-
Εχω βαρεθει να διαβαζω posts απο ανθρωπους που δεν γνωριζουν καποια πραγματα και λενε ο,τι τους κατεβει για να θαψουν την προσπαθεια και τα τεχνολογικα επιτευγματα μιας εταιριας επειδη η εταιρια που 'συμπαθουν' δεν εχει κατι αντιστοιχο ως απαντηση.
Ανοιξτε και κανα βιβλιο ή ακομα και διαφημιστικο εντυπο να δειτε και να διαβασετε μερικα πραγματα και μετα γραψτε για το θεμα.
Καλο θα σας κανει, θα μαθετε και 2-3 πραγματακια.
Σταματηστε την παραπληροφορηση.
Θα ξεχασουμε στο τελος κι αυτα που διδαχθηκαμε και διδασκουμε!Υ.Γ.: Το θεμα αφορα το Scirocco και οχι τι θα κανει ή θα κυκλοφορησει ή τι θα θελατε να κανει καποια αλλη αυτοκινητοβιομηχανια.
Φιλικα!
-
-
Ο χρήστης chrismk2 έγραψε:
Εχω βαρεθει να διαβαζω posts απο ανθρωπους που δεν γνωριζουν καποια πραγματα και λενε ο,τι τους κατεβει για να θαψουν την προσπαθεια και τα τεχνολογικα επιτευγματα μιας εταιριας επειδη η εταιρια που 'συμπαθουν' δεν εχει κατι αντιστοιχο ως απαντηση.
Ανοιξτε και κανα βιβλιο ή ακομα και διαφημιστικο εντυπο να δειτε και να διαβασετε μερικα πραγματα και μετα γραψτε για το θεμα.
Θα ξεχασουμε στο τελος κι αυτα που διδαχθηκαμε και διδασκουμε!Υ.Γ.: Το θεμα αφορα το Scirocco και οχι τι θα κανει ή θα κυκλοφορησει ή τι θα θελατε να κανει καποια αλλη αυτοκινητοβιομηχανια.
Φιλικα!
Πολύ σωστός. Μου κάνεις πάντως εντύπωση αυτή η ζήλεια απέναντι στο Scirocco. Κάποιοι δεν μπορούν να χωνέψουν πως η VW έβγαλε τέτοιο αμάξι. Το γουστάρουν, είναι σαφές, αλλά τους πονάει που είναι VW και όχι από κάποια άλλη εταιρεία της οποίας είναι οπαδοί (άλλο πάλι κι αυτό, μετά τις ομάδες έχουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες οπαδούς ). Κι εγώ μέχρι τώρα έχω πάρει 3 αμάξια από τη VW (προφανώς γιατί ήμουν ευχαριστημένος), αλλά δεν έχω μπει ποτέ σε topic άλλης εταιρείας να αρχίσω τις κακίες και τις κατινιές. Αν δε μου αρέσει κάποιο αμάξι δεν έχω λόγο να ασχοληθώ. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός το έχετε κάνει...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ποιός κλαίει με το DSG;μαλλον οσοι ανταγωνιστες δεν εχουν παρουσιασει κατι αντιστοιχο...
-
Eδώ εγώ κλαίω, που δεν έχω...
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Πολύ σωστός. Μου κάνεις πάντως εντύπωση αυτή η ζήλεια απέναντι στο Scirocco. Κάποιοι δεν μπορούν να χωνέψουν πως η VW έβγαλε τέτοιο αμάξι. Το γουστάρουν, είναι σαφές, αλλά τους πονάει που είναι VW και όχι από κάποια άλλη εταιρεία της οποίας είναι οπαδοί (άλλο πάλι κι αυτό, μετά τις ομάδες έχουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες οπαδούς ). Κι εγώ μέχρι τώρα έχω πάρει 3 αμάξια από τη VW (προφανώς γιατί ήμουν ευχαριστημένος), αλλά δεν έχω μπει ποτέ σε topic άλλης εταιρείας να αρχίσω τις κακίες και τις κατινιές. Αν δε μου αρέσει κάποιο αμάξι δεν έχω λόγο να ασχοληθώ. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός το έχετε κάνει...
+1
Ακριβως οπως τα λες
(ομοιως 3 VWs +1 περιστασιακα) -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Eδώ εγώ κλαίω, που δεν έχω...ετσι ειναι...
