-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Αυτό ισχύει για τους Ιατρούς ΣΣΑΣ, οι οποίοι τα έξοδα διαβίωσής τους τα είχαν πληρωμένα, όπως και ένα χαρτζιλίκι από το κράτος. Για το λόγο αυτό πρέπει να μείνουν 3χ6=18 χρόνια στο στράτευμα. Αυτοί δεν πρέπει να ιδιωτεύουν.Νομίζω οι στρατιωτικοί ιατροί έχουν δικαίωμα να έχουν ιδιωτικό ιατρείο.
Δωρεάν ιατρική περίθαλψη στην Ελλάδα δεν υπάρχει πλέον.
Υπερβάλλεις τρελλά και το ξέρω (δυστυχώς) από πολύ κοντά.
-
Οι μεν πανε γιατι στις χωρες τους η υγεια ειναι σκατε ολέ
οι δε πανε γιατι ειναι ΦΤΗΝΑΤο ξερεις οτι Αμερικανοι ερχονται στην Ελλαδα για θεματα γονιμοτητας / εμφυτευσης ωαριων κλπ γιατι ειναι (σε σχεση με τη χωρα τους) πάμφτηνα?
-
Ξερω και Ελληνοαμερικανους που ερχοντε Ελλαδα για εγχειρησεις και σοβαρες θεραπειες. Τεραστια διαφορα στο κοστος για λιγο πολυ το ιδιο πραγμα. Το ιδιο με Αμερικανους με διπλη υπηκοοτητα που ανεβαινουν Καναδα για σοβαρες αρρωστιες. Μηδενικο κοστος παλι για το ιδιο πραγμα (εχει ομως λιστα αναμονης).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αυτό ισχύει για τους Ιατρούς ΣΣΑΣ, οι οποίοι τα έξοδα διαβίωσής τους τα είχαν πληρωμένα, όπως και ένα χαρτζιλίκι από το κράτος. Για το λόγο αυτό πρέπει να μείνουν 3χ6=18 χρόνια στο στράτευμα. Αυτοί δεν πρέπει να ιδιωτεύουν.
Νομίζω οι στρατιωτικοί ιατροί έχουν δικαίωμα να έχουν ιδιωτικό ιατρείο.
Δωρεάν ιατρική περίθαλψη στην Ελλάδα δεν υπάρχει πλέον.
Υπερβάλλεις τρελλά και το ξέρω (δυστυχώς) από πολύ κοντά.
Οι στρατιωτικοί έχουν, όμως δε θα έπρεπε εφόσον είναι υπάλληλοι του δημοσίου. Όπως ίσχυε κ με τους ιατρούς του ΕΣΥ μέχρι πρότινος. Το ίδιο ισχύει κ με τους ακαδημαϊκούς ιατρούς. Είναι παράνομο να είσαι δημόσιος υπάλληλος κ ταυτόχρονα ελεύθερος επαγγελματίας.
Όσο για τη δημόσια περίθαλψη, η φράση ήταν κάπως υπερβολική. Αλλά πέρυσι σε συγγενή μου μετεγχειρητικά το ταμείο του δημοσίου δε δικαιολογούσε την αιματολογική εξέταση CRP, για το λόγο αυτό η ιατρός έγραψε 2-3 άλλες που κοστίζουν όσο αυτή για να μην την πληρώσει η μητέρα μου από την τσέπη της (τρομερό σύστημα υγείας!!!). Θυρεοειδεκτομή με 1 νύχτα νοσηλεία σε ιδιωτικό δικαιολόγησε το κράτος, καραεπικίνδυνο εφόσον η αιμορραγία είναι βασική επιπλοκή. Την παθολογική την πλήρωσε κατά το 70% από την τσέπη πάλι. 100€ κόστισε.
Συγγενικό μου πρόσωπο πριν 3 εβδομάδες με κάταγμα έξω σφυρού στα εξωτερικά θα περίμενε 1,5 ώρα. Τελικά πήγε στο ιδιωτικό, έβγαλε την ακτινογραφία κ μετά στον ιδιώτη ορθοπαιδικό.
Από φίλους μου που ειδικεύονται Ελλάδα, κάθε 3-4 ημέρες απλήρωτες εφημερίες. Την επομένη συνεχίζουν να δουλεύουν. 34 ώρες σερί. Αν αυτοί πιάνουν το νυστέρι μετά από 30 ώρες άυπνοι (γιατί στις εφημερίες δεν κοιμάσαι, γίνεται μπάχαλο), είναι κάπως επικίνδυνο κατά τη γνώμη μου.
