-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν ήταν άπορος καλά να κάνανε και να τον περιέθλαπταν οι Γάλλοι, φραγκοφονιάς ήταν μάλλον, καθώς ναι με δεν πλήρωνε ιδ. ασφάλεια στις ΗΠΑ
ΓΙΑΤΙ να πληρώνει κάποιος Ιδ. Ασφάλεια; Θα έπρεπε οι φόροι του, ή το γεγονός πως είναι άπορος, να του εξασφαλίζουν καλή ιατρική περίθαλψη. Έτσι γίνεται στις πολιτισμένες χώρες. Με το ζόρι ιδιωτική ασφάλιση για να πλουτίζουν οι κλινικάρχες;
Γιατί μπορεί οι φόροι του να είναι μειωμένοι
γιατί μπορεί το κράτος να μην χρειάζεται να συντηρεί νοσοκομεία και κλινικές για ολόκληρο τον πληθυσμό
Οι γιατροί που θέλουν να ιδιωτέψουν να γίνουν κλέφτες δηλαδή?
π.χ εγώ προσωπικά είμαι στο αφορολόγητο εδώ και έχω δικαίωμα περίθαλψης σε δημόσιο νοσοκομείο με συμμετοχή όμως στα έξοδα αλλά παράλληλα πληρώνω ιδ. ασφάλεια για εμένα και την σύζυγο για να είμαστε καλυμένοι. Η συμμετοχή στα έξοδα νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία εδώ είναι ανάλογη του εισοδήματος.Γιατί ο πλούσιος Γάλλος να επιβαρυνθεί με το ζόρι για αυτόν?
Επειδή είναι το κοινωνικό του καθήκον. Δεν γεννήθηκε στην ζούγκλά αλλά σε μια οργανωμένη κοινωνία. Τα χρήματα του τα οφείλει εν πολλοίς στην υπεραξία της εργασίας των υπαλλήλων του και βασικά χάρη του γίνεται που δεν του γίνεται κατάσχεση.
Υπάρχει και η έννοια της δικαιοσύνης-ισονομίας κλπ, ο καθείς πρέπει να επιβαρύνεται σε ότι και όσο του αναλογεί.
Αρχισαμέεεεεεεεεεεε με τις επιτροπές.....και ποιος θα τις ορίζει τις επιτροπές?
Οι λαϊκές επιτροπές. Τα έχουμε πει αυτά, διάβασε λίγο Λένιν.
Μπα θα πάω κατευθείαν στον Μπακούνιν αφού κάνω ζέσταμα με Τρότσκι, ο Λένιν είναι πολύ softcore για μένα
κι αν δηλαδή εγώ βρω πετρέλαιο στο οικόπεδο μου θα πρέπει να κρατάω ένα βαρέλι την ημέρα και τα υπόλοιπα να τα δίνω υπερ πίστεως?
Φυσικά! Τι νομίζεις πως είσαι ρε Ντιμάκο; Ο κτήτωρ της γέας και του υπεδάφους; Πλάκα έχουν ρε οι άνθρωποι που νομίζουν πως αν καρφώσουν την σημαιούλα τους σε ένα κομμάτι χώμα είναι υπεράνω του συνόλου.
και ποιος είναι ο κτήτωρ τέλος πάντων? τί υπόσταση έχει και ποιος τον διαφεντεύει?
δεν χρειάζομαι κανέναν να μου πει τι θα τα κάνω και δεν είμαι υποχρεωμένος να τα μοιραστώ, θα πληρώσω ότι αναλογεί σε φόρους και τέλος.
Κοίτα αν το θες έτσι, κανένα πρόβλημα. Οι φόροι θα είναι τέτοιοι ούτως ώστε να βγάζεις απλά έναν μισθό για να ζεις άνετα και φυσικά με έλεγχο ώστε οι εργαζόμενοί σου να πληρώνονται ανάλογα και φυσικά να δουλεύουν 8 ώρες το πολύ. Μετά θα παρακαλάς να το πάρει το κράτος και να μην έχεις τις σκοτούρες της διοίκησης στο κεφαλάκι σου.
