-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Δεν μπορώ να καταλάβω επακριβώς που διαφωνείτε (συμφωνώ όμως περισσότερο με το Μορφέα γιατί δίνει απλά μια ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ που είναι και το ζητούμενο άλλωστε) ...Ας πάμε στο 0-100 όπου έχουμε και επίσημα στοιχεία (για το GTI). Το μεν χειροκίνητο θέλει 7.2 δλτ και το DSG θέλει 6.8 δλτ. Όταν λοιπόν το αυτόματο θα περνά τη νοητή γραμμή του 0-100 το χειροκίνητο θα θέλει άλλα 0.4 δλτ για να την φτάσει. ΜΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ καθώς σωστά αναφέρθηκε η κίνηση είναι επιταχυνόμενη και όχι ευθύγραμμη ομαλή έχουμε για το χειροκίνητο:ας υποθέσουμε ότι έχει ΠΕΡΙΠΟΥ 96 χλμ/ωρα ΜΕΣΗ ταχύτητα από τη στιγμή που περνά το αυτόματο τη νοητή γραμμή μέχρι να τερματίσει και αυτό. Οπότε έχουμε:
96 χλμ/ώρα = 96 * 1000 / 3600 μετρα/δλτ = 26 μετρα/δλτ . Αφού βρίσκεται 0.4 δευτερόλεπτα πίσω από το αυτόματο αυτό σημαίνει ότι απέχει από τη ΜΟΥΡΗ του αυτόματου (τη νοητή γραμμή) ΠΕΡΙΠΟΥ 26*0.4=10.5 μέτρα.
Η μούρη επομένως του χειροκίνητου απέχει από τη μούρη του αυτόματου ΠΕΡΙΠΟΥ 10 +- μέτρα. Αν αφαιρέσουμε τώρα την καρότσα του αυτόματου που είναι μπροστά (περίπου 4.3 μέτρα) τότε βλέπουμε ότι η μούρη του χειροκίνητου απέχει από τον πίσω προφυλακτήρα του αυτόματου περίπου 6 μέτρα. Δηλαδή 1.5 καρότσα στο 0-100 μπροστά το αυτόματο.
Αυτό είναι λογικό. Όχι μόνο από νούμερα αλλά και από δοκιμές σε άλλα φόρουμ. Το αυτόματο 1η και 2α είναι ΣΑΦΩΣ μπροστά 1 με 1.5 καρότσα. ΟΜΩΣ από εκεί και πάνω το χειροκίνητο αρχίζει και 'μαζεύει'.Όχι άμεσα αλλά 'μαζεύει'. Στο 0-100 επομένως αλλά και στο 0-400 (που γεμίζει την τρίτη δηλαδή) το αυτόματο θα είναι μπροστά ΕΙΔΙΚΑ αν έχει ενεργοποιημένο και το launch control.
Μα εγω δεν διαφωνω για το οτι θα ειναι μπροστα το DSG. Σαφεστατα θα ειναι μπροστα!
Εγω διαφωνησα με την εκφραση 'καροτσες' και τα 22μετρα.
Ακομα και 10 μετρα να ειναι (εγω πιστευω οτι ειναι γυρω στα εξι με οχτω παντως στο 400αρι και αν δεις στο video στο 2:54-2:55 φαινεται η διαφορα), δεν ειναι σιγουρα στα 22 ουτε θεωρειται 'καροτσες' το 1.5 αυτοκινητο διαφορα. -
Professeur πως ειναι δυνατον να συμφωνεις με τον morpheus οταν τελικα βγαζεις την αποσταση μιση απο αυτη που ειχε αναφερει?
Εκτος αν συμφωνεις στον ορο 'προσεγγιση' γιατι και παλι αυτο δεν αντικατοπτριζει
την πραγματικη αποσταση στις συγκεκριμενες συνθηκες του video που για καποιο ανεξηγητο λογο υπαρχει δυσκολια στο να καταλαβει κανεις οτι δεν υπαρχουν 22μετρα αποσταση, ουτε καν τα μισα σε καμμια περιπτωση!