Πριν 4 χρόνια για να κάνει εισαγωγή συγγενικό πρόσωπο ή θα περίμενε 1,5 μήνα, ή θα τσόνταρε τον ιατρό που είχε κ ιδιωτικό ιατρείο (πανεπιστημιακός). Αν τη χειρούργησε δεν ξέρω, έτσι τουλάχιστον προέβλεπε η συμφωνία...
Όταν σπούδαζα πριν 7 χρόνια, η αναμονή στα εξωτερικά ορθοπαιδικής στο Παπαγεωργίου ήταν 1,5-2 ώρες. Μέχρι κ ντυμένοι για τα μπουζούκια ερχόταν για πόνους στη μέση 2 εβδομάδων. Δεν ξέρω πως είναι τώρα, αν βελτιώθηκε.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Nαι αντι για το Bascom Palmer στο Miami πάνε στη Κούβα που ειναι καλύτερα
Πολλοί πήγαν στην Κούβα. Διαφωνείς με τα γεγονότα;
Για λογους οικονομικους πήγαν προφανώς γιατι δε μπορουν ή δε θέλουν να πλήρωσουν .
Οποτε ναι διαφωνω.
Η συγκριση είναι απλα τραγικη ειδικά με το miami που είναι δίπλα.
Μιλάμε για νοσοκομεία στη παγκοσμια πρωτοπορία της ερευνας και της τεχνολογίας... -
Δεν είχε ο Μαραντόνα λεφτά; Ούτε ο Τσάβες; Τους έπιασε η κρίση; Τους καημένους...
-
Δεν είχε ο Μαραντόνα λεφτά; Ούτε ο Τσάβες; Τους έπιασε η κρίση; Τους καημένους...Ο ενας σνιφάρει ακόμα και τις διαχωριστικές γραμμές και ο άλλος πέθανε .Μήπως καλύτερα να μας πεις για τον μπλε σκορπιο;
-
Ε πες το ντε... να πάω να πεθάνω στην Αμερική να γίνω ο πρώτος άνθρωπος που πεθαίνει εκεί!
-
Δεν είχε ο Μαραντόνα λεφτά; Ούτε ο Τσάβες; Τους έπιασε η κρίση; Τους καημένους...Δυο κουκοι δεν φερνουν την ανοιξη της Κούβας.
Ενας ο Μαραντονα που τα ειχε κανει τα λεφτα του χρυσα ρουθουνια, και ενας ο Τσαβες που λογω ιδεολογιας δε μπορουσε να παει πουθενα αλλου.
Αμα χρειαζοταν να παει εξωτερικο ο Φλωρακης για σοβαρη εγχειριση, που θα πηγαινε, στην Αμερικη? Θα γελαγαν και οι κότες.Οι υπολοιπες χιλιαδες πανε είτε γιατι εχουν την ιδια περιθαλψη με λιγοτερα λεφτα απο τη χωρα τους (πληρωνουν ομως και παλι, θελει δολλαρια το κομμουνιστικο καθεστως, γιατι το ρουβλι σταματησε να πηγαινει και γιατι το δικο τους νομισμα εκτος Κουβας ειναι μονο για κορωνα-γραμματα και βασιλόπιτες) ειτε γιατι στη χωρα τους δεν εχουν περιθαλψη εκτος απο τιποτα μάγους με φτερα και ματζούνια και κουδουνακια. Το αρθρο λεει για Βενεζουελανους που πανε τσάμπα, γιατι κανουν εκπτωση στο πετρελαιο λογω συμφωνιας. Κατσε να μην ειχαν πετρελαιο και θα τα λεγαμε, ουτε σπερματοζωαρια δε θα τους εδιναν οι Κουβανοι τσαμπα.
-
Δεν είχε ο Μαραντόνα λεφτά; Ούτε ο Τσάβες; Τους έπιασε η κρίση; Τους καημένους...Πολυ πετυχημένα τα παραδείγματα!
Ειδικά ο Τσάβες πρωτος πρωτος θα πήγαινε στις ΗΠΑ για να γιατρευτει
Μας δουλευεις ρε Δία ?Έλεος δηλάδη με τα νοσοκομεία και τους γιατρούς της Κουβας...
Να μου πεις για καμια άλλη πρωην 'ανατολική ' χώρα να πω εντάξει.