ναι ώστε τα μέλη της επιτροπής να τα πίνουν στην ντάτσα τους στην υγειά του κορόιδου, μωρέ δεν σφάξανε, φωτιά θα τα βάλω πριν τα πάρουν
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
γιατί μπορεί το κράτος να μην χρειάζεται να συντηρεί νοσοκομεία και κλινικές για ολόκληρο τον πληθυσμό
Οι γιατροί που θέλουν να ιδιωτέψουν να γίνουν κλέφτες δηλαδή?Το πρόβλημά σου είναι ότι βλέπεις τον κάθε άνθρωπο σαν μονάδα. Δεν είναι μονάδα, είναι μέλος ενός συνόλου. Για να στο κάνω τάληρα, σου λέω πως κάθε άνθρωπος είναι στρατιώτης. Από στρατιωτική οικογένεια προέρχεσαι, είσαι μέλος του Σώματος Ελλήνων Αξκων (εκτός και αν έχεις εκπέσει αυτού δικαστικώς ή διοικητικώς), οπότε με καταλαβαίνεις.
Οι γιατροί που σπούδασαν σε Δημόσιο Πανεπιστήμιο δεν θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα να ιδιωτεύσουν για ίδιον όφελος, πρέπει να υπηρετήσουν το σύνολο και θα ανταμοιφθούν.
π.χ εγώ προσωπικά είμαι στο αφορολόγητο εδώ και έχω δικαίωμα περίθαλψης σε δημόσιο νοσοκομείο με συμμετοχή όμως στα έξοδα αλλά παράλληλα πληρώνω ιδ. ασφάλεια για εμένα και την σύζυγο για να είμαστε καλυμένοι. Η συμμετοχή στα έξοδα νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία εδώ είναι ανάλογη του εισοδήματος.
Μου περίεγραψες ένα άκρως καπιταλιστικό σύστημα που με αηδιάζει. Όπως με αηδιάζει και το ότι εγώ πληρώνω ασφαλιστικές εισφορές στο Ελληνικό Κράτος 300 € κάθε μήνα για καλύψεις που δεν θα πάρω ποτέ ενώ μπαίνω μέσα, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
Υπάρχει και η έννοια της δικαιοσύνης-ισονομίας κλπ, ο καθείς πρέπει να επιβαρύνεται σε ότι και όσο του αναλογεί.
Συμφωνώ! Επειδή είμαστε 10 μύρια νοματαίοι όμως δεν σημαίνει πως θα πληρώσουμε τον συνολικό λογαριασμό δια του 10.000.000. Τον λογαριασμό θα τον πληρώσουμε αναλόγως με την οικονομική δυνατότητα του καθενός. Αν εγώ βγάζω 50.000 το χρόνο και ο ξάδερφος σου 10.000 και χρειαστεί να μπει σε νοσοκομείοο άνθρωπος, εγώ θα πληρώσω περισσότερα γιατί ΜΠΟΡΩ και έτσι ΠΡΕΠΕΙ! Για να ζήσε ο ξάδερφός σου και να μην ψοφολογήσει. Κατάλαβες Μητσάκο μου;
και ποιος είναι ο κτήτωρ τέλος πάντων? τί υπόσταση έχει και ποιος τον διαφεντεύει?
Ο ΛΑΟΣ, δηλαδή το Κράτος!
ναι ώστε τα μέλη της επιτροπής να τα πίνουν στην ντάτσα τους στην υγειά του κορόιδου, μωρέ δεν σφάξανε, φωτιά θα τα βάλω πριν τα πάρουν
Σε βλέπω στη Σιβηρία και δε σε χάλασε...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
....Θεωρώ πως και με αυτά τα λεφτά, την συμφέρει να πάει, μιας και 25€ μαύρα για κουζίνα, δεν είναι και ό,τι καλύτερο.
