-
Έλεος ρε παιδια με αυτό το lag!!!
Ήθελα να ήξερα τι αυτοκίνητο οδηγείτε και βλέπετε τόσο έντονο lag στο συγκεκριμένο?.. και δε το λέω ειρωνικά, απλά είμαι περίεργος! Εγώ πάντως έχω κάνει 1000Km και τέτοιο lag δε βλέπω. Ίσως φταίνε τα 125ΗΡ που είχα πριν.Τώρα αν κάποιος έχει κανένα S2000 ή κανένα ΟPC S3 κτλ... και βλέπει το Scirocco Των 160ΗΡ λογικό είναι όχι lag να βλέπει, αλλα να το νιώθει ΜΟΥΛΑΡΙ!
-
Έχεις καταλάβει τι είναι το lag; Δεν έχει σχέση με το απόλυτο νούμερο ιπποδύναμης.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Δεν ξερω αν εχει να κανει με το ηλεκτρονικο γκαζι, ή το κλειστο κυκλωμα υδροψυξης (μονο στο 122)
για περισσοτερο και ψυχροτερο αερα στον κινητηρα , με σκοπο την εξαλειψη του lag, ή ακομα και τα ελαφρυτερα κινουμενα μερη (εμβολα, μπιελες, βαλβιδες, διωστηρες) που εχει το 122 σε σχεση με το 160, ξερω σιγουρα οτι χαμηλα και μεχρι τις μεσαιες στροφες
οτι ο 'μικρος' δεν παιζεται σε αμεσοτητα , αποκριση και γενικα σε λειτουργια.Αν δεν έχει άλλη ρύθμιση το ηλεκτρικό γκάζι του μικρού και ευθύνονται οι παραπάνω τεχνικές λεπτομέρειες για την καλύτερη του απόκριση, τότε θα πρέπει να δεχθούμε οτι μιλάμε για 'κανονικό' turbo-lag στο 160άρι, πράγμα το οποίο, θεωρητικά τουλάχιστον, δεν στέκει για την περιοχή που δουλεύει ο μηχανικός υπερσυμπιεστής...
Τη διαφορά που λες την έχεις διαπιστώσει ο ιδιος...?Έλεος ρε παιδια με αυτό το lag!!!
Ήθελα να ήξερα τι αυτοκίνητο οδηγείτε και βλέπετε τόσο έντονο lag στο συγκεκριμένο?.. και δε το λέω ειρωνικά, απλά είμαι περίεργος! Εγώ πάντως έχω κάνει 1000Km και τέτοιο lag δε βλέπω. Ίσως φτένε τα 125ΗΡ που είχα πριν.Τώρα αν κάποιος έχει κανένα S2000 ή κανένα ΟPC S3 κτλ... και βλέπει το Scirocco Των 160ΗΡ λογικό είναι όχι lag να βλέπει, αλλα να το νιώθει ΜΟΥΛΑΡΙ!
Και seicento να οδηγείς το ίδιο θα διαπιστώσεις...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχεις καταλάβει τι είναι το lag; Δεν έχει σχέση με το απόλυτο νούμερο ιπποδύναμης.Όχι δεν έχω καταλάβει!!!
-
Ignorance is bliss λένε ορισμένοι.
-
δεν έχω κάνει ακόμα test-drive στους νέους tsi 122/160, αλλά από τον παλιό 170 είχα ενθουσιαστεί lag πουθενά.... και είναι στην ουσία ίδιοι κινητήρες..
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Δεν ξερω αν εχει να κανει με το ηλεκτρονικο γκαζι, ή το κλειστο κυκλωμα υδροψυξης (μονο στο 122)
για περισσοτερο και ψυχροτερο αερα στον κινητηρα , με σκοπο την εξαλειψη του lag, ή ακομα και τα ελαφρυτερα κινουμενα μερη (εμβολα, μπιελες, βαλβιδες, διωστηρες) που εχει το 122 σε σχεση με το 160, ξερω σιγουρα οτι χαμηλα και μεχρι τις μεσαιες στροφες
οτι ο 'μικρος' δεν παιζεται σε αμεσοτητα , αποκριση και γενικα σε λειτουργια.Αν δεν έχει άλλη ρύθμιση το ηλεκτρικό γκάζι του μικρού και ευθύνονται οι παραπάνω τεχνικές λεπτομέρειες για την καλύτερη του απόκριση, τότε θα πρέπει να δεχθούμε οτι μιλάμε για 'κανονικό' turbo-lag στο 160άρι, πράγμα το οποίο, θεωρητικά τουλάχιστον, δεν στέκει για την περιοχή που δουλεύει ο μηχανικός υπερσυμπιεστής...
Τη διαφορά που λες την έχεις διαπιστώσει ο ιδιος...?Mετα απο 3 test drive με 160αρια, ενα 200αρι, ενα Golf VI 122αρι (δεν ειχε βγει ακομα scirocco 122) και προσφατα με ενα Α3 sportback 125 φιλου, πιστευω οτι εχω καποια
ξεκαθαρη αισθηση για τους συγκεκριμενους κινητηρες.
