-
δυστυχώς στα οικονομικά τουλάχιστον αει ,που γνωρίζω κάτι παραπάνω, καλλιεργείται αυτή η 'ξιπασιά' από τους άεργους καθηγητές που ζουν στο κόσμο τους και αυτό περνάει και στους φοιτητές οι οποίοι νομίζουν ότι θα πιάσουν τον πάπα από τα @@ χωρίς να έχουν τις άκρες τις οποίες έχουν οι παπατζήδες καθηγηταράδες (οι οποίοι καλώς ζουν στο κόσμο τους τώρα που το ξανασκέφτομαι) ή στη τελική χωρίς να είναι τόσο καλοί ώστε να ξεχωρίσουν από την υπολοίπη τεράστια άνεργη μάζα που συνυπάρχει μαζί τους και μπορεί να κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα με αυτούς εξίσου καλά
Όπως θα λεγε και ο Wolf στο Pulp Fiction 'Spoken like a true genious'.
Για το θέμα της πρακτικής αν δεν τίθεται θέμα τουπέ καλά κάνουν να προσπαθούν να πάνε σε μια θέση που θα μάθουν 5 πράγματα παρά να κάνουν καφέδες και φωτοτυπίες.
Συνήθως εκεί η μικρή εταιρεία είναι προτιμότερη γιατί η μεγάλη δεν θα δείξει ΤΙΠΟΤΑ σημαντικό (πόσο μάλλον να αναθέσει) σε κάποιον που πήγε 5 μήνες να κάνει την πρακτική του. -
Οπου και να πας αν θες να μάθεις θα μάθεις, αν θες να φτιαχνεις καφέδες γιατι σου το επιτρεπει το καθεστώς της πρακτικής μια ζωη ανάλογη αντίληψη θα έχεις
-
Ερώτηση προς τους μηχανικους των οποίων η εταιρία εχει έδρα στο εξωτερικό και εχουν γραφτεί στο ΤΣΕΜΕΔΕ...
Με το ταμείο τι γίνεται ;
-
Eφοσον καταβάλεις εισφορές έξω, μπορείς να εξαιρεθείς απ το ΤΣΜΕΔΕ με μια διαδικασία όχι τοσο εύκολη
-
Να αναγνωριστούν οι εισφορές και στο ΤΣΕΜΕΔΕ ειναι όνειρο θερινής νυκτος;
Έχω φίλο που δουλεύει Λονδίνο και πληρώνει και τα 2, αλλα εγω είπαμε, δεν ειμαι τόσο λαρτζ
-
Προφανώς και αναγνωρίζονται, εσύ διαλέγεις σε ποια χώρα θες να πληρώνεις ασφαλιστικές εισφορές.
Το έκανα κι εγω το διπλό ταμπλό για κάποια χρόνια, και είχε νόημα μιας και το τσμέδε ήταν γερό ταμείο, τώρα όμως είναι αυτοκτονικό
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Προφανώς και αναγνωρίζονται, εσύ διαλέγεις σε ποια χώρα θες να πληρώνεις ασφαλιστικές εισφορές.Το έκανα κι εγω το διπλό ταμπλό για κάποια χρόνια, και είχε νόημα μιας και το τσμέδε ήταν γερό ταμείο, τώρα όμως είναι αυτοκτονικό
Αυτα που εχεις ηδη δωσει στο Τσεδε δεν τα χανεις αν σταματησεις να τους πληρωνεις;
-
Καλύτερα να τα χάσει παρά να συνεχίσει να τους πληρώνει.
Το γ@μησαν το ΤΣΜΕΔΕ (όπως κι άλλα ταμεία) και θα το γ@μήσουν ακόμα περισσότερο.
Κλέψανε όλα τα λεφτά (πως αλλιώς θα εμφανιστεί το πλεόνασμα) και θα καταντήσει το ταμείο μας να δίνει 300 ευρώ σύνταξη - γι αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίσει κάποιος να πληρώνει εισφορές. -
24 χρόνια μου τις πλήρωναν και μόλις άρχισα να το πληρώνω μόνος θέλω να το κοψε
-
Η συνταξη θα ειναι 360 και οχι 300,αρα λεφτα υπαρχουν
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ερώτηση προς τους μηχανικους των οποίων η εταιρία εχει έδρα στο εξωτερικό και εχουν γραφτεί στο ΤΣΕΜΕΔΕ...Με το ταμείο τι γίνεται ;
Το ταμειο συνεχιζει να εχει αναγκες οποτε...bend over
-
Αλλωστε μέχρι το τέλος του έτους νομίζω θα πάνε όλοι σε 3 ταμεία , μισθωτών , επαγγελματιών και αγροτών .
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Προφανώς και αναγνωρίζονται, εσύ διαλέγεις σε ποια χώρα θες να πληρώνεις ασφαλιστικές εισφορές.
Το έκανα κι εγω το διπλό ταμπλό για κάποια χρόνια, και είχε νόημα μιας και το τσμέδε ήταν γερό ταμείο, τώρα όμως είναι αυτοκτονικό
Αυτα που εχεις ηδη δωσει στο Τσεδε δεν τα χανεις αν σταματησεις να τους πληρωνεις;
Τα ζητας πισω ως αχρεωσθητως καταβεβληθεντα
(Ειναι κανα 12αρι χιλιαδες ) -
Περι εισφορών, χρωστάω 2 χρόνια κοντά 6800 ευρώ. Τόκοι 2012 450 ευρώ, τόκοι 2013 150 ευρώ. Πάνω από τα 10.000 τα στέλνουν στην εφορια και προχωράνε σε κατασχέσεις κτλ.
Επίσης για να μπορεσω να δουλέψω στο εξωτερικό πρέπει να τους έχω εξωφλήσει, μου είπαν.
-
Στην ψιρου κ γρηγοραααααα
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Επίσης για να μπορεσω να δουλέψω στο εξωτερικό πρέπει να τους έχω εξωφλήσει, μου είπαν.Μπα ? Διαφορετικά τι θα γίνει, θα σου κατασχέσουν το διαβατήριο ?
(Ασε που Ελλάδα είναι... κάνεις ένα διακανονισμό και τσουπ... είσαι ασφαλιστικά ενήμερος ) -
Θα στείλουν να τον κάνουν ντα
-
Μεγάλη ξεφτίλα να μην σου αναγνωρίζουν ελαφρύνσεις όταν είσαι άνεργος
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Μεγάλη ξεφτίλα να μην σου αναγνωρίζουν ελαφρύνσεις όταν είσαι άνεργοςΈνας διπλωματούχος μηχανικός δεν είναι ποτέ άνεργος.
Τόσες δουλειές υπάρχουν εκεί έξω εξάλλου... -
Μα τι λες... άνεργος ? Εδώ άρρωστος να είσαι, με μακρόχρονη απουσία από τη δουλειά (επιτροπές ΙΚΑ/ΕΟΠΠΥ κτλ.), το ΤΣΜΕΔΕ σε χρεώνει τους μήνες που δεν εργάστηκες (για μισθωτούς αυτά)
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....