-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Κυρίες και κύριοι, δεν συνεχίζετε σε αυτό το θέμα καλύτερα;http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=13474
γιατί αυτό το έχετε σοδομίσει αναίσχυντα;
αφού είναι για βελτιωμένα αυτοκίνητα, είναι από εκφώνηση θέμα fucked up
-
καλα, καλα... ακόμα κρυβεσαι εσυ!!!
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
ôïí lkar ðáíôùò ôïí âëåðù íá óêáåé ìå ...ôáîáêéÔáîß áêïýóôçêå óôï öüñïõì ???
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
τον lkar παντως τον βλεπω να σκαει με ...ταξακι
Ταξί ακούστηκε στο φόρουμ ???
Αψογο!!!!!!!!
Αυτο πρεπει να εχει δει κι ενας ταριφας που κατοικοεδρευει στη γειτονια μου και προσπαθει να κανει το ταξι του αεροπλανο.....
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
ôïí lkar ðáíôùò ôïí âëåðù íá óêáåé ìå ...ôáîáêé
Ôáîß áêïýóôçêå óôï öüñïõì ???
Áøïãï!!!!!!!!
Áõôï ðñåðåé íá å÷åé äåé êé åíáò ôáñéöáò ðïõ êáôïéêïåäñåõåé óôç ãåéôïíéá ìïõ êáé ðñïóðáèåé íá êáíåé ôï ôáîé ôïõ áåñïðëáíï.....
Ôá ðåñéóóüôåñá áðï ôá íÝá íôÞæåë åßíáé ðýñáõëïé(áí ôý÷åé êáé ìðåßò óå ÌåñôóåíôÝò 220 Þ êáé 270 cdi ôï êüëëçìá óôï êÜèéóìá ÷áëáñÜ )
êáé ç ðëÜêá åßíáé üôé óçêþíïõí ðáíåýêïëá ìåôáôñïðÝò ìå áðüäïóç áñêåôÜ ðéï åããõçìÝíç áðï ôïõò âåíæßíçò ..Åíá áðëü ðåßñáãìá óôá ðåôñÝëáéá (áíôëßá ) êáé êáìéá ìåãáëýôåñç ôïõñìðßíá + åííáëëÜêôç êáé ãßíåôáé ÷áìüò óôï ßóéùìá
Ìðáßíïõí áðï êáôáóêåõÞò êáé ìåãáëýôåñá öñÝíá óêëçñüôåñåò áíáñôÞóåéò ëüãù âÜñïõò êáé ìå ëÜóôé÷á ôçò ðñïêïðÞò 'äÝíïíôáé' êüìðï áñêåôÝò óðüñ êáôáóêåõÝò áêüìá êáé óå óôñïöÝò
Áí êáôáöÝñåéò íá îåðåñÜóåéò ôï ðïëéôéóìéêü êïõóïýñé ôïõ Åëëçíá (ðööö íôÞæåë) êáé ôçí íïìïèåóßáÔé ðñÝðåé íá Ý÷åéò ãéá íá ìðåßò óôç äéáäéêáóßá ôçò ìåôáôñïðÞò åßðáìå óðüñ ??? **** öôéÜ÷íïíôáé ìÝ÷ñé êáé öïñôçãÜ
-
Ευχαριστώ για τα σχόλια σας αρνητικά και θετικά.
Αναφορικά και μόνο και για τους σκοπούς του τόπικ που έχετε δημιουργήσει,Το αυτοκίνητο χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμα έχει αποδώσει μέχρι στιγμής 219 στο στρόφαλο με 27 κιλά ροπής.
Τα 0-100 έρχονται σε 6,3 sec και τα χιλιόμετρα που αναφέρονται παραπάνω πραγματικά και όχι κοντερίσια.
Σχετικά με τις επιδόσεις ακόμα και τους στόχους που έχω θέσει για την βελτίωση να αναφέρω ότι από ατμοσφαιρικούς κινητήρες σε Α156 που έτρεχαν σε ανάλογα πρωταθλήματα είχαν αυτές τις επιδώσεις. 1.8 – 240 άλογα – 32κιλά ροπής.
