Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    VW Scirocco
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. VW Scirocco
    • 1
    • 2
    • 366
    • 367
    • 368
    • 369
    • 370
    • 406
    • 407
    • 368 / 407
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    1
    8134
    109187
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • V
      vasgti last edited by

Ο χρήστης taurus έγραψε:
      Όχι. Με φιατάκι σε 7500 χλμ τακάκια ΚΑΙ δίσκους!

Ένα καλοκαίρι πάνω-κατω ορεινη Ναυπακτία.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • K
        krusenstern last edited by

Ο χρήστης Vasgti έγραψε:

Έχει αρχίσει και ξεφεύγει το θέμα με τα άλογα πάντως, ειδικά αν μιλάμε για την ελληνική αγορά. Με το χέρι στην καρδιά (ή στα αχαμνά, όπου προτιμάει κανείς), πείτε μου ΠΟΥ ΣΚΑΤΑ θα πάει (στην Ελλάδα) πιο γρήγορα ένα Σκιρόκο Αρ από ένα Γκολφ GTi. Μιλώ για δημόσιο δρόμο και για οδηγό που ξέρει τι του γίνεται, φυσικά.

Πες τα βρε Σπύρο.

Εμ, δε τα λέω;
        Τα ίδια και τα ίδια, κάθε φορά... Golf GTI - Σκιρόκο Αρ... Golf TSI 122 - Golf TSI 140 παλιότερα... Ibiza FR - Ibiza Cupra... 207 Rallye - 207 RC... Mercedes C180 - Mercedes C200...

ανούσιες διαφορές ιπποδύναμης, απλά για να έχει να πουλήσει το εκάστοτε marketing department. Στην πράξη, το αποτέλεσμα είναι σχεδόν πάντα το ίδιο. Για να μη μιλήσουμε για... βελτιωμένα. Όποιος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 300 άλογα στο Γκολφάκι του είναι ή ο νέος Jason Plato (στρίβω όπως έρχομαι - δεν αφήνω πουθενά) ή βγάζει λεφτά από κόντρες.

Έχω φάει στα 10000 χωρις esp και antispin.

Ναι, με το σαξόραλλο
        Θυμάσαι εκείνο τον ταλαίπωρο άσπρο κουβά που είχα; Άλλαξε πρώτη φορά τακάκι στα 70.000 ( ) και είχαν ακόμα υλικό... δεν θυμάμαι να φρενάριζα και πολύ βέβαια

• N
          nonos last edited by

Ο χρήστης taurus έγραψε:

Εχει φαει κολλητος τα μπροστινα σε 4000 με xantia II..

• K
            krusenstern last edited by

Ο χρήστης nonos έγραψε:

$#%@^%@$# Γάλλοι... μέχρι και τα Yaris που φτιάχνονταν στη Γαλλία άλλαζαν στα 20.000, αντί σχεδόν ΠΟΤΕ των ιαπωνικών

• Q
              qsisvts last edited by

Ο χρήστης taurus έγραψε:

Υποθετικά μιλούσα. Οτι δηλαδή είμαστε ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοι στις κότες.
              Αλήθεια, πόσοι ξέρουν οτι η συντριπτική πλειοψηφία των ζαντών 'ελαφρού κράματος' είναι πιο βαριές από τις αντιστοιχων διαστάσεων σιδερένιες? Έχεις υπόψη σου για πόσο μη αναρτώμενο βαρος μιλαμε στις 18άρες και 19αρες? Και μετα συζητάμε για αλουμινένιες αναρτήσεις...

υπαρχουν διαφορες ποιοτητες ζαντων , αυτο ειναι αναλογα με τον κατασκευαστη και το τι επιλεγει να φορεσει στο αυτοκινητο του

αυτα ομως κοστιζουν και μερικοι αναρωτιουνται γιατι καποια μοντελα κανουν ταδε λεφτα ?

