-
Εντωμεταξυ, αν καποιος επρεπε να τους πατε γαμηθειτε ρε κλαμπανοι που θα δουλεψω και τσαμπα ειναι η χλιδανεργη ( λολ), φαντασου να πεφτανε σε κανα απελπισμενο που πολεμαει να ορθοποδισει.
Μπονους---> μια απ τις καλυτερες εταιριες.
-
επειδη την ξερω την εταιρια που λεει ο Νικος, μου κανει παντως μεγαλη εντυπωση, γιατι δεν εχουν οικονομικα προβληματα, ενω εχουν κανει μικρες περικοπες στους μισθους.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πριν το καλοκαίρι στην εταιρία που εργάζεται η γυναίκα μου χρειαζόντουσαν μια κοπέλα. Το είπαμε σε μια (χλιδ)άνεργη, γνωστή η οποία όμως θα ήταν 3 μήνες χωρίς μισθό και μετά το καλοκαίρι θα γινόταν πρόσληψη. Ε δεν ήθελε το κορίτσι να δουλεύει χωρίς να πληρώνεται για λίγο διάστημα.
Το κακο ειναι οτι μιλας σοβαρα, αντι να ντρεπεσαι και μονο που το γραφεις...
Αλλα οι φωτο απο τα νησιά το καλοκαιράκι, ΦΟΥΛ!
αρα της αξιζει να εργαζεται δωρεαν
Μη σου πώ και να τους πληρώνει κι όλας
Εγώ θα τους έγραφα και το σπίτι μου για να δουλέψω εκεί ΤΖΑΜΠΑ -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Γιατι ολοκληρος ομιλος ηθελε εργαζομενο που δεν θα τον πληρωνε για 3 μηνες; Δεν ειχαν λεφτα να την πληρωσουν;Επειδή βαριέμαι να απαντάω σε έναν-έναν (ειδικά σε μαλακισμένα σχόλια), Internship βασικά, δοκιμαστικά για 3 μήνες αλλά με option 1600 μικτά.
Νταξ, δε το λες κι άσχημο για κάποιον με μηδέν προυπηρεσία τη στιγμή που μπαίνεις σε εταιριάρα και ξεκινάς από τα 1600 στα 26 σου...
Sent from a mobile device
-
Διόρθωση:
στην περίπτωση που περιγράφεις, δεν ξεκινάς από τα 1600, αλλά από τα 0 (μηδέν).
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Γιατι ολοκληρος ομιλος ηθελε εργαζομενο που δεν θα τον πληρωνε για 3 μηνες; Δεν ειχαν λεφτα να την πληρωσουν;
Επειδή βαριέμαι να απαντάω σε έναν-έναν (ειδικά σε μαλακισμένα σχόλια), Internship βασικά, δοκιμαστικά για 3 μήνες αλλά με option 1600 μικτά.
Νταξ, δε το λες κι άσχημο για κάποιον με μηδέν προυπηρεσία τη στιγμή που μπαίνεις σε εταιριάρα και ξεκινάς από τα 1600 στα 26 σου...
και γιατι ολοκληρη εταιρια ρισκαρει να μπλεξει νομικα προκειμενου να γλυτωσει ψιχουλα;
ας της εδιναν 600€ για 3 μηνες και μετα 1500€. Δεν βγαινουν οικονομικα; -
Το οτι ειναι παρανομο ας πουμε στα αρχιδια σου ετσι
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Γιατι ολοκληρος ομιλος ηθελε εργαζομενο που δεν θα τον πληρωνε για 3 μηνες; Δεν ειχαν λεφτα να την πληρωσουν;
Επειδή βαριέμαι να απαντάω σε έναν-έναν (ειδικά σε μαλακισμένα σχόλια), Internship βασικά, δοκιμαστικά για 3 μήνες αλλά με option 1600 μικτά.
Αν υπάρχει σαφής σύμβαση, συνήθως προβλέπεται και κάποια (μικρή) αποζημίωση στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η μόνιμη σύμβαση. Ο μισθός που περιγράφεις είναι ό,τι θα έπρεπε να είναι σε μια σοβαρή επιχείρηση για ένα άτομο που έχει βαρβάτα προσόντα για τόσο μικρή εμπειρία...
-
Νικο, εχουν συμφωνησει ΙΚΕ, spiros και ρχ8 εναντιον αυτου που ειπες. Σκεψου ποσο λαθος εισαι...
YΓ. Περιττο να σου πω οτι πηγα σε μια συνεντευξη την προηγουμενη βδομαδα στην Γερμανια και για graduate program δλδ 0 εμπειρια απλα σε πιστευω και ελα να δουλεψεις εδιναν 3500ευρω μεικτα. Ετσι λειτουργουν οι σοβαρες εταιρειες και οχι οπως περιγραφεις.
-
περα απ το παρανομο ειναι και ηλιθιο (για τον εργαζομενο)...