Τι σας φαίνετε περίεργο ο στόχος ή ότι μπορεί να γίνει.Εν αναμονή και θα ανακοινώσω και εδώ τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις που κάνω.
Ευχαριστώ
-
Ευχαριστούμε κι εμείς που γράφτηκες στο 4ΤF για να μας πεις κι εδω οτι δε χρειαζονται 3200 ατμοσφαιρικα κυβικα (βλ. -πρόχειρο παραδειγμα- το Audi A3-3.2) και 483 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας για να απολαμβάνει κανείς περί τα 240-250 άλογα και 31 κιλά ροπής, αλλα αρκεί ένα τυχαίο 1800άρι μπλοκ (που έχει σχεδιαστεί για 140-150 άλογα και ~17 κιλά ροπής) με ατμοσφαιρική μάλιστα αναπνοή!
Προκύπτουν, βέβαια, διάφορα ενδιαφέροντα θέματα που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε (έστω για 'ακαδημαϊκούς' λόγους!). Γιατι, π.χ. τα τελείως καθαρόαιμα 1600άρια μοτέρ που κινούν τα αγωνιστικά S1600 βγάζουν 'μόνο' περι τα 22 κιλά ροπής και 'μόνο' ~215 άλογα, με δυσκολία μάλιστα να κρατήσουν ρελαντί κάτω από 2000 σ.α.λ. και με απίστευτα ασύμφορη κατανάλωση;.... Γιατί, επίσης, καμία εταιρεία δε βγάζει ατμοσφαιρικό μοτέρ με αντίστοιχη απόδοση (ειδικά σε ροπή) ακόμα και στα πλέον σπορ μοντέλα της; Το Honda S2000, ας πουμε, με τα 240 ατμοσφαιρικά άλογα τα βγάζει απο 2000 κυβικά, και με ('μόλις') 21 κιλά ροπής. Με άλλα λόγια, 50% λιγότερη ροπή, από 10% μεγαλύτερο κινητήρα, ο οποίος υποτίθεται ότι είναι από τους πλέον μελετημένους του είδους... αν και σίγουρα όχι 'καθαρόαιμος'. Όσο για καμπύλη απόδοσης, ουδέν σχόλιο (κάπου στις 7500 κορυφώνεται η ροπή). Προφανώς δεν ξέρουν και τόσο πολλά από ατμόσφαιρα οι Ιάπωνες όσα θα ήθελαν να πιστεύουμε και με λίγο διάβασμα, χρήμα και όρεξη για παιχνίδι ακόμα κι ένας ιδιώτης μπορεί να τους βάλει τα γυαλιά!!
Να περάσουμε στις επιδόσεις. Ενδιαφέρον ότι το 8'- για τα 0-100 τελικά δεν ισχύει και το σωστό είναι 6.3' (από μπροστινή και μόνο κίνηση, και φαντάζομαι με 2 άτομα και ρεζερβουάρ στο 1/2...). Τα λίγο βαρύτερα αλλά και σαφώς δυνατότερα S3 (225 άλογα, 29 κιλά 'επίπεδης' ροπής από το 'καλημέρα' -2200 σ.α.λ.- εξαιτίας του turbo) με την τετρακίνηση να κλειδώνει στο άφημα του συμπλέκτη και τη δύναμη να περνάει όλη στο δρόμο με ελάχιστο σπινάρισμα, δεν έπεφταν κάτω από 6.4' (σύμφωνα με τον κατασκευαστή - τα περιοδικά μετρούσαν κοντά στο 6.9'). Αλλά αυτά φαίνεται πως είναι για βαριεστημένους επιχειρηματίες που δεν έχουν χρήματα να πάρουν RS4/6!