το θεμα βαρους γενικοτερα ειναι ενα μεγαλο ζητημα , αλλα ειναι το τιμημα που πληρωνουμε για να εχουμε καλοεξοπλισμενα αυτοκινητα με καλη παθητικη ασφαλεια σε λογικο κοστος

δε μπορουμε να επιστρεψουμε στην εποχη που ανοιγαμε με τη μανιβελα τα παραθυρα και πολυ ορθως κατα τη γνωμη μου

οταν ομως το κοστος μειωνεται απο την αναρτηση πχ (με ημιακαμπτους κτλ) για να χεις mp3 player και διζωνικο , τοτε υπαρχει προβλημα και ασχετως της 'αποτελεσματικοτητας' ο ημιακαμπτος ειναι γπτ ο,τι και να λεμε

αλλα αν αυτο ζηταει ο κοσμος αυτο εκτιμαει ο κοσμος , αυτο θα κανουν, αλλωστε οπως ειχε ειπωθει παλιοτερα οι περισσοτεροι κατοχοι bmw δεν καταλαβαινουν καν οτι οδηγουν πισωκινητο
              (ακομα και αν ειναι urban legend το συγκεκριμενο , σιγουρα παααρα πολλοι δεν θα ενδιαφερονταν ουτε λιγο για το πού παει η κινηση)

• T
                taurus last edited by

Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:

$#%@^%@$# Γάλλοι... μέχρι και τα Yaris που φτιάχνονταν στη Γαλλία άλλαζαν στα 20.000, αντί σχεδόν ΠΟΤΕ των ιαπωνικών

Αν είναι να βάζεις μπετόν αντί για τακάκια...

Τα DS2500 μου έβγαλαν βέβαια τα τριπλάσια χλμ. Αλλά με πολύ κυνήγι στα βουνά της Κεφαλονιάς και πίστες στο πρόγραμα κτλ.

Qsis, οι ελαφριές είναι κάτι μαγνησίου κτλ. Ξέρεις πολλά εργοστάσια να βάζουν τέτοιες?
                Προσεξε, δεν είπα για μανιβέλες κτλ. Είπα για στοιχεία πολυτέλειας, αχρείαστα imo. Και όλα αυτά έχουν προσθέσει βάρος περισσότερο από τα στοιχεία ασφαλειας. Για να ξεκουνήσει το αμάξι μετά, λογικό είναι να θέλει ένα σκασμό άλογα, τα οποία για να βγουν θέλουν άλλα τόσα στοιχεια 'ενεργητικής' ασφάλειας, και βαραίνει κι άλλο και δώστου κι άλλα άλογα κ.ο.κ. Κάπως έτσι δεν έχει γίνει?

• V
                  vasgti last edited by

Έχει αρχίσει και ξεφεύγει το θέμα με τα άλογα πάντως, ειδικά αν μιλάμε για την ελληνική αγορά. Με το χέρι στην καρδιά (ή στα αχαμνά, όπου προτιμάει κανείς), πείτε μου ΠΟΥ ΣΚΑΤΑ θα πάει (στην Ελλάδα) πιο γρήγορα ένα Σκιρόκο Αρ από ένα Γκολφ GTi. Μιλώ για δημόσιο δρόμο και για οδηγό που ξέρει τι του γίνεται, φυσικά.

Πες τα βρε Σπύρο.

Εμ, δε τα λέω;
                  Τα ίδια και τα ίδια, κάθε φορά... Golf GTI - Σκιρόκο Αρ... Golf TSI 122 - Golf TSI 140 παλιότερα... Ibiza FR - Ibiza Cupra... 207 Rallye - 207 RC... Mercedes C180 - Mercedes C200...

ανούσιες διαφορές ιπποδύναμης, απλά για να έχει να πουλήσει το εκάστοτε marketing department. Στην πράξη, το αποτέλεσμα είναι σχεδόν πάντα το ίδιο. Για να μη μιλήσουμε για... βελτιωμένα. Όποιος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 300 άλογα στο Γκολφάκι του είναι ή ο νέος Jason Plato (στρίβω όπως έρχομαι - δεν αφήνω πουθενά) ή βγάζει λεφτά από κόντρες.

Το θέμα δεν είναι τόσο οι διαφορές ιπποδύναμης, αλλά το που θα το χαρείς πλέον (και κατά πόσο μπορείς να αξιοποιήσεις όλη την ιπποδύναμη).