Βλέπω πάντως πως η ανάπτυξη έχει έλθει καλπάζοντας, βλέπουμε πως μια κοπέλα έχει ΗΔΗ 2 (ολογράφως: ΔΥΟ) προτάσεις εργασίας.Δεν βλέπω περιθώριο πλάκας, η κοπέλα μεγαλώνει μόνη της ένα παιδί κ με όσα παίρνει από την κουζίνα + κανα μεροκάματο όπου βρει δεν βγαίνει ούτε για νοίκι κ φαγητό. Δεν συζητάει ν' αφήσει την κουζίνα κ να πάει πωλήτρια, συζητάει να είναι το πρωί πωλήτρια, το βράδυ λαντζέρα. Όσο για τον φίλο, κρατάει ένα κατάστημα με το ζόρι, πλέον, λόγω παράδοσης κ κεκτημένης ταχύτητας. Δεν είναι μακριά η μέρα που θα το κλείσει, αν δεν αλλάξει σύντομα κάτι στον τρόπο που βλέπει ο Ελ ΔΤ τις επιχειρήσεις.
Ηλία, έχεις χάσει το χιούμορ σου κι εσύ;
Τι σου έκανε πάλι εκείνος ο Asimov, να περάσω από το σπίτι να του τα πω ένα χεράκι; -
Μου περίεγραψες ένα άκρως καπιταλιστικό σύστημα που με αηδιάζει. Όπως με αηδιάζει και το ότι εγώ πληρώνω ασφαλιστικές εισφορές στο Ελληνικό Κράτος 300 € κάθε μήνα για καλύψεις που δεν θα πάρω ποτέ ενώ μπαίνω μέσα, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.Καθόλου άλλη συζήτηση, το λένε 'αναδιανομή εισοδήματος' και 'ασφαλιστική κάλυψη των ασθενέστερων / απόρων κτλ.', γιατί σε αηδιάζει ? Τα λες και παρακάτω για τον ξάδελφο κτλ.
Η ισότητα δεν ισχύει και ποτέ δεν ίσχυσε πουθενά.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Καθόλου άλλη συζήτηση, το λένε 'αναδιανομή εισοδήματος' και 'ασφαλιστική κάλυψη των ασθενέστερων / απόρων κτλ.', γιατί σε αηδιάζει ? Τα λες και παρακάτω για τον ξάδελφο κτλ.Έξυπνος άνθρωπος είσαι, μην το παίζεις χαζός σε παρακαλώ, Με αηδιάζει για τον απλούστατο λόγο πως πληρώνω μια εισφορά ενώ δεν τα βγάζω αυτά τα λεφτά και το έγραψα πως πληρώνω ενώ μπαίνω ΜΕΣΑ. Θα μπορούσα βέβαια να κάνω αυτό που κάνουν χιλιάδες άλλοι συνάδελφοι... να τους τραβήξω κανόνι!!! Δεν το κάνω όμως γιατί κοντεύω 40 χρονών, δεν χρωστάω πουθενά σε όλη μου τη ζωή, και δεν θα ξεκινήσω σήμερα! Η δικαιότερη φορολογία είναι αυτή επί του εισοδήματος. Αν δεν έχεις εισόδημα, πως το βλέπεις εσύ το θέμα; Φυσικά δεν το λέω μόνο για μένα αλλά για όλους όσους μπαίνουν μέσα και πληρώνουν ΟΑΕΕ αλλά και φορολογία μέσω τεκμηρίων. Να τα έβγαζα, να τα πλήρωνα! Αλλά αν δεν τα έχεις βγάλεις τι να κάνεις; Να πουλήσεις το νεφρό σου;
Η ισότητα δεν ισχύει και ποτέ δεν ίσχυσε πουθενά.
Απόλυτη ισότητα 100% ποτέ και πουθενά δεν υπάρχει. Αλλά το άλλο σύστημα ήταν σαφώς πιο ισότιμο. Δεν υπήρχε εκεί ο Bill Gates των $5.000.000.000 και ο άστεγος των $500 τον χρόνο!!!
-
Η ισότητα 'ΛΑΟΣ = ΚΡΑΤΟΣ' που έγραψες παραπάνω.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
....Θεωρώ πως και με αυτά τα λεφτά, την συμφέρει να πάει, μιας και 25€ μαύρα για κουζίνα, δεν είναι και ό,τι καλύτερο.
