό ή σπάνιο που το έχει μάθει στις σπουδες του προφανώς θα πληρωθει παραπάνω.Δηλαδη οτι οι σπουδες σε έναν ελευθερο επαγγελματία γιατρο έχουν άμεσο αντίκρυσμα στη δουλειά του.Δε μιλάμε για έναν υπαλληλο που τον προσλαμβανει μια εταιρεια και κοιτάει το βιογραφικό του.Και στις δύο περιπτώσεις το έγραψες σαφέστατα απαξιωτικά.
Στο μαγαζί δεν χρειάζεται να διαβάσεις (says who?!)
Στον άλλο όταν σου γράφει ότι κι αυτός σπούδασε πολλά χρόνια για να κάνει τη δουλειά του, του απαντάς άμεσα 'και είχε αυτό κανά πραγματικό αποτέλεσμα;'. Όχι, για πλάκα σπούδαζε αυτός.
Το οποίο το συνεχίζεις τώρα, ότι για το γιατρό έχουν αντίκρυσμα στη δουλειά του αυτά, και 'δε μιλάμε για έναν υπάλληλο' (!??!). Ναι, όλοι για πλάκα και για τυπικά προσόντα σπουδάζουν, εκτός από τους γιατρούς.Τέσπα, εγώ αυτό που έχω μάθει, είναι ότι ένα επάγγελμα (ή κάποιες σπουδές) μπορεί να σου δίνουν περισσότερες ή λιγότερες ευκαιρίες να 'διαπρέψεις' , αλλά ως εκεί.
Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν καλοί, καλύτεροι, κακοί, χειρότεροι, αδιάφοροι, μαλάκες, κ.ο.κ.
Κι ένας γιατρός μπορεί να είναι αδιάφορος και να μην αξίζει ούτε το χαρτί που είναι τυπωμένα τα λεφτά που ζητάει (κι ας έχει σπουδάσει 100 χρόνια), κι ένας μάστορας μπορεί να είναι τόσο καλός που να αξίζει τα όσα ζητάει (κι ας μην έχει σπουδάσει ούτε ένα)
Και σε οποιοδήποτε επάγγελμα μπορείς να γίνεις κάποιος που 'υπάρχει μόνο ένας στην ελλάδα', όπως μπορείς και να είσαι 'ένας όπως εκατομμύρια άλλοι'. Όπως και ότι την αξία σου δεν την αποδεικνύεις μειώνοντας αυτή των άλλων.Σαφώςκαι δε το εγραψα απαξιωτικά .Θα σε παρακαλέσω να μην επιμενεις σε αυτο.
Απλα γράφω ορισμένες διαφορές αναμεσα στα επαγγέλματα.Για να ανοιξεις καφετερια πάντως **ιδιαιτερο ** διάβασμα δε χρειάζεται. Να γίνεις ο μοναδικός που φτιαχνει καφε ή φτιαχνει υδραυλικα πολυ δυσκολο το κόβω.Και δεν το λέω απαξιωτικά ,απλά αυτη είναι η φύση των διαφόρων επαγγελμάτων τι να κάνουμε τωρα?Αυτα τα επαγγέλματα ίσως έχουν άλλους τρόπους να αναδειχθουν όπως έκανε ο Mikel ας πουμε.
Αυτο που θέλω να πω είναι οτι μιλάμε για έναν ελευθερο επαγγελματία γιατρο .Του έρχεται ένας ασθενής που έχει ας πουμε δυσκολο -βαρυ γλαυκωμα που θέλει χειρουργείο.Αν ο γιατρος ξέρει να κάνει αυτο το το χειρουργείο που χρειάζεται θα το κάνει και δε θα χάσει τον ασθενη.Πώς έμαθε όμως να κάνει το χειρουργείο?Εκανε εκπαίδευση και διαβασε.Αυτο εννοω οταν λέω άμεσο αποτελεσμα σχετικό με την εκπαίδευση.Ο υπαλληλος(δε καταλαβα τα θαυμαστικά εδω,εχει κατι κακο η λέξη υπαλληλος? ) δεν έχει αυτη τη δυνατότητα της άμεσης αμοιβής σε σχεση με τις δεξιοτητες του. -
Είναι αστεία αυτά που λες.Εχεις δει αιμορραγία πεπτικού ή οξεία νεφρική ανεπάρκεια απο το Voltaren??
Τρελό γέλιο, έχεις δικιο γράφω αστεία.Γελάσαμε πάλι.Και αν επισκεφτώ παθολόγο ή ορθοπεδικό θα τη γλιτώσω την οξεία νεφρική ανεπάρκεια ; Μήπως ξέρεις τι θα κάνει το 100% των γιατρών μόλις με δει σα s τελικό και του πω το ιστορικό μου ; Έλα μάντεψε...
