-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Δε νομίζω πως το Φόκους είναι άσχημο, απλά σχεδιαστικά αδιάφορο ειδικά αν συγκριθεί με τον προκάτοχό του.Δεν το χαρακτηρίζω άσχημο, αλλά νομίζω ότι ταιριάζει στον τίτλο του θέματος 'Σχεδιαστικές συμφορές'. Όταν έχεις ως βάση ένα όμορφο, σχεδιαστικά ιδιαίτερο αυτοκίνητο (Focus I) και το μετατρέπεις σε ημιπολυμορφικό, έχεις κάνει σχεδιαστική πατάτα. Κανονικά θα έπρεπε να σκίσει στις πωλήσεις, αλλά οι περισσότεροι το αποφεύγουν πηγαίνοντας σε πιο εμφανίσιμα ή έστω πιο συμμαζεμένα μοντέλα (Golf, 307, Astra, C4, Megane 4D).
-
Βέβαια με αυτή τη λογική και το 307 είναι 'συμφορά' μετά το 306.
Α, και btw:
Απίστευτο πώς οι σχετικά γουστόζοι και αν μη τι άλλο πρωτοποριακοί γάλλοι σχεδίασαν τέτοιο κουτί.
-
Καλό ως αυτοκίνητο το 306, αλλά προσωπικά το θεωρώ τελείως αδιάφορο σχεδιαστικά, σε αντίθεση με το 307 που το μιμήθηκαν αρκετοί. Συγκρινόμενο δε με τα ανταγωνιστικά μοντέλα της εποχής του ήταν σαφώς υποδεέστερο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλό ως αυτοκίνητο το 306, αλλά προσωπικά το θεωρώ τελείως αδιάφορο σχεδιαστικά, σε αντίθεση με το 307 που το μιμήθηκαν αρκετοί. Συγκρινόμενο δε με τα ανταγωνιστικά μοντέλα της εποχής του ήταν σαφώς υποδεέστερο.Ευχαριστούμε κύριε Μάνο μας!
Περάστε να σας τρατάρουμε περγαμόντο και καφέ!Το 2002 ήμουν ανάμεσα σε μεταχειρισμένα 306 και 406 κουπέ, και προτίμησα το καινούριο 307.
-
To 2004 ήμουν ανάμεσα σε 307, Focus I, Astra και επέλεξα τελικά το πιο καινούριο μοντέλο. Άλλωστε το Astra Η είναι σαν βελτιωμένο εμφανισιακώς (και αξιοπιστικώς ) 307.
-
Δεν ξέρω παιδιά, εμένα το 307 μου φαίνεται άσχημο. Σόρι...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
.......οι περισσότεροι το αποφεύγουν πηγαίνοντας σε πιο εμφανίσιμα ή έστω πιο συμμαζεμένα μοντέλα (Golf, 307, Astra, C4, Megane 4D). -
Το 4ΤForum μίλησε!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το 4ΤForum μίλησε!Η αξία του νικητή εξαρτάται από κείνη των ηττημένων.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το 4ΤForum μίλησε!ναι, όντως μίλησε ------> CLICK ME!!!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Δεν ξέρω παιδιά, εμένα το 307 μου φαίνεται άσχημο. Σόρι...Παρακαλώ, παρακαλώ, ελεύθερα...
-
Ασφαλώς. 4 στους 10 λατρεύουν την Opel και 6 στους 10 τη μισούν.
Opel, ο Ολυμπιακός της αυτοκίνησης! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Opel, ο Ολυμπιακός της αυτοκίνησης!Όχι ρε σύγγαυρε, μη μου το κάνεις αυτό!
-
[off topic] Μανο γιατι εχεις κλειστο το msn????? [/off topic]
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Opel, ο Ολυμπιακός της αυτοκίνησης!Αυτό νόμιζα πως είναι προνόμιο της Citroen!
Άσε ένα περιθώριο και για τους αδιάφορους... -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Δεν είδα αν αναφέρθηκε πριν ....FORD ANGLIA
Αναφέρθηκε, και μάλιστα με εξαιρετικά 'κακό' σχόλιο απ'την αφεντιά μου.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Στο uglycars αναφέρει τη DS ως θεά των ατόμων με προβλήματα όρασης...ΕΛΕΟΣ ρε παιδιά... Η DS είχε πρωτοποριακή σχεδίαση για την εποχή της....
Ε, καλά... Οι εγγλέζες πάντα είχαν ένα ψιλοπροβληματάκι... Αν σκεφτείς ότι λατρεύανε κουτιά σαν το Rover P5...
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
[off topic] Μανο γιατι εχεις κλειστο το msn????? [/off topic]H διεύθυνση δεν ισχύει (για το msn τουλάχιστον). Πάντως το msn δεν το ανοίγω παρά μόνο κατόπιν προσυνεννόησης.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Opel, ο Ολυμπιακός της αυτοκίνησης!Oντως όπως τα λες είναι. 4/10 Έλληνες ΕΧΟΥΝ OPEL, και όλοι όσοι δεν έχουν (αλλά ασχολούνται με το θεσμό 'αυτοκίνηση') την μισούν!
Κατά την γνώμη μου η ΟPEL είναι η αντιπαθέστερη ευρωπαϊκή εταιρία, ένα συνονθύλευμα ανίκανων μηχανολόγων (βλ. κακό στήσιμο) σε συνδυασμό με (επιτέλους) Ε-Κ-Π-Λ-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο-Υ-Σ designers (βλ τα 3dr New Astra & new Tigra). Το αποτέλεσμα είναι λυπητερό, διότι όσο σε ελκλύουν λόγω εμφάνισης τόσο σε απωθούν λόγω τιμονιού, δυναμικών χαρακτηριστικών κ.λ.π.
Αυτοκίνητα δε σαν το Αstra Coupe Bertone που και κακοστημένα και κακοσχεδιασμένα είναι μου βγάζουν αρνητικά αισθήματα προς τους ιδιοκτήτες τους!
To χειρότερο είναι ότι η OPEL παρουσιάζει με αλαζονεία τα μοντέλα της.
Λόγου χάρη το πανέμορφο αλλά απογοητευτικό οδηγικά νεο AstraOPC!
Σύσσωμος ο σοβαρός διεθνής τύπος το έκραξε, ενώ η OPEL το χαρακτήρισε 'A Focus RS Rival' Στην πράξη όμως όχι μόνο το RS δεν φτάνει, αλλά πίνει χαλαρό τσαγάκι στην πίστα από το 40 λιγότερων ίππων Golf V GTi.
Mάθετε κύριοι πρώτα να στήνετε αμάξια (Χρειάζεται επειγόντως να αναλάβει γαλλικό Team την εξέλιξη της ανάρτησης) και μετά πιάστε στο RS στο στόμα σας!Λυπάμαι μάνο αν σε στεναχωρώ με τα λόγια μου (μιας και είσαι οπελάκιας!) αλλά αυτή είναι η άποψη μου. Και παρεπιπτόντως, συμφωνώ με τα περισσότερα από όσα γράφεις στο Forum, και επιπλέον μου αρέσει το υψηλό επίπεδο του λόγου σου!
-
Γαλλική ομάδα για το στήσιμο; Χμμμ... Εννοείς αυτό που έκανε η Ford για το Focus RS;
Design Disasters...