Ο χρήστης stred έγραψε:
Θα συμφωνήσω 100%, επιπλέον να προσθέσω πως υπάρχει πιθανότητα να μην έχεις μαζί σου το αμάξι και να ψάχνεις ενα δρόμο.. ενα pda-navigator που μπορείς να έχεις ακόμα και στη τσέπη είναι γενικά η καλύτερη λύση.
Βασικά μερικά τεράστια αρνητικά του ενσωματωμένου GPS στο αμάξι είναι:
- όταν χρησιμοποιείς άλλο αμάξι (πχ της γυναίκας-κοπέλας σου), δεν έχεις GPS
2)κοστίζει τα διπλά (και βάλε) από το καλύτερο PDA-PNA
3)όταν πουλήσεις το αμάξι, ξεμένεις πάλι από navigation, οπότε πάλι αναγκάζεσαι να το βάλεις και στο επόμενο αμάξι.συν του ότι μεταπωλητικά το ενσωματωμενο GPS δεν δίνει τίποτα (πέραν από κράχτη ).
Συν του ότι από όσο ξέρω βγαίνουν αναβαθμίσεις κάθε χρόνο περίπου αλλά ως νέοι χάρτες, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να ξανα-αγοράσετε τους χάρτες. Αντίστοιχα σε ένα PDA με πρόγραμμα destinator (ή garmin ή TomTom), οι αναβαθμίσεις είναι περίπου κάθε 6 μήνες μέσω net και είναι και τσάμπα.
Επίσης αφού είναι Ελληνικοί χάρτες, έχουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τους Ελληνικούς δρόμους.Δεν ξέρω τι συμβαίνει στα άλλα προγράμματα αλλά πχ στο destinator (της MLS - δεν κάνω διαφήμιση, απλά αυτό έχω και μπόρεσα να κάνω τη σύγκριση) οι επαρχιακοί δρόμοι είναι με πολύ μεγάλη ακρίβεια χαρτογραφημένοι.
Να σημειώσω επιπλέον ότι ως πρόσφατα με τον εργοστασιακό χάρτη της audi (υποθέτω είναι ο ίδιος με της VW-seat κτλ) όταν έβγαινες έξω από την Θεσσαλονίκη, βρισκόσουν στο πουθενά. (για την Αθήνα είχε ως την Κόρινθο σχετικά αναλυτικά από όσο θυμάμαι αλλά υπήρχαν αρκετοί δρόμοι που τους είχε με λάθος κατεύθυνση).Δεν ξέρω τι έχει ο νέος χάρτης που (σίγουρα) έχει βγει, όμως όσο και να έχει βελτιωθεί, (υποθέτω ότι) δε θα βρίσκεται στα επίπεδα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή χάρτες με καθαρά ελληνικό προσανατολισμό.
Μόνο θετικό για μένα είναι ότι μπορείς να παίζεις με κάρτες μνήμης (και να μην μπλέκεις με CD-mp3 κτλ) και ότι αναβαθμίζουν αρκετά το εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Αν τα βάλετε κάτω (με βάση τα δικά μου κριτήρια), δώστε κάποια λεφτά για ένα καλό (ως πολύ καλό) PDA navigation και τα υπόλοιπα λεφτά βάλτε τα σε άλλα έξτρα.