-
Ο χρήστης Δρομέας έγραψε:
Κάβουρα ήσουν κατατοπιστικότατος σχετικά με το DSG μου έλυσες κάθε απορία....ευχαριστώ που είχες την υπομονή να κάτσεις να γράψεις ένα τόσο μεγάλο κείμενο.Κάτι τελευταίο θα ήθελα να σε ρωτήσω, σου έχει περάσει από το μυαλό η σκέψη πως θα ήταν καλύτερα αν το είχες πάρει χειροκίνητο; Κοινώς υπάρχουν στιγμές που μετάνιωσες που διάλεξες το DSG; ευχαριστώ
Πιστευω πως οποιος συνηθιζει σε dsg τελικα δν το αλλαζει με τιποτα!
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Βλέποντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης μου έκανε εντύπωση που κάποιοι θα επέλεγαν το καφέ. Το έχει παραγγείλει κανείς σε αυτό το χρώμα; Θα με ενδιέφερε να το δω από κοντά. Σε αντιπροσωπεία δεν πιστεύω να υπάρχει...
Με ενδιαφερει παρα πολυ αυτο το χρωμα και εχω μαζεψει πολλες φωτογραφιες
σε διαφορετικες γωνιες ληψης και με διαφορετικο φωτισμο, μιας και η αποχρωση
του αλλαζει αρκετα...
Αν θες μπορω να σου στειλω μερικες φωτο με πμΕυχαριστώ Γρηγόρη, αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο να μην τις έχω. Έχω σχεδόν όποια φωτογραφία του Scirocco κυκλοφορεί στο δίκτυο. Το θέμα είναι να το δω από κοντά. Γιατί από τις φωτογραφίες δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα...
-
Ο χρήστης Δρομέας έγραψε:
Κάβουρα ήσουν κατατοπιστικότατος σχετικά με το DSG μου έλυσες κάθε απορία....ευχαριστώ που είχες την υπομονή να κάτσεις να γράψεις ένα τόσο μεγάλο κείμενο.Κανένα πρόβλημα.
Αν αργότερα σκεφτείς κάποιο σκηνικό που πιστεύεις ότι θα σε δυσκόλευε, εδώ είμαι (στείλε pm).Κάτι τελευταίο θα ήθελα να σε ρωτήσω, σου έχει περάσει από το μυαλό η σκέψη πως θα ήταν καλύτερα αν το είχες πάρει χειροκίνητο; Κοινώς υπάρχουν στιγμές που μετάνιωσες που διάλεξες το DSG; ευχαριστώ
Όχι.Ακόμα και αρχικά που δυσκολεύτηκα λίγο στην προσαρμογή σε παρκάρισμα σε έντονα κατηφορικό/ανηφορικό δρόμο (για μένα αυτό ήταν το πιο δύσκολο), συνέχιζα να απολαμβάνω την επιλογή μου χωρίς τύψεις.
Μη σου πω ότι έχω φτάσει στο άλλο άκρο:χαίρομαι από τη χαρά μου και ακόμα θα χρειαστεί να βάλω μπροστά το αμάξι και το πάω γύρω το οικοδομικό τετράγωνο.
Πορωνόμουν μάλιστα που έβλεπα τις αλλαγές που γίνονταν σαν playstation.τρελό κάψιμο έτσι?Μου έχει περάσει όμως μία αντίστοιχη ιδέα:πόσο τυχερός μπορεί να είμαι που άκουσα τον πατέρα μου και πήρα το ρίσκο να βάλω DSG, παρότι λόγω του καιρού που το πήρα εγώ το αμάξι, δεν υπήρχαν test drive DSG (μου είπαν ότι πλέον κυκλοφορούν ένα leon FR DSG και ένα Golf 1.4T 140 DSG), δεν είχα την πολυτέλεια να μου πει κανείς τίποτα για την λειτουργία του, τα θετικά-αρνητικά, τον τρόπο που 'σκέφτεται' και συμπεριφέρεται σε διάφορες 'περίεργες' συνθήκες κτλ-κτλ. Και πίστεψέ με, είναι ένα πολύ μεγάλο (-) όταν βρίσκεσαι μεταίχμιο 'DGS οr no-DSG?' και 'να δώσω 2400€ για κάτι που δεν ξέρω αν θα με βολέψει ή όχι?'. Δεν είναι ένα έξτρα που και να μην το χρησιμοποιήσεις δεν έγινε και τίποτα (πχ navigation). Αν δε σε βολέψει και δεν μπορείς να το οδηγήσεις (που λέει ο λόγος), τέλος...αναγκαστικά το πουλάς. (εντάξει...στο scirocco το DSG είναι πιο φτηνό, αλλά και πάλι το κόστος είναι μεγάλο και μιλάμε πάντα για ένα ριζικό έξτρα)
Ειλικρινά πιστεύω ότι θα έκανα μεγάλη βλακεία αν δεν το έβαζα, καθώς μεταμορφώνει το αμάξι (πάντα κατά την δική μου ταπεινή άποψη).Κι όλα αυτά τα θυμάμαι κάθε φορά που βάζω μπροστά το αμάξι για να το μετακινήσω έστω ελάχιστα μέτρα.