Βλέπω πάντως πως η ανάπτυξη έχει έλθει καλπάζοντας, βλέπουμε πως μια κοπέλα έχει ΗΔΗ 2 (ολογράφως: ΔΥΟ) προτάσεις εργασίας.Δεν βλέπω περιθώριο πλάκας, η κοπέλα μεγαλώνει μόνη της ένα παιδί κ με όσα παίρνει από την κουζίνα + κανα μεροκάματο όπου βρει δεν βγαίνει ούτε για νοίκι κ φαγητό. Δεν συζητάει ν' αφήσει την κουζίνα κ να πάει πωλήτρια, συζητάει να είναι το πρωί πωλήτρια, το βράδυ λαντζέρα. Όσο για τον φίλο, κρατάει ένα κατάστημα με το ζόρι, πλέον, λόγω παράδοσης κ κεκτημένης ταχύτητας. Δεν είναι μακριά η μέρα που θα το κλείσει, αν δεν αλλάξει σύντομα κάτι στον τρόπο που βλέπει ο Ελ ΔΤ τις επιχειρήσεις.
Ηλία, έχεις χάσει το χιούμορ σου κι εσύ;
Τι σου έκανε πάλι εκείνος ο Asimov, να περάσω από το σπίτι να του τα πω ένα χεράκι;Του εξήγησα οτι οι μαίες στην Ελλαδα του 2014 δε βγάζουνε όσα ο Φουστανος, αλλα εκείνος ξέρει καλυτερα, λέει.
Λες; -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Προφανως γιατι αυτοι που δεν εχουν προσβαση σε υπηρεσιες υγειας (εκατομυρια στις. ΗΠΑ) κατεβαζουν τις στατιστικες. Οι ευκαταστατοι στις ΗΠΑ εχουν πολυ καλες υπηρεσιες αλλα με μεγαλο κοστος.
Δεν τοχα σκεφτει αυτο
Η φιλελε ιδεοληψια, ομως, λεει οτι σε ενα ιδιωτικο συστημα υγειας θα επιτευχθει η μειωση του κοστους των υπηρεσιων υγειας και το αποτελεσμα θα ειναι καλυτερο για το κοινωνικο συνολο (οχι μονο για τους ευκαταστατους).
Προφανως δεν εχεις σχεση με Αμερικη και το συστημα τους αλλα και καθε ιδιωτικο συστημα. Το κοστος ειναι πολλαπλασιου του κρατικου για παρομοιες υπηρεσιες. Η διαφορα ειναι οτι το ιδιωτικο μπορει να στις παρεχει οταν τις χρειαστεις χωρις αναμονη. Στην Αμερικη οι πλουσιοι απολαμβανουν πολυ υψηλη ποιοτητα ζωης και οι στατιστικες τους ειναι πολυ ανεβασμενες.
Προφανως το «Προφανως δεν εχεις σχεση με Αμερικη και το συστημα τους αλλα και καθε ιδιωτικο συστημα» εξηγει τα πανταολα για το θεμα που αναφερθηκα (συγκριση του ,κυριως , ιδιωτικου συστηματος υγειας των ΗΠΑ με το ,κυριως, δημοσιο στην ΕΕ καθως και η φιλελε ιδεοληψια). Χαιρομαι για την πληροτητα του επιχειρηματος σου.
Και (αφου το θεωρεις απαραιτητο για να αναφερθω σε δεικτες του επιπεδου υγειας στην ΕΕ και στις ΗΠΑ) η σχεση μου με την ΗΠΑμερικη ειναι απλως οτι εχω παει 3 φορες (τη μια εμεινα γυρω στους 4 μηνες).
-
Οι γιατροί που θέλουν να ιδιωτέψουν να γίνουν κλέφτες δηλαδή?Το πρόβλημά σου είναι ότι βλέπεις τον κάθε άνθρωπο σαν μονάδα. Δεν είναι μονάδα, είναι μέλος ενός συνόλου. Για να στο κάνω τάληρα, σου λέω πως κάθε άνθρωπος είναι στρατιώτης. Από στρατιωτική οικογένεια προέρχεσαι, είσαι μέλος του Σώματος Ελλήνων Αξκων (εκτός και αν έχεις εκπέσει αυτού δικαστικώς ή διοικητικώς), οπότε με καταλαβαίνεις.
