-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σχετικό είναι αυτό meco, εγώ ας πούμε και ο κάθε εγώ που είχε αποκτήσει ένα Rallye, VTS τι θα πρέπει να πάρει μετά;
Ισα ίσα που μετά θες κάτι ηπιότερο...Εσείς που έχετε χορτάσει από γκάζια μπορείτε να πάρετε κάτι άλλο που να προσφέρει κάτι άλλο. Ένα πισωκίνητο ή ένα SUV θα σας δώσει κάτι καινούριο. Ο φίλος yannis76 όμως έχω την εντύπωση ότι του χρειάζεται κάτι σε ποιο γρήγορο ή έστω το ίδιο γρήγορο. Αν πάει σε κάτι πιο αργό θα αναπολεί το 206 του...
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Το κλικ τι μοναδα μετρησης ειναι?Λογαριθμική. Διαφορά ενός κλικ σε ποιότητα σημαίνει δεκαπλάσιους τριγμούς στη μονάδα του χρόνο για δεδομένη διεγέρση.
Τώρα ερώτηση ήταν αυτό;
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Σχετικό είναι αυτό meco, εγώ ας πούμε και ο κάθε εγώ που είχε αποκτήσει ένα Rallye, VTS τι θα πρέπει να πάρει μετά;
Ισα ίσα που μετά θες κάτι ηπιότερο...Εσείς που έχετε χορτάσει από γκάζια μπορείτε να πάρετε κάτι άλλο που να προσφέρει κάτι άλλο. Ένα πισωκίνητο ή ένα SUV θα σας δώσει κάτι καινούριο. Ο φίλος yannis76 όμως έχω την εντύπωση ότι του χρειάζεται κάτι σε ποιο γρήγορο ή έστω το ίδιο γρήγορο. Αν πάει σε κάτι πιο αργό θα αναπολεί το 206 του...
έλα όμως που δεν τον ενδιαφέρει... ...εγώ προσωπικά σκέφτομαι σοβαρά το new Grand Vitara.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
έλα όμως που δεν τον ενδιαφέρει... ...εγώ προσωπικά σκέφτομαι σοβαρά το new Grand Vitara.
Είδες, ακριβώς αυτό εννοώ. Εσύ θα πας σε SUV...
Ο Γιάννης θα μείνει σε επιβατικό, αλλά σε πιο αργό. Πιστεύω θα έχει πρόβλημα όσο και να μας λέει, ότι δεν τον ενδιαφέρει η ταχύτητα.
Και εσύ στην αρχή με το GV θα ξενερώσεις, αλλά μετά θα εκτιμήσεις το off-roading και δεν θα σε πειράζει... -
Η 116 ειναι απλα ασχημη.
Δεν θα το επελεγα με τιποτα.Ατυχημα προφυλακτικου ειναι........
-
Στην Αγγλία που ήμουν για 10 μέρες δεν είδα ΟΥΤΕ ΕΝΑ μα ούτε ένα bmw σειρά 1!!! Μου έκανε μεγάλη εντύπωση!
Οταν ρώτησα έναν φίλο μου που έχει την Ζ4 γιατί δεν το παίρνει ο κόσμος το 1, η απάντηση ήταν: -Γιατί εσύ θα το έπαιρνες;;
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Στην Αγγλία που ήμουν για 10 μέρες δεν είδα ΟΥΤΕ ΕΝΑ μα ούτε ένα bmw σειρά 1!!! Μου έκανε μεγάλη εντύπωση!Οταν ρώτησα έναν φίλο μου που έχει την Ζ4 γιατί δεν το παίρνει ο κόσμος το 1, η απάντηση ήταν: -Γιατί εσύ θα το έπαιρνες;;
Μα, και στην Ελλδα κανενας δεν θα το επερνε αν δεν ηταν BMW.
