-
Ο χρήστης dr.spiderman έγραψε:
Αν θέλετε να συγκρίνετε κάποια Alfa με το Scirocco, αυτή μπορεί να είναι μόνο η Brera (παρόμοιο μέγεθος, εμφάνιση, κλπ). Βέβαια, η Brera είναι γνωστό ότι, παρόλο που είναι όμορφη, δε στρίβει, οπότε καλά κάνετε και δε διανοείστε τη σύγκριση.
να σαι καλα ρε olympian
Δικιο εχει.
Για την ακριβεια παει μονο μπροστα. Ουτε οπισθεν, ουτε δεξια, ουτε αριστερα. Μονο μπροστα. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Αν θέλετε να συγκρίνετε κάποια Alfa με το Scirocco, αυτή μπορεί να είναι μόνο η Brera (παρόμοιο μέγεθος, εμφάνιση, κλπ). Βέβαια, η Brera είναι γνωστό ότι, παρόλο που είναι όμορφη, δε στρίβει, οπότε καλά κάνετε και δε διανοείστε τη σύγκριση.
να σαι καλα ρε olympian
Δικιο εχει.
Για την ακριβεια παει μονο μπροστα. Ουτε οπισθεν, ουτε δεξια, ουτε αριστερα. Μονο μπροστα.Διαβάστε να ξεστραβωθείτε:
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/grouptests/227139/new_scirocco_vs_rivals.html' target='_blank
http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/alfa-romeo/brera-2006.aspxΚαι επίσης κόψτε τα spams. Αν θέλετε να κάνετε συγκρίσεις ανοίξτε ένα vs.
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Διαβάστε να ξεστραβωθείτε:
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/grouptests/227139/new_scirocco_vs_rivals.html' target='_blank
http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/alfa-romeo/brera-2006.aspxΚαι επίσης κόψτε τα spams. Αν θέλετε να κάνετε συγκρίσεις ανοίξτε ένα vs.
προτιμω να οδηγω για να ξεστραβωνομαι οπως λες..
σου θυμιζω,αν ξεχνας,το ποσο κατευθυνομενες ειναι ολες οι στηλες που παραθετεις..
επισης διαβαζοντας,ξεστραβωνεται ενα μεγαλο κομματι του λαου μας με τον ελευθερο τυπο και την αυριανη τοτε και τωρα...αν σου λεει κατι αυτο...
μην δινεις και πολυ βαση στο τι γραφει ο καθε ενας που κανει αυτη τη δουλεια...ιδιως οταν παινευουν το σπιτι σου..και σπιτι τους δυστυχως.. -
Ο χρήστης dr.spiderman έγραψε:
Διαβάστε να ξεστραβωθείτε:
προτιμω να οδηγω για να ξεστραβωνομαι οπως λες..
Το ίδιο κι εγώ. Και το Scirocco το οδήγησα...
σου θυμιζω,αν ξεχνας,το ποσο κατευθυνομενες ειναι ολες οι στηλες που παραθετεις..
Έχεις αποδείξεις; Είναι πολύ εύκολο να κατηγορείς τον άλλο ως κατευθυνόμενο όταν δε συμφωνεί με την κοσμοθεωρία σου. Όταν η πραγματικότητα δε συμφωνείς με τις απόψεις μου, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα, ε;
επισης διαβαζοντας,ξεστραβωνεται ενα μεγαλο κομματι του λαου μας με τον ελευθερο τυπο και την αυριανη τοτε και τωρα...αν σου λεει κατι αυτο...
Εν μέρει θα συμφωνήσω (ως προς τις δύο εφημερίδες που ανέφερες), αλλά γενικά θα διαφωνήσω. Στραβώνεσαι μόνο όταν παρακολουθείς τους διάφορους Πρετεντέρηδες να σου παρουσιάζουν τι είναι σωστό και τι λάθος. Ο μόνος τρόπος να ξεστραβωθείς είναι διαβάζοντας. Και διαβάζοντας τα πάντα, ακόμη και αντιδιαμετρικές μεταξύ τους απόψεις, έτσι ώστε να διαμορφώσεις τη δική σου, αλλά και να αξιολογήσεις τις πηγές ως προς την εγκυρότητα, αλλά και τα πιθανά κρυφά τους κίνητρα.
μην δινεις και πολυ βαση στο τι γραφει ο καθε ενας που κανει αυτη τη δουλεια...ιδιως οταν παινευουν το σπιτι σου..και σπιτι τους δυστυχως..
Γι' αυτό είπα πως πρέπει να έχεις πολλές πηγές και όχι μόνο μία...
