-
φίλε μου jntaras το τραγουδάκι είναι της Cyndi Lauper το She Bop
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Θυμαται κάποιος σε ποιες σελίδες του θέματος σχολιάζεται η χρησιμότητα του DCC και κατα πόσο αξίζει να το βάλει κάποιος στο 1.4 DSG?
Στην 73 και μετά πανω κάτω. Γενικά πάντως δεν είμαστε τόσο υπέρ. Οι απλές κάνουν μια χαρά την δουλειά τους.
Οντως. Ισως χρειαζονται περισσοτερο ενδεχομενως για καποιον που θελει οπωσδηποτε να
βαλει 18αρες (και του περισσευουν βεβαια συνολικα 1265ευρω) ετσι ωστε με την βοηθεια της μαλακης ρυθμισης του DCC να εχει την επιθυμητη ανεση, και αντιστοιχα επιλεγωντας την σπορ ρυθμιση σε καποια ιδανικη διαδρομη για γρηγορη οδηγηση...Με την αντικατάσταση/επισκευή της DCC τι γίνεται;
-
Δεν γνωριζω λεπτομερειες, αλλα φιλος απο το forum
που το εψαξε λιγο περισσοτερο ειπε οτι
η αντικατασταση ειναι ασυμφορη...
Kανε μια αναζητηση γραφωντας 'DCC'
σε αυτο το post και θα βρεις αρκετα πραγματα... -
Λογικα να το πας,αν εχει 1000 ευρω σαν εξτρα σαν ανταλλακτικο ποσο να εχει?Εγω ΥΠΟΘΕΤΩ και 2000..
-
Καλησπέρα, μετά από 1,5 μήνα περίπου που έχω το αυτοκίνητο διαπίστωσα ότι τα φώτα του φέγγουν σχετικά χαμηλά, βέβαια δεν πήγα να τα ρυθμίσω, αλλά θα τα ήθελα λίγο πιό ψηλά. Η εσωτερική ρύθμιση είναι στο max. Πιθανόν να τα έχουν και επίτηδες. Κατά τάλλα όλα καλά
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Λογικα να το πας,αν εχει 1000 ευρω σαν εξτρα σαν ανταλλακτικο ποσο να εχει?Εγω ΥΠΟΘΕΤΩ και 2000..Παιδιά, αν το DCC έχει παρόμοια φιλοσοφία και λειτουργία απόσβεσης με το CDC (Continuous Damping Control) της Opel (κατασκευής Sachs, λογικά περίπου το ίδιο θα είναι και της VW), θα πρότεινα να μη το βάλετε. Προσωπικά έχω βάλει το αντίστοιχο της Opel στο Astra GTC πριν 3 και χρόνια και το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστες φορές (κάτω από 5% των συνολικών χιλιομέτρων που έχω γράψει, κι έχω κάνει ήδη 45500χλμ). Περισσότερο ως ένα παιχνίδι το βλέπω παρά ως κάτι πραγματικά χρήσιμο, ιδιαίτερα δε σε συνάρτηση με το κόστος αντικατάστασης των 4 αμορτισέρ (πάνω κάτω στην εξαετία). Σε μένα που έχει 2 ρυθμίσεις τη νορμάλ και τη σπορ, στη μεν νορμάλ είναι κανονική η απόσβεση, στη δε σπορ είναι αρκετά κουραστική ειδικά σε ελληνική άσφαλτο με τα πολλά σαμαράκια, σε βαθμό που κάθε φορά που περνάω από ανωμαλίες του οδοστρώματος να σιχτιρίζω (έχω 17άρες ζάντες με ελαστικά 225/45). Τα δε πλεονεκτήματα των 2 ρυθμίσεων πολύ σχετικά για αμάξια των 150-160 ίππων νομίζω...Πρακτικά μόνο για κομμάτια τύπου Αττικής οδού ίσως έχει νόημα να έχεις τέτοιο σετ απ ανάρτησης και να παίζεις...Όσο για το κόστος αντικατάστασης (και όχι επισκευής), στην Opel ζητάνε περί τα 1600 ευρώ όταν με 1200 αγοράζεις KW ...Οπότε, με όλο το σεβασμό στους φίλους της VW, μακριά παιδιά
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Λογικα να το πας,αν εχει 1000 ευρω σαν εξτρα σαν ανταλλακτικο ποσο να εχει?Εγω ΥΠΟΘΕΤΩ και 2000..