Στην Αττική Οδό, Εθνικές Οδούς κτλ με τα ραντάρ ούτε να το ξεμπουκώσεις δεν μπορείς. Μετά τι μένουν; Οι όποιες στροφοδιαδρομές και διάφορες ενδιαφέρουσες διαδρομές (που τα κριτήρια από άτομο σε άτομο διαφέρουν), στις οποίες όμως ασφαλώς και υπάρχουν περιορισμοί, ασφαλώς και δεν μπορείς να πας όριο, ασφαλώς και θα συναντήσεις και αρκετούς αργοκίνητους. Οπότε στις περισσότερες περιπτώσεις το μόνο που μπορείς είναι να κινηθείς σε απλά γρήγορους ρυθμούς.

• N
                    nonos last edited by

Δεν εχει δει πως παει ο κολλητος.....

• Q
                      qsisvts last edited by

Ο χρήστης taurus έγραψε:
                      Για να ξεκουνήσει το αμάξι μετά, λογικό είναι να θέλει ένα σκασμό άλογα, τα οποία για να βγουν θέλουν άλλα τόσα στοιχεια 'ενεργητικής' ασφάλειας, και βαραίνει κι άλλο και δώστου κι άλλα άλογα κ.ο.κ. Κάπως έτσι δεν έχει γίνει?

ναι φυσικα, αλλα ετσι οπως εχουμε μαθει πλεον δε γινεται να γυρισουμε πισω
                      (απλα ειπα να εκφραστω υπερβολικα με τη μανιβελα )

και ενα αλλο κακο που πληττει τα μικρομεσαια πλεον (οπως συνεβη και με τα προσφατα σουπερμινι) ειναι το θεμα του μεγεθους

τα 4-4.2 για παραδειγμα που ειναι η γκολφω ειναι μεν σαφως μεγαλυτερα σε σχεση με ενα αντιστοιχο του παρελθοντως , αλλα ειναι καλα , το πιο μεγαλο μεγεθος σε μια τετοια κατηγορια δεν προσφερει κατι

ουτε και στα σουπερμινι που εγιναν 4 μετρα προσεφερε κατι

προτιμω απο αποψη μεγεθους ενα clio 2, απο το 3 μιας και το 2 ειναι για μενα το κλιο που παντα ειχα στο μυαλο μου

το 3 ειναι σχεδον σαν το Α3 ελεος

• K
                        kopritis last edited by

Ναι, με το σαξόραλλο

ωστε σαξοραλλο εχει

• G
                          georgetz last edited by

Ο χρήστης kopritis έγραψε:

Ναι, με το σαξόραλλο

ωστε σαξοραλλο εχει

ban για τεντυμποισμό?

• Q
                            qsisvts last edited by

και δημοσια διαπομπευση

• N
                              nikos last edited by

To φαρδύ μετατρόχιο δεν είναι απαραίτητα το καλύτερο.

Η συνολική γεωμετρία μετράει. Μπορεί δηλαδή το RS να έχει μικρότερο μετατρόχιο, αλλά να έχει καλύτερο αποτέλεσμα λόγω συνολικής γεωμετρίας του αμαξώματος.

Πάντως, fyi...για να ΒΓΑΛΩ κράτημα, ανοίγω το μετατρόχιο...

Καλά το πας... αυτό που έχει σημασία είναι ο λόγος του μεταξονίου προς μετατρόχιο. Σε απλά ελληνικά, πόσο 'τετράγωνο' είναι το ορθογώνιο που σχηματίζουν τα ίχνη των 4 τροχών.

Ακραίο παράδειγμα: 2 μέτρα μετατρόχιο σε τριαξονικό Volvo FH16 δε λένε και τίποτα...
                              Εξίσου ακραίο από την άλλη πλευρά: 2 μέτρα μετατρόχιο σε Toyota Yaris δίνουν τον ΟΡΙΣΜΟ της νευρικότητας.

Επειδή παρεξηγήθηκα πριν 2 μέρες (και 474 σελίδες ) γράφοντας ότι προτιμώ το Golf R από το Σκιρόκο Αρ, να πω ότι το σχόλιό μου δεν πάει τόσο στην τετρακίνηση, όσο στη γενικότερη (μικρή) διαφορά του Golf από το Σκιρόκο. Εν ολίγοις, ΠΡΟΤΙΜΩ το στενότερο μετατρόχιο του Golf πίσω. Μια 'φυτεμένη' στο δρόμο ουρά δίνει ΓΕΝΙΚΑ πιο υποστροφική συμπεριφορά, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι το Σκιρόκο είναι μουτραλέων.