Το τι ρυθμιση εχει το καθε ηλεκτρονικο γκαζι δεν μπορω να το ξερω, αυτο που γνωριζω ειναι οτι οι στροφες που ο 160αρης 'χαζευει' συμπεριλαμβανουν και την απεμπλοκη του κομπρεσσορα, κατι που ενω στο GT μπορουσε καποιος μυημενος να καταλαβει, πλεον
ειναι μαλλον αδυνατο στο scirocco. Aυτο επισης κατι δεν λεει? Για να επιτευχθει αυτο
δεν θα γινει και καποια ρυθμιση στο ηλεκτρονικο γκαζι? -
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
δεν έχω κάνει ακόμα test-drive στους νέους tsi 122/160, αλλά από τον παλιό 170 είχα ενθουσιαστεί lag πουθενά.... και είναι στην ουσία ίδιοι κινητήρες..Ειναι οντως?
Στην πρωτη επαφη κιολας που ειχαν οι 4τροχοι, στην παραθεση σχολιων μετα την δυναμομετρηση, οπου κατεγραψαν 157,3ιππους/6,000σ.α.λ για το scirocco
και 157,1/6,000σ.α.λ ομοιως για το Golf GT , αναφερουν χαρακτηριστικα την διαφοροποιηση στο ευρος της ροπης: 22,0χλγμ/4800σ.α.λ για το scirocco
και 22,2/3,500σ.α.λ Για το GT. Aποδοση δηλαδη της μεγιστης ροπης 1,300σ.α.λ
νωριτερα. Δυστυχως δεν εχω scanner για να παρεθετα τις αντιστοιχες καμπυλες
ροπης των δυο αυτοκινητων οπου φαινεται ξεκαθαρα η υπεροχη του GT σε χαμηλοτερες
στροφες με λιγο πιο απλωμενη την καμπυλη, καλυπτωντας ετσι και το φασμα των υψηλων,
σχεδον στα ιδια επιπεδα με το scirocco.(πηγη 4τροχοι Νοεμβριος 08)
-
Τη διαφορά που λες την έχεις διαπιστώσει ο ιδιος...?Mετα απο 3 test drive με 160αρια, ενα 200αρι, ενα Golf VI 122αρι (δεν ειχε βγει ακομα scirocco 122) και προσφατα με ενα Α3 sportback 125 φιλου, πιστευω οτι εχω καποια
Το τι ρυθμιση εχει το καθε ηλεκτρονικο γκαζι δεν μπορω να το ξερω, αυτο που γνωριζω ειναι οτι οι στροφες που ο 160αρης 'χαζευει' συμπεριλαμβανουν και την απεμπλοκη του κομπρεσσορα, κατι που ενω στο GT μπορουσε καποιος μυημενος να καταλαβει, πλεον
ειναι μαλλον αδυνατο στο scirocco. Aυτο επισης κατι δεν λεει? Για να επιτευχθει αυτο
δεν θα γινει και καποια ρυθμιση στο ηλεκτρονικο γκαζι?Eπισης κατι που υποπτευομουν και εμαθα μεσα απο το νεο και πολλα υποσχομενο forum
αποκλειστικα για το scirocco (sciroccoclub.gr) ειναι οτι η τουρμπινα του
160 ειναι η αρκουντως 'μεγαλη' για τον κυβισμο του κινητηρα, μεγεθους Κ03 σε αντιθεση
με αυτην του 122 η οποια ειναι σαφως μικροτερη οπως αναφερει χαρακτηριστικα
καποιος που παρουσιασε μια νεα εταιρια βελτιωσεων σε θεματα κινητηρων.
Αλλος ενας πιθανος λογος για να εχει 'αργη' αποκριση ο 160 στις χαμηλομεσαιες στροφες. -
δεν θα γινει και καποια ρυθμιση στο ηλεκτρονικο γκαζι?Eπισης κατι που υποπτευομουν και εμαθα μεσα απο το νεο και πολλα υποσχομενο forum
160 ειναι η αρκουντως 'μεγαλη' για τον κυβισμο του κινητηρα, μεγεθους Κ03 σε αντιθεση
Αλλος ενας πιθανος λογος για να εχει 'αργη' αποκριση ο 160 στις χαμηλομεσαιες στροφες.O Koμπρεσορας ειναι διακοσμητικος?
-
Σήμερα το πρωί είδα από κοντά το Ψορόκο σε μπλε σαν το interlagos της BMW...
Έχω να πω ότι είναι πάααααρα πολύ ενδιαφέρον και ομολογώ ότι αν έψαχνα για κάτι σε budget γύρω στα 25.000 θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά. Όσο αδιάφορο είναι σε μαύρο ή ασημί που είχε τύχει να δω στο δρόμο τόσο σε μαγνητίζει αυτό το μπλε σε συνδυασμό με τα φωτιστικά, τη μάσκα και τις καμπύλες.
Πόσο πάει το μαλλί για 160, dsg, 17' και δερμάτινο σαλόνι;
Ή μάλλον μη μου πείτε γιατί θα ακούσω κανά τρελό νούμερο και θα το αφορίσω μια και καλή...