Ελπίζω να σε κάλυψα.Ευχαριστώ Γρηγόρη, αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο να μην τις έχω. Έχω σχεδόν όποια φωτογραφία του Scirocco κυκλοφορεί στο δίκτυο.
-
Στο link που αναφέρει ο jntaras για τον κινητήρα του s3 sto scirocco γράφει κάτι για 170 άλογα τα οποία θα είναι διαθέσιμα από άνοιξη γνωρίζει κανείς τι εννοεί?????
-
Φιλε Morpheus , στην περιπτωση αυτη των 0-400 δεν ισχυουν τα 'απλα μαθηματικα', γιατι
πολυ απλα εχουμε ταχυτητα εξοδου με την ταχυτητα των 160km/h περιπου και οχι
σταθερη ταχυτητα στην διαρκεια αυτης της αποστασης.
Η μεθοδος των τριων οπως εσπευσε φιλος απο το forum να διευκρινησει, δεν λειτουργει
εδω.
Εκτος αυτου, αν στο video παγωσεις την εικονα στο 2:54-2:55 προσεχοντας το σημαδι που υπαρχει στην διακεκομενη γραμμη αναμεσα στα δυο αυτοκινητα θα δεις καθαρα, ανεξαρτητα απο την γωνια ληψης οτι η αποσταση μεταξυ τους ειναι πολυ μικροτερη απο αυτην που ισχυριζεσαι, ποσο μαλλον απο αυτη που υπολογιζεις με την μεθοδο των τριων. (22 μετρα).Τελος, σκοπος μου δεν ειναι να επιβαλλω την αποψη μου, ουτε να αμφισβητησω την δικη σου, απλα να βρω και να αναφερω αυτο που πραγματικα ισχυει...
Σίγουρα τα 160 είναι ταχύτητα εξόδου, αλλά 0.5 sec πριν δεν ήταν κάτω απο 150... το παράδειγμα μου ήταν για να δείξω χονδρικά οτι το 0.5 sec σε αυτές τις ταχύτητες είναι μια χ απόσταση... το δείγμα εξακολουθεί να είναι σε αυτές τις ταχύτητες... ας μην μπλέκουμε με τα χιλιοστά, θέλεις αντί 22, να είναι 20 μέτρα...? 19... 18...? (δεν θα τα χαλάσουμε εκεί) και πάλι καρότσες είναι... αλλά είναι δεδομένο ότι αυτές είναι οι διαφορές σε αυτές τις ταχύτητες...
Εαν επιμένεις να κοιτάς το video, δες στο 4:15 και θα καταλάβεις... υπάρχει ένα καρέ όπου έχει βγεί το golf απο το πλάνο και το astra δεν έχει μπει καν ακόμη (το συγκεκριμένο πλάνο έχει 'άνοιγμα' τουλάχιστον 2 αυτοκίνητα)... και αυτό είναι 0.4' ... -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Κάποιον μου θυμίζει εμένα αυτό το σκηνικό...2039 φωτογραφίες. Σε όλα τα χρώματα, κάτω από όλες τις πιθανές συνθήκες.
Μη μου ζητήσετε όμως σας παρακαλώ να σας τις στείλω. Ψάξτε στο flickr και στα σχετικά forums. Πολύ καλό είναι το http://www.forum-auto.com/marques/volkswagen/sujet2060-7490.htm, αν και δεν καταλαβαίνω λέξη έχει πολύ καλές φωτογραφίες...Καλό θα ήταν όμως να μην αποφασίσετε για χρώμα αν δεν το δείτε από κοντά. Το πιο πιθανό είναι πως δε θα είναι αυτό που περιμένατε...