Το υπολογισες και εσυ και απο τα λεγομενα σου καταλαβαινει κανεις οτι τα 6μετρα που ασπαζομαι και εγω σαν μια λογικη αποσταση στα 100Km/h, αρχιζουν και ψαλιδιζονται αφου οπως σωστα ανεφερες το manual αρχιζει και μαζευει.
Αρα ΠΟΣΕΣ ΚΑΡΟΤΣΕΣ ειναι μπροστα το DSG? **Ουτε καν δυο **οχι 22μετρα ή 5 'καροτσες' που επιμενει να λεει ο morpheus... -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
το 14ρι scirocco ειναι 0.1s πιο αργο κι απο το golf GT! και φθηνοτερο!
Ειλικρινά πιστεύεις ότι αυτό το 0,1sec μπορείς να το αντιληφθείς κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες?
Πραγματικά που κολλάει το ότι 'επειδή είναι πιο αργό είναι και άρα πιο φτηνό'?
Τα νούμερα δε λένε ούτε τη μισή αλήθεια για ένα αμάξι.
Έλεος με αυτή την αριθμο-λαγνεία. (πόσο 0-100 έκανε, τι γύρο πίστας έχει, 0-400m πόσα sec έκανε και πόσα έπιασε κ.ο.κ.)
Λες και ένα αμάξι είναι μόνο μία μηχανή.οχι ρε συ μαζι σου συμφωνω,ειρωνικα το εγραψα.τα 10 παραπανω αλογα και το 0.1s (στα χαρτια) ειναι τρικ του μαρκετινγκ για να προτατευτουν οι πωλησεις του gt.Μαλιστα επειδη εχω καθημερινη σχεδον επαφη με το σιροκο το τελευταιο καιρο πιστευω οτι υπερεχει αεροδυναμικα και πως εν τελει ειναι γρηγοροτερο στην ευθεια.Στη δε πιστα ειμαι βεβαιος απο τον τροπο που στριβει.
Απλα οι αριθμοι μερικες φορες μας αποκαλυπτουν και τον τροπο που οργανωνει το portfolio της καθε εταιρια για να αποφυγει οσο μπορει τον εσωτερικο ανταγωνισμο
-
O ένας μιλάει για 0-100 και ο άλλος για το 400άρι.
Συμφωνώ με μορφέα, και εννοείται πως το DSG είναι πιο γρήγορο από οποιονδήποτε συνδυασμό χειροκίνητου-οδηγού.
Μη φτιάχνετε σενάρια οτι ο χεράς είναι πιο γρήγορος, το DSG έχει ήδη επιλεγμένη την επόμενη σχέση και αλλάζει ταχύτητα, δε γίνεται ένα χειροκίνητο να αλλάξει πιο γρήγορα με καμία παναγία.
-
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
O ένας μιλάει για 0-100 και ο άλλος για το 400άρι.Συμφωνώ με μορφέα, και εννοείται πως το DSG είναι πιο γρήγορο από οποιονδήποτε συνδυασμό χειροκίνητου-οδηγού.
Μη φτιάχνετε σενάρια οτι ο χεράς είναι πιο γρήγορος, το DSG έχει ήδη επιλεγμένη την επόμενη σχέση και αλλάζει ταχύτητα, δε γίνεται ένα χειροκίνητο να αλλάξει πιο γρήγορα με καμία παναγία.
Συμφωνεις δηλαδη οτι η διαφορα ειναι 22 μετρα?
-
-
Φυσικά. Δες λίγο στο βίντεο στο 0.57.Το ξαναειδα.
Δες και εσυ στο 2.54-2.55, η διαφορα ειναι ιδια γυρω στα 0.4-0.5sec.
22 μετρα...
22 μετρα φιλε μου ειναι 12 φορες το υψος ενος μεσου ανδρα.
Καταλαβαινεις για τι αποσταση μιλαμε? -
0.57 είναι για το βίντεο με τα 2 γκόλφ.
Τόση είναι η διαφορά περίπου. 5 αυτοκίνητα δλδ ενδιάμεσα 4. Μια χαρά μου φαίνεται από το βίντεο.
Δε μπορώ να καταλάβω τι βλέπεις και σου φαίνεται λιγότερο. Για το άστρα δες στο 2.52 και όχι εκεί που λές.