Παιδιά, αν το DCC έχει παρόμοια φιλοσοφία και λειτουργία απόσβεσης με το CDC (Continuous Damping Control) της Opel (κατασκευής Sachs, λογικά περίπου το ίδιο θα είναι και της VW), θα πρότεινα να μη το βάλετε. Προσωπικά έχω βάλει το αντίστοιχο της Opel στο Astra GTC πριν 3 και χρόνια και το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστες φορές (κάτω από 5% των συνολικών χιλιομέτρων που έχω γράψει, κι έχω κάνει ήδη 45500χλμ). Περισσότερο ως ένα παιχνίδι το βλέπω παρά ως κάτι πραγματικά χρήσιμο, ιδιαίτερα δε σε συνάρτηση με το κόστος αντικατάστασης των 4 αμορτισέρ (πάνω κάτω στην εξαετία). Σε μένα που έχει 2 ρυθμίσεις τη νορμάλ και τη σπορ, στη μεν νορμάλ είναι κανονική η απόσβεση, στη δε σπορ είναι αρκετά κουραστική ειδικά σε ελληνική άσφαλτο με τα πολλά σαμαράκια, σε βαθμό που κάθε φορά που περνάω από ανωμαλίες του οδοστρώματος να σιχτιρίζω (έχω 17άρες ζάντες με ελαστικά 225/45). Τα δε πλεονεκτήματα των 2 ρυθμίσεων πολύ σχετικά για αμάξια των 150-160 ίππων νομίζω...Πρακτικά μόνο για κομμάτια τύπου Αττικής οδού ίσως έχει νόημα να έχεις τέτοιο σετ απ ανάρτησης και να παίζεις...Όσο για το κόστος αντικατάστασης (και όχι επισκευής), στην Opel ζητάνε περί τα 1600 ευρώ όταν με 1200 αγοράζεις KW ...Οπότε, με όλο το σεβασμό στους φίλους της VW, μακριά παιδιά
αρχικα σε ευχαριστουμε ολοι οι φιλοι του scirocco για το οτι παρα ιδιοκτητης οπελ μας ενημερωνεις πανω στο θεμα αυτο...πιστευω οτι το dcc ειναι λιγο διαφορετικο...εχει και μια ρυθμιση πιο μαλακη καθως επισης εχει και micro-prossesor μινι υπολογιστη δηλαδη και ειναι ισως ακομα καλυτερο συστημα....ομως οσο αναφορα την τιμη της αντικαταστασης αυτο ειναι οντως ενα μεγαλο μειον...βεβαια το scirocco ειναι αρκετα χαμηλο (δυστηχως δεν φενεται χαμηλομενο στους θολους) και οποιος βαλει αναρτηση πχ koni-kw πιθανοτατα να βρισκει συχνα στο εδαφος.....επισης απο συστημα ηλεκτρονικης αναρτησης σε συστημα,διαφερει οπως για παραδειγμα δεν μοιαζει το dcc με το συστημα της audi ....
