-
Έτσι από περίεργεια πόσο πάει ένα μικρό flat τώρα στο Λονδίνο; Όταν έφυγα εγώ πριν 15 χρόνια έκανε κοντά στα 600 λιριά. Βγαίνεις με τον μισθό σου;
-
g47,γενικα η Αγγλια δεν αποτελει ευκαιρια πλεον ως χωρα εκτος εαν εχεις καποια περιζητητη ειδικοτητα (συνηθως ιατρικα κτλ)
Λεπτομερειες για τον κλαδο σου δεν γνωριζω. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
g47,γενικα η Αγγλια δεν αποτελει ευκαιρια πλεον ως χωρα εκτος εαν εχεις καποια περιζητητη ειδικοτητα (συνηθως ιατρικα κτλ)
Λεπτομερειες για τον κλαδο σου δεν γνωριζω.Texas all the way! (νομίζω)
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έτσι από περίεργεια πόσο πάει ένα μικρό flat τώρα στο Λονδίνο; Όταν έφυγα εγώ πριν 15 χρόνια έκανε κοντά στα 600 λιριά. Βγαίνεις με τον μισθό σου;Πληρωνω 650 για το δικο μου.
Βαλε και 116 καθε μηνα council tax.
Βαλε και γκαζι, ηλεκτρικο, νερο... -
Ο χρήστης αεροζολ έγραψε:
Διαβασε τι γραφει ο απο κατω:
Αν το ύψος του μισθού είναι τουλάχιστον ο νόμιμος θεσμοθετημένος, δεν είναι παράνομο. Απεναντίας, εφόσον προβλέπεται ότι τυχόν αύξηση των κερδών θα συνεπάγεται αύξηση των μισθών, ακούγεται μια χαρά (αν δεν γίνονται απατεωνιές).
Από την άλλη, εφόσον προβλέπεται μείωση του μισθού κάτω από τα χαμηλότερα επιτρεπτά όρια, τότε είναι και παράνομο και απαράδεκτο.
Αυτο που λεει το 'ρεπορταζ' οτι η μειωση του τζιρου θα ισοδυναμει με μειωση του μισθου, το κραξατε. Το οτι η αυξηση του τζιρου θα συνδεεται με αυξηση του μισθου, το κανατε γαργαρα.
Για πειτε μου, αν εγω προτεινω να δινω παραπανω απο το νομιμα απαιτουμενο, ΚΑΙ μπονους παραγωγικοτητας αν παραγει περισσοτερο/πετυχει τον ταδε στοχο, αλλα ΚΑΙ μαλους μη παραγωγικοτητας/αν πεσει κατω απο τον δεινα στοχο, δεν ειναι δικαιο?
Δεν ειπωθηκε οτι ειναι παρανομο . Αν ο μισθος/ημερομισθιο δεν ειναι μικροτερα απο τα κατωτατα , ειναι νομιμο. Απλως καποιοι εργοδοτες με προσχημα την κριση (και εκμεταλλευομενοι την τεραστια ανεργια) μειωνουν τους μισθους.
Δεν ξερω σε ποιο κλαδο αναφερεται, ουτε ξερω αν η πιττα αυτων των επιχειρησεων μειωθηκε. Σε περιοδους υφεσης η πιττα συνολικα μειωνεται αλλα αυτο δεν σημαινει απαραιτητα και οτι μειωνεται το κομματι της πιττας καποιων επιχειρησεων απο αυτες που επιβιωσαν (γιατι καποιες επιχειρησεις εχουν κλεισει).Λεει , λοιπον, ο αποπανω : «ακούγεται μια χαρά (αν δεν γίνονται απατεωνιές)». Αλλα δεν μας λεει (α) ποιος εχει τη δυνατοτητα να καθοριζει το οριο του τζιρου (κατω απο το οποιο μειωνεται ο μισθος και πανω απο το οποιο αυξανεται) , (β) γιατι αυτη η δυνατοτητα απο τη μερια καποιου να καθοριζει ειναι 'μια χαρα' και δεν αποτελει 'απατεωνια' , (γ) πως μπορει να ελεγχεται απο τους εργαζομενους το ποιος ειναι ο τζιρος (δ) πως ξερει οτι δεν προσπαθουν μ' αυτο τον τροπο (μειωνοντας το εργασιακο κοστος) να διατηρησουν/αυξησουν τα κερδη εχοντας αντιστοιχα μειωμενο/ιδιο τζιρο .