Επί της ουσίας - τα 122 άλογα στο λίτρο από ατμοσφαιρική αναπνοή (και ο στόχος των 133) δεν είναι κάτι το τελείως απίθανο, αν και δε βγαίνουν από οποιοδήποτε μπλοκ. Αρκετά πολύστροφο να είναι το σύνολο και όλα γίνονται. Οι 'ραπτομηχανες' των F1 βγάζουν 300+ ατμοσφαιρικά άλογα στο λίτρο. Το πρόβλημα παραμένει η ροπή. Κατ'αναλογία με τα 40 κιλά των 3000cc μιας σύγχρονης F1, σε ένα ατμοσφαιρικό 1.8 που δεν είναι κιόλας εξαρχής σχεδιασμένο για αγωνιστικές 'περγαμηνές' ακόμα και τα 24 κιλά φαντάζουν νούμερο-ρεκόρ - πόσο μάλλον για έναν ιδιώτη/χομπίστα που δεν έχει πίσω του το σχεδιαστικό τμήμα, την τεχνογνωσία και το budget μιας ολόκληρης αγωνιστικής ομάδας.
Άκρως εντυπωσιακή είναι, βέβαια και η πολύ ομαλή λειτουργία (no problem, αν κατάλαβα καλά, ακόμα και στα σταμάτα-ξεκίνα μέσα στην πόλη) και η κατανάλωση, και οι ρύποι, που σε 'νορμάλ' ρυθμούς είναι....νορμάλ, ενώ αλλάζοντας το πρόγραμμα ο άγγελος γίνεται δαίμονας...
Αλλά είπαμε, έχουμε πολλά κρυφά ταλέντα σ'αυτή τη χώρα που εν γνώση τους 'χαραμίζονται'.....
-
Αν ήξερες το αμάξι του Am θα έλεγες καλύτερα να μασάω παρά να μιλάω.
-
Μα πώς τα καταφέρνετε πάντα και στο τέλος καταλήγεται να μιλάτε (ψιλοπλακώνεστε) για AR σε αυτό το forum...
It's a mystery...
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Αλλά είπαμε, έχουμε πολλά κρυφά ταλέντα σ'αυτή τη χώρα που εν γνώση τους 'χαραμίζονται'.....
...επειδη οι ειρωνειες καμια φορα περιτευουν, dip Thevoice into TheBrain before writing next time
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Μα πώς τα καταφέρνετε πάντα και στο τέλος καταλήγεται να μιλάτε (ψιλοπλακώνεστε) για AR σε αυτό το forum...It's a mystery...
Ο λόγος που 'παρουσίασα' τη μπέλα του Αλέξη (Am) είναι για να δείξω πως το κλασσικό σχολιάκι 'οι Άλφα Ρομέο δεν βελτιώνονται, πούλα τη και πάρε κανα αυτοκίνητο της προκοπής' που έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε σε περιοδικά 'βελτιώσεων' είναι μια μπαρούφα και μισή. Το μόνο πρόβλημα με τη βελτιωσιμότητα των AR είναι οι ίδιοι οι 'βελτιωτές', οι οποίοι είτε δεν αγγίζουν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είτε τα καταστρέφουν όποτε τα αγγίξουν γιατί δεν τα ξέρουν και δεν θέλουν να τα μάθουν (μικρό και σχετικά ψαγμένο target-group).
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
...επειδη οι ειρωνειες καμια φορα περιτευουν, dip Thevoice into TheBrain before writing next time
Αν ήξερες το αμάξι του Am θα έλεγες καλύτερα να μασάω παρά να μιλάω.
Αντί να βιάζεστε να πετάξετε το σχόλιό σας, και ο ένας και ο άλλος, ελάτε να το συζητήσουμε. Σε τι από τα όσα έγραψα διαφωνείτε; Μήπως δεν είναι άκρως εντυπωσιακά τα νούμερα; Μήπως είναι υπεράνω συζήτησης ο τρόπος επίτευξής και διαπίστευσής τους;
Ούτε αποκάλεσα κανέναν παραμυθά (το συμπέρασμα το βγάλατε μόνοι σας όπως φαίνεται) και αυτό που έγραψα περί 'κρυφών ταλέντων' στην Ελλάδα το πιστεύω ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ. Ούκ ολίγα έχουν δει τα μάτια μου τόσα χρόνια στο χώρο. Τώρα, αν εσείς σε όλα έχετε συνηθίσει να βλέπετε την ειρωνία, να με συγχωρείτε αλλά είναι πρόβλημά σας. -
Προσωπικά δεν μου φαίνονται παράξενα τα 240 άλογα. Αν μπορείς να στροφάρεις στις 9500+ μπορείς να βγάλεις τόσα άλογα.
