-
Ο χρήστης takeshyvouk έγραψε:
καλησπέρα, συμφωνώ ότι η καλύτερη επιλογή είναι τα 160 αλλά τι παίζει με την κατανάλωση μήπως υπάρχει μεγάλη διαφορά μετα 122Εντός πόλης 8,1 8,7
Εκτός πόλης 5,0 5,4
Μεικτή 6,1 6,6 -
Παιδια πηγα βραδυνη βολτα στη Καρ...α στη Συγγρου!Το ειχε ανθρακι απ εξω και μαλλον ηταν οχημα για τεστ ντραιβ πολυ ωραιο το ανθρακι απο κοντα...το ειχα παρεξηγησει παρα πολυ!στο φορτηγο που ειχα δει ηταν στο 2ο οροφο και δν το ειχα δει καλα..μεσα στη εκθεση ειχε ενα ασπρο.Το ανθρακι ηταν το 1.4 και το ασπρο υποθετω 2.0.Η οροφη δινει διαφορετικη εικονα μπορω να πω ειδικα στο ασπρο.Αυριο παιρνω τηλ και κλεινω για τεστ επειγοντως...?Παντως αν δει κανενας viper green να βγαλει καμια φωτο..Οσο για το zantaras olympian2... ...θα βαλω 18'' για να μη μου τη λετε(διαφορα ε??).Α!και κατι τελευταιο...τα xenon δν ειναι σε διαθεσιμοτητα προσωρινα... .Σπορ πακετο,κοκκινο(?),ξενον,18'',rcd510 και αισθητηρες παρκαρισματος... A!και το adaptive cruise control δν πρεπει να υφισταται ειναι μια μιξη του active chassis control και του cruise και μαλλον καποιος τα μπερδεψε
-
Περαν του σηματος που υποδηλωενι την εκδοση - TSI για το 1.4 160PS , 2.0TSI για το 200αρι-η μονη εξωτερικη εμφανισιακη διαφορα ειναι οι εξατμισεις.
Δειτε τις φωτο:
2.0 TSI
1.4 TSI 160 PS -
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Παιδια πηγα βραδυνη βολτα στη Καρ...α στη Συγγρου!Το ειχε ανθρακι απ εξω και μαλλον ηταν οχημα για τεστ ντραιβ πολυ ωραιο το ανθρακι απο κοντα...το ειχα παρεξηγησει παρα πολυ!στο φορτηγο που ειχα δει ηταν στο 2ο οροφο και δν το ειχα δει καλα..μεσα στη εκθεση ειχε ενα ασπρο.Το ανθρακι ηταν το 1.4 και το ασπρο υποθετω 2.0.Η οροφη δινει διαφορετικη εικονα μπορω να πω ειδικα στο ασπρο.Αυριο παιρνω τηλ και κλεινω για τεστ επειγοντως...?Παντως αν δει κανενας viper green να βγαλει καμια φωτο..Οσο για το zantaras olympian2... ...θα βαλω 18'' για να μη μου τη λετε(διαφορα ε??).Α!και κατι τελευταιο...τα xenon δν ειναι σε διαθεσιμοτητα προσωρινα... .Σπορ πακετο,κοκκινο(?),ξενον,18'',rcd510 και αισθητηρες παρκαρισματος... A!και το adaptive cruise control δν πρεπει να υφισταται ειναι μια μιξη του active chassis control και του cruise και μαλλον καποιος τα μπερδεψεΤο ανθρακί είναι πράγματι πολύ ωραίο. Το ίδιο είπα κι εγώ όταν το είδα, παρόλο που στις φωτογραφίες δε μου γέμιζε το μάτι. Για τις 18άρες ψήνομαι κι εγώ, είναι πανέμορφες οι άτιμες. Αν ζούσα στο Monte Carlo δε θα το σκεφτόμουν δεύτερη φορά, έλα όμως που ζω στην κωλοελλάδα με τους καρόδρομούς της. Το adaptive cruise control δεν είναι λάθος, είναι ένα εξελιγμένο cruise control που αυξομειώνει την ταχύτητα του αυτοκινήτου, ανάλογα με το πώς πάει ο μπροστινός. Φρενάρει και επιταχύνει μόνο του, ενώ το απλό κρατάει σταθερή ταχύτητα και απλά σε ειδοποιεί αν χρειάζεται να φρενάρεις.
