-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πριν το καλοκαίρι στην εταιρία που εργάζεται η γυναίκα μου χρειαζόντουσαν μια κοπέλα. Το είπαμε σε μια (χλιδ)άνεργη, γνωστή η οποία όμως θα ήταν 3 μήνες χωρίς μισθό και μετά το καλοκαίρι θα γινόταν πρόσληψη. Ε δεν ήθελε το κορίτσι να δουλεύει χωρίς να πληρώνεται για λίγο διάστημα.
Το κακο ειναι οτι μιλας σοβαρα, αντι να ντρεπεσαι και μονο που το γραφεις...
Αλλα οι φωτο απο τα νησιά το καλοκαιράκι, ΦΟΥΛ!
αρα της αξιζει να εργαζεται δωρεαν
Μη σου πώ και να τους πληρώνει κι όλας
Εγώ θα τους έγραφα και το σπίτι μου για να δουλέψω εκεί ΤΖΑΜΠΑ -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Γιατι ολοκληρος ομιλος ηθελε εργαζομενο που δεν θα τον πληρωνε για 3 μηνες; Δεν ειχαν λεφτα να την πληρωσουν;Επειδή βαριέμαι να απαντάω σε έναν-έναν (ειδικά σε μαλακισμένα σχόλια), Internship βασικά, δοκιμαστικά για 3 μήνες αλλά με option 1600 μικτά.
Νταξ, δε το λες κι άσχημο για κάποιον με μηδέν προυπηρεσία τη στιγμή που μπαίνεις σε εταιριάρα και ξεκινάς από τα 1600 στα 26 σου...
Sent from a mobile device
-
Διόρθωση:
στην περίπτωση που περιγράφεις, δεν ξεκινάς από τα 1600, αλλά από τα 0 (μηδέν).
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Γιατι ολοκληρος ομιλος ηθελε εργαζομενο που δεν θα τον πληρωνε για 3 μηνες; Δεν ειχαν λεφτα να την πληρωσουν;
Επειδή βαριέμαι να απαντάω σε έναν-έναν (ειδικά σε μαλακισμένα σχόλια), Internship βασικά, δοκιμαστικά για 3 μήνες αλλά με option 1600 μικτά.
Νταξ, δε το λες κι άσχημο για κάποιον με μηδέν προυπηρεσία τη στιγμή που μπαίνεις σε εταιριάρα και ξεκινάς από τα 1600 στα 26 σου...
και γιατι ολοκληρη εταιρια ρισκαρει να μπλεξει νομικα προκειμενου να γλυτωσει ψιχουλα;
ας της εδιναν 600€ για 3 μηνες και μετα 1500€. Δεν βγαινουν οικονομικα; -
Το οτι ειναι παρανομο ας πουμε στα αρχιδια σου ετσι
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Γιατι ολοκληρος ομιλος ηθελε εργαζομενο που δεν θα τον πληρωνε για 3 μηνες; Δεν ειχαν λεφτα να την πληρωσουν;
Επειδή βαριέμαι να απαντάω σε έναν-έναν (ειδικά σε μαλακισμένα σχόλια), Internship βασικά, δοκιμαστικά για 3 μήνες αλλά με option 1600 μικτά.
Αν υπάρχει σαφής σύμβαση, συνήθως προβλέπεται και κάποια (μικρή) αποζημίωση στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η μόνιμη σύμβαση. Ο μισθός που περιγράφεις είναι ό,τι θα έπρεπε να είναι σε μια σοβαρή επιχείρηση για ένα άτομο που έχει βαρβάτα προσόντα για τόσο μικρή εμπειρία...
-
Νικο, εχουν συμφωνησει ΙΚΕ, spiros και ρχ8 εναντιον αυτου που ειπες. Σκεψου ποσο λαθος εισαι...