Αλλά τα 32 κιλά ροπής με κάνουν να απορώ. Δεδομένου πως ροπή μπορείς να βγάλεις (χοντρικά):
ο Είτε αυξάνοντας τη διαδρομή, που δεν μπορείς να το κάνεις ελεύθερα αυτό, μια και τότε δεν μπορείς να στροφάρεις 9500+ για να βγάλεις 240 άλογα από 1800 κυβικά, διότι η γραμμική ταχύτητα εμβόλου θα φτάσει στα ...30 m/sec και δεν υπάρχουν ακόμα μπιέλες και στρόφαλοι που να αντέχουν τόσο
ο Είτε αυξάνοντας τη μέση πίεση εμβόλου, ουσιαστικά τη συμπίεση. Για 32 κιλά ροπή από 1800 κυβικά όμως τι συμπίεση χρειάζεται ? 15:1 ? Τότε όμως δε μιλάμε για 'καθημερινό' κινητήρα αλλά για κινητήρα στα όρια της βελτίωσης. Πχ. είναι αμφίβολο πως θα μπορεί να δουλεύει με οτιδήποτε άλλο από ειδικό καύσιμο (FIA fuel ή και καλύτερο) και όσο για τα καυσαέρια ...άλλου παπά ευαγγέλιο.
Thevoice, τα S1600 δεν είναι καλό παράδειγμα διότι έχουν πεταλούδα διαμέτρου 60 mm. Με ένα καλό τετραπετάλουδο και αντίστοιχο χταπόδι-εξάτμιση μπορείς να βελτιώσεις την αναπνοή του κινητήρα πολύ περισσότερο από το επίπεδο των S1600.
Am, σε ποιά πρωταθλήματα αναφέρεσαι ? Διότι στο WTCC τρέχουν δίλιτρα 156 με συμπίεση 11:1, μονοπετάλουδα και βγάζουν ~270-280 άλογα στις 8500 και ~25-27 κιλά ροπή.
-
Σωστός nass. Τα S1600 σαφώς και δεν αποτελούν το ιδανικό παράδειγμα (λιγότερα κυβικά εξάλλου) ως προς τη ροπή, αλλά ως προς το που & πως αποδίδει ένα τέτοιο μοτέρ, πόσο καταναλώνει και πόσο 'οδηγήσιμο' είναι σε καθημερινή χρήση.
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
αν επιμενεις οτι δεν υπαρχει ειρωνεια στο σχολιο σου, τοτε το δικο μου σχολιο μπορει να θεωρηθει ακυρο.
-
Αγαπητέ Thevoice αν θεωρείς το μπλοκ και βελτίωση που ανωτέρω περιγράφτηκε τυχαίο-α και σε συνδυασμό περί ουκ ολίγων από την πολύχρονη εμπειρία σου χρόνων δηλώνω «ουδέν σχόλιο».
Σχετικά με τις αυτοκινητοβιομηχανίες ανά τον κόσμο να σου τονίσω ότι η σχεδίαση - κατασκευή – παραγωγή γίνεται σύμφωνα με το target group που στοχεύουν και όχι επειδή δεν μπορούν να βγάλουν περισσότερα. Φαντάσου το S2000 με 30 κιλά ροπής στα χέρια όλων αυτών των άσχετων να σβουρίζει γιατί απλά πάτησε το γκάζι στην στροφή. Ελπίζω να καταλαβαίνεις γιατί οι Ιάπωνες δεν το έβγαλαν πιο δυνατό, σίγουρα όχι επειδή δεν μπορούσαν.
Ο ΣΤΟΧΟΣ όπως ανέφερα είναι αυτός. Είναι καλό να έχει κάποιος στόχους σε μία βελτίωση, τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Αν ο στόχος μου σου φαίνεται εξωπραγματικός – μη υλοποιήσιμος είναι σαφώς δική σου άποψη και σεβαστή.
Δεν είμαι όμως παραμυθάς όπως συνειρμικά από τα γραφόμενά σου υπαινίσσεσαι. Ούτε έχω κάποιο συνεργείο να κάνω διαφήμιση ούτε έχω στόχο να ξεγελάσω τους αναγνώστες των forum και πόσο μάλλον του δικού μου (http://www.alfisti.gr).