Οι γιατροί που σπούδασαν σε Δημόσιο Πανεπιστήμιο δεν θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα να ιδιωτεύσουν για ίδιον όφελος, πρέπει να υπηρετήσουν το σύνολο και θα ανταμοιφθούν.
π.χ εγώ προσωπικά είμαι στο αφορολόγητο εδώ και έχω δικαίωμα περίθαλψης σε δημόσιο νοσοκομείο με συμμετοχή όμως στα έξοδα αλλά παράλληλα πληρώνω ιδ. ασφάλεια για εμένα και την σύζυγο για να είμαστε καλυμένοι. Η συμμετοχή στα έξοδα νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία εδώ είναι ανάλογη του εισοδήματος.
Μου περίεγραψες ένα άκρως καπιταλιστικό σύστημα που με αηδιάζει. Όπως με αηδιάζει και το ότι εγώ πληρώνω ασφαλιστικές εισφορές στο Ελληνικό Κράτος 300 € κάθε μήνα για καλύψεις που δεν θα πάρω ποτέ ενώ μπαίνω μέσα, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
Συμφωνώ! Επειδή είμαστε 10 μύρια νοματαίοι όμως δεν σημαίνει πως θα πληρώσουμε τον συνολικό λογαριασμό δια του 10.000.000. Τον λογαριασμό θα τον πληρώσουμε αναλόγως με την οικονομική δυνατότητα του καθενός. Αν εγώ βγάζω 50.000 το χρόνο και ο ξάδερφος σου 10.000 και χρειαστεί να μπει σε νοσοκομείοο άνθρωπος, εγώ θα πληρώσω περισσότερα γιατί ΜΠΟΡΩ και έτσι ΠΡΕΠΕΙ! Για να ζήσε ο ξάδερφός σου και να μην ψοφολογήσει. Κατάλαβες Μητσάκο μου;
Νομικά μονάδα είναι ο κάθε άνθρωπος, και ως τέτοια λογίζεται απένταντι στο κράτος (το οποίο = λαός κατ' εσέ), στην δικαιοσύνη κλπ κλπ.
Ως μονάδα λοιπόν προτιμώ να διαλέγω και να πληρώνω εγώ την ιατροφαρμακευτική μου περίθαλψη +κάποιοι από τους φόρους μου να πηγαίνουν υπέρ κοινωνικής πρόνοιας παρά το σύστημα που εσύ νιώθεις στο πετσί σου τώρα.
Εμένα με αηδιάζει να είναι όλα κρατικά και να αποφασίζει ο μέσος ψηφοφόρος ή ακόμα χειρότερα συνδικαληστής για την τύχη των χρημάτων μου και τις υπηρεσίες που θα μου παρέχονται έναντι.
Όπως προείπα και τα πανεπιστήμια ιδιωτικά και να πληρώνει το κράτος υποτροφίες για τους άπορους.Για το θέμα του ποσοστού συμμετοχής του καθένα στην κοινωνική πρόνοια δεν διαφωνούμε πουθενά, αυτό που είπα είναι ότι στο παράδειγμα του Γάλλου (με τις λεπτομέρειες που γνώριζα τότε) θα έπρεπε το γαλλικό σύστημα υγείας να μην τον δεχθεί δωρεάν, εφόσον δεν πλήρωσε φράγκο 20 χρόνια, κατοικούσε σε άλλη χώρα και εκεί προφανώς επέλεξε να μην ακολουθήσει το σύστημα της ιδ. ασφάλισης που έχει επικρατήσει.
Σορυ αλλά τα 2 κομμάτια γης που με αίμα πήραν οι πρόγονοι μου από κάποιον τούρκο-βούλγαρο δεν ξέρω τι, ανήκουν στην οικογένεια και σε κανέναν άλλο όπως και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία. Δεν τα έφτιαξαν για να τα μοιραστούν ούτε με τον βιομήχανο ούτε με τον τύπο που έβγαλε μια ζωή στα καφενεία για ρετσίνες.