Όσον αφορά το σπορ πακέτο, είσαι σίγουρος ότι μπαίνει στο 1.4; Γιατί εγώ που ρώτησα πήρα αρνητική απάντηση... -
Κάτι που μου έκανε εντύπωση στο mail που έλαβα από τη VW είναι ότι στον στάνταρ εξοπλισμό αναφέρει και φώτα ημέρας. Έχει παρατηρήσει κανείς να έχει φώτα ημέρας το Scirocco; Και αν ναι, που βρίσκονται αυτά; Μήπως δίπλα από τα φλας; Μα εκεί είναι η μικρή σκάλα των προβολέων, ελπίζω να μην τη βάφτισαν αυτήν «φώτα ημέρας»...
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Αρχικα οχι. Αργοτερα ναι. Ποσο αργοτερα? Αγνωστο.
Thanks για την αμεση απαντηση. Ασχημα νεα. Κριμα, γιατι η πιο ενδιαφερουσα (κατ'εμε) εκδοση με τον 'μικρο' 1400αρη κινητηρα δεν εχει την αναλογη προωθηση σε τετοιου ειδους μοντελα απ'οτι δειχνει η VW. Μαλλον το πακετο DSG-1.4 122PS το θελει περισσοτερο για το Golf-Golf Plus-Jetta...Ελπιζω οτι θα το δουμε και στο Scirocco.
Άποψή μου είναι πως η έκδοση με τα 122PS δεν είναι καθόλου συμφέρουσα αγορά. Με €1700 παραπάνω παίρνεις την 160PS. Αυτό συμβαίνει γιατί στη χώρα μας η φορολογία είναι ανάλογη των κυβικών οπότε οι δύο εκδόσεις φορολογούνται το ίδιο. Η έκδοση με τα 122PS βγήκε για χώρες όπου η φορολογία είναι ανάλογη της ιπποδύναμης.
Πολυ σωστο αυτο που λες, απλα εχω εναν ενδοιασμο ως προς τον κινητηρα με τον κομπρεσσορα και το turbo. Γνωριζει κανεις εαν εχει βγαλει προβληματα το συγκεκριμενο μοτερ; Επισης απο πλευρας συντηρησης ειναι πιο ακριβα τα σερβις του απο το απλο με το turbo μονο;
-
Πολύ απλά.Αν το σέβεσαι θα σε σεβαστεί.
-
Παιδια πηγα βραδυνη βολτα στη Καρ...α στη Συγγρου!Το ειχε ανθρακι απ εξω και μαλλον ηταν οχημα για τεστ ντραιβ πολυ ωραιο το ανθρακι απο κοντα...το ειχα παρεξηγησει παρα πολυ!στο φορτηγο που ειχα δει ηταν στο 2ο οροφο και δν το ειχα δει καλα..μεσα στη εκθεση ειχε ενα ασπρο.Το ανθρακι ηταν το 1.4 και το ασπρο υποθετω 2.0.Η οροφη δινει διαφορετικη εικονα μπορω να πω ειδικα στο ασπρο.Αυριο παιρνω τηλ και κλεινω για τεστ επειγοντως...?Παντως αν δει κανενας viper green να βγαλει καμια φωτο..Οσο για το zantaras olympian2... ...θα βαλω 18'' για να μη μου τη λετε(διαφορα ε??).Α!και κατι τελευταιο...τα xenon δν ειναι σε διαθεσιμοτητα προσωρινα... .Σπορ πακετο,κοκκινο(?),ξενον,18'',rcd510 και αισθητηρες παρκαρισματος... A!και το adaptive cruise control δν πρεπει να υφισταται ειναι μια μιξη του active chassis control και του cruise και μαλλον καποιος τα μπερδεψε
Το ανθρακί είναι πράγματι πολύ ωραίο. Το ίδιο είπα κι εγώ όταν το είδα, παρόλο που στις φωτογραφίες δε μου γέμιζε το μάτι. Για τις 18άρες ψήνομαι κι εγώ, είναι πανέμορφες οι άτιμες. Αν ζούσα στο Monte Carlo δε θα το σκεφτόμουν δεύτερη φορά, έλα όμως που ζω στην κωλοελλάδα με τους καρόδρομούς της. Το adaptive cruise control δεν είναι λάθος, είναι ένα εξελιγμένο cruise control που αυξομειώνει την ταχύτητα του αυτοκινήτου, ανάλογα με το πώς πάει ο μπροστινός. Φρενάρει και επιταχύνει μόνο του, ενώ το απλό κρατάει σταθερή ταχύτητα και απλά σε ειδοποιεί αν χρειάζεται να φρενάρεις.
