-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Φιλε Morpheus , στην περιπτωση αυτη των 0-400 δεν ισχυουν τα 'απλα μαθηματικα', γιατι
πολυ απλα εχουμε ταχυτητα εξοδου με την ταχυτητα των 160km/h περιπου και οχι
σταθερη ταχυτητα στην διαρκεια αυτης της αποστασης.
Η μεθοδος των τριων οπως εσπευσε φιλος απο το forum να διευκρινησει, δεν λειτουργει
εδω.
Εκτος αυτου, αν στο video παγωσεις την εικονα στο 2:54-2:55 προσεχοντας το σημαδι που υπαρχει στην διακεκομενη γραμμη αναμεσα στα δυο αυτοκινητα θα δεις καθαρα, ανεξαρτητα απο την γωνια ληψης οτι η αποσταση μεταξυ τους ειναι πολυ μικροτερη απο αυτην που ισχυριζεσαι, ποσο μαλλον απο αυτη που υπολογιζεις με την μεθοδο των τριων. (22 μετρα).Τελος, σκοπος μου δεν ειναι να επιβαλλω την αποψη μου, ουτε να αμφισβητησω την δικη σου, απλα να βρω και να αναφερω αυτο που πραγματικα ισχυει...
Σίγουρα τα 160 είναι ταχύτητα εξόδου, αλλά 0.5 sec πριν δεν ήταν κάτω απο 150... το παράδειγμα μου ήταν για να δείξω χονδρικά οτι το 0.5 sec σε αυτές τις ταχύτητες είναι μια χ απόσταση... το δείγμα εξακολουθεί να είναι σε αυτές τις ταχύτητες... ας μην μπλέκουμε με τα χιλιοστά, θέλεις αντί 22, να είναι 20 μέτρα...? 19... 18...? (δεν θα τα χαλάσουμε εκεί) και πάλι καρότσες είναι... αλλά είναι δεδομένο ότι αυτές είναι οι διαφορές σε αυτές τις ταχύτητες...
Εαν επιμένεις να κοιτάς το video, δες στο 4:15 και θα καταλάβεις... υπάρχει ένα καρέ όπου έχει βγεί το golf απο το πλάνο και το astra δεν έχει μπει καν ακόμη (το συγκεκριμένο πλάνο έχει 'άνοιγμα' τουλάχιστον 2 αυτοκίνητα)... και αυτό είναι 0.4' ...Ξανά, η κίνηση δν είναι ομαλή αλλά μεταβαλόμενη...
Για να ισχύουν τα λεγόμενα σου θα 'επρεπε σε όλη τη διάρκεια της κίνησης δηλ από χ=0m μέχρι χ=400m να έχει σταθερή ταχύτητα 160km/h πράγμα που όπως καταλαβαίνεις δν συμβαίνει.22m είναι περίπου το ύψος μιας 6οροφης πολυκατ !!!
Πες τα red_monster γιατι κοντευω να παθω εγκεφαλικο με αυτα που ακουω...
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Δεν είμαι δικηγόρος κανενός (δεν θέλω να πάω άλλωστε στην κόλαση λόγω επαγγέλματος!) αλλά το αναφέρει ΚΑΘΑΡΑ ότι κάνει μια ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. Σε αυτό συμφωνώ.Όπως γράφει ο Μορφέας αν υποθέσουμε ότι έχουμε ταχύτητα εξόδου 160 χλμ/ώρα στο 400άρι τότε 0.5 δλτ πριν θα έχουμε ΧΟΝΤΡΙΚΑ 150 χλμ/ώρα. Οποτε για ΕΥΚΟΛΙΑ ας βάλουμε 155 χλμ/ώρα μέση ταχύτητα για αυτό το μισό δευτερόλεπτο. Οπότε είναι 155 χλμ/ώρα = 155*1000/3600= 43 μέτρα/δλτ . Άρα για το μισό δευτερόλεπτο είναι 21 μέτρα περίπου .Οπότε βγάζοντας τα 4+ του αυτόματου που είναι μπροστά περισσεύουν περίπου 16 μέτρα από τον μπροστά προφυλακτήρα του χειροκίνητου μέχρι τον πίσω προφυλακτήρα του αυτόματου που είναι μπροστά. Δηλαδή χοντρικά 3.5-4 καρότσες.