Η Σιβηρία δεν με χαλάει καθόλου, χιονάκι, - φεύγα κελσίου...παράδεισος για μένα
-
Οποιο αγορι θελει να μιλησει για το ιατρικο συστημα της Αμερικης και να μη λεει οτι νά 'ναι, θα πρεπει να λαβει υποψη του και τα υπέρογκα ποσα που πληρωνουν σε ασφάλιση/νομικη καλυψη οι ίδιοι οι γιατροι και τα νοσοκομεια, με πρωτοπορους τους ΟΒ-GYN. Συμβαλλουν και αυτά με τη σειρα τους στα κοστη, αφου ολο το έθνος ειναι εθισμενο στις μηνυσεις... αλλωστε μια μεριδα δικηγορων αποκαλειται 'ambulance chasers' ακριβως για αυτο το λογο. 'Εσπασες χερι? Για ελα να δουμε αν θα βγαλουμε κανα φραγκο, ειδικα αμα δε το κολλησουν καλα, τους ΣΚΙΣΑΜΕ', 'βγηκε το παιδι σου ψιλοretarded? Δε πειραζει αμα καπνιζες στην εγκυμοσυνη και εκανες ηρωινη, ο γιατρος θα φταιει'.
Σε καποια νοσοκομεια (δε ξερω αν ισχυει για ολα) αν παθεις καρδια και πεσεις στα σκαλια τους ή στο παρκινγκ, δε βγαινουν οι γιατροι εξω να σε κοιταξουν, ακομα και αν εφημερευει. Καλειται ασθενοφορο, ερχεται όποτε ερχεται και σε κουβαλαει 10 μετρα μεσα και ΜΕΤΑ σε κοιτανε. Ο λογος? Αν σε πιασουν στα χερια τους πιο πριν και ψοφησεις, θα φανε μια μηνυσαρα ολη δικη τους γιατι δεν ακολουθησαν το πρωτοκολλο του νοσοκομειου (παιρνουμε ασθενη απο τους paramedics με vital stats ετοιμα απο αυτους, αρα με οτι μας πουν λειτουργουμε) και πηραν την ευθυνη μονοι τους.Επισης, το ολο συστημα ειναι φτιαγμενο για να λειτουργει με ιδιωτικη ασφάλεια για αυτο και τα νουμερα φαινονται τερατωδη σε οποιον δεν εχει ασφαλεια και παθει κατι... πχ 'τσιμπησε κροταλιας το Μήτσο, κατσε 3 μερες στο νοσοκομειο, παρε και το απαραιτητο antivenom, ενταξει σε γιατρεψαμε'. Μπουγιουρτι για ασφαλισμενο Μήτσο $500 (αν πληρωσει), για ανασφάλιστο Μήτσο $75.000'. Εκει αρχιζουν να φευγουν σπιτια κλπ.
Τα stent (που εδω ανοιγαν 5 και εβαζαν 2, τα αλλα πεταμα στον κουβά) κανουν κατι ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ δολλαρια, δε συζηταμε για βαλβιδες καρδιας, ενα bypass παει κανα 2 ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ.Ο θειος μου -Θεος σχωρεστον- ειχε ασφαλεια με 'million dollar cap'. Μιλαμε για 20ετια πριν και παραπανω. και το εφτασε...Μολις το εφτασε... ΤΕΛΟΣ, ουτε φραγκο παραπανω.
-
true story... το εχουμε ζησει οικογενειακα, να μας πανε με μηνυση για ιατρικο χειρουργικο λαθος και καλα, μουφα μονο για να βγαλουνε κανα φραγκο
Αθωωση τελικα μετα απο καιρο ΑΛΛΑ...
α) η ψυχικη φθορα δεν φευγει
β) σου μενει στο μητρωο σταμπα, ακομα και αν αθωωθηκες -
Πώς γίνεται να σου μένει στο μητρώο αν αθωωθηκες;
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Άμα φτάσεις τα τρία cases ως χειρουργός έχεις θέμα
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Πώς γίνεται να σου μένει στο μητρώο αν αθωωθηκες;Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τι το περασες, Ελλαδα?
