Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
το θεμα ειναι η ποιοτητα των υλικων η ο σχεδιασμος?
Ο συνδυασμος και των δυο ειναι το θεμα και το Rocco τα καταφερνει καλυτερα απο το Golf
εκει. Το Golf VI ειναι πιο φρεσκο σχεδιαστικα στο εσωτερικο, αλλα δεν εχει διαφορα στην απτη ποιοτητα.
γιατι στα 20 φευγα που ειναι το ροκο,εχεις το γκολφ 6 με καλυτερο εσωτερικο τοσο σε ποιοτητα οσο κ σε σχεδιασμο(τουλαχιστον δεν ειναι ιδιο με αλλο μοντελο 5ετιας..),μπεμπα σειρα 1(τουλαχιστον δεν ειναι ακριβως ιδιο το ταμπλο με τα αλλα μοντελα),βολβο σ30(αντε βρες καλυτερο ποιοτικα,το σχεδιο υποκειμενικο),μινι κουπερ(αντε βρες ωραιοτερο,αλλα ειπαμε υποκειμενικο),αλφα μιτο(ισως να υπολειπεται σε ποιοτητα,αλλα τουλαχιστον δεν εβαλαν το ιδιο ταμπλο που ειχε η 147,για λογους κοστους..αντιθετως αποφασισαν να σχεδιασουν νεο..),λαντσα δ-φιατ μπραβο(οτι ισχυει για την μιτο,αν κ δεν νομιζω η ποιοτητα να υπολειπεται στο ελαχιστο..),μερκα α-κλασσ(σε χαλαει ποιοτικως???) κ το κορυφαιο ολων,χοντα σιβικ(προσωπικα δεν εχω δει αρνητικα ουτε σε ποιοτητα κατασκευης,ουτε βεβαιως σχεδιαστικα που δινει ρεστα..)...
Eχεις Golf, δεν εχεις εξωτερικη σχεδιαση rocco ομως. (προσωπικα το 6 το θεωρω αποτυχια εμφανισιακα, -προτιμω το V σε εμφανιση- ασχετα αν ειναι πολυ καλο αυτοκινητο).
Εχεις μπεμπα, συμφωνω προκειται για την καλυτερη ποιοτητα ever στα λεφτα, αλλα
βγαζεις το ποδι εξω και πας πιο γρηγορα...
Το Volvo, τα ιδια με Bmw. Το Cooper R56, το S ειδικα το εχει φιλος και το εχω περιεργαστει αρκετα, ειναι ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΙΟ στην συναρμολογηση και εχει αρκετο φτηνο πλαστικο μεσα. Η Mito εχει αλλα περιεργα. Σε καποια σημεια λεπτομερειες ειναι ΚΟΡΥΦΗ.
Το carbon look ταμπλω με την υφασματινη στο μεγαλυτερο βαθμο συνθεση, και τα καθισματα ειναι εξαιρετικα. Η σακουλα στην κολωνα του τιμονιου παντως και η φτηνη αβαφη φουσκα στο κιβωτιο, χαλανε την κατα τα αλλα εξαιρετικη εικονα. Βεβαια για τα κουμπια στο τιμονι αλλα και αριστερα στο ταμπλω, που αν τα πατησεις θυμιζουν φτηνο παιχνιδι για μικρα παιδια, ουτε λογος...
σου αρκουν? κ αν εξαιρεσεις μιτο κ κουπερ που ειναι σε μικροτερες κατηγοριες αμαξωματος,τα υπολοιπα ειναι ιδιας κατηγοριας..βεβαιως αν βαζαμε κ αυτοκινητα αλλων κατηγοριων σε αυτα τα λεφτα,θα ειχα πολλα περισσοτερα παραδειγματα..