Εγώ νομίζω διαφωνείτε γιατί σαν φαίνονται πολλές οι καρότσες για το ίδιο αυτοκίνητο. Και όντως έτσι είναι. Όπως ξανάγραψα από άλλα φόρουμ σε πραγματικές δοκιμές με σχετικά καλή εκκίνηση του χειροκίνητου το αυτόματο στο τετρακοσάρι είναι μπροστά 1.5+- καρότσα περίπου. Στο βίντεο που ανέβηκε προφανώς δεν έγινε καλή εκκίνηση του χειροκίνητου ή μπορεί να παίζανε και άλλα ρόλο (καλύτερα λάστιχα το αυτόματο, πιο ανοιγμένος ο κινητήρας κλπ).
Μην κολλάμε όμως σε νούμερα όπως ειπώθηκε...
Φίλε Professeur δν θέλω να ανοίξω διαμάχη μαζί σου αλλά μαλλόν έχεις μπλέξει τη φυσική λίγο...Υπάρχει διαφορά μεταξύ μεταβαλόμενης κίνησης και ομαλής.
Εσύ θεωρείς πως κινείται σε όλη την διάρκεια με 155 η 150 η ότι άλλο βάζεις κάτω και κάνεις πράξεις. Η φυσική δν είναι αράδιασμα πράξεων αλλά λογική και παρατήρηση.
Δν είναι οτι διαφωνό γιατι μου φαίνονται πολλές οι καρότσες αλλά τελείως λάθος ο συλλογισμός σου ,
φιλικα -
Σε 0,5 και με αυτές τις ταχύτητες και τις ιπποδυνάμεις πρακτικά η ταχύτητα μένει σταθερή.
-
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
Σε 0,5 και με αυτές τις ταχύτητες και τις ιπποδυνάμεις πρακτικά η ταχύτητα μένει σταθερή.Μου φαινεται πρεπει να ξεσκονισεις λιγο τα βιβλια Φυσικης και Μαθηματικων
που εκανες στο σχολειο... -
ΟΚ
-
-
Για να μην εκθειαζουμε κιολας το κατα τα αλλα πρακτικοτατο και 'εξυπνο' DSG, παραθετω επισης τιμες στο 400αρι για GTI Edition 30 vs GTI E30 DSG:
(14,7sec/160kmh vs 14,6sec/160kmh απο 4Τ).
Δηλαδη 0,1sec με την ιδια ταχυτητα εξοδου.
Ειναι αυτο που σωστα ανεφερε ο proffeseur οτι μετα απο την 2α το manual
μαζευει την διαφορα, οπως επισης και ο Καβουρας αν δεν κανω λαθος που εντοπισε
τις κοντυτερες τριτες πρωτες σχεσεις του dsg vs manual.
Στο πολυσυζητημενο video οπου καποιοι εξακολουθουν να μην μπορουν να διακρινουν
την πραγματικη αποσταση που ισοδυναμει σε 0,5sec περιπου, ειχα αναφερει μεταξυ αλλων
οτι ηταν ταχυτατος και εμπειρος μεν ο γνωστος Ιαπωνας οδηγος αγωνων στις αλλαγες του manual αλλα σε χαλαρη διαθεση και με μετρια εκκινηση στο manual GTI το αποτελεσμα δεν ηταν ακρως αντιπροσωπευτικο...
Για του λογου το αληθες, αποδειξη τα αδιαμφησβητητα νουμερα των 4Τ.
Αυτα επειδη βιαζονται μερικοι να κανουν τουμπες για την υπεροχη του DSG σε επιπεδο
αριθμων. -
-
από Lord_Rutherford την 27/11/08 17:42 ....
Λόρδε συγκινήθηκα.Απλά respect.
Πρέπει να έχουν περάσει κοντά τα 20 χρόνια από την τελευταία φορά που έπιασα στα χέρια μου ολοκληρώματα, σειρές Fourier, ανάδελτα κ.α.Η ουσία όλων αυτών βέβαια είναι αυτό που έχει ειπωθεί πολλάκις. Στα 160, και ενώ η κίνηση είναι επιταχυνόμενη, δεν θα δεις και χειροπιαστή διαφορά στα χαω σε μισό δεύτερο.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Δεν μπορεις να καταλαβεις οτι η ταχυτητα δεν ειναι σταθερη?