Όσον αφορά το σπορ πακέτο, είσαι σίγουρος ότι μπαίνει στο 1.4; Γιατί εγώ που ρώτησα πήρα αρνητική απάντηση...Αν ειναι ετσι οπως τα λες παω πασο!Eιναι το μπερδεμα που ειχα στο μυαλο μου με το acc kai to dcc νομιζα οτι ηταν το ιδιο αλλα γραφοταν λαθος.Σιγουρα εχει τοσο ακριβα ομως?Για το σπορ πακετο εδω δν εχω ρωτησει αλλα υπαρχει στα εξτρα στο γερμανικο site κ υπεθεσα οτι γινεται να το παραγγειλεις..τεσπα λεω να παω σημερα στην αντιπροσωπεια να παρω κ εγω πληροφοριες
-
Πωω τους απατεωνες...δν δινουν σπορ πακετο!δικιο ειχες olympian2.Κριμα Πιστευω το κρατουν γι αργοτερα...διαδηλωση εξω απο την κοσμοκαρ olympian...
-
Γιατί το δίλιτρο έχει 7.000 ευρώ παραπάνω από το 160; Τι επιπλέον έχει στο βασικό εξοπλισμό;
Μη μου πείτε για τη φορολογία, αυτό είναι προφανές... -
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Πολυ σωστο αυτο που λες, απλα εχω εναν ενδοιασμο ως προς τον κινητηρα με τον κομπρεσσορα και το turbo. Γνωριζει κανεις εαν εχει βγαλει προβληματα το συγκεκριμενο μοτερ; Επισης απο πλευρας συντηρησης ειναι πιο ακριβα τα σερβις του απο το απλο με το turbo μονο;
Γενικά δεν έχει βγάλει προβλήματα. Το δικό μου GT δυόμιση ετών έχει βγάλει μόνο τα παρακάτω:
Αλλαγή πολλαπλασιαστή.
Αλλαγή σκάστρας.
Αλλαγή πάνω φλάτζας μεταξύ κορμού και καπακιού.
Αλλαγή κάτω φλάτζας μεταξύ κορμού και κάρτερ.
Αλλαγή μπέκ.
Αλλαγή κυλινδροκεφαλής.Τώρα νομίζω πως έχει αρχίσει πάλι να τρέχει λάδια απο κάτω και χτυπάει η δευτέρα στην αλλαγή όταν έχεις πάνω απο 3500 στροφές.
Πάντως δεν λέω, τραβάει καλά για 1.4
-
Αυτές είναι οι ζάντες της βασικής έκδοσης 1.4 160 ps?
Όχι. Αυτές είναι οι Spa. Οι Long Beach έχουν 10 ίδες ακτίνες, όπως στις Interlagos αλλά πιο χοντροκομμένες.
Πολύ ωραία και αφού βλέπω πως κατέχεις το θέμα μήπως υπάρχει site για να δει κανείς όλες τις προσφερόμενες ζάντες για το σιρόκο?
-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Γενικά δεν έχει βγάλει προβλήματα. Το δικό μου GT δυόμιση ετών έχει βγάλει μόνο τα παρακάτω:
Αλλαγή πολλαπλασιαστή.
Αλλαγή σκάστρας.
Αλλαγή πάνω φλάτζας μεταξύ κορμού και καπακιού.
Αλλαγή κάτω φλάτζας μεταξύ κορμού και κάρτερ.
Αλλαγή μπέκ.
Αλλαγή κυλινδροκεφαλής.Τώρα νομίζω πως έχει αρχίσει πάλι να τρέχει λάδια απο κάτω και χτυπάει η δευτέρα στην αλλαγή όταν έχεις πάνω απο 3500 στροφές.
Πάντως δεν λέω, τραβάει καλά για 1.4
Πολλα τα προβληματα παντως!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ξέχασα να πώ πως μου έχουν αλλάξει και εκκεντροφόρους.
Νομίζω πως τα προβλήματα δεν έχουν να κάνουν με το συγκεκριμένο μοτέρ αλλα γενικά με τον ανύπαρκτο ποιοτικό έλεγχο που έχει το group εδώ και χρόνια. Απλώς επειδή ο TSi αποτελείται απο πολλά εξαρτήματα αρκετά πολύπλοκα στην λειτουργία και συναρμολόγηση τους, βγαίνουν στην επιφάνεια πιο γρήγορα.