-
Μαλλον μιλαει για το 160αρι το οποιο το 'βαφτιζει ' 170αρι...
Στη Μ.Βρετανια υπαρχει προς το παρον μονο το 2.0. -
Ο χρήστης chrismk2 έγραψε:
Μαλλον μιλαει για το 160αρι το οποιο το 'βαφτιζει ' 170αρι...
Στη Μ.Βρετανια υπαρχει προς το παρον μονο το 2.0.Ισως αναφερει δυνατοτερη εκδοση Diesel...
-
Δε νομίζω ότι εννοεί τα 160 γιατί αναφέρει συγκεκριμένα ''But the range will expand in January 2009 with the arrival of a 160bhp 1.4 Twincharger unit and a 140bhp 2.0-litre common-rail diesel. A more powerful, 170bhp derv arrives later next spring.'' Πάντως βάζωντας η VW τον κινητήρα που κινεί το s3 στο scirocco δείχνει πως το υποστηρίζει και βασίζεται σε αυτό αφού το s3 κατά την γνώμη μου είναι από τα γρηγορότερα και καλύτερα αυτοκίνητα μαζί με το EVO και μερικά άλλα, τα supercars εξαιρούνται.
-
Σαν να μην εχεις αδικο
-
http://images.forum-auto.com/mesimages/ ... JPG24..jpg' target='_blank' target='_blank
Ρε παιδια ξερει κανεις αν αυτα τα καθισματα ειναι διαθέσιμα ή οχι? Δεν τα βρισκω στο configurator του site της VW αλλα κατα τα αλλα κυκλοφορουν στο διαδικτυο.>Ο χρήστης takeshyvouk έγραψε:
Δε νομίζω ότι εννοεί τα 160 γιατί αναφέρει συγκεκριμένα ''But the range will expand in January 2009 with the arrival of a 160bhp 1.4 Twincharger unit and a 140bhp 2.0-litre common-rail diesel. A more powerful, 170bhp derv arrives later next spring.'' Πάντως βάζωντας η VW τον κινητήρα που κινεί το s3 στο scirocco δείχνει πως το υποστηρίζει και βασίζεται σε αυτό αφού το s3 κατά την γνώμη μου είναι από τα γρηγορότερα και καλύτερα αυτοκίνητα μαζί με το EVO και μερικά άλλα, τα supercars εξαιρούνται.
Αν υποψιαστω οτι παρηγγειλα το 160 και βγαινει 170....θα πεθανω!
-
Για το ντίζελ λέει. Από την άλλη, αν είναι να πεθάνεις για δέκα άλογα, τότε μήπως πρέπει να σκεφτείς ξανά τις αξίες σου;
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Φιλε Morpheus , στην περιπτωση αυτη των 0-400 δεν ισχυουν τα 'απλα μαθηματικα', γιατι
πολυ απλα εχουμε ταχυτητα εξοδου με την ταχυτητα των 160km/h περιπου και οχι
σταθερη ταχυτητα στην διαρκεια αυτης της αποστασης.
Η μεθοδος των τριων οπως εσπευσε φιλος απο το forum να διευκρινησει, δεν λειτουργει
εδω.
Εκτος αυτου, αν στο video παγωσεις την εικονα στο 2:54-2:55 προσεχοντας το σημαδι που υπαρχει στην διακεκομενη γραμμη αναμεσα στα δυο αυτοκινητα θα δεις καθαρα, ανεξαρτητα απο την γωνια ληψης οτι η αποσταση μεταξυ τους ειναι πολυ μικροτερη απο αυτην που ισχυριζεσαι, ποσο μαλλον απο αυτη που υπολογιζεις με την μεθοδο των τριων. (22 μετρα).Τελος, σκοπος μου δεν ειναι να επιβαλλω την αποψη μου, ουτε να αμφισβητησω την δικη σου, απλα να βρω και να αναφερω αυτο που πραγματικα ισχυει...