Έχω μεράκι και υπομονή να βελτιώσω μέχρι εκεί που μπορώ ένα κινητήρα. Όπως έγραψα και πιο πάνω οι μετρήσεις θα ανακοινωθούν και δεν θα είναι από ένα δυναμόμετρο.
Σχετικά με τις επιδόσεις η διαφορά του αρχικού κειμένου είναι διαφορετική διότι δεν υπήρχε αντίστοιχα ηλεκτρονικό χρονόμετρο τροχού που υπήρχε στην δεύτερη αναφορά μου. Πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι οι επιδώσεις στο 0-100 σημαντικό ρόλο παίζει η αναλογία κιλά / ίππο και αν το πρόσεξες υπάρχει και μπλοκέ διαφορικό.
Το αν το αυτοκίνητο είναι καθημερινά οδηγισμό αυτό το αφήνω να το κρίνουν άλλοι που μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητο και διαπίστωσαν πως λειτουργεί. Πάντως αν έχεις σχέση με τη βελτίωση μπορείς να καταλάβεις την διαφορά μεταξύ από 4 σε 8 μπέκ με το πάτημα του γκαζιού. Δεν γνωρίζω τι αυτοκίνητο έχεις αλλά αν θέλεις και μπορείς βγάλε κάρτα καυσαερίων εντελώς κρύο κινητήρα, γιατί εγώ μπορώ και έλα να συγκρίνουμε τιμές ρύπων.Τα σχόλια περί κρυφών ταλέντων και περί απόδοσης F1 και λοιπά τα αφήνω ασχολίαστα, δεν σου έχω δώσει κάποιο τέτοιο δικαίωμα.
Φιλικά
Αλέξης
-
@ Am -AëÝîç
ÅñùôÞóåéò : Ïé ìç÷áíéóìïß ìåôáâïëÞò ôïõ ÷ñïíéóìïý ôùí åêêåíôñïöüñùí Ý÷ïõí áöáéñåèåß Þ ü÷é?
Áí äåí Ý÷ïõí áöáéñåèåß ôïõò åíßó÷õóåò ìå áëëáãÝò õëéêþí ?
Ôï æýãéóìá ôïõ óôñïöáëïöüñïõ Ýãéíå ìå ôá Ýìâïëá/ìðéÝëåò ðïõ ÷ñçóéìïðïéåßò Þ óïõ äþóáíå ôéìÝò ãéá ôï ôé èá ðñÝðåé íá ÷ñçóéìïðïéåßò .Êáé êÜôé ãåíéêüôåñá ôá S1600 äïõëÝõïõíå ìïíïðåôÜëïõäá ...ôåôñáðåôÜëïõäá ðÜíå øçëüôåñá .
*ÐñïóèÝôù üôé äåí õðÜñ÷åé ðñüâëåøç óôá áíôßóôïé÷á Ðåæþ ôïõëÜ÷éóôïí ãéá íá êñáôÜ ñåëáíôß !!Óôï ðïëéôéêü áõôü ãßíåôáé ìÝóù ôïõ çëåêôñïíéêïý ãêáæéïý .Åðßóçò áëëÜæåé ôï öéëôñïêïýôé ôï ïðïßï ôïõ äßíåé Üëëá ÷áñáêôçñéóôéêÜ ëåéôïõñãßáò ÌåãÜëïé êáôáëýôåò åßíáé áñêåôïß êáé áí ðáßæåé êáé åðéðëÝïí ôåôñÜäá ìðÝê ôüôå asta la vista
Ìçí îå÷íÜôå üôé õðÜñ÷ïõí êáé 'öõóéêÜ ôïýñìðï' (âë Ram air )Ïëá ôá áãùíéóôéêÜ öÝñïõí êáôáëýôåò êáé õðüêåéíôáé óå íïìïèåóßá ãéá êáèáñÜ êáõóáÝñéá äåí îåñíÜíå äçëçôÞñéá .