οσο για τα 1600 μικτα....θα τα δει αν κατορθωσει και διπλασιασει τον τζιρο της εταιρειας....αρα αυτοαναιρειται η προθεση...
ποιος ικανοτατος υπαλληλος θα ξεκινουσε να εργαζεται 3 μηνες for free -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Το οτι ειναι παρανομο ας πουμε στα αρχιδια σου ετσιΚοίτα να δεις, εργατολόγος δεν είμαι για να σου απαντήσω, αλλά λες ολόκληρος όμιλος να ρισκάρει;
Τι χαζομάρες γράφεις;;
Προφανώς κάποιον νόμιμο τρόπο έχουν βρει.
Όχι Σπύρο, δεν έχουν κανένα θέμα...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
επειδη την ξερω την εταιρια που λεει ο Νικος, μου κανει παντως μεγαλη εντυπωση, γιατι δεν εχουν οικονομικα προβληματα, ενω εχουν κανει μικρες περικοπες στους μισθους.Το γεγονός και μόνο πως ενώ ΔΕΝ έχουν οικονομικό πρόβλημα, έκαναν περικοπές (έστω και μικρές) στους μισθούς δείχνει τι αλήτες είναι!!! Απλά το γεγονός με την κοπέλα το επιβεβαιώνει.
Άστο Νίκο, είναι για μπάτσες οι τύποι. Βασικά εγώ αν είχα διάθεση να ασχοληθω, θα πήγαινα να εργαστώ αδήλωτος και θα έκανα ταυτόχρονα καταγγελία σε Επιθεώρηση Εργασίας και ΙΚΑ. Θα έρχονταν και θα με έβρισκαν να δουλεύω ανασφάλιστος και θα είχε μεγάλο πανηγύρι μετά!!! ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ!!!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Κοίτα να δεις, εργατολόγος δεν είμαι για να σου απαντήσω, αλλά λες ολόκληρος όμιλος να ρισκάρει;
Νίκο το αμισθί είναι σούπερ παράνομο και κανείς σοβαρός επιχειρηματίας δεν θα ρίσκαρε για μια 26χρονη προκειμένου να γλιτώσει 2-3.000€ (φουλ κομπλέ κόστος εταιρίας). Οπότε πέραν όλων των υπολοίπων που είναι καθαρά θέμα αντιλήψεων, η συγκεκριμένη εταιρία είναι λίγο γτπ.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Πάντως με το θέμα voucher μην μπερδεύεστε. Επειδή το έχω τρέξει εγώ σε μας και έχουμε φέρει 22 άτομα μέσω τριών ΚΕΚ, εχω να πω ότι είναι εξαιρετικό πρόγραμμα (το οποίο βέβαια εξυπηρετεί πρωτίστως τον εργοδότη) αλλά δίνει και ευκαιρία σε παιδιά που δεν θα έβρισκαν δουλειά ούτε το 2016 να μπουν σε ένα εργασιακό περιβάλλον.Τώρα αν υπάρχουν καθυστερημένοι εργοδότες που πιστεύουν ότι μέσω τέτοιων προγραμμάτων θα κάνουν την τύχη τους, θα βρουν σούπερ ταλεντάρες και μάλιστα τσάμπα, τότε να το κλείσουν το μαγαζί γιατί είναι προφανώς ανίδεοι. Οι σοβαροί υποψήφιοι πάντα θα κοστίζουν...κρίση ξεκρίση αυτό δεν αλλάζει.
Το βλέπεις από την πλευρα του εργοδότη και ίσως από την πλευρά του νέου (που δεν λέω, είναι καλό αλλά χωρίς διάρκεια).
Από την άλλη είναι σαφέστατη παρέμβαση στην αγορά εργασίας που συνήθως τσακίζει την αμέσως επόμενη κατηγορία (30-35) τόσο μισθολογικά όσο και σε προσφερόμενες θέσεις εργασίας. Το αυτό και στην περίπτωση που αποφασίσει το κράτος να ενισχύσει τους 35ρηδες, όπου ξαφνικά θα τα βρουν μπαστούνια οι 45ηδες.
Αλίμονο αν ήταν έτσι να ορθοποδήσει η αγορά ερασίας!Ή έχεις ελεύθερη αγορά ή βάλε το κόκκινο καπελάκι σου και άσε το κράτος να σου βρει δουλειά. Διακριτά πράγματα...
@manosk Κόψανε κάποια επιδόματα στους υπαλλήλους του ΙΚΑ και θέλουν, με οποιον τρόπο μπορούν οι άνθρωποι, να αυξήσουν λίγο τα 'εισοδήματά' τους, μωρέ...