Δεν βαζω το θεμα σε επιπεδο απατεωνιας, απλως απανταω σ΄αυτον που γραφει :«ακούγεται μια χαρά (αν δεν γίνονται απατεωνιές)»Μεταξυ εργοδοτη και εργαζομενου γινεται μια ανταλλαγη (εργασιακη ικανοτητα εναντι χρηματικου αντιτιμου) . Και σ΄ αυτη την ανταλλαγη ο εργοδοτης βρισκεται σε θεση ισχυος . Οι μισθοι ,ακομη και οταν ειναι υψηλοι , απλως αντικατοπτριζουν την σχετικη ισχυ των εργοδοτων και των εργαζομενων.
Οι μισθοι ειναι τετοιοι ωστε να επιτρεπουν την αναπαραγωγη των εργαζομενων ως εξαρτημενων απο το κεφαλαιο αλλα και να μην απειλειται η αναπαραγωγη του καπιταλισμου (για τη δεδομενη παραγωγικοτητα καθε φορα).
Οταν η συσσωρευση μειωνεται, οι μισθοι/μεροκαματα πεφτουν σ’ ενα επιπεδο που να ανταποκρινεται στις αναγκες αξιοποιησης του κεφαλαιου (οποιο ειναι αυτο καθε φορα). Σ' αυτο δεν υπαρχει τιποτα 'δικαιο' , υπαρχει μονο ο τροπος που λειτουργει ο καπιταλισμος.Για σενα δεν μπορω να πω κατι συγκεκριμενο, αλλα υποθετω οτι σαν εργοδοτης θα καθορισεις τετοιους στοχους ωστε να ειναι προς το συμφερον το δικο σου (απο την επιτευξη των στοχων να εχεις εσυ μεγαλυτερο οφελος απο τον εργαζομενο). Ή πως μπορω να ξερω οτι δεν προσπαθεις να επιτυχεις το (δ) ?
Κοίτα να δεις, η μείωση των μισθών προϋποθέτει -για ήδη εργαζόμενους- την συνυπογραφή τροποποίησης της ατομικής σύμβασης. Δεν γίνεται μονομερώς.
Συνήθως λοιπόν, ο εργοδότης προτείνει -πιεστικά συνήθως- τη σύναψη νέας/τροποποιητικής σύμβασης με χαμηλότερο μισθό.
Αν δεν το αποδεχθεί ο εργαζόμενος, τότε ενδέχεται να απολυθεί, με αποζημίωση ασφαλώς.
Αυτό όμως ισχύει ούτως ή άλλως. Δεν αλλάζει κάτι επειδή μπήκε τέτοιος όρος σε επιχειρησιακή σύμβαση.Όμως, ο συγκεκριμένος όρος έχει ένα καλό: προβλέπει ότι αν πάνε καλά οι δουλειές, θα έχει ο εργαζόμενος μερίδιο της επιτυχίας στην τσέπη του. Αυτό λειτουργεί ως μπόνους προφανώς, αλλά συμφωνημένο, όχι στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη, δηλαδή είναι μέρος του μισθού, 'δεδουλευμένο', που μπορεί να το απαιτήσει ο εργαζόμενος άμεσα κι όχι να περιμένει αν θα τον ανταμείψει ο εργοδότης με μια επιταγή τα Χριστούγεννα ή το καλοκαίρι.
Με αυτή την έννοια, είναι καλό. -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Έτσι από περίεργεια πόσο πάει ένα μικρό flat τώρα στο Λονδίνο; Όταν έφυγα εγώ πριν 15 χρόνια έκανε κοντά στα 600 λιριά. Βγαίνεις με τον μισθό σου;
Πληρωνω 650 για το δικο μου.
Βαλε και γκαζι, ηλεκτρικο, νερο...Δηλαδή 1270-650-116=504 λίρες - θέρμανση -ρεύμα - νερό...
Δύσκολα σε βλέπω για τιμές Λονδίνου -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Βαλε και γκαζι, ηλεκτρικο, νερο...Είναι 'ωραίος' ο καπιταλισμός όταν δεν είσαι λιοντάρι στη ζούγκλα . Εεεε ;
Άσε το άγχος για το αύριο.
Νομοτελειακά με τη μείωση των natural resources σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθυσμού ο καπιταλ θα σβήσει. -
Έχω την αίσθηση οτι είσαι στο κάτω κάτω κομμάτι της κατανομής ειδικά για μηχανικό Μπορείς να γίνεις chartered engineer με το μεταπτυχιακό σου;
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Βαλε και γκαζι, ηλεκτρικο, νερο...Δηλαδή 1270-650-116=504 λίρες - θέρμανση -ρεύμα - νερό...
