-
Ο χρήστης fanhs76 έγραψε:
Για μενα τα αυτοκινητα ανηκουν στην ιδια κατηγορια..Ε οχι και στην ιδια κατηγορια!
20εκ δεν ειναι λιγα...
Το ενα ειναι super mini και το αλλο sports coupe.Τα ίδια και τα ίδια τα ακούσαμε και με το 500 και με την Δέλτα και τα ίδια είμαι σίγουρος ότι θα ακούσουμε ξανά στο μέλλον.
«Αμαξάκι», «Γλυκούλι» και το κορυφαίο «Γυναικείο».
Φυσικά και είναι «Γυναικείο» αγαπητέ, έχεις ακούσει ποτέ για το «ωραίο» φύλο;Όταν θα σε τσαγιάζει γκόμενα, με κόκκινο νυχάκι, θα λες
«Έλα μωρέ Γυναικείο είναι, δεν πιάνεται».Και το Υ10 turbo ηταν γρηγοροτερο απο το το Polo G40 αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ηταν και καλυτερο. Κατα τα γραφομενα σου , και το Corsa OPC ειναι καλυτερο της MiTo!
μακρια απο scirocco
καιει λαδια, σπανε τουρμπινες, καιει πολλαπλασιαστες, πεφτουν τα παραθυρα (ακομη και τα πισω), χαλανε τα dsg κτλ κτλ...
Ποτε προλαβανε και γινανε ολα αυτα????
Οδηγησα κι εγω την Δευτερα που μας περασε το 2.0 TSI και σε καμια περιπτωση δεν ενιωσα αυτη την υστερηση στο γκαζι που περιγραφει ο 147_gtm και πιστεψτε με σ'αυτο που λεω γιατι χωρις να το θελω το συγκρινω με το αυτοκινητο που ηδη εχω (VW Golf mk2 1.8 GTI 16V) το οποιο εχει συστημα τροφοδοσιας K-Jetronic (οτι πιο αμεσο σε αποκριση μετα το καρμπυρατερ).
Γιατι κανεις δεν μιλαει για ποιοτητα κυλισης?
Γιατι κανεις δεν αναφερει το βαρος?Για να τελειωνουμε...
Οποιος πιστευει οτι υπαρχει θεμα συγκρισης αναμεσα στα δυο αυτα αυτ/τα ας παει σε αλλο forum που ασχολειται με αλλα θεματα και οχι εδω.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΜΟΙΑ
Παρτε το χαμπαρι και ειδικα εσεις που λετε οτι τα εχετε οδηγησει και τα δυο. -
Ρε μαγκες γιατι κανετε ετσι.Σας εβρισε κανενας τη μητερα και το πατερα δηλ ελεος.Σημερα οδηγησα το αυτοκινητο αυτο και περιγραφω αυτα που ειδα.Το 1.4 TSI οδηγησα οχι την Gallardo.Εγω ενα πραγμα θα σας πω και τελειωνω εδω αμα γουσταρετε καποιοι να ακουτε μονο καλα λογια για το συγκεκριμενο αυτοκινητο καλα κανετε αλλα ειστε λαθος και ο τροπος που το εκφραζεται εχει εμπαθεια και χανετε το δικιο σας.Επισης μαθετε να καλμαρετε τα νευρα σας γιατι δεν διαβαζετε και αυτα που γραφει ο καθενας και λετε πως δεν τα λεει κιολας.Και μην αγχωνεστε για λαμαρινες καλο ειναι να αγχωνεστε για τους ανθρωπους.
-
Κανεις δεν ειπε οτι μας εβρισες
Μαλλον εσυ εχεις νευριασει... -
Δεν ειπα οτι με βρισατε ειπατε οτι κανετε σαν να σας εβρισαν γι αυτο σου λεω καλμαρετε για να διαβασετε καλυτερα.