YΓ. Περιττο να σου πω οτι πηγα σε μια συνεντευξη την προηγουμενη βδομαδα στην Γερμανια και για graduate program δλδ 0 εμπειρια απλα σε πιστευω και ελα να δουλεψεις εδιναν 3500ευρω μεικτα. Ετσι λειτουργουν οι σοβαρες εταιρειες και οχι οπως περιγραφεις.
-
περα απ το παρανομο ειναι και ηλιθιο (για τον εργαζομενο)...
οσο για τα 1600 μικτα....θα τα δει αν κατορθωσει και διπλασιασει τον τζιρο της εταιρειας....αρα αυτοαναιρειται η προθεση...
ποιος ικανοτατος υπαλληλος θα ξεκινουσε να εργαζεται 3 μηνες for free -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Το οτι ειναι παρανομο ας πουμε στα αρχιδια σου ετσιΚοίτα να δεις, εργατολόγος δεν είμαι για να σου απαντήσω, αλλά λες ολόκληρος όμιλος να ρισκάρει;
Τι χαζομάρες γράφεις;;
Προφανώς κάποιον νόμιμο τρόπο έχουν βρει.
Όχι Σπύρο, δεν έχουν κανένα θέμα...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
επειδη την ξερω την εταιρια που λεει ο Νικος, μου κανει παντως μεγαλη εντυπωση, γιατι δεν εχουν οικονομικα προβληματα, ενω εχουν κανει μικρες περικοπες στους μισθους.Το γεγονός και μόνο πως ενώ ΔΕΝ έχουν οικονομικό πρόβλημα, έκαναν περικοπές (έστω και μικρές) στους μισθούς δείχνει τι αλήτες είναι!!! Απλά το γεγονός με την κοπέλα το επιβεβαιώνει.
Άστο Νίκο, είναι για μπάτσες οι τύποι. Βασικά εγώ αν είχα διάθεση να ασχοληθω, θα πήγαινα να εργαστώ αδήλωτος και θα έκανα ταυτόχρονα καταγγελία σε Επιθεώρηση Εργασίας και ΙΚΑ. Θα έρχονταν και θα με έβρισκαν να δουλεύω ανασφάλιστος και θα είχε μεγάλο πανηγύρι μετά!!! ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ!!!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Κοίτα να δεις, εργατολόγος δεν είμαι για να σου απαντήσω, αλλά λες ολόκληρος όμιλος να ρισκάρει;
Νίκο το αμισθί είναι σούπερ παράνομο και κανείς σοβαρός επιχειρηματίας δεν θα ρίσκαρε για μια 26χρονη προκειμένου να γλιτώσει 2-3.000€ (φουλ κομπλέ κόστος εταιρίας). Οπότε πέραν όλων των υπολοίπων που είναι καθαρά θέμα αντιλήψεων, η συγκεκριμένη εταιρία είναι λίγο γτπ.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Πάντως με το θέμα voucher μην μπερδεύεστε. Επειδή το έχω τρέξει εγώ σε μας και έχουμε φέρει 22 άτομα μέσω τριών ΚΕΚ, εχω να πω ότι είναι εξαιρετικό πρόγραμμα (το οποίο βέβαια εξυπηρετεί πρωτίστως τον εργοδότη) αλλά δίνει και ευκαιρία σε παιδιά που δεν θα έβρισκαν δουλειά ούτε το 2016 να μπουν σε ένα εργασιακό περιβάλλον.Τώρα αν υπάρχουν καθυστερημένοι εργοδότες που πιστεύουν ότι μέσω τέτοιων προγραμμάτων θα κάνουν την τύχη τους, θα βρουν σούπερ ταλεντάρες και μάλιστα τσάμπα, τότε να το κλείσουν το μαγαζί γιατί είναι προφανώς ανίδεοι. Οι σοβαροί υποψήφιοι πάντα θα κοστίζουν...κρίση ξεκρίση αυτό δεν αλλάζει.
Το βλέπεις από την πλευρα του εργοδότη και ίσως από την πλευρά του νέου (που δεν λέω, είναι καλό αλλά χωρίς διάρκεια).