Τα αυτοκινητα δεν μετριουνται 'κλειδωμενα' στα 160km/h.
Το εχει πει τοσος κοσμος στο forum οχι μονο εγω...Δεν κρατάω την ταχύτητα σταθερή, απλά βάζω μια τιμή για να προσδιορίσω τη σταθερα. Επίσης η συνάρτηση δεν είναι αυτή που προσδιορίζει επακριβώς την επιταχυνόμενη κίνηση του αμαξιού, αλλά είμαι μια καλή προσέγγιση.
Απλά το έκανα όλο αυτό για να μη λέτε για σταθερές ταχύτητες.
Mr Κίκιζα επειδή δε θέλω να είμαι καυστικός δεν απαντάω με τον τρόπο που απαντάς και συ συνεχίζεις. Σταμάτα να λές τα ίδια και τα ίδια χωρίς να ξέρεις. Με διαφορά 0,5 και ταχύτητα στα 400μ 160 είναι αυτά τα νούμερα. Εγώ δεν ξέρω αν η ταχύτητα στα 400μ είναι 160 ή 150, απλά παίρνω τα δεδομένα και παράγω το αποτέλεσμα που θέλουμε.
-
Συγνώμη τόσες μέρες τι λέτε? αυτά είναι τεχνικά θέματα, νομίζω υπάρχει ειδικό πόστ για τέτοια θέματα. Και πάλι συγνώμη για την παρατήρηση. Οδηγώ από την Δευτέρα το αυτοκίνητο και για να μην σας κουράζω με μια λέξη είναι καταπληκτικό!!! Καλό απόγευμα σε όλους, Σωτήρης.
-
Ο χρήστης galimanis έγραψε:
Συγνώμη τόσες μέρες τι λέτε? αυτά είναι τεχνικά θέματα, νομίζω υπάρχει ειδικό πόστ για τέτοια θέματα. Και πάλι συγνώμη για την παρατήρηση. Οδηγώ από την Δευτέρα το αυτοκίνητο και για να μην σας κουράζω με μια λέξη είναι καταπληκτικό!!! Καλό απόγευμα σε όλους, Σωτήρης.καλοταξιδο και πολλα και απροβληματιστα χλμ.
ποια εκδοση πηρες; -
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου 1.4 λευκό χωρίς εξτρά
-
Λοιπόν έχει γίνει ένα χάος με αυτό το off topic...
Κανένα σώμα στην Γη δεν κάνει ευθύγραμμη ομαλή κίνηση εξαιτίας τριβών και αντιστάσεων. Μόνο στο διάστημα.
Ακόμα και όταν προχοράει το αμάξι με σταθερή ταχύτητα η κίνηση δεν είναι εοκ γιατί πάντα αλλάξει κάποια παράμετρος όπως αντίσταση αέρα. Για ελάχιστα χρονικά διαστήματα (χιλιστα του δευτερολέπτου) ίσως να είναι εφικτό.
Τα ολοκληρώματα του Lord_Rutherford έχουν σωστές πράξεις αλλά ο τύπος είναι για εοκ.
Πιο χειροπιαστά. Όταν είστε σε ένα 1600αρι τουρμπάτο (νορμάλ πράγματα, μην ακούσω τίποτα ακραίο...) και το σανιδώσετε δεν αισθάνεστε μία πίεση; Αυτό είναι η επιτάχυνση. Το νιώθετε σε συνέχεια; Δεν νομίζω. Αυτό σημαίνει πως η επιτάχυνση δεν είναι το ίδιο 'δυνατή' σε όλο το φάσμα.
