-
-
- 1 στον clab , γτ αν αποκαλυψει κ αλλα θα δειτε ποσο πιο αντικειμενικα μιλαει απο ολους ΜΑΣ ...
-
Εγω ειμαι κατοχος σιροκο αλλα δεν με πειραζει που ο clab και αλλοι μιλανε για μετρια σχεδιαση στο εσωτερικο πολυ απλα γιατι αυτη ειναι η αληθεια
Ειναι ποιοτικο και δινει μια αισθηση στιβαροτητας, οσο για τους τριγμους μερικους απο τους οποιους εχω και εγω, πρεπει να πω οτι δοθηκε υπερβολικη σημασια στο συγκεκριμενο θεμα, τουλαχιστον το δικο μου δεν ειναι κουδουνιστρα και σιγουρα τριζει πολυ λιγοτερο απο οτιδηποτε αλλο ειχα μεχρι τωρα
Γενικα θεωρω δυσκολο στη σημερινη αγορα με 20000-25000 ευρω να βρεις μη τριζατο αμαξι, πρεπει να ανεβεις πιο ψηλα και τελικα στην τιμη των 22000 του σιροκο ειναι ενας πολυ μα πολυ τιμιος συμβιβασμος να δεχθεις ελαχιστα ελαττωματα συνολικα με αυτα που προσφερει και ειναι πολλα -
Σαν σχεδίαση το ταμπλό πραγματι θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Σε θέμα ποιότητας όμως δε νομίζω πως υπάρχει αντίπαλος αν εξαιρέσεις bmw 1 και Α3, τα οπία δεν έχουν απέχουν βέβαια και πολύ. Οι ιδιοκτήτες scirocco και των παραπάνω αυτοκινήτων, ειμαι σίγουρος πως θα έχουν βιώσει την εμπειρία να μπούνε σε άλλα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας και να τους φανούν σαν κινέζικα παιχνίδια...
-
οπως και να'χει κρίμας που ενα τοσο ωραίο αμάξι εξωτερικά εχει ενα τοσο 'αχρωμο' ταμπλο...
αμαν πια με αυτές τις οικονομίες κλίμακας..
και το ταμπλό της delta είναι ίδιο με το bravo αλλά εχουν προσπαθησει να το διαφοροποιήσουν.. (διχρωμία, φωτισμός κτλ).. στην vw ούτε που ασχολήθηκαν καν
-
Για το εσωτερικό του:
Δεν είναι άσχημο, είναι παλιό.
Είναι δύο χρόνων εσωτερικό +3 που θα φανεί το επόμενο σιρόκο στην αγορά...
Lego έχει κάνει το αμάξι η vw με τις αναβαθμίσεις για να μπαλώσει αυτά τα 'λαθάκια'...
Άλλους δεν τους νοίαζει αυτό. Εγώ είμαι δύσπιστος καταναλωτής ειδικά όταν βλέπω την όλη αυτή εικόνα.Έχετε μπει σε ένα insignia (γιατί νέο astra λίγο δύσκολο); Το εσωτερικό είναι απίστευτο. Και για να μην μιλάω για insignia: το astra gtc όταν θα έρθει θα έχει σχεδόν ίδιο εσωτερικό. Απίστευτο design. Αντοχή στον χρόνο δεν ξέρω (που λες Γρηγόρη για το vectra σου). Αλλά αυτό που βλέπω (προφανώς η αντοχή στο χρόνο δεν είναι εμφανή στοιχείο...).
PS: Όλα είναι υποκειμενική άποψη εκτώς του ότι το εσωτερικό του ρόκο είναι παλιό
-
το vectra του γρηγορη , επειδη το ειχαμε απο το 98 ειναι και τρομερα ποιοτικο για τα λεφτα που δινεις και αντεχει στο χρονο(και γενικα , αλλα και το εσωτερικο συγκεκριμενα)..
γενικα τα opel εχουν πολυ καλο value for money και θα ελεγα οτι ειναι και πολυ αξιοπιστα , αλλα εμενα με χαλανε καποια πραγματα πανω τους που δεν ειναι του παροντος..