Γενικώς το Golf R είναι πιο all-around car. Κι εγώ θα το προτιμούσα, ειδικά για Ελλάδα.

Το XDS κάνει καλά τη δουλειά του, όσο κι αν δε μας αρέσει που αντικαθιστάται σιγά-σιγά το ορίτζιναλ μπλοκέ με ένα μηχανισμό που απλώς πατάει επιλεκτικά φρένο στον τροχό που σπινάρει. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι αυτό το ψευτο-μπλοκέ στις μεγάλες Alfa Romeo με τον 1750 TBi (159 κλπ.), παρεπιπτόντως, όπου μπορείς να το διαπιστώσεις ότι πράγματι τραβάει η μούρη προς τα μέσα, μιας και το ESP απενεργοποιείται εντελώς. Και, σκεφτείτε ότι τα αυτοκίνητα πλέον δεν απευθύνονται σε χαρντκοράδες. Το κλασικό μπλοκέ έχει μειονεκτήματα στο κάθε μέρα.

To Q2 κάνει παπάδες! Δε το πίστευα...πατούσα γκάζι πάνω στο apex και η μούρη της ΤΒΙ ΒΟΥΤΟΥΣΕ μέσα.

Πάντως έχει και τα θεματάκια του το ηλεκτρονικό μπλοκέ.

Γνωστός σε 335i με EDL έμεινε από πίσω τακάκια στα 3.000 μετά από συχνή χρήση στη πίστα.

Πραγματικά!!!

Το marketing έχει κάνει ΠΑΠΑΔΕΣ στην Ελλάδα!

Nikos @ YouTube

• V
                                volvozeus last edited by

Μιας και αναφερθηκε, τα μετατροχια του RS (focus) ειναι μεγαλυτερα, 1606 εμπρος και 1607 πισω ενω του R 1569 εμπρος και 1575 πισω. Μαλλον δεν δωσανε μεγαλη σημασια στο τμημα μαρκετινγκ της Φορντ να το περασουν στον κοσμο... Παρολα αυτα οι διαστασεις αυτες απο μονες τους, οπως αναφερθηκε, δεν λενε τιποτα. Ο λογος λοιπον σε σχεση με το μεταξονιο και των δυο αυτοκινητων ειναι ουσιαστικα ιδιος (~1.63 για το R με μεταξονιο 2578 και 1.64 για το RS με μεταξονιο 2640)...Κι αυτο απο μονο του βεβαια παλι δεν λεει ολη την ιστορια, αλλα συνεχιστε....

• B
                                  billopoulos last edited by

Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
                                  Κι αυτο απο μονο του βεβαια παλι δεν λεει ολη την ιστορια, αλλα συνεχιστε....

Το απολαμβανεις κι εσυ ε;

• T
                                    taurus last edited by

Ο χρήστης kopritis έγραψε:

Ναι, με το σαξόραλλο

ωστε σαξοραλλο εχει

Nαι, ο δύστυχος...

• V
                                      vellerefontis last edited by

Ο χρήστης nass έγραψε:

...

...

Ε νταξ΄, ξέρω πολύ καλά τι ακριβώς συμβαίνει κάτω από το καπό του αυτοκινήτου μου. Εξάλλου εξήγησα τι εννοώ 'κόλπα του σατανά' = 'μοντέρνα on και off ESP'.

Σε καμία περίπτωση δεν καταδικάζω συλλήβδην τα ηλεκτρονικά και διαφωνώ με τον taurus ότι η σύγκριση μπορεί να γίνεται με κλειστά ηλεκτρονικά διότι μπορεί ένα αυτοκίνητο να έχει φτιαχτεί για ηλεκτρονικά 'on'

δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο... άσε που είναι μύθος, δεν είναι 'αεροπλάνο' με το συμπάθειο! Μόνο κάποια μοντέλα της Boeing και της Airbus είχαν τέτοιο θέμα λόγο joystick et all... To πλαίσιο ορίζεται σε έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων από τα διαθέσιμα πατώματα, τις διαθέσιμες αναρτήσεις, τους διαθέσιμους συνδυασμούς κινητήρα/κιβότιου και τέλος, στην εξέλιξη στον δρόμο από τον υποτιθέμενο target group αγοραστή, ο οποίος και θα ορίσει τα ηλεκτρονικά βοήθηματα, εαν πρωτα κανείς αφεραίσει τις νόμικες απαιτήσεις την εν λόγο βιομηχανίας εν γένει...