Από την άλλη είναι σαφέστατη παρέμβαση στην αγορά εργασίας που συνήθως τσακίζει την αμέσως επόμενη κατηγορία (30-35) τόσο μισθολογικά όσο και σε προσφερόμενες θέσεις εργασίας. Το αυτό και στην περίπτωση που αποφασίσει το κράτος να ενισχύσει τους 35ρηδες, όπου ξαφνικά θα τα βρουν μπαστούνια οι 45ηδες.
Αλίμονο αν ήταν έτσι να ορθοποδήσει η αγορά ερασίας!Ή έχεις ελεύθερη αγορά ή βάλε το κόκκινο καπελάκι σου και άσε το κράτος να σου βρει δουλειά. Διακριτά πράγματα...
@manosk Κόψανε κάποια επιδόματα στους υπαλλήλους του ΙΚΑ και θέλουν, με οποιον τρόπο μπορούν οι άνθρωποι, να αυξήσουν λίγο τα 'εισοδήματά' τους, μωρέ...
Αν δεν αποφασίσουν να κόψουν κώλους στις ελεγκτικές υπηρεσίες όλα τα άλλα είναι για τα μάτια του κόσμου. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το γεγονός και μόνο πως ενώ ΔΕΝ έχουν οικονομικό πρόβλημα, έκαναν περικοπές (έστω και μικρές) στους μισθούς δείχνει τι αλήτες είναι!!! Απλά το γεγονός με την κοπέλα το επιβεβαιώνει.
μπορεί να θέλουν να γίνουν πολύ ανταγωνιστικοί και να βγάλουν τις άλλες εταιρείες από τη μέση
δε σημαίνει ότι δε πληρώνει μόνο όποιος έχει προβλήματα
υπάρχουν αρκετοί που δουλεύουν κάτω του κόστους (εις βάρος των εργαζομένων τους) για αυτό ακριβώς το λόγο
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Νικο, εχουν συμφωνησει ΙΚΕ, spiros και ρχ8 εναντιον αυτου που ειπες. Σκεψου ποσο λαθος εισαι...D-Jet, vice246, bibendum, REALZEUS, stefan147, mirage, kacey, manosk
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Το βλέπεις από την πλευρα του εργοδότη και ίσως από την πλευρά του νέου (που δεν λέω, είναι καλό αλλά χωρίς διάρκεια).
Από την άλλη είναι σαφέστατη παρέμβαση στην αγορά εργασίας που συνήθως τσακίζει την αμέσως επόμενη κατηγορία (30-35) τόσο μισθολογικά όσο και σε προσφερόμενες θέσεις εργασίας. Το αυτό και στην περίπτωση που αποφασίσει το κράτος να ενισχύσει τους 35ρηδες, όπου ξαφνικά θα τα βρουν μπαστούνια οι 45ηδες.
Αλίμονο αν ήταν έτσι να ορθοποδήσει η αγορά ερασίας!Ή έχεις ελεύθερη αγορά ή βάλε το κόκκινο καπελάκι σου και άσε το κράτος να σου βρει δουλειά. Διακριτά πράγματα...
Αυτό ακριβώς λέω. Ημίμετρο είναι και γι΄ αυτό ανέφερα ότι είναι κυρίως προς όφελος του εργοδότη. Κατά τα άλλα δεν συμφωνώ γιατί κανείς απόφοιτος 22-26 (γιατί τέτοιοι είναι στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι ωφελούμενοι) δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τον 35αρη με 7-10 χρόνια εμπειρίας. Μια έξτρα 5μηνη πρακτική είναι, με ότι αυτό συνεπάγεται, και αν μείνει έστω και το 5% από αυτούς στις θέσεις τους, επιτυχία (ή και κωλοφαρδία) θα είναι.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Το γεγονός και μόνο πως ενώ ΔΕΝ έχουν οικονομικό πρόβλημα, έκαναν περικοπές (έστω και μικρές) στους μισθούς δείχνει τι αλήτες είναι!!! Απλά το γεγονός με την κοπέλα το επιβεβαιώνει.