δυστυχως τις νεες φουρνιες (insignia , astra) δεν ειχα τη τυχη να τα δοκιμασω..
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
γρηγορη γιατι συνεχως δινεις συμβουλες για αγορα η για δοκιμη?σου εχει πει ποτε κανεις οτι εισαι ο καθ'υλην αρμοδιος?δεν μπορω,ουτε θελω να σε πεισω οτι το ταμπλο του ΔΕΝ ειναι ανταξιο των χρηματων κ του ετους κατασκευης του,απλως συζηταω..γιατι προσπαθεις να με πεισεις με το ζορι για το αντιθετο κ με συμβουλευσεις να το κανω δοκιμη η να αγορασω αλλο?ποπο κολληματα..
ξαναλεω,ουδεποτε ειπα οτι το ταμπλο του ειναι χαλια(αν τωρα στους σιροκαδες σας ενοχλει που δεν σας χαιδευουν τα αυτια για το αυτοκινητο σας,ειναι αλλο θεμα).ειπα οτι δεν ειναι ταμπλο αυτοκινητου 2009 κ ανω των 22κ €.αλλοι ειναι αυτοι που το παρουσιαζουν ως τελειο..κ αν εχω ενα χαρακτηριστικο για τα αυτοκινητα ειναι σιγουρα η αντικειμενικοτητα μου. οπως προειπα,ουτε παθιαζομαι,ουτε τρελαινομαι,ουτε επιδιωκω να εχω συνυφασμενο το ονομα-προσωπικοτητα μου με οποιαδηποτε μαρκα-μοντελο..γιατι εχω μαθει,οτι ολα τα αυτοκινητα υπαρχουν για να με εξυπηρετουν κ οχι για να εξυπηρετω εγω την εκαστοτε αυτοβιομηχανια διαφημιζοντας-θεοποιοντας της..κανεις δεν μου δωρησε αυτοκινητο για να τον στηριξω εκτος οριων κ λογικης..το εχω πληρωσει με δικα μου λεφτα κ χαιρομαι που εχω κριτικη ικανοτητα να ξεχωριζω τι ειναι καλο κ τι κακο κ δεν φοραω παρωπιδες με το σηματακι της εταιριας απο εξω..οσο για την ποιοτητα κατασκευης,εγω ξερω οτι ειναι το αθροισμα ποιοτητας υλικων κ ποιοτητας συναρμολογησης..οταν λοιπον,υπαρχουν σημεια στα οποια τριζει κ ακους θορυβους κτλ,τοτε η ποιοτητα συναρμολογησης τουλαχιστον(αρα ως αποτελεσμα κ η ποιοτητα κατασκευης),δεν ειναι κορυφαια,οσο κ να χτυπιεσαι..κ μιλαω παντα για αυτοκινητο του 2009..το 2004 μπορει να ηταν κορυφη(αν κ παλι θα εβρισκε μπροστα του την μπεμπα,τουλαχιστον..)
ας καταλαβουν καποιοι επιτελους οτι οταν λεμε για καποιοι αυτοκινητο οτι δεν ειναι τελειο,δεν σημαινει αυτοματως οτι ειναι χαλια( ) ουτε τους λεμε οτι οι ιδιοι ως προσωπικοτητες ειναι γτπκ( )..
Ουτε αρμοδιος σε κατι εδω μεσα ειμαι, ουτε συμβουλες δινω συνεχεια...
Την αποψη μου λεω και επι του προκειμενου την αντιπαραβαλλω με συγκεκριμενες
θεσεις απεναντι στην δικη σου περι αισθητικης και ποιοτητας ταμπλω του Rocco...
Δεν παω να σε πεισω για τιποτα. Σου λεω απλα οτι το ταμπλω του rocco ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ 20+κ που κανει. Στο αισθητικο θεμα ΝΑΙ δεν το εκρυψα, ειναι οντως πολυ συντηρητικο και μη αναμενομενο για την εξωτερικη εμφανιση του αυτοκινητου, στην ποιοτητα και στην εργονομια ομως ειναι ανταξιο του συνολικου κοστους.
Επειδη αφηνεις και αιχμες χωρις καποια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ τοποθετηση σου, εχω αποδειξει και στο παρελθον οτι ουτε κολληματα με μαρκες εχω ουτε παρωπιδες φοραω.