-
Αν ο 147_gtm σου φαίνεται να έχει νευριάσει τι να πούμε για τον olympian2.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Έκανα και ένα test drive το 1.4 160 και εντυπωσιάστηκα. Επιταχύνει πολύ καλά ακόμα και με 6η και λιγότερα απο 50 χλμ στο κοντέρ. Στις στροφές τρένο...έστριψα σε πέταλο (ελαφρώς ανοιχτό) με 130-140 και ένιωθα ότι στρίβω με 50. Αυτό που μου έκανε τεράστια εντύπωση είναι ότι παρά τις σπορ αναρτήσεις δεν κοπαναει στις λακούβες....σε αντίθεση με το mini cooper s που οδηγώ συχνά...συγκρίνεται πάντως μαζί του στην οδική συμπεριφορά...απλά fun toy!!!!!!Αυτό με την ανάρτηση το διαπίστωσα κι εγώ. Παρόλο που είναι σφιχτή δεν κοπανάει. Πέρασα μάλιστα ακόμη και πάνω από γραμμές τρένου. Βέβαια, κανείς δεν εγγυάται ότι θα παραμείνει έτσι και μετά από 30.000χλμ...
Και ενώ πριν είχα αποφασίσει να βάλω το DCC (κυρίως με τη σκέψη πως η επιλογή Comfort θα βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις και θα έχω και το Sport για κανένα στροφιλίκι), τώρα δεν είμαι σίγουρος. Δεν ξέρω πόσο καλύτερο θα είναι από την απλή ανάρτηση και αν αξίζει τα επιπλέον €900. To DCC or not to DCC? -
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Έκανα και ένα test drive το 1.4 160 και εντυπωσιάστηκα. Επιταχύνει πολύ καλά ακόμα και με 6η και λιγότερα απο 50 χλμ στο κοντέρ. Στις στροφές τρένο...έστριψα σε πέταλο (ελαφρώς ανοιχτό) με 130-140 και ένιωθα ότι στρίβω με 50. Αυτό που μου έκανε τεράστια εντύπωση είναι ότι παρά τις σπορ αναρτήσεις δεν κοπαναει στις λακούβες....σε αντίθεση με το mini cooper s που οδηγώ συχνά...συγκρίνεται πάντως μαζί του στην οδική συμπεριφορά...απλά fun toy!!!!!!
Αυτό με την ανάρτηση το διαπίστωσα κι εγώ. Παρόλο που είναι σφιχτή δεν κοπανάει. Πέρασα μάλιστα ακόμη και πάνω από γραμμές τρένου. Βέβαια, κανείς δεν εγγυάται ότι θα παραμείνει έτσι και μετά από 30.000χλμ...
Και ενώ πριν είχα αποφασίσει να βάλω το DCC (κυρίως με τη σκέψη πως η επιλογή Comfort θα βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις και θα έχω και το Sport για κανένα στροφιλίκι), τώρα δεν είμαι σίγουρος. Δεν ξέρω πόσο καλύτερο θα είναι από την απλή ανάρτηση και αν αξίζει τα επιπλέον €900. To DCC or not to DCC?Καλη η DCC με λειτουργιες μια λιγο πιο μαλακη απο την απλη αναρτηση και μια λιγο πιο σκληρη. Λαβε υποψη σου και το κοστος ενδεχομενης αντικαταστασης της στο μελλον οταν θα εχει ερθει το τελος της!
-
Βλέπω πως μετά την 'ασύγκριτη' Brera, έχουμε και το 'ασύγκριτο' Scirocco, που δεν θέλει να συγκρίνεται με την MiTo, γιατί η τελευταία είναι gay...
Πολύ εμπεριστατωμένες αναλύσεις, μένω έκπληκτος!
Με τι καταδέχεστε να το συγκρίνουμε; Με την Brera ; Την Cayman; Ή μήπως καλύτερα την 911;
Μήπως να ηρεμήσουμε λιγάκι; Μήπως πρέπει να θυμηθούμε πως πρόκειται για ένα Golf V με άλλο κοστούμι, που σαφέστατα μπορεί να συγκριθεί με αντίστοιχες προτάσεις στα ίδια ή περίπου χρήματα, είτε είναι gay είτε όχι! Και ο καθένας μπορεί να το συγκρίνει ελεύθερα με ό,τι θέλει, δεν θα του υπαγορεύσει κάποιος τα...πρέποντα!