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Το κλικ τι μοναδα μετρησης ειναι?Είναι η μονάδα μέτρησης των premium
Mηχανολογικά πάντως η 116 είναι αρκετά ...σκαλιά επάνω από τα VAG
Αλλο πράγμα είναι το πάτωμα της πισωκίνητης ΒΜW με την ιδανική κατανομή και άλλο της VAG -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Mηχανολογικά πάντως η 116 είναι αρκετά ...σκαλιά επάνω από τα VAG
Αλλο πράγμα είναι το πάτωμα της πισωκίνητης ΒΜW με την ιδανική κατανομή και άλλο της VAGMπορεί αλλά στα 1600 τι να το κάνεις? Άσε που αν έγραφε και το VAG τους χώρους στα παλαιότερα των υποδήμάτων του, όπως έκανε η BMW για την 1, μια χαρά κατανομή βάρους θα είχαν Golf και A3.
Kατά βάθος έδειξαν ανωτερώτητα προς τον 'καθωσπρεπισμό'
του σήμερα (αυτοκίνητα με χώρους, ξενέρωτα σχεδιαστικά και οδηγικά) φτιάχντας ένα πραγματικά σπορ αυτοκίνητο όσον αφορά την φολοσοφία κατασκευής (πίσω κίνηση, κατανομή βάρους στο 50-50). Το έκαναν όμως πολύ ακριβό και πολύ αργό.
Συνοψίζω λοιπόν: Τι να τα κάνεις όλα τα παραπάνω θετικά στοιχεία της 116 όταν έρχεται δίπλα σου ένα golf και ακόμα με την κατανομή βάρους που έχει, στρίβει (σχεδόν) το ίδιο καλά με αυτήν, είναι πιο γρήγορο, πιο φτηνό με καλύτερη ποιότητα, μεγαλύτερους χώρους και και και... ?
Καλή η προσπάθεια στη ΒMW και αξίζουν μπράβο (αν σκεφτεί κανείς την κατάντια Γάλλων και Ιταλών), αλλά κάπου τα χάλασαν στο 'δρόμο' (τιμή, επιδόσεις) και για αυτό πάει στον πάτο από πλευράς πωλήσεων η σειρά 1. -
Κοίτα να δεις.. κάτι πρέπει να παίζει με το βάρος γενικότερα των αυτοκινήτων γιατί σε πολλά sites βλέπω για ένα αυτοκίνητο δύο τιμές βάρους.
Τώρα δεν θυμάμαι να σου πω συγκεκριμένα για το Α3 και το 206, όμως και παλιότερα που τα έψαχνα πάλι στο ίδιο πρόβλημα είχα πέσει.1225 κιλά μόνο..; Νoway! Το ΑυtoΤρίτη το δίνει 1360 κιλά που μου φαίνεται και λογικότερο! Αρα κιλά ανα ίππο 11,8. [/quote]
-
@meco
Δίκιο έχειςΗ ΒMW σαφώς και θα μπορούσε να φτειάξει ένα αυτοκίνητο το ίδιο ευρύχωρο με τα υπόλοιπα μικρομεσαία , όμως θέλησε να κρατήσει το sport image της. Οπως αντίστοιχα και η VW θα μπορούσε να φτειάξει μια αντίστοιχη 1 αλλά θέλησε να κρατήσει την παράδοση του Golf.
Είναι θέμα προτεραιοτήτων και target group αγοραστών , άλλωστε η αγορά της Ελλάδας δεν είναι αντιπροσωπευτική της αγοράς.Η τιμή της είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα , αν είχε πχ. 20Κ θα βλέπαμε τους δρόμους γεμάτους με 116.
OT. H 130 μια χαρά τιμή έχει πάντως
-
Μη ξεχνάτε όμως πως υπάρχουν και ορισμένοι που βρίσκουν ανώτερο ποιοτικά το εσωτερικό της 116- αν όχι από το Α3, σίγουρα από το Golf. Μιλώντας για τον εαυτό μου και μόνο, τέτοια παντελή απουσία τριγμών δεν έχω ξανασυναντήσει.