-
Απο αυτα που εχω διαβασει (δυστυχως δεν την εχω οδηγησει), το παρακατω αρθρο ειναι αυτο που εκφραζει κατα τη γνωμη μου το target group της Brera.
'*Στρίβει... αέρα
Αυτό που κάνει την Brera να ξεχωρίζει καθώς την οδηγείς είναι η σταθερότητα, ο φιλικός και πολιτισμένος χαρακτήρας της, η άνεση και η εξαιρετική ποιότητα κύλισης που εμφανίζει. Σπορ δεν μπορείς να τη χαρακτηρίσεις, αλλά στο ρόλο του GT τα καταφέρνει περίφημα, κάνοντας τα χιλιόμετρα να δείχνουν... μέτρα και εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις, τη στιγμή που μπορείς να κινηθείς κυριολεκτικά... ατσαλάκωτος. *'
Eιπαμε: ειναι GT, που σημαινει Gran Turismo, που σημαινει οτι φυσικα δεν μπορει να συναγωνιστει καποιο αλλο αυτοκινητο , κατασκευασμενο (μονο) για να στριβει.
Αλλα οχι οτι δεν στριβει...
-
Απο αυτα που εχω διαβασει (δυστυχως δεν την εχω οδηγησει), το παρακατω αρθρο ειναι αυτο που εκφραζει κατα τη γνωμη μου το target group της Brera.'*Στρίβει... αέρα
Αυτό που κάνει την Brera να ξεχωρίζει καθώς την οδηγείς είναι η σταθερότητα, ο φιλικός και πολιτισμένος χαρακτήρας της, η άνεση και η εξαιρετική ποιότητα κύλισης που εμφανίζει. Σπορ δεν μπορείς να τη χαρακτηρίσεις, αλλά στο ρόλο του GT τα καταφέρνει περίφημα, κάνοντας τα χιλιόμετρα να δείχνουν... μέτρα και εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις, τη στιγμή που μπορείς να κινηθείς κυριολεκτικά... ατσαλάκωτος. *'
Eιπαμε: ειναι GT, που σημαινει Gran Turismo, που σημαινει οτι φυσικα δεν μπορει να συναγωνιστει καποιο αλλο αυτοκινητο , κατασκευασμενο (μονο) για να στριβει.
Αλλα οχι οτι δεν στριβει...
Δεν στριβει λεμε .Και στο παρκαρισμα ακομη πρεπει να καλεσεις κλαρκ για να σε βοηθησει!!!!
-
Eιπαμε: ειναι GT, που σημαινει Gran Turismo, που σημαινει οτι φυσικα δεν μπορει να συναγωνιστει καποιο αλλο αυτοκινητο , κατασκευασμενο (μονο) για να στριβει.Αλλα οχι οτι δεν στριβει...
Δηλαδή έχει και τιμόνι;
-
Τέρμα τα off-topic παρακαλώ.
-
ξερει κανεις τις προδιαγραφες του Dynaudio; ποσα μεγαφωνα; τι ενισχυτες; woofer; ποια πηγη; κτλ
και μια τιμη... -
olympian2.πιστευω εκτος του σιροκο εχεις οδηγησει και την brera 2.2.οποτε και κατεληξες στο οτι δεν στριβει,καθολα σεβαστο συμπερασμα..σωστα?
επισης,για το αν ειναι η οχι κατευθυνομενα η οχι,επιτρεψε μου να γνωριζω λιγα εστω πραγματα..η κατασταση δν σωζεται ακομα και αν διαβασεις το συνολο του ειδικου τυπου..απλα γιατι τα στρατοπεδα ειναι 3 και θα ακους 3 παγιες θεσεις..αρα ολοι καπου ειναι οι καλυτεροι..εξαρταται που διαβαζεις...! -
Ο χρήστης bab2112 έγραψε:
ξερει κανεις τις προδιαγραφες του Dynaudio; ποσα μεγαφωνα; τι ενισχυτες; woofer; ποια πηγη; κτλ
και μια τιμη...8 ηχεία (δυστυχώς όχι 10, όπως στο Golf, λόγω χώρου), 4 woofer, 4 tweeter, τελικοί ενισχυτές δίπλα στα ηχεία, πηγή η ίδια (RCD310 ή 510), 300W συνολικά (δεν ξέρω αν μιλάμε για maximum ή για RMS).
-
Ο χρήστης roulis21 έγραψε:
Ξερει κανεις αν το RCD510 εχει video in ωστε να παρει navibox και να δουλεψει Destinator?Νομίζω πως όχι. Είναι πολύ καλό αλλά δεν μου δίνει την εικόνα τόσο μεγάλης ευελιξίας όπως ενός In car PC. Για κάθε όμως λεπτομέρεια πέρνα μια βόλτα από το http://www.vwnavi.com όπου θα βρείς τα πάντα.