Χαλαρά λοιπόν απευθύνεται στο ίδιο κοινό με την MiTo , το ΜΙΝΙ, το Type S, το Clio RS , το 207 RC κλπ κλπ κλπ. Άλλα είναι φθηνότερα, άλλα είναι ακριβότερα, άλλα είναι μικρότερα, άλλα έχουν πιο δυνατό πουλ-μουρ, άλλα πιο αδύναμο, αλλά ΟΛΑ ή και κανένα θα μπορούσαν να μπουν στην σύγκριση, αφού δίνουν σημασία στην σπορ εμφάνιση και στις επιδόσεις (αν και όχι πάντα στις βασικές εκδόσεις...).
Και η μεγαλύτερη σύγκριση θα γίνει με το ίδιο του το αδελφάκι, το Golf VI: το τελευταίο φαίνεται πως θα είναι καλύτερο σε όλα και μένει μόνον η εμφάνιση του Scirocco να κάνει την διαφορά. Εγώ δεν το βρήκα κάτι το ιδιαίτερο, αλλά αυτή είναι απλώς η γνώμη μου. Αλλά δεν θα μου υπαγορεύσει κάποιος με ποια θα το συγκρίνω, σε κάθε περίπτωση.
-
To RNS510 που είναι +200κατι έχει έγχρωμη οθόνη;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
To RNS510 που είναι +200κατι έχει έγχρωμη οθόνη;To RCD510 έχει €240 και έχει έγχρωμη οθόνη αφής.
Το RNS510 είναι πολύ ακριβότερο (με την ίδια οθόμη) και είναι πεταμένα λεφτά, όπως και κάθε άλλο εργοστασιακό σύστημα πλοήγησης. Νομίζω πως όλοι ξέρετε τους λόγους... -
Ναι ναι, το rcd εννοούσα, όχι το rns. Εκπληκτική τιμή.
-
Να προσθεσω οτι το RNS-510 , εχει κι αυτο εγχρωμη οθονη αφης 6.5', αναγνωστη καρτων μνημης τυπου SD και MMC , σκληρο δισκο 30GB , δυνατοτητα αναπαραγωγης αρχειων MP3 , WMA και ταινιων και Navigation System.
-
Και το rds δεν έχει reader;
-
Kαι τα 2 εχουν card reader
Youtube Video -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ναι ναι, το rcd εννοούσα, όχι το rns. Εκπληκτική τιμή.Η τιμή φαίνεται εκπληκτική γιατί είναι €240 παραπάνω από το RCD310 που περιέχεται στο βασικό πακέτο. Αλλά η τιμή του RCD310 έχει ήδη ενσωματωθεί στη βασική τιμή. Οπότε στην ουσία δεν πληρώνεις €240 για το RCD510, αλλά x+240, όπου x η τιμή του RCD310. Ενδεικτικά, στη Γερμανία, το RCD310 κοστίζει €630 και το RCD510 €935.
Ο λόγος που ενσωμάτωσαν το RCD310 στο βασικό εξοπλισμό (σε αντίθεση με ότι έκαναν μέχρι τώρα) είναι για να προωθήσουν τα δικά τους ηχοσυστήματα έναντι των aftermarket. Δίνοντας το RCD310 με το στανιό σιγουρεύονται πως θα το πάρουν όλοι, εκτός από αυτούς που θέλουν κάτι παραπάνω, οι οποίοι θα στραφούν αναγκαστικά στο RCD510 (γιατί με €240 δεν πρόκειται να βρουν σε aftermarket κάτι που έστω να το πλησιάζει). Δεν πιστεύω ότι θα βρεθεί έστω και ένας αγοραστής που θα πάει σε aftermarket ηχοσύστημα, αλλά και αν το κάνει θα έχει πετάξει τα λεφτά που αναγκαστικά πλήρωσε για το RCD310. Βέβαια, αν δεν έδιναν το RCD310 στο βασικό εξοπλισμό, δε θα υπήρχε ούτε ένας (τουλάχιστον στην Ελλάδα) που θα έδινε €630 για να το πάρει ή €935 για το RCD510.