Αο τη στιγμη που συλλαμβανεσαι και παιρνουν αποτυπωματα εχεις ΔΗΜΟΣΙΟ φακελο ακομα και αν τελικα δεν καταδικαστεις. Οχι σαν τα πουτανακια τα δικα μας που ειναι στη φυλακα και ακομα πληρωνονται.
ΕΔΙΤ
Επισης με το που συλλαμβανεσαι, κατευθειαν το ονομα στη φορα, εκτος και αν εισαι ανηλικος ή συντρεχουν πολυ σοβαροι λογοι. Οχι σαν και εδω που τσιριζετε για τα προσωπικα δεδομενα των λεβεντοπαιδων του Βελβεντου.
ΥΓ Αυτο βρηκα πρωτο μπροστα μου μπορει σε αλλο state να ειναι λιγο διαφορετικα. -
Οι χειρουργοί βγάζουνε λεφτά όσο είναι active αλλά μετά από λίγα χρόνια κοιτάνε να την κάνουνε σε άλλες θέσεις διοικητικές, ακαδημαϊκές κτλ... και καλά κάνουνε γιατί το άγχος με αυτά τα νομικά είναι μεγάλο.
Ο αδερφός μου συγκεκριμένα, πληρώνει αρκετά σε νομικές προστασίες κτλ αλλά σίγουρος δεν είσαι ποτέ, μια στραβή να γίνει τα χασες όλα.... -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Νομικά μονάδα είναι ο κάθε άνθρωπος, και ως τέτοια λογίζεται απένταντι στο κράτος (το οποίο = λαός κατ' εσέ), στην δικαιοσύνη κλπ κλπ.
Ως μονάδα λοιπόν προτιμώ να διαλέγω και να πληρώνω εγώ την ιατροφαρμακευτική μου περίθαλψη +κάποιοι από τους φόρους μου να πηγαίνουν υπέρ κοινωνικής πρόνοιας παρά το σύστημα που εσύ νιώθεις στο πετσί σου τώρα.
Εμένα με αηδιάζει να είναι όλα κρατικά και να αποφασίζει ο μέσος ψηφοφόρος ή ακόμα χειρότερα συνδικαληστής για την τύχη των χρημάτων μου και τις υπηρεσίες που θα μου παρέχονται έναντι.
Όπως προείπα και τα πανεπιστήμια ιδιωτικά και να πληρώνει το κράτος υποτροφίες για τους άπορους.Για το θέμα του ποσοστού συμμετοχής του καθένα στην κοινωνική πρόνοια δεν διαφωνούμε πουθενά, αυτό που είπα είναι ότι στο παράδειγμα του Γάλλου (με τις λεπτομέρειες που γνώριζα τότε) θα έπρεπε το γαλλικό σύστημα υγείας να μην τον δεχθεί δωρεάν, εφόσον δεν πλήρωσε φράγκο 20 χρόνια, κατοικούσε σε άλλη χώρα και εκεί προφανώς επέλεξε να μην ακολουθήσει το σύστημα της ιδ. ασφάλισης που έχει επικρατήσει.
Σορυ αλλά τα 2 κομμάτια γης που με αίμα πήραν οι πρόγονοι μου από κάποιον τούρκο-βούλγαρο δεν ξέρω τι, ανήκουν στην οικογένεια και σε κανέναν άλλο όπως και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία. Δεν τα έφτιαξαν για να τα μοιραστούν ούτε με τον βιομήχανο ούτε με τον τύπο που έβγαλε μια ζωή στα καφενεία για ρετσίνες.
Η Σιβηρία δεν με χαλάει καθόλου, χιονάκι, - φεύγα κελσίου...παράδεισος για μένα
Αυτή είναι η διαφορά του αριστερού με τον δεξιό. Εγώ δεν θεωρώ πως επειδή βρήκα ένα χωράφι από τον παππού είναι δικαίωμά μου να το κρατήσω και ας ψοφάει το σύνολο. Άλλη κοσμοθεωρία... Ας έρθει αύριο το κράτος να μου τα πάρει όλα και να μου δώσει απλά μια δουλειά να ησυχάσω από τα άγχη μου..