μπορεί να θέλουν να γίνουν πολύ ανταγωνιστικοί και να βγάλουν τις άλλες εταιρείες από τη μέση
δε σημαίνει ότι δε πληρώνει μόνο όποιος έχει προβλήματα
υπάρχουν αρκετοί που δουλεύουν κάτω του κόστους (εις βάρος των εργαζομένων τους) για αυτό ακριβώς το λόγο
Όποιος θέλει να είναι ανταγωνιστικός, πηδώντας τους εργαζομένους του, είναι καθίκι και στόκος. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πραγματικοί κολοσσοί πληρώνουν καλά. Ευχαριστημένος υπάλληλος = αποδοτικός υπάλληλος. Δεν ξέρω για ποια εταιρεία μιλάμε, αλλά είναι τραγική!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Το οτι ειναι παρανομο ας πουμε στα αρχιδια σου ετσι
Κοίτα να δεις, εργατολόγος δεν είμαι για να σου απαντήσω, αλλά λες ολόκληρος όμιλος να ρισκάρει;
Τι χαζομάρες γράφεις;;
Προφανώς κάποιον νόμιμο τρόπο έχουν βρει.
Όχι Σπύρο, δεν έχουν κανένα θέμα...
Η αληθεια ειναι οτι σε αυτο μπορει να εχεις δικιο, σαμαρα εχουμε πανω και νωριτερα ΓΑΠ, ολο και καποια πατεντα μπορει να υπαρχει, οντως παιζει να γραφω χαζομαρες
Αν μπορεις στειλε μου το job description γιατι τελειωνει η δοκιμαστικη μου περιοδος και ψαχνομαι να εργαστω κανα τριμηνο τσαμπα σε μια σοβαρη εταιρια
-
Πάντως το γεγονός πως οι περισσότερες εταιρίες ψάχνουν με τα voucher εισόδου στην αγορά εργασίας άτομα έως 29 με προϋπηρεσία, μάλλον ακυρώνει το όλο concept
-
Aλέξανδρε, μιας και αναφέρεσαι σε μηχανικούς πωλήσεων, εγώ θα πάω απέναντι, στους αγοραστές, στο purchasing dept, πόσοι από αυτούς τους κυρίους ξέρουν να επιλέξουν σωστά σταθμίζοντας ποιότητα / τιμή / προέλευση / after sales services, και πόσοι από αυτούς δεν έχουν απλωμένο το χέρι κάτω από το τραπέζι ?
Όλο το κύκλωμα πια της βιομηχανίας είναι κουκουρούκου, από τον προμηθευτή μέχρι τον αγοραστή, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αλλά αυτό είναι η επιβεβαίωση του κανόνα.
Έχω κάνει χρόνια τη δουλειά πόρτα - πόρτα στη βιοτεχνία / βιομηχανία, σαν υπάλληλος και σαν ελεύθερος επαγγελματίας σε πολύ καλές εποχές, 1980 - 1995, μετά άρχισε να στραβώνει, ( θα πω στο τέλος τι έγινε στον τομέα μου, γιατί σήμερα το τοπίο είναι τελείως διαφορετικό και δεν μοιάζει με ότι ξέραμε και με ότι ζήσαμε) έτρεχα για να βρώ τον αρμόδιο, να κλείσω ραντεβού, να επανέλθω προετοιμασμένος και έχοντας γνώση των αναγκών κλπ, με μηχανήματα και με Α! ύλες.
Στα καλά τα χρόνια όταν μετά την ενημέρωση η πρώτη ερώτηση που ερχόταν ήταν πόσο κάνει, τότε σήκωνε μέχρι και αρνητική πώληση, μάζευες τα χαρτιά σου και του έλεγες ξεκάθαρα ότι δεν κάνει για πελάτης σου, συνήθως σε αυτούς τους πελάτες έπιανε το τρύκ και έπερνες την πώληση, σήμερα θέλει άλλα κόλπα, οι άνθρωποι, όλοι τους αλλού πατάνε και αλλού βρίσκονται.