-
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
οχι ρε συ μαζι σου συμφωνω,ειρωνικα το εγραψα.τα 10 παραπανω αλογα και το 0.1s (στα χαρτια) ειναι τρικ του μαρκετινγκ για να προτατευτουν οι πωλησεις του gt.Μαλιστα επειδη εχω καθημερινη σχεδον επαφη με το σιροκο το τελευταιο καιρο πιστευω οτι υπερεχει αεροδυναμικα και πως εν τελει ειναι γρηγοροτερο στην ευθεια.Στη δε πιστα ειμαι βεβαιος απο τον τροπο που στριβει.Απλα οι αριθμοι μερικες φορες μας αποκαλυπτουν και τον τροπο που οργανωνει το portfolio της καθε εταιρια για να αποφυγει οσο μπορει τον εσωτερικο ανταγωνισμο
Συγνώμη...Δεν κατάλαβα ότι ήταν ειρωνικό το σχόλιο.
Προφανώς και διαφορές των 0,1sec 0-100km/h ή των 1-2 ίππων μεταξύ ίδιων κινητήρων (πχ για τον 16V 1.4lt του VW-group που στο polo είχε 100PS, στο Ibiza 101PS και Fabia 105 αν θυμάμαι καλά)!!!
Marketing 100%.
Συμφωνούμε απόλυτα -
Aκομα και στο 2.52 που δεν εχει τελειωσει το 400αρι
βλεπεις 4-5 καροτσες?
Μηπως εννοεις τα καροτσια του super market? -
0.57 είναι για το βίντεο με τα 2 γκόλφ.Τόση είναι η διαφορά περίπου. 5 αυτοκίνητα δλδ ενδιάμεσα 4. Μια χαρά μου φαίνεται από το βίντεο.
Δε μπορώ να καταλάβω τι βλέπεις και σου φαίνεται λιγότερο. Για το άστρα δες στο 2.52 και όχι εκεί που λές.
Eκει που λεω στο 2.54-2.55 φαινεται η διαφορα της αποστασης, γιατι ακριβως στα 400 μετρα ειναι στημενη η καμερα αν καταλαβες...
Εφοσον δεις σε εκεινο το σημειο που και παλι ειναι ελαχιστα πριν τα 400 μετρα και εκει ειναι το τελευταιο καρε οπου φαινονται και τα δυο αυτοκινητα θα καταλαβεις γιατι εχεις κανει λαθος... -
Στο 4.37 που ειναι πλευρικη ληψη με το Integra λιγο πριν τον τερματισμο, το Γκολφ ειναι προφυλακτηρες με το Χοντα, και η τελικη διαφορα ειναι 0,2'.
Μην συγκρινετε τις διαφορες που εχουν τα ντραγκστερ στα 0,4'... Εκει οι ταχυτητες ειναι πολυ υψηλες, και ακομη και 0,1' ειναι τεραστια διαφορα!
-
Βρε παιδιά δεν αφήνετε τα 0-100, 0-400 με DSG ή manual, να τα παραλάβουμε να κάνουμε καμμιά βόλτα θέλουμε κι όχι να κατέβουμε σε dragster
Κανένας με παραγγελία DSG και επιβεβαίωση ημερομηνίας κατασκευής, έστω πιθανής;;;;
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Βρε παιδιά δεν αφήνετε τα 0-100, 0-400 με DSG ή manual, να τα παραλάβουμε να κάνουμε καμμιά βόλτα θέλουμε κι όχι να κατέβουμε σε dragsterΚανένας με παραγγελία DSG και επιβεβαίωση ημερομηνίας κατασκευής, έστω πιθανής;;;;
+1 Ας το πάρω εγώ στα χέρια μου και αν κάποιος είναι πιο γρήγορος ας με περάσει!!!!!Πολλοί το παραγγείλαμε γιατί μας άρεσε σαν αυτοκίνητο και όχι για να κάνουμε κόντρες!!!!
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Φιλε Morpheus , στην περιπτωση αυτη των 0-400 δεν ισχυουν τα 'απλα μαθηματικα', γιατι
πολυ απλα εχουμε ταχυτητα εξοδου με την ταχυτητα των 160km/h περιπου και οχι
σταθερη ταχυτητα στην διαρκεια αυτης της αποστασης.