Å÷åé øùìß áêüìá
-
Am, καλό είναι να έχεις μεγάλους στόχους και καλή σου επιτυχία. Τα σχόλια μου ήταν εντελώς ουδέτερα. Από κει και πέρα ξέρεις τι λένε για όποιον έχει τη μύγα... Εγώ στη θέση σου θα έκανα ό,τι έκανα (αν δεν μ'ενδιέφερε η 'διαφήμηση') και θα κρατούσα το στόμα μου κλειστό κρυφογελώντας στα όποια σχόλια των 'άπιστων' εφόσον δεν είναι αυτοί που θα καθορίσουν την αξιοπιστία μου.
Ο χρήστης Am έγραψε:
Σχετικά με τις αυτοκινητοβιομηχανίες ανά τον κόσμο να σου τονίσω ότι η σχεδίαση - κατασκευή – παραγωγή γίνεται σύμφωνα με το target group που στοχεύουν και όχι επειδή δεν μπορούν να βγάλουν περισσότερα. Φαντάσου το S2000 με 30 κιλά ροπής στα χέρια όλων αυτών των άσχετων να σβουρίζει γιατί απλά πάτησε το γκάζι στην στροφή. Ελπίζω να καταλαβαίνεις γιατί οι Ιάπωνες δεν το έβγαλαν πιο δυνατό, σίγουρα όχι επειδή δεν μπορούσαν.Ελπίζω να αστειεύεσαι. Το target group φυσικά και θέλει όσο δυνατότερο μοτέρ γίνεται, όχι απαραίτητα όμως για να πετάει κώλο στις στροφές με 150! Αν εσύ πιστεύεις ότι ο λόγος που το 2λιτρο μοτέρ του S2000 δεν ξεπερνάει τα 240 άλογα και τα 21 κιλά ροπής (που είναι και το σημαντικότερο, διότι όπως είπαμε τα άλογα εύκολα βγαίνουν από αρκούντως πολύστροφα σύνολα) ήταν η 'ασφάλεια' στα χέρια των άσχετων.... ΟΚ, μου δίνεις μια ιδέα για το πόσο ρεαλιστής είσαι. Υπάρχουν πολύ δυνατότερα πισωκίνητα που κάθονται πολύ χειρότερα στο δρόμο. Μήπως το συγκεκριμένο γίνεται σκοτώστρα με παραπάνω άλογα και τ΄άλλα όχι;.. Μήπως θα έπρεπε να σκεφτείς και τα όρια που υπαγορεύουν και τα κυβικά, και ο ο τρόπος αναπνοής του κινητήρα, τα καύσιμα με τα οποία αυτός είναι υποχρεωμένος να λειτουργεί & η μέγιστη δυνατή συμπίεση, οι ρύποι, η οδηγησιμότητα, κλπ;;;
Ο ΣΤΟΧΟΣ όπως ανέφερα είναι αυτός. Είναι καλό να έχει κάποιος στόχους σε μία βελτίωση, τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Αν ο στόχος μου σου φαίνεται εξωπραγματικός – μη υλοποιήσιμος είναι σαφώς δική σου άποψη και σεβαστή.
Σου είπα ήδη καλή επιτυχία, φίλε αγαπητέ.
Όσο περισσότεροι οι 'άπιστοι' τόσο μεγαλύτερο το κατόρθωμα, δε νομίζεις;!Δεν είμαι όμως παραμυθάς όπως συνειρμικά από τα γραφόμενά σου υπαινίσσεσαι. Ούτε έχω κάποιο συνεργείο να κάνω διαφήμιση ούτε έχω στόχο να ξεγελάσω τους αναγνώστες των forum και πόσο μάλλον του δικού μου (http://www.alfisti.gr).
Έχω μεράκι και υπομονή να βελτιώσω μέχρι εκεί που μπορώ ένα κινητήρα. Όπως έγραψα και πιο πάνω οι μετρήσεις θα ανακοινωθούν και δεν θα είναι από ένα δυναμόμετρο.
Πρώτον, το ότι αναφέρω ότι ολόκληρη η αυτοκινητοβιομηχανία 'δυσκολεύεται' να παρουσιάσει αντίστοιχες επιδόσεις δε σε κάνει σε καμία περίπτωση παραμυθά, οπότε μη συγχίζεσαι!