-
Ο χρήστης PSO_GEORGE έγραψε:
Παιδιά, αν το DCC έχει παρόμοια φιλοσοφία και λειτουργία απόσβεσης με το CDC (Continuous Damping Control) της Opel (κατασκευής Sachs, λογικά περίπου το ίδιο θα είναι και της VW), θα πρότεινα να μη το βάλετε. Προσωπικά έχω βάλει το αντίστοιχο της Opel στο Astra GTC πριν 3 και χρόνια και το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστες φορές (κάτω από 5% των συνολικών χιλιομέτρων που έχω γράψει, κι έχω κάνει ήδη 45500χλμ). Περισσότερο ως ένα παιχνίδι το βλέπω παρά ως κάτι πραγματικά χρήσιμο, ιδιαίτερα δε σε συνάρτηση με το κόστος αντικατάστασης των 4 αμορτισέρ (πάνω κάτω στην εξαετία). Σε μένα που έχει 2 ρυθμίσεις τη νορμάλ και τη σπορ, στη μεν νορμάλ είναι κανονική η απόσβεση, στη δε σπορ είναι αρκετά κουραστική ειδικά σε ελληνική άσφαλτο με τα πολλά σαμαράκια, σε βαθμό που κάθε φορά που περνάω από ανωμαλίες του οδοστρώματος να σιχτιρίζω (έχω 17άρες ζάντες με ελαστικά 225/45). Τα δε πλεονεκτήματα των 2 ρυθμίσεων πολύ σχετικά για αμάξια των 150-160 ίππων νομίζω...Πρακτικά μόνο για κομμάτια τύπου Αττικής οδού ίσως έχει νόημα να έχεις τέτοιο σετ απ ανάρτησης και να παίζεις...Όσο για το κόστος αντικατάστασης (και όχι επισκευής), στην Opel ζητάνε περί τα 1600 ευρώ όταν με 1200 αγοράζεις KW ...Οπότε, με όλο το σεβασμό στους φίλους της VW, μακριά παιδιά
αρχικα σε ευχαριστουμε ολοι οι φιλοι του scirocco για το οτι παρα ιδιοκτητης οπελ μας ενημερωνεις πανω στο θεμα αυτο...πιστευω οτι το dcc ειναι λιγο διαφορετικο...εχει και μια ρυθμιση πιο μαλακη καθως επισης εχει και micro-prossesor μινι υπολογιστη δηλαδη και ειναι ισως ακομα καλυτερο συστημα....ομως οσο αναφορα την τιμη της αντικαταστασης αυτο ειναι οντως ενα μεγαλο μειον...βεβαια το scirocco ειναι αρκετα χαμηλο (δυστηχως δεν φενεται χαμηλομενο στους θολους) και οποιος βαλει αναρτηση πχ koni-kw πιθανοτατα να βρισκει συχνα στο εδαφος.....επισης απο συστημα ηλεκτρονικης αναρτησης σε συστημα,διαφερει οπως για παραδειγμα δεν μοιαζει το dcc με το συστημα της audi ....
Έτσι ακριβώς είναι και το σύστημα που τοποθετεί η Opel στο GTC. Διαθέτει τόσο μικροεπεξεργαστή (κεντρική μονάδα επεξεργασίας δεδομένων) που επεξεργάζεται στοιχεία (επιταχύνσεις από επιταχυνσιόμετρα που μετράνε κατά τους 3 άξονες) όσο και 2 ρυθμίσεις ανάρτησης. Στάνταρ και σπορ. Η επιλογή γίνεται από διακόπτη στο ταμπλό που εκτός της ανάρτησης μεταβάλλει επίσης την απόκριση του ηλεκτρόγκαζου (εμφανώς πιο άμεση σε σπορ λειτουργία) και το τιμόνι (ελαφρύ-βαρύ). Όταν ο διακόπτης δεν είναι ενεργοποιημένος η ανάρτηση και τα υπόλοιπα έχουν το στάνταρ σετ απ. Για μένα το μόνο ενδεχόμενο είναι η VW να έβαλε στο Scirocco σύστημα με πιο νέα (άρα βελτιωμένης απόδοσης και λειτουργίας) κεντρική μονάδα, δεδομένου ότι στο δικό μου η τεχνολογία αυτή είναι του 2005...
-
ειδα προχθες το scirocco σε λευκο χρωμα κ μου αρεσε . πολυ χαμηλο και φαρδυ. το μονο που δεν μ αρεσε ηταν οι θολοι του. εχει μεγαλους και οχι στρογγυλους θολους και με 17' ζαντα δεν δειχνει και τοσο ομορφο. δεν γεμιζει...πιστευω πως η 18' του ταιριαζει απολυτα! ελπιζω να μην κυκλοφορησει μονο σε λευκο...ο καθενας ξεχωριστος μα ολοι ιδιοι...
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Θυμαται κάποιος σε ποιες σελίδες του θέματος σχολιάζεται η χρησιμότητα του DCC και κατα πόσο αξίζει να το βάλει κάποιος στο 1.4 DSG?