Αντιθέτως στο δικό μου κλείνω το ESP όταν θέλω να πάω γρήγορα (ενώ ούτε που διαννοούμαι να κλείσω το ABS, και αν ακόμα έκλεινε θα το άφηνα on) διότι όντως αλλάζει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου προς το χειρότερο και αργότερο (και επειδή είναι το αυτοκίνητο που είναι, για να μην αναφέρουμε επειδή είμαι ο υπερχεράς που είμαι )

καλά κάνεις, να το σβήνεις πάντα... και να προσθεσεις τριάντα τουλάχιστον άλογα στο υπάρχον σασσί ώστε νε μην χρειάζεται να το σβήνεις μετά... προς γνώσην και συμμόρφωσην των ενδω-ασχέτων πολυλογούντων που νομίζου ότι τα άλογα είναι κάτι το extremιστικό!

Για το αυτοκίνητο όπως εξήγησα δεν κάνω άλλα σχόλια, καθότι δεν το έχω οδηγήσει. Μακάρι να είναι όσο καλό το θέλεις. Η άποψή μου είναι ότι, επειδή έχεις το (βεβαρημένο... ) παρελθόν που έχεις, το ό,τι διάλεξες το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δείχνει κάτι

θα είναι τόσο καλό και καλύτερο από ότι το χρειάζομαι όπως επίσης πολύ καλύτερο από ότι φαντάζονται πολλοί εδώ μέσα ότι είναι χωρίς να έχουν σχετικές εμπειρίες... η σχετική πλεονάζουσα δύναμη από ένα GTi είναι πλήρως διαχειρίσημη και εκμεταλλεύσιμη στο μεγαλύτερο ποσοστό της καθημερινά αν όχι σε όλο όταν το αυτοκίνητο θα έχει άσφαλτο από κάτω κι όχι γυαλί... το δε πλαίσο είναι ανώτερο ενός γκολφ, το τιμόνι διαφορετικο και άλλα πολλά που ούτως ή άλλως έκαναν κόσμο νβα ενθουσιάζεται με ένα Scirocco 160άρι ένταντι ενός γκολφ, που το έχουν κυριώς οικογένειες...

τέλος πάντως. Χάρεικα για τα ολίγα λόγια που ανταλάξαμε ξανά και να κανονίσουμε πάλι κανά καφέ στον μέλλον, να μας πας μια βότλα τώρα που δεν έχουμε τουτού!

• V
                                        vellerefontis last edited by

Ο χρήστης taurus έγραψε:

με εβαλες να ψαχνω αλλα το βρηκα

http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=14944&p=2178453#p2178453

απο οσα γραφεις εκεινο που καταλαβαινω ειναι πως οσα αρνητικα αναφερεις για το σιροκο ειναι επειδη το συγκρινεις με αυτο που οδηγεις

Τώρα φταίω να πω ότι υπάρχουν κι αυτοκίνητα που απενεργοποιούνται τα ηλεκτρονικά και οδηγούνται μια χαρά αλλά είναι και fun to drive όπως τα παλία (βλέπε renault sport)
                                        Ο Ταύρος λέει άλλο πράγμα.Ότι είναι φτιαγμένο πάνω στα ηλεκτρονικά λόγο της υπάρξης πολλών αλόγων τα οποία δεν μπορεί να διαχειριστει το αυτοκίνητο.Όχι ότι το πλάισιο δεν είναι καλό δεν λέω αυτό αλλά όταν βγαίνει ένα αυτοκίνητο και δεν μπορείς λόγω ρύθμισης της μαμάς να απενεργοποιήσεις τα ηλεκτρονικά βοηθήματα αυτό μάλλον γίνεται για κάποιο λόγο

Ε μα γειά σου! Tα αυτονόητα να εξηγώ ξανά και ξανά?