Εχω εκθειασει ξεκαθαρα, ηδη 3 Ιταλικα μοντελα (159tbi , GP Abarth SS, 500Abarth)
μετα και απο συντομη γνωριμια με αυτα.
Αυτα που λες για την ποιοτητα κατασκευης ειναι γενικολογα.
Το Scirocco δεν εχει τριγμους απο ταμπλω-ταπετσαρια και γενικοτερα εσωτερικη συναρμολογηση. Τουλαχιστον οχι σε ολα αυτα για τα οποια διαβαζω περι προβληματων.
Θορυβους εχει, που προερχονται απο μη σωστη ρυθμιση-επαφη των bubble stops
του πορτμπαγκαζ, και απο αστοχια(?) υλικου των Top mounts των αναρτησεων.
Καμμια σχεση ομως με συναρμογη και ποιοτητα εσωτερικου της καμπινας. -
εχθες ειχα την τιμητικη μου.
οδηγησα ενα σιροκο με 160 αλογακια.
πολυ ωραιο αμαξι ,με πολυ κρατηματα ,και μαλιστα κανει και παντιλικια αμα το προσπαθησεις.ειμαι ενθουσιασμενος απο το αμαξακι .
με τραβηξανε και βιντεο την ωρα που το οδηγουσα,θα ανεβασω το βιντεο αργοτερα. -
Εγώ να ρωτήσω κάτι ψιλοάσχετο??
Το Scirocco 160 είναι πιο αργό από Α3 1.8ΤSI??
Έτυχε και άνοιξα και με τα 2 χθες και από το μεν Α3 τον ήπια ενώ το Scirocco (που το οδηγούσε ωραιότατο μωρό που μου κόλλησε προφυλακτήρα!!) το είχα σχετικά εύκολα!! Και τα 2 πάντως άνοιξαν κανονικά γιατί είχα ανοιχτά παράθυρα και κλειστή μουσική και άκουγα! -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Εγώ να ρωτήσω κάτι ψιλοάσχετο??
Το Scirocco 160 είναι πιο αργό από Α3 1.8ΤSI??
Έτυχε και άνοιξα και με τα 2 χθες και από το μεν Α3 τον ήπια ενώ το Scirocco (που το οδηγούσε ωραιότατο μωρό που μου κόλλησε προφυλακτήρα!!) το είχα σχετικά εύκολα!! Και τα 2 πάντως άνοιξαν κανονικά γιατί είχα ανοιχτά παράθυρα και κλειστή μουσική και άκουγα!οταν οδηγουν γυναικες γυνονται παραξενα ασε...
παντως ειχαμε την ευκαιρια να βαλουμε του jntara (1.4 tsi 160) με του καβουρη (1.8t) στην προηγουμενη συναντηση, αλλα τελικα εγινε η ανουσια κοντρα ατμοσφαιρα vs turbo (αν και μια χαρα κρατηθηκε η 120 )
-
Μια χαρά το πήγαινε η γκόμενα απόλες τις απόψεις!!
Την παρακολουθούσα διακριτικά όσο ήταν πίσω μου για αρκετή ώρα! Και την οδηγό και τη φίλη της!! Άσε που ήταν DSG οπότε λίγα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε στραβά...
Τελικά όμως από τους 2 VAGelides ποιο είναι πιο γρήγορα?? Τα χαρτιά δίνουν τα Α3 αρκετά πιο γρήγορο πάντως! -
και γω στα περισσοτερα κυβικα θα πονταρα, αλλα πραγματικα δεν εχω ιδεα..
και τους το λεγα να τα βαλουν κοντριτσα -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
πολυ ωραιο αμαξι ,με πολυ κρατηματα ,και μαλιστα κανει και παντιλικια αμα το προσπαθησεις.ειμαι ενθουσιασμενος απο το αμαξακι .