Σίγουρα τα 160 είναι ταχύτητα εξόδου, αλλά 0.5 sec πριν δεν ήταν κάτω απο 150... το παράδειγμα μου ήταν για να δείξω χονδρικά οτι το 0.5 sec σε αυτές τις ταχύτητες είναι μια χ απόσταση... το δείγμα εξακολουθεί να είναι σε αυτές τις ταχύτητες... ας μην μπλέκουμε με τα χιλιοστά, θέλεις αντί 22, να είναι 20 μέτρα...? 19... 18...? (δεν θα τα χαλάσουμε εκεί) και πάλι καρότσες είναι... αλλά είναι δεδομένο ότι αυτές είναι οι διαφορές σε αυτές τις ταχύτητες...
Εαν επιμένεις να κοιτάς το video, δες στο 4:15 και θα καταλάβεις... υπάρχει ένα καρέ όπου έχει βγεί το golf απο το πλάνο και το astra δεν έχει μπει καν ακόμη (το συγκεκριμένο πλάνο έχει 'άνοιγμα' τουλάχιστον 2 αυτοκίνητα)... και αυτό είναι 0.4' ...Ναι το εχω δει, και στο αμεσως επομενο καρε το Megane (και οχι το Astra) ειναι στη μεση του καρε, και το καρε χωραει απο την πλευρα του Megane που ειναι και η πιο κοντινη και ρεαλιστικη στην καμερα (παγωνοντας δηλαδη το Megane στο καρε), ειναι ενα αυτοκινητο και κατι και οχι 'τουλαχιστον 2 αυτοκινητα'.
Πρεπει να κανεις 'τρελες εκπτωσεις' στα μετρα γιατι και τα 18 στα οποια ηδη εχεις φτασει
ειναι αστρονομικο νουμερο... -
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Βλέποντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης μου έκανε εντύπωση που κάποιοι θα επέλεγαν το καφέ. Το έχει παραγγείλει κανείς σε αυτό το χρώμα; Θα με ενδιέφερε να το δω από κοντά. Σε αντιπροσωπεία δεν πιστεύω να υπάρχει...
Με ενδιαφερει παρα πολυ αυτο το χρωμα και εχω μαζεψει πολλες φωτογραφιες
σε διαφορετικες γωνιες ληψης και με διαφορετικο φωτισμο, μιας και η αποχρωση
του αλλαζει αρκετα...
Αν θες μπορω να σου στειλω μερικες φωτο με πμΕυχαριστώ Γρηγόρη, αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο να μην τις έχω. Έχω σχεδόν όποια φωτογραφία του Scirocco κυκλοφορεί στο δίκτυο. Το θέμα είναι να το δω από κοντά. Γιατί από τις φωτογραφίες δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα...
ΟΚ. Μηπως εχεις εσυ καμμια φωτο με το εσωτερικο σε catch up cashmere alcantara,
(οχι του configurator, το εχω δει) γιατι μεχρι στιγμης δεν εχω καταφερει να βρω... -
Ναι το εχω δει, και στο αμεσως επομενο καρε το Megane (και οχι το Astra) ειναι στη μεση του καρε, και το καρε χωραει απο την πλευρα του Megane που ειναι και η πιο κοντινη και ρεαλιστικη στην καμερα (παγωνοντας δηλαδη το Megane στο καρε), ειναι ενα αυτοκινητο και κατι και οχι 'τουλαχιστον 2 αυτοκινητα'.
Πρεπει να κανεις 'τρελες εκπτωσεις' στα μετρα γιατι και τα 18 στα οποια ηδη εχεις φτασει
ειναι αστρονομικο νουμερο...Η αλήθεια είναι οτι κάνω 'εκπτώσεις' μήπως και καταλάβεις το point μου...
Επιμένω στο αρχικό νούμερο και δεν έχεις παρα να βγείς έξω και να το επαληθεύσεις με ένα φίλο σου... ή να παρακολουθήσεις έναν αγώνα dragster και να δείς πόση είναι στο 400άρι η απόσταση που χωρίζει δύο αυτοκίνητα τα οποία τερματίζουν με διαφορά 0.5 και 1 sec αντίστοιχα... ή να παρακολουθήσεις τα γνωστά νυχτερινά 'φιλικά ανοίγματα' όπου εκεί θα διαπιστώσεις ότι (λόγω και μεγαλύτερης ταχύτητας) 2 αυτοκίνητα που περνούν κάτω απο τη γέφυρα με 1 sec διαφορά, απέχουν... κολώνα!