Αν δεν αποφασίσουν να κόψουν κώλους στις ελεγκτικές υπηρεσίες όλα τα άλλα είναι για τα μάτια του κόσμου. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το γεγονός και μόνο πως ενώ ΔΕΝ έχουν οικονομικό πρόβλημα, έκαναν περικοπές (έστω και μικρές) στους μισθούς δείχνει τι αλήτες είναι!!! Απλά το γεγονός με την κοπέλα το επιβεβαιώνει.
μπορεί να θέλουν να γίνουν πολύ ανταγωνιστικοί και να βγάλουν τις άλλες εταιρείες από τη μέση
δε σημαίνει ότι δε πληρώνει μόνο όποιος έχει προβλήματα
υπάρχουν αρκετοί που δουλεύουν κάτω του κόστους (εις βάρος των εργαζομένων τους) για αυτό ακριβώς το λόγο
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Νικο, εχουν συμφωνησει ΙΚΕ, spiros και ρχ8 εναντιον αυτου που ειπες. Σκεψου ποσο λαθος εισαι...D-Jet, vice246, bibendum, REALZEUS, stefan147, mirage, kacey, manosk
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Το βλέπεις από την πλευρα του εργοδότη και ίσως από την πλευρά του νέου (που δεν λέω, είναι καλό αλλά χωρίς διάρκεια).
Από την άλλη είναι σαφέστατη παρέμβαση στην αγορά εργασίας που συνήθως τσακίζει την αμέσως επόμενη κατηγορία (30-35) τόσο μισθολογικά όσο και σε προσφερόμενες θέσεις εργασίας. Το αυτό και στην περίπτωση που αποφασίσει το κράτος να ενισχύσει τους 35ρηδες, όπου ξαφνικά θα τα βρουν μπαστούνια οι 45ηδες.
Αλίμονο αν ήταν έτσι να ορθοποδήσει η αγορά ερασίας!Ή έχεις ελεύθερη αγορά ή βάλε το κόκκινο καπελάκι σου και άσε το κράτος να σου βρει δουλειά. Διακριτά πράγματα...
Αυτό ακριβώς λέω. Ημίμετρο είναι και γι΄ αυτό ανέφερα ότι είναι κυρίως προς όφελος του εργοδότη. Κατά τα άλλα δεν συμφωνώ γιατί κανείς απόφοιτος 22-26 (γιατί τέτοιοι είναι στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι ωφελούμενοι) δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τον 35αρη με 7-10 χρόνια εμπειρίας. Μια έξτρα 5μηνη πρακτική είναι, με ότι αυτό συνεπάγεται, και αν μείνει έστω και το 5% από αυτούς στις θέσεις τους, επιτυχία (ή και κωλοφαρδία) θα είναι.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Το γεγονός και μόνο πως ενώ ΔΕΝ έχουν οικονομικό πρόβλημα, έκαναν περικοπές (έστω και μικρές) στους μισθούς δείχνει τι αλήτες είναι!!! Απλά το γεγονός με την κοπέλα το επιβεβαιώνει.
μπορεί να θέλουν να γίνουν πολύ ανταγωνιστικοί και να βγάλουν τις άλλες εταιρείες από τη μέση
δε σημαίνει ότι δε πληρώνει μόνο όποιος έχει προβλήματα
υπάρχουν αρκετοί που δουλεύουν κάτω του κόστους (εις βάρος των εργαζομένων τους) για αυτό ακριβώς το λόγο
Όποιος θέλει να είναι ανταγωνιστικός, πηδώντας τους εργαζομένους του, είναι καθίκι και στόκος. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πραγματικοί κολοσσοί πληρώνουν καλά. Ευχαριστημένος υπάλληλος = αποδοτικός υπάλληλος. Δεν ξέρω για ποια εταιρεία μιλάμε, αλλά είναι τραγική!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Το οτι ειναι παρανομο ας πουμε στα αρχιδια σου ετσι
Κοίτα να δεις, εργατολόγος δεν είμαι για να σου απαντήσω, αλλά λες ολόκληρος όμιλος να ρισκάρει;
Τι χαζομάρες γράφεις;;
Προφανώς κάποιον νόμιμο τρόπο έχουν βρει.
Όχι Σπύρο, δεν έχουν κανένα θέμα...
Η αληθεια ειναι οτι σε αυτο μπορει να εχεις δικιο, σαμαρα εχουμε πανω και νωριτερα ΓΑΠ, ολο και καποια πατεντα μπορει να υπαρχει, οντως παιζει να γραφω χαζομαρες
Αν μπορεις στειλε μου το job description γιατι τελειωνει η δοκιμαστικη μου περιοδος και ψαχνομαι να εργαστω κανα τριμηνο τσαμπα σε μια σοβαρη εταιρια
-
Πάντως το γεγονός πως οι περισσότερες εταιρίες ψάχνουν με τα voucher εισόδου στην αγορά εργασίας άτομα έως 29 με προϋπηρεσία, μάλλον ακυρώνει το όλο concept
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....