Νάσο, δεν είπα οτι είναι άχρηστο το αμάξι και τα ηλεκτρονικά κτλ. Αλλά όχι να κάνουμε και θεό τον κατασκευαστή που βασίστηκε σε 10 γραμμές κώδικα για να κάνει το αυτοκίνητό του αποτελεσματικό, επειδή βαρέθηκε (ή δεν τον συνέφερε) να ψαχτεί πιο πολύ μηχανικά.

δηλαδή ήσουν στην ομάδα εξέλιξης των Scirocco και το γνωρίζεις ότι βαρέθηκαν ε? Μετρήστε λίγο τα λόγια σας και αν θέλετε, να ρωτάτε κιόλας κι όχι να βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα από μόνοι σας όταν ΔΕΝ έχετε δει ποτέ ούτε γνωρίζετε πως και τι απαιτείται για να σχεδιαστεί/ εξελιχθεί/ παραχθεί ένα νεο μοντέλο αυτοκινήτου...

10 γραμμές κώδικα δεν είναι αρκετές για να ανάβουν τα φώτα του σπιτιού σου καλά καλά... ή γνωρίζεις κι από προγραμματισμό??? κι έχεις άποψη?

καθότι κάτι έμαθα κι εγώ ο έρμος στο μεταπτυχιακό... σε Visual, C++ et all όπως επίσης σε NeuralWare, όπου και φτιάχναμε τεχνιτά νευρωνικά δίκτυα... όχι απλά συστήματα ευστάθειας...

• K
                                          kopritis last edited by

Ο χρήστης taurus έγραψε:

με εβαλες να ψαχνω αλλα το βρηκα

http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=14944&p=2178453#p2178453

απο οσα γραφεις εκεινο που καταλαβαινω ειναι πως οσα αρνητικα αναφερεις για το σιροκο ειναι επειδη το συγκρινεις με αυτο που οδηγεις

Τώρα φταίω να πω ότι υπάρχουν κι αυτοκίνητα που απενεργοποιούνται τα ηλεκτρονικά και οδηγούνται μια χαρά αλλά είναι και fun to drive όπως τα παλία (βλέπε renault sport)
                                          Ο Ταύρος λέει άλλο πράγμα.Ότι είναι φτιαγμένο πάνω στα ηλεκτρονικά λόγο της υπάρξης πολλών αλόγων τα οποία δεν μπορεί να διαχειριστει το αυτοκίνητο.Όχι ότι το πλάισιο δεν είναι καλό δεν λέω αυτό αλλά όταν βγαίνει ένα αυτοκίνητο και δεν μπορείς λόγω ρύθμισης της μαμάς να απενεργοποιήσεις τα ηλεκτρονικά βοηθήματα αυτό μάλλον γίνεται για κάποιο λόγο

Ε μα γειά σου! Tα αυτονόητα να εξηγώ ξανά και ξανά?

Νάσο, δεν είπα οτι είναι άχρηστο το αμάξι και τα ηλεκτρονικά κτλ. Αλλά όχι να κάνουμε και θεό τον κατασκευαστή που βασίστηκε σε 10 γραμμές κώδικα για να κάνει το αυτοκίνητό του αποτελεσματικό, επειδή βαρέθηκε (ή δεν τον συνέφερε) να ψαχτεί πιο πολύ μηχανικά.

ενω η peugeοτ μετα το 106 ραλλυ περνωντας στο 207 ραλλυ μεγαλουργησε; η τους επιασε μεγαλυτερη βαρεμαρα;

• K
                                            kikizas-grigoris last edited by

Ο χρήστης taurus έγραψε:

και να παραμυθιαζόμαστε για το κέρδος της αλουμινένιας ανάρτησης, όταν το μη αναρτώμενο βάρος από την 18άρα με τα run flat είναι πραγματικά τεράστιο. Φαυλος κύκλος δηλαδή.