-
Τι μας λες ρε μεγαλε, σοβαρα? Πηγαινε εσυ να γινεις γιατρος τοτε.
Τι λες ρε μεγαλε, σοβαρα? νο2
Το δικαιο ειναι να πληρωνουν ολοι α%. Ή εστω να πληρωνουν ολοι α% για το ποσο πανω απο ενα οριο που θα γινει δεκτο οτι ειναι το οριο για την αξιοπρεπη διαβιωση.
-
Εγω λέω επίσης και όσοι εχουν πάει δημόσιο σχολείο -γυμνάσιο λύκειο Πανεπιστήμιο να μην εχει κανείς δικαίωμα να ιδιωτεύει.Να γίνουν ολοι δημόσιοι υπαλληλοι.
Νομίζω οτι θα ήταν ρατσιστικο να ισχύσει κατι τετοιο μόνο για τους γιατρούς.
Και για να σοβαρευτουμε λιγάκι στις ΗΠΑ και στα Δημόσια νοσοκομεια πληρώνεις πανακριβα δεν είναι μόνο στα ιδιωτικά.Προσωπικά διαφωνω με τη απουσία ουσιαστικά περίθαλψης για τους οικονομικά αδύνατους αλλα το επίπεδο των νοσοκομείων στην Αμερική είναι απλά αλλου.οπότε οι διάφορες συγκρίσεις ειδικα με την Ελλάδα είναι τουλάχιστον άκυρες. -
Αυτή είναι η διαφορά του αριστερού με τον δεξιό. Εγώ δεν θεωρώ πως επειδή βρήκα ένα χωράφι από τον παππού είναι δικαίωμά μου να το κρατήσω και ας ψοφάει το σύνολο. Άλλη κοσμοθεωρία... Ας έρθει αύριο το κράτος να μου τα πάρει όλα και να μου δώσει απλά μια δουλειά να ησυχάσω από τα άγχη μου..
Και ο αριστερός και ο δεξιός το ίδιο κουτορνίθια είναι όταν αυτοχαρακτηρίζονται έτσι και φανατίζονται κιόλας χωρίς να καταλαβαίνουν ότι η πολιτική και οι διάφορες ομαδοποιήσεις κλπ είναι απλά κάτι για να απασχολεί και να κρατά διαιρεμένη την μάζα όσο οι οιλιγάρχες κάνουν του κεφαλιού τους.
Η Δημοκρατία που τόσο εκθειάζεται γενικώς ήταν πάντα ακόμα και επί αρχ. Αθήνας το πολίτευμα που έδινε πάτημα στους ολιγάρχες και τους δημαγωγούς στο να εκμεταλεύονται και να καθοδηγούν τον λαό υπό την κάλυψη της νομιμότητας. Δυστυχώς ποτέ δεν κατάφερε η ανθρωπότητα να την βελτιώσει σαν πολίτευμα γιατί ο λαος ακόμα συνεχίζει να μαλώνει για αριστερούς-δεξιούς και π@τσες μπλε. Δεν υπάρχουν προβλήματα (κοινωνικά, οικονομοτεχνικά κλπ) που λύνονται μόνο με ότι προστάζει μια πολιτική ή οικονομική θεωρία, θέλει συνδυασμό πολλών για να λυθούν τα περισσότερα. μάλλον ακόμα καλύτερα θέλει λύσεις που να ισορροπούν φιλελευθερισμό-σοσιαλισμό-κομουνισμό-εθνικισμό-συντηρητισμό.
Για τα υπόλοιπα, είτε ένα στρέμα είτε το μισό θεσσαλικό κάμπο πάρεις με το ζόρι από τον νόμιμο δικαιούχο το ίδιο άδικο είναι.
-
Αστε μωρε τους τσακωμους γιατι οπως λεει το ασμα...'Ολοι δυο μετρα περνουν γη'.......
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....