Δηλ. ισχυρίζεσαι ότι οι παιδίατροι - σε ποσοστό 100% - που δίνουν φάρμακα από το τηλέφωνο σε περιγραφή απλής εμπύρετης κατάστασης, είναι εγκληματίες ; Παίζουν με τις ζωές μας ; Είμαστε τυχεροί που ζούμε ακόμα εμείς και τα παιδιά μας ; Με τρομάζεις.
Δηλ. επειδή η ασπιρίνη προκαλεί 100δες γαστρορραγίες όσοι παίρνουν ασπιρίνη (τηρώντας τις βασικές προφυλάξεις) γιατί πχ έχουν πυρετό χωρίς να επισκεφτούν γιατρό είναι υπερτυχεροί του τζόκερ ;
Ττο σύμπτωμα του πονοκεφάλου μπορεί να κρύβει όγκο (και πολλά άλλα), θα το αφήσεις έτσι ; Θα πάρεις ένα απλό παυσίπονο χωρίς ιατρική διάγνωση ; Μπορεί να χάνεις πολύτιμο χρόνο από τη διάγνωση ενός καρκίνου.
Έχεις πυρετό ; Ξέρεις με πόσες σοβαρές ασθένειες 'δένει' ο πυρετός έτσι δεν είναι ; Θα πάρεις το ρίσκο να πάρεις ένα απλό αντιπυρετικό χωρίς να επισκεφθείς γιατρό ; Και αν είναι κάτι σοβαρό και θανατηφόρο ; Παίζεις τη ζωή σου στα ζάρια ;
Τελικά ζούμε από τύχη .
Νομίζω ότι συννεννοήθηκαμε κι εμείς και όσοι διαβάζουν τα περί νεφρικής ανεπάρκειας από 4 μέρες χρήσης voltaren 100 mg τη μέρα
-
Το γαμησατε και ψοφησε, μα εντελως ομως...
...και τωρα το πηδατε και νεκρο, ετσι ατσαλα, οσο προλαβετε πριν κρυωσει.
και συνεχιζω στον ιδιο τονο:
Αλεξανδρε, μηχανηματα συσκευασιας εχεις νομιζω. Αν το παρουμε αυτο της Ιταλιας το ακριβο και το χρησιμοποιήσουμε για bondage ταινιες, λε να βγαλουμε κανα φράγκο? Γκομενες με τσέρκια και μεμβρανες γυρω γυρω FTW
-
-no offence ετσι;-
Σκαει χυμωδης νυμφομανης γκομενα:
-'Μωρο μου δεν σε βλεπω από την κ@υλ@!!!'
+'Κατσε να σου δωσω ένα κολλυριο...' -
δε καταλαβα τα θαυμαστικά εδω,εχει κατι κακο η λέξη υπαλληλος?δεν πήγαιναν στο υπάλληλος αλλά σε ολόκληρη τη φράση (που δεν εννοούσες έτσι απλώς επαναλαμβάνεις και στο τελευταίο post ).
Αφού μου το ζητάς όμως, δεν θα επιμείνω
-
Και αν επισκεφτώ παθολόγο ή ορθοπεδικό θα τη γλιτώσω την οξεία νεφρική ανεπάρκεια ; Μήπως ξέρεις τι θα κάνει το 100% των γιατρών μόλις με δει σα s τελικό και του πω το ιστορικό μου ; Έλα μάντεψε...
Δηλ. ισχυρίζεσαι ότι οι παιδίατροι - σε ποσοστό 100% - που δίνουν φάρμακα από το τηλέφωνο σε περιγραφή απλής εμπύρετης κατάστασης, είναι εγκληματίες ; Παίζουν με τις ζωές μας ; Είμαστε τυχεροί που ζούμε ακόμα εμείς και τα παιδιά μας ; Με τρομάζεις.
Δηλ. επειδή η ασπιρίνη προκαλεί 100δες γαστρορραγίες όσοι παίρνουν ασπιρίνη (τηρώντας τις βασικές προφυλάξεις) γιατί πχ έχουν πυρετό χωρίς να επισκεφτούν γιατρό είναι υπερτυχεροί του τζόκερ ;
Ττο σύμπτωμα του πονοκεφάλου μπορεί να κρύβει όγκο (και πολλά άλλα), θα το αφήσεις έτσι ; Θα πάρεις ένα απλό παυσίπονο χωρίς ιατρική διάγνωση ; Μπορεί να χάνεις πολύτιμο χρόνο από τη διάγνωση ενός καρκίνου.