Όταν τα αμάξια τρέχουν για 400 μέτρα, τα τελευταία δεύτερα δεν κρατάνε σταθερή την ταχύτητα. Επίσης άλλη ταχύτητα εξόδου έχει το matiz και άλλη της veyron στα 400 μέτρα. Από αυτά τα δύο μπορούμε να κατάλαβουμε ότι η veyron μπορεί να πιάσει 40 khm σε ένα χρόνο και μετα να προχοράει με 40. Αυτό όμως δεν έχει κάποιο νόημα στις μετρήσεις... Γιατί για ίδια ταχύτητα και σταθέρη ξέρουμε ότι το κάθε όχημα κάνει ένα Α χρονικό διάστημα... Ποιος ο λόγος να μετρήσεις κάτι που γνωρίζεις ήδη;
Στις μετρήσεις αυτοκινήτων να ξέρετε ότι μετράμε επιτάχυνση. Αυτό μας νοιάζει για το κάθε αμάξι.
Ελπίζω να μην τα έκανα χειρότερα και να σας ξεμπέρδεψα...
ΥΓ: Φυσικός έπρεπε να γίνω μου φαίνεται....
-
Τα πράγματα δεν είναι τόσο περίπλοκα. Όταν τερματίζει το πρώτο αυτοκίνητο σε ενδιαφέρει η ταχύτητα του δεύτερου. Από εκείνου θα βρεις τα μέτρα.
Επίσης βάλτε τα νούμερα κάτω και παίξτε. Και με 140 να το βάλεις να πάει και με 160, στη μια θα βγάλεις 17μ στην άλλη 22. Σιγά τα ωά. Το θέμα είναι η τάξη μεγέθους και αυτή είναι περίπου στα 20μ.
-
Τα ολοκληρώματα του Lord_Rutherford έχουν σωστές πράξεις αλλά ο τύπος είναι για εοκ.
Ο τύπος δεν είναι για εοκ, αλλά για επιταχυνόμενη κίνηση με επιτάχυνση η οποία μειώνεται (όπως συμβαίνει). Νομίζω πως η προσέγγιση είναι πολύ καλή, αλλά αν θέλετε μπορούμε να τα βάλουμε κάτω με ιπποδυνάμεις, αεροδυναμικές αντιστάσεις και τα πάντα.
-
Τα πράγματα δεν είναι τόσο περίπλοκα. Όταν τερματίζει το πρώτο αυτοκίνητο σε ενδιαφέρει η ταχύτητα του δεύτερου. Από εκείνου θα βρεις τα μέτρα.Επίσης βάλτε τα νούμερα κάτω και παίξτε. Και με 140 να το βάλεις να πάει και με 160, στη μια θα βγάλεις 17μ στην άλλη 22. Σιγά τα ωά. Το θέμα είναι η τάξη μεγέθους και αυτή είναι περίπου στα 20μ.
Aς υποθέσουμε οτι έχουμε ένα αυτοκίνητο με πάρα πολύ κοντό κιβώτιο που τελειώνει στα 130 και ένα άλλο ίδιο αυτοκίνητο με normal κιβώτιο που τελειώνει στα 200.
το 130αρι προφανώς θα έχει πολύ γρηγορότερο 0-100 από το 200αρι , στο τελός των 400m με την παραπάνω λογική το πρώτο θα έχει ταχύτητα εξόδου τα 130 και το δευτερο τα 145 , άρα το 200αρι θα είναι μπροστα κατά ...καρότσες... σου φαίνεται λογικό?
-
Δεν μπορεις να καταλαβεις οτι η ταχυτητα δεν ειναι σταθερη?
Τα αυτοκινητα δεν μετριουνται 'κλειδωμενα' στα 160km/h.
Το εχει πει τοσος κοσμος στο forum οχι μονο εγω...Δεν κρατάω την ταχύτητα σταθερή, απλά βάζω μια τιμή για να προσδιορίσω τη σταθερα. Επίσης η συνάρτηση δεν είναι αυτή που προσδιορίζει επακριβώς την επιταχυνόμενη κίνηση του αμαξιού, αλλά είμαι μια καλή προσέγγιση.
Απλά το έκανα όλο αυτό για να μη λέτε για σταθερές ταχύτητες.