Δεύτερον, κι εγώ θα ήθελα να είναι ένας Έλληνας αυτός που θα βάλει τα γυαλιά σε όλους τους ανά τον κόσμο ειδικούς του χώρου των βελτιώσεων/μετατροπών στον τομέα των κινητήρων και θα δείξει ότι αν έχεις όρεξη για δουλειά μπορείς να βγάλεις και 400 ατμοσφαιρικά άλογα και 25 κιλά ροπής στο λίτρο με κατανάλωση 5 lt/100km απλής αμόλυβδης, 'μηδέν' ρύπους, ρελαντί 500 σ.α.λ. και πάει λέγοντας. Μακάρι.Σχετικά με την 'ανακοίνωση' των μετρήσεων σου, είμαι σίγουρος ότι πολλοί την περιμένουν με ανυπομονησία.
Σχετικά με τις επιδόσεις η διαφορά του αρχικού κειμένου είναι διαφορετική διότι δεν υπήρχε αντίστοιχα ηλεκτρονικό χρονόμετρο τροχού που υπήρχε στην δεύτερη αναφορά μου. Πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι οι επιδώσεις στο 0-100 σημαντικό ρόλο παίζει η αναλογία κιλά / ίππο και αν το πρόσεξες υπάρχει και μπλοκέ διαφορικό.
OK, αν η διαφορά ήταν +/-0.5 sec, αλλά 1.7 sec (~21%);;;.... Θα σε μαλώσω, αλλά αν τέτοια περιθώρια λάθους ισχύουν και σε άλλες μετρήσεις θα δυσκολευτείς αρκετά.
Το μπλοκέ διαφορικό καλό είναι αλλά δεν κάνει και θαύματα όταν οι πίσω τροχοί σου απλά ...κρέμονται. Μεγαλύτερη διαφορά στο 0-100 (και ειδικά στο ξεκίνημα) θα σου κάνουν αγωνιστικά slicks και φρεσκοστρωμένη άσφαλτος. Η μέγιστη ισχύς και η αναλογία κιλών ανά ίππο καλή είναι αλλά όπως ίσως θα ξέρεις η καμπύλη απόδοσης της ροπής είναι πολύ πιό σημαντική στην επιτάχυνση - θέλεις να έχεις 'τράβηγμα' παντού, αν γίνεται, όχι 'αστεία' ροπή μέχρι τις 6-7000 και μετά ξαφνικά ένα peek που να αγγίζει τα 27 κιλά. Βλέπε και WRC που το 0-100 σε λιγότερα από 3.5' (και πολλά λέω) στην άσφαλτο δεν το φέρνουν τα κιλά/ίππο.
Θέλει πολλή δουλειά για να τα πετύχεις αυτά σ'ένα μοτέρ, και συχνά οι 'βελτιώσεις' δε λειτουργούν 'προσθετικά'. Οι περισσότεροι οίκοι, δε, γυρίζουν πίσω στο σχεδιαστήριο και αναθεωρούν 'βελτιώσεις' ώστε τελικά το μοτέρ να δουλεύει καλύτερα ως ΣΥΝΟΛΟ.
Το αν το αυτοκίνητο είναι καθημερινά οδηγισμό αυτό το αφήνω να το κρίνουν άλλοι που μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητο και διαπίστωσαν πως λειτουργεί.
Εμένα προσωπικά θα μου αρκούσαν αυτοί ως 'fans', τους άλλους θα τους έγραφα στα παλαιότερα των υποδημάτων μου.
Τα σχόλια περί κρυφών ταλέντων και περί απόδοσης F1 και λοιπά τα αφήνω ασχολίαστα, δεν σου έχω δώσει κάποιο τέτοιο δικαίωμα.