Έχεις πυρετό ; Ξέρεις με πόσες σοβαρές ασθένειες 'δένει' ο πυρετός έτσι δεν είναι ; Θα πάρεις το ρίσκο να πάρεις ένα απλό αντιπυρετικό χωρίς να επισκεφθείς γιατρό ; Και αν είναι κάτι σοβαρό και θανατηφόρο ; Παίζεις τη ζωή σου στα ζάρια ;
Τελικά ζούμε από τύχη .
Νομίζω ότι συννεννοήθηκαμε κι εμείς και όσοι διαβάζουν τα περί νεφρικής ανεπάρκειας από 4 μέρες χρήσης voltaren 100 mg τη μέρα
Είναι έτσι ακριβώς. Οι παιδίατροι δίνουν με τη μία αντιβίωση σε οποιαδήποτε αμυγδαλίτιδα, για να είμαστε σίγουροι. Τα δε voltaren και τα norgesic τα συστήνουν με την οκά, απο τηλεφώνου και μέσω φβ εσχατως.
Οσον αφορά την αμοιβή που πρέπει να συμβαδίζει με τις 'μακροχρονιες σπουδες' και τη 'σημαντικότητα της ανθρώπινης ζωής', παπάρια μάντολες για να το πω επιστημονικά. Στυγνη εκμετάλευση του ανθρώπινου πόνου και φόβου γίνεται. Κι αλλοι σπουδάζουν χρόνια και έχουν τεράστιες ευθύνες στη δουλειά τους, αλλα δεν εχουν καταντήσει έτσι. Και για να μην τσουβαλιάζουμε που λένε και στα κανάλια, δεν είναι όλοι έτσι, αλλά φυσικά δεν είναι και μια μικρή μειοψηφία - είναι οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν την δυνατότητα να το κάνουν.
-
Kai με μια μέρα voltaren μπορεις να πάθεις νεφρική ανεπάρκεια.Αν παιρνεις και κανενα αντιυπερτασικο ακόμα χειροτερα.
Τέλος πάντων αν θέλεις αφου στην Ελλαδαρα επιτρεπεται μπορεις να παιρνεις και να δίνεις ότι θελεις απο τα φαρμακεια...
Στις ευρωπαικες χώρες δε παιρνεις τίποτα χωρίς ιατρικη συνταγη .Ουτε κολλυριο για την επιπεφυκιτιδα
Αλλα είπαμε εμεις ξέρουμε καλυτερα τα πάντα και ας μη τα έχουμε διαβασει ,και ας κανουμε άλλο επαγγελμα. -
Αυτο εννοω οταν λέω άμεσο αποτελεσμα σχετικό με την εκπαίδευση.Ο υπαλληλος(δε καταλαβα τα θαυμαστικά εδω,εχει κατι κακο η λέξη υπαλληλος? ) δεν έχει αυτη τη δυνατότητα της άμεσης αμοιβής σε σχεση με τις δεξιοτητες του.Όλα σχετικά είναι σ' αυτήν την ζωή... Πάντως στον τομέα μου και σαν ΕΕ που ήμουν, πάλι τα @@ παίρνεις (ναι, ξέρω διάλεξα λάθος αντικείμενο, αλλά όταν το διάλεξα ήταν στα high του...)
-
Kai με μια μέρα voltaren μπορεις να πάθεις νεφρική ανεπάρκεια.Αν παιρνεις και κανενα αντιυπερτασικο ακόμα χειροτερα.
Τέλος πάντων αν θέλεις αφου στην Ελλαδαρα επιτρεπεται μπορεις να παιρνεις και να δίνεις ότι θελεις απο τα φαρμακεια...
Στις ευρωπαικες χώρες δε παιρνεις τίποτα χωρίς ιατρικη συνταγη .Ουτε κολλυριο για την επιπεφυκιτιδα
Αλλα είπαμε εμεις ξέρουμε καλυτερα τα πάντα και ας μη τα έχουμε διαβασει ,και ας κανουμε άλλο επαγγελμα.Σου λεει απλα οτι και να επισκεφτει γιατρο θα του δωσει βολταρεν χωρις πολλα-πολλα. Διαφωνεις οτι συμβαινει αυτο;
Ασε τα κλισε για ελλαδαρες κλπ. Συμβαινει αυτο που περιγραφει ο κουτσαν στο 100% ή οχι;
-
Δε μου λεει αυτο είπε οτι δινει ή παιρνει μονος του.
Αν το κάνει ο γιατρος κανονικα πρεπει να πάρει ιστορικό και να κάνει μια αδρη εξέταση στον ασθενη.Αν δεν το κάνει δεν είναι σωστος και φυσικά αναλάμβάνει τις ευθυνες των πραξεων του.
Την υποδειξη σου να αφήσω τα κλισε δε τη καταλαβα?Αφου έτσι είναι η πραγματικότητα.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....