Δύσκολα σε βλέπω για τιμές ΛονδίνουΔύσκολη η ζωή εκεί με έναν μισθό θα έλεγα ...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Έχω την αίσθηση οτι είσαι στο κάτω κάτω κομμάτι της κατανομής ειδικά για μηχανικό Μπορείς να γίνεις chartered engineer με το μεταπτυχιακό σου;Μπορω να γινω chartered geologist αλλα χρειαζομαι 5 ακομα χρονια εμπειριας.
Εχει δρομολογηθει αλλα μεχρι τοτε..?Έτσι από περίεργεια πόσο πάει ένα μικρό flat τώρα στο Λονδίνο; Όταν έφυγα εγώ πριν 15 χρόνια έκανε κοντά στα 600 λιριά. Βγαίνεις με τον μισθό σου;
Δύσκολα σε βλέπω για τιμές ΛονδίνουΕιναι αρκετα δυσκολα. Το προτιμω απο τη καθολου δουλεια της Ελλαδας αλλα δεν εχω το κινητρο που θα ηθελα.
-
Σου χρειάζεται επειγόντως μια συγκάτοικος με την οποία θα μοιράζεστε όλα τα έξοδα.
-
Μέσω της εταιρείας; Αυτό είναι καλό, από την άλλη ψάξου λίγο παραπάνω γιατί τα λεφτά, χονδρικα κάπου στα 18k θα είσαι, που σου δίνουν είναι παρα πολύ λίγα για την αν δεν κάνω λάθος μεγάλη εταιρεία που δουλεύεις. Το Oil and Gas είναι πολύ δυνατό στην Αγγλία θα πρέπει να υπάρχουν ευκαιρίες. Γενικά κοίτα γύρω γύρω μίλα με γράφεια ευρέσεως εργασίας και μάθε πόσα περίπου δίνουν για αντίστοιχες θέσεις άλλοι. Δυστυχώς τον κλάδο σου δεν τον ξέρω καθόλου αλλά για τα καθαρόαιμα engineering jobs, δλδ τις κλασσικές Πολυτεχνικές σχολές στην Ελλάδα, τα λεφτά είναι πάρα πολύ λίγα ακόμα και για graduate scheme. Και κάτι τελευταίο είσαι με συμβόλαιο για project ή σε κανονική θέση;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Μέσω της εταιρείας; Αυτό είναι καλό, από την άλλη ψάξου λίγο παραπάνω γιατί τα λεφτά, χονδρικα κάπου στα 18k θα είσαι, που σου δίνουν είναι παρα πολύ λίγα για την αν δεν κάνω λάθος μεγάλη εταιρεία που δουλεύεις. Το Oil and Gas είναι πολύ δυνατό στην Αγγλία θα πρέπει να υπάρχουν ευκαιρίες. Γενικά κοίτα γύρω γύρω μίλα με γράφεια ευρέσεως εργασίας και μάθε πόσα περίπου δίνουν για αντίστοιχες θέσεις άλλοι. Δυστυχώς τον κλάδο σου δεν τον ξέρω καθόλου αλλά για τα καθαρόαιμα engineering jobs, δλδ τις κλασσικές Πολυτεχνικές σχολές στην Ελλάδα, τα λεφτά είναι πάρα πολύ λίγα ακόμα και για graduate scheme. Και κάτι τελευταίο είσαι με συμβόλαιο για project ή σε κανονική θέση;Δεν καταλαβα τι εννοεις μεσω της εταιριας. Δε γνωριζω με ποιον τροπο βοηθαει, εχω καιρο ακομα και δεν ασχοληθηκα παραπανω.
Ακριβως οπως το ειπες ειναι 18 και κατι χιλιαρικα το χρονο αλλα ειναι ακαθαριστα.
Τοσα παιρνω αλλα καθαρα το μηνα ειναι 1.2k!!
Ειναι πολυ δυσκολο να ζησω με αυτα τα λεφτα.
Και μη φανταστειτε οτι ειμαι στο Λονδινο κεντρο.
Ειμαι Hemel Hempstead, 21 λεπτα με μιση ωρα απο το Λονδινο (Euston) με το τραινο. Στο κεντρο δε μπορω να μεινω με τιποτα.