'Τι να την κανεις τη ζωη,αμα δεν εχεις DSG' που λεει και το γνωστο ασμα
-
Φιλικα!
Πάντως εσυ ακούγεσαι περισσότερο φανατισμένος απο όλους όσους έχουν γράψει εδω μέχρι τώρα. Και μόνο ότι έχεις αγοράσει 3 φόρες ίδια μάρκα αυτοκίνητο δείχνει ότι δείχνεις τυφλή εμπιστοσύνη σε μια εταιρία που ουσιαστικά πουλάει μόνο όνομα.. γιατί η ποιότητα/αξιοπιστία που την κάνανε γνωστή εχει πάει περίπατο εδω και καιρό..
Μέχρι τώρα δεν ήθελα να μιλήσω, αλλά επειδή βαρέθηκα να ακούω για τεχνολογικά θαύματα του 1.4 και σαχλαμάρες, ας γράψουν όσοι έχουν Golf GT 170ps με περισσότερο απο 15.000 χλμ πόσα προβλήματα έχουν παρουσιάσει και αν θα ξανα-αγόραζαν TSi. Ενας κινητήρας για να είναι τεχνολογικό θάυμα πρέπει να είναι και αξιόπιστος. Ας μιλήσουν και οι άλλοι κάτοχοι Golf V για τα κιβώτια, με τις δευτέρες να χτυπάνε, τις όπισθεν να κολλάνε, για τα λάδια που καίγανε τα TFSi και οι αντιπρόσωποι τους λέγανε οτι είναι φυσιολογικό..
-
Το 3θυρο γκολφ δλδ τι θα είναι για το γκολφ;
Βασικά η VW έχει μπλέξει τα μπούτια της.
Το Scirocco φαίνεται να καταργεί το 3θυρο GTi, και ξαφνικά το επόμενο GTi θα είναι πιο δυνατό.
Δηλαδή όταν είναι διαθέσιμο το GTi το Scirocco 2.0 ποιός θα το πάρει;Δηλαδή εντάξει ωραίο το Scirocco , αλλα αν εξαιρέσεις την εξωτερική εμφάνιση, το επόμενο GTi θα είναι καλύτερο και με μεγαλύτερους χώρους.
Γενικά το golf VI θα έχει καινούριο εσωτερικό με καλύτερα υλικά και ποιότητα κατασκευής και αίσθησή μου είναι ότι θα κοστίζει το ίδιο με το scirocco (για ίδιας ισχύς κινητήρες) αλλά με σημαντικά καλύτερο εξοπλισμό.
Σαν να μου φαίνεται ψιλοαπάτη και προχειροδουλειά το scirocco, κατάφεραν για πρώτη φορά να σχεδιάσουν ένα ελκυστικό όχημα που πουλάει μόνο με την εμφάνιση και μετά του πέταξαν το ταμπλό του EOS, το οποίο είναι το ταμπλό του golf V με διαφορετικής σχεδίασης αεραγωγούς, του έβαλαν μια τριγωνική χειρολαβή στην πόρτα και ένα διαφορετικό κάθισμα για διαφοροποίηση και έτοιμο.
Ούτε καν τον καινούριο 2λιτρο δεν του φόρεσαν.Πολύ πιθανό να πέσουν οι τιμές του μόλις κυκλοφορήσει το καινούριο golf.
Η κίνηση τους είναι πολύ σωστή επιχειρηματικά, ακόμη και αν καποιοι αδυνατούν να το δουν. Αν έβαζαν το εσωτερικό και τους κινητήρες του νέου Golf στο Scirocco, απλά θα είχαν σβήσει το Golf, και δε νομίζω να είναι μέσα στους στόχους τους αυτό.
Μην κολλάτε στα νούμερα και στα 11 άλογα παραπάνω. Εκτός του ότι πολλές φορές αυτό είναι απλά ένα μαρκετίστικο κόλπο (δείτε πχ Golf, A3, Leon, που, ενώ φοράνε τον ίδιο ακριβώς κινητήρα, ανακοινώνονται ελαφρώς διαφορετικές τιμές ιπποδύναμης), στο βαρύτερο Golf τα 11 αυτά άλογα θα εξανεμιστούν.