Στην 73 και μετά πανω κάτω. Γενικά πάντως δεν είμαστε τόσο υπέρ. Οι απλές κάνουν μια χαρά την δουλειά τους.
Οντως. Ισως χρειαζονται περισσοτερο ενδεχομενως για καποιον που θελει οπωσδηποτε να
βαλει 18αρες (και του περισσευουν βεβαια συνολικα 1265ευρω) ετσι ωστε με την βοηθεια της μαλακης ρυθμισης του DCC να εχει την επιθυμητη ανεση, και αντιστοιχα επιλεγωντας την σπορ ρυθμιση σε καποια ιδανικη διαδρομη για γρηγορη οδηγηση...Με την αντικατάσταση/επισκευή της DCC τι γίνεται;
[list=][/list]
Καλησπέρα σε όλους!!!!
Εγώ είχα αναφέρει σχετικά με τη συντήρηση της DCC!Σε ερώτηση που έκανα στην αντιπροσωπεία μου είπαν πως σε περίπτωση αλλαγής να υπολογίζω 2000-3000€!!!κ βέβαια το θεώρησα ασύμφορο για τους ελληνινικούς δρόμους!!!! -
Ο χρήστης vagelis25 έγραψε:
ειδα προχθες το scirocco σε λευκο χρωμα κ μου αρεσε . πολυ χαμηλο και φαρδυ. το μονο που δεν μ αρεσε ηταν οι θολοι του. εχει μεγαλους και οχι στρογγυλους θολους και με 17' ζαντα δεν δειχνει και τοσο ομορφο. δεν γεμιζει...πιστευω πως η 18' του ταιριαζει απολυτα! ελπιζω να μην κυκλοφορησει μονο σε λευκο...ο καθενας ξεχωριστος μα ολοι ιδιοι...Viper Green με 18'' και τα μυαλα στα καγκελα...
-
ναι ναι viper green.....μετα λιγη καδενιτσα στο λαιμο και στον καρπο, λιγο μπουκλιτσα στο μαλλι αλα 80s, μποτα μυτερη, μακρυ νυχακι στο μικρο δαχτυλο, και μια λαχανι kawasaki και εδεσε το γλυκο
-
Ο χρήστης fenderiarhs έγραψε:
ναι ναι viper green.....μετα λιγη καδενιτσα στο λαιμο και στον καρπο, λιγο μπουκλιτσα στο μαλλι αλα 80s, μποτα μυτερη, μακρυ νυχακι στο μικρο δαχτυλο, και μια λαχανι kawasaki και εδεσε το γλυκοΥΓ: Πέρα από την πλάκα όμως, ξεχωρίζει.
-
Ο χρήστης fenderiarhs έγραψε:
ναι ναι viper green.....μετα λιγη καδενιτσα στο λαιμο και στον καρπο, λιγο μπουκλιτσα στο μαλλι αλα 80s, μποτα μυτερη, μακρυ νυχακι στο μικρο δαχτυλο, και μια λαχανι kawasaki και εδεσε το γλυκοελα,αηδιασαμε ηδη ...
-
Οταν καταλαβαίνω ότι υπάρχει αναταραχή θα κάνω και μια διαπίστωση για το αυτοκίνητο για να σας ηρεμώ. Λοιπόν κατανάλωση στην διαδικασία στρωσήματος μέχρι 4000 στροφές εκτός 6.5 εως 7, εντός (Λαμία για όσους ξέρουν, μόνο 1 ταχύτητα) 9.5 εως 10.5. τώρα με 1500 χλμ και ανοίγοντάς το πλέον 11,5 χαχχα και τον ανήφορο εκτός, και άσε μέσα στην πόλη δεν το γράφω καν με πολύ γκάζι για να ακούω τα φσσσσσσ .Δεν σε αφήνει το αυτοκίνητο να οδηγήσης ήρεμα!!!