Ειμαι σε κανονικη θεση, οχι project. -
Πρέπει να μιλήσεις με το HR της εταιρείας σου. Γενικά οι μεγάλες εταιρείες βοηθούν τα στελέχης τους να γίνουν chartered ή να ενταχθούν σε αντίστοιχα σώματα καλύπτωντας συνδρομές βοηθώντας στην διαδικασία κλπ. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς χρειάζεται για την περίπτωση σου ούτε τι ακριβώς κάνουν αντίστοιχες εταιρείες για τους γεωλόγους τους. Αν θες να κάνεις μισθολογικό άλμα κατα την γνώμη μου πρέπει να κοιτάξεις το Oil and Gas σοβαρότερα με τα όποια μειονεκτήματα αυτό έχει για την προσωπική σου ζωή.
http://www.thecompleteuniversityguide.c ... s/geology/
http://www.prospects.ac.uk/wellsite_geo ... salary.htm -
Oil and gas...θα το δω.
Αλλα προτιμω κατι που εχει μια πιο 'σταθερη' βαση.
Δεν θα ηθελα τοση ελαστικοτητα στα ταξιδια. Ηδη με τη δουλεια η ζωη μου ειναι ενα Σαβ/Κο.Καταλαβα τι εννοεις.
Για να γινω chartered το πρωτο βημα ειναι να γινω fellow του geological society of London τα εξοδα τα καλυπτει η εταιρια μου.
Γενικα απο οσο ξερω βοηθαει σε ολη τη διαδικασια.
Επισης μου ειπαν οτι για references απο αλλους chartered geologists θα μου κανουν καποιοι που ειναι ηδη στην εταιρια οποτε να μην αγχωνομαι.
Γενικα θα ηθελα να αποκτησω εμπειρια στην εταιρια που ειμαι τωρα.
Θα ηταν ολα πολυ καλα για μενα αν επαιρνα 1.5k αντι 1.2k, θα ηταν ολα πολυ πιο ευκολα και η τοποθεσια που μενω θα ηταν πλεονεκτημα γιατι μου κρατα τη τιμη του ενοικιου σχετικα χαμηλα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κοίτα να δεις, η μείωση των μισθών προϋποθέτει -για ήδη εργαζόμενους- την συνυπογραφή τροποποίησης της ατομικής σύμβασης. Δεν γίνεται μονομερώς.
Συνήθως λοιπόν, ο εργοδότης προτείνει -πιεστικά συνήθως- τη σύναψη νέας/τροποποιητικής σύμβασης με χαμηλότερο μισθό.
Αν δεν το αποδεχθεί ο εργαζόμενος, τότε ενδέχεται να απολυθεί, με αποζημίωση ασφαλώς.
Αυτό όμως ισχύει ούτως ή άλλως. Δεν αλλάζει κάτι επειδή μπήκε τέτοιος όρος σε επιχειρησιακή σύμβαση.Όμως, ο συγκεκριμένος όρος έχει ένα καλό: προβλέπει ότι αν πάνε καλά οι δουλειές, θα έχει ο εργαζόμενος μερίδιο της επιτυχίας στην τσέπη του. Αυτό λειτουργεί ως μπόνους προφανώς, αλλά συμφωνημένο, όχι στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη, δηλαδή είναι μέρος του μισθού, 'δεδουλευμένο', που μπορεί να το απαιτήσει ο εργαζόμενος άμεσα κι όχι να περιμένει αν θα τον ανταμείψει ο εργοδότης με μια επιταγή τα Χριστούγεννα ή το καλοκαίρι.
Με αυτή την έννοια, είναι καλό.Αρχικα ειχες γραψει : «ακούγεται μια χαρά (αν δεν γίνονται απατεωνιές)». Και το εγραψες χωρις να ξερεις (ή μηπως ξερεις ? ) αν μιλαμε για επιχειρησεις που εξακολουθουν να εχουν κερδη ή για επιχειρησεις που εχουν χασουρα και ζητανε απο τους εργαζομενους να βαλουν πλατη για να μην κανουν απολυσεις (πως θα κατανεμηθει η χασουρα μεταξυ εργαζομενων και επιχειρησης ?) .
Δεν απαντας σ΄ αυτα που ρωτησα και κανοντας ενα τετραπλο τολουπ μου λες τα προφανη . Και καταληγεις στο οτι αν οι δουλειες πανε καλα (ποσο καλα ? ξερουμε οτι αφορα μονο επιχειρησεις που εχουν χασουρα ?) , ενδεχομενως οι εργαζομενοι να παρουν αυτα που παιρνουν και τωρα (δεν το λες ετσι ακριβως , η μεταφραση ειναι δικη μου).
Σε περιοδους υφεσης πολλες επιχειρησεις επιλεγουν να λειτουργουν και με μικρη χασουρα (κανοντας χρηση μερους των κερδων των προηγουμενων χρονων) για να κρατησουν την παραγωγικη τους δυνατοτητα, πιστευοντας οτι κατα την ανακαμψη θα εχουν αυξημενα κερδη λογω λιγοτερων ανταγωνιστων (αρα και μεγαλυτερου κομματιου της πιττας να αντιστοιχει στην επιχειρηση).