Μιας και αναφέρθηκε στην προηγούμενη σελίδα, η πλοήγηση του Rns510 είναι πραγματικά ΠΟΛΥ καλή και το λέει αυτό ένας 'μυστήριος' με τη λειτουργικότητα των διαφόρων gps. Για Αθήνα έχει τα πάντα μέχρι και το τελευταίο αδιέξοδο (για Ευρώπη έχει κάτι περισσότερο από τα πάντα) με ταχύτατη ανανέωση. Ακόμη και αν χάσει κάπου σήμα συνεχίζει να δίνει ινφο αφού είναι συνδεδεμένο με το καν-μπας και παίρνει από εκεί ίνφο για το που 'πάς' . Γενικά έχει πολλές επιλογές. Εχει πολύ καλή οθόνη και είναι πραγματικά ΤΑΧΥΤΑΤΟ σε όλες του λειτουργίες με την οθόνη αφής να πηγαίνει σφαίρα. Στο σκληρό των 30 γίγα τα 10 είναι δεσμευμένα από τους χάρτες αλλά και πάλι τα υπολειπόμενα 20 είναι αρκετά. Η κατασκευή είναι της Siemens (είναι βέβαιο ότι υπάρχουν εμπλεκόμενοι Έλληνες υπουργοί σε αυτό! ) και είναι στιβαρότατη.
Φυσικά ΔΕΝ διαβάζει ελληνικά (all time classic της VW σε όλα τα ραδιοκασετόφωνα της) και δυστυχώς αναγνωρίζει SD μόνο μέχρι 2 γίγα.Ταινίες βλέπεις ανετότατα με υπότιτλους σαν να έχεις ένα dvd player αλλά μόνο DVD. Avi, mpeg κλπ ξεχάστε τα. Επίσης μετά τα 20 κμ/ώρα για λόγους ασφαλείας κόβει την εικόνα της ταινίας και αφήνει μόνο τον ήχο για (και καλά κάνει θα έλεγα) αλλά με 200 ευρώ το παρακάμπτεις με αγορά ενός αντάπτορα αλλά το βρίσκω μαλακία. Εδώ κινδυνεύεις να σκοτωθείς απλά και μόνο ψάχνοντας τα mp3, πόσο μάλλον δε αν βλέπεις και καμιά Charlize !
Ενα τελευταίο 'αρνητικό' είναι ότι είναι ΘΕΟΒΑΡΟ σε σχέση με τα απλά. Μπορεί να παίρνει και +4-5 κιλά το αυτοκίνητο. 'Γαμώτο μετά την αποτυχημένη δίαιτα πάλι χάλασα την αναλογία κιλών ανά ίππο' !
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Για Αθήνα έχει τα πάντα μέχρι και το τελευταίο αδιέξοδοΕλλάδα δεν είναι όμως μόνο η Αθήνα. Αλλά ακόμη και αν ζεις και κινείσαι στην ΑΘήνα, το navigation θα το χρειαστείς όταν θα βγεις και παραέξω. Τα ίδιο ακούω και για το iGo τόσο καιρό (που είναι πράγματι χάρμα οφθαλμών και ταχύτατο), ότι στην Αθήνα είναι πλήρες. Μπορεί, αλλά στη Θεσσαλονίκη λείπει η μισή πόλη. Ακόμη και στην Αθήνα όμως υπάρχουν λάθη στις μονοδρομήσεις (πολύ σημαντικό και αυτό, δεν αρκεί να πάρω ένα snapshot από το google earth και να χαράξω τους δρόμους, πρέπει να τους διασχίσω και έναν προς έναν και να σημειώσω μονοδρομήσεις, απαγορεύσεις στροφών, φανάρια, κλπ).
Επίσης, τι γίνεται με τους χάρτες; Κάθε πότε βγαίνουν ανανεώσεις; Πόσο τους χρεώνουν;Επειδή σε τέτοια θέματα βάζω τη λειτουργικότητα πάνω από όλα, όπου όλα τα εργοστασιακά navigation υστερούν, θα προτιμήσω το PDA με Destinator. Αν ζούσα στην Ευρώπη, όπου οι χάρτες είναι τέλειοι παντού, πάλι PDA θα διάλεγα, με iGo (που έχει και τριδιάστατη αναπαράσταση για τη διαμόρφωση του εδάφους και κάποια κτίρια) ή Navigon (που δείχνει ακόμη και τις λωρίδες των δρόμων και τη σήμανσή τους). Πάντα τα third party software θα είναι ένα βήμα μπροστά από τα εργοστασιακά...