δε βαζει στανταρ run flat η vw, η bmw τα κανει αυτα

Υποθετικά μιλούσα. Οτι δηλαδή είμαστε ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοι στις κότες.
                                            Αλήθεια, πόσοι ξέρουν οτι η συντριπτική πλειοψηφία των ζαντών 'ελαφρού κράματος' είναι πιο βαριές από τις αντιστοιχων διαστάσεων σιδερένιες? Έχεις υπόψη σου για πόσο μη αναρτώμενο βαρος μιλαμε στις 18άρες και 19αρες? Και μετα συζητάμε για αλουμινένιες αναρτήσεις...

Αυτο μην το πεις παραεξω, γιατι θα κλαινε απο τα γελια...
                                            Παρε μια 18αρα που μπορει να φοραει η πλεον βασικη εκδοση του Α8 πχ, να την συγκρινεις με την 18αρα talladega του R.
                                            Aν η σιδερενια μονη της χωρις λαστιχο ζυγιζει πχ 20κιλα, η αλουμινιου θα ειναι χοντρικα 16-17κιλα αντιστοιχα.
                                            Περα απο το θεμα της σχεδιασης (οπου παραδοσιακα οι σιδερενιες δεν ειχαν/εχουν ποτε ιδιαιτερη σχεδιαση, με σκοπο πχ
                                            την καλυτερη απαγωγη θερμοτητας απο τους δισκους, ή να μειωθει γενικα το βαρος τους ειδικα απο την εποχη χρησης των ζαντων αλουμινιου στην ευρυτερη αγορα αυτοκινητου), το ιδιο το υλικο, το αλουμινιο, ειναι σαφως ελαφρυτερο απο το ατσαλι.
                                            Αν δε μιλησουμε για κραμα αλουμινιου-μαγνησιου, ή για ζαντες μαγνησιου (σε ειδικες περιορισμενες εκδοσεις παραγωγης, ή aftermarket και γι αχρηση σε αγωνες) οι διαφορες ειναι ακομα μεγαλυτερες.
                                            Πολυ ΧΟΝΤΡΙΚΑ, και μπακαλιστικα, εαν συνυπολογισεις το κερδος απο τμημα αλουμινιου στην αναρτηση, αλλα 2-3 κιλα το πολυ(?), αυτα τα λιγοτερα κιλα μη αναρτωμενης μαζας, σε ενα βαθμο, 'ξεκουραζουν' την αναρτηση, βελτιωνουν την ταχυτητα
                                            αποφορτισης, και γενικοτερα βελτιωνουν την δυναμικη συμπεριφορα του αυτοκινητου.
                                            Ποια πιτουρα λοιπον, και ποιες κοτες...
                                            Σαφεστατα οι Γερμανοι συνυπολογιζουν το κοστος παραγωγης αυστηροτερα απ' οτι θα επιθυμουσαμε και ως υποψηφιοι αγοραστες, και δεν προσφερουν 4κινηση, μηχανικα μπλοκε κ.α καλουδια που παραδοσιακα, αποτελουσαν τα
                                            'επαγγελματικα' βοηθηματα για ενα σοβαρο γρηγορο αυτοκινητο, μεχρι πρωτινως.
                                            Η τεχνολογια ομως προχωραει συνεχεια. Μπορει στο αποτελεσμα, να μην ειναι τοσο αμεσα-απολυτα σε αισθηση, δεν ειναι και αυτος ομως ο στοχος πλεον. Στοχος ειναι η φιλικοτητα, ακομα και σε καθημερινη βαση, και η μεγιστη δυνατη ασφαλεια
                                            στο να περασουν τα αλογα αυτα στο δρομο, με σπορτιφ αισθηση. Αυτο εχει επιτευχθει και μαλιστα με μια ακρως ανταγωνιστικη τιμη, ειδικα στην χωρα μας, οπου πλεον το κοστος κτησης του Scirocco R ειναι περιπου 2-3κ φθηνοτερο απ' οτι στην υπολοιπη Ευρωπη.
                                            Τελος, μονο και μονο η συμμετοχη ονοματων οπως 'Kankunnen' στην εξελιξη των R μοντελων απο μονη της λεει αρκετα
                                            για την σοβαροτητα της εξελιξης των συγκεκριμενων μοντελων.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 366
                                            • 367
                                            • 368
                                            • 369
                                            • 370
                                            • 406
                                            • 407