-
Για οσους δεν το εχουν δει πρασινο...3 πολυ καλα βιντεακια http://www.youtube.com/watch?v=nPQK7Kpe ... re=related' target='_blank
http://www.drivers-republic.com/dr_tv/i ... rea=videos' target='_blank
http://www.youtube.com/watch?v=NcbJSezn ... annel_page' target='_blank ...εμενα μου φαινεται πολυ φουτουριστικο,βεβαια ειναι εξαιρετικα νεανικο.Μην ξεχνατε οτι το viper green ειναι το μονο χρωμα που βγηκε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για το scirocco,ολη η υπολοιπη χρωματικη παλετα ειναι αυτουσια απο το Eos,οποτε αν καποιος θελει να δει ενα χρωμα που δεν εχει πετυχει στο δρομο,απλα κοιταει ενα Eos... -
Εγώ πάντως όταν το έκλεισα πρώτη επιλογή λευκό και αν δεν υπήρχε μετά πράσινο πιστεύω οτι είναι τα χρώματα που του ταιριάζουν και 3 επιλογή το μπλέ. Τώρα όμως που βλέπω ότι όλοι το θέλουν λευκό, και αφού δεν το βρίσκουν το πέρνουν σε άλλο χρώμα, και το επαινούν μάλιστα (αφού δεν βρίσκουν λευκό), θα το έπαιρνα σε πράσινο.
-
δεν πιστευω με τιποτα οτι οταν θα αλλαξει καποιος αμορτισερ θα του πουν 2000-3000 ευρω...νομιζω οτι δεν ειναι σοβαρος αυτος που ειπε τετοιο πραγμα....συντηρηση dcc????γιατι τι ειναι και θελει συντηρηση...μονο αλλαγη αμορτισερ θελει που πιστευω οτι θα ειναι πιο ακριβα αλλα αν τα κανονικα κανουν 500 ευρω του dcc θα κανουν 900....δεν εχουν δα και κατι τρελο...μια βαλβιδα ηλεκτρονικη εχουν που αλλαζει την συμπιεση και επαναφορα...ολα τα αλλα τα κανει ο μικροεπεξεργαστης.....μηπως σου ειπαν τοσα λεφτα για να το βαλεις στο μελλον σαν εξτρα??
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Για οσους δεν το εχουν δει πρασινο...3 πολυ καλα βιντεακια http://www.youtube.com/watch?v=nPQK7Kpe ... re=related' target='_blank' target='_blank
http://www.drivers-republic.com/dr_tv/i ... rea=videos' target='_blank' target='_blank
http://www.youtube.com/watch?v=NcbJSezn ... annel_page' target='_blank' target='_blank ...εμενα μου φαινεται πολυ φουτουριστικο,βεβαια ειναι εξαιρετικα νεανικο.Μην ξεχνατε οτι το viper green ειναι το μονο χρωμα που βγηκε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για το scirocco,ολη η υπολοιπη χρωματικη παλετα ειναι αυτουσια απο το Eos,οποτε αν καποιος θελει να δει ενα χρωμα που δεν εχει πετυχει στο δρομο,απλα κοιταει ενα Eos...E θα το δουμε σε λιγο καιρο απο τον mirage οποτε δεν ανησυχουμε καθολου
-
Ο χρήστης PSO_GEORGE έγραψε:
δεν πιστευω με τιποτα οτι οταν θα αλλαξει καποιος αμορτισερ θα του πουν 2000-3000 ευρω...νομιζω οτι δεν ειναι σοβαρος αυτος που ειπε τετοιο πραγμα....συντηρηση dcc????γιατι τι ειναι και θελει συντηρηση...μονο αλλαγη αμορτισερ θελει που πιστευω οτι θα ειναι πιο ακριβα αλλα αν τα κανονικα κανουν 500 ευρω του dcc θα κανουν 900....δεν εχουν δα και κατι τρελο...μια βαλβιδα ηλεκτρονικη εχουν που αλλαζει την συμπιεση και επαναφορα...ολα τα αλλα τα κανει ο μικροεπεξεργαστης.....μηπως σου ειπαν τοσα λεφτα για να το βαλεις στο μελλον σαν εξτρα??[list:38i9swnm][/list:u:38i9swnm]
Αυτό μου το είπε ο πωλητής στην αντισπροσωπεία που το έκλεισα.Κ μάλιστα οταν το παράγγειλα υπήρχε ένα λευκό με extra το dcc ετοιμοπαράδοτο.Έτσι έμαθα το κόστος συντήρησης!
VW Scirocco