Η μεθοδος των τριων οπως εσπευσε φιλος απο το forum να διευκρινησει, δεν λειτουργει
εδω.
Εκτος αυτου, αν στο video παγωσεις την εικονα στο 2:54-2:55 προσεχοντας το σημαδι που υπαρχει στην διακεκομενη γραμμη αναμεσα στα δυο αυτοκινητα θα δεις καθαρα, ανεξαρτητα απο την γωνια ληψης οτι η αποσταση μεταξυ τους ειναι πολυ μικροτερη απο αυτην που ισχυριζεσαι, ποσο μαλλον απο αυτη που υπολογιζεις με την μεθοδο των τριων. (22 μετρα).Τελος, σκοπος μου δεν ειναι να επιβαλλω την αποψη μου, ουτε να αμφισβητησω την δικη σου, απλα να βρω και να αναφερω αυτο που πραγματικα ισχυει...
Σίγουρα τα 160 είναι ταχύτητα εξόδου, αλλά 0.5 sec πριν δεν ήταν κάτω απο 150... το παράδειγμα μου ήταν για να δείξω χονδρικά οτι το 0.5 sec σε αυτές τις ταχύτητες είναι μια χ απόσταση... το δείγμα εξακολουθεί να είναι σε αυτές τις ταχύτητες... ας μην μπλέκουμε με τα χιλιοστά, θέλεις αντί 22, να είναι 20 μέτρα...? 19... 18...? (δεν θα τα χαλάσουμε εκεί) και πάλι καρότσες είναι... αλλά είναι δεδομένο ότι αυτές είναι οι διαφορές σε αυτές τις ταχύτητες...
Εαν επιμένεις να κοιτάς το video, δες στο 4:15 και θα καταλάβεις... υπάρχει ένα καρέ όπου έχει βγεί το golf απο το πλάνο και το astra δεν έχει μπει καν ακόμη (το συγκεκριμένο πλάνο έχει 'άνοιγμα' τουλάχιστον 2 αυτοκίνητα)... και αυτό είναι 0.4' ...Ξανά, η κίνηση δν είναι ομαλή αλλά μεταβαλόμενη...
Για να ισχύουν τα λεγόμενα σου θα 'επρεπε σε όλη τη διάρκεια της κίνησης δηλ από χ=0m μέχρι χ=400m να έχει σταθερή ταχύτητα 160km/h πράγμα που όπως καταλαβαίνεις δν συμβαίνει.22m είναι περίπου το ύψος μιας 6οροφης πολυκατ !!!
-
Δεν είμαι δικηγόρος κανενός (δεν θέλω να πάω άλλωστε στην κόλαση λόγω επαγγέλματος!) αλλά το αναφέρει ΚΑΘΑΡΑ ότι κάνει μια ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. Σε αυτό συμφωνώ.
Όπως γράφει ο Μορφέας αν υποθέσουμε ότι έχουμε ταχύτητα εξόδου 160 χλμ/ώρα στο 400άρι τότε 0.5 δλτ πριν θα έχουμε ΧΟΝΤΡΙΚΑ 150 χλμ/ώρα. Οποτε για ΕΥΚΟΛΙΑ ας βάλουμε 155 χλμ/ώρα μέση ταχύτητα για αυτό το μισό δευτερόλεπτο. Οπότε είναι 155 χλμ/ώρα = 155*1000/3600= 43 μέτρα/δλτ . Άρα για το μισό δευτερόλεπτο είναι 21 μέτρα περίπου .Οπότε βγάζοντας τα 4+ του αυτόματου που είναι μπροστά περισσεύουν περίπου 16 μέτρα από τον μπροστά προφυλακτήρα του χειροκίνητου μέχρι τον πίσω προφυλακτήρα του αυτόματου που είναι μπροστά. Δηλαδή χοντρικά 3.5-4 καρότσες.