Μπές να διαβάσεις τι κάνουν στο Bascom Palmer στο miami και τα λέμε... -
Το καταλαβαίνεις πως συγκρίνεις μια υπερδύναμη με ένα μικρό νησάκι που τελεί υπό εμπάργκο 40 χρόνια τώρα; Αυτό από μόνο του είναι κατόρθωμα!!! Δεν βρίσκω λόγο να βάλω την Ρωσία στην εξίσωση, καθώς ο σκοπός δεν ήταν η σύγκριση χωρών, αλλά συστημάτων.
-
Το καταλαβαίνεις πως συγκρίνεις μια υπερδύναμη με ένα μικρό νησάκι που τελεί υπό εμπάργκο 40 χρόνια τώρα; Αυτό από μόνο του είναι κατόρθωμα!!! Δεν βρίσκω λόγο να βάλω την Ρωσία στην εξίσωση, καθώς ο σκοπός δεν ήταν η σύγκριση χωρών, αλλά συστημάτων.Εγω δεν τα συγκρίνω καν... Απλά ανέφερα το Miami γιατί είναι δίπλα.
Οπότε άκυρο το κατόρθωμα. -
Ο καπετάν Τσάβες πήγε στην Κούβα γιατί φοβόταν ότι οι καπιταλιστές θα τον εξόντωναν σε άλλη χώρα, ενώ στη δική του, με έναν υποβόσκοντα εμφύλιο, δεν ήξερε ποια νοσοκόμα θα του έκανε κλύσμα με αγνό πετρέλαιο Βενεζουέλας.
Ο Μαραντόνα, ε...
Από εκεί και πέρα, ο σοσιαλιστής Ανδρέας είχε πάει στο βρωμοκαπιτάλικο Ηνωμένο Βασίλειο, άλλοι στέλνουν τα τέκνα στο Αμερικανικό Κολλέγιο, οι μισοί 'αριστεροί' βουλευτές έχουν περάσει για σπουδές από ΗΠΑ ή άλλες χώρες εκτός ανατολικού μπλοκ, ρε ΄σεις, πόσες δεκαετίες θα συνεχιστεί πια η διήγηση αυτού του παραμυθιού;
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Εγω δεν τα συγκρίνω καν... Απλά ανέφερα το Miami γιατί είναι δίπλα.
Οπότε άκυρο το κατόρθωμα.Και είπες να αναφέρεις απλά το Μιάμι που σε χρεώνουν για τον αέρα που αναπνέεις;
Ο καπετάν Τσάβες πήγε στην Κούβα γιατί φοβόταν ότι οι καπιταλιστές θα τον εξόντωναν σε άλλη χώρα, ενώ στη δική του, με έναν υποβόσκοντα εμφύλιο, δεν ήξερε ποια νοσοκόμα θα του έκανε κλύσμα με αγνό πετρέλαιο Βενεζουέλας.
Ο γνωστός παντογνώστης. BTW o Τσάβες νοσηλεύτηκε και σε στρατιωτκό νοσοκομείο στην χώρα του, αλλά για τα ζόρικα πήγαινε Κούβα.
Από εκεί και πέρα, ο σοσιαλιστής Ανδρέας είχε πάει στο βρωμοκαπιτάλικο Ηνωμένο Βασίλειο, άλλοι στέλνουν τα τέκνα στο Αμερικανικό Κολλέγιο, οι μισοί 'αριστεροί' βουλευτές έχουν περάσει για σπουδές από ΗΠΑ ή άλλες χώρες εκτός ανατολικού μπλοκ, ρε ΄σεις, πόσες δεκαετίες θα συνεχιστεί πια η διήγηση αυτού του παραμυθιού;
Και όλη η ηγεσία του ΚΚΕ είχε σπουδάσει στην ΕΣΣΔ. Your point is?
-
Χρειάζεται να είσαι παντογνώστης για να καταλαβαίνεις ορισμένα πράγματα που φωνάζουν από μακριά;
Άσε που το γράφεις μόνος σου: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ νοσοκομείο. Από πότε ο ηγέτης ενός κράτους πηγαίνει σε ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ νοσοκομείο;
Να σου εξηγήσω τι δείχνει αυτό ή δεν χρειάζεται;Όσον αφορά την ηγεσία του ΚΚΕ, ήταν υποχρεωτικό να πάνε εκεί πέρα εκείνη την εποχή. Τα παιδάκια τους όμως δεν τα έστειλαν Μόσχα, αν μπορούσαν να το αποφύγουν.