Αυτό ίσως είναι λίγο αθέμιτος ανταγωνισμός για τους κατασκευαστές car audio, αλλά εφόσον η εναλλακτική που μου δίνεται ως καταναλωτή είναι ένα πολύ καλό ηχοσύστημα όπως το RCD510 (με επιπρόσθετη επιλογή να πάω σε εντελώς ποιοτικό ήχο με το Dynaudio, και μάλιστα με πολύ κομψό τρόπο, με τελικούς ενισχυτές κρυμένους μέσα στις πόρτες), μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος. Επιτέλους η VW ξέφυγε από τα παλαιολιθικά εργοστασιακά της ηχοσυστήματα. Η παραπάνω στρατηγική είναι πάντως επιχειρηματικά πολύ έξυπνη...
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Έκανα και ένα test drive το 1.4 160 και εντυπωσιάστηκα. Επιταχύνει πολύ καλά ακόμα και με 6η και λιγότερα απο 50 χλμ στο κοντέρ. Στις στροφές τρένο...έστριψα σε πέταλο (ελαφρώς ανοιχτό) με 130-140 και ένιωθα ότι στρίβω με 50. Αυτό που μου έκανε τεράστια εντύπωση είναι ότι παρά τις σπορ αναρτήσεις δεν κοπαναει στις λακούβες....σε αντίθεση με το mini cooper s που οδηγώ συχνά...συγκρίνεται πάντως μαζί του στην οδική συμπεριφορά...απλά fun toy!!!!!!
Αυτό με την ανάρτηση το διαπίστωσα κι εγώ. Παρόλο που είναι σφιχτή δεν κοπανάει. Πέρασα μάλιστα ακόμη και πάνω από γραμμές τρένου. Βέβαια, κανείς δεν εγγυάται ότι θα παραμείνει έτσι και μετά από 30.000χλμ...
Και ενώ πριν είχα αποφασίσει να βάλω το DCC (κυρίως με τη σκέψη πως η επιλογή Comfort θα βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις και θα έχω και το Sport για κανένα στροφιλίκι), τώρα δεν είμαι σίγουρος. Δεν ξέρω πόσο καλύτερο θα είναι από την απλή ανάρτηση και αν αξίζει τα επιπλέον €900. To DCC or not to DCC?DCC or not DCC... Έλα ντε που βασανίζομαι και εγώ για το αν αξίζει...
Όταν είχα δει το τελευταίο Audi TT κίολας που έχει το magnetic ride, είχα πει ωραία βγήκε μία πολύ καλή λύση για τους Ελληνικούς δρόμους! Όταν έμαθα πως και το scirocco θα έχει αυτόματη ανάρτηση έκανα κωλοτούμπες και έτριβα τα χέρια μου. Δεν είχα φανταστεί βέβαια πως θα έχει ¨σκληρή¨ανάρτηση στον βασικό εξοπλισμό... Το DCC δεν μεταβάλει τρομερά την αίσθηση από την μία επιλογή στην άλλη (comfort, normal, sport) αλλά όσο να ναι θα κάνει το κατι τοις του παραπάνω από την βασική ανάρτηση. Το θέμα είναι σε τι βαθμό θα το χρειαστεί ο καθένας μας... Σε τι δρόμους θα το τρέξει το αμάξι (δηλαδή από χάλια ποιότητα που έχουμε στην Ελλάδα έως πολύ χαλια...) ουσιαστικά.
Εγώ μάλλον τώρα σκέφτομαι να μην το βάλω... Ένας φίλος μου μου λέει στην αρχή θα γουστάρεις, προηγμένα ηλεκτρονικά και ετσι, αλλά μετά θα ηρεμίσεις και ίσως και να μην σε πολυενδιαφέρει άμα είσαι κομπλέ με αυτές που έχει...
Οπότε ή κάποια aftersale αυτόματη ανάρτηση άμα δεν ικανοποιούμαι, ή χρήματα να έχουμε για bilstein.