Εγώ νομίζω διαφωνείτε γιατί σαν φαίνονται πολλές οι καρότσες για το ίδιο αυτοκίνητο. Και όντως έτσι είναι. Όπως ξανάγραψα από άλλα φόρουμ σε πραγματικές δοκιμές με σχετικά καλή εκκίνηση του χειροκίνητου το αυτόματο στο τετρακοσάρι είναι μπροστά 1.5+- καρότσα περίπου. Στο βίντεο που ανέβηκε προφανώς δεν έγινε καλή εκκίνηση του χειροκίνητου ή μπορεί να παίζανε και άλλα ρόλο (καλύτερα λάστιχα το αυτόματο, πιο ανοιγμένος ο κινητήρας κλπ).
Μην κολλάμε όμως σε νούμερα όπως ειπώθηκε...
-
Άλλος ένας στην λίστα αναμονής. Scirocco 1.4 λευκό με ηλιοροφή, RCD 510, πακέτο PLB. Αναμονή 5 -7 μήνες.
-
Ο χρήστης YELLOW_LEON έγραψε:
Άλλος ένας στην λίστα αναμονής. Scirocco 1.4 λευκό με ηλιοροφή, RCD 510, πακέτο PLB. Αναμονή 5 -7 μήνες.DSG;;;;;;
5-7 μήνες αναμονή!!!!! γιατί έτσι;;;;
-
Καλως ηρθες στο club των 'εν αναμονη'!
Σε ποια αντ/πια εκανες την παραγγελια και σου ειπαν τοσο μεγαλη αναμονη? -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Δεν είμαι δικηγόρος κανενός (δεν θέλω να πάω άλλωστε στην κόλαση λόγω επαγγέλματος!) αλλά το αναφέρει ΚΑΘΑΡΑ ότι κάνει μια ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. Σε αυτό συμφωνώ.Όπως γράφει ο Μορφέας αν υποθέσουμε ότι έχουμε ταχύτητα εξόδου 160 χλμ/ώρα στο 400άρι τότε 0.5 δλτ πριν θα έχουμε ΧΟΝΤΡΙΚΑ 150 χλμ/ώρα. Οποτε για ΕΥΚΟΛΙΑ ας βάλουμε 155 χλμ/ώρα μέση ταχύτητα για αυτό το μισό δευτερόλεπτο. Οπότε είναι 155 χλμ/ώρα = 155*1000/3600= 43 μέτρα/δλτ . Άρα για το μισό δευτερόλεπτο είναι 21 μέτρα περίπου .Οπότε βγάζοντας τα 4+ του αυτόματου που είναι μπροστά περισσεύουν περίπου 16 μέτρα από τον μπροστά προφυλακτήρα του χειροκίνητου μέχρι τον πίσω προφυλακτήρα του αυτόματου που είναι μπροστά. Δηλαδή χοντρικά 3.5-4 καρότσες.
Εγώ νομίζω διαφωνείτε γιατί σαν φαίνονται πολλές οι καρότσες για το ίδιο αυτοκίνητο. Και όντως έτσι είναι. Όπως ξανάγραψα από άλλα φόρουμ σε πραγματικές δοκιμές με σχετικά καλή εκκίνηση του χειροκίνητου το αυτόματο στο τετρακοσάρι είναι μπροστά 1.5+- καρότσα περίπου. Στο βίντεο που ανέβηκε προφανώς δεν έγινε καλή εκκίνηση του χειροκίνητου ή μπορεί να παίζανε και άλλα ρόλο (καλύτερα λάστιχα το αυτόματο, πιο ανοιγμένος ο κινητήρας κλπ).
Μην κολλάμε όμως σε νούμερα όπως ειπώθηκε...
Ναι να μην κολλαμε σε νουμερα, και ουτε οι περισσοτεροι απο εμας προκειται να αγορασουν
scirocco (τουλαχιστον ετσι θελω να πιστευω) για να μετριουνται σε 0-400 αλλα το να βλεπεις ΚΑΘΑΡΑ σε ενα video τα 6-8 μετρα αποσταση, και να τα βγαζεις 22 μετρα, και να επιμενεις κιολας ε δεν γινεται πως να το κανουμε...
Αλλα βεβαια το να κανει καποιος λαθος, και μετα να το παραδεχτει ειναι κατι που δεν συμβαινει στις μερες μας...
VW Scirocco