να σε ρωτησω κατι αλλο εγω..αν το γκολφ 5(προσεχε,5,οχι 6..) εβγαινε τωρα παλι,ταυτοχρονως με το 6(η εστω κ μονο του,οπως εβγαινε το κλιο 2,ενω υπηρχε ηδη το 3)..ποσα θα διεθετες για την βασικη εκδοση?ανω των 20?εγω παντως οχι ανω των 15..τι καινοτομο τεχνολογικως προσφερει το σιροκο που να δικαιολογει τα 20 φευγα(κ οχι 20 just) που στοιχιζει?περα απο την εμφανιση,το αυτοματο κιβωτιο κ τα μετατροχια..δηλαδη στη μιτο π.χ. πληρωνεις τα λεφτα εξελιξης-σχεδιασης ολου του αυτοκινητου(εφοσον οπως λετε ο κινητηρας διαφερει απο το αμπαρτ)..στο σιροκο τι πληρωνεις?περα απο τα λεφτα στην σχεδιαση νεου εξωτερικου κ νεων μετατροχιων-κιβωτιου?δαπανησαν λφτα για νεους κινητηρες?για νεο ταμπλο?για νεες αναρτησεις?,για νεα χειριστηρια?
Καταρχας βλεπεις οτι στο marketing της VAG αυτο το σεναριο δεν παιζει...Οταν επαιζε, τα εδιναν κοψοχρονια τα 5αρια, ασχετα αμα εκανε την και τα ανανεωσε υποτιθεται περισσοτερο απο ενα απλο fl, και αυτο γιατι το V ειχε πολυ υψηλο κοστος παραγωγης...
Κατα δευτερον το scirocco προσφερει επι της ουσιας πιο σπορ πιο αμεση αισθηση απο το Golf
6, το οποιο ετσι κι αλλιως μην ξεχνας -ασχετως αν πολλοι το ειρωνευονται- οτι ειναι ο βασιλιας της κατηγοριας, σε ολα τα επιπεδα και ειδικα στην οδικη συμπεριφορα.
Oσο για την τιμη?, 1650ευρω διαφορα στα 122αρια rocco vs Golf, με πιο σπορ χαρακτηρα και εμφανιση για το πρωτο, εσυ τα θεωρεις φοβερο ποσο?
Eπιπροσθετως, ακομα και εγω που ειχα την τυχη να κανω test drive ακριβως στο καπακι με rocco και μετα
με Golf 6, χρειαστηκαν αλλα 4 test drive για να εκτιμησω τις διαφορες οχι τοσο σε οδηγικο επιπεδο-αποτελεσματικοτητα, γιατι το rocco ειναι πραγματικα 'αλλου' αλλα σε επιπεδο καλυτερης αισθησης του αυτοκινητου, σε τιμονι, στιβαροτητα και γενικοτερα σε σπορτιφ χαρακτηρα...
Αυτο που λες για την Mito δεν ισχυει. Η 147 με τα διπλα ψαλιδια και την πολλαπλων, θεωρειται πιο πρωτοποριακη αναλογικα απο την Mito. Aπλα τωρα η τελευταια δινει ρεστα (επιτελους) σε κινητηρες, και εχει βελτιωσει-ρυθμισει καλυτερα το στησιμο της, το οποιο διατηρει παραυτα μια συνθετικη-ηλεκτρονικη οδικη συμπεριφορα που δεν αρμοζει κατα την γνωμη μου σε μια γνησια AR.
Λεω βεβαια και παλι, ειναι διαφορετικο να ακους στην θεωρια, 'α το rocco εχει πισω αναρτηση απο passat, το κεντρο βαρους ειναι ελαχιστα χαμηλοτερο απο Golf, τα μετατροχια ειναι μεγαλυτερα, και καθεσαι επισης λιγο πιο χαμηλα στο καθισμα, σιγα το πραγμα',και εντελως διαφορετικο το αποτελεσμα στο δρομο.
Αν κανεις εστω για 20λεπτα ενα test drive ή σε παει καποιος κατοχος που το 'κατεχει το αθλημα' μια γρηγορη βολτα, θα καταλαβεις...