με τραβηξανε και βιντεο την ωρα που το οδηγουσα,θα ανεβασω το βιντεο αργοτερα.Επειδη εσυ εισαι και old school σε αισθηση, στησιμο, χωρις ηλεκτρονικα κλπ,
πως σου φανηκε το ESP του?, το ενιωσες που σε αφηνει να γυρισει λιγο η ουρα αλλα μολις
πας για λιγο αναποδο σε κοβει λιγο, οχι ομως πολυ αποτομα... -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Μια χαρά το πήγαινε η γκόμενα απόλες τις απόψεις!!
Την παρακολουθούσα διακριτικά όσο ήταν πίσω μου για αρκετή ώρα! Και την οδηγό και τη φίλη της!! Άσε που ήταν DSG οπότε λίγα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε στραβά...
Τελικά όμως από τους 2 VAGelides ποιο είναι πιο γρήγορα?? Τα χαρτιά δίνουν τα Α3 αρκετά πιο γρήγορο πάντως!Πανε κοπιες με το 3πορτο Α3 απο σταση. Το sportback ειναι λιιιγο πιο βαρυ οποτε ισως χανει ελαχιστα. Βγαζουν σχεδον τα ιδια δυναμομετρημενα αλογα, 157 τροχο το rocco, 155 το Α3, με μια ελαχιστη υπεροχη του 1.8 βεβαια στα πολυ χαμηλα, αλλα στο βαρος ειναι σχετικα κοντα. 1317κιλα το rocco, 1363κιλα το Α3.Δεν εχω στοιχεια για τελικη σχεση διαφορικου του rocco και σχεσεις κιβωτιου αντιστοιχα, για πιο απολυτη συγκριση, αλλα
οι 4τροχοι δινουν 7.8sec στο 0-100km/h για Α3 3dr, 8.1sec για rocco 160, με τα 1000m να ερχονται σε 29ξερο για το rocco και 29.1 για το A3...(4τροχοι Ιουνιος 2007, Οκτωβριος 2008)
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
:ειναι παρα πολυ ολοκληρομενο αυτοκινητο μεχρι σημερα...τα εχει πανω κατω ολα!!!
το μονο που θα κανει εναν να μην το αγορασει ειναι το αισθητικο κομματι ! -
Υποκειμενικό...
-
εγω τον καταλαβαινω, αμα σου αρεσουν τα κουτια δε μπορεις να συνηθισεις ευκολα τις καμπυλες
και γω κουτακιας ειμαι
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Υποκειμενικό...
why ??? δεν ειπα οτι ειναι ασχημο αυτοκινητο αλλα δεν ειναι και alfa 8c ....π.χ απο πισω δεν μ ρεσει και παρα πολυ ...**απο αλλη γωνια οταν το κοιτω μ αρεσει παρα πολυ...εχει τις γωνιες του σαν αυτοκινητο ...δεν ειναι και εργο τεχνης ...αλλα γενικα ειναι πολυ ομορφο! **
τωρα αν μου θεσεις το ερωτημα σε σχεδιαση ( παντα και με τα χρηματα που ζηταν και τα δυο αυτοκινητα για την αποκτηση τους ) peugeot rcz η scirocco ....εκει θα ηταν ωραιο να απαντησουμε ...!
με πιάνιιιιιιιεις ??? -
Καταλαβαίνω γι' αυτό βάζω και το : Εξάλου τα γούστα είναι υποκειμενικά.
Απλά είναι ένα αμάξι που δύσκολα περιμέναμε σαν σχήμα να βγει από την VW δεδομένων των κουβάδων που βγάζει (-πατσάτ cc). Και είναι αρκετά καινοτόμο βήμα για την εταιρία.
Όταν πάντως, ανοίγεις το θέμα τιμή/παράγοντας είναι δύσκολο να απαντήσεις. Ωραίο το rcz αλλά δεν είναι ο μόνος παράγοντας το σχήμα όταν αγοράζεις αυτοκίνητο (το 99% του πληθυσμού τουλάχιστον). Βέβαια (έρχομαι κοντά στα λόγια του Κιούση) έχω ένα φίλο που προτιμάει Α3 από scirocco ή και ΤΤ.
Γενικά η φράση: >Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
το μονο που θα κανει εναν να μην το αγορασει ειναι το αισθητικο κομματι !
ισχύει για όλα τα αμάξια.
VW Scirocco