Και στην τελική, αν εγώ θεωρώ πολύ καλύτερο το εσωτερικό- ελέω και θέσεως οδήγησης- της 116 από του Golf και ισάξιο με το Α3, τότε προφανώς το ίδιο θα μπορούσε να ισχυριστεί και ο κάθε υποψήφιος αγοραστής...
Ας μην τοποθετούμαστε απόλυτα λοιπόν. -
Eγώ σύμφωνα με τα παραπάνω θα σου έλεγα να μην πάρεις σε καμμία περίπτωση το Α3 (τουλάχιστον απέρριψες την 116) γιατί θα ξενερώσεις πολύ άσχημα. Καλό είναι όταν αλλάζουμε αυτοκίνητο να βελτιωνόμαστε και λιγάκι στις επιδόσεις για να βλέπουμε ότι τα λεφτά μας πιάσαν τόπο. Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις βάλε δερμάντινα στο 206 κάντου και μία καλή ηχομόνωση στις πόρτες και στο καπό και τζουπ έχεις ένα ποιοτικότερο αυτοκίνητο.
Για τη βελτίωση στις επιδόσεις δεν με πολυνοιάζει να σου πω την αλήθεια...Με νοιάζει όμως να μπαίνω σε ένα αυτοκίνητο και να οδηγώ με την ησυχία μου χωρίς θορύβους. Ειδικά αν οι επιδόσεις του Α3 είναι παραπλήσιες με το 206, τότε κανένα πρόβλημα. Αν κάτι μου λείψει από το 206 θα είναι το κάμπριο και η σβελτάδα του στις σφήνες στην Κηφησίας, την οποία όταν έχω όρεξη πραγματικά την απολαμβάνω. Δεν ξέρω πόσο νευρικό μπορεί να είναι ή να γίνει το Α3 αλλά και λόγω όγκου και λόγω κόστους πιστεύω πως στην αρχή τουλάχιστον θα το φοβάμαι πολύ περισσότερο.
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Ψήφο στην 116 από εμένα. Πρώτα από ολα γιατί την θεωρώ πολύ πιο ωραία και πρωτότυπη σχεδιαστικά από το Α3 και μέσα και έξω. Δεύτερο, είναι πιο φθηνή (έστω και λίγο) με καλύτερο όμως εξοπλισμό. Τρίτο, δεν φοβάσαι μήπως θεωρηθείς ηλίθιος πέρνωντας το Α3 και όχι το δίδυμο GOLF με 5.000 λιγότερα. Τεταρτο, θα αργήσει πολύ περισσότερο να αλλάξει μοντέλο (το Α3 είναι ήδη 2,5 χρόνια στην αγορά και έχει κάνει και facelift), Πέμπτο κυκλοφορούν πιο λίγες στο δρόμο, Έκτο δεν καίει αποκλειστικά super αμόλυβδη, έβδομο ακούγονται πιο συχνα παραπονα για την αξιοπιστία των audi σχετικά με τις BMW.
Μειονεκτήματα 116. Πρώτον Ο κινητήρας ο οποίος εκτός από τις επιδόσεις του που δεν απέχουν πολύ από του Α3, είναι σχετικά παλαιός, δεν έχει valvetronic, καίει σχετικά πολύ. Δεύτερον η έλλειψη 3πορτου αμαξώματος.
Παρόλα αυτά όμως την προτιμώ μεταξύ των δύοΕπειδή ασχολήθηκα αρκετά με την 116 και γράφτηκα και σε ειδικό φόρουμ για αυτή, έχω την αίσθηση ότι τα προβλήματα αξιοπιστίας είναι πολύ περισσότερα στην 116 από ότι στο Α3. Αν επισκεφτείς το συγκεκριμένο φόρουμ θα διαβάσεις ουκ ολίγα προβλήματα για το αυτοκίνητο. Επίσης αν και υπερτερεί σε κάποια σημεία του Α3 (οδηγική ευχαρίστηση, τιμόνι, προσωπικότητα) νομίζω πως το Α3 είναι πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο. Στο εσωτερικό -δεν το συζητώ- η 116 είναι αισθητά υποδεέστερη του Α3. Μηχανικά και τεχνολογικά νομίζω ότι και τα δύο είναι σε καλό επίπεδο, ακολουθώντας το κάθε ένα τη δική του φιλοσοφία.