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Για Αθήνα έχει τα πάντα μέχρι και το τελευταίο αδιέξοδο
Ελλάδα δεν είναι όμως μόνο η Αθήνα. Αλλά ακόμη και αν ζεις και κινείσαι στην ΑΘήνα, το navigation θα το χρειαστείς όταν θα βγεις και παραέξω. Τα ίδιο ακούω και για το iGo τόσο καιρό (που είναι πράγματι χάρμα οφθαλμών και ταχύτατο), ότι στην Αθήνα είναι πλήρες. Μπορεί, αλλά στη Θεσσαλονίκη λείπει η μισή πόλη. Ακόμη και στην Αθήνα όμως υπάρχουν λάθη στις μονοδρομήσεις (πολύ σημαντικό και αυτό, δεν αρκεί να πάρω ένα snapshot από το google earth και να χαράξω τους δρόμους, πρέπει να τους διασχίσω και έναν προς έναν και να σημειώσω μονοδρομήσεις, απαγορεύσεις στροφών, φανάρια, κλπ).
Επίσης, τι γίνεται με τους χάρτες; Κάθε πότε βγαίνουν ανανεώσεις; Πόσο τους χρεώνουν;Επειδή σε τέτοια θέματα βάζω τη λειτουργικότητα πάνω από όλα, όπου όλα τα εργοστασιακά navigation υστερούν, θα προτιμήσω το PDA με Destinator. Αν ζούσα στην Ευρώπη, όπου οι χάρτες είναι τέλειοι παντού, πάλι PDA θα διάλεγα, με iGo (που έχει και τριδιάστατη αναπαράσταση για τη διαμόρφωση του εδάφους και κάποια κτίρια) ή Navigon (που δείχνει ακόμη και τις λωρίδες των δρόμων και τη σήμανσή τους). Πάντα τα third party software θα είναι ένα βήμα μπροστά από τα εργοστασιακά...
Θα συμφωνήσω 100%, επιπλέον να προσθέσω πως υπάρχει πιθανότητα να μην έχεις μαζί σου το αμάξι και να ψάχνεις ενα δρόμο.. ενα pda-navigator που μπορείς να έχεις ακόμα και στη τσέπη είναι γενικά η καλύτερη λύση.
-
Συμφωνώ μεν στα λεγομένα σας αλλά θα συμπλήρωνα ότι αν θέλεις να ασχοληθείς με την πλοήγηση καλό είναι να έχεις και τα δύο. Ειδικά στο αυτοκίνητο οι 2.5 , 3 ή 4 ίντσες έχουν πολύ μεγάλη διαφορά από τις 7 ίντσες του 510 όσον αφορά την ευκολία στο να το βλέπεις εν κινήσει. Και μένα οι χάρτες στο κινητό μου είναι σαφώς με μεγαλύτερη λεπτομέρεια από ότι του αυτοκίνητου (έχω θαλάσσιους, τοπογραφικούς, μονοπάτια και πράγματα που δεν θα περάσουν στα αυτοκίνητα ποτέ) αλλά αν θέλω να πάω κάπου με το αμάξι σαφώς του αυτοκινήτου είναι πιο 'εύκολο' να με κατευθύνει.
Για την κάλυψη εκτός από Aθήνα έχει πολλές ακόμη πόλεις. Ισως να μην φτάνει στο κορυφαίο επίπεδο αλλα για εργοστασιακό μάλλον είναι από τα 'καλά'. Την κάλυψη της τελευταίας έκδοσης μπορεί να τη δεί κάποιος στο επόμενο :
http://mapreporter.navteq.com/dur-web-e ... anguage=en -
Ο χρήστης stred έγραψε:
Θα συμφωνήσω 100%, επιπλέον να προσθέσω πως υπάρχει πιθανότητα να μην έχεις μαζί σου το αμάξι και να ψάχνεις ενα δρόμο.. ενα pda-navigator που μπορείς να έχεις ακόμα και στη τσέπη είναι γενικά η καλύτερη λύση.Βασικά μερικά τεράστια αρνητικά του ενσωματωμένου GPS στο αμάξι είναι:
- όταν χρησιμοποιείς άλλο αμάξι (πχ της γυναίκας-κοπέλας σου), δεν έχεις GPS
2)κοστίζει τα διπλά (και βάλε) από το καλύτερο PDA-PNA
3)όταν πουλήσεις το αμάξι, ξεμένεις πάλι από navigation, οπότε πάλι αναγκάζεσαι να το βάλεις και στο επόμενο αμάξι.συν του ότι μεταπωλητικά το ενσωματωμενο GPS δεν δίνει τίποτα (πέραν από κράχτη ).