Εξάλλου το Scirocco υπερτερεί καθαρά του Golf σε εμφάνιση και οδική συμπεριφορά, με το τελευταίο να υπερτερεί σε χώρους και ευκολία χρήσης. Οπότε, to Golf κρατάει τους αγοραστές του (χάνοντας ένα ποσοστό προς το ομόσταβλο Scirocco), ενώ το Scirocco προσελκύει και αγοραστές που δε θα τους περνούσε ποτέ από το μυαλό να παρουν το Golf. Πώς μεταφράζεται όλο αυτό; Αύξηση πωλήσεων για τη VW...
Υ.Γ. Αυτό περί τιμών είναι φρούδες ελπίδες. Τα αυτοκίνητα δεν είναι κινητά, ούτε υπολογιστές...
Δεν είναι μόνο τα 11 άλογα διαφορά ούτε είναι μαρκενιτίστικο κόλπο. Ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι πιο σύγχρονος με μεταβλητή βαλβίδα εισαγωγής έχει χαμηλότερη κατανάλωση και τραβάει καλύτερα πιο χαμηλά.
Αλήθεια μήπως ξέρεις πόση είναι η διαφορά σε βάρος του golf 6 και του scirocco;Σε εμφάνιση το scirocco υπερτερεί αναμφισβήτητα όχι μόνο έναντι του golf αλλά και ολόκληρου του ανταγωνισμού στο segment c. Σε οδηγική συμπεριφορά δεν ξέρω θα πρέπει να τα οδηγήσω και τα δύο και να κρίνω. Η λογική πάντως μου λέει ότι οι διαφορές οδηγικά των δυο τους θα είναι ελάχιστες αφού στηρίζονται στο ίδιο πάτωμα.
Μάλιστα σε όλες τις κριτικές που έχω διαβάσει όλοι λένε ότι οι διαφορές με το golf είναι δυσδιάκριτες και σίγουρα δεν θα είναι αντιληπτές από τους μη πάρα πολύ έμπειρους.Το τρίθυρο golf μπορεί να χάσει τύπους σαν κι εμένα εργένης 31 χρονών που διαθέτει 25 χιλιάρικα για αμάξι του segment c. Αφού λοιπόν το golf υστερεί σε εμφάνιση η αναβαθμισμένη ποιότητα είναι αυτή που θα κάνει κάποιον να το προτιμήσει.
υ.γ. Οι τιμές των αυτοκινήτων όπως και όλων των προϊόντων μεταβάλλονται ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες
-
Ξέχασα να σας πώ πως το δικό μου τεχνολογικό θαύμα (TSi 170) πάλι στάζει λάδια.
Είναι πιθανόν απο μια μεταλλική φλάτζα απο κάτω, που έχει αλλαχτεί ήδη μια φορά (η μήπως δύο; δεν θυμάμαι γιατί τον τελευταίο χρόνο έχει βγάλει περίπου 4 μήνες στο συνεργείο).Απο ότι φαίνεται θα το αποχωριστώ πάλι καμια 15αρία μέρες μέχρι να το φτιάξουν (για μερικούς μήνες) και να κάνουν επιστημονικές ερεύνες πάνω στο πρόβλημα. Το πόρισμα βέβαια είναι πάντα το ίδιο: 'Αστοχία υλικού'.
βαρέθηκα
-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Φιλικα!
Πάντως εσυ ακούγεσαι περισσότερο φανατισμένος απο όλους όσους έχουν γράψει εδω μέχρι τώρα. Και μόνο ότι έχεις αγοράσει 3 φόρες ίδια μάρκα αυτοκίνητο δείχνει ότι δείχνεις τυφλή εμπιστοσύνη σε μια εταιρία που ουσιαστικά πουλάει μόνο όνομα.. γιατί η ποιότητα/αξιοπιστία που την κάνανε γνωστή εχει πάει περίπατο εδω και καιρό..
Μέχρι τώρα δεν ήθελα να μιλήσω, αλλά επειδή βαρέθηκα να ακούω για τεχνολογικά θαύματα του 1.4 και σαχλαμάρες, ας γράψουν όσοι έχουν Golf GT 170ps με περισσότερο απο 15.000 χλμ πόσα προβλήματα έχουν παρουσιάσει και αν θα ξανα-αγόραζαν TSi. Ενας κινητήρας για να είναι τεχνολογικό θάυμα πρέπει να είναι και αξιόπιστος. Ας μιλήσουν και οι άλλοι κάτοχοι Golf V για τα κιβώτια, με τις δευτέρες να χτυπάνε, τις όπισθεν να κολλάνε, για τα λάδια που καίγανε τα TFSi και οι αντιπρόσωποι τους λέγανε οτι είναι φυσιολογικό..