Επιμένεις στο παραμύθιασμα.
Αν αρρώσταινε ένας άνθρωπος που τον νοιαζόσουν, θα τού έλεγες να πάει Κούβα, Ευρώπη ή ΗΠΑ, εφόσον το κόστος δεν ήταν θέμα; -
Tα iPhones και τα Lexus πάντως δεν είναι ρώσικα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Χρειάζεται να είσαι παντογνώστης για να καταλαβαίνεις ορισμένα πράγματα που φωνάζουν από μακριά;Ντάξει, εσύ είσαι όμως.
Άσε που το γράφεις μόνος σου: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ νοσοκομείο. Από πότε ο ηγέτης ενός κράτους πηγαίνει σε ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ νοσοκομείο;
Σε πολλές χώρες του κόσμου οι ηγέτες νοσηλεύονται σε στρατιωτικά νοσοκομεία για λόγους ασφαλείας!
Αν αρρώσταινε ένας άνθρωπος που τον νοιαζόσουν, θα τού έλεγες να πάει Κούβα, Ευρώπη ή ΗΠΑ, εφόσον το κόστος δεν ήταν θέμα;
Σε όποιο μέρος βρίσκεται θα του έλεγα να πάει, εκτός αν χρειάζεται κάτι που δεν υπάρχει σε αυτό το μέρος.
Tα iPhones και τα Lexus πάντως δεν είναι ρώσικα.
Ντάξει, την είπες την εξυπνάδα σου; Ζητήσαμε ZIL αλλά η Βουλή επέμενε να δώσει Lexus.
-
Σε πολλές χώρες του κόσμου οι ηγέτες νοσηλεύονται σε στρατιωτικά νοσοκομεία για λόγους ασφαλείας!
Αν αρρώσταινε ένας άνθρωπος που τον νοιαζόσουν, θα τού έλεγες να πάει Κούβα, Ευρώπη ή ΗΠΑ, εφόσον το κόστος δεν ήταν θέμα;
Σε όποιο μέρος βρίσκεται θα του έλεγα να πάει, εκτός αν χρειάζεται κάτι που δεν υπάρχει σε αυτό το μέρος.
-
Ναι, αυτό έγραψα κι εγώ: για ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
-
Δηλαδή όλα τα νοσοκομεία είναι ίδια στην επιτυχή αντιμετώπιση συγκεκριμένων παθήσεων, πχ καρκίνου; Όλοι οι γιατροί και τα μέσα είναι εξίσου αποτελεσματικά;
Δεν απαντάς.
-
-
Η βουλή έδινε και Prius και Civic Hybrid. Ζητήσατε κάποια από αυτά ή δεν την είδες την επιλογή αυτή?
Και τα κινητά η βουλή επέμενε να είναι από USA?
Επίσης η βουλή δεν επέβαλε στον οδηγό πρώην ΓΓ του ΚΚΕ να δουλεύει 1η Μαΐου.
Αλήθεια τα πανεπιστήμια στις συντροφικές χώρες τελείωσαν? -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
2. Δηλαδή όλα τα νοσοκομεία είναι ίδια στην επιτυχή αντιμετώπιση συγκεκριμένων παθήσεων, πχ καρκίνου; Όλοι οι γιατροί και τα μέσα είναι εξίσου αποτελεσματικά;
Δεν απαντάς.Όχι δεν είναι παντού το ίδιο, αλλά δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πέραν της στάνταρ θεραπείας. Αν μια τεχνική υπάρχει μόνο σε συγκεκριμένο ίδρυμα και οι γιατροί σου προτείνουν να πας σε αυτό, τότε πας. Αλλιώς δεν έχει νόημα να πας στην Αγγλία για να σου κάνουν το ίδιο πράγμα που θα σου έκαναν στην Ελλάδα.
Η βουλή έδινε και Prius και Civic Hybrid.
Κάνεις τεράστιο λάθος. Όταν τραβήχτηκε εκείνη η φωτό η βουλή έδινε σε όλους Lexus. Μετά, επί ΓΑΠ ήρθαν τα Prius κλπ.
Επίσης η βουλή δεν επέβαλε στον οδηγό πρώην ΓΓ του ΚΚΕ να δουλεύει 1η Μαΐου.
Για πες μας τι ξέρεις για αυτό. Γιατί σε βλέπω γνώστη, όχι τίποτα άλλο. Μη χάσουμε το Inside Info!
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....