Αν είχε και το εσωτερικό του καινούριου Golf θα ήταν άψογο. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Πόσο πάει το μαλλί για 160, dsg, 17' και δερμάτινο σαλόνι;
.-24950ε κανει το 160αρι dsg
-440ε το μεταλλικο χρωμα
-Οι 17αρες ειναι στανταρ οι απλες, μετα παν 215ε οι εξτρα 17αρες
-Δερματινο σαλονι 1950ε (ηλεκτρικα ρυθμιζομενα και θερμαινομενα)
-Αλλιως βαζεις sport pack με 545ε που περιλαμβανει τις εξτρα 17αρες και καθισματα με αλκανταρα+δερμα και αρκετα αλλα -
Είναι πολλά τα λευτά Άρη...
Δλδ με τα 545 του sport pack παίρνεις και τις έξτρα ζάντες και τα καθίσματα με αλκαντάρα που λες;
Μου άρεσε πολύ πάντως το χρώμα αυτό από τις φώτο και από κοντά που το είδα πολύ περισσότερο...
Το κλείνω γιατί θα με περιλάβει ο Busso και θα χουμε άλλα...
-
Αν είχε και το εσωτερικό του καινούριου Golf θα ήταν άψογο.
Και μαλλον πολυ ακριβοτερο
-
:hmmm:Είναι πολλά τα λευτά Άρη...
Δλδ με τα 545 του sport pack παίρνεις και τις έξτρα ζάντες και τα καθίσματα με αλκαντάρα που λες;
Μου άρεσε πολύ πάντως το χρώμα αυτό από τις φώτο και από κοντά που το είδα πολύ περισσότερο...
Το κλείνω γιατί θα με περιλάβει ο Busso και θα χουμε άλλα...
Ναι, με τα 545ε του sport pack παιρνεις: 17αρες εξτρα ζαντες, καθισματα με επενδυση υφασματος και δερμα+αλκανταρα μαζι,μεταλικες πεταλιερες, λευκες ραφες σε καθισματα/τιμονι/λεβιε και χειροφρενο, φυμε 65% τζαμια πισω, επενδυση οροφης με μαυρη αποχρωση και αεραγωγους(μεσα) σε μαυρο μεταλικο χρωμα(καπως ετσι ειναι δηλαδη το χρωμα)
-
Ένας από τους λόγους που κρατήθηκα και δεν το αγόρασα. Ωραίο του EOS αφού δεν έχω VW αλλά το τιμονάκι του golf θα το 'θελα
-
Ο χρήστης tapouts έγραψε:
Και μαλλον πολυ ακριβοτερο
καλα το sirocco δεν εχει καποιο ουσιαστικο λογο να ειναι ακριβοτερο απο golf.
επισης το νεο golf με το καλυτερο και ακριβοτερο εσωτερικο δεν ειναι ακριβοτερο απο το 5. -
... αν έψαχνα για κάτι σε budget γύρω στα 25.000 θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά.... Πόσο πάει το μαλλί για 160, dsg, 17' και δερμάτινο σαλόνι;
Ή μάλλον μη μου πείτε γιατί θα ακούσω κανά τρελό νούμερο και θα το αφορίσω μια και καλή...Μα δεν ξεφεύγει απο το '~ 25.000' που αναφέρεις παραπάνω, έτσι κι'αλλιώς...
160άρι DSG με 17άρες και στο χρώμα που λες είναι στα 25.500...
Και με το sport-pack στα 26.000... δεν είναι και καμιά τρελλή τιμή... -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
... αν έψαχνα για κάτι σε budget γύρω στα 25.000 θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά.... Πόσο πάει το μαλλί για 160, dsg, 17' και δερμάτινο σαλόνι;
Ή μάλλον μη μου πείτε γιατί θα ακούσω κανά τρελό νούμερο και θα το αφορίσω μια και καλή...Μα δεν ξεφεύγει απο το '~ 25.000' που αναφέρεις παραπάνω, έτσι κι'αλλιώς...
160άρι DSG με 17άρες και στο χρώμα που λες είναι στα 25.500...
Και με το sport-pack στα 26.000... δεν είναι και καμιά τρελλή τιμή...Όλο και καμία εκπτωσούλα θα σου κάνουνε...
-
Ο χρήστης emperor7 έγραψε:
Αλλος ενας πιθανος λογος για να εχει 'αργη' αποκριση ο 160 στις χαμηλομεσαιες στροφες.O Koμπρεσορας ειναι διακοσμητικος?
Εγω παντως απο την αισθηση που ειχα στις στροφες λειτουργιας του κομπρεσσορα
δεν μπορω να πω οτι ημουν ευχαριστημενος...
Ο 122 εχει καλυτερη, αμεσοτερη και αποδοτικοτερη λειτουργια σε αυτο το φασμα στροφων.
Απλα ο 160 δειχνει τα δοντια του χαρις και την μεγαλυτερη τουρμπινα μετα τις 3,000+ στροφες.
VW Scirocco