Πολλοί φίλοι μου έχουν VW/Audi και δεν υπάρχει κανένα που να μην έχει παρουσιάσει πρόβλημα. Και δεν μιλάω μόνο για TSi, αλλά για TT, S3 , GTi κτλπ.
Χτυπάνε κιβώτια, κλωτσάνε τα DSG ενοχλητικά στις αλλαγές, καίνε λάδια, βγάζουν άλλες βλάβες στους κινητήρες, χαλάνε τρόμπες στα κιβώτια κτλπ κτλπΝομίζω πως η καλύτερη επιλογή είναι το TSi 160 με DSG. Συνδιασμός ιδιαίτερα επικίνδυνος, αλλά αν κάτσει καλό κομμάτι (πιστεύω πως οι πιθανότητες είναι 50:50) θα είναι πολύ καλό.
Το δίλιτρο ως έχει αυτή την στιγμή δεν αξίζει, θέλει τουλάχιστον τον 2λιτρο της Audi με τα 35k ροπή για να δικαιολογεί την διαφορά τιμής και το επιπλέον κόστος συντήρησης.
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Γιατί το δίλιτρο έχει 7.000 ευρώ παραπάνω από το 160; Τι επιπλέον έχει στο βασικό εξοπλισμό;
Μη μου πείτε για τη φορολογία, αυτό είναι προφανές...Και όχι μόνο αυτό, αλλά και όλα τα έξτρα είναι κατά 17% ακριβότερα (εδώ έχει βάλει το χεράκι της η φορολογία).
-
Ο χρήστης mamias έγραψε:
Αυτές είναι οι ζάντες της βασικής έκδοσης 1.4 160 ps?
Όχι. Αυτές είναι οι Spa. Οι Long Beach έχουν 10 ίδες ακτίνες, όπως στις Interlagos αλλά πιο χοντροκομμένες.
Πολύ ωραία και αφού βλέπω πως κατέχεις το θέμα μήπως υπάρχει site για να δει κανείς όλες τις προσφερόμενες ζάντες για το σιρόκο?
Όλα αυτά μπορείς να τα δεις στο διαφημιστικό φυλλάδιο που δίνουν στις αντιπροσωπείες. Κανονικά θα έπρεπε ήδη να υπάρχουν και στο http://www.vw.gr' target='_blank (εξάλλου έτσι έγραφε το mail που έστειλαν), αλλά επειδή βλέπω ότι αργούν, λέω να βοηθήσω λίγο... Ανέβασα λοιπόν όλα τα attachments του χθεσινού mail της Κοsmocar, στο http://rapidshare.com/files/156090280/VW_Scirocco.rar' target='_blank
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Πωω τους απατεωνες...δν δινουν σπορ πακετο!δικιο ειχες olympian2.Κριμα Πιστευω το κρατουν γι αργοτερα...διαδηλωση εξω απο την κοσμοκαρ olympian... -
Νομίζω πως τα προβλήματα δεν έχουν να κάνουν με το συγκεκριμένο μοτέρ αλλα γενικά με τον ανύπαρκτο ποιοτικό έλεγχο που έχει το group εδώ και χρόνια. Απλώς επειδή ο TSi αποτελείται απο πολλά εξαρτήματα αρκετά πολύπλοκα στην λειτουργία και συναρμολόγηση τους, βγαίνουν στην επιφάνεια πιο γρήγορα.
Πολλοί φίλοι μου έχουν VW/Audi και δεν υπάρχει κανένα που να μην έχει παρουσιάσει πρόβλημα. Και δεν μιλάω μόνο για TSi, αλλά για TT, S3 , GTi κτλπ.
Χτυπάνε κιβώτια, κλωτσάνε τα DSG ενοχλητικά στις αλλαγές, καίνε λάδια, βγάζουν άλλες βλάβες στους κινητήρες, χαλάνε τρόμπες στα κιβώτια κτλπ κτλπΝομίζω πως η καλύτερη επιλογή είναι το TSi 160 με DSG. Συνδιασμός ιδιαίτερα επικίνδυνος, αλλά αν κάτσει καλό κομμάτι (πιστεύω πως οι πιθανότητες είναι 50:50) θα είναι πολύ καλό.