Τέλος όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση, η 116 μου αρέσει και είναι σαφώς πιο ιδιαίτερη του Α3. Με χαλάει όμως πολύ το είναι τετράθυρο. Αν έβγαινε σύντομα το 3θυρο ίσως και να περίμενα. -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
OT. H 130 μια χαρά τιμή έχει πάντως
εκεί τη δίνουν κόστος (όπως και Α3 3.2, R32 κλπ) πόσοι θα την αγοράσουν;
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Μη ξεχνάτε όμως πως υπάρχουν και ορισμένοι που βρίσκουν ανώτερο ποιοτικά το εσωτερικό της 116- αν όχι από το Α3, σίγουρα από το Golf. Μιλώντας για τον εαυτό μου και μόνο, τέτοια παντελή απουσία τριγμών δεν έχω ξανασυναντήσει.
Και στην τελική, αν εγώ θεωρώ πολύ καλύτερο το εσωτερικό- ελέω και θέσεως οδήγησης- της 116 από του Golf και ισάξιο με το Α3, τότε προφανώς το ίδιο θα μπορούσε να ισχυριστεί και ο κάθε υποψήφιος αγοραστής...
Ας μην τοποθετούμαστε απόλυτα λοιπόν.Αν κρίνουμε το εσωτερικό της από την ποιότητα της συναρμογής και των πλαστικών που χρησιμοποιεί η 116, τότε είναι αισθητά χειρότερη του Α3. Αν στην ποιότητα βάζεις και την θέση οδήγησης και την εργονομία τότε το θέμα αλλάζει.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
technik H 116 ποιοτικά απέχει από το Α3. Είναι ένα κλικ κάτω από το Golf.
Καλό χρυσό και άγιο το golf αλλά..Έλεος!
-
Βρε μπας η BMW είναι και ένα κλικ κάτω και από τα Zastava λέμε τώρα......
-
Ξερω ότι το να βάλω στο παιχνίδι και το Golf δεν ειναι σωστό, αλλά ειναι κρίμα να δημιουργηθει άλλο topic.
Ο προβληματισμος μας στην οικογενεια για την αγορά αυτοκινήτου είναι λοιπόν ο εξής:Golf 1.6 FSI, A3 1.6 FSI, BMW 116.
Αν και εχω ιδιαίτερη συμπάθεια στα BMW, θεωρώ οτι το 116 δεν είναι ποιοτικά αντάξιο μιας BMW, ότι απο χώρους είναι πολύ πίσω απο τα 2 άλλα, και με απολυτα κριτηρια (και οχι συγκριτικά με τα υπολοιπα) το θεωρώ απαράδεκτο σε χώρους για τους μπροστινους επιβάτες (κυριως) πράγμα που έχει κακο αντικτυπο και στους πισω.
Εμφανισιακά μου αρέσει αρκετά γιατι ειναι διαφορετική απο το συντηρητικο -κατα την γνώμη μου- Α3 και λόγω του ότι δεν έχει γεμίσει (ακόμα?) ο τόπος την προτιμώ.
Η απτή ποιότητα κατασκευής της είναι κατώτερη από του Α3 και ισως και απο του Golf.