Τα σχόλια που έκανα είναι γενικά και τα πιστεύω, δε σου ζήτησα τα δικαιώματα. Ξέρω και ο ίδιος τέτοια ταλέντα που κάνουν 'μάγια' εδώ, αλλά είτε δεν τους έχουν δοθεί οι κατάλληλες ευκαιρίες, είτε δεν έχουν 'πλάτες' να δοκιμάσουν την τύχη τους κάπου που να μπορούν να τους εκτιμήσουν όπως τους αξίζει, είτε 'δέθηκαν' με τη χώρα, το 9πμ-5μμ, κλπ και έχουν συνηθίσει έναν όχι και τόσο δημιουργικό τρόπο ζωής, είτε, είτε,... Εσύ μόνο ξέρεις αν είσαι μέσα σ'αυτούς που ανέφερα, εγώ δε λέω τίποτα, ούτε και υπονοώ (αν -κακώς- παρεξηγήθηκες στο ξεκαθαρίζω). Εξάλλου το ποιός είσαι το καθορίζει το τι κάνεις στην πράξη και όχι το τι γράφεις σ'ένα φόρουμ και το τι σου απαντάνε.
Καλή συνέχεια.
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Ερωτήσεις : Οι μηχανισμοί μεταβολής του χρονισμού των εκκεντροφόρων έχουν αφαιρεθεί ή όχι?
Ο μεταβλητός χρονισμός είναι εκτός λειτουργίας λόγο βυθίσματος των εκκεντροφόρων σε συνάρτηση και με τις τσέπες των πιστονιών που έπρεπε να είναι βαθύτερες κατά 3mm. Στο άμεσο μέλλον θα αντικατασταθούν. Τα υδραυλικά οστήρια έχουν αντικατασταθεί με μηχανικά.
Το ζύγισμα του στροφαλοφόρου έγινε με τα έμβολα/μπιέλες που χρησιμοποιείς ή σου δώσανε τιμές για το τι θα πρέπει να χρησιμοποιείς .
Το ζύγισμα του στροφάλου, μπιελών και βαλάν έγιναν στην Ιταλία και σύμφωνα με σχετική μελέτη που τους στάλθηκε. Η γεωμετρία του στροφάλου έχει αλλάξει καθώς και το βάρος του όπως και οι μπιέλες που είναι από ελαφρύτερο κράμα. [/quote]
Και κάτι γενικότερα τα S1600 δουλέυουνε μονοπετάλουδα ...τετραπετάλουδα πάνε ψηλότερα .
*Προσθέτω ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη στα αντίστοιχα Πεζώ τουλάχιστον για να κρατά ρελαντί !!Στο πολιτικό αυτό γίνεται μέσω του ηλεκτρονικού γκαζιού .Επίσης αλλάζει το φιλτροκούτι το οποίο του δίνει άλλα χαρακτηριστικά λειτουργίας Μεγάλοι καταλύτες είναι αρκετοί και αν παίζει και επιπλέον τετράδα μπέκ τότε asta la vista
Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και 'φυσικά τούρμπο' (βλ Ram air )Τα S1600 είναι λογικό να μην κρατούν ρελαντί αφού την διαχείριση την κάνουν μέσω του εργοστασιακού εγκεφάλου σύμφωνα με την ισχύουσα οδηγία – ομολογκασιόν. Στην περίπτωσή μου χρησιμοποιώ άγραφο εκγέφαλο, τον ίδιο που μέχρι 4ετίας χρησιμοποιούσε F1 & F3 που αναβαθμίστηκε αργότερα με τον EURO 6.
Αγαπητέ Thevoice
Να ξεκαθαρίσω και εγώ από την μεριά μου ότι δεν υπάρχει παρεξήγηση, απλή αντιπαράθεση και διάλογος μέσω αυτού του forum. -
Ο χρήστης Am έγραψε:
Τα S1600 είναι λογικό να μην κρατούν ρελαντί αφού την διαχείριση την κάνουν μέσω του εργοστασιακού εγκεφάλου σύμφωνα με την ισχύουσα οδηγία – ομολογκασιόν.Δεν ισχύει αυτό. Χρησιμοποιούν αναγνωρισμένο (homologated) εγκέφαλο μεν, όχι 'εργοστασιακό' δε.
Αν θέλεις πες μας πόση συμπίεση βγάζει ο συγκεκριμένος κινητήρας.
Επίσης σε ποιά πρωταθλήματα αναφέρεσαι που έτρεχε η 156 με παρόμοιες προδιαγραφές ?
Περι βελτιωμενων αυτοκινητων το αναγνωσμα...