Το δίλιτρο ως έχει αυτή την στιγμή δεν αξίζει, θέλει τουλάχιστον τον 2λιτρο της Audi με τα 35k ροπή για να δικαιολογεί την διαφορά τιμής και το επιπλέον κόστος συντήρησης.
Εμένα πάντως ρε παιδιά, το Golf V που έχω εδώ και δύο χρόνια, το μοναδικό πρόβλημα που μου έβγαλε ήταν το κλασικό με το πεσμένο παράθυρο (αλλάχτηκαν και τα δύο μέσα στην εγγύηση) και ένα ξαφνικό κόμπιασμα του κινητήρα σε συνδυασμό με εμφάνιση της ένδειξης EPC, το οποίο λύθηκε με μία απλή αναβάθμιση λογισμικού.
Το δε Golf IV που είχα πριν επί πέντε χρόνια, έβγαλε το κλασικό με το παράθυρο (πότε επιτέλους θα μάθει η VW να φτιάχνει ηλεκτρικά παράθυρα; ), ένα πρόβλημα στη μίζα και ένα σπασμένο σασμάν (δεν ξέρω αν φταίει που λίγο πριν έκανα το Θεσσαλονίκη-Πειραιάς σε 3.50 - με Golf 1.4 ) -
Το ποσοστο αυτο ειναι παρα πολυ χαμηλο για μια επενδυση της ταξεως των 25.000+ ευρω. Το αμαξι ειναι εργαλειο (εκτος απο παιχνιδι και μεσο ευχαριστησης) και πρεπει να ειναι λειτουργικο. Αν κολλανε τα DSG, βαρανε οι βαλβιδες κλπ κλπ ας μεινω καλυτερα με το Focus μου...
-
Eχθες το βραδυ οδηγησα στην Παρνηθα ενα Scirocco TSI 160 λευκο με ηλιοροφη,18αρες,δερματινα και DCC αναρτηση.Αναποφευκτα το συγκρινω με το GTI ED30 που ειχα μεχρι προτεινος.
Το τιμονι ειναι αρκετα ελαφρυ και βαραινει ευχαριστα στα πολλα, ενω η θεση οδηγησης ειναι τελεια αφου καθεσαι πολυ χαμηλα σε σωστη αποσταση απο τα χειριστηρια.
Στα αρνητικα το υψος της οροφης που χωραει οριακα οδηγο 1,90 υψος.Στα πισω καθισματα 2 ενηλικες μεχρι 1,95 καθονται ανετα,ενω το κεραμιδί δερμα αξιζει τα λεφτα του.Στο δρομο τωρα, παρολο τις 18αρες η ποιοτητα κυλισης ειναι αριστη ακομη και με την DCC στην ενδειξη SPORT.
Πραγματικα δεν πιστευα οτι θα περναει τις ανωμαλιες και τα διαφορα ''σκαλοπατια'' του δρομου τοσο ανετα.Το GTI ηταν αρκετα πιο σκληρο και αποτομο με τις 18αρες.
Το πατημα του ειναι πολυ σιγουρο και δειχνει την απολυτη στιβαροτητα του πλαισιου ενω ειναι πιο παιχνιδιαρικο απο το GTI μεχρι να παρεμβει το ESP.
Μια ερωτηση αφηνω για τα φρενα τα οποια δεν τα πιεσα αρκετα για βγαλω ασφαλες συμπερασμα.
H ρυθμιση του DCC απο comfort σε sport δεν εχει υπερβολικα μεγαλη διαφορα,αλλα ουτως ή αλλως ειναι πολυ καλη ως τελεια για οδηγηση σε δημοσιο δρομο.
Αυτο που μου εκανε εντυπωση σε γρηγορο ρυθμο ειναι η λειτουργια της πισω αναρτησης που δεν ξεκολλαει με τιποτα ακομη και πανω σε ανωμαλιες,-εκτος αν πραγματικα το επιδιωξεις-και η λειτουργια του ESP το οποιο αφηνει το πισω μερος να γλυστρησει,παντα ομως μεσα σε ασφαλη ορια και φυσιολογικες γωνιες.
Τελος το μοτερ δειχνει ωραιο και γεματο παντου,αλλα σου φαινεται πολλες φορες ''λιγο'' μπροστα στις δυνατοτητες του πλαισιου.Προσωπικα θα περιμενω να δω και το GTI VI το οποιο θα εχει μαλλον εναν πιο οικογενειακο χαρακτηρα.
VW Scirocco