Σήμερα η βιομηχανική αγορά είναι σχεδόν σούπερμαρκετ, αγοράζει ότι χρειάζεται άμεσα αρκεί να είναι το φθηνότερο, και δεν ξέρεις πότε και αν θα πληρωθείς, ιδίως σε άγνωστους πελάτες, απλά δεν πουλάς αν δεν έχει το χρήμα μετρητό, φταίει η κρίση, φταίει η Κίνα, φταίει η υπερπληροφόρηση που δέχονται τα τμήματα προμηθειών οπότε δεν δίνουν σηαμσία πια, φταίνε πολλά, και το κακό είναι ότι όλοι έχουν δίκηο, λαλίσαμε πια, φτάνεις στο σημείο να σου έρχεται φθηνότερα να μη δουλεύεις,
( ακραία κουβέντα, αλλά αν σε πνίγουν τα καθημερινά έξοδα για να διατηρείς μια μικροεπιχείρηση ζωντανή και κάθε μήνα μπαίνεις μέσα, τι κάνεις ? )Λοιπόν για να επανέλθω, από το 1977 που άφησα τη θάλασσα, όπως έχω ξαναπεί, αποφάσισα να ασχοληθώ με τις πωλήσεις, έτυχε και η 1η μου δουλειά σαν οδηγός / εισπράξεις / εμπορικό επιμελητήριο / τράπεζες να έχει αντικείμενο τα υλικά συσκευασίας για βιοτεχνίες / βιομηχανίες, εκεί κόλλησα από τότε και παραμένω άνθρωπος της συσκευασίας, άσχετα αν για 3 χρόνια ασχολήθηκα με τα χυτά ακριβείας.
Επανέρχομαι στο 1995, είμαι ήδη 13 χρόνια με δική μου δουλειά, μέχρι τότε, από το 1982 που ξεκίνησα μόνος μου, προτίμησα τις πολυεθνικές λόγω του ότι υπήρχε χρήμα για επενδύσεις και σε πλήρωναν κανονικά και στην ώρα τους, από το 1995 άρχισε μια μεγάλη στροφή, στις βιομηχανίες καλλυντικών, καθαριστικών, τροφίμων κλπ.
Έκλειναν τις παραγωγές τους στην Ελλάδα και οι εταιρίες από παραγωγή και εμπορία των προϊόντων τους έγιναν οι περισσότερες καθαρά εμπορικές φέρνοντας τα προϊόντα από γειτονικές Ευρωπαϊκές χώρες που είχαν μεγαλύτερες παραγωγές, και άρα φτηνότερο κοστολόγιο, ξεμπέρδευαν έτσι και με το εργατικό που την προηγούμενη δεκαετία τους είχε αλλαλιάσει στις απεργίες υπέρ της Νικαράγουα, της χελώνας που δεν μπορούσε να χέσει, για την τέφρα από το ηφαίστειο στην άλλη άκρη του πλανήτη κλπ ( όσοι έζησαν τη δεκαετία του ΄80 θα θυμούνται πόσες απεργίες είχαμε την ημέρα, όχι την εβδομάδα, και τους αστείους λόγους ) έτσι, απολύθηκε κόσμος, έτσι και εμείς που προμηθεύαμε μηχανήματα και Α! ύλες περιοριστήκαμε αρκετά έως πολύ.