Έχω πάρει 3 VW γιατί ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος. Και γιατί, εκτός από την προσωπική μου εμπειρία, φρόντισα να ενημερωθώ και από άλλες πηγές, με την ενημέρωση αυτή να συνηγορεί προς την αρχική μου απόφαση. Αν είσαι ευχαριστημένος δεν έχεις λόγο για πειραματισμούς...
Σε 3 Golf που είχα μέχρι τώρα (II, IV και V) δε μου χτύπησε πορέ η δευτέρα, δε μου κόλλησε ποτέ η όπισθεν, και δε μου έκαψαν ποτέ λάδια (πέρα από τα φυσιολογικά που σου ανέφερα, πριν την πρώτη αλλαγή, που αναφέρονται και στο manual). Επίσης ποτέ δεν έχω μπει σε topic κάποιου πχ Alfa Romeo (αναφέρω τη συγκεκριμένη μάρκα, γιατί εκεί θα βρεις τους περισσότερους κολλημένους) για να γράψω πόσο μάπα είναι το αμάξι, και τι κορόιδα αυτοί που το παίρνουν. Αν δε μου αρέσει, δε θα ασχοληθώ, οτιδήποτε άλλο είναι αρρωστημένο. Για πες μου, ποιος είναι φανατικός;
Είναι πιθανόν απο μια μεταλλική φλάτζα απο κάτω, που έχει αλλαχτεί ήδη μια φορά (η μήπως δύο; δεν θυμάμαι γιατί τον τελευταίο χρόνο έχει βγάλει περίπου 4 μήνες στο συνεργείο).Απο ότι φαίνεται θα το αποχωριστώ πάλι καμια 15αρία μέρες μέχρι να το φτιάξουν (για μερικούς μήνες) και να κάνουν επιστημονικές ερεύνες πάνω στο πρόβλημα. Το πόρισμα βέβαια είναι πάντα το ίδιο: 'Αστοχία υλικού'.
βαρέθηκα
Φυσικά το να στάζει λάδια το αμάξι δεν είναι φυσιολογικό. Προφανώς έπεσες σε ελαττωματικό κομμάτι (συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες). Αυτό, σε συνδυασμό με τα (άθλια συνήθως) συνεργεία των ελληνικών αντιπροσωπειών, καθιστά το πρόβλημα ακόμη μεγαλύτερο. Σου παρουσιάστηκε από την αρχή ή μήπως μετά από κάποιο servive; Πάντως κι εγώ, παρόλο που εκτιμώ πολύ την εταιρεία και τα προϊόνται που βγάζει, έχω πολύ άσχημες εμπειρίες από συνεργείο αντιπροσωπείας (συγκεκριμένα, την ΕΤΕΑ, στη Θεσσαλονίκη). Μπορώ να σου πω απίστευτες ιστορίες...
-
Εν τω μεταξύ το τρομερό είναι ότι αν μπει κάποιος να διαβάσει το τόπικ τόσα που ακούει για τα κιβώτια θα νομίζει οτι σπάνε κάθε μέρα.
Και αυτό δε συμβαίνει μόνο σε αυτό το τόπικ, αλλά σε πολλά. Καλά τώρα είναι δυνατόν να σπάνε έτσι τα κιβώτια; ΛοΛ
-
Mου ειπαν να το πηγαιννω μεχρι 3500 σαλ μεχρι τα 1000 χλμ και απο κει και μετα σταδιακα να το ανοιξω. Παντως θελω να πω τουτο μετα απο μια νυχτερινη βολτα στις στροφες της παραλιακης (Βαρκιζα-Σουνιο) Δεν κοπαναει κα8ολου και στριβει με την ιδια γλυκα οπως οταν πηγαινει ευθεια.. Στριβει σαφως καλυτερα απ το audi a3 1.6 fsi ambition που ειχα πριν. Α και φοραει απ τη μανα του MICHELIN.