Ps: εξοικονομώ και χρήματα και μπορεί να βάλω κανα RNS-510
Ps 2 : γνωρίζει τελικά κανείς πόσο κάνουν οι SPA (ζάντες) ;;;
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Ps: εξοικονομώ και χρήματα και μπορεί να βάλω κανα RNS-510Μη βάλεις το RNS510. Θα πετάξεις άδικα τα λεφτά σου. Τα εργοστασιακά συστήματα πλοήγησης δεν αξίζουν (ιδίως για Ελλάδα). Με πολύ λιγότερα χρήματα θα πάρεις ένα PDA ή PNA, με πρόγραμμα πλοήγησης που θα έχει πολύ καλύτερους χάρτες. Και ως γνωστόν, το Α και το Ω σε κάθε σύστημα πλοήγησης είναι οι χάρτες. Αν δεις το φυλλάδιο, έχει αστερίσκο στο RNS510 και γράφει «περιορισμένη υποστήριξη για Ελλάδα». Αλλά και τέλειους χάρτες να είχε πάλι δε θα άξιζε. Γιατί με ένα PDA έχεις ελευθερία επιλογής του navigation software (και υπάρχουν πολλά και καλά, αν και για την Ελλάδα έχουμε μόνο μία επιλογή, δε θα πω όνομα αλλά όλοι ξέρουν ποιο εννοώ, αναφέρομαι στο πρόγραμμα που έχει τους καλύτερους χάρτες, με μεγάλη διαφορά από όλα τα άλλα), δυνατότητα αναβάθμισης, τόσο σε χάρτες (στο πρόγραμμα που ανέφερα μάλιστα έχεις κάθε εξάμηνο τους καινούριους χάρτες δωρεάν), όσο και σε νέες εκδόσεις του προγράμματος. Γενικά έχεις απόλυτη ελευθερία να βάλεις ό,τι γουστάρεις ή ό,τι καινούριο βγει (και όλοι ξέρουμε την εξέλιξη που υπάρχει στο χώρο του software), ενώ με το εργοστασιακό θα πρέπει να συμβιβαστείς για πάντα με το software που είχε όταν το αγόρασες (το οποίο σε 2-3 χρόνια, όταν τα υπόλοιπα θα έχουν δορυφορική απεικόνιση και τριδιάστατες απεικονίσεις για τα πάντα, θα είναι παλαιολιθικό), ενώ κανείς δεν ξέρει τι θα γίνεται με τα update των χαρτών (υποθέτω πως θα σου τα δίνουν δωρεάν μόνο εντός εγγύησης και μετά θα σε χρεώνουν ).
Οπότε το νόημα είναι ένα. Μακρυά από κάθε εργοστασιακό navigation system. Ας τους να τα πουλήσουν σε κανένα άσχετο παπούδι... -
Σχετικά με την έξτρα ανάρτηση (DCC ή όπως τη λένε τέλος πάντων) δε νομίζω πως αξίζει το κόπο για το 1.4tsi. Για το δίλιτρο βέβαια είναι μια άλλη ιστορία. Αυτό τουλάχιστον λένε όσοι ξένοι δημοσιογράφοι έχουν τεστάρει και τα δυο.
Δείξτε βρε σεις λίγη εγκράτεια, στο τέλος θα καταλήξετε με 160 ίππους από 30.000(!) ευρώ.... -
παιδια θέλω τα φωτα σας γιατι , ενδιαφερομαι για την εκδοση με τα 160, από κόστος συντηρησης μπορειτε να φανταστειτε τι θα συναντησω γιατι αυτοι οι πωλητες ειναι τραγικοι.
-
Σέρβις πρώτου έτους κάτω από 50 ευρώ αν τους πας εσύ τα λάδια.
Σέρβις δεύτερου έτους ~200 ευρώ επίσης με δικά σου λάδια.Με λάδι αντιπροσωπείας υπολόγιζε +70-80 ευρώ στις παραπάνω τιμές.
VW Scirocco