Όσες πολυεθνικές διατήρησαν τις παραγωγές τους στην Ελλάδα γιατί άνοιξαν οι γειτονικές Ανατολικές αγορές και έστελναν προς τα εκεί προϊόντα, ( μέχρι να χτιστού εκεί πολυεθνικά εργοστάσια με καλύτερους όρους από ότι εδώ ) ότι μηχανήματα χρειαζόντουσαν εδώ τους έστελνε τα παληά η μαμά εταιρία από τα Ευρωπαϊκά τους εργοστάσια που εκσυγχρονίζονταν, οπότε με ένα καλό service τα χρησιμοποιούσαν εδώ, με αποτέλεσμα να μην πουλάμε πια τα μηχανήματα που δίναμε στις πολυεθνικές.
Στηριχτήκαμε έτσι από τις μεσαίες / μεγάλες αμιγώς Ελληνικές επιχειρήσεις ( μεγάλες για το μέγεθος της χώρας , καμμία σχέση και σύγκριση με τα Ευρωπαικά μεγέθη ), αυτό μέχρι που άρχισε η κρίση, όσο βάθαινε αυτή, τόσο πηγαίναμε προς τον πάτο εμείς, σήμερα όλοι μαζί κοιτάμε να επιβιώσουμε, εγώ προσωπικά ευτύχησα να έχω ένα ημιυπόγειο χώρο που με το ζόρι με εξυπηρετεί γιατί απλά δεν υπάρχουν παραγγελίες για μηχανές 2-3-4-5 μέτρα μήκος, και έφυγα από το ενοίκιο που ξεκίναγε ο μήνας μου με 2.500 σταθερά έξοδα, τώρα έχω μόνο το ΤΕΒΕ και το ρεύμα προαπαθώντας να μην τρώω από τα έτοιμα, άλλοτε το καταφέρνω, άλλοτε όχι, αντέχω περιμένοντας καλύτερες ημέρες, αν είχα ενοίκιο σπιτιού και έξοδα παιδιών θα είχα πηδηχτεί από το παράθυρο, με ευνόησε η συγκυρία, δεν είμαι πιο μάγκας από άλλους που δεν τα καταφέρνουν, η συγκυρία είπαμε.
Έχω πελάτες που μου λένε, Παναγιώτη υπάρχουν προγράμματα επενδύσεων ( στην επαρχία ) να τα κάνουμε τί ? τους καταλαβαίνω απόλυτα αφού δεν υπάρχουν πελάτες να αγοράσουν πχ τα κατεψυγμένα τους, γιατί να αγοράσουν και άλλα μηχανήματα που όντως χρειάζονται.
Όλοι περιμένουμε, η κυβέρνηση μας λέει ότι στο βάθος του τούνελ φαίνεται ήδη το φώς, εγώ λέω ότι είναι το φώς του τρένου που έρχεται να μας πατήσει, μακάρι να μην δικαιωθώ εγώ.Το παρήγορο είναι ότι πολλές Ελληνικές εταιρίες με καλά προϊόντα ήταν ήδη εξωστρεφείς, παρέσυραν και άλλους νεώτερους, και υπάρχει ένα καλό κλίμα εξαγωγών, πιστεύω ότι όσοι επιζήσουν τις κρίσης θα βγούν δυνατότεροι, όπως και θα επιζήσουν όσοι δεν ασχολούνται με το δημόσιο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όποιος θέλει να είναι ανταγωνιστικός, πηδώντας τους εργαζομένους του, είναι καθίκι και στόκος. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πραγματικοί κολοσσοί πληρώνουν καλά. Ευχαριστημένος υπάλληλος = αποδοτικός υπάλληλος. Δεν ξέρω για ποια εταιρεία μιλάμε, αλλά είναι τραγική!
καθίκια μπορεί να είναι, στόκοι σίγουρα όχι
ούτε εγώ ξέρω για ποια μιλάμε, εγώ είχα άλλο πράγμα στο νου μου όπου όντως δουλεύουν κάτω του κόστους ενώ έχουν άπειρη δουλειά, απλά θέλουν (οι μέτοχοι προφανώς, όχι αυτοί που τρώνε μειώσεις ή απολύονται) να έχουν όλη τη δουλειά και κανείς άλλος
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...