-
Μετα απο 3+1 VW απο Golf mk1 1.1l , Golf mk2 1,05l που μετατραπηκε σε 1.8 GTI 16V , Golf mk2 GTI 8V γνησιο + Passat 3BG 1.6 μπορω με βεβαιοτητα να σας πω οτι τη φραση 'προσθετω λαδια' την εχω χρησιμοποιησει μονο για τη Lancia Delta mk2 1.4 που ειχα και συμπεριφεροταν σαν 2χρονο!
Να σας πω επισης οτι με ειχε αφησει στα κρυα του λουτρου παμπολλες φορες απο ολικη απωλεια λαδιων (προβλημα στη φλαντζα του καρτερ - αστοχια υλικου το βαφτισανε) αλλα και απο αδυναμια εκκινησης του κινητηρα (προβλημα στη γενικη ασφαλειοθηκη στο χωρο του κινητηρα με υγρασια - αστοχια υλικου το βαφτισανε). Επισης , για καποιο παραξενο λογο (αστοχια υλικου το βαφτισανε - κι αυτο) εχανε λαδια απο το παγουρακι του υδραυλικου κυκλωματος του συστηματος διευθυνσης.Τελος , οι τριγμοι ειχανε αρχισει ,χωρις υπερβολη , απο την πρωτη εβδομαδα!
Κατα τα αλλα εστριβε υπεροχα αλλα παντα ειχα την ανησυχια αν θα με παει σπιτι μου! -
Ο χρήστης chrismk2 έγραψε:
Μετα απο 3+1 VW απο Golf mk1 1.1l , Golf mk2 1,05l που μετατραπηκε σε 1.8 GTI 16V , Golf mk2 GTI 8V γνησιο + Passat 3BG 1.6 μπορω με βεβαιοτητα να σας πω οτι τη φραση 'προσθετω λαδια' την εχω χρησιμοποιησει μονο για τη Lancia Delta mk2 1.4 που ειχα και συμπεριφεροταν σαν 2χρονο!Μην συγκρίνεις τα παλία-καλά VW με αυτά που βγαίνουν τα τελευταία 10 χρόνια. Δεν έχουν καμία σχέση.
-
Καλα... σαν το σκαραβαιο κολλητου μου... Απο το 1972 μεχρι σημερα εχει κανει 320,000+χλμ με το ιδιο μοτερ (Μπλοκ) !
Και τοτε δε δινανε εγγυησεις για 2 χρονια + επεκταση με επιπλεον κοστος και γραπτους ορους...
-
βαρέθηκα
Αυτο μου ακουγεται απλο...το ειχα παθει στο πολο μου και απλα μονος μου αλλαξα αυτη τη ροδελιτσα που βιδωνει μαζι με το παξιμαδι στο καρτερ απο εκει που πεφτουν τα λαδια και τελειωσε...ειχε φαγωθει και δεν το ειχα προσεξει μιας και μονος μου αλλαζω τα λαδια μου...ειναι πολυ απλο αν ειναι αυτο το προβλημα που μαλλον αυτο ειναι...απλα ανεβασε το σε εναν γρυλο και κοιτα το..
-
Μετα απο 3+1 VW απο Golf mk1 1.1l , Golf mk2 1,05l που μετατραπηκε σε 1.8 GTI 16V , Golf mk2 GTI 8V γνησιο + Passat 3BG 1.6 μπορω με βεβαιοτητα να σας πω οτι τη φραση 'προσθετω λαδια' την εχω χρησιμοποιησει μονο για τη Lancia Delta mk2 1.4 που ειχα και συμπεριφεροταν σαν 2χρονο!
Μην συγκρίνεις τα παλία-καλά VW με αυτά που βγαίνουν τα τελευταία 10 χρόνια. Δεν έχουν καμία σχέση.
To Passat στο οποιο αναφερομαι ειναι μοντελο 2003.
-
Πιστευω οτι τα πραγματα θα ειναι καλυτερα για
το νεο scirocco σε επιπεδο αξιοπιστιας. Θα ηταν κριμα και αδικο ενα τοσο ομορφο
και οδηγοκεντρικο αυτοκινητο να πεσει θυμα μετριας ποιοτητας απο τυχον κακες
διαχειριστικες αποφασεις του τμηματος λογιστηριου της αυτοκινητοβιομηχανιας... -
Επομενως να υποθεσω οτι η VW μειωσε την ιπποδυναμη του TSI κατα 10 ιππους αλλα αυξησε την αξιοπιστια? Το ελπιζω.
VW Scirocco