Χωρις να θελω να σου υποδειξω τι να γραφεις, λεω μηπως ειναι καλυτερα να περιμενεις να μαθεις τουλαχιστον καποια βασικα πραγματα για τις επιχειρησεις και το ειδος της συμφωνιας πριν γραψεις «ακούγεται μια χαρά (αν δεν γίνονται απατεωνιές)».
-
Δεν φαίνεται να έχεις κατανοήσει τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο όρος κι ας στο εξήγησα.
Λέει η επιχείρηση 'Θα κάνουμε μειώσεις μισθών, γιατί δεν πάμε καλά. Δεν απολύουμε, αλλά μειώνουμε κι έχετε τη δυνατότητα, αντί απόλυσης, να αποδεχθείτε τους προτεινόμενους μισθούς [υποθέτω, στο ύψος του κατώτατου, αλλιώς θα ήταν παράνομοι, όπως έγραψα από την αρχή]'.
Ταυτόχρονα η επιχείρηση υπόσχεται, γραπτά, ότι αν υπάρξουν κέρδη, θα δοθούν αυξήσεις ή μπόνους (δεν ξεκαθαρίζεται).Οι περισσότερες επιχειρήσεις που ζητούν να υπογράψουν οι εργαζόμενοι τέτοιες συμβάσεις, δεν συζητούν καν τον τελευταίο όρο. Τους λένε 'υπογράψτε, για να μην απολυθείτε άμεσα, τελεία'.
Άλλες λένε 'υπογράψτε μειωμένους μισθούς και σας δελεάζω με τον όρο ότι αν απολυθείτε, θα αποζημιωθείτε με βάση τον προηγούμενο (μεγαλύτερο) μισθό'.Το αν η επιχείρηση θα έχει κέρδη, φαίνεται στον ισολογισμό. Το ότι μπορεί να κάνει κάποια λογιστικά κόλπα και να κρύψει εισοδήματα, είναι γνωστό. Όπως και να έχει όμως, μπορεί να απειλήσει με απολύσεις χωρίς να υπόσχεται τίποτα. Το έχουν κάνει ήδη πολλοί εργοδότες.
Ωραία, ερώτηση τώρα: αν ήσουν εργαζόμενος της συγκεκριμένης επιχείρησης, θα υπέγραφες ή όχι; Μπορεί να παιχτεί απατεωνιά, αλλά θα μπορούσε να μην έχει καν η επιχείρηση θέσει το συγκεκριμένο όρο, που θα συνεπαγόταν βασικό μισθό για πάντα και σ' όποιον αρέσει.
-
Μανοσκπαιδιμου, ξερεις ποιες ειναι οι επιχειρησεις ? ΟΧΙ .
Ξερεις αν εξακολουθουν να εχουν κερδη ή αν εχουν χασουρα ? ΟΧΙ
Ξερεις τους ορους της προτεινομενης συμφωνιας ? ΟΧΙΑφου ΔΕΝ ξερεις τουλαχιστον αυτα , μη βιαζεσαι να πεις «ακούγεται μια χαρά (αν δεν γίνονται απατεωνιές)». Καρφωνεσαι.
-
g47, τα λεφτά που παίρνεις είναι πολύ λίγα, γενικά έχε υπόψιν σου ότι τις αμοιβές τις διαπραγμετεύεσαι, έστω και περιορισμένα
Προφανώς για να το κάνεις αυτό πρέπει να έχεις και κάποιες εναλλακτικές ή να ρισκάρεις λίγο, αλλά αν μη τι άλλο δεν έχει νόημα το yes sir. ΑΥτά προς γνώση και συμμόρφωση για το επόμενο συμβόλαιο που θα υπογράψεις.
Αυτό που μπορείς να κάνεις τώρα είανι να αρχίσεις απο χτες να κοιτάς για άλλες δουλειές, όντας εξασφαλισμένος. Το oil & gas αυτή τη στιγμή προφέρει (από) τους μεγαλύτερους μισθούς
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αυτό που μπορείς να κάνεις τώρα είανι να αρχίσεις απο χτες να κοιτάς για άλλες δουλειές, όντας εξασφαλισμένος. Το oil & gas αυτή τη στιγμή προφέρει (από) τους μεγαλύτερους μισθούς
το θέμα είναι ότι δεν έχει και πολλές άδειες θέσεις...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....