Mr Κίκιζα επειδή δε θέλω να είμαι καυστικός δεν απαντάω με τον τρόπο που απαντάς και συ συνεχίζεις. Σταμάτα να λές τα ίδια και τα ίδια χωρίς να ξέρεις. Με διαφορά 0,5 και ταχύτητα στα 400μ 160 είναι αυτά τα νούμερα. Εγώ δεν ξέρω αν η ταχύτητα στα 400μ είναι 160 ή 150, απλά παίρνω τα δεδομένα και παράγω το αποτέλεσμα που θέλουμε.
Eγω μιλαω για πολυ συγκεκριμενα παραγματα, για συγκεκριμενα αυτοκινητα, και αποστασεις, **για το συγκεκριμενο και μονο παραδειγμα **που αφορα το video
dsg vs manual. To ποιος ξερει και ποιος οχι στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν κρινεται απο την εξισωση που μας παρεθεσες αλλα απο την απλη κατανοηση και εκτιμηση μιας εικονας σε συγκεκριμενο χρονικο διαστημα την οποια ΑΔΥΝΑΤΕΙΣ να καταλαβεις ή εστω να παραδεχτεις.
Εσυ απλα παιρνεις δεδομενα και παραγεις το αποτελεσμα που ΘΕΛΕΙΣ χωρις να βλεπεις την πραγματικη εικονα που αποτυπωνει το video οπως αυτη φαινεται καθαρα και τις παραμετρους κατω απο τις οποιες εχει γινει η δοκιμη.
Αν γνωριζες πραγματικα να υπολογιζεις σωστα **ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ **που χρειζονται για να παραγεις το αποτελεσμα, θα επρεπε να γνωριζεις οτι θα πρεπει να εχεις στην εξισωση ΚΑΙ την ταχυτητα των δυο αυτοκινητων για την χρονικη στιγμη που θελουμε να υπολογισουμε την αποσταση μεταξυ τους.
Ως εκ τουτου το παραδειγμα σου ειναι ημιτελες και ακυρο.
Και οταν καποιος δεν αντιλαμβανεται πραγματικα αυτο που βλεπει μπροστα του ε ας με συγχωρεσει που γινομαι και λιγο καυστικος, αλλα τι να κανω αμα επιμενει στο λαθος του? -
Ο τύπος δεν είναι για εοκ, αλλά για επιταχυνόμενη κίνηση με επιτάχυνση η οποία μειώνεται (όπως συμβαίνει). Νομίζω πως η προσέγγιση είναι πολύ καλή, αλλά αν θέλετε μπορούμε να τα βάλουμε κάτω με ιπποδυνάμεις, αεροδυναμικές αντιστάσεις και τα πάντα.Ναι έκανα λάθος αλλά και εσύ χάνεις κάτι. Είναι επιταχυνόμενη κίνηση με ομαλή μείωση της επιτάχυνσης και όχι απλά μείωση της επιτάχυνσης. Και αυτό δεν συμβαίνει για τον απλό λόγω της υπάρξεως ταχυτήτων...
Και πως ορίζεις εσυ το εκθέτη του χρόνου t ως 1/2;
Μόνο αν έχεις κάτι ομαλό μπορείς να κάνεις παιχνίδι με δύο διαφορετικά σώματα. Αλλιώς θέλεις απαραίτητα τα άλλα 2 μέρη της φυσικής που παραλείπεις... Ενέργειες και δυνάμεις.Όπως λέει και ο φίλος Γρηγόρης είναι μια ελειπής προσέγγιση.
-
Ο τύπος δεν είναι για εοκ, αλλά για επιταχυνόμενη κίνηση με επιτάχυνση η οποία μειώνεται (όπως συμβαίνει). Νομίζω πως η προσέγγιση είναι πολύ καλή, αλλά αν θέλετε μπορούμε να τα βάλουμε κάτω με ιπποδυνάμεις, αεροδυναμικές αντιστάσεις και τα πάντα.
Στην χρονικη στιγμη που μας ενδιαφερει να βρουμε ποια αποσταση ισοδυναμει με
0.5sec εχουμε επιταχυνομενη κινηση για το δευτερο οχημα το οποιο ακομα δεν εχει τερματισει στα 400 μετρα, αρα η επιταχυνση δεν μειωνεται αλλα ειναι συνεχως αυξανομενη
μεχρι το σημειο των 400 μετρων.
VW Scirocco