-
Mονο οταν εχω αλλη προταση θα μπορω να πιεσω για κατι καλυτερο.
Πρεπει να ειμαι προετοιμασμενος για ολα τα ενδεχομενα, εστω και υπερβολικα γιατι αν μου πουν δε μας κανεις αφου ζητας πιο πολλα, τοτε την εκατσα.
Αυτη τη στιγμη δεν εχω ορεξη να μπω σε διαδικασια αναζητησης αλλα θα το κανω με τον νεο χρονο.
Δεν ξερω ομως αν υπαρχει ελαστικοτητα σε τετοια θεματα.
Και ο αλλος graduate που προσληφθηκαμε μαζι τα ιδια παιρνει, αλλα ζει με αλλους 3 και τα φερνει ανετα βολτα και δεν ενδιαφερεται να πιεσει προς το παρον. Με αλλους 3 θα μου ηταν δυσκολο να ζησω στα 28 μου.
Το oil and gas προσφερει περισσοτερα αλλα μαλλον σου παιρνει και πιο πολλα σωστα?
Σημειωτεον ειναι η πρωτη μου δουλεια και δουλευω μολις απο τον Μαιο.
Δεν ξερω πως λειτουργει το θεμα εργασιας γενικοτερα, που και πως μπορω να πιεσω κλπ. -
Ο μισθός σου μου φαίνεται πολύ χαμηλός, ειδικά για Λονδίνο. Το ότι είναι η πρώτη σου δουλειά δε σημαίνει ότι δεν μπορείς όταν σου προτείνουν κάτι να αντιπροτείνεις κάτι. Τεσπα, ό,τι έγινε έγινε τώρα, προς γνώση και συμόρφωση για το επόμενο βήμα
Όσο για το oil & gas κάποιες θέσεις είναι πολύ απαιτητικές (ταξίδια, απομακρυσμένες περιοχές, off-shore κλπκλπ), κάποιες άλλες όχι
-
Mάλλον λόγω προϋπηρεσίας είσαι λίγο χαμηλά.
-
Ο χρήστης αεροζολ έγραψε:
:lol:Μανοσκπαιδιμου, ξερεις ποιες ειναι οι επιχειρησεις ? ΟΧΙ .
Ξερεις αν εξακολουθουν να εχουν κερδη ή αν εχουν χασουρα ? ΟΧΙ
Ξερεις τους ορους της προτεινομενης συμφωνιας ? ΟΧΙΑφου ΔΕΝ ξερεις τουλαχιστον αυτα , μη βιαζεσαι να πεις «ακούγεται μια χαρά (αν δεν γίνονται απατεωνιές)». Καρφωνεσαι.
Βρε ανθρωπα, δεν μας απασχολουν αυτα γιατι δεν εξεταζουμε τη συγκεκριμενη επιχειρηση αλλα την ιδεα: 'ο κατωτατος νομιμος ειναι 800, εγω θα σου δινω 1000 ΣΗΜΕΡΑ που κανουμε Α τζιρο, 1000+χ% αν κανουμε Β τζιρο αλλα 1000-ψ% αν κανουμε Γ τζιρο' οπου Γ
-
Μιλάτε για τους εργαζόμενους που θα αμοίβονται ανάλογα με το τζίρο και δε μιλάτε για τους εργαζόμενους που εργάζονται αλλά δεν αμοίβονται...
Πάνω από ένα εκατομμύριο οι απλήρωτοι εργαζόμενοι
Μόνο μία στις δύο επιχειρήσεις καταβάλλει κανονικά, κάθε μήνα, τη μισθοδοσία, ενώ η διάρκεια καθυστέρησης των πληρωμών μπορεί να φτάσει και τους δώδεκα μήνες.http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/12/2013_530184
Οι καταστάσεις αυτές είναι τραγικές, τα πράγματα φτάνουν σε οριακό σημείο...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
https://rsk-careers.icims.com/jobs/search?ss=1&searchKeyword=&searchCategory=&searchLocation=&latitude=&longitude=&searchZip=&searchRadius=20Mάλλον λόγω προϋπηρεσίας είσαι λίγο χαμηλά.
Aπο αυτη τη λιστα προσληφθηκα μεσω του πρωτου αποτελεσματος, graduate scheme.
Ισως ναι η προυπηρεσια με χαντακωνει αλλα τι διαολο grdatuate παιρνουν...
Λογικα θα μπορεσω να απαιτησω κατι παραπανω οταν βγαλω το graduate απο τον τιτλο μου σωστα? Αυτο δυστυχως θα γινει σε 2+ χρονια.
Αλλα θα κανω μια συζητηση πιο πριν με εναν senior ο οποιος ειναι πολυ 'ξηγημενο παιδι και μπορω να του μιλησω ανοιχτα και αναλογα του τι θα μου πει θα προσεγγισω η οχι το hr σε λιγους μηνες.