Συν του ότι από όσο ξέρω βγαίνουν αναβαθμίσεις κάθε χρόνο περίπου αλλά ως νέοι χάρτες, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να ξανα-αγοράσετε τους χάρτες. Αντίστοιχα σε ένα PDA με πρόγραμμα destinator (ή garmin ή TomTom), οι αναβαθμίσεις είναι περίπου κάθε 6 μήνες μέσω net και είναι και τσάμπα.
Επίσης αφού είναι Ελληνικοί χάρτες, έχουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τους Ελληνικούς δρόμους.Δεν ξέρω τι συμβαίνει στα άλλα προγράμματα αλλά πχ στο destinator (της MLS - δεν κάνω διαφήμιση, απλά αυτό έχω και μπόρεσα να κάνω τη σύγκριση) οι επαρχιακοί δρόμοι είναι με πολύ μεγάλη ακρίβεια χαρτογραφημένοι.Να σημειώσω επιπλέον ότι ως πρόσφατα με τον εργοστασιακό χάρτη της audi (υποθέτω είναι ο ίδιος με της VW-seat κτλ) όταν έβγαινες έξω από την Θεσσαλονίκη, βρισκόσουν στο πουθενά. (για την Αθήνα είχε ως την Κόρινθο σχετικά αναλυτικά από όσο θυμάμαι αλλά υπήρχαν αρκετοί δρόμοι που τους είχε με λάθος κατεύθυνση).Δεν ξέρω τι έχει ο νέος χάρτης που (σίγουρα) έχει βγει, όμως όσο και να έχει βελτιωθεί, (υποθέτω ότι) δε θα βρίσκεται στα επίπεδα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή χάρτες με καθαρά ελληνικό προσανατολισμό.
Μόνο θετικό για μένα είναι ότι μπορείς να παίζεις με κάρτες μνήμης (και να μην μπλέκεις με CD-mp3 κτλ) και ότι αναβαθμίζουν αρκετά το εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Αν τα βάλετε κάτω (με βάση τα δικά μου κριτήρια), δώστε κάποια λεφτά για ένα καλό (ως πολύ καλό) PDA navigation και τα υπόλοιπα λεφτά βάλτε τα σε άλλα έξτρα.
- όταν χρησιμοποιείς άλλο αμάξι (πχ της γυναίκας-κοπέλας σου), δεν έχεις GPS
-
Πείτε ότι βάζεις PDA/PNA αξίζει να βάλεις και το RCD510 ή την βολεύεις καλά με το 310? Καλά ότι παίζεις με τις μνήμες είναι λίγο ψαρωτικό για κάποιον που έχει micro SD στο κινητό του. Έχεις καβάτζα έναν αντάπτορα και παίζει τα κομμάτια που έχει. Αφ᾽ εταίρου είναι και ο μόνος τσάμπα τρόπος να περνάς κομμάτια στον σκληρό δίσκο.
Επίσης πόσα ηχεία έχει το αμάξι στο στάνταρ; Κάπου το έχασα το email!
Λέει Ράδιο CD (RCD-310) 4x20w, 8 ηχεία, δυνατότητας μπλα μπλα... Δηλαδή έχει 8 ηχεία και παίζουν τα 4; Μας δουλεύουν ρε ή δεν ξέρουν να μεταφράζουν; Δεν πιστεύω να εννοούν ότι τα γουφερ δεν είναι ηχεία... ! Και το ίδιο λέει στο PDF! -
Ανα δύο ηχεία και το ίδιο.
Το 4χ20 σημαίνει 4 έξοδοι ήχου από το στερεοφωνικό και κάθε έξοδος πηγαίνει σε ενα ζευγάρι ηχείων. -
Μάλιστα κατάλαβα. Και πόσα Watt είναι τελικά αυτά τα ηχεία; 300W πάντως είναι το dynaudio, το ίδιο;
-
Τα βατ των ηχείων δεν νομίζω ότι τα ανακοινώνουν. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει κάτι (όπως έγραψα και πιο πάνω πήγαινε από http://www.vwnavi.com και θα λύσεις πολλές απορίες) πέρα από τα βατ που βγάζουν οι πηγές.
Τα ηχεία μην τα περιμένεις να είναι κάτι το τρομερό αλλά σίγουρα δεν είναι 'κακά'. Είναι επαρκή έως καλά, παράπονο δε θα έχεις. Αν θέλεις κάτι παραπάνω σίγουρα θα πρέπει να πας σε κάτι μη εργοστασιακό...
VW Scirocco