Όλα τα παραπάνω θα μπορούσες να τα αποφύγεις με απλά μαθηματικά, αλλά...Anyway... το κουράσαμε και ξεφύγαμε και απο το τόπικ.
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Ναι το εχω δει, και στο αμεσως επομενο καρε το Megane (και οχι το Astra) ειναι στη μεση του καρε, και το καρε χωραει απο την πλευρα του Megane που ειναι και η πιο κοντινη και ρεαλιστικη στην καμερα (παγωνοντας δηλαδη το Megane στο καρε), ειναι ενα αυτοκινητο και κατι και οχι 'τουλαχιστον 2 αυτοκινητα'.
ειναι αστρονομικο νουμερο...Η αλήθεια είναι οτι κάνω 'εκπτώσεις' μήπως και καταλάβεις το point μου...
Επιμένω στο αρχικό νούμερο και δεν έχεις παρα να βγείς έξω και να το επαληθεύσεις με ένα φίλο σου... ή να παρακολουθήσεις έναν αγώνα dragster και να δείς πόση είναι στο 400άρι η απόσταση που χωρίζει δύο αυτοκίνητα τα οποία τερματίζουν με διαφορά 0.5 και 1 sec αντίστοιχα... ή να παρακολουθήσεις τα γνωστά νυχτερινά 'φιλικά ανοίγματα' όπου εκεί θα διαπιστώσεις ότι (λόγω και μεγαλύτερης ταχύτητας) 2 αυτοκίνητα που περνούν κάτω απο τη γέφυρα με 1 sec διαφορά, απέχουν... κολώνα!
Όλα τα παραπάνω θα μπορούσες να τα αποφύγεις με απλά μαθηματικά, αλλά...Anyway... το κουράσαμε και ξεφύγαμε και απο το τόπικ.
Ξεφυγαμε ειναι η αληθεια μερικως γιατι τουλαχιστον η αντιπαραθεση εχει να κανει με χρονους DSG vs manual κιβωτιων που δεχεται και το scirocco.
Δεν αντιπαραθετω τις αποψεις μου γιατι ετσι απλα...
Σου δειχνω με στοιχεια στο συγκεκριμενο παραδειγμα, με συγκεκριμενα αυτοκινητα και ταχυτητες οτι η διαφορα δεν ειναι 'καροτσες' οπως αρχικα εκφραστηκες.
Φαινεται ΚΑΘΑΡΑ στο video μεσα στους χρονους και στα καρε που αναφερθηκα πριν...
Τωρα αν δεν θες ή δεν μπορεις να το καταλαβεις αυτο ειναι ενα αλλο θεμα. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Για το ντίζελ λέει. Από την άλλη, αν είναι να πεθάνεις για δέκα άλογα, τότε μήπως πρέπει να σκεφτείς ξανά τις αξίες σου;Ωχ-Αμαν! It hit me!
το 14ρι scirocco ειναι 0.1s πιο αργο κι απο το golf GT! και φθηνοτερο!
-
ΟΚ. Μηπως εχεις εσυ καμμια φωτο με το εσωτερικο σε catch up cashmere alcantara,
(οχι του configurator, το εχω δει) γιατι μεχρι στιγμης δεν εχω καταφερει να βρω...Τώρα με έπιασες αδιάβαστο...
-
Δεν μπορώ να καταλάβω επακριβώς που διαφωνείτε (συμφωνώ όμως περισσότερο με το Μορφέα γιατί δίνει απλά μια ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ που είναι και το ζητούμενο άλλωστε) ...
Ας πάμε στο 0-100 όπου έχουμε και επίσημα στοιχεία (για το GTI). Το μεν χειροκίνητο θέλει 7.2 δλτ και το DSG θέλει 6.8 δλτ. Όταν λοιπόν το αυτόματο θα περνά τη νοητή γραμμή του 0-100 το χειροκίνητο θα θέλει άλλα 0.4 δλτ για να την φτάσει. ΜΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ καθώς σωστά αναφέρθηκε η κίνηση είναι επιταχυνόμενη και όχι ευθύγραμμη ομαλή έχουμε για το χειροκίνητο:ας υποθέσουμε ότι έχει ΠΕΡΙΠΟΥ 96 χλμ/ωρα ΜΕΣΗ ταχύτητα από τη στιγμή που περνά το αυτόματο τη νοητή γραμμή μέχρι να τερματίσει και αυτό. Οπότε έχουμε:
96 χλμ/ώρα = 96 * 1000 / 3600 μετρα/δλτ = 26 μετρα/δλτ . Αφού βρίσκεται 0.4 δευτερόλεπτα πίσω από το αυτόματο αυτό σημαίνει ότι απέχει από τη ΜΟΥΡΗ του αυτόματου (τη νοητή γραμμή) ΠΕΡΙΠΟΥ 26*0.4=10.5 μέτρα.