Δεν ξερω πως να το χειριστω και αν πρεπει καν να κανω κατι τωρα. -
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Μόνο μία στις δύο επιχειρήσεις καταβάλλει κανονικά, κάθε μήνα, τη μισθοδοσία, ενώ η διάρκεια καθυστέρησης των πληρωμών μπορεί να φτάσει και τους δώδεκα μήνες.http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/12/2013_530184
Οι καταστάσεις αυτές είναι τραγικές, τα πράγματα φτάνουν σε οριακό σημείο...
Κακώς δεν μαζεύουν τον εργοδότη οι μπάτσοι απο το επόμενο δευτερόλεπτο της μη καταβολής μισθού και κακώς συνεχίζει να δουλεύει όποιος δεν πληρώνεται. Αμα δεν μπορούν να πληρώσουν ας κλείσουν.
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Mάλλον λόγω προϋπηρεσίας είσαι λίγο χαμηλά.
Aπο αυτη τη λιστα προσληφθηκα μεσω του πρωτου αποτελεσματος, graduate scheme.
Ισως ναι η προυπηρεσια με χαντακωνει αλλα τι διαολο grdatuate παιρνουν...
Λογικα θα μπορεσω να απαιτησω κατι παραπανω οταν βγαλω το graduate απο τον τιτλο μου σωστα? Αυτο δυστυχως θα γινει σε 2+ χρονια.
Αλλα θα κανω μια συζητηση πιο πριν με εναν senior ο οποιος ειναι πολυ 'ξηγημενο παιδι και μπορω να του μιλησω ανοιχτα και αναλογα του τι θα μου πει θα προσεγγισω η οχι το hr σε λιγους μηνες.
Δεν ξερω πως να το χειριστω και αν πρεπει καν να κανω κατι τωρα.Αν είσαι σε graduate scheme δεν μπορείς να βγείς απο αυτό μισθολογικά απο όσο γνωρίζω.
-
Ενημερωτικα σε Vodafone, BT και Telefonica που κυνηγαω μια θεση στο graduate scheme δινουν 30000. Βεβαια εχουν τοσες αιτησεις που ειναι αρκετα δυσκολο να παρεις μια τετοια θεση.
-
Οι μισθοι στην Αγγλια (οπως σε ολο τον κοςμο σχεδον) ειναι γενικα χαμηλοι αν εξαιρεσεις 2-3 τομεις που ομως εχουν τεραστιο ανταγωνισμο γιά να μπεις. Αν λαβεις υποψιν και το κοστος ζωης ή και την ποιοτητα ο περισσοτερος κοσμος βρισκεται σε χειροτερη θεση απο Ελλαδα. Επισης η συνταξη στην Αγγλια ειναι μαξ 110 λιρες την εβδομαδα και πρεπει να δουλευεις μεχρι τα 67 σου χρονια για 35 συν χρονια για να παρεις τοσα αλλοιως περνεις λιγοτερα! Δικιο εχει η τροικα.
Η διαφορα ειναι οτι λογω μεγεθους οικονομιας υπαρχουν αρκετες δουλειες οποτε αν θελει καποιος να βαλει ωρες κατι θα βρει. Ξερω κοσμο που δουλευει 2 δουλειες για να τα βγαλει περα.
-
Οι μισθοί στην Αγγλία είναι μια χαρά. Ειδικά αν βρεις και κάποιον/κάποιους να μοιράζεσαι ενοίκιο τότε βγαίνεις ανετότατα, τουλάχιστον σε σχέση με Ελλάδα και τα βασικά 586€ που σε αναγκάζουν να μένεις με γονείς κτλ. Επίσης μην ξεχνάμε ότι στην Αγγλί και στην κάθε Αγγλία είναι πολύ πιο εύκολο να αποταμιεύσεις λόγω του ότι δεν ξοδεύεις για διασκέδαση και μετακινήσεις όπως ξοδεύεις στη χώρα μας.
-
Say what?
Sent from my Nexus 4 using 3
-
Με 110 λιρες το μηνα για μετρο-λεωφορεια, δεν το λες οτι δεν εχεις εξοδα για μετακινηση...
-
Δεν καταλαβαινω το σκεπτικο. Αντιστοιχα με το παραδειγμα που λες για Αγγλια κι εδώ αν βρεις κάποιον/κάποιους και μοιρασετε στα 2/3 ενα ενοίκιο 300 ευρώ, παλι μια χαραθα σαι με τα 586 (λαμβάνουμε παντα υπόψη και το υπολοιπο κοστος ζωής στην Αγγλία κι εδώ έτσι?).