Γενικά, με αντικειμενικά κριτήρια θεωρώ ότι το προβλημα χώρων ειναι τόσο σημαντικό που υποβιβάζει πολύ το αυτοκίνητο. Από την άλλη το οτι ειναι πισωκίνητο (εε απο ένα προσθιοκίνητο 1.6 με τα κιλά των Golf-A3 μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάζει, έστω και στο χιόνι) και ή ιδιαίτερη συμπάθεια στην BMW με κάνει να την κρατάω ακόμα μέσα στο παιχνίδι.Απο την άλλη μεριά, ανάμεσα σε Golf και A3, ναι μεν η ποιότητα των υλικών και της συναρμογής τους στο Α3 ειναι λιγο καλύτερη, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει η αγορά του έναντι του Golf. Η διαφορά στην τιμή της βασικής εκδοσης δεν ειναι μεγάλη, αλλά φαντάζομαι θα μεγαλώνει με τα διάφορα extra.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο παιχνίδι παίζει και το A3 sportback. Το αυτοκίνητο προορίζεται για την μητέρα μου πραγμα που σημαίνει ότι απο την μία ο αυξημενος χώρος αποσκευών δεν μας ενδιαφέρει, αλλά οι 5 πόρτες είναι ένα σύν (οχι ομως παραγοντας που θα καθορισει την επιλογή).Για να σας αποτελειώσω, υπάρχει και guest star στο show της επιλογής και αυτό ακούει στο όνομα mini cabrio, αλλά επειδή το συγκριτικό ξεφεύγει απο τα όρια της λογικής, ας μην το συμπεριλάβουμε στην συζητηση.
Το ερώτημα είναι λοιπόν:
Audi A3 1.6FSI, BWM 116, VW Golf 1.6FSI (με αλφαβητική σειρά )
Και αν προτείνετε Α3, είστε υπερ του sportback ή του τρίθυρου? -
Νικ, το Golf ειναι πολυ καλο... Ξερεις οτι το οδηγω παρα πολυ συχνα. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος αλλα ρε παιδι μου, αυτο το μοτερ (1.6 FSi) δεν μου αρεσει... Τραχυ στην λειτουργια, ψοφιο χαμηλα, απαραδεκτο ηλ. γκαζι... Κατα τα αλλα το αυτοκινητο εχει πολυ καλα φρενα, καλο τιμονι και πολυ καλη συμπεριφορα (αν και γερνει αλλα δεν νομιζω να την ενδιαφερει αυτο τη μητερα σου). Το εσωτερικο του ειναι επισης πολυ ποιοτικο (αν και εχει μερικες ατελειες οπως το πλαστικο στο κατω μερος του ταμπλω, γυρω απο το χειροφρενο & τον λεβιε ταχυτητων). Παντως, πιστευω πως η τιμη του ειναι σχετικα τσιμπημενη για αυτο που ειναι (επαναλαμβανω παντως οτι ειναι αρκετα καλη επιλογη)...
Το Α3 ειμαι σχεδον βεβαιος πως δεν αξιζει τα παραπανω λεφτα. Δεν θα το αγοραζα με τιποτα στην εκδοση 1.6.
Εγω θα επαιρνα την 1... Πιο ομορφη, πιο σπανια και πισωκινητη. Πολυ ακριβη και αυτη βεβαια αλλα πιστευω οτι δικαιολογειται εν μερει η τιμη της απο ορισμενα χαρακτηριστικα της τα οποια τη διαφοροποιουν αρκετα απο τον ανταγωνισμο... Απο χωρους κλαφτα βεβαια, αλλα καμμια BMW δεν διεκδικει τα πρωτεια σε αυτον τον τομεα...Ειναι ιδιοτροπια της εταιρειας..
ΥΓ. Ξεχασα να γραψω σχετικα με το Sportback... Κατα τη γνωμη μου ειναι η καλυτερη λυση (αν προκειται να αγορασετε το Α3)... Ισως αυτη η εκδοση να δικαιολογει τα παραπανω λεφτα σε σχεση με το Golf..
Πολυ ομορφο (ειδικα μαυρο με αλουμινενιες ραγες οροφης) θυμιζει station (ολοι ξερουμε οτι τα station της Audi ειναι ισως τα ομορφοτερα) με ο,τι αυτο συνεπαγεται σε χωρους, ευυκολια φορτωσης, μεταφορα επιπλων κτλ... Μοναδικο μειονεκτημα και παλι το μοτερ.. Σε διλιτρο turbo-quattro θα ειναι καταπληκτικο!
Audi A3 1.6 FSI ή BMW 116i;