Η μούρη επομένως του χειροκίνητου απέχει από τη μούρη του αυτόματου ΠΕΡΙΠΟΥ 10 +- μέτρα. Αν αφαιρέσουμε τώρα την καρότσα του αυτόματου που είναι μπροστά (περίπου 4.3 μέτρα) τότε βλέπουμε ότι η μούρη του χειροκίνητου απέχει από τον πίσω προφυλακτήρα του αυτόματου περίπου 6 μέτρα. Δηλαδή 1.5 καρότσα στο 0-100 μπροστά το αυτόματο.
Αυτό είναι λογικό. Όχι μόνο από νούμερα αλλά και από δοκιμές σε άλλα φόρουμ. Το αυτόματο 1η και 2α είναι ΣΑΦΩΣ μπροστά 1 με 1.5 καρότσα. ΟΜΩΣ από εκεί και πάνω το χειροκίνητο αρχίζει και 'μαζεύει'.Όχι άμεσα αλλά 'μαζεύει'. Στο 0-100 επομένως αλλά και στο 0-400 (που γεμίζει την τρίτη δηλαδή) το αυτόματο θα είναι μπροστά ΕΙΔΙΚΑ αν έχει ενεργοποιημένο και το launch control.
-
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
το 14ρι scirocco ειναι 0.1s πιο αργο κι απο το golf GT! και φθηνοτερο!Ειλικρινά πιστεύεις ότι αυτό το 0,1sec μπορείς να το αντιληφθείς κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες?
Πραγματικά που κολλάει το ότι 'επειδή είναι πιο αργό είναι και άρα πιο φτηνό'?
Τα νούμερα δε λένε ούτε τη μισή αλήθεια για ένα αμάξι.
Έλεος με αυτή την αριθμο-λαγνεία. (πόσο 0-100 έκανε, τι γύρο πίστας έχει, 0-400m πόσα sec έκανε και πόσα έπιασε κ.ο.κ.)
Λες και ένα αμάξι είναι μόνο μία μηχανή.Όπως και το ότι σχολιάστηκε εκτενώς για το πόσες 'καρότσες'/μέτρα έριξε το DSG GTI στο (γλ)astra opc.
Εγώ το έβαλα καθαρά και μόνο για να δείξω ότι το DSG παρότι προσθέτει βάρος στο αμάξι, καταφέρνει να κινήσει ένα αμάξι πιο γρήγορα από ό,τι αν το ίδιο αμάξι είχε manual σασμάν.
Παρόλα αυτά 'εμείς' κολλήσαμε στο πόσα (ακριβώς) μέτρα ήταν μπροστά το GTI σε σχέση με το opc, όταν σε συνθήκες δρόμου αυτές οι διαφορές εκμηδενίζονται.
Αυτά τα ~0,5sec στο 0-400m είναι τόοοσο αμελητέα και ανούσια όταν μιλάμε για συνθήκες δρόμου, που μπορεί, επειδή εσύ έχεις ζεστάνει καλύτερα τα λάστιχα στο αμάξι σου (ενώ ο άλλος τα έχει παγωμένα), να ξεκινήσεις καλύτερα και τελικά να τον 'τσαγιάσεις' (που λένε ).ΥΓ:To manual 'μαζεύει' το DSG στα πολλά km/h γιατί το DSG σε σχέση με το χειροκίνητο σασμάν έχει:
-πιο κοντές την 1η 2α και 3η,
-η 4η είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με το manual και μετά
-η 5η και 6η είναι λίγο και αρκετά πιο μακριές από το manual κιβώτιο.
Οπότε είναι θέμα κλιμάκωσης του σασμάν, πέρα από πιο γρήγορη αλλαγή ταχυτήτων.
VW Scirocco