Επίσης....δεν ξοδευεις στην Αγγλία για διασκέδαση και μετακινήσεις; Σε αλλη Αγγλία ήμουν εγω άραγε; Μπορω να σου πω οτι πιο πολλά ξοδευα εκεί στους δυο αυτους τομείς.Στάλθηκε απο το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Με 110 λιρες το μηνα για μετρο-λεωφορεια, δεν το λες οτι δεν εχεις εξοδα για μετακινηση...Καποιος που μενει 30 λεπτα με το τραινο απο λονδινο πληρωνει 350 λιρες το μηνα για κομιουτινγκ. Η μετακινηση στην Αγγλια ειναι πανακριβη.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
:lol:
Μανοσκπαιδιμου, ξερεις ποιες ειναι οι επιχειρησεις ? ΟΧΙ .
Ξερεις αν εξακολουθουν να εχουν κερδη ή αν εχουν χασουρα ? ΟΧΙ
Ξερεις τους ορους της προτεινομενης συμφωνιας ? ΟΧΙΑφου ΔΕΝ ξερεις τουλαχιστον αυτα , μη βιαζεσαι να πεις «ακούγεται μια χαρά (αν δεν γίνονται απατεωνιές)». Καρφωνεσαι.
Βρε ανθρωπα, δεν μας απασχολουν αυτα γιατι δεν εξεταζουμε τη συγκεκριμενη επιχειρηση αλλα την ιδεα: 'ο κατωτατος νομιμος ειναι 800, εγω θα σου δινω 1000 ΣΗΜΕΡΑ που κανουμε Α τζιρο, 1000+χ% αν κανουμε Β τζιρο αλλα 1000-ψ% αν κανουμε Γ τζιρο' οπου Γ
Απλο δεν ειναι? Βεβαια το παραπανω εχει νοημα να το κανεις σε μια επιχειρηση/κλαδο/θεση οπου η προσωπικη εργασια/προσπαθεια/μοχθος/ικανοτητα του εργαζομενου εχει μια αμεση επιπτωση στο τζιρο/κερδος. Αν το προτεινεις στο ταμια του Μαρινοπουλου, μαλλον ειναι αχρηστο/χαζο.Ποια ιδεα ?
Συμφωνα με το δημοσιευμα , στους εργαζομενους στο κλαδο των των διεθνων μεταφορων προταθηκε σαν λυση (ωστε να αποφευχθουν οι απολυσεις προσωπικου) συμβαση εργασιας που συνδεει τον μισθο με τον τζιρο της εταιρειας.
Ο μανοσκ χωρις να ξερει τιποτα επι του θεματος ηρθε και ειπε : 'ακούγεται μια χαρά (αν δεν γίνονται απατεωνιές)'. Αυτο (το οτι το ειπε χωρις να ξερει τιποτα) συζηταω με τον μανοσκ.
Το τι συζητας εσυ και με ποιον δεν το ξερω.
-
@μιραγκε
Με τι απ' όλα διαφωνείς, να το συζητήσουμε...Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Με 110 λιρες το μηνα για μετρο-λεωφορεια, δεν το λες οτι δεν εχεις εξοδα για μετακινηση...Από τα μίνιμουμ 250€ το μήνα που θέλω για βενζίνες το μήνα είναι μάλλον καλύτερα. (ναι οκ, έχω αμάξι που καίει και βαρύ πόδι αλλά μιλάω για τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις και όχι εκδρομές κτλ και με τη δουλειά μου να είναι στα 6χλμ απ' το σπίτι)
-
Αν οι 110 λίρες που λες εσύ δεν είναι τίποτα...τα 45 ευρώ ξέρω γω που χει εδώ για όλα τα μέσα τι το λες;
Στάλθηκε απο το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
@μιραγκε
Με τι απ' όλα διαφωνείς, να το συζητήσουμε...Με 110 λιρες το μηνα για μετρο-λεωφορεια, δεν το λες οτι δεν εχεις εξοδα για μετακινηση...
Από τα μίνιμουμ 250€ το μήνα που θέλω για βενζίνες το μήνα είναι μάλλον καλύτερα. (ναι οκ, έχω αμάξι που καίει και βαρύ πόδι αλλά μιλάω για τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις και όχι εκδρομές κτλ και με τη δουλειά μου να είναι στα 6χλμ απ' το σπίτι)
Για κάποιον που θα ήθελε αυτοκίνητο για αντίστοιχη μετακίνηση στην Αγγλία ξέρεις ποσο πολλαπλάσιο είναι το μηνιαιο κοστος απο αυτό που λες για εδω ή έτσι απλα το λες;
Στάλθηκε απο το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2.
-
Αν είχες Στέφανε αυτοκίνητο στην Αγγλία πιο πολλά θα ξόδευες. Η Αγγλία είναι πολύ ακριβότερη από την Ελλάδα, ειδικά στις μεταφορές. Ένα από τα μεγαλύτερα έξοδα είναι! Επίσης η διασκέδαση δεν είναι φτηνότερη, εκτός αν εξαιρέσεις